127612
  • clio1616v
    nem fontos nekem, az annál inkább, hogy jól átgondolja kell-e neki a felelősség
  • koryne
    Csak a szűk családi körömből tudok 2 olyan esetet mondani, ahol a gyerek vagy meghalt orvosi műhiba miatt, vagy csak "szimplán" megnyomorodott egy életre.
    Persze nincs garancia arra, hogy ha otthon szültek volna az anyukák, akkor egészségesek lettek volna a gyerekek, de hogy mit tanácsolnék, az ezek miatt az esetek miatt nekem komoly dilemma... Előre tartok attól az időtől, amikor majd nekem kell meghoznom ezt a korántsem egyszerű döntést.
  • Gurren
    tegyük fel, hogy mérlegelte, és szerinte alkalmas anyának.

szóval akkor: A kórházi vagy otthonszülést javasolnád terhes ismerősödnek?
  • N1ggA
    Állami kórházban születtem, és az otthonszülést (is) támogatom. Mostanában gyakran kellett mennem az Uzsoki kórház pszichiátriájára, és keresztül kellett menni a szülészeten. Megyek a folyosón, miközben mellettem a széken anyák ülnek újszülött gyerekeikkel. Ha TBC-s vagyok vagy bármi betegségem van és rátüsszögök, akkor simán bele is halhat. A magyar állami kórházak nagy része szar, és nem tudják biztosítani a steril környezetet. Otthon sokkal könnyebb steril környezetet csinálni, ráadásul lélektanilag is nagyobb fless otthon szülni.
  • clio1616v
    azt javasolnám, hogy mérlegelje valóban alkalmas-e anyának

nem muszáj minden idiótának szülni és feleslegesen ne szüljön gyereket, amit majd nem tud eltartani, ha esetleg a férje otthagyja magára

mindenképpen nem a szülés a lényeg mert az gyorsan megvan, hanem az, hogy a felelősség ami a gyerekvállalás legfontosabb következménye az megy-e neki egyedül is
  • Blum
    Kórház.
    Kórházban (állami).
  • RS
    Kórház.
    Kórházban (állami).
  • Lacee86
    Ez nem rasszizmus, kb. senki nem látja őket szívesen sehol, adtak rá elég okot, h miért...
    De ne OFFoljunk.
  • NEOreg3
    magánkórház, mert ott nincsenek c-k

kórházban és anyám szerint sok volt már akkor is a c

amúgy nem vagyok rasszista
  • Dzsini
    mondom, ez neveltetés és megszokás kérdése - pont a hetekben merült fel a rádióban a Geréb Ágnes-féle ügyek miatt, és a nemzetközi kitekintésben ez jött ki. Sok helyen a kórházban néznek az anyára hülyén, ha nem veszélyeztetett és bent akar szülni - van kivonuló rohamjármű (Magyarországon is), ahol minden megvan ahhoz, hogy életben tartsák a magzatot és az anyát is. Plusz hoztak egy csomó példát, hogy a kórházi műhibák miatt halt bele vagy betegedett meg pl. egy gátmetszésbe vagy császárba az anyuka (vagy nyomorodott meg a gyerek), mert türelmetlen volt a doki, és haza akart menni, nem ott ülni mellette mondjuk egész éjszaka (az országban idáig legnagyobb ismert - 80 milliós kártérítést is egy szülés utáni agykárosodás miatt fizették ki). Valamilyen fertőzés (pl. rotavírus) összeszedésének az esélye pedig a sokszorosa az otthoninak bármilyen kórházban, akár magánkórházban is.

Ahogy először írtam minden oldalra megvannak az előnyök, hátrányok is, mindenki maga vesse össze ezeket, de ne ítélkezzen anélkül, hogy utánanéz a lehetőségeknek és a kockázatoknak.

Nekem sógornőm egyszer normál kórházban szült, egyszer veszélyeztetettként (többszörös vírusos fertőzések) 1 hónappal idő előtt magánkórházban - valószínűleg az ottani profi ellátásnak is köszönhető, hogy a kiskölyök minden rendellenesség nélkül, a korának megfelelően fejlődött, és 11 évesen teljesen rendben van.
  • Lacee86
    Hát egy állami kórházban is tízezreket elvárnak az orvosok ahhoz, h foglalkozzanak is a szülő nővel... Ha nem ad, akkor kb. leszarják (tisztelet a kivételnek), vhogy kijön a gyerek, oszt csókolom. :/
  • 0Fritz0
    Keringés nélkül a tíz perces mentőtáv barátok közt is két adag forrón átsült agykárosodás.
  • Sir Quno Jedi
    Barátom felesége is úgy szült, hogy külön egszemélyes kis szobája volt, kényelmesen berendezve (kb. mintha otthon lenne). Kicsit drágább nyilván, de megéri, ha valaki tart a többi szülő nőtől (joggal).
  • Sir Quno Jedi
    A 10 perc olykor órák és bent sincsenek rád előre felkészülve, ergó pont meghal a gyerek 2x. Itt túl sok a HA. Aki kockáztatni akar, az kockáztassa a saját életét, de nem a gyerekét.
  • Dzsini
    tőlünk nyugatabbra soha nem volt ekkora divatja a kórházbanszülésnek, mint nálunk (és az SzTK-rendszerrel felnevelt blokkban) - csak akkor, ha veszélyeztetett a helyzet, egyébként otthon dúlával/bábával. ott sem nagyobb a csecsemőhalandóság, a kórházakban meg sokkal több a fertőzési lehetőség, ami - a mérések alapján - nagyjából kiegyenlíti a kockázatot.
    természetesen ennek alapja, hogy olyan helyen legyen az otthon, ami ~10 perces mentőtávolságban van, ez a közepes településektől felfele nálunk is így van.
  • geo91
    a macskámat sem etetném velük
  • Lacee86
    Hát sajnos vannak ilyen elmebetegek, akik mostanság a fejükbe vették ezt az őrült otthonszülést. Hát régen persze sok (főleg falusi) embernek muszáj volt otthon, de hát nem véletlen van az a sok babasír a falusi temetőkben...
  • Sir Quno Jedi
    Csak a legjobban felszerelt kórházban. Én is nagyon halott lennék, ha nem a legjobb orvosok küzdenek értem a legjobb felszereléssel éjt-nappalá téve.

AKI otthon akar szülni az egy dumpkopf és potenciális gyilkos. Ha annyira fél az orvosoktól, meg az állami vágóhidaktól, menjen színvonalasabb kórházba (esetleg nagyon profi magánkórházba, de azok se mindenben kompetensek), ez csak pénz kérdése. Ha erre is sajnálja a pénzt, akkor meg nincs további kérdés...

A világ legsimábbnak tűnő szülésénél is adódnak előre nem látható komplikációk, amiket egy kórházban, helyben TALÁN megoldanak, de háznál, mire megérkezik a mentő és beviszik, addigra meghalhat/megnyomorodhat a gyerek és az anya is.
  • 0Fritz0
    Szívem szerint mindenkinek a magánkórházat javasolnám, de ha maradunk a realitásoknál, akkor sima állami kórház.
  • Lyukasbogrács
    Ha van rá pénze, akkor magánkórház, ha nincs, akkor kórház. Otthon semmiképp, mert nincsenek otthon olyan orvosi készülékek, amik egy vészhelyzet esetén szükségesek lennének.

Kórházban...
  • immovable
    Orkoknak macskaeledel gyárat ajánlanám.
  • Lacee86
    Egyéb: kertvégi sufniban, és ismerősömnek is ezt ajánlanám.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amúgy kórház, kórház természetesen. :)
  • MR ME
    magánkórház (bár erre a világra inkább sehol...)

kórházban
  • Picar77
    Kórház,Kórház
  • Dzsini
    első: ő döntse el, neki kell megszülnie ott, ahol úgy érzi a legjobb - mindegyiknek vannak előnyei, hátrányai (akár egészségi akár veszélyességi akár anyagi) - inkább tájékozódjon, minthogy másra hallgasson.
    második: állami kórházban (városi gyerek vagyok, akkoriban már/még csak falun fordult elő otthonszülés, elég komoly szigor volt a 19. század végétől a témában)
  • immovable
    Magánkórház, kórház.

Kórházban.
  • Willenbrock
    Melóban szünet alatt gyakran ezeket iszom,néha 1 műszakban 2-t a "tüzesnek" van szerintem is a legjobb íze.Éberséget ad kismértékben,de ha nagyon álmos vagyok akkor már ez sem tud segíteni.
  • Dzsini
    energiaital szubjektív teszt
  • Motoroj
    A bor is akkor meg ha tanulni kell?
  • Cat 02 #78163
    Heti 1-2, ha tanulni kell és szeretem is.
    Mondjuk legtöbbször tescos megy a borba, ha szeszelés van, ha meg nem akkor adrenalin (az a legolcsóbb itt a környéken)
  • DJKonya
    Én még nem is hallottam még pirosról
  • Lacee86
    Drogozol? :O -.-
  • kastil
    Ahh. hagyjuk ezt, szintetikus szarokat is tolok, nem érdekel az egészség..
  • Fbn Lx
    matém nekem is van! nagyon jó.
    csak én herbál shopból vettem, aztán rá van írva, hogy nem emberi fogyasztásra. :D
    de elvileg kicsit hatásosabb.
    első alkalommal eléggé energikus lettem tőle és muszáj volt mozognom, mászkálnom, de azóta meg nem is nagyon éreztem hatását.
  • Fbn Lx
    évente 2-3szor, az is alkohollal
    nem szeretem, egésséktelen!
  • Eagle16
    Soha nem ittam még, de nem is fogok, egyszerűen nem kell.
  • bardocz
    Tök fasza cukorbetegséget lehet vele csinálni :o)
  • Lacee86
    Hát sztem ártasz magadnak közel annyit vele, mint ha cigiznél...
  • kastil
    Szinte minden nap.

Többnyire csak az íze miatt iszom.

Egy volt munkatársam szoktatott rá, azóta (szinte) minden nap megiszok legalább 1 bombát
  • clio1616v
    keleti piacra jó a szar minőség is mert nincs mihez viszonítani