Zenetömörítés az MP3 ezredrészére
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Persze, neked nem a származásukkal van bajod, hanem azzal, amit alkottak. De azért biztosan zsidók, ha már ilyen sz@rt csinálnak és mégis kutatók... Ja... De egyébként semmi bajod a származásukkal... <#rolleyes>#rolleyes>
Egyetértek, hogy ez lenne a "szent grál", de ahhoz hogy ezt elérjék az egyes hangszerek tulajdonságait meg kell ismerniük, le kell modellezniük (hogy a gép különbséget tudjon tenni köztük).
Hogy ez tovább haladjon, ezért a kutatókat támogatni kell. Ezért az egyetem PR osztálya csinál egy hangzatos cikket, amit egy csomó lap át is vesz. Aki meg lát benne fantáziát, az meg támogatja a kutatásokat.
"az én és más adófizetõk pénzébõl."
A Rochester egyetem mióta él a magyar adófizetõk adóforintjain?
"és ennél a bocibocitarka konverziónál"
Van otthon zenét tanuló öcséd, húgod, unokatestvéred, gyereked?
Akkor elõ a zongorát (furulyát, oboát,...) tessék felvenni egy boci-boci tarkát (vagy egyéb más dalocskát), és megcsinálni a hangszer virtuális mását. Rajta! Elõtted a lehetõség!
Vagy csak nem azt akarod, hogy a "levágott f*ty*j**ek" megelõzzenek?
Ki nem szarja le a Visztát?
Physical modelling
Yamaha VL-1m
Szóval én változatlanul fenntartom azt a véleményem hogy ez egy csicsás wav2midi program ami azért szól jól mert nem egy-két ember hobbiból fejlesztette, hanem sokan sok pénzbõl. De a valódi problémát (többszólamú zene sávokra bontása) meg sem próbálták megoldani.
Ps.: Észrevette valaki más is hogy arrakistor eszelõs érvelésének eleinte fontos részét képezte a legvágott fütykösvég emlegetése? Most már az SG fórumain is általánossá válik a zsidózás?
Akkor elegendõ lesz neked a cikkben említett technológiával "tömörített" hangállomány is - az is csak egy "modulzene" - csak más technológiával állították elõ.
azt sem tartom kizártnak hogy egy ilyen program óriási méretû lenne, hiszen egy óriási adatbázist kell tartalmaznia az egyes hangtípusok hullámkonverzióira
és mint ahogy említettem felesleges és ráadásul még csak elméleti szinten van, hiszen csak remélik, hogy valaha lesz is belõle valami.
Rajta! De akkor wav-ból alakítsd át (az adott átalakító-szoftvert kötelezõ csatolni, de egy forráskódnak is örülnénk)! <#ravasz1>#ravasz1>
"s biztos hogy lesz majd olyan is aki ezért a sz*rrá tömörített, hallgathatatlan minõségû trutymákért pénzt ad majd ki ahelyett hogy szépen , dallamosan megírt sideket, midiket, vagy modokat töltene le ingyen a másodperc huszad része alatt a netrõl."
A végeredmény ugyanaz: a midi, mod, sid egy hasonló dolog mint amit a cikkben szereplõ technológia a digitalizált hangból létre akar hozni.
Ergó a midi, mod, sid a te értelmezésed szerint egy "hallgathatatlan minõségû trutymák".
A végcél, a plebsnek árusítható termék az lesz, hogy egy zenét az MP3-nál kisebb méretben tudnak tárolni. Ezért beszélnek tömörítésrõl (kézzelfoghatóbb, mint a modulzene, amit csak egy réteg ismer).
Létezik, de általában - mint te is említetted - 1 hangszer, 1 szólamban megszólaló hangjánál bombabiztos, no meg nem képes kiemelni a hangszer hangmintáját (ami modulzenénél remekül felhasználható lenne).
"Viszont a fenti cikkben is pont ilyen demo van, talán nem véletlenül..."
Természetesen egyetértek azzal a felvetéssel, hogy a cikk nem épp látványos/bõbeszédû (sehol a köztes végeredmény, sehol egy lejátszó, sehol egy bõvebb leírás).
"és még továbbmegyek , mi a l*f*sznak összetömöríteni egyáltalán bármit is, mikor most adták ki éppen a Blúréjt, meg az anyámkínja se tuggya hány gigás CD-szerû lemezeket???????!!!!!!!"
Mert
1. egy darab lemezt akarsz vásárolni nem ötöt
2. 10 percen belül akarod letölteni az adott állományt, nem 100 percen belül
3. nincs 100 Gigabyte szabad tárterületed csak 10.
Egyszóval: takarékosságból.
Igen de konkrétan pl. a fûrészfog csak végtelen sok hullám összegére. Ezen kívül tegyük hozzá hogy komplex függvényekrõl beszélünk. Valós számhalmazban koszinusz transzformációt lehet használni de csak akkor ha a szintetizálni kívánt függvény periodikus.
Nade ha már itt tartunk, mi köze van ennek a cikkhez? :-)
Egy dologban egyetérthetünk: rossz a cikk címe. Nem zene tömörítésrõl van szó, hanem nagyon valósághû szintetizálásról. Tömörítés <> szintetizálás, még akkor sem ha a szintetizált hang nagyon hasonlít az eredetire.
ezek az okostojások most többre jutottak???
semmi kézzelfogható eredményt nem tudtak produkálni azonkívül hogy "remélik" , meg "szeretnék", meg a 2 db 4 megás bocibocitarka.wav
A mod2midi nem digitalizált hangból (wav, mp3) csinál modulzenét (mod, s3m, it, xm), hanem modulzenébõl midit.
"sid2midi is létezik"
Az sem ez, hanem a c64-es modulzenét alakítja midivé.
"c64-es zenék amelyek az említett hullámokból generálnak hangokat programmal"
De nem csinálnak digitalizált hangból sem modulzenét, sem midit.
" az mo3 pedig a lehetõ legjobb megoldás amely 5vözi az mp3 és a modul technológia elõnyeit, tehát a kották és a hangok digitálisan tömörített verziói vannak tárolva"
Ez csak egy a sok modulzene-formátumból.
"sok kis fûrészfog+háromszõg+négyszög hullám eredménye az amit akár emberi, vagy bármilyen hangnak nevezünk... megfordítva: minden hang lebontható erre a négy általam felsorolt hanghullámra"
A Fourier-transzformáció értelmében minden hang lebontható szinuszhullámokra.
http://janoszen.hu/ | http://en.janoszen.hu/
végkifejlet : MO3
1: a végeredmény amit publikáltak meglehetõsen lagymatag, boci-boci-tarka zene , és létezik rá mod2midi megoldás kb. 7-8 éve sokkal jobb hatékonysággal.(most lusta vagyok linkelni)
2: sid2midi is létezik, ha nem is 80-as évek óta, de úgy jó 8-10 éve,
3: a "trükkös eljárás" a modulok, ha nem is 1000edrészére tömörítik a zenét, de átlagosan 10-ed, 20-ad, vagy 100-ad akkora helyet foglalnak el a merevlemezen mint az ugyanojan hoszz mp3 (vagy éppen ugyanaz a zene mp3-má konvertálva)
4: a 4 bites -ma már csak zörejnek nevezett (de hozzáteszem , hogy csupán a 4 bit miatt)- c64-es zenék amelyek az említett hullámokból generálnak hangokat programmal megadott formában viszont 1980 óta létezik és még ma is tartanak sid chip tune compókat minden évben a világ számos országában
5: a sid-ek viszont valóban az 1000-ed részei az mp3-nak és korántsem boci-boci-tarkák, mint ahogy hallhatod az általam küldött sid2midi konverzióval konvertált 10 kilobájtos midiken.
Ami újnak tûnik az a visszafelé irány, bár arra azért kíváncsi lennék hogy ha több hangszer szól egyszerre akkor azokat hogy választják szét... (gyanítom sehogy).
Ha olyan gyors lennél, amilyen hülye, megdöntenéd a relativitáselméletet Én nem vagyok tökéletes. Én maga vagyok a TÖKÉLET!!!
Ha olyan gyors lennél, amilyen hülye, megdöntenéd a relativitáselméletet Én nem vagyok tökéletes. Én maga vagyok a TÖKÉLET!!!
És a minták alapján nem is lett rossz!!! De azért a dicsõítéssel én is várnék addig, amíg valami bonyolultabb dologgal is meg tudják ezt csinálni.
Abban igazat adok, hogy a végeredmény (amivé a digitalizált hangot alakíthatják - bár ezt, és az annak a lejátszásához szükséges szoftvert még nem láthatjuk) hasonlíthat a modulzenére (midire), de 1980-ban (1989-ben) hol volt digitalizált hangfelvételbõl (wav, mp3) modulzenét (midit) létrehozó szoftver, eljárás, algoritmus?
Mert ebben a dologban a pláne maga a hang -> modulzene átalakítás lenne.
Az általad belinkelt midi állományok meg valószínûsítem nem digitalizált hangból (wav, mp3) lettek átalakítva. <#ravasz1>#ravasz1>
Ha pedig nem értesz egyet ezzel, vedd fel a kapcsolatot a "Rochester Egyetem vízfejû, okotojás kutatóival", és mond meg nekik hogy te jobban tudod, te már megírtad a digitalizált hangból modulzenét generáló szoftvert.
sok kis fûrészfog+háromszõg+négyszög hullám eredménye az amit akár emberi, vagy bármilyen hangnak nevezünk... megfordítva: minden hang lebontható erre a négy általam felsorolt hanghullámra, és erre már 1980-ban rájöttek az okos programozók akik megalkották a SID chipet , igaz, akkor még csak 4biten.
Nos tehát mégegyszer a gyengébbek kedvéért egy kicsit érthetõbben is elmagyarázom szájbarágósan:
ezek a szakik valószínûleg egy algoritmuscsoporton melóznak, amellyel különbözõ hangok, hangszerek stb.. program által a felsorolt hullámokból rakják ki valós idõben a hallható hangokat, zörejt, zenét, úgy, hogy mindössze a "kotta" és hangadó típusa van eltárolva bájtok formájában ( a midihez hasonlóan)
tehát egy midi+sid+module kombináción dolgoznak de mivel a programjuk kipróbálható béta(teszt) verzióját nem publikálták, ezért én személy szerint
HOAX-nak nyílvánítom a cikket.
Büszke vagyok rá, hogy ilyen emberekkel egy országban élhetek <#sir>#sir><#worship>#worship>
valószínûleg egy SID chiphez hasonló programon dolgoznak, amely ugye manapság már 4 bites hanem feltehetõleg 16-24 bites hanghullámokból :
-fûrészfoghullám,
-négyszöghullám,
-háromszöghullám,
és fehérzajból próbál hangokat kiadni, de mivel kézzel fogható eredményt sem ezek az okostojások ugyanúgy nem tudtak még felmutatni mint sokkal régebben ezen a témán komolyan dolgozó okos programozók, csak két darab 4 megás wavot, ezért, hogy jutottak-e is valamire, majd hiszem , ha hallom !
- 1,
- 2,
- 3,
aki a cikket írta -már ne is haragudjon- de az égvilágon semmi foggalma nincs a számítástechnikáról... a Rochester Egyetem vízfejû, okotojás kutatói egyetemben...
az eljárást azóta mo3 formátum néven tökéletesítették kb. 2000-ben tehát ezek az igencsak hozzáértõ -feltehetõen- diplomás, OXFORDOT végzett kollégák valószínûleg levágott f*tykösvégért kapták a diplomájukat...
Egybk. ma szinte minden midin keresztül készül.
LZ forever
OFF:
A MIDI meg azért szorult a háttérbe, mert egy rakás dolgot nem tud elõállítani, amit élõ elõadásban, igazi zenész igen. Az elõnye, hogy nagyon kis méretben tudott zenét tárolni meg, elveszett, ahogy a tárolókapacitások és a feldolgozási sebességek a sokszorosára nõttek.