127612
  • morcosqtya
    Most divat.
    Még 2 évig legalább.

Aztán majd elfelejtik, mint megannyi divatos okosságot.. jön új "forradalmi tudományos" módszer amire rá tud kapni Dundika meg a többiek.
    Jön a nyomtatópapírdiéta.. de csak az ötcsillagos hófehér Canon laser A4-es a jó fogyasztásra, mert abban nincs cézium és E342. Azt is csak Mekka felé fordulva lehet fogyasztani, déltől fél kettőig, úgy ha előtte hármat magunk mögé köptünk, és a varázsbabjainkat sem hagytuk otthon.
  • tigeroo
    ez a paleolit-diet meg szintén olyan faszság mint a vegetarianizmus.
  • tigeroo
    poén hogy a leggyorsabban felszívódó szénhidrátok közé tartozik többek között a kenyér, főtt krumpli, fehér rizs...
  • Fbn Lx
    nyilván az emberi szervezet működésének nagy szabályszerűségeit leszámítva a táplálkozástudományban nem annyira általános érvényűek és nyilvánvalóan feltérképezhetőek a törvények, mint a gravitáció meg az energiamegmaradás, ezért fog is még a hivatalos álláspont meglehetősen sokat változni.
  • Fbn Lx
    továbbra sem cáfoltál meg semmit, az egész vita arról szól, hogy melyikünk szerint kinek okos dolog hinni, és kinek nem, és felállítunk képzeletbeli ilyen meg olyan személyeket akik ennyire, és annyira érthetnek hozzá, szerintünk.
    én soha nem láttam még dietetikust aki már ránézésre is követendő példát támasztott volna számomra és nem elégszem meg annyival, hogy "mindenből egy kicsit mert az király", és ennyi. egyébként meg én is tartom, hogy mindenki a saját pusztulásának a zászlósa. én magamnak hiszek és a tapasztalataimnak, a többi ember meg birkázhat ez meg az után, amerre jólesik. a vegetarianizmust is kipróbáltam, nem jött be, levontam a következtetéseim, ahogy mindenből. nem szándékozom xy dietetikus szakember kezébe helyezni az életem aki majd megmondja nekem, hogy igyak sok tejet hogy erősek legyenek a csontjaim és táplálkozzak vegyesen, aztán csak támaszkodva bír felállni a székből.
    számomra az, hogy valakinek dietetikus diplomája van nem teszi nyomósabbá ugyanazokat az elcsépelt és divatos érveket. főleg tekintve, hogy a többségük ugyanúgy kettessel végez, mint bárki más
    ha igazi szakemberre találok, akkor mérlegre teszem a véleményét, de tekintve hogy a tudomány fejlődőképes, nem veszem készpénznek.
  • Dzsini
    Ja, logika: ha egy faj az életmódjának megváltoztatásával (felveszi a gabonákat a táplálkozásába, ami előtte is ott volt, de ezt most hagyjuk figyelmen kívül) egy villanás alatt gyakorlatilag megháromszorozza a születéskori várható élettartamát, akkor az jó, nem?

Körülbelül ennyire "logikus" az egész paleolit szöveg.
  • Calver

• Dzsini
    Tehát a szakembereknek nem hiszel (hiszen az összes, kivétel nélkül csak és kizárólag lobbiérdekeket követ, kizárt dolog, hogy van köztük valódi szakember, és a képzése során esetleg megismeri az emberi szervezet működését és igényeit molekuláris szinten, és ebből logikus következtetést tud levonni), és ehelyett követsz egy olyan embert, akinek az égvilágon semmi köze az emberi szervezet működéséhez, nem tanult róla semmilyen képzésen, és kitalál egy olyan valamit (egy olyan elméletre alapozva, amiről szintén nem tanult), aminek egy enyhébb módja már megbukott szerte a világon, és rengeteg embernek okozott maradandó egészségkárosodást.
    Nem hiszel azoknak, akik (állításod szerint) az éppen divatos és kísérletekkel alátámasztott módszert hirdetik, hanem hiszel annak, aki épp egy divatos, és kísérletekkel NEM alátámasztott módszert hirdet - csupán azért, mert azt állítja, hogy régen az ősembernek jobb volt, és fogyasszuk azt, amit ők.

Idézném önmagamat: "Mindenki maga dönti el, hogy milyen módon pusztítja el magát."
  • Fbn Lx
    nem, a dietetika területén általában véve nem hiszek semmiféle "szakembernek", lévén egy kamu tudományágnak tartom, ahol éppen az a divatos és kísérletekkel "alátámasztott" szemléletmód, ami pénzügyileg megalapozott. olyan, mint a gyógyszeripar.
    olyan néhány száz, vagy ezer fővel dolgozó kísérletek alapján, ahol akár már a minta kicsinységéből származó véletleneknek is hangsúlyt adnak, ha azt neves szakemberek hozzák ki kísérleti eredményként, amely neves szakemberek szintén eladóak
    csak a logikámban bízom ezen a téren, és amit mondtál, hogy több százezer éven keresztül egy faj természetes életmódja cukorbetegséget vált ki az adott faj tagjaiban és azok nem alkalmazkodnak hozzá - de a gabona felfedezése csodamód megváltja őket, több, mint abszurd.
    a "vegyes és kellően változatos" étrend legalább akkora szar lobbiszöveg, hogy a paraszt minden szart megegyen, mint annak idején "a tej élet, erő, egészség". amellett, hogy egyfajta megnyugvást is közvetít, hogy bármit zabálhatok, csak sokféle legyen, és akkor majd geciegészséges leszek. semmi szín alatt nem szabad ezekben hinni. a szénhidráthiányról szívesen olvasnék többet, hogy levonjam a saját következtetéseim, lévén nem nagyon hallottam még ilyen esetről - de gyanítom, hogy egy 20-30-40-50 évig élt szénhidrátban gazdag életmód megváltoztathatja a szervezet működését egyes embereknél olyan irányban, hogy a megfelelő szénhidrátbevitel nélkül már megbetegszik. ez önmagában még nem jelenti azt, hogy a kenyér természetes és egészséges táplálék.
  • tigeroo
    +kukoricával, lilahagymával
  • Metalmilitiakid
    Akkor emeld fel a telefont rendelj és fizesd ki. Nem is olyan nagy dolog :D
  • Victor1103
    Kapros-tejfölös pizza csirkemell darabkákkal *.* Mit meg nem tennék most egy szeletért.
  • Dzsini
    A félreértések elkerülése végett: igen, van értelme a szénhidrátmennyiséget csökkenteni - de csak akkor, ha a szervezet egyébként készen áll erre, és nincs benne olyan függőség, mint például egy kezdődő cukorbetegség vagy arra való érzékenység. Bármilyen, a vegyes és kellően változatos étrendtől eltérő táplálkozást (ezt nevezik diétának) csak felügyelettel és odafigyeléssel szabad csinálni, nem pedig azért, mert valaki egy könyvben azt írta - ez felelőtlenség, és komoly egészségkárosodást okozhat, ahogy pl. a McDonalds-diéta is.

Ha valaki a szervezetének megfelelő mennyiségben fogyaszt mindenfélét, akkor abba könnyedén belefér alkalmanként a csülökpörkölt, a fehér kenyér, a fél kilós hamburger és a tizenhat feltétes pizza is. De nem csak azt, és nem minden nap azt kell enni.
  • Dzsini
    Láthatólag te dietetika terén egy pszichológusnak állt programozó matematikusnak hiszel. Házat ugye véletlenül sem építésszel terveztetsz? :)

Egyelőre nálad van a labda, hogy a kóros szénhidráthiánnyal mit kezd a paleolit diéta, és hogy védi ki a cukorbetegség villámgyors kialakulását, súlyosbodását. Az Atkins-féle alacsony szénhidrát diétáról is kiderült (miután a fél világ divatból nekiállt csinálni), hogy megsokszorozta a cukorbeteg celebek számát, ma pedig sokak szerint szitokszó az Atkins - és vidáman vetik bele magukat (ismétcsak ellenőrzés és felügyelet nélkül) egy szénhidrátmentes diétába.

Igen, az ősembernek nem volt gond, ha esetleg cukorbeteg lett, hiszen 25-30 évesen már úgyis öregnek számított - de ma onnantól van még 50 év hátra, amit aktívan kellene eltölteni.
  • Fbn Lx
    látom ti is lediplomáztatok tisztánlátásból, elég rendesen vágjátok érvektől és cáfolatoktól mentesen, hogy mi a tévhit, és kinek szabad hinni
    elég droid látásmód.
  • Fbn Lx
    de vajon a táplálék hány százalékát tehette ki a vadrosz, amikor az ősember több mint százféle rostforrásból táplálkozott rendszerességgel
  • Fbn Lx
    na mennyi volt az átlagéletkor, és ezt mennyiben befolyásolta a veszélyes és kísérletező életmód? illetve az átlagéletkor növekedése és konkrétan a gabonafogyasztás terjedése között semmiféle összefüggés nincs.
    mi az, hogy mekkora teljesítményre volt képes az ember? :DD
    az afrikai őslakosok a maguk tévhitéből választott gabonamentes életmódjukkal rendszeresen 20-30 kilométeren át üldözték az állatot. a ősember izomzata sokkal szívósabb volt, arról nem is beszélve, hogy a csontozata másfélszer olyan tömör
    de nem ártott volna megismertetni szegényekkel a kalciumtablettát és a tehéntejet, mielőtt eltörnek, mint a ropi
  • Dzsini
    Minden korban divat volt, annyi a különbség, hogy akkor egy falun/városon belül futott az ilyesmi, ma pedig itt a Zinternet. Régen volt 2 tanult ember a faluban (a tanító és a pap), akinek hittek (ők pedig egy jó évtizedet, ha nem többet töltöttek az egyetemeken), ma pedig mindenki tud olvasni (valamennyire), és pár mondatnyi hangzatos, jól összerakott érvelésnek könnyedén hisz, tudatlanságában - hiszen ha könyvben (wikipedián, tévében, stb.) van, akkor már biztos úgy igaz.

(a szövegben szándékos túlzásokat helyeztem el, ezek megfelelő kezelését mindenkire rábízom)
  • Molnibalage
    És mennyi is volt az átlagéletkor és mekkora teljesítményre volt képes az ember?

Ilyen balfasz érvelést manapság sajnos túl sokat hallok. Ma divat tudományosan kaptitális baromásogban hinni?
  • PrasCo
    Azért azt hozzá kéne tenni, hogy a "vadászó-gyűjtögető"-ben ott van az a bizonyos "gyűjtögető" is, ami alá beletartozott pl. a vadrozs is.
  • Dzsini
    És jobban hiszel egy programozó matematikus pszichológusnak, aki biztosan ért hozzá és átlátja az emberi szervezet működését, mint több olyannak, aki tucatjával kezeli azokat, akik a szénhidrátmentességnek köszönhetően lettek komoly cukorbetegek, vagy fordult kritikus stádiumba az egyébként meglevő enyhe cukorbetegségük, és kerültek kórházba.

Mindenki maga dönti el, hogy milyen módon pusztítja el magát.
  • bardocz
    "tűz megismerése előtt nem volt sülthús:P
  • bardocz
    Együnk nyershúst, mert a tűz megismerése előtt nem volt olyanunk. Ez kb ilyen volt.
  • Fbn Lx
    nekem pusztán az az érv is bőségesen elég, hogy az emberiség történelme során csupán a civilizáció kezdete óta fogyaszt gabonát. önmagában maga a tény, hogy előtte az évmilliós történelem alatt közünk nem volt hozzá, engem jobban kielégíti mint a különféle lobbik által pénzelt egyetemi dietetikusképzés
    meg a többségében elhízott tunya dietetikusok, akiket eddig láttam.
  • Dzsini
    Azért egyszer kérdezz meg pár olyan embert a "paleolit" diétáról, aki ért is hozzá (pl. végzett dietetikus).
  • Molnibalage
    Mikor Firenzében voltam egy hétig az óvárosban egy olasz srác rendelt sültkrumplis (!) pizzát. Alig bírtam ki röhögés nélkül.
  • Motoroj
    Egyébként nem tudom hogy alapvetően mitől lenne egészségtelen a kettő közül akármelyik.
  • tigeroo
    így van... nagyapám pl. reggeltől estig fizikai munkát végzett, és nem a norbi salátától volt energiája, hanem a sok szalonnától meg kenyértől, mégse volt rajta egy deka felesleg sem, azt a rengeteg energiát fel is használta a teste
  • Fbn Lx
    pontosan a zsemle miatt
    meg úgy általában véve tartom azt, hogy a gabonákat minden formában kerülni kellene
    a paleolit az egyetlen "diéta" amit ésszerűnek látok
    ennek ellenére, mivel én pl nehezek szedem a kilókat és kell a sok kalória, eszek gabonát
  • Motoroj
    Jó hamburgert már elég rég ettem, úgyhogy arra szavazok. De hogy egy jó pizza vagy egy jó hamburger-e a jobb, azt nem tudom megmondani.
  • banok
    Minkettő :) Nem tudok dönteni.
  • Zoli007
    Hamburger.
  • Tsol
    pidza
  • SötétBarom
    Szerintem Olaszországban különösen szar a pizza. :DDD Viccen kívül, a helyek 80%-ban "vegyük le a hülye turistát" feeling van.

Én amikor kint voltam tavasszal, kizárólag spagettit toltam. :DD Azok ütöttek.
  • jhetedikj
    Nálunk is jó pizza van, én sütöm. :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    La Dolce Vita Étterem & Pizzéria Győr, Schweidel u. 23
  • morcosqtya
    Meg még egy pár helyen.
    Esetleg olaszban is érdemes szétnézni.. :)
  • byzhouse
    összes pizza finom.
  • clio1616v
    Érden van egy Giuseppe pizzéria, ott is van finom.
  • SötétBarom
    Nem, de kellett valamivel villantani. Kicsikukit kompenzálandó. :D
  • byzhouse
    Csak ott lehet finom pizzat enni?