44
  • endrúdí
    #44
    404
  • Yoshimitsu
    #43
    Üdv!

    Szerintem nagyon helyes, hogy torrentezni nem lehet a mobil nettel. mert aki torrentezni akar, az köttesse be az ADSL-t vagy kábelnetet. A mobilnetet nem az otthonülő emberkéknek találták ki, hogy a buszon a suli felé is mehessen a letöltés a hátizsákban. Hanem elméletileg az üzeletemberek a célcsoport. Akik híreket olvasnak, e-maileznek msneznek, stb.

    Tény hogy én nem vagyok éppen üzletember, de sírnék ha a vodás mobilnetem, még ettől is lassabb lenne. :S Mert így is van néha hogy nagyon lassú. De azért általában jó. :)
  • DooDoo
    #42
    Ha már kábellopás...

    http://cfsweb.extra.hu/rm/kabel.pdf
  • atibacsi1
    #41
    Ja behülyítik a reklámokkal az előfizetőket, két évet aláíratnak velük, és mikor haza viszi a dolgozó, és kipróbálja kidrül hogy nála nincs is térerő.
    Pár nap mulva visszaviszi, és a képbe röhögnek, hogy ez csak egy kiegészítő szolgáltatás, a telefonáláshoz. Én pontosan igy jártam pár éve.
    A másik meg ahova tényleg kéne a lefedettség, nem a városok központjai, hanem a külterületek. De hát ki foglalkozik a tanyasiakkal????? Van olyan hely ahol még a GPRS sem megy rendesen.
    Ugyhogy hajrá VODAFONE vágjatok át még több embert.
  • Inquisitor
    #40
    Hát nem tudom, de a cikkben 7.2 Mbit szerepelt, annak köze sincs a 3G-hez, azóta már volt pár "geyébb" is, ez meg erősen HDSPA. Ellenben a lefedetség tényleg fontos.

    Vannak "aljas" emberek, akik nem lopnak mástól Arrakistor.

    "aki túlvan a kisiskolás koron már rég nincs rászorulva a p2p-re, "
    Na jah, mennyivel korrektebb egy fizetős FTP. :D
  • Roli012
    #39
    chuky123:

    hát én se nagyon mennék ki a vodás 3G-vel a városon kívülre.
  • chuky123
    #38
    Az a vicces hogy a vodának a legrosszabb a 3G-és lefedettsége MO-n.
    Nem tudom mit verik magukat ennyire Elöbb fedjék le teljesen MO-t aztán nyomassák a mobilnetjüket.
    lefedettségi térképük: http://mapinfo.vodafone.hu/mapxtreme/Content.aspx
    (bár már fejlödtek)
  • SoXxX
    #37
    Pesten belvárosban használok voda netet.
    2.5-5 mbit között ugrál a sebessége. Stabilan töltök vele 60k-seccel..ez alá nem megy soha.
    WC3-azni szoktam rajta (azonbelül dota), 100 alatti a pingem és egyáltalán nem szaggat.

    Szvsz nagyon megvagyok vele elégedve. Ha ezen sikerül gyorsítaniuk akkor még akár többet is fizetnék érte. p2p leszarva..ha nagyon akarsz ftpzz...(mellesleg p2p is lehet ha nem léped túl az 5 gigát).

    Egy dolog zavaró, de ez az usb dongle hibája..ha készenlétire vált a laptopom akkor ki-be húzva éled fel csak a készülék.

    Be lehetne lassan fejezni az ócsárolást meg a PR gyalázásokat..próbáld ki, ha megfelel igényeidnek használd (ingyenesen kipróbálható mellesleg). A normális felhasználó, aki túlvan a kisiskolás koron már rég nincs rászorulva a p2p-re, ha mégis, ez is megoldható.

    Utószó: EZ EGY MOBILNET! NE HASONLÍTGASD ÖSSZE A FIX HELYRE BEKÖTÖTT SZOLGÁLTATÁSOKKAL!
  • ziipp
    #36
    "aki pedig nem akarja lopni a netet? hát most erre mit mondjak?"

    Ezen szakadtam. :b
  • arrakistor
    #35
    aki nem pesti lakásban nyomorog, annak viszont jók a vételi körülményei, vesz szépen egy erősen polarizált antennát és a szomszéd faluból lopja a netet.

    aki pedig nem akarja lopni a netet? hát most erre mit mondjak?

    az fizessen érte... a vodafonosoknak vagy akinek akar.
  • [HUN]FaTaL
    #34
    Fater t-mobile kártyájával pingeltem egyet este 10 körül pár hónappal ezelőtt 2-300ms ping volt az index.hu-ra, úgyhogy játékra szvsz használhatatlan.
  • arrakistor
    #33
    a ping latency időjárás és sok egyéb dolog függvénye...
    a legközelebbi hotspot terheltségétől is függ, amit a vidafon , ha lusta rendesen bővíteni konfigolni akkor rendszerint az időjárásra szokták fogni a lassúságot, meg a "hülye felhasználóra", meg az antennára, egy úgy ámblokk bármi másra..
  • arrakistor
    #32
    hodály. meghát ott az 5 giga limit.. hamar leketyeg, ha p2p-zel meg játszadozol
  • Ghoosty
    #31
    Valaki próbált már játszani neten 3G-s mobil hálón? Mekkora ping/latency van?
  • arrakistor
    #30
    jaja csak alá tudom támasztani PíszLávJuniti válaszát..

    feltolsz egy monitor nélküli szerver gépre egy akármilyen linuxot és IP masqueradinggal + NATtal átíveled magadnak meg annyi gépnek a netet amennyire nem szégyelled, de még tovább is szolgáltathatod subneten vagy amit akarsz, úgy hogy a vodkafonnak halvány lövése nem lesz róla hogy mi történik az IP cím tuloldalán. (bár erősen sejtik :)
  • Riddick
    #29
    Báziáslomást lopni tuti jobb üzlet,mint kábelt ! :D
  • arrakistor
    #28
    amúgy nem lenne olyan rossz ez a mobilinternet, ha nem lenne olyan cinkes, hogy úgyanúgy kell "vadászni" a netet és mindenféle antenna, meg egyéb trükköket bevetni a térerő érdekében. ( Hamegmár elvárják tőlem hogy kússzak-másszak meg antennánat vegyek a netért, akkor meg miért fizetnék érte egy tiplákot is ilyen pajeszok nagyorrú vodafostos vezézizgatóknak, amikor WLAN-on ott van ingyen , ráadásul semmit nem kell hozzá vennem a notimban benn van a beépített WLAN kártya)

    Oldják meg !

    Ha nem lessz ilyen ciki és tényleg bárhonnan szélessávon jön a net, akkor valóban többen fognak rá előfizetni.
  • arrakistor
    #27
    Egyszer a Tré-Mobilnál jártam úgy, hogy előfizettem egy 300 megás mobilnet csomagra és ahogy kell szépen le is cuppantották róla az egyenleget fantombájtokkal... de ott már jártam úgyis hogy egyszer még 3500 Ft volt az egyenlegem , aztán egyszercsak 12xx Ft lett "csak úgy", úgy hogy közben semmilyen szolgáltatásom nem volt bekapcsolva és meg sem emeltem a telefont...

    ezután felhívtam a központot ahol közölték, hogy szíveskedjek befizetni a központban a "madárpénzt" további 2500 konvertibilis Forint személyében, majd ezután váltottam szolgáltatót, de hirtelen.
  • PíszLávJuniti
    #26
    Routernek beállítasz egy P2/P3 gépet linux-szal..
  • kicsizoz
    #25
    Engem már kevésbé hoznak lázba azok a hírek, amikor azt ecsetelik, hogy a most kifejlesztett pár év múlva bevezetendő mobilnet technológiák mennyivel jobbak az éppen kivezetés alatt álló vezetékes technológiáknál, és ebből következik, hogy pár hónap múlva kiváltja a mobilnet a vezetékest....

    Jól értem, hogy a Vodának van végre 3G hálózata?

    "egyre többen választják a rézdrót helyett a levegőt adatátvitelre, így ma körülbelül 400 ezren érik el a világhálót ilyen módon." :))

    Gyanítom ennek kb 80%-a rendelkezik ADSL vagy kábelnet eléréssel, tehát ez erős csúsztatás. Nekem is van mindkettő, mert szerintem nem ugyanarra való a kétféle hozzáférés, otthon kábel, otthontól távol mobilnet, ha szükséges (munkára, mailekre, netre) Nem tudom elképzelni, hogy valaha is filemegosztásra fogjuk használni a klasszikus mobil hálózatokat...
  • arrakistor
    #24
    a jövőbe?? hiszen az már régen elkezdődött .... te le vagy maradva ;-)
  • arrakistor
    #23
    "VOdafostól ..." hát én meg ezen feküdtem a rötyögéstő :DD
  • Sliderx
    #22
    A csávó meg összefosta a kezét örömében. :D
  • aDannyBoy
    #21
    ráadásul, mint látszik a képen, mostmár elég kicsi, hogy elvigyék :)
    bár nem tudom kinek adnák el feketén :D
  • barret
    #20
    Ne esszel gondolkodj,azt is ellopjak,csak utana eldobjak...
  • Inquisitor
    #19
    Avagy mennyit ér egy bázisállomás? :D
  • aDannyBoy
    #18
    optikával nem tudom mit kezdenének :)
  • tntcoder
    #17
    Egyébként pedig szerintem egy "színesfém-tolvaj" meg tudja fektetni a vodafone mobil hálózatát is, csak tudni kell, merre megy a gerinc...
  • M0RN1NGST4R
    #16
    arrakistor: "pajeszos Vodafonos MÓRICka" -> hát ezen feküdtem a röhögéstől.
  • shabba
    #15
    Az hogy forgalom függő, az nem bénaság, meg nem szándékos kicseszés a userekkel, hanem technológiai realítás. El kell fogadni hogy a jelen technológia erre képes. Ugyanúgy ahogy vezetékesen sincs korlátlan áteresztő képesség, ugyanúgy mobik eszközöknél sincs. Márpedig ha valaminek korlátai vannak és azt korlátos számú ügyfél között osztják szét, annak jól definiálható adatforgalmi korlátai lesznek. Mivel a mobil technológia legalább egy nagyságrenddel kisebb átersztő képességű mint a vezetékes megoldások, így az adatforgalmi korlátok is hasonlóan legalább egy nagyságrenndel kisebbek lesznek a vezetékesen kivitelezhetőnél.

    Majd ha jön 2011/12 felé az LTE, akkor ott már lesz egy nagyságrenddel nagyobb áteresztő kapacitás. Ott már el lehet olyan adatátvitel mennyiségeket érni, amik a mai ADSL vagy kábelnet vezetékes megoldásokon elérhető. Ez persze nem azt jelenti hogy több száz gigát, meg terákat lehet majd forgalmazni, ahogy az a mai vezetékes hálózatokon sem realítás, de több tíz gigányi az már megoldható lesz.

    Ahhoz hogy te meg tudd osztani a HSPA mobil elérésedet, két megoldás jöhet számításba. Az egyik az hogy vagy a mobil szolgáltató ad olyan modemet, aminek standard ethernet kimenete van és akkor azt kötheted bármilyen ethernet wan portos soho routerre. Mivel USB WAN portos routerek nem igazán jellemzően kaphatók ezért ez a lehetőség erősen ki van zárva. A másik lehetőség veszel egy olyan routert, amibe beépített HSPA modem van és azt használod a szolgáltatótól kapott modem helyett. Ennek persze van kockázata hisz amikor becsatlakozik a modem, akkor azonosításkor a szolgáltató látja azt hogy idegen eszköz-e vagy saját és előfordulhat hogy idegen eszközzel nem lesz hajlandó szóba állni. A beépített HSPA modemmel rendelkező routerek viszont nem olcsó eszközök.

    A guglival rákeresel a 'hsdpa router' szavara kapsz jó sok találatot ilyen eszközökről. Nekem pl ezeket dobta ki az elsők között:
    Linksys Wireless G HSDPA Router
    Fully Integrated 3G HSDPA Router

    Ez ugyanolyan mint pl. ADSL modemmel ingtegrál routerek is vannak. Ha pl. olyat veszel akkor nem a szolgáltató által adott modemet fogod használni, hanem a routerbe integráltat. De mivel az ADSL modemek zöne standard ethernet kimenetet használ, így erre kevésbé vagy szükség, mert olcsó soho routereknek van ethernet wan portjuk így a kettő könnyedén összekapcsolható. De ha mondjuk a szolgáltatók csak USB portos ADSL modemeket adnának, akkor ott a netmegosztás problémás lenne. Ott is az lenne csak a megoldás hogy egy integrált ADSL modemes routert kellene venni és azt használni a szolgáltató által adott eszköz helyett.
  • 5c0rp330n
    #14
    és esetleg ha valaki nem egy pesti kis lakásban nyomorog ami körül 20 wlan hálózat van állandóan vagy szimplán nem lopni akarja a netét? nem mindenkinek adatik meg, hogy a szomszédjának villám nete van, megosztja azt wlan-on és ráadásul olyan láma, hogy jelszózatlanul hagyja..
    egyébként a HSDPA/HSUPA megoldás mindenképpen fejlettebbnek tűnik az adsl-nél márcsak azért is mert nincs helyzhez kötve. csak nem nagyon vállalják be ilyenekből a szolgáltatók az átalánydíjasat vagy ha igen, akkor jóval drágábban. amint megbízható, állandó, gyors netkapcsolatot lehetne venni az adsl-hez hasonló áron, én nem gondolkoznék a váltáson.
  • kegoo
    #13
    ez az ember még nem használt ilyen internetet azért ilyen optimista
  • Inquisitor
    #12
    Lehet kapni direkt ilyen HDSPA Routert, csak olyan 70 ropi az ára, kérdés miben nyilvánul meg az, hogy adott cég "nem támogatja" a megosztást, mert elvileg annak bizony működnie kell. (Ennyiért el is várható módon.)
  • onimusha
    #11
    nemtom, sztem ez kb. egy huawei dongle/user-re va tervezve alapvetően, sztem nem nagyon lesz osztható, alapvetően annak van aki nem téynleg csak netezik + mail, nekem kb. 3 hete van elötte 20mbites chello volt :D, weblapoknál nincs nagyon különbség, letöltésben nálam olyan 150-200k körül mozog(belváros Blaha), wifit nemtok lopni a szomszédtől pedig van egy 14dbi-s usb-s szettem kb. 3-4x annyi jön be mint a notis alap intellel, de nálunk a sok hülye titkosit :(, munkahelyemnél viszont volt egy 10mbites chello és egy 5mbites chello amit free lehetett használni, torrent/p2p nem lehet vele mert onnantól kezdve EXTRÉM felhasználó vagy és 5GB limitbe lépsz, ami viszont nem szimpatikus, hogy alapértelmezettként a "Vodafone Internet Plusz" módba nyomja a netet, a leírásba meg még dicsérgetik is ,hogy ezzel milyen jó sebességnövekedés érhető és csökken az adatforgalom, ezzel csak az a gond, hogy olyan szintű tömörítést csinál az a szar, hogy minden kép/flash lap iszonyat szembetűnöen ronda, persze a leirásba benne van, hogy az APN-n át kell állitani vmi standard.vodafone.net és akkor minden normális lesz, de enélkül kb 256szines/kockás tömöritett képek/ fejlécek vannak mindenhol, kiv vok az első számlámra, valóban 5000huf lesz-e, vodánál meg sztem többi szolgáltatónál is jól bevett szokás ,hogy küldenek egy olyan számlát aminek kb. köze nincs ahoz amire szerinted elöfizettél mindezt megfejelik olyan válaszokkal, hogy ne érts semmit és fogadd el az átláthatatlan számlát :) UPC ebben eléggé élen jár.
  • blaze
    #10
    Egyszer már kaptunk jó kis netet a vodafostól, többet ilyennel engem nem b@sznak át.
  • roliika
    #9
    Nah ha már van ilyen vodás netes cikk kicsit hozzászólok.

    Elvan bénázva az egész mobilos net ahogy van.

    Forgalom függő és iszonyat instabil. Olyan sávszél ingadozások vanak, hogy öröm nézni. De ez csak 1 dolog ettől még lehetne használni, ámde.

    Felhívtam őket, hogy hű de fasza a mobilos net, kell nekem, de csak akkor ha routerrel le tudom osztani. Erre az volt a válasz, hogy a voda ezt nem támogatja és nem gatantálja hogy fog is működni a móka. Gondoltam magamba jólvan, de azért megoldható ha egy olyan wlanos routert veszek, ami klónozza a MAC címet akkor ők csak 1 készüléknek fogják látni a 4-5 gépet ami vodás netről megy....de ez nem ilyen eccccerű ááám.

    Van nálunk egy mobil office router amit ők árulnak, nagynehezen rá is lehet találni, valami 20 000Ft. Jaj mondom dejó, hisz ezkell nekem, rákérdeztem, de rögtön le is lomboztak, hogy ne olyan hevesen, mert ez úgy mobilos hogy sehogyse. Tecciktudni ha van vezetékes teló a házban, arra kell kötni ezt a vackot, és akkor tudnak rajta így vodás netet adni....csak akkor több kérdés is felmerül...miért pont az ő 20 000Ft-os vackukat vegyem meg és miért vodás netet ha teló kábelről megy? T. Vodafone, ezen azért van még mit fejleszteni.
  • aDannyBoy
    #8
    küldd át privátban a maicímet, átdobom neked a sajtóközleményt, na az PR :)
    hasonlítsd össze majd :)
  • Vorpal
    #7
    ezt most nem gondolod komolyan - jövőbe épitesz látom.
  • CybeRick
    #6
    Előbb jussunk már el oda, hogy tudjak telefonálni vodafone-os telóról. Még a lefedettség is kritikán aluli.
  • arrakistor
    #5
    Miért fizetnének elő a nótbúk tulajdonosok sim kártyás PCMCIA kártyára, amikor olcsóbban vehetnek a gépükbe egy wifi-kártyát és full ingyen, korlátlanul tudják lopni a(valamelyik) szomszédból (a sok közül)a netet(ha nincs eleve beépítve a gépükbe, vagy USB-n vesznek egyet 5ezerér)???

    [b]igaz, hogy lesznek nótbúk tulajdonosok, akik majd előfizetnek erre a szolgáltatásra, de korántsem olyan aránnyal ahogy azt a nagyorrú, pajeszos Vodafonos MÓRICka elképzelte[/]