127612
-
Jójó, persze, lehet vitázni. Csak ha lehet, ne szabaduljon el a pokol. :) -
Azért tök jó, hogy linkelek két videót és egyből hátsó széndék meg ferdítés és egybek jönnek. Na mert a lenos és a másik videónak a legnagyobb reklámpénzt érő műsorsávban vetítése az micsoda...? :) -
ugyanúgy vannak ismerősei/haverjai, és ugyanúgy fél óra alatt össze tud rakni egy ilyen videót, mint bárki más, ha célja van vele. Az a különbség, hogy míg Szegeden a médiaszakosok ezt kreditért csinálták, neki más szándékai lehettek.
79951-re: ugyanez a beszélgetés (nagyjából ugyanezekkel a reakciókkal) lefutott már itt az SG-n is évek óta ismételve, és minden más netes közösségben/fórumon, nagyjából országfüggetlenül. Nem ettől lesz hülyébb egy népcsoport vagy közösség, hogy lefutja a sablon beszélgetéseket :) -
Ismerőse? Kinek? TC-nek? A magyarok nagy része alapból elkerüli messzire őt, mert tudja ki. A másik fele azt sem tudja, hogy ő kicsoda. Ha szerinted a két kereskedelmi TV manipulatív, akkor TC maga a függetlenség császára. -
Nem erről an szó, ne forgasd ki szavaimat. Arról van szó, hogy a magyarok és az ide járó emberek között is bőven van segghülye*, csak mégis olyan nagyon sokra tartják magukat.
* Kapásból tudnék vagy 10-20 nicket mondani. :) -
Megjegyzés: ha ilyen butaságon egymás torkának esünk, akkor tényleg megcáfoljuk a "buta amerikai" effetust, és erősítjük, h mi vagyunk a hülyék.
-
És hány ismerőse válaszolt neki előre megbeszélt szöveg alapján? Egyszer még nagyon rég belefutottam a Blahán egy (valamelyik kertévé által forgatott) a nap kérdése készítésébe, ott épp magyarázták a néninek, hogy mit kellene válaszolnia...
Az arrogancia és a butaság se függnek feltétlenül össze. -
ha ne tetszik. viszlát. ahogy a nagy mágus mondta. el lehet innen menni. -
Tehát 17 év anyagából 1 óra alatt 5 perc, az nagyon nem mutatvány.
TC szerited mennyit forgatott? Nézd meg a fényvisznyokat a videón. 1-2 órát. Pedig a magyar nem éppen válaszolgatós népség... -
Most tényleg, a te kedvedért összehozzak hasonló videót? Mellesleg azzal kezdi, hogy 17 év lenagyobb pillanatai, de oda se neki.... -
Ez csak pont azt mutatja, hogy mi mennyival vagynuk butábbat sőt, mivel ide realitíve fiatalok járnak, a magyarság elég nagy arroganicáját mutatja. Pedig kurvára nincs mire... -
nem kell ahhoz 1 nap - Jay Leno-féle talk show-nak volt egy olyan szegmense, ahol kiszabadultak az utcára, és triviális kérdéseket tettek fel az arra járó kétlábúaknak... a durván 5 perces videót 1 órába telt nekik összeállítani. órába.
aki nem hiszi... -
Nem butábbak, és mi sem vagyunk okosabbak - és mégis nézd meg a fenti szavazás eredményeit.
(egy 2005-ös számot találtam, akkor 76% volt a számítógéppel ellátott háztartások száma - hogy mennyi az internetes, azt elpasszolom, ott nagyobbak a távolságok, még nehezebb és drágább kiépíteni egy hálózatot - nem véletlenül nyűglődnek még mindig a 3G telefonhálóval is - a közepes városokban már van, de azon kívül...) -
mindenhol buta emberek vannak. -
gabesz012 #79942 Van pár idióta, de hát hol nincs?
Itthon arányaiban ugyanannyi, vagy talán még több idióta is van. -
konzumidióta "mind" -
Az amerikai háztartások hány %-ban számítógép szerinted?
Az USA batárnagy. Ki sem kell mozdulniuk, hogy egészen más embereket ismerhessenek meg.
Mitől lenne az átlagamerikai buta?
Mitől lenne a magyar okos? Elég csak a választási eredményeket megnézni... -
értem, utólag már rájöttem én is, hogy hülyeséget írtam :)
Az itt fórumozók azért eléggé válogatott környékről származnak (jelenleg Magyarországon a háztartások kb. 40%-ban van számítógép, az internetes elérés mondjuk a fiatalabbak körében nagyobb, mert van az iskolában, stb.) - tehát amit maguk körül látnak, az már bőven az átlagon vagy afelett van, nagyon kevesen, és alig találkoznak közülünk olyanokkal, akiket pl. a videókon (meg a különféle célirányos TV showkban) látni, és röhögni lehet rajtuk. Saját részről tehát itt van a pozitív minta, az USA irányából pedig ott a negatív, és máris megvan a lehetőség az általánosításra - ők a butábbak. Pedig egyrészt a lenti videók (akár a magyar, akár a külföldi) könnyedén előállíthatóak 1, maximum 2 nap munkával (ki kell találni a hülye válaszokat és megkérni valakit, hogy mondja be), rögtön el is hiszi mindenki, hiszen "fent van a dzsatubin" (ajánlott olvasmány: Onion news network). Érdekes módon ha van valami pozitív, látványos, igazán jó dolog kerül fel, akkor sokkal kevésbé hiszékeny a nézők többsége.
Érdekesen vegyül az önostorozás azzal, hogy mindenki mást le kell nézni azért, mert országszerte világhírűek vagyunk. -
Nem azon van a hangsúly, h hányszoros, hanem h kb. azonos népsűrűség és népességelosztás esetén qvára nem függ attól, h hülyébe botlasz, h hányszor nagyobb az ország lakossága... -
Ja, aki azt mondja, hogy butábbak, az mostantól pedofil s az összes bankszámláját letiltják. -
Vagy másképpen. Ha van 10 embered és 1 hülye, akkor miben tér el attól. hogy van 300 embered 30 hülyével? -
szuper, sikerült a lényeges momentumot megragadni a szövegből :) (úgy tudtam, hogy valaki beleköt a számokba... azon csodálkozom, hogy a harmincszoros lakosságba nem kötöttek, hiszen majdnem 31 a legutóbbi számlálás alapján) -
Juj, egy valszámost hátast dobna ezen. A 30-szor nagyobb minta estén nem lesz 30-szor nagyobb esélyed hülyébe futni, ha a lakosságon belüli és lakhely szerint nincs nagy szórás... -
Ari18 #79933 Tudnám aki ennyire buta, hogyan kerül oda? azért a 230V-ot ill. II. VH. kezdetét-végét nem tudni, szörnyen hülyék... -
ha jól válogatsz, bárhol vannak. még többen, ha ismerősöket kérsz meg, hogy nyilatkozzanak a "dokumentumfilmedhez" :)
@79928: nincs hatalmas különbség a két ország közt - csak annyiban, hogy ott harmincszor annyian laknak, így harmincszor akkora az esély arra, hogy valamilyen szélsőséget meglátsz az átlaghoz képest.
messziről nézve pedig persze, hogy azok a feltűnők. -
Az még hagyján, de a BME-n...
Ezek rontják le majd annak a valódi tudásnak az értékét, amit ott szereztem.
Persze, ha lenne valódi követelmény és szóbeli, akkor az ilyen embereket már az elején kiszórnák a francba. -
Ari18 #79930 Ez durva, "elkezd lebegni" "elszáll". Vannak itt is hülyék. -
Aranyos történtet, semmi több. -
Igazad lenne, ha nem lenne ekkora hatalmas különbség a 2 ország közt. De így sztem igen is elvárható lenne egy ennyivel fejlettebb és magát büszkén világelsőnek kikiáltó országtól sokkal nagyobb általános műveltség, hiszen ott pénz lenne rá.
Eszembe jutott ez a régi vicc:
Washingtonban ülésezik az atomfizikusok tanácsa.
- Jelen van, Dr. Smith? - kérdi a megbeszélést vezető tudós.
- Nem, nincs itt - rázzák a fejüket a többiek.
- Jó, akkor magyarul is megtarthatjuk az ülést.
Sztem árulkodó. :) -
http://www.youtube.com/watch?v=s233IA1f2L4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Q9bfhPmwbYM
Tessék magyarok, akik annyire büszkék (a nemlétező) általános műveltségre.
Elég csak azt megnézni, hogy milyen bugyuta kérdések vannak a mai "vetélkedőkben"... -
...az derül ki, hogy nincs szignifikáns összefüggés a kettő között. Lefele van (nyomorban élő országok, ahol nincs lehetőség az alapszintű oktatásra se nagyon), de felfele van egy szint, ami fölött már gyakorlatilag nem ezen múlik. -
De ha azt vesszük, h egy technikailag, gazdaságilag és minden téren sokkal fejlettebb országban annyi az IQ (vagy éppen még picit kevesebb), mint nálunk, akkor azért... -
Ismert videó, és az is ismert, hogy egy diákcsoport által összeállított, ismerősökkel leforgatott videó. Ez volt az egyik első, azóta forgattak már a németek nem hülyék, angolok nem hülyék, ausztrálok nem hülyék, magyarok nem hülyék, stb. -t :) Bármelyik médiaszakos egy kamerával meg 10 ismerőssel leforgat 2 nap alatt egy ilyet. -
Ari18 #79923 Elrontottam EZT nézzétek meg. Érdemes -
Az IQ teszt pedig - a nyelvfüggetlen, globálisan működő tesztek - főleg a vizuális logikai érzéket vizsgálja, így nem sok köze van a kérdésben foglalt "butasághoz" - ami pedig elsősorban kulturális műveletlenséget jelent. -
Egy adott nemzetet nem csupán mint homogén egységet kéne nézni, hanem az ott élő rasszok arányát is figyelembe kéne venni és máris kijönne egy viszonylag pontos érték.
A tudás/oktatás színvonala meg nem azonos az IQ-val. -
de az csak becsült érték nem? legalábbis ez alapján. vagy azóta már valaki pontosabban belőtte? -
akkor rosszul emlékeztem :D
De akkor se tartom jó ötletnek az ilyen sztereotípiák felállítását. -
pontosan 1 IQ ponttal marad el alattunk átlagban USA, de mindegy. -
Nem igaz, csak az emberek szeretnek csámcsogni.
átlag IQ pl magasan veri a miénket.