4805
StarGate Universe (TV)
  • Andr0
    lassan több női néző lesz mint férfi:D
  • MerlinW
    Hoppá tényleg:) Erre így nem is gondoltam. Melrose Place mellé egy kis űr-ármány és szerelem. Így már világos:D
  • Narxis
    Inkább csak a fiatalok többségét célozták meg, azt a réteget amelyik mindig a "trendet" követi. :-) Ahol a fő téma az, hogy melyik csaj hogyan és hányszor volt meg és milyen volt a tegnap esti buli és megy-e a holnap esti buliba.

Ez egybeesne azzal, hogy miért helyezik a hangsúlyt a szereplők közötti érzelmekre és miért van kevesebb technoblabla.
  • MerlinW
    Az a poén, hogy végig azt híresztelték, hogy fiatalos sorozat lesz, fiatal színészekkel, hogy beszívják a mai generációt is az SG világába. Hát... érdekes megoldást választottak:D
  • Fabio Capello
    Akárki akármit is mond, egy Rodney-Sam duo igenis feldobná ezt a sorozatot, kéretik őket a hajóra hozni villámgyorsan :D

Okok:

1. Már csak a köztük levő (Rodney szerint) szexuális feszültség miatt is :D

2. Sam kiosztana mindenkit militáris téren, hogy kapják össze magukat

3. Rodney kiosztana mindenkit atomfizikus téren, hogy kapják össze magukat :D

4. Előkerül egy-két rejtett technológia, navrendszer secperc alatt feltörve, és irány a végtelen galaxis, nem a beprogramozott út

5. Energiát max kakaóra, Rodney+Sam okoskodik=aki akar húzza a belét haza, és hozzunk ide értelmes embereket, nem kell ide egy szenátorlánya csak azért, hogy a részenkénti tragikomédia és dugásjelenet meglegyen.

Uff, a nagy sziú vezér szólott :D
  • Andr0
    jó kis értékelés:D:D:D bár szerintem nagyon fasza a cucc:D ezek a szappanoperás jelenetek reméljük elfogynak és tuti lesz:D bár még mindig sírom vissza Rodney stílusú karaktert... meg Ronon stílusút és persze vmi értelemes katonát is mint John(nem kell nekem szabálykövető stréber bár mondjuk Geer tetszik csak többet mutatnák). nade ki hiányozna még innen?:P hát Weir^^ so jó lenne a sorozat ha SGA-nak hívnák és egy Atlantis nevű városban játszódna

szerk.: ezért kár volt abbahagyni az Atlantist de mellette simán futna (egy napon, előtte vagy utána)
  • sandor8206
    azért + dolgot is írjak a vége jó volt, főleg Rush DE ez volt a leggyengébb rész eddig, pedig eddig is s*arok voltak, de ez mindent vitt
    Cloe-Eli jelentek, diszkó annyira de annyira jó volt :-)
    Amúgy Eli helyébe valószínű nem kur*am volna le valami csajt :-)
  • Micsu
    egyébként ha az a nyitó jelenet igaz lett volna nem ábránd vagy álom akkor én biztos hogy kaszáltam volna a gecbe, vicc lett volna a köbön
  • sandor8206
    ja-ja
  • sandor8206
    sztem olvasd át a hsz-t megint
  • Micsu
    jah látom hogy írtad de stem ennyi az egész, még biztos később fogják boncolgatni de hát kurva lassú az egész sorozat
  • sandor8206
    + sokan a SGA túl sarkítva nézik, hogy McKay megoldott mindent, kicsierélt egy kristályt és kész. Pedig pont az volt az SGA-ban a fas*a, hogy ok McKay kitalált valamit DE MINDIG mást és ez volt az izgalmas és azt mondom az írók is kreativak voltak. Minden helyzetből másképp szabadultak ki.
  • Micsu
    ezt te nézted el mert volt összefüggés mikor a feleségével beszélgetett :)
  • sandor8206

Az a baj, hogy sztem annyira látszik a készítőkön, hogy valami komolyat, lelkizőst, felnőttesebbet akarnak csinálni és ezzel nincs is baj DE sajnos kurvára nem megy nekik

SPOILER

pl: nekem a kezdő jelent akkora WTF? volt, hogy csak na: Simi-simi, gyönyörű vagy TJ, ok Young és csók. ÉS??? Ennyi! Volt ez a jelent amit sehová nem tudod rakni, mert egyből váltanak valami más témára. Szóval csak úgy lóg ott a rész elején. Nem is erről szólt az egész rész, minek kellett az oda, legalább valami összefüggés lett volna a Nej dugásával, de ott is egy félmondatot eleresztenek róla és kész.

SPOILER OFF

És ilyenből rengeteg van, hogy van egy jelenet ami csak úgy jön magától cut és jön egy másik jelenet megint cut és semmi összefüggés vagy felvezetés. pl: Scott Cloe dugás, KINO-s jelentetek stb.
  • Julius Caesar
    SGA jó volt. Aranyos szuperhősökkel, ronon akire ránéz meghal, myckay amihez hozzányúl ZPM lesz, shephard meg a puszta poénjaival headshotot ad. Elnéztem volna még egy hatodik évadot, nem azért (már csak a pontosabb befejezésért), de lényegében egy hétfejű sárkány mese volt, ahol a négy testvér minden részben levág 7 fejet és a következőre visszanő.

SGU-ban tetszik, hogy a karekterek életszerűbbek. Hibáznak, vannak érzéseik. Illetve tetszene, ha nem ilyen formában jelenne meg, hogy a diszkóban leissza magát. Ehhez nem nézek sorozatot, megkérdezem msn-en a haveromtól mit csinált hétvégén (a diszkóban leitta magát).

45 percre elmenne 5 perc diszkó meg 10 perc lelkizés, de könyörgöm, akkor a maradék 30 perc legyen akció vagy technológia vagy pumpa...

Így sem a szappanopera, sem a sci-fi rajongókat nem elégíti ki, ami hosszútávon ROSSZ taktika.

Ettől függetlenül továbbra is nézem, mert Stargate van ráírva, meg évad közepét nem hagyok félbe. ÉS még reménykedek is benne, hogy ennél csak jobb lesz. De ha ilyen ütemben süllyed, a második évadot lehet hoppolom (és ha jó később visszanézem).

ui: azért ezek a magánéletes-diszkós-eligazításos jelenetekről süt le a cost-cutting. Gyanítom azért van benne ennyi, mert erre van pénz.
  • sandor8206
    SGA is hurka volt (3. évadig azért nem volt rossz DE főleg a 4. kicsinálta sorit Michalelel+Teylas kínlódással, ha jól emlékszem) DE az SGU-hoz képest egy remekmű, legalább szólt valamiről. Az SGU eddig semmiről, a scriptek pedig botrányosan szarok (de mondom nekem tetszik) amúgy kezdek gyanakodni, hogy direkt csinálják ilyen szarra, mert nem hiszem el hogy komolyan gondolják :-D
  • Totti5
    SGA copy paste SG1, ugyan olyan dream team a galaxis ellen, csak nem a földről hanem Atlantisról indultak, ugytünik ide is az kellett volna és akkor nem lenne ez a nagy sírás rívás és szenvedés a köbön...
  • MerlinW
    3 résszel ezelőtt búcsúztam a sorozattól, de olyan mértékben csökken az egyébként is alacsony színvonal részről részre, hogy már azért nézem mert annyira rossz:D

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Az aktuális epizódban nekem is többször eszembe jutott a barátok közt jelző:) A szex+testcsere fájdalmasan nevetséges volt, igazán illett a sorozathoz, ahogy a cliff is.

Az energiapocsékolás után meglepően hamar a csillagban voltak. Az utazásra és a problémamegoldásra kellett volna koncentrálni, nem Chloe pasi problémájára egy nyavajás diszkóban - és előtte - , vagy Young szintén jellegtelen magánéletére. Egyik magánélete sem érdekel senkit, legalábbis ilyen formában.

Ha Chloe vagy Young nyomorult életéből, valaki hatással lenne a történésekre, még megérteném. De ha így lesz, azt sem az eddigi kínlódások fogják meghatározni.

Személyes epizód értékelésem, avagy miért nézem még mindig:

1x01: 7/10 (SG volt)
    1x02: 3+1/10 (mikor mindenki kikéri magának: "dehát nekem jogaim vannak" - avagy sírunk és önfeláldozunk - újdonság hatása +1 pont)
    1x03: 3+1/10 (homokos rész - végén zene +1 pont)
    1x04: 1/10 (kino"s" rész - aka. tekerve rövidebb)
    1x05: 4/10 (ELMŰ-s rész második fele miatt)
    1x06: 4+1/10 (elemi ösztön, avagy jégvágás - volt benne féregjárat +1 pont)
    1x07: 1-1/10 (4756. epizód. Young megcsalja Tildát - záróképsor -1 pont)

Átlagban tehát 3,7 pontos a sorozat eddig, de kap ám bónuszokat:

Rush +1
    Rush -1
    Chloe -1
    Tamara +1
    Young -1
    Telford +1
    Eli +2
    Greer +2
    Operatőr +1
    Vágás -1
    CGI +1
    Zene -1 (egyszer volt jó, kapott már érte pontot, egyébként ha van akkor elmegy, de sajnos ritka)

Összesen tehát 7,7/10 és ezért nézem még. Én sem értettem miért, de így levezetve megvilágosodtam:D
  • Reg5
    Mert az SGA-ban olyan sok kreatív új dolog volt.. Kezdve a replikátorokkal, és folytatva a copy-paste SG1 történetekkel. Amúgy az SGA is kb a 2. évadban indult be, addig csak felfedezték a pegazusi középkori falvakat.

Ok persze nem tetszhet mindenkinek, de az SGA-t se értékeljük már túl feleslegesen, mert nem érdemli meg.
  • Zsoltika 007
    Hát bakker! Atlantis már az első 2-3 résznél ottvolt a szeren. Akkor már tudtam hogy ez jó lesz. Ez még semmit se mutatott. Vérszegény ötlettelen. Ha nem húznak bele, akkor abba fogom hagyni. Pedig eddig minden sg-t megnéztem ami létezik. Az egész olyan erőltetett nyögve nyelős. És vontatott.
  • r4pt0r
    Ez relatív neked nem jön be, szerintem üti az egész SG:A-t mindenféleképpen, és a sima SG nagyrészét. Végre eljött a mi időnk, ti már eleget kaptatok. :D
  • Narxis
  • Narxis
    Szegény Tottit elűzitek a topikból. xD
  • CharrDen
    Számomra ez a sorozat eddig csalódás, semmit nem láttam, amire vártam. Semmi komoly technológia, csak sírás, Chloe szokásos "életvitele" stb. Többet vártam, de attól még nézem, hátha kell neki 20-30 rész mire beindul...
  • Micsu
    ez a rész tiszta barátok közt volt (nagyjából a többi is), mind színészi játékban mind szituációkban, a végén meg akkor barátok köztös cliffhanger volt hogy sírtam, szégyen
  • sandor8206
    ok főnök, de nem engem kell meggyőznőd nekem bejön a sorozat, annyira szar már, hogy szinte tetszik. Remekül szórakozok rajta, ahogy az írók kínlodanak :-) ez a rész pl: eddig mindent vitt
  • Jakuza001
    Viszont az sincs leirva sehol, hogy ilyen szarnak kell lennie, mint az SGU-nak. :D
  • r4pt0r
    El vagy tévedve, sehol nincs leírva hogy egy sci-fiben bárhol kéne lennie űrcsatának. Elég szomorú hogy neked ezt jelenti, de nem is lehet mást várni, a kommentek után.
  • Borg
    Ez a szappanopera kb bárhol játszódhatna, akkor is ugyanilyen lapos lenne a történet. Ez nem scifi attól, hogy néha mutatják az űrhajót amin vannak...
  • sandor8206
    szokjál hozzá, nem lesz űrcsata mit nem lehet ezen megérteni? :-)
    Nem értem én az embereket, sci-fitől mit várnak ? :-P
    Nem elég, hogy Chloe minden részben sír, te kis telhetetlen.
  • r4pt0r
    Senki nem mondta hogy űrcsata lesz sehol, pláne az elején. Ez már nem a régi SG hogy mindenkivel harcolni kell azonnal.
  • Fülüke
    Hatalmas rész volt. Amikor a végén az ajtót kinyitotta akkor gyorsan beletekertem, hogy megússzak egy fél órás sírást, de szerencsére vége lett egy tekeréssel. :) Rush a legjobb fej!

• Agamemnon
    A következő részben akkor időutazók lesznek? :D
    Vagy csak ez is úgy van összevágva, mint a korábbi trailer, hogy nagy űrcsata lesz a mostani részben :P

• Count Adyn
    jaj megnéztem elis ment a kedvem:DD
  • r4pt0r
    Ha a trailert megnézted volna, mégtöbbet tudnál. :D
  • Count Adyn
    nah következő részben már valami dzsungelbe kolbászolnak a promóképek alapján:)
  • Reg5
    Annak pedig sok értelme van, hogy 7 részt összehasonlítunk 5 évaddal.
  • Zsoltika 007
    Főleg hogy ez a sáros nyomába nem ér az atlantisnak eddig. :/
  • Magiszter
    Az egy dolog... de akkor sem tetszett hogy puff és vége, csak hogy jöjjön ez a sorozat.
  • r4pt0r
    Esz film az Atlantisnál is, majd ott lezárják, mint ahogy az SG1ben is tették.