StarGate Universe (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dehogy van, még kb 15-30 perc és kész lesz.

4.rész felirat kész!

http://dexter-sorozat.ning.com/ Minden ami Dexter..

Julius Caesar
HA lekapcsolták az áramot attól még nyitva marad, ugyanis a másik oldalon a DHD átveszi az energiát, nem emlékeztek? Mikor tealc bennmaradt a kapu memóriájában, mivel a másik DHD (energia forrás) megsemmisült, összeomlott a kapu. Carter akkor az tmondta, hogyha a földön lenne DHD, tealc átjött volna, mivel akkor a protokoll szerint a fogadó DHD átveszi az energiaforrás szerepét.

De felesleges ilyeneken fennakadni, tele van ilyen apró hibákkal, amit csak késõbb veszel észre...

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

Megtaláltam az SG:U zenéjét. 😊

http://dexter-sorozat.ning.com/ Minden ami Dexter..

Totti5
Akinek nem tetszett az 1,2,3. rész annak a 4. sem, mások meg imádják😊

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Narxis
LOL, tényleg...

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

[NST]Cifu
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Egyébként jobban belegondolva roppant érdekes, hogy az energiahiány ellenére is van mesterséges gravitáció...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Narxis
Durva rész volt.

Young helyében Rusht már úgy pofán vágtam volna, hogy a másikat a hajófal adja. :p Iláj meg összejön majd Chloe-val. Jól néz ki az a másik katona csaj. 😄 Am. elég lassan halad a sztori, szerintem az évad feléig a hajóval fognak szenvedni.. :S

[NST]Cifu
Én nem az akciót hiányolom, teljesen jól ellennék feszültséggel teli epizódokkal is, de nekem ez például nem ilyen érzõdött ilyennek.

Túlzottan nyögvenyelõsen halad a történet...
Tökéletes rész volt, csak így tovább.
Szegény Rush nem sokáig fogja bírni ezt. 😄

Egyébként számomra onnan is látszik hogy jó ez a sorozat, hogy mindig úgy ér véget a rész hogy már is vége van (pedig ez csak a 3. rész), a többi csillagkapuban pedig szinte az összes részben volt olyan amit szívesen kihagytam volna.

Nah de majd lesznek még itt akciók is, akik azt hiányolják. 😄

[NST]Cifu
Hát ez a Darkness sem az akciódússágával szerez nézõket. A baj csak az, hogy a feszültséget sem sikerül igazán hihetõen prezentálni, pedig lehetett volna. A kötelezõ Fanservice is megvolt, ezt is kipipálhatjuk.

Young viszont rohadtul önzõen használja a köveket, Telfort meg szegény semmit sem tud kezdeni azzal, hogy akkor õ most a hajón van.

Ezt szerintem õ nem is kérdõjelezte meg.
Andr0
ez a dolog hogy a kapu elvágta a zsnórt azért történhetet meg mert nem eredeti a földi tárcsázó... kismillió biztonsági protokolt hagytak ki belõle és ez már nem elõször fordult elõ pl ott volt mikor teal'c benn ragadt a kapuban mert egyszerûen összeomlott a féreglyuk mikor átjött volna

Armin & Ayu fan

MerlinW
Magyar idõ szerint:
2009-Oct-17 03:00 Stargate Universe 01x04 Darkness

[merlinw.org]

Magiszter
Nah ma este (GTM+1 = holnap hajnalban) jön a 4. rész. Kíváncsi vagyok hova vezet tovább a sorozat.

De csak úgy mondom, hogy a történet szerint a földi kapu modernebb, mint a régi, ami a Destiny-n van.
Na mind1, sztem ha keresnénk, biztos találnánk ellentmondásokat itt is, mint a Star Trekben...

Andr0
jaja nagyon flash😄 meg az ékzárak is babák nem beszélve a szimbolumokról... olyan egyszerû, olyan letisztult ez az én stílusom😄

Armin & Ayu fan

Magiszter
Na látod. Az Atlantiszi kapu az Õsök iPhone-ja <#idiota>
Amúgy szerintem jól néz ki ez a "forog az egész kapu" dolog. Jól mutat a képernyõn. <#eljen>

Andr0
de én azt nem értem hogy ugye az mutatja a fejlõdési tendenciát, hogy 'menynire forog a kapu' (teljesen, csak a belsõ kör és végül ledek...) de komolyan so a forgásnak mi köze az egészhez? jó mondjuk ha azzal magyarázzák, hogy elõszõr volt tárcsás telefon aztán mobil gombokkal végül pedig érintõképernyõ akkor talán érthetõ😄

Armin & Ayu fan

Magiszter
A kapu elméletileg úgy mûködik hogy amíg át nem ér az anyag addig nyitva marad, feltéve ha van energiája, és még nem telt le a 38 perc. A kötél résznél nem volt elég energia, és Kowalski fejénél meg lekapcsolták róla az áramot.

Az SG1 rögtön úgy kezdõdött, hogy Kowalski fejére rázárták a kaput 😊
Az egy ilyen hiba az SG sorozatokban. Van bõven belõle, hogy valamit kitaláltak, valami szabályt, aztán mégse úgy volt. Nem tökéletes sorozat azért

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Fabio Capello
igen tudok róla. Vigyázz, hiszen az egyes tárgyakat véleményem szerint a kapu különféleképpen kezeli - ha az ember átlép, az ember átér. Ha a kötél bennragad, akkor félbevágja. Ne feledd, ott nem volt elég energia egy normál wormhole nyitvatartásához, és a földi (plusz társai) kapuban nem feltétlen volt ott a "ha van valami a kapuban, nem zárul le a kapu" szabály.

Persze az is lehet hogy csak elsikkadtak a dolgok az évek során 😊

Ennek szöges ellentéte volt az SG-1-nek az a része, amikor még egy fekete-fehér filmen látják, hogy átmegy egy búvárruhás ember a kapun(elõször). A vezeték kitart, a kapu bezáródik, és félbevágja a vezetéket. Na erre mit lépsz?😄
(ez az epizód az 1.évad v. 2.évadban volt)

Végignéztem a 3.részt is. Jó volt. Kicsit komorabb a hangulata, ami nagyon jó.
A sima SG-1 sorozat már unalmas volt a sokadik Goa'uld támadás miatt...az Atlantisban végre más is történt, és más megközelítésbõl, ráadásul nekem az ottani karakterek jobban tetszettek, a lidércek elõször furák voltak, oda nem illõek, de késõbb hozzá lehetett szokni...A Universe-ben szinte ugyanúgy bezártság érzet, mint az Atlantisnál, csak valahogy komorabb kivitelezésben...És tetszik, h végre nem pörgetik túlzottan az eseményeket, hanem némileg lelassult...Röviden ennyi a véleményem.

Agamemnon
Bazz filmnézés közben commenteled is a filmet? Inkább nézd végig, és ne kockulj ennyit 😊

á, csak az a rész volt olyan, amelyiket mondtam, a többi már nem😄

Loooool....😄 ez az SGU😄
Már a trailerben is olyan érzésem volt, de most az elsõ 14 percben olyan érzésem van, mintha Coca-Cola reklámot néznék😄 Nemtom, a kamerakezelés, a...
Eli Wallace jeleneteiben, amikor a légierõ bekopog hozzá..na ilyen kamerakezelés, mint akkor, és beszélgetés, nemtom miért, de olyan reklámszagú😄 nemtom megfogalmazni, mintha Coca-cola reklámot néznék, azokban vannak ilyen lehetetlen dolgok, de nem csak amiatt hasonlít rá...

Szóval nagyon fura...

Fülüke
Ez a tárcsázó olyan szarul néz ki. 😄

De k*rvajó géped van istenem....

Azért legalább a duplarészes plot epizód érdekelne magyar felirattal...kösz.

Narxis
Nem kapcsolódik hozzá, de érdemes végignézni az Atlantist és utána ebbe belekezdeni.

Üdv. Én nagy SG fan vok, de még nem láttam az új sorozat elsõ pár részét...
Elõször is, még nem néztem végig a Stargate Atlantist, szervesen kapcsolódik hozzá, vagy nem?
Ha nem, akkor pls linket vki egy jó minõségû, magyar feliratos letöltéshez(nem kell hd minõség, elég egy dvd min. avi)

LasDen
Kábelen ez jó eredmény....a SyFy legnézettebb epizódja a Warehouse 13 valamelyik része volt valami 3,3 millió nézõvel....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

szerintem nem számít rossznak.

Narxis
Ez nem valami sok. Vagy soknak mondható?

A Sky 1-nak 765 ezer nézõt szerzett az Air 3.
Update:
Az SGU 3. részének nézettsége meghaladta az Air 1-2.-ét(2,35 millió). 2,4 millió nézõt szerzett a Sy-Fy-nak.
LasDen
hát még néhány sorozat és megtalálják a nem túl O'neillos nem túl nyámnyila vezetõt....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Az lehet egy magyarázat, hogy az Atlantisz végén a George Hammond még a dokkban volt, szóval lehet az SGU-ban nem fejezték még be teljesen. Mivel az volt az egyetlen egy elérhetõ hajó és úgysem gondoltak arra, hogy csata lenne azt küldték oda.

Egyébként poén, annak idején sokan pont azt nehezményezték Cam Michelben, hogy túlságosan is O'niell klónnak tûnik(ami azért nem volt teljesen igaz), most meg Scott néhányak szerint nem elég O'niell-os 😄.

Greer karaktere valahogy "szimpatikusabb" lett a 3. részben. Úgy tûnik, hogy a készítõk legalább egy bizonyos mértékben eltérnek a Ronon féle karaktertõl. Greer valahogy komplexebb karakternek tûnik.
LasDen
korábban itt írták, hogy valamivel az SGA befejezése után van....

BEAST
Lehet en ertettem felre valamit, de a Wraith, az Orai, a Goa'uld, a replikatorok es megannyi mas ellenseg utan pont a Lucian szovetseg az aki sarokba szorit egy foldi hajot, bazist? 😄 Gondolom a Universe a tobbi sorozat utan vagy legalabbis a vege fele indul (nem tudom) tehat van mar Atlantis meg Asgard technologia, de mindegy is...

Az elso 3 epizod szamomra csalodas volt, persze nezni fogom, kivancsi vagyok mit hoznak ki a sorozatbol, de egy biztos tele van gyenge probalkozasokkal es reklamfogasokkal... na meg iritalo szereplokkel 😄

Eli vicces karakter, szimpatikus, de ez a "kockuljatok csak Stargate Online-nal , lehet titeket is felsugaroznak egyszer" eleg gagyi huzas volt, szerintem. 😄
Rush nekem nagyon ellenszenves, ahogy beszel, ahogy viselkedik mint valami orult tudos akit egy hajszal valaszt el attol hogy baltas gyilkossa valjon.
Greert teljesen feleslegesnek erzem eddig, nem tudja kezelni a duhet, ojaj egy agressziv katona... izgalmas.
Scott sem tunik olyan szereplonek aki kepes lenne megkozeliteni az O'neill vagy akar csak Shepherd fele szerepet.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Shiwo
jólvanna.. elõször hajókat írtam, utána váltottam egyes számba..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Fabio Capello
a fényfeletti sebesség vszeg gyorsabb mint a hipertér, csak ugye folyton megáll a hajó, hogy adatokat gyûjtsön. Arról se feledkezz meg, hogy nem egy galaxissal vagyunk odébb, hanem legalább 20-30-al.

LasDen
persze a hajó tette a dolgát, és az idõk folyamán szorgos hangya módjára lepakolt mindenfele ezernyi kaput..

de a hajó nem a kapukat pakolja....csak adatokat gyûjt....

Shiwo
tudom, hogy mondták..arról volt szó, hogy a legrégebbi csillagkapuk egyike a hajón van... ergó elõször elkellet küldeni a hajókat, hogy pakolásszák a többit..közbe elvileg a járvány miatt átmentek a pegazus galaxisba, ott már modernebb kapukat tettek le az õsök..

nekem csak az a fura, hogy látszólag abszolute nem is foglalkoztak a hajóval, lehetséges, hogy meg is feledkeztek róla, a hajóról tárolt tudásuk valahogy elveszett.. a másik dolog, hogy a hajót mégiscsak megkellet építeni valahogy..

hihetõbbnek tûnik számomra az a gondolat, hogy Rush valamit csak félrefordított, és nem a felemelkedés miatt nem mentek a hajóra az õsök, hanem mert lehet egyszerûen "elavult" a hajó technológiája (mert pl addigra már hyperteret ugráltak).. persze a hajó tette a dolgát, és az idõk folyamán szorgos hangya módjára lepakolt mindenfele ezernyi kaput..

..a másik apró dolog, ami még motoszkál bennem, hogy elvileg ez a fény feletti utazás, amivel a hajó halad, az lassabb, mint a hypertér-ugrás, nem ? és hypertérben 2 hét volt, míg eljutottak csak a pegazus galaxisba..ebbõl kiindulva lesznek elég hosszú "üresjáratai" az SGD tagjainak (gyk: Stargate Destiny 😊

persze ezek olyan apróságok, amik nem rontják el a kedvem a sorozattól és alapvetõen pozitívan állok hozzá, s akár az is lehet, hogy az írók utólag magyarázatot is adnak a dolgokra

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Fabio Capello
SQJ-nek: a kapu érzékeli a folyamatos nyomást, és mivel ebbõl kapásból arra asszociál hogy valami gáz lehet belõle, ezért azt nem engedi át, csak azt, ami hirtelen nyomást gyakorol az eseményhorizontra. Az anyag pedig csak akkor materializálódik a túloldalon, ha már az egész bennvan a pocsolyában (SGA: 38 perc).

[NST]Cifu

A régi SG-kben is sok mindent KIZÁRÓLAG a fejlett technológiák megszerzésért tettek, mivel ez az ami megvédheti a Földet, semmi más.

De az egy SG csapat volt, ez egy tudós csapat alapvetõen. Ahogy Young is mondta, az õ dolga elsõ sorban a bázis személyzetének biztonsága. Minden további dolog másodlagos. Ha a Földön is úgy gondolták volna, hogy a 9 záras csillagkapu mindent megér, akkor aligha ilyen parancsnokot és struktúrát telepítenek oda.

Ha a régi SG1-es alapcsapat lenne ott velük, nem lenne lazsálás, meg jajajaj meg fogunk halni hangulat, mivel azok tennék a dolgukat és rákényszerítenék a többieket is arra, hogy azok is tegyék ugyanezt!

Azok katonák voltak mind. Itt ellenben elég szép számú civilrõl is szó van. A katonáknál az elsõ dolog, amit megtanítanak az a parancsnoklási lánc (Chain of Command), vagyis ha fentrõl azt mondják, hogy a kék az piros, akkor innentõl kezdve úgy van és kész. De egy civilnél ez nem így mûködik, és nem is veszi be könnyen a gyomruk ezt.

Én már azt sem értettem, hogy jól képzett emberek mégis hogyan gondolhatják azt, hogy õk lelépnek a csapattól és ellógnak egy ismeretlen bolygóra, egy ismeretlen galaxisban, egy ismeretlen kapun át és akkor majd minden jó lesz?!?!

Ez ellentmond a fenti véleményeddel. Ez is egy opció, megvizsgálják, és ha bejön, akkor hurrá. A katona az egyetlen, aki ezzel kapcsolatban valóban megkérdõjelezhetõ, a csaj és a krapek kiváncsi volt, és reménytelennek tartotta a mészkõkutatást...

Egyrészt SOHA nem juthatnak így haza, másrészt nicsenek gyógyszereik, orvosi felszerelésük, fegyvereik, semmilyük sem. Ellenséges világban zéró ideig élnek!

Felderíteni felderíthették volna attól még. Abban hibáztak, hogy nem nekik kellett volna átmenni, hanem Eli robotszemének...

plusz elvitték volna a tárcsázót is, itthagyva a többieket

A hajóról lehetett tárcsázni a kaput, Telfort éppen arra utasította õket, hogy 15 percenként tárcsázzák a bolygót, hogy folyamatosan tájékozódjanak az állapotukról. Tehát a bolygón lévõk visszajuthatnak még a hajóra, nem ítélik így halálra õket.

Amúgy a léghiány legjobb megoldása, hogy a 12+ óra várakozás alatt kidugnak egy csövet a bolygóra (vagy vissza) és a kapun szépen átszívnak friss levegõt, illetve kitolják az elhasználtat

Nem tudjuk milyen eszközök vannak náluk, a fõ probléma amúgy sem az oxigénhiány volt, hanem a CO2 túltengés, ezért volt szükség a mészkõre.

De az is elég, ha az emberek jó részét kipakolják egy ponyva alá (a nap miatt), máris spóroltak levegõt 12 órányit. 😄

A CO2 túltengést valóban megoldhatták volna, tehát rövid távon megoldást jelentett volna igen. Hosszú távon viszont a magas hõmérséklet miatt az emberek több vizet igényeltek volna, ami meg a vízutánpótlás miatt kínos. Ugyan árnyékban, mozdulatlanul kevesebb vizet igényeltek volna, mint a kutatócsapat, de többet, mint a hajó fedélzetén.

Sir Quno Jedi
Ha nem lett volna nyilvánvaló a püffedt arca miatt, a cinikus/fanyar humora meggyõzõ volt attól még... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3