127612
  • jazzy
    De ez csak a saláta :) Jóétvágyat :)
  • broman191
    - Többnyire igyekszem "betartani" pár dolgot, néha azért befigyel 1-1 nagy családi zabálás.
    - Nem.
    - Nem.
    - Tudatosan vásárolok, ha drágább is egy termék, de kevesebb adalékanyag van benne, előbbit preferálom.
  • Borg
    Ja, valszeg ezért eszi mindenki öntettel, meg mindenfélével megbolondítva a salátát, mert önmagában olyan húdejó íze van :)

Meg is csapott a vörösboros marhapörkölt illata, megyek enni :) Üdvözlök mindenkit, aki ma már csak farostlemezt ehet valami gazzal, mert különben húmilesz.
  • Blum
    Nem érdekel,azt eszem meg ami épp jólesik.
    Nincs.
    Nem
    Csak édességet szoktam magamnak venni,azt pedig kizárólag LIDL-ben. Szarér-hugyér' lehet kapni nagyon fasza csokikat,chipseket.
  • Molnibalage
    Nálam az alábbiak játszanak.

gyümölcs

alma
    sárgadinnye
    görögdinnye
    narancs
    meggy
    csereszye
    szőlő

Kb. ennyi. Ezeket megeszem, de nem jelenti azt, hogy ezek közül maganak veszek is. Ha éppen van, akkor megszem. Annak ellenére, hogy pl. a baracklevet szeretem, magát a barackot nem.

zöldség

zöldhagyma
    lilahagyma
    fokhagyma
    paradicsom
    paprika
    kigyó uborka

Ennyi. Borsó, répa és egyéb dolgok csak levesben, magában. Nem.

A finnyás és válogatós szerint nem ugyanaz. A válogatós az, aki nagyon kis választékkal él, de azon belül a minőség nem nagyon hatja meg. Egyik munkatársam szinte minden kaját leszólt, bárhol is ettünk. Mindig tud valamit kifogásolni. Én lehet, hogy nem eszek meg sokindent - a fentieken kívül pl. minden gombát utálok - de amit szeretek, ott kis túlzással érzéketlen vagyok a minőségre abból a szempontból. hogy letolom a kaját vagy sem.. Max. megjegyzetm, hogy más az ízvilág, mint anyám főztjének.
  • jazzy
    Persze, kirívó példa van, meg vannak finnyásak is (ez nem sértés, ezt így nevezik), de ettől függetlenül azokból a dolgokból is lehet egészségeset csinálni amit szeretsz. Én nem vagyok egészségmániás, szó se róla, nem is akarok megtéríteni senkit, csak azt mondom, hogy ez így nem igaz, hogy egészséges = nem finom.

De persze ha valaki mindent utál ami gyümölcs és zöldség, akkor jóval nehezebb a dolog, de szerintem ilyen nincs, csak rámondja. Nagyon nagyon sokfajta zöldség és gyümölcs van, mind különböző ízvilágúak.
  • Molnibalage
    Én az egészségesnek tartott dolgok nagy részét utálom. Spenót, sóska, brokkoli és egyéb ilyen dolgok. A zöldségek és gyümölcsök nagy részét sem szeretem.
  • jazzy
    Ez meg nettó baromság, az egészséges dolgok nem szar ízűek, csak nem értesz hozzá, nem tudod elkészíteni, nincs elég fantáziád és a marhasággal áltatod magad.
  • jazzy
    Te miről beszélsz 2 méterhez a 100 kiló elég ideális.
  • Zoli007
    Egyáltalán nem érdekel. Hál'istennek nem. Nem. Egyáltalán nem érdekel a címke, csak olcsó legyen, és jóízű.
  • Marci0115
    Egyáltalán nem érdekel.
    igen
    nem
    Az ár legalább olyan fontos mint a termék minősége.

egyéb, valamiben úgy is meg kell halni
  • Molnibalage
    Honnan tudom, hogy mennyi cukrot viszek be? Mert én lényegében semmit sem cukrozom. (Amúgy is húsevő vagyok.)
  • Borg
    Legalább addig jókat zabálok, és úgy élem az életem, ahogy nekem tetszik :)
    Az meg hogy akkor és azt eszek amihez kedvem szottyan, nem azt jelenti, hogy lapátolni fogom magamba a cukrot, meg ha kell ha nem zsíros disznóhúst zabálok.

Te meg kínzod magad az egészségesnek mondott szarabbnál szarabb ízű dolgokkal, hogy majd 5 évvel tovább húzd az amúgy is szar, kiszolgáltatott nyugdíjas éveidet :) Én meg inkább élek addig, amíg élvezni is lehet.
  • tigeroo
    pl. a kádár korszak végére 5kg/év/főről megtízszereződött a cukorfogyasztás

Az utóbbi évtizedekben szinte zéró Ft-ot költötem az állam által (bocs a TB-n keresztül általam)támogatott gyógyszerekre, vagy vettem igénybe az egészségügy szolgáltatásait. Viszont a TB-adó mellett havonta 10 ezer Ft-okat költök nem támogatott "étrnd kiegészítőkre", "gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményekre" (az az államilag nem támogatott GYÓGYSZEREK-re).

Nincs ezzel semmi gond, szivesen vagyok karitatív ilyen formában, mert tudom, hogy így tényleg a rászorókhoz megy a pénzem.

Másrészt ez a rendszer nincs jól, nem csak a cukor, de a dohányzás, vagy akármi tudatos egészségrombolás nem jár olyan következménnyel, hogy azt mondják, hogy akkor szorri te fizes többet, mert előbb utóbb valózínűleg a társadalomtól is többet kérsz majd.
    Hiába hívják azt a rendszert, ami van egészség, meg társadalom biztosításnak, nem valódi biztosításként működik. Nincs következménye annak, ha TUDATOSAN leszarod a dolgokat.
    Ha egy magánbiztosítóhoz elmész és mondjuk külföldi utazásnál biztosítást kötsz, akkor emgkérdezik, hogy mondd extrémsportolsz-e? Ha életbiztosítást kötsz, akkor megkérdezik, mond kávé/cigi/stressz/betegséghajlamosító faktorok hogy vannak?

Na ez az állami rendszerben nincs.
    Amikor én nagymellénynnel, úgymond felnőtt módra pöfékelem a füstöt, azzal gyakorlatilag kinyilvánítom, hogy leszarom más nyomorát, mennyi melójába telt amíg összekuporgatta azt a pénzt, amit aztán a TB-be/adóba befizetet.
  • tigeroo
    mondjuk pl. ez sg-n is volt hasonló cikk a napokban
  • Molnibalage
    Egyáltalán mi az, hogy egészséges? X évente mindig mást mondanak a "szakemberek".
  • tigeroo
    a legdurvább beszélgetés a múltkor hangzott el társaságban pont az egészséges táplálkozásról, egy tag azt mondta "egyszer élek, inkább haljak meg 70 évesen, mint 90 évesen úgy hogy ágyhoz vagyok kötve"

kicsit kikacagtuk :D
  • NEOreg3
    leszarom, majd megdöglök

nincs

most már tudom

semennyire
  • Büdös Bohóc
    Méterről szerintem senki nem tehet, a súlyról meg csak annyit, hogy majd megdöglesz 50 évesen :)
  • Hegi90
    Csak nekem tűnik kicsit olyannak a kérdéssor, mint amiket megszólítás útján az utcán/kampuszon szoktak az emberrel kitöltetni?
  • tigeroo
    igen igyekszem. cukros, adalékanyagos kajákat kerülöm, péksüti nuku, amiben kicsi adalékanyag stb van már nem veszem meg.
    tönkölybúzával sütök kenyeret/gumisütit
    tejtermékekből, sajtokból is csak a soványat, tojásból ketrecest nem veszek, húst nem eszek (utóbbi 2 inkább elvi kérdés), rengeteg zöldség, gyümölcs, gyümölcslé, lehetőleg a kaják kevés olajjal elkészítve, családi zabálás sincs (elég nehéz vendégségben a kajázás, de a többség megérti)

nincs betegségem

nem tudtam ezidáig

igyekszem tudatosan vásárolni, még ha drágább is egy termék

decemberben 195cm 92kg voltam, most fogytam 2 hónap alatt majdnem 10 kilót testzsírból (bár igaz, kis izom is lement) a közérzetem sokkal de sokkal jobb, beteg nemvagyok, van hogy fél napig bírom 1 csomag pufirizzsel (pedig előtte volt olyan hét hogy másfél kiló cukrot ettem meg, heti 4-5 táblacsoki is lement)
  • Borg
    Majd biztos azzal fogok szórakozni minden nap, hogy a kalóriákat, adalékokat meg a szénhidrátokat számolom. Lófaszt. Egy férfi 100 kilónál és 2 méternél kezdődik. Ha sok lett majd le kell dolgozni. Elég szex mindent megold :P Nyúlkaját meghagyom a nőknek.
  • Sir Quno Jedi
    Mondhatni. Csak sovány húst (pl. csirke/pulykamell, hal, esetleg borjú), sovány tejterméket (tej, kefír, kaukázusi kefír, joghurt, zsírszegény sajt/túró), ritkán tojást és sok alacsony szénhidrát tartalmú zöldséget/gyümölcsöt, illetve gombát fogyasztok. Mindez zsiradékok nélkül elkészítve/nyersen, ha lehetséges.

Krumpli, rizs, liszt, pékáruk, tésztafélék, prézli, gríz, cukor, mesterséges édesítőszerek, méz, majonéz, ketchup, gabonafélék, olajos magvak, tejföl stb. nem jöhetnek szóba, édességek semmilyen formában sem, még a diabetikusak sem. Ha valaminek magas az energia tartalma, vagy a szánhidrát tartalma, az kiesik.

Mennyiségek is alacsonyan tarva, max. 600-1000kilókalória napi energiabevitel és max. 185g szénhidrát (de inkább a töredéke).
  • immovable
    Többnyire igyekszem "betartani" pár dolgot, néha azért befigyel 1-1 nagy családi zabálás. Nem néha, gyakran.

Nem

Nem

Az ár legalább olyan fontos mint a termék minősége.
  • Szavazó roBOT
    Lennél tanár közép/általános iskolában? ==>> Mennyire igyekszel egészségesen táplálkozni?
  • cenobite
    Még annyi eszembe jutott, hogy egy időben az egyik középsuli mellett mentünk el melóból ebédelni. Mindig ott állt egy vadonatúj Porsche 911, ami az egyik diáké volt. Apu vette neki. Most ennek a diáknak magyarázza meg egy tanár, hogy tanulj, mert csak úgy viszed valamire, úgy lesz megfelelő állásod, fizetésed (Szerintem a srác több zsebpénzt kapott mint a tanár havi keresete, de lehet keveset mondtam). Szóval ilyenek is vannak, nagyon felborultak a dolgok szerintem.
    Elnézést ha kicsit off volt.
  • cenobite
    Ha az alkalmasságon múlna, és tanárnak készültem volna, akkor igen, mert szeretek emberekkel foglalkozni, volt hogy oktattam is. (Nem mint tanár)
    Türelem, segítőkészség, meg ilyesmi az megvan. De sajnos tényleg nagyon sok a kezelhetetlen gyerek, lehetsz akármilyen jófej tanár, és tisztelhet a tanulók 99%-a ha 1-2 renitens miatt elúszik az egész tanóra. Mert vannak ilyenek.
  • broman191
  • Molnibalage
    Nincs mit szépíteni, a mai generáció egy részét én az életre alkalmatlannak tartom.

Múltkor egy szakorvosi rendelőben eltöltöttem ~25 percec. Három picsa - elnézést, de erre jobb szó nincs - hangosan ecsetelete, hogy csak ahhoz megy férjhez, aki fizeti a vegasi lánybúcsút és mekkora buli lesz, ha valami hülyeségért a yard beviszi őket A hab a tortán az volt, mikor megjegyezte, hogy ezen a héten többet volt orvosnál, mint egyetemi előadáson.

Ekkora már a vörösödő és magamban göröcsen röhögést alig tudtam tartani és nem felkiáltva felállni, hogy baszod, milyen egyetemen...? Hol ilyen alacsony a kerítés, hogy ennyi birka / marha is befér...?

És ez még csak a IQ... Az, hogy a nevelés és fegyelem teljes hiánya mennyire hiányzik egyeseknél az már csak hab a tortán. Fegyelmező eszköz semmi. Nem vicc, ha egy fakszalap beállít egy hifi rendszerrel és az órán bömböltetni jogilag SEMMIT sem lehet tenni ellene. Elvenni nem vehet tőle, mert magántulajdon. Ha zavarja az órát, nem baszhatsz ki senkit, mert a büdös kölök felügyelete rád van bízva.

Ha egy kis taknyos rohangál a lefagyott lépcsőn, mert mekkora buli és megsérül a tanár a felelős. Visszartani nem lehet fizikai kényszerítő eszközzel, mert nem szabad. A kis purdé meg a saját anyjának sem fogad szót. Akkor ilyen körülmények között az, hogy ki alkalmas és ki nem értelmét veszti. Nem értelmezhető...
  • Willenbrock
    Legfeljebb szakkörpótlékokkal meg ofői pótlékkal,annyit meg nem érdemes bent lenni.
  • Willenbrock
    150 nettóért már lennék-de ez jelenleg irreális szerintem.
  • Lacee86
    Lennék, ha kezdetben is lenne bruttó 200-250 közötti bérem, és sok év tapasztalattal ez még feljebb tornászna.
  • Rage47
    pontosan. pont ma "dicsértem meg" pár szaktársam, akikkel erről beszélgettem, hogy ők bevallják, nem lennének alkalmasak tanárnak, ezért nem mentek annak.
    sok tanár ezt mérlegelhetné magában, mielőtt erre a pályára szánja magát.
  • jazzy
    Természetesen nem és nem is ezt írtam, hanem azt, hogy az itthoni átlaghoz képest igen, sok. Ami valóban szomorú.
  • jhetedikj
    Lennék, de inkább csak általános iskolában pl. tesitanár.

200-250 de ha többet adnak az se baj
  • QuippeR
    miért, szerinted mennyit?
  • Büdös Bohóc
    Mert aztán 300k bruttó is bőven elég családot alapítani nem?

NOT

(de még mindig burzsuj kategória itthon, ami szomorú)
  • Dzsini
    Érdekes, hogy a hozzászólók többsége azért nem lenne tanár, mert a diákok ilyenek vagy olyanok (több tisztelet, küzdelem a figyelemért, megdobál a krétával, stb.) - pedig az első szűrő szerintem az kellene, hogy legyen, hogy önmagát alkalmasnak tartja-e a tanárkodásra - lásd #95823.
  • cenobite
    Jelenleg tanár? Kizárt! A hülyegyerek szövegel órán, meg esetleg még meg is dobál krétával, vagy rosszabb esetben elkezd "emberkedni", aztán ha meg találom védeni magam én megyek a bíróságra, engem jelentenek fel, rúgnak ki.
    Szóval köszi nem. Nagyot változott a sulikban minden az elmúlt 20 évhez képest, mikor még én voltam diák.
  • nyami
    aranyos, hogy 400-ig van skálázva:D