127612
  • Molnibalage
    Ki nem szarja le, hogy ki milyen hitelt vett fel...?
    Én nem tervezek lakást venni nagyon hosszú ideig, mert pénzügyileg harakiri...
  • Molnibalage
    Nehéz a felfogásod? Megkérdeztem, hogy a tesó mennyiből él. Ebből raktam össze, hogy én mennyiből. Capisce...?

Én csak a két legnagyobb tételt számoltam. Otthon szinte nem is kajálok ergo annak költségét nagyon is jól ismerem. Tehát a napi szintű kiadások ismertek előttem.
  • clio1616v
    "Ne vond le belőle a bevételeidet."
  • Sir Quno Jedi
    Egyrészt senki nem mondta, hogy 200k egy törlesztő, hanem a törlesztő, meg pár tankolás, vagy számla és 200k-nál is vagy. Másrészt meglepődnél, hogy nem egy barátom/kollegám fizet 160k felett törlesztőt, hála a jó kis frankos bulinak. Szóval végülis a 200k-s törlesztő sincs messze, ha jobban belegondolunk... :D

Jah és hitelbe vett lakásra szaftos biztosítást is kell fizetni ám minden évben (én is fizetem két intatlanra is), az sem elhanygaolható költség manapság (20-40k/ingatlan).
  • Sir Quno Jedi
    Gonmdolom tesód azért szokott fürdeni, meg mosni, meg mosogatni, meg ilyesmi és nem csak a "kaja és a bérlet" az összkiadása, ami neked lenne, saját bevallásod szerint... Egy háztartásban nagyon sok plusz költség felmerül, ha senki nem veszi meg helyetted pl. a mosóport.
  • Sir Quno Jedi
    Mermér, én szerinted űrrepülőteret üzemeltetek?!?!? :D
  • Molnibalage
    Nem kell garázs, nincs autóm. Nem is lesz egy darabig, pedig telne rá. Nem látom értelmét jelen szinten.

BTW 2 hónapja mentem fel albértelet keresni, csak úgy nézelődni. Csak a XI. kerületet néztem. Temérdek 30-40 nm-es BÚTOROZZ és néha felújített albérlet van 40-70 k/hó között, színvonaltól függően. Erre jön rá a reszi. Az otthoni 72 nm lakásnak van TÉLEN, a legdurvább fűtési szezonban 40 ezeres rezsije + net, de azt a cégem fizeti cateteriában.
  • Molnibalage
    Ööö, a tesóm egyedül él pont, olyan szitnen ahogy én tenném. Kicsit kurvára elegem van az ilyen dumából. Attól, hogy valamit éppen nem csinálok nem jelenti azt, hogy nincs fogalmam róla.
  • Molnibalage
    Továbbra sem értelek. Egy 8-10 milliós lakás törlesztője 30%-os alap résszel hol és mikor 200k? Ne fárasszál már...
  • clio1616v
    energia-víz takarékos minden a lakásban, feleslegesen nem használok semmilyen fogyasztót és ésszerűen mosogatok, mosok és zuhanyzok, így nem szállnak el a rezsi költségek

középiskola befejezése óta külön élek a szülőktől, így volt időm megtapasztalni, mit hogyan; sokat segített, hogy 2 évet éltem a rendkívül spórolós osztrákok között :D
  • Sir Quno Jedi
    Házamban a gázszámálám több NYÁRON, mint a max rezsid :D.
  • clio1616v
    nekem most 16 750 Ft a közös költség, kertrendezést és a szemétszállítást, takarításokat tartalmazza
  • clio1616v
    12 000 és 30 000 Ft között ingadozik a havi rezsim

az autó kiadásai pedig ott vannak a karbantartásban, ahogy nem kell minden hónapban teljesítményadót sem fizetnem úgy a karbantartások sem havi rendszerességgel adódnak

természetesen csak egy jó becslésnek jó amiket összeírtam, ami elég jól tükrözi a havi kiadásaimat
  • Sir Quno Jedi
    Kinti miklósi lakásomra csak a közösköltség majdnem 8k, ilyen árak vannak. Szeremcsére egyedi fűtésű, ott nincsenek távhősök.
  • clio1616v
    egyetértek
  • clio1616v
    kicsit el vagy tévedve, 75 az albérlet(teremgarázzsal) Érd-Parkváros és akkor még ebben nincs benne a közös költség és a rezsi
  • Sir Quno Jedi
    - teljesítményadó, biztosítás nem havi kiadás(nem releváns)

DE. A fűtés sem feltétlen havi kiadás, de éves ára hónapra leosztva viszont már igen! Pont mint az autó karbantartás stb.
  • clio1616v
    - rengeteg ruhám van, nagyon ritkán veszek ruhát
    - nem nyaralok utazásaim ára = benzin
    - nem bulizok
    - nem járok moziba, hangversenyre(évente 1-2 alkalom, de az nem releváns)
    - nem veszek játékokat, filmeket, zenéket(iPhonera pár program 1-2 dollár szintén nem lényeges)
    - teljesítményadó, biztosítás nem havi kiadás(nem releváns)
    - igen a casco-t tartalmazza a törlesztő
    - gyógyszereim(inzulinok) ingyenesek csak az inzulinadagoló pen-hez való tűket kell fizetnem és a tesztcsíkokat(2000 Ft havi szinten, de nem mérvadó szintén)
  • Sir Quno Jedi
    Valójában tehát fogalmad sincs milyen kiadások vannak egy háztartásban, mivel nem élsz egyedül. Álmodni szép dolog, de a valóság már keményebb.
  • Sir Quno Jedi
    Nos, kivétel ha hajléktalan vagy, de különben vagy bérelsz, vagy törlesztesz, vagy van saját, tehermentes ingatlanod.

Ha másoknál (pl. szülők) lógsz, az kényelmes, de nem releváns, a munkásszálló/nővérszálló szintén nem játszik sokat egy ilyen felmérésben, szerintem sejted miért.
  • Metalmilitiakid
    Szeressem azt is, bár mostanában inkább ebben a stílusban mozgok. Inkább technikásabb mint gyors.
  • Molnibalage
    Kezem úgy érzeni, hogy egyesek nagynon nem tudják életüket megszervezni. Ha tök egyedül élnék (autü nélkül), akkor a fővárosban egy 30-40 nm-es albi összes kiadása nincs havi 70-80-knál több + net. Erre jön a kaja és a bérlet.
  • Sir Quno Jedi
    ruhát nem veszel?
    nyaralni, pihenni nem mész el?
    nem bulizol soha?
    mozi, színház, hangverseny?
    játékokat, filmeket, zenéket nem veszel? (bár sokan élnek onlywarez életmódot)
    teljesítmény adó?
    kötelező biztosítás?
    casco? (bár ezt gondolom beleszámoltad az autótörlesztőbe)
    gyógyszerek, egészségügyi kiadások, szemüveg, fogászat stb.? (nekünk gyógyszerre havonta egy vagyon megy el)
  • Molnibalage
    Milyen lakásé....?
  • clio1616v
    Albérlet rezsivel, teremgarázzsal - 140 000 Ft
    Autótörlesztő - 64 000 Ft
    Havi fix bevásárlás(élelmiszer és egyéb háztartási szerek) - 60 000 Ft
    Havi ebéd - 30 000 Ft
    Tankolás, autó karbantartás - 50 000 Ft
    T-Home(IPTV, internet) - 12 000 Ft
    Telenor - 10 000 Ft
    Szerencsejáték - 10 000 Ft

Összes havi kiadásom - 376 000 Ft
  • Sir Quno Jedi
    Épp most beszélgettem egyik kollegámmal, ő mesélte, hogy ismer olyat aki 150k-ból nagyjából kijön, mert az illető csóka biztonsági őr és az anyjával él, valamint kettejük összesen keres valami 147k nettót. Na ők pl. télen NEM fűtenek, hanem 12 fokban sapkában dekkolnak a lakásban, mivel ez alá nem megy a hőmérséklet, mert körben a többi lakásban fűtenek (ahogy a normális emberek szokták). Ja és ha a csávó elő akar fizetni a WoW-ra (gondolom ez az egyetlen szórakozás szegénynek), akkor egy hétig zsíroskenyéren, vagy azon SE élnek. Erre elég itt fent BP.-n a 150k.
  • OrioN the S
    hát az nagyon nem :) csak gáz ~70-80e... vettünk is egy vegyes tüzelésű kazánt, hogy megnézzük a különbséget. villany ~50-60e... varrodánk van szal a takarékos izzós spórolással nem megyünk sokra, de azért azt veszünk, mert minden forint számít. csak ez a két számla ~130-140e szal tudom miről beszélsz :) és akkor még nem ettünk és a víz+egyéb költségek nincsenek benne.
  • Molnibalage
    Mivel még szüleimmel élek, nem sok...
  • Sir Quno Jedi
    Családba más, mert megoszlanak a költségek, de a család összkiadása az nem 1xű dolog ám.
  • tigeroo
    hát, ez elég bonyolult, heti 5-8 ezerből kitudom hozni a kaját meg mindent cakkumpakk, ha otthonról küldenek/hozok anyafőztjét akkor fele ennyi, a kaja sok csak... bulizni nem járok, a korosztályomban ahogy elnézem szerintem az a legnagyobb kiadás amúgy (sajnos)

számlákat/közös költséget fizetik a szülők, még maradt a nyári munkámból egy szép összeg az talán elég karácsonyig. amúgy folyamatosan vállalok alkalmi vagy diákmunkákat (tavaly rajzoltam is pluszban idén már nem, amúgy heti, 2hetente 1x meló, bár ha heti 2őt tudnék vállalni akkor jönnék ki pont nullszaldóra)

0 - 50 000 Ft zsebpénzem van, de a kiadásaim egy részét a szüleim fedezik.
  • Motoroj
    Az már egyszer biztos.

Szerintem egy páran kiröhögnének, ha megmondanám hogy itt mennyi az annyi.
  • OrioN the S
    nem mindenki él azonos körülmények között.
  • OrioN the S
    ~150e elég, de 200e lenne az ideális.
  • Sir Quno Jedi
    Emberek, 200k az egy havi lakástörlesztő és esetleg marad tankolni párat, vagy egy gázszámla, ilyesmi. Nem tom ti melyik országban éltek...
  • Szavazó roBOT
    Nézed majd valamelyik valoság showt? ==>> Mennyiből jössz ki havonta?
  • tigeroo
    látens vv buzi mindenki.
  • tigeroo
    trapped under icet anno megtanultam, az is kurva fincsi ujjal :D
  • Sir Quno Jedi
    Mer csetnek használja pár emberke nemdenem??!
  • kifli
    Fasza ez a szavazás, de lemerem fogadni, hogyha megnézem a valovilág topik még mindig a top1

szert: és tényleg :DDDD

• jhetedikj
    -.-