Újabb esélyt kap a Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én csak virtuálban használok Linuxot, UHU-t. Elég az, iskola miatt kell (bash scriptek irogatása). DE dualbootban fel nem tennék linuxot. Tökéletesen elég nekem az XP, öcsémnek a Vista.

Nekem eddig (felületes ismeret alapján) jogosultságkezelése tetszett meg Linuxnak. Vistában ezt hivatott kompenzálni valamennyire az UAC. De ezt sokan kikapcsolják, mondván zavaró és megkapják az XP semmirevaló jogosultságkezelését. Ugye egy kártevõ Win alatt olyan jogosultságokkal rendelkezik, ahogy használod a gépet.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Egyet értek azzal, hogy divat lett utálni a Windows-t. Én sajna a Linuxot nem ismerem eléggé úgyhogy nem igazán hasonlítanám össze, de szerintem sokan vannak akik azt hallották, hogy a Linux jobb, mint a Windows, de pl. nem is tudták feltelepíteni a gépükre, mégis istenítik a Linuxot Windows-zal szemben.. IE-t én sem használok, a Mozillát szoktam meg, de ez is leginkább ízlés miatt.. Egyszerûen jobban tetszik...
Remélem, a 7-est még jobban "elrontják", és elkezd nagyban terjedni a linux.

LZ forever

"még a IE 8 béta sem ment át az Acid teszten!!"

Attól függ melyiken, mert az ACID2 átment, az ACID3 pedig úgy tudom, hogy csak fejlesztõi verziók mentek át FF-bõl és a többibõl, bár azóta lehet, hogy kiadták, illetve remélhetõleg IE8 Beta2 szintén át fog menni.

IE részesedése 66% és még a IE 8 béta sem ment át az Acid teszten!! Opera, FF és Safari átment. Opera részesedése 8%, Safari és többi 3%, többi FF. Ja és az Internet Explorert csak az elmebajosok használják.

Más: elég legyen már ebbõl a Linux powa, Linux ennyire jó, jön is a CD, húú átváltok amint tehetem. Kit érdekel? Vista sem szar, csak divat lett utálni, mint az AMD-t. Az eladókról meg ne is beszéljünk, jó? Meg a cégekrõl (akkor sem adok ki új drivert, mert csak na, blala én vagyok a megmondom cég).

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Ugyanis emlékszem, hog amikor vettem a notimat nekem is vszekedni kellett a boltban, hogy nekem ne adjanak wint, és meg ne lássam a számlán, mert úgyis linux kerül rá. Nem túl sokat, de kellett vitatkozni, és az eladó nagyon húzta a száját.
Érdekelne egy ilyen fogyasztóvédelmi vizsgálat, hogy vajon hány kereskedõ adná vissza a zsét per nélkül???
Adamul:
Nem kell ahhoz perelni. Az Ms licenszben ott áll, hogy visszakérheted a pénzt.
Tessék csak elolvasni.
Elvileg még itt, Mo-n is, persze kérdés a kereskedõ mit szól hozzá.

A sok szemellenzõs vista-fanakikus meg elgondolkozhatna, vajon miért van az, hogy rengeteg embernek van problémája a vistával és már az Ms is elismeri a gondokat. Ez a cikk is errõl szól mellesleg..

Minden jog fenntartva!

Igen,nekem is üdítõ meglepetés micsoda fejlõdésen ment át az Ubuntu,nekem kimaradt 2 elõzõ verzió.
Egyedül az 5.1-et nem tudtam még belõni,de megoldás biztos van rá,csak kitartónak kell lenni.
Mellette ugyanúgy van fenn Xp,ami nekem egyelõre tökéletesen megfelel és nem tervezek Vistát feltenni,még jó ideig.

Azt magyarázd el nekem, hogy virtuális gépre frissen telepített Vista kb fél nap semmittevés(magyarul nem nyúlok hozzá) után miért pörgeti 35%-on a procit(5-7% a virtuális gép alapesetben), miközben a vista feladatkezelõjében 0-t mutat?

A személyeskedés kerülését pedig neked is ajánlom.

> A Linux fanok meg elmehetnek a p...ába, mert parancssor nélkül még a dvd-t se tudják kinyitni.
Jobbgomb-->kiadás

Nem kellene személyeskedni, ezzel másokat megsértesz.
Neked hogy esne (bugris maki - csak hogy érezd, mirõl beszélek)?

pedig azt is meg kell fizetni, nem gyengén. Én azt tartanám korrektnek, hogy ha egy közép- felsõkategóriás gép is legalább még egy változatban kapható lenne. Tehát az a gép vistával és linuxxal is. Mert oprenccer nélkül ma már csak az alsókategóriába találkozhatunk ami ellehetetleníti szerintem a szabad versenyt, volt is ebbõl asszem amrikába valami nagy per ahol a fószer követelte h a gépéhez adott win + office árát térítsék vissza neki, mert soha nem használta. És megnyerte a pert. Ez itt mért nem mûködne?
A rendszeren alapból van IE. Ha olyan jó akkor miért rúghat labdába a firefox?

Ezeket olyanok írják, akik szerintem még az életben nem láttak linuxot.
De nem gond. jót mulatok.
A 8.04 cd-rep dig felesleges várni, mert hetek mire ideér, egyszóval töltd le, aztán mire megjön a lemez már csak bónusz az orig. cd 😊) Ráaádsul okos user úgyis saját live-desktop install kit-et gyárt (nvidia driver, tonnányi szoft, flash, java, stb...)
Én este feltoltam a 8.04 (7.04 -rõl friss installal upgradeltem, mert kimaradt a 7.10 nekem) és meg vagyok lepve.
Nagyon rendben van a cucc. Bluetooth, wifi pöccre megy, xgl-compiz fusion gombnyomásra fut, gyors (nem tudom mitõl de hasít) egyszóval teljesen meglepett.
Minden verzióval szemmel látható a fejlõdés. Ez nagyon impresszív.
Zsoltika 007
Kár hogy sp1 óta már alig van benne hiba.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

misi9
Én nem sajnálom az XP-t.Már fél éve a Vista van fenn nekem, és eddig semmi bajom nem volt vele. Szerintem sokkal gyorsabb, és szebb, mint az XP. Ha meg a kompatibilitásról beszélünk, még a 98-as idõszakban vettem 1 TV kártyát, és jött az XP, TV kártya meg ment, mert nem jött hozzá driver... Akkor hogy is van ez a driverekkel?

Daffit: Használtál te az elmúlt 2 évben bármilyen (abban az idõszakban kiadott) Linux disztribúciót? Nem? Akkor b+! Komolyra fordítva azért használ az ember parancssort arra, hogy a DVD-jét kinyissa, mert gyorsabb beírni 10 betût, mint 3-at kattintgatni, és közben keresgélni a megfelelõ ikonokat...

55555: "az ilyen emberek miatt terjednek a vírusok mert mindent bevesznek" Igen, az összes Linux disztró egy bughalmaz, amlyekre ötvenszer több vírust írtak az idõk folyamán, mint a Windowsra...

Ti most tényleg ennyire hülyék vagytok, vagy csak tettetitek? Elég jól megy, nem tagadom.

És még mielött jönnétek, hogy Linux-buzi vagyok: XP alól írok, de várja a rendelt Ubuntu 8.04-emet az üres partíció. De az XP utána is megmarad, mert egyenlõre játszani nem lehet (olan minõségben) Linux disztrókon.

Mafia 2 fan oldalam: http://mafia2hq.extra.hu

Axon
Él még az a lehetõség, hogy egy windows licensz megvásárlásakor (Pl. Vista) használható régebbi windows versió is (pl. winXP). Legalábbis ott 2001. körül, amikor jutányosan kapott az intézményünk 6 db windows xp professional licenszet, de gépeink akkor még nem voltak alkalmasak a futtatására, akkor azt mondták (akiktõl kaptuk), hogy egy ilyen licenszel régebbi win-t is (pl. win98-at) telepíthetünk a gépekre legálisan.

Komolyan kezdem azt hinni, hogy titeket az ms fizet. Ott a link, hogy az IE 8 kemény 18%-t ért el. Csak az opera és a safari ért el 100%-t. És itt egy link, hogy hogyan mehet át elsõre a teszten az ms vacka: http://hup.hu/node/50286
ennyit az ms-rõl. parasztvakítás az egész IE 7-8, meg vista, meg office.
MArha sok linuxot láthattál. Szólok: simán írok DVD grafikus felületrõl, sõt eldönthetem melyikrõl. Ha nem lennél annyira tájékozatlan, még azt is tudnád, hogy a Nerot is kiadták linuxra. Manapság minden megoldható grafikusan. Az megint egy másik kérdés, hogy konzol nem egyszer gyorsabb, ha a feladat összetettebb.

LOL.
"Ha megszûnik az xp akkor egy cégnél is elgondolkoznak, hogy linuxot raknak az új gépekre. Fele annyiba kerül a gép + ingyen oprendszer" Én erre reagáltam. (amúgy a gép nem lesz feleannyi...ha rendesen fut a géppark, nem fogják csak úgy lecserélni, ha új gépet vesznek az meg ugyanannyiba fog kerülni, mint az elõd, csak gyorsabb lesz)

Mellesleg a nagy cégeknél is érdekes a történet...😉 Pl nagyon sok nagyvállalat automatikusan kapja az új m$ termékeket, plusz költség nélkül.
Õk csak akkor fognak áttérni, ha minden alkalmazásuk futni fog tökéletesen és azt se felejtsd el, ha már nagy cégekrõl beszélünk, hogy irdatlan nagy költségei vannak egy ilyen váltásnak...persze az oprendszer ingyenes, de az átállásért, oktatásért, vállalalti szoftverekért keményen fogsz fizetni+az átálásból fakadó egyéb problémákat is le kell nyelned...

Egyébként nekem kifejezetten tetszik, hogy van aki ezt megteszi, mert így végre nem m$ monopolium lesz és jobban figyel a termékeire.
szal ugyanott tartasz:ingyen megszereztél mindent és nem is kelett alternativ szarokra váltanod
Vistát használok és az én szar gépemen: p4 gf 6600 1gb ddr1 tökéletesen fut és igen,játszok is alatta és semmi fps csökkenés nincs, a driverek a windows updaten (!) keresztül települtek 1 cdt se kelett beraknom,felismerte a nyomtatót, scannert, handot és minden jól mûködik elõnye: gyorsabban indul mint az xp,gyorsabban ujratelepítem,modern,és még szép is, a véleményem az hogy ennél roszabb gépekre tényleg xp való,a jobbakra pedig segg aki még xpt rak (otthoni átlagfelhasználókra,és nem cégekre gondolok) semmi gond nincs vele csak az agyuk hején pingvinfasszal rendelkezõs fikázzák,hogy milyen jó a linuk buzitríció meg a hubutunukuku 6.24334545 hát marhajó az ilyen emberek miatt terjednek a vírusok mert mindent bevesznek, és az átlag felhasználó warezon szerzi be mert nincs pénze rá (nekem sincs), ja és a programozókat nem mi fizetjük, hanem a cég,aki alkalmazza õket,és már ki vannak fizetve szal ha megveszed akkor csak a céget támogatod
Daffit
Ez a FF vs. IE téma szerintem felesleges. Én használtam az FF-t de nem tetszett. Nem arról van szó, hogy sz@r, hanem nem tetszett. Valakinek ilyen kell valakinek olyan. Az IE7 számomra tökéletes. Az accid test-en jelenleg minden böngészõ megbukik, igaz már vannak béta állapotú meg ilyen-olyan plugin-el kiegészítettek, amik átmennek rajta (pl. IE8).
Vistáról meg az a véleményem, hogy évek múlva, mikor majd meg akarják szüntetni a támogatottságát, ugyanígy fognak vitatkozni a userek. A 32 bites már remekül mûködik, a 64-eshez sok driver hiányzik, de ez nem az MS hibája.
Jelenleg én is XP-t használok de fél éven belül áttérek.
A Linux fanok meg elmehetnek a p...ába, mert parancssor nélkül még a dvd-t se tudják kinyitni.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

http://www.anomalousanomaly.com/2008/03/06/acid-3/

itt van pár böngészõ tesztje. ff2 se tökéletes, de fényévekkel jobb, mint ie.
mad mind
Nálunk mivel a gépek mind Xp-vel vannak telepítve, az újonnan érkezõ gépekre is rárakjuk az XP-t, mégha Vistával szállítják is. Egyszerûbb a frissítések követése, ha homogén a rendszer.

ff2-vel is szar, de ie7-tel szarabb a teszt

益田せいじ

"Ezek amúgyse igazi szabványok, pár webdizájner kitalálta, de M$ nem foglalkozott velük"

Páran a "bugris" webdizájnerek közül:
- Chris Wilson
- Ed Tecot
- Laurie Anna Kaplan
- David Meltzer
- Stephen Waters
- Scott Isaacs

Valamelyikük ismerõs??? Nem??? Mind a hatan Microsoft alkalmazottak, akik a CSS2 szabványokat létrehozták másokkal egyetemben a World Wide Web Consortium (W3C) keretein belül. Miért nem támogatja sem at IE6 sem az IE7 rendesen a CSS2-t, amikor aktívan részt vállaltak benne??? Az összes fontos webes szabványban benne van a Microsoft keze, akkor miért nem követik, és miért írnak helyette MS háziszabványt támogató böngészõt?

W3C CSS2 szerzõi

Aki még mindig azt hiszi, hogy a Microsoft Internet Explorer megfelelõen támogat bármilyen szabványt, kattintson rá erre a tesztre, itt egyértelmû választ kaphat.
bocs igazad van. most én is csak olyat találtam ahol 28%-t írnak. igaz 2007 végérõl származik ez az adat, de ennél frissebbet nem találtam. 😞

http://www.xitimonitor.com/en-us/browsers-barometer/firefox-december-2007/index-1-2-3-117.html

azért max pár év FF lesz fölényben. 😊

bár az IE7 vs. FF2 versenyben a firefox nyer. nem is kicsivel. 😊
akkor pl. keress rá a gugliban arra, hogy "hack css" és olvasgass. asszem megvan hétvégi programod. de gondolom neked a w3c is "mitugrász noném dizájner".
,,és szart a szabványokra''

Annyira bírom az ilyen közhelyes beszólásokat, hogy röhej!!!
fogadjunk egyetlen szabványt sem tudsz megemlíteni, amit az IE-nek tudnia kéne, mégse támogat...

Ezek amúgyse igazi szabványok, pár webdizájner kitalálta, de M$ nem foglalkozott velük,
míg a Mozilla szépen beleteszegette a böngészõjébe, mer õ ,,támogatja a szabványokat''

A szabványokat amúgyis a nagy, nemzetközi kutatóintézetek(pl. Bell labs, ITU-T, MIT),
illetve a nagycégek, kormányok találják ki, nem a mitugrász noném dizájnerek akik megmondják a frankót.
DjDano
Azért tegyük hozzá a FF 45% csak európa néhány országára igaz... Összességében (Világviszonylatban) 25-30% a Firefox használók aránya

DjDano
Fika fika fika.... Buták vagytok nem kicsit nagyon!

Dell
új gépek. De el se olvastad amit írtam, vagy nem fogtad fel. Meg ne az ilyen kis szar magyar cégekbõl indulj ki amelyek mindenre sajnálják a pénzt, hanem a bazi nagy vállatoknál nézz körül. Ott nem 2-3 géprõl van szó hanem több ezerrõl. Ez nagyban nézve rohadt sok pénz. Az MS office meg nem téma, mivel több országban is áttérnek az openofficera. Érted több millió ember. Iskolákban is inkább már azt tanítják. Az MS office halott, csak az ilyen pancserek kötnek marha drága szerzõdést, mint Magyarország. Ezt a piacot már elbukta az ms.
Egy másik, talán ugyanannyira fontos területen is bukásra áll és csupán egy dolgot csinált, jobban mondva egy dolgot nem csinált. Azt hitte, hogy õ félisten és szart a szabványokra. Gondolom kitaláltad, hogy az Internet Explorer nevû förmedvényrõl van szó. A Firefox 2004-ben jelent meg és az ms csak legyintett, hogy "mit akar ez? pff". Jelenleg a böngészõk elterjedése a következõ: 5% egyéb 45% FF és 50% IE. Pár éve még sehol nem volt az FF és jelenleg majdnem annyian használják, mint az IE-t. ÉS az FF egyre jobban terjed. Most kb 45%-s elterjedésnél a Firefoxhoz naponta jönnek ki újabb és újabb hasznos kiegészítõk, amelyekkel újabb és újabb felhasználókat szereznek. Az FF stabilabb, gyorsabb, kényelmesebb, mint az IE. Ugyanez fog lejátszódni az oprendszer piacon is. Jah és openoffice van linux alá is, ms office (hehe) pedig nincs.
Mielõtt mondanád, hogy "linux buzi" vagyok, közlöm hogy XP-t használok, de a következõ oprendszer amit telepíteni fogok az nem Vista lesz, hanem Ubuntu.
<#eljen>

JBQA!

A mai autókhoz meg kurblit sem adnak, és nem fut elõtte gyalogos zászlóval figyelmeztetni az embereket a közelgõ gépezetre... Ezt hívják fejlõdésnek.

JBQA!

Így van, maradj csak a CP/M-nél, annál sose kell jobb...

JBQA!

Cégek nem szoktak hulladék szarokra utólag új oprendszert venni. Az a vásárláskor kerül rá, és ott is marad. Értelemszerûen Vistát ÚJ gépekhez vesznek, azok meg nem P2 cerkás szarok.

JBQA!

Molnibalage
Hát ha én 3 év múlva gépet veszék és Vistat akarnak adni hozzá akkor elhajtom õket a búsba. Kell a francnak.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

ez nemteljessen igy igaz. mert az emberek bár a vistát okolják, hogy nincs hozzá driver. igazábol ehez tulságossan sok köze nincs a microsoftnak.

itt a hardver gyártoknak elég nagy hiányoságuk.
tudni illik a jelenlegi trend szerint csak az uj fejlesztésû dolgoknak vannak vista driverjeik

a régebbi hadvereknek nincs. példákat nemirok mert sok van. szoval egy régebbi gépen akarsz vistát futatni amihez a hardvergyártó baszik drivert irni a microsoft meg nemirt akkor azt a dolgot kidobhatod a szemétbe vagy vissza az xp hez. ez itt a legnagyobb probléma szerintem.

de azért mégis irok egy sajátot amin átléptem már sajnos uj hardverrel tuttam megoldani.

tv kártyám nemjol müködött. rettentõ idegesitõ. az audigy 2 zs mit vagy 20e vettem több évvel ezelött a kártya müködött decsak "fapadosan" semmi olyan jó támogatás mint xp esetén.

jelenleg amugy xp rõl irok de a vista rajta van de , valahogy szivesebben használom még

a szükség törvényt bont. BF3 gebeboy

Mi az, hogy megszûnik az xp???😄DD Egyik pillanatról a másikra huss eltûnik a gépekrõl? Az 50k-s irodai gépekre xp van felrakva és ha vesznek egy új 50k-s irodai gépet a vistát adják majd mellé, ha már nem lehet kapni xp-t...nem fognak linuxot telepíteni, mert a többség nem ért hozzá és erõs ms office (excell) problémák lehetnek. Nem fognak tanfolyamra küldeni a kiscégek, mert nincs rá pénz és idõ...inkább +10k kb és oprendszerrel rakják fel, vagy feketén... DE ugye ez OFF, uh abbahagytam...
ivjoe
Well, mondanám, hogy akkor se használnék win-t ha fizetnének érte, de nekem fizetnek, hogy win-t használjak. 😄
Fogd már fel te is, meg a többi vista fan, hogy az átlag gép nem core 2 meg 2gb ram, hanem 256/512 ram és 1-2 GHz. És még egy cég se fog, simán irodai alkalmazásokra 100k+ hufért gépet venni, amikor a 50k hufért kapott gép is tökéletesen ellátja a feladatát. Mert a két oprendszer között átlagos használatnál semmi pozitív különbség nincs a vista javára. Ha megszûnik az xp akkor egy cégnél is elgondolkoznak, hogy linuxot raknak az új gépekre. Fele annyiba kerül a gép + ingyen oprendszer. Az ebbõl fakadó árkülönbségbõl még egy linux felhasználói tanfolyam ára is simán kijön. Az így nyert többi ingyenes programról nem is beszélve. Hosszabb távon ez rengeteg pénz. MS kezdi belátni ezt és ha nem lép akkor cseszheti. Elég pár év, hogy az üzleti és magán szférában is kinevelõdjön egy bizonyos linux felhasználói réteg (critical mass) és onnan meg szép lassan áttér a nép az ingyenes cuccra. Ha sokan használják a linuxot akkor a komolyabb programokat oda is el fogják készíteni és akkor végleg meszeltek ms-nek, mert semmi se fog mellette szólni. vágod?
Nekem fél éve megy a Visat Home Premium (legális), és semmi gondom nincs vele, szóval ennek a "millió hibának" a 90%-a még a beta korszakos (jogos) kiritikákból maradt meg az emberek fejében. Ehez egy adalék, hogy az elvileg hozzáértõ számtech boltban az eladó azzal próbált lebeszélni a Vistáról, hogy "nincsenek rá driverek". Ez is ma már nettó baromság, mindent felismert és telepített gond nélkül. Gyanítom ugyanez lesz a sorsa az összes Windows verziónak aminek kiszivárognak a beta kiadásai (vagyis mindnek). Az alapján mindenki eldönti, hogy egy rakás sz*r, és még akkor is a beta hibáit fogják emlegetni amikor már a stabil verzióban azok rég javítva lesznek.
Nekem a (szintén legális) WinXP-vel se volt soha nagyobb problémán, de most már ha fizetnének se raknám vissza, annyira hozzászoktam a Vistához.
rigidus
> <...> ha akkor azt mondta volna vki, hogy pár év múlva peticiót inditanak a "megmentésére", akkor vszinû, hogy bezárták volna <...>

Azert azt tegyuk hozza, hogy akkoriban nem volt hozza annyi frissites mint az ominozus peticio idejen, mert azok nelkul beza lyukasabb volna mint az ementali, vagy csupan mint manapsag.

#1: support lesz 2014-ig, csak az értékesítés szûnik meg június végén.
ami ráadásul szerda volt. tisztára mint a szocializmusban. semmi sem az, mint aminek mondják.

"amíg be nem köszönt egy jobb Windows... tehát sohanapján kiskedden 😄D"

Jó tudni, hogy 2007 Január 17.-re esett sohanapja kiskedd. <#vigyor><#vigyor><#vigyor><#vigyor><#vigyor>

Amugy tenyleg idegesito hogy ha szetnezek egy boltba az osszes pc-t vistaval adjak....

the world is mine