Mobil nettel izmosít a Vodafone
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem nagyon helyes, hogy torrentezni nem lehet a mobil nettel. mert aki torrentezni akar, az köttesse be az ADSL-t vagy kábelnetet. A mobilnetet nem az otthonülõ emberkéknek találták ki, hogy a buszon a suli felé is mehessen a letöltés a hátizsákban. Hanem elméletileg az üzeletemberek a célcsoport. Akik híreket olvasnak, e-maileznek msneznek, stb.
Tény hogy én nem vagyok éppen üzletember, de sírnék ha a vodás mobilnetem, még ettõl is lassabb lenne. :S Mert így is van néha hogy nagyon lassú. De azért általában jó. 😊
Pár nap mulva visszaviszi, és a képbe röhögnek, hogy ez csak egy kiegészítõ szolgáltatás, a telefonáláshoz. Én pontosan igy jártam pár éve.
A másik meg ahova tényleg kéne a lefedettség, nem a városok központjai, hanem a külterületek. De hát ki foglalkozik a tanyasiakkal????? Van olyan hely ahol még a GPRS sem megy rendesen.
Ugyhogy hajrá VODAFONE vágjatok át még több embert.
http://www.vandorfoto.hu http://www.magyargazdaforum.hu
Vannak "aljas" emberek, akik nem lopnak mástól Arrakistor.
"aki túlvan a kisiskolás koron már rég nincs rászorulva a p2p-re, "
Na jah, mennyivel korrektebb egy fizetõs FTP. 😄
hát én se nagyon mennék ki a vodás 3G-vel a városon kívülre.
AMD Athlon X2 5200+ ATi Radeon HD3850
Nem tudom mit verik magukat ennyire Elöbb fedjék le teljesen MO-t aztán nyomassák a mobilnetjüket.
lefedettségi térképük: http://mapinfo.vodafone.hu/mapxtreme/Content.aspx
(bár már fejlödtek)
2.5-5 mbit között ugrál a sebessége. Stabilan töltök vele 60k-seccel..ez alá nem megy soha.
WC3-azni szoktam rajta (azonbelül dota), 100 alatti a pingem és egyáltalán nem szaggat.
Szvsz nagyon megvagyok vele elégedve. Ha ezen sikerül gyorsítaniuk akkor még akár többet is fizetnék érte. p2p leszarva..ha nagyon akarsz ftpzz...(mellesleg p2p is lehet ha nem léped túl az 5 gigát).
Egy dolog zavaró, de ez az usb dongle hibája..ha készenlétire vált a laptopom akkor ki-be húzva éled fel csak a készülék.
Be lehetne lassan fejezni az ócsárolást meg a PR gyalázásokat..próbáld ki, ha megfelel igényeidnek használd (ingyenesen kipróbálható mellesleg). A normális felhasználó, aki túlvan a kisiskolás koron már rég nincs rászorulva a p2p-re, ha mégis, ez is megoldható.
Utószó: EZ EGY MOBILNET! NE HASONLÍTGASD ÖSSZE A FIX HELYRE BEKÖTÖTT SZOLGÁLTATÁSOKKAL!
aki pedig nem akarja lopni a netet? hát most erre mit mondjak?
az fizessen érte... a vodafonosoknak vagy akinek akar.
Ki nem szarja le a Visztát?
http://goo.gl/gd6Zi5
a legközelebbi hotspot terheltségétõl is függ, amit a vidafon , ha lusta rendesen bõvíteni konfigolni akkor rendszerint az idõjárásra szokták fogni a lassúságot, meg a "hülye felhasználóra", meg az antennára, egy úgy ámblokk bármi másra..
feltolsz egy monitor nélküli szerver gépre egy akármilyen linuxot és IP masqueradinggal + NATtal átíveled magadnak meg annyi gépnek a netet amennyire nem szégyelled, de még tovább is szolgáltathatod subneten vagy amit akarsz, úgy hogy a vodkafonnak halvány lövése nem lesz róla hogy mi történik az IP cím tuloldalán. (bár erõsen sejtik 😊
Oldják meg !
Ha nem lessz ilyen ciki és tényleg bárhonnan szélessávon jön a net, akkor valóban többen fognak rá elõfizetni.
ezután felhívtam a központot ahol közölték, hogy szíveskedjek befizetni a központban a "madárpénzt" további 2500 konvertibilis Forint személyében, majd ezután váltottam szolgáltatót, de hirtelen.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Jól értem, hogy a Vodának van végre 3G hálózata?
"egyre többen választják a rézdrót helyett a levegõt adatátvitelre, így ma körülbelül 400 ezren érik el a világhálót ilyen módon." 😊)
Gyanítom ennek kb 80%-a rendelkezik ADSL vagy kábelnet eléréssel, tehát ez erõs csúsztatás. Nekem is van mindkettõ, mert szerintem nem ugyanarra való a kétféle hozzáférés, otthon kábel, otthontól távol mobilnet, ha szükséges (munkára, mailekre, netre) Nem tudom elképzelni, hogy valaha is filemegosztásra fogjuk használni a klasszikus mobil hálózatokat...
bár nem tudom kinek adnák el feketén 😄
Majd ha jön 2011/12 felé az LTE, akkor ott már lesz egy nagyságrenddel nagyobb áteresztõ kapacitás. Ott már el lehet olyan adatátvitel mennyiségeket érni, amik a mai ADSL vagy kábelnet vezetékes megoldásokon elérhetõ. Ez persze nem azt jelenti hogy több száz gigát, meg terákat lehet majd forgalmazni, ahogy az a mai vezetékes hálózatokon sem realítás, de több tíz gigányi az már megoldható lesz.
Ahhoz hogy te meg tudd osztani a HSPA mobil elérésedet, két megoldás jöhet számításba. Az egyik az hogy vagy a mobil szolgáltató ad olyan modemet, aminek standard ethernet kimenete van és akkor azt kötheted bármilyen ethernet wan portos soho routerre. Mivel USB WAN portos routerek nem igazán jellemzõen kaphatók ezért ez a lehetõség erõsen ki van zárva. A másik lehetõség veszel egy olyan routert, amibe beépített HSPA modem van és azt használod a szolgáltatótól kapott modem helyett. Ennek persze van kockázata hisz amikor becsatlakozik a modem, akkor azonosításkor a szolgáltató látja azt hogy idegen eszköz-e vagy saját és elõfordulhat hogy idegen eszközzel nem lesz hajlandó szóba állni. A beépített HSPA modemmel rendelkezõ routerek viszont nem olcsó eszközök.
A guglival rákeresel a 'hsdpa router' szavara kapsz jó sok találatot ilyen eszközökrõl. Nekem pl ezeket dobta ki az elsõk között:
Linksys Wireless G HSDPA Router
Fully Integrated 3G HSDPA Router
Ez ugyanolyan mint pl. ADSL modemmel ingtegrál routerek is vannak. Ha pl. olyat veszel akkor nem a szolgáltató által adott modemet fogod használni, hanem a routerbe integráltat. De mivel az ADSL modemek zöne standard ethernet kimenetet használ, így erre kevésbé vagy szükség, mert olcsó soho routereknek van ethernet wan portjuk így a kettõ könnyedén összekapcsolható. De ha mondjuk a szolgáltatók csak USB portos ADSL modemeket adnának, akkor ott a netmegosztás problémás lenne. Ott is az lenne csak a megoldás hogy egy integrált ADSL modemes routert kellene venni és azt használni a szolgáltató által adott eszköz helyett.
egyébként a HSDPA/HSUPA megoldás mindenképpen fejlettebbnek tûnik az adsl-nél márcsak azért is mert nincs helyzhez kötve. csak nem nagyon vállalják be ilyenekbõl a szolgáltatók az átalánydíjasat vagy ha igen, akkor jóval drágábban. amint megbízható, állandó, gyors netkapcsolatot lehetne venni az adsl-hez hasonló áron, én nem gondolkoznék a váltáson.
xbox360+komputer
Elvan bénázva az egész mobilos net ahogy van.
Forgalom függõ és iszonyat instabil. Olyan sávszél ingadozások vanak, hogy öröm nézni. De ez csak 1 dolog ettõl még lehetne használni, ámde.
Felhívtam õket, hogy hû de fasza a mobilos net, kell nekem, de csak akkor ha routerrel le tudom osztani. Erre az volt a válasz, hogy a voda ezt nem támogatja és nem gatantálja hogy fog is mûködni a móka. Gondoltam magamba jólvan, de azért megoldható ha egy olyan wlanos routert veszek, ami klónozza a MAC címet akkor õk csak 1 készüléknek fogják látni a 4-5 gépet ami vodás netrõl megy....de ez nem ilyen eccccerû ááám.
Van nálunk egy mobil office router amit õk árulnak, nagynehezen rá is lehet találni, valami 20 000Ft. Jaj mondom dejó, hisz ezkell nekem, rákérdeztem, de rögtön le is lomboztak, hogy ne olyan hevesen, mert ez úgy mobilos hogy sehogyse. Tecciktudni ha van vezetékes teló a házban, arra kell kötni ezt a vackot, és akkor tudnak rajta így vodás netet adni....csak akkor több kérdés is felmerül...miért pont az õ 20 000Ft-os vackukat vegyem meg és miért vodás netet ha teló kábelrõl megy? T. Vodafone, ezen azért van még mit fejleszteni.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
hasonlítsd össze majd 😊
\"Az élet egy elég szar játék, de a grafikája nagyon ott van.\"
igaz, hogy lesznek nótbúk tulajdonosok, akik majd elõfizetnek erre a szolgáltatásra, de korántsem olyan aránnyal ahogy azt a nagyorrú, pajeszos Vodafonos MÓRICka elképzelte