StarGate Universe (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kicsit megleptek az õskövek, ahogy emlékszem, amikor Oneill és joe használta õket, akkor csak simán látták egymás emlékeit. Amikor Danielék használták a 9.évadban, akkor meg beájultak, tehát nem oda-vissza mûködött a dolog.
Egy kérdés, amikor az elsõ részben Eliért mennek, akkor az Oneill vagy nem? (Nekem egyértelmûnek tûnt, hogy õ az)
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
REAL MADRID
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
De az is elég, ha az emberek jó részét kipakolják egy ponyva alá (a nap miatt), máris spóroltak levegõt 12 órányit. 😄
Amúgyis kétlem, hogy az õsök olyan intelligens hajót terveztek, ami hagyja meghalni a legénységet pár tetves légszûrõ miatt...
de ez a csõ ledugás hogy ment volna....mert ahogy én láttam eddig (másik SG-kben is) csak akkor látszott valami a másik oldalon ha az egész átment a tócsán....így pl. Eli keze sem látszott a túloldalon hanem vele együtt érkezett meg....
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Egy csapat eltévedt kiránduló tinirõl egy tinihorrorban ez még elképzelhetõ, de válogatott tudósoktól és kiszolgáló személyzettõl ez "kissé" vicces.
A régi SG-kben is sok mindent KIZÁRÓLAG a fejlett technológiák megszerzésért tettek, mivel ez az ami megvédheti a Földet, semmi más. Számtalanszor bevállaltak bármit, hogy hozzájussanak ahhoz, amit fontosnak véltek. Persze O'Neill-ék igyekeztek mindig menteni a civileket, de a katonákat bizony gyakran beáldozták. Magukat is ha kellett, mert ez a KÖTELESSÉGÜK. Ennyi. Azóta O'Neill is megkeményedett és tábornokként rá kellett jönnie, hogy olykor még a civileket is fel kell tudni áldozni (vagy éppen bárkit). Nem szívesen teszi, mert a jófiú imídzshez ez nehezen párosítható, de vannak döntések, amiket MEG KELL hoznia egy bizonyos pozícióban az embernek és nem ruházhatja a felelõsséget másra, illetve nem engedheti meg azt a luxust magának, hogy kizárólag morális alapokra helyezze a döntését.
Elõször én is úgy gondoltam, hogy Rush hazudik, mert O'Neill sosem bízná egy civilre a vezetést, DE aztán világossá vált, hogy a katonai vezetés erre alkalmatlan, hiszen a parancsnokot eredetileg bázispanarancsnoknak nevezték ki, arra alkalmas is volt, de egy kockázatos "öngyilkos" mélyûri bevetés már nem biztos, hogy ül neki. Így már volt értelme, hogy valóban Rush legyen a vezetõ, mivel õ az egyetlen közülük, aki vérig elkötelezett az ügy mellett. A katonáknak meg kutya köteleségük õt ebben segíteni. Itt rögtönözni kell, ide egy õrült tudós kell...
Ha a régi SG1-es alapcsapat lenne ott velük, nem lenne lazsálás, meg jajajaj meg fogunk halni hangulat, mivel azok tennék a dolgukat és rákényszerítenék a többieket is arra, hogy azok is tegyék ugyanezt! Sajnos O'Neill-lel ellentétben Rush nagyon gyenge vezetõ, ami ésszerû, merthogy tudós és nem tud bánni a számára "értetlen" emberekkel. Dehát abból kell építkezniük, amilyük van.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Az ötlet akkor stornó, és újra nézem az E01E02-õt. :S
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sir Quno Jedi elemzésre a bátorságról és a felelõsségrõl két apróságban kiegészítendõ:
1.: A támadás idején simán lehetett volna a Földet (vagy egy ismert, biztonságos bolygót) tárcsázni, és oda elmenekülni. Rush ellenben ezt nem hagyta, és rákényszerített mindenkit, hogy a Destinyre meneküljön. Akárhogy is nézzük, itt azért van egy kis éle a dolognak, hiszen a biztos menekülési opció helyett egy bizonytalanba lettek kényszerítve. Hiába fontos a Destiny, mint felfedezési célpont, épelméjû ember mindenképpen a biztos, mint a bizonytalan megoldást választ. A kapuért késõbb még vissza lehetett volna jönni, tehát már a kapu sikeres megnyitása is bõven elegendõ információ ahhoz, hogy érdemes legyen vele a továbbiakban foglalkozni, erõsebb biztosítás mellett. Nem is szólva arról, hogy egy normálisan felszerelt, a visszatérés lehetõségét maguk mögött tudó csapat effektíve is több hasznot hozhatott volna. Abból a szempontból tehát azért van valami a "kényeskedõk" véleménye mögött, hogy túl nagy bizonytalanságba ugrottak be a nélkül, hogy bármi komoly garancia lett volna arra, hogy ennek az egésznek hasznos vége lesz.
2.: Az emberek szeretik a kalandokat, a kihívást, ellenben ha a mindennapos túlélés kezd napi rutinná válni, és a halál mindennapos vendéggé, akkor hamar elmegy a kedvük az egésztõl. A katonák úgy indultak bevetésre, hogy az életük érték, ha az emberiséget, a Földet fenyegeti veszély, és amiatt kerültek volna ilyen helyzetbe, valószínûleg senki sem panaszkodna. Ám effektíve az egyetlen (noha nem elhanyagolható) elõny az egészbõl, hogy többet megtudhatnak az Õsi technológiáról. Ezért viszont már messze nem éri meg ilyen szinten ennyi ember életét kockáztatni.
Nem vagyok kõkemény SG fan, így messze nem láttam minden részt, de amelyeket láttam, ott ahol az SG-1 vagy az SGA csapat tagjai önfeláldozásról adtak tanúbizonyságot, azért általában nem egyszerûen csak egy technológiai információért tették ezt, hanem amiatt, mert az éppen harcban álló Goa'uldok vagy a Wraithok legyõzéséhez szükséges információért, vagy pedig konkrét emberekért tették ezt.
Itt nincs ilyesmirõl szó...
A háború félelem, bátorságnak álcázva.
erre meg a sok ..sz azon agyal, hogy találjanak egy lakható bolygót, ahol meg tudnak maradni, és majd ott csillagkaputól csillagkapuig több galaxison át, szépen haza találnak.
lenne egy épeszü aki ezt jó ötletnek venné valójában? akkor már az ürhajó, és mindenáron kiszenvedni, hogy müködõképes legyen (vagy én vagyok ilyen korlátolt, hogy nem látom a lakható bolygó elõnyét?)
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
O'Neill egybõl ugyanezt állítja, mikor a parancsnok idióta módjára panaszkodik, hogy javítsák ki a hajót, oldják meg a készletproblémákat, menjenek tovább, kutassanak, ez a dolguk stb.-stb. Az meg panaszkodik, hogy õket nem erre képezték ki, mire O'Neill megjegyzi neki, hogy valószínûleg itt senki sem lehet erre kiképezve. OJVÉ! O'Neill nem hülye kis nyavalygós bázisparancsnok, hanem igazi badass! 😄
Szóval egyedül Rush érti mi forog kockán, igaz hogy neki megvannak a saját kis hagymázas tervei szemmel láthatóan. Õ aztán bárkit beáldoz a céljaiért, ami kivételesen most éppen egybeesik az SG parancsnokság céljaival (egy ideig).
El kell döntenie az embernek néha, hogy mi a kötelessége. Ha mind meghalnak egyesével, de értékes információhoz juttatják a Földi parancsnokságot, már nem éltek hiába. A régi SG csapatok ezzel teljesen tisztában voltak és szemrebbenés nélkül áldozták be magukat, ha kellett!
De komolyan, persze nézzük, meg hurrá van SG valamilyen formában, de ez az elsõ három rész meg sem közelíti a korábbi SG-ket. Nem ragadja úgy magával a nézõket. Ezt a 3. részt is meg lehetett volna izgalmasan csinálni. Egy kis csata, harc a bolygón, vagy csak egyszerûen ténylegesen bemutatni az idegen életformát.
Ez helyett tényleg fél órányi sivatagban való szenvedést néztünk. Persze, még ez is elfér egy sorozatban, de nem akkor amikor még a nézõket kellene összevadászni... szvsz
Nekem csak egy bajom van, de az NAGYON hagyják a ge*ibe a drámát, ok ne legyen komolytalan se, de ez az erõltetett mindenrészbensírunk5percet legalább dologgal ki lehet kergetni már most a világból, túl erõltetett
+ én nem vagyok az az érzelgõs, empatikus figura, sorry :-)
ok, minden 6.-7. részben legyen, legyen sírás, rívás DE ne minden rész legyen már olyan, hogy milyen s*ar nekik, ez meghalt neki, ennek s*ar gyerekkora volt, azt molesztálta a cukrosbácsi stb.
hahó, itt is s*ar nekünk :-) ki szeretnék kapcsolódni!!!
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Nem minden történetbõl lehet tucatnyi évadot kihozni. Miután a BSG alapból nem egy hosszú sorozatnak indult, ezért eleve felállítottak egy keretet, amin végigment a történet. Ezt a 13 helyett 20-asra bõvített évadok miatt nyújtani kellett, mint a rétestésztát.
hidd el ha megérte volna nekik folytatták volna azt is, de õk is észrevették (ezt csak más fórum hozzászólásokból tudom) hogy az elsõ 2 évad után a 3-4 évad már csak kínlódás, ahogy az SG:A is az 4. és az 5. évadja, szóval cancel és abbahagyták akkor amikor még lehetett.
Most akárhogy is nézem, saját magadnak mondasz ellent, az elõbb az volt a bajod, és amiatt "hurka" a BSG, mert "csak" négy évadot csináltak belõle. Most meg épp azt mondod, hogy ennyi volt a sorozatban, de jó, hogy nem húzták tovább.
Ha ismered a sorozatot, akkor tudod, miért nem lehetett volna már tovább húzni, és miért zárták le kerek egészként. Ez nem egy Star Trek TNG vagy SG-1 sorozat, ahol az egyik epizód jön a másik után, amit végtelenségig el lehet húzni. Éppen ezért döntöttek a Spin-off mellett, folytatás helyett.
És lényegtelen a nézõszám, mert le merem fogadni, hogy ha már említetted BSG nézõszáma megegyezett az SG:A -val, az kb. 80% megegyezett, szóval nem tudom kiket akarnak idecsábítani.
Hova csábítani? Mindkettõ a Syfy sorozata (amerikában). A saját nézõbázisának készíti...
Mert nem döntögetett csúcsokat.
A Syfy számára igen. Ez volt az elsõ komolyabb, átütõbb dobása, próbálkozott elõtte más sci-fi világokkal, például a Babylon 5 spin-of Legend of the Ranger-el, de kevés sikerrel.
Az SGA detto a Syfy-tõl függött, de a csatorna látva az SGA eredményeket, inkább kaszát adott a sorozatnak, és az addig tallonban várakozó SGU-t rendelte be, és próbálja frissíteni a Stargate franchise-t a BSG-nél bevált dolgokkal (reménytelen helyzetbe került túlélõk, alig mûködõ hajó, küzdelem a fentmaradásért, stb.).
Hogy bejön-e? Nem tudom. De az elsõ három rész után én nem vagyok meggyõzve... :S
ja igen és a részhez is szóljak valamit, ha feka gyerek + Eli nem lenne, már most unnám ezt a sorit, kilógnak a sorból a szó jó értelmében, "különcök". Jók a dumáik stb.
epizód vége jóra sikerült, az elszálló kis ûrhajó remélem nem sok jót sejtet hõseinknek :-) remélem most már rendbe lesz a hajó és hagyják ezt a témát és jöhetnek a "kalandos" részek
+ remélem a szenátoros dolgot is lezárták, mert 5 perc volt az anyucis jelenet, de éveknek tûnt
A forgószélre nem tudom miért, de nekem a felemelkedettek jutottak eszembe, nem tudom miért de ez ugrott be, lehet hogy lesz egy Õs is a sztoriban?
ha sima homok idegen lett volna mint a bolygó egyik lakosa, sztem azt a témát jobban körbe járták volna és nem hagynák így lógni a levegõben.
Szóval sztem egy Õs volt, amit késõbbi részekben fognak bemutatni, kíváncsi leszek bejön-e tippem
túl sok mindent már nem tudok hozzáfûzni a részhez, nagy részében csak gyalogoltak a sivatagban :-P
SPOILER vége
ja és R.D. Anderson, hogy lefogyott az elõzõ részhez képest :-)
"...Ha tévedek bocs, nem vagyok tisztában a dolgokkal, hogy csak ennyire tervezték-e csak 4 évadra stb. de sztem egy sorozatot addig nyomják még vannak elegen rá, na a BSG 4 évadot húzott csak..."
valamiért csak befejezték nem? lényegtelen, hogy mi miatt, ennyit élt és kész 4 évad nem nagy szám, hurka!
akkor gondolom a sztori kifújt, vagy hiába nézték annyian budget nagy volt stb.
hidd el ha megérte volna nekik folytatták volna azt is, de õk is észrevették (ezt csak más fórum hozzászólásokból tudom) hogy az elsõ 2 évad után a 3-4 évad már csak kínlódás, ahogy az SG:A is az 4. és az 5. évadja, szóval cancel és abbahagyták akkor amikor még lehetett.
És lényegtelen a nézõszám, mert le merem fogadni, hogy ha már említetted BSG nézõszáma megegyezett az SG:A -val, az kb. 80% megegyezett, szóval nem tudom kiket akarnak idecsábítani.
"...Ezek után gondold akkor át, hogy mirõl is nyilatkozol. A BSG igencsak sikeres Sci-fi sorozat volt... " hozott egy átlagot!
Nevesebb sci-fi sorozatok hozzák ezt a nézõszámot, semmivel se kiemelkedõbb mint a többi, persze nem is kisebb. Csak azt nem értem, mire akarnak akkor ennyire hasonlítani rá??? Mert nem döntögetett csúcsokat.
Nem tudom, de gondolom nem döntött rekordokat, ha ilyen hamar cancel lett
Ha tévedek bocs, nem vagyok tisztában a dolgokkal, hogy csak ennyire tervezték-e csak 4 évadra stb. de sztem egy sorozatot addig nyomják még vannak elegen rá, na a BSG 4 évadot húzott csak.
A BSG 2k3-al eredetileg csak tesztelték volna a nézõket, ehhez képest a Sci-fi (most már Syfy) egyik legnézetteb mûsora lett, kihoztak belõle négy évadot, holott igazából nem készültek nemhogy négyre, de kettõre sem. Az elsõ évad csak 13 részes, a többi 20 részes volt (a negyedik esetén a Razor duplaepizód miatt végül is 22). Készültek webizódok hozzá, és most hamarosan jön a "The Plan" TV-film.
Ezen túl pedig ugyebár jön 2010-ben a Caprica Spin-off sorozat.
A BSG átlagosan annyi nézõt vonzott, mint az SGA (~2-2,4 millió). A miniszéria (vagyis a pilot) 3,9 millió nézõvel nyitott. Ezek után tegyük oda az SGU nyitó dupla részének 2,35 millióját.
Ezek után gondold akkor át, hogy mirõl is nyilatkozol. A BSG igencsak sikeres Sci-fi sorozat volt...
Én eddig akciót alig láttam az SGU-ban, leszámítva persze a Pilot elsõ részében látottakat. De azóta smafu, nyema, nothing.
A BSG-ben töltelékrészeknek elmentek az olyanok, ahol egy-egy karakter hátterét ismertük meg visszaemlékezések terén, langyosabb elõadásban, de valahol ellensúlyozta az egészet az olyan karakterek tönkelege, mint Baltar, Six, Tigh vagy az Öreg. Itt nincsenek olyan karakterek, amikre azt mondanám, hogy igen, ez üt, mint a légkalapács. Rush nem rossz, de tegyük már egy másik (õrült) tudós, Baltar mellé, tegyük a kezünket a szívünkre, és mondjuk azt, hogy Rush szimpatikusabb.
Csatlakozom Borghoz abban a véleményben, hogy ez így kevés, pláne indulásnak. Ha ebbõl akarnak valamit kihozni, akkor nagyon bele kell húzniuk...
Vagyis rögtön két módszerrel is áthágják a fizikai törvényeket, ez aztán a fejlõdés. 😄
Az 1 millió plusz költségvetés az SGA 1.évadához képest számolandó.
Akkor az infláció miatt az kb. 743,000 US$-t jelent effektíve. 😊
De ott is voltak már akik a végén nagyon szenvedtek.
Itt is lesz olyan aki szenved, de ahogy olvasgatom pl a csillagkapu.hu-t, elég kevés az ember akinek nem jön be, viszont nekik mindennel bajuk van. 😄