Újabb esélyt kap a Windows XP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
xp a király<#guluszem1>#guluszem1><#guluszem1>#guluszem1><#guluszem1>#guluszem1>
Az elõtelepített gépek 90%-át olyan rendszerrel használják, amivel eladták. Ha linux lenne rajta alapból, akkor abból lenne sok.
Az ilyen commentekre mindig megkérdem: géppel együtt vagy külön adtak el többet? Mert ha géppel együtt sok az eladás,akkor az csak annyit tesz,hogy többen vesznek számítógépet,de nem vistát!
Egyértelmû hogy a vista bukás volt billnek.Azért készül már az uj windows.
Az xp eggértelmûen a király,minek vista,ja amugy semetek billék,mert nem rakták bele a dx10 et.A faszomnak kell 8 giga ram meg 4 magos proci hogy fusson egy oprendeszer amugy meg a vista egy csomó tök felesleges dolgot is tartalmaz,aero szar,meg sok netes vacak.Xp a király.Bill ez te is tudod ugye?és ne feledd hogy jönnek pl osx,linux,ugyhogy huzz bele apám.Ja ha már olyan sok lóvéd van nyomassál már egy pár millkót nekem,:D<#gun>#gun>
(nem kérek a különbözõ registry hack-es linkekbõl, tudok róla, hogy kell megcsinálni)
Ilyen otthoni videószerkesztés meg kutyapöcse is otthoni munka. Home Premium való oda.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Task Manager meg egy szar! Nulla %-os CPU kihasználtságot mutat, jah persze én fel tudom dugni a seggembe a szék lábát, de tövig... (hopp ezzel magamra lõttem, na mindegy...).
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Látom Arrakistor kiszedegeti magának azokat, amik nem kellenek. Remélem Notira nem Ultit akart feltenni, hanem Home-ot (kivéve akkor, ha apukája céges ember, céges laptoppal).
(amúgy a mindenes gépemen linux van, de nevetséges ez a sírás ami itt megy)
Ááá de hülye vagyok, mert nem tudom hogy az oprendszernek nem az a lényege, hogy programok fussanak rajta, hanem az, hogy a gép erõforrásainak nagy részét elszívja a programok elõl, hogy ahogy fejlõdnek a gépek ne maradjon már olyan sok memória cpu idõ nekik, mert túl gyorsan futnának.
:D
Hogy lehet beállítani hogy a szgépem bill-rõl induljon?
Köszi elõre is a segítséget
Van egy XT-m. Már lassan 20 éve szolgál rendületlenül, eddig MS-DOS volt rajta, és csodásan futott.
Nemrég megvettem ezt az új OS-t... és NEM OLVASTA A LEMEZT A FLOPPYMEGHAJTÓ!!! Ránéztem a dobozára, hoppá, DVD-ROM kéne neki?
HOGY KÉPZELHET ILYET A MICROSOFT!!!! LE VELÜK!!! ROHADTAK!!!
(komolyan ne vegye senki, csak analógia itt pár user hozzáállására ;) )
telepítés után 9GB-ot foglal,amibõl nagyon sok a visszafelékompatibilitási cuccok mérete, de azért ez a 9GB azért tartalmaz bõven uj programokat:)
Egyébként egy mai gépet ha vásárol valaki, akkor arra tökéletes a Vista, hozzáteszem én amikor laptopot vettem, egybõl ujra is telepítettem, mivel Asusék telerakták programokkal szerencsétlent, és iszonyat lassu volt!
Narxis: Alt+A(Kedvencek), elõzmények, és ott egyenként tudod törölni:)
Elárulod, hogy hogyan törölsz IE7-ben egyenként elõzményeket? Csak nem a registrys mókázásra gondolsz?
XP-Vista összehasonlítása már egy kicsit más tészta. Eléggé emberfüggõ, hogy kinek mi tetszik rajta, mire használja a gépet stb.
Ki nem szarja le a Visztát?
- Irtózatos gépigénye van:
-900 Mhz : mi a rossebnek neki 900 megaherc, amikor a feltört verziója -az nLite Vista simán elfut 233-as procin is??? jóllehet ma, a core2-esek korában ez már nem számít, de nekem speciel akkor sem kéne core2 ha fizetnének érte , de még P3-as processzor SEM., nadehogy csak az oprencer megzabáljon 900 megahercet az egy kicsit sok.,
-512 Ram : mi a fenének 512 ram?, jóllehet ma a giga ramok idején már nem számít, de miért zabál meg csak az oprencer 512 mega ramot??? ( mikor az nLite verziója simán elfut 256 rammal is) !)
- Irtózatosan lassú:
apám gépén, ami nem nevezhetõ éppencsak "VistaReadynek" : 1,6-os Centrino-n fél giga rammal, és egy 64 megás ATI kártyával.. kereken 5 óra volt a natúr installja (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
- Irtózatosan nagy:
15 gigás partíciót követel és gyakorlatilag semmivel több program nincs benne mint egy alap XP-ben, ami tized (!!) ekkora helyen van rajta. Azt már nem is említem, hogy DVD-n van és hogy blabla ma a DVD-k korában ... ez mit számít, de az én LiveCD-s nLite Visztám az egy MINICD-n (!!!!) van rajta 200 (!!) megabájton (!)
ehhez képest, olyan gyenge fícsöröket tud csak felmutatni, amiket már majdhogynem egy nLite visztára is rá lehetett volna húzni, kivéve az Aero-t de még azt is rá lehetett volna tenni jóval , de jóval kisebb gépigényre.
Pl.: GeForce MX440 64 mega VRAMmal, egy 800-as gépre, 256 rammal...
És ami a lényeg, amiért utáljuk , ( mert ez idáig még különösen nem izgatna, ugyanis egyszerûen leszarjuk és nem használjuk) de az hogy MÁTÓL ez legyen a sztenderd, a trendi, és az alap az újonnan eladott gépeken és ehhez kéne igazodniuk a szoftvergyártóknak, majd végül a júzereknek is, az már viszont több a sokknál. Nos ezért útáljuk.
IE-nél a csak a biztonságtalan indokot nem szívesen hallom, de e téren teljesen egyetértek az elõttem szólóval:)
Amugy lehet törölni egyenként az elõzményeket, az összeomlás utáni helyreállítás nekem is hiányzik, bár max havi egyszer fordul elõ! a 8asban lesz:)
IE vs FF...
Minden rendszer leggyengébb láncszeme az User v1.0... De még gyengébb, ha csak bétaverziós v0.8b :)
A lényeg: akinek van némi fogalma a biztonságról, annak kezében mindkét böngészõ biztonságosnak mondható.
Aki kevésbé ért az egészhez, annak az FF biztonságosabb, alapesetben. Azért csak alapesetben, mert az FF default biztonsági beállításai "szigorúbbak" és kevesebb plugin-t tartalmaz, mint az IE. De ha az user gondolkodás nélkül telepít FF alá minden plugin-t, és enyhébb biztonsági beállításokat használ, csak azért hogy FF alatt is mûködjön minden, mint IE alatt, akkor ugyanott van biztonságban, mint IE esetén.
Az az User v0.8b, aki azt sem tudja, hogy mi az a tûzfal és víruskeresõ, nem tudja, hogy hová szabad kattintani és hová nem, annak nem létezik biztonságos böngészõ...
-nem lehet elõzményeket egyenként del gombbal törölgetni
-kedvenceket importálás után ABC sorrendbe rakja
-nincs benne alapból összeomlás utáni laphelyreállítás
-amit IE7Pro ad az olyan, hogy akkoris összeomlásnak tekinti ha simán bezártam az ablakot
-nincs kedvencek eszköztár mint FF-ben
IE7Pro:
-gyenge reklámblokkoló, nem minden reklámot blokkol, AdBlock-ban FF-nél amit nem blokkol arra jobb klikk->blokkolás és már kész is, IE7Pro-ban nincs ilyen lehetõség.Flash animációk tiltása esetén mindent blokkol és nem jegyzi meg ha valamit engedélyeztem
-nem tetszik a letöltésmenedzsere bár meg lehet szokni
- munkamenet helyreállítása minden bezárás után aktiválódik, vagyis felajánlja hogy a rendesen bezárt lapot akarja megnyitni és ezt ki se tudom kapcsolni.kicsit idegesítõ.
Dióhéjban ennyi.
Az IE-ben igazad van! Sajnos az oldalakat ugy kell megírni, h minden böngészõre + IE-re, talán a 8assal ez változni fog! De én most itt arra gondoltam akik csak használják a böngészõt, és nagyra vannak h õk FF-ot használnak mert az mennyivel biztonságosabb stb stb.. nem rossz böngészõ, és nem is tudnám eldönteni melyik a jobb, de nagyon ráragadt az IE-re hogy biztonságtalan, és ez nem igaz..
különben is miaz hogy vista :S:S:SS:S:S:S:S:S:S:SSSSSSSSSS:S:S:S
csúnya még a neve is <#gonosz1>#gonosz1>
practitioner of the forbidden arts of death
Sajnos elfelejted, hogy vannak itt programozók, akik készítettek már jónéhány weboldalt. Õk garantáltan tudják és tapasztalták, hogy mi jó és mi rossz az Internet Explorer-ben. Viszont azok a hõsök, akiknek dagad mellényük mert fel tudtak telepíteni egy warez Windows-t, tényleg nem tudják mit is beszélnek.
De ha divat utálni a Microsoft termékeit és ez rossz dolog, akkor mindenki azért szeresse és imádja, nehogy ráfogja valaki hogy divatból utálja??? Rímel, tehát igaz - legalábbis Pumukli szerint. :)
"Elsõként a Vista jellemzését említenénk, az operációs rendszert ugyanis Ballmer folyamatban lévõ munkának nevezte, vagyis elismerte, hogy nem kész termékkel állunk szemben."
Forrás: Ballmer szerint sincs kész a Windows Vista
Általában senki sem tud értelmeset mondani arról h miért utálja!
IE semmivel sem rosszabb mint a FF! Manapság lényegében teljesen mind1, hogy FF-et vagy IE-t használ valaki! Amelyik szimpatikusabb!
Ezek szerint a viszta valami olyasmi mint egy fogas kerék, fogak nélkül, ellentétben az xp-vel ami már fogakkal érkezett és a javítócsomagoknak hála erõsebb lett, megbízhatóbb, korózió mentes stb.
Nem arra gondolt, amit te írtál...
Mafia 2 fan oldalam: http://mafia2hq.extra.hu
Az az érdekes, hogy a CSS2-t akkor fejlesztették, amikor az MS 3 évre jegelte az IE projektet, ez az IE6 elõtt volt. Tehát elõbb létezett a W3C CSS2 szabvány amit a Microsoft is aktívan fejlesztett, majd utána az MS nekiállt az IE6 fejlesztésének. A valóságban pont fordítva történt, mint gondolod.
Mutatok jobbat. XP latt kapcsold ki az egyszerû fájl megosztást a mappa beállításinál és nézd meg egy fájl tulajdonságainál a Biztonság fülön és ha még ez nem lenne elég néz körül rendesen a Speciális gombnál, illetve az újonnan nyíló ablakban a szerkesztés gombnál.