127612
  • chhaya #100632
    Úszásnak kinevezett vízben kapálózás a túlélésért.
  • Blum
    Gyemant fokozatot neki!
  • Sir Ny
    esgé?
  • videobaby
    göri és tánc. időnként futás a buszhoz:D
  • broman191
    Csak a szokásos felülések, fekvőtámaszok stb. mint bármikor máskor.
  • Fbn Lx
    futás és ju jitsu
    bár utóbbi télen is működik
    meg emelgetem a súlyzóimat, bár a súlyemelés egész más kategória
  • Blum
    Hajnali aszfaltmaszas
    Automosas
  • clio1616v
    séta-gyaloglás, futás, autómotor sport(aszfalt rally), vadászat, tánc, szörf, célbalövés, súlyemelés
  • kamionosjoe
    Futás.
    Kerékpározás.
    Foci, labdarúgás.
    Kajak, kenu, evezés.
    Úszás.
  • pxxl
    üres. semmit, elég sport a gyerekkel ellenni :)
  • Zoli007
    Üres. Semmit, amit csinálok nyáron, azt csinálom télen is.
  • Lacee86
    Korsóemelgetés, bár inkább dobozost iszom. :D
  • NEOreg3
    semmit
  • Szavazó roBOT
    Eredeti angol hang vagy magyar szinkron? ==>> Milyen nyári sportokat űzöl?
  • Metalmilitiakid
    Szerintem nagyon is jó film volt a Raven, nemtom neked milyen szempontból volt szar.
  • Calver
    Raven-be szerencsére nem volt a klasszikus filmes [URL=http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/YeOldeButcheredeEnglishe]"lemészárolt angolból"[/URL]*, csak korabeli versidézetekkel volt tele - persze ez nem akadályozta meg abban, h az év eddigi legszarabb filmje legyen

*vigyázat, tvtropes
  • Zero 7th
    Az, hogy "jó a magyar szinkron" az kb a 70-es 80-as évekre volt igaz. Amikor még a Naaagy Állami Filmvállalat vagy mifasz csinálta a szinkronokat, évente akár öt filmnek is.

Most már a sok kis hulladék csatornácska feltörekvő angol-könyvtár szakos bölcsészei fossák ki magukból minimálbérért a szinkron fordítását, és mondatják fel a csatornatulaj színművészetiről kibukott unokahúgával, és ez erősen meg is látszik a minőségen.
  • Metalmilitiakid
    A Raven-t én is úgy néztem, jó is volt, annyi volt a baj, hogy néhol már látszott hogy kicsit rozsdás volt az "óangol"(nemtom mi a neve az az időbeli nyelvjárásnak) tudásom :D
  • immovable
    Üres.

Így is, úgy is.
  • Metalmilitiakid
    Sok filmnél én is jobban szeretem a magyart, mert jobban eltalálták a stílust meg a karakterekhez illő hangot.
  • rastaman
    angol hang + angol felirat - like a boss! :D
  • georgesmatyas
    Pár jó szinkron azért akad:

Maffiózók sorozat
    Blöff
    Szóljatok a köpcösnek
    Halálos fegyver 1-4
    Törvényre törve (Steven Seagal)
    Stop Shop 2
    Jay és Néma Bob
    stb
  • Metalmilitiakid
    Nem egyszer találkoztam olyannal, hogy a teljes ellenkezőjét fordították le a dolognak. Pl legfrissebb élmény.
    Angol: Blew this dump out of the sky.
    Magyar: Fújd le a támadást.

Na azért az ilyenek elég lényeges félreértésekhez vezetnek.
  • morcosqtya
    Német filmből:

eredeti:
    - Scheiße!
    szinkron:
    - Bazmeg ember rohadt!
  • Hegi90
    vegyes:
    Eredeti+angol felirat
    szinkronos

magyar felirattal már nem tudok nézni semmit, mert csak belezavarodok.
    Szinkronos, ha mással nézem, vagy ha nem értek belőle sokmindent (szerencsére ez ritka, eddig nem is néztem így csak a Mad Ment, meg a Spartacus-t)
  • ocskoszilard
    magyar hang, ha jó a film akkor megnézem újra angol hang, magyar felirattal
  • clio1616v
    attól függ kivel nézem a filmet, tekintettel vagyok arra, ha akivel nézem nem tud az eredeti nyelven és akkor olyan nyelvű szinkronnal nézzük, ahogy mindenki tud
  • mikusmate
    Eredeti hang mindenképp. Felirat meg attól függ, hogy mi található hozzá. Általában magyar felirat, de ha nincs akkor angol, vagy felirat nélkül. Sorozatoknál pedig sokszor angol felirat, mert nem akarok várni a magyarra.
  • Willenbrock
    Annyira tudok azért angolul hogy a mondatok egy részét megértem.Értem ha valamit nem egészen pontosan fordítanak le,ezt akkor lehet észrevenni ha szinkronos után eredeti hanggal nézem(felirattal).Szerintem az hogy nem szó szerint próbálnak fordítani nem mindíg gond mert lehet hogy a lényegi tartalmat jobban visszaadja egy jellegzetes magyar szófordulat.A káromkodás eufemizmusok meg a cenzúra miatt vannak,engem nem zavar elég trágár sok film így is pedig nem vagyok érzékeny bigott sznob vagy ilyesmi.
  • georgesmatyas
    Angol szöveg jelentése:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    -Baszd szájba a büdös kurva anyád, te faszszopó kis buzi...-

Magyar szinkron: "Te mocskos szemétláda..."
  • Metalmilitiakid
    Honnan tudod, hogy jó a magyar szinkron hogyha nem tudsz angolul ? Némelyik magyar szinkron olyan szinten köszönőviszonyban sincs az angollal, csak nem veszed észre mert nem értesz angolul.
  • clio1616v
    vagy

Eredeti angol hanggal nézed a francia filmeket?
  • georgesmatyas
    :DDDD
  • Willenbrock
    Általában elég jók a magyar szinkronok,angolul viszont alig értek úgyhogy szinkron ha lehet,de felirattal is megnézem a filmeket ha csak az van hozzá.
  • Calver
    Eredeti hang, angol felirattal.

és ezennel szeretnék is a középső ujjaim használatával köszönetet nyilvánítani a kiadóknak, amiért képtelenek egy szóról-szóra megegyező angol feliratot rakni a rohadt dvd/blu-ray lemezre (aminek örömére persze neten sem elérhető).

csak ezen a héten szerintem minimum egy órát töltöttem el teljesen feleslegesen azzal, hogy normális *angol* feliratot találjak egy-egy *angol* nyelvű filmhez, mert a kedves kiadók retardáltak gyülekezetéből állnak, akik képtelenek felfogni, h milyen hihetetlenül zavaró az, amikor az ember által félszemmel olvasott felirat *köszönőviszonyban sincs* a szereplők által kiejtett szöveggel. vicc.

és ilyenkor állhat neki az ember végigdúrni a fél netet, hátha valaki kijavította a gyárilag lemezre került szemetet... vagy persze nézheti felirat nélkül, de ha valamit nem ért, garantáltan pont azt fogják a feliratban retardált módon lerövidíteni.
  • kamionosjoe
    Szavazó emBER
    Eredeti angol hang vagy magyar szinkron? ==>> Szerinted mikor hal ki a magyar nyelv és veszi át a helyét az angol?
  • banok
    szinkron. lusta vagyok.
  • tommygear
    Eredeti hang, magyar felirattal.

max vígjátékot nézek szinkronnal
  • Fbn Lx
    eredeti szöveg, ha nem angol hanem mondjuk mandarin az eredeti szöveg, akkor egy angol felirat mellé.
    az angol eredeti szöveghez is kell néha felirat, van azért egypár olyan, ahol zavaróan csak a 60%át értem a monológoknak
  • Metalmilitiakid
    Eredeti hang, magyar felirattal. Sokszor felirat nélkül mert inkább kikapcsolom olyan szar.