127612
-
Hah, szerintem ezek a legjobb pillanatok. :] -
nem mondanám ezt így azért, sajnos tipikus infós szokás szerint viszonylag ritkán, de akkor nagyon :D
főként szülinapi bulik, meg nyaralás szokott súlyos lenni, mert ott mindig keverednek a piák, és tömények közül bármit megiszok, bírok is, de ha keverem a legkisebb mértékben is, akkor végem van, tudathasadás, emlékezetkiesés :D És akik ezt tudják, evidens hogy más más piákkal itatnak "a többi elfogyott" kifogással.
Én eddig megúsztam, de nagyon jó buli olyat szívatni, aki nem emlékszik előző estéjére, mert el lehet vele hitetni bármit, csajokhoz odaküldeni, hogy ezekkel smároltál, stb. De sajna ennek az időszaknak lassan vége, jön a komolyság, és a napi megivott pár dl bor, út az alkoholizmus felé :D -
legalább él a topik...
ha ezt OFF-nak tekintik,akkor megígérem nem jövök ide többet :) -
OMG :D:D:D:D
Amúgy akik fikázták a kérdést: látjátok, lehet nem teljesen maradtunk témánál, de kapcsolódik hozzá, és azért milyen jó kis tudományos eszmecsere alakult ki estére. :D -
hmm, előfordulhat hogy keményen szoktál inni? :D -
:D szerintem a legkeményebb dolgok részegen, alvás közben történnek. Azaz a keltést követően. Volt hogy balatonon felkeltem, simán kiszolgáltam magam a hűtőből, le is zuhanyoztam, valakinek törölközőjébe megtörölköztem, majd mikor nyitok be haveromhoz (vagyis arrafelé, ahol az IGAZI nyaralójukban aludni szoktak), és bent feküdt egy csaj. Odamentem, meg is simogattam, mondom haver nője, de hol lehet haverom.
Na csaj felébredt, sikított, én is azt tudtam volna, mert még sose láttam :D Néztem körbe, kijöttek mások is a sikoltásra, nem ismertem senkit, csak egy tagot, őt is távolról, s mint kiderült, nem voltam olyan állapotban, hogy elmenjek a nyaralóig, így náluk aludtam, aki mellesleg haver munkatársa volt. De semmi nem rémlett, mivan, hol vagyok, vagyis nem merült fel bennem, hogy nem jó helyen...
Itthon meg egyszer muterom jött be megnézni, mi van velem, mert "korán" hazatértem buliból, kicsit ittasan, és mikor ott kérdezgetett, azt hittem egy csaj a buliból, és mint másnap kiderült, csak mondtam neki, hogy nem akarok tőled semmit, nem érdekelsz, nem kívánlak most, meg még kitudja mit, amit inkább el sem meséltek :DDD -
Nekem még buszon volt egy ájulás közeli élmény, aztá' ezzel kb. ki is fújt minden ilyen történetem. Buszon vagyok, elég nagy tömeg volt, csak állni lehetett, de azért annyira nem volt tömve mint szokott. (Igen, régen mindig úgy jártem suliba, hogy az ajtó végébe fértem be úgy, hogy összetapostam midnenkit és az ajtónak tudtam csak támaszkodni, ami egyszer ki is nyílt. :D) Szóval busz közepén vagyok, egy jobb helyen, pont volt ott egy ilyen fém cső, abba kapaszkodtam. Aztán egyszer csak rosszul lettem, de ott sem hirtelen, így éreztem hogy fokozódik, de hát mit tudok ott csinálni. Aztán oda jutottam a végén, hogy mint valami élőholt zombi kapaszkodtam a csőbő. Sőt, mit kapaszkodtam, szinte lógtam rajta, már így be voltam rogyva, meg tök szánalmas volt, azon agyaltam közbe, hogy mit gondolnak rólam, hogy itt fetrengek, meg közben rádöltem a mellettem ülő utasokra. :D De valahogy senki sem kérdezte meg, hogy jól vagyok-e, le akarok-e ülni. És az az érdekes, hogy nem tudom eszméletem elvesztettem-e, de vannak foltok, amikre nem emlékszek, hogy akkor mi volt, vannak foltok, hogy egyik pillanatban még ilyen pózban vagyok, másik pillanatban meg másmilyenbe. -
homokos part...nah erről eszembe jutott egy égő story :D
mikor ilyen 8-9éves voltam,volt 7család,akik mi így együtt mentünk kenu túrára,én elől ültem...jöttek szembe velünk a folyón...(csak kavicsos parton sátoroztunk le az előtte lévő napokon,és már nagyon untam)erre oda ordítottam nekik,hogy "merre találunk homokos partot?"...
miután elordítottam magam,leesett,hogy ez milyen égő egy kérdés :D az egész csapat fújolt :D és végül jót röhögtünk az egészen -
Én csak részegen próbáltam meg kommunikációt létesíteni a szekránnyel, és szépen kérleltem, hogy ne forogjon tovább. :D
Zsibbadás: nem sokszor járok így, de egyszer volt, hogy kint a Tiszán kiültem olyan átlagos ülésbe, nem is értem miért zsibbadt el a lábam, nem is éreztem először, csak a vége fele. Fel akartam kelni, és majdnem legurultam a meredek parton. Vagyis, akkor még nem volt homokos part, csak ilyen fentebb levő nagy lejtős füves terület. Aztán valahogy felálltam, mert mondom "ki kell zsibbasztani" a lábam. Így próbáltam rálépéni, de nem igazán akart sikerülni, mindig úgy mértem fel, hogy én itt tuti le fogok gurulni ha arra a lábamra nehezedek. Csak úgy egyensúlyozásból tettem kicsit a talajra. Érdekes volt, mert nem csak bizsergett, hanem így rángatózott is, és már ott álltam 3 perce, és nem akart múlni, közben meg azon gondolkoztam, hogy pont előttem van a mentős srác, ha én itt legurulok tuti eltarolom. :D Aztán kezdett megjavulni, de a hangyás rész is volt vagy 5 perc, komolyan már faszom kivolt. :D -
én is azt mondom, tök fehér meg minden, és totál összevissza hajlíthatom a lábam, nem érzek semmit :D -
bár tesóm meg szabályosan összehajtogatta a ruhákat álmában :D legalább hasznos volt álmában,ha már ébren nem az :P
én spec. egyszer majdnem kiestem az erkélyről álmomban,csak apám az ágyamba zavart,amit teljesítettem is..:D (csak másnap mesélte el,miket művelek) :D
akkor volt olyan is,hogy a szoba közepén állva ébredtem..és baromira beparáztam,hogy "mi a szart keresek a szoba közép állva éjszaka???" :S
nah ez már nem volt vicces -
sKeezo #49758 még jópár éve volt olyanom, hogy sétálok az utcán, és a jobb fülem hirtelen bedugult, és percekig össze-vissza mentem a járdán, támaszkodtam a falhoz, amikor már nem tudtam menni. valaki meg is kérdezte hogy jól vagyok-e. -
Volt már olyan, amikor csak simán a földön kötöttem ki, és valamilyen szinten öntudatos módon már úgy nyúltam a talaj felé támaszkodásképp
==
ilyenkor nem leszek eszméletlen, csak pl. nem igazán látok, vagy hallok, de mindig tudom mi történik, észlelem az eseményeket, csak kicsit úgy várok, hogy elmúljon és felkelek. :D -
Hasonló nekem is szokott lenni, csak én 2*jutottam el ájulásig. Általában elmegy majdnem teljesen a kép, fura érzés, kissé talán fáj is a fejem, előre dőlök, megtámaszkodok, pár másodperc, és mehetek tovább. -
asszem ennek lassan nyithatunk egy topikot,ne ezt OFFoljuk szét,bár,ha a tömeg nem bánja,akkor ide is írhatjuk
---
igen,meg mikor a szekrényedre hitted álmodban,hogy ajtó,és próbáltál kimenni rajta keresztül xD -
Mikor felébredek, néha van úgy, hogy nem érzem a kezem... Lelaffan, ha odébblököm... Nincs benne semmi élet, annyira el van zsibbadva. Aztán amikor elkezdem mozgatni lassan, apránként a felső izmokat, aztán egyre lejjebb, akkor pumpálódik bele kis vér, és újra érzem... De ez bő 1 perces művelet... Nem kicsit ijedtem meg legelőször, meg elég szar érzés látni a kezed élettelenül lelaffanni... -
nekem olyan volt régen hogy kimentem az előszobába felkapcsolni a villanyt utána aludtam vissza :D muter mesélte másnap hogy miket művelek :DDD -
ez nem olyan volt,ez rosszabb :D
mintha nem lettek volna lábaim,nem éreztem zsibbadtnak(de gondolom az volt),hanem egyáltalán nem éreztem,hogy lenne lábam
ráugrottam,és egyszerűen,mintha kibicsaklott volna alólam :D
am mikor elzsibbad a lábam,1-2percet kínlódok vele,míg a "hangyák ki menetelnek belőle" :D összeszorított fogakkal,próbálok lépni néhányat xD -
Fú, hát ahhoz is van történetem. Újabban eléggé alacsony a vérnyomásom, meg ilyenek. Egyszer volt hogy felkelek elég hirtelen, semmi bajom nincs, kimegyek wc-re, műveletet még be tudtam fejezni, aztán egyszer csak elájultam. De csak ilyen 5mp-re kb. Aztán felkelek, de érzem, hogy már megint. Kirúgom a wc ajtót, és kiabáltam valamit. Anyám odajön, addigra már földön voltam. Oké, rátámaszkodok, elindultunk az ágyamhoz leülni. Folyosó közepén megint elájultam. Aztán újra felkeltem, ágyra leültem, de már megint elájultam. Aztán valahogy végül fekvő helyzetbe kerültem, és utána már nem volt semmi. :D Amúgy nekem rendszeres, hogy hirtelen mozdulatokkor, guggolásból felállásnál rohadtul megszédülök. Valamikor kevésbé, van amikor jobban. De elég szar érzés, hogy homályosan kezdesz látni, néha szinte már nem is igazán látsz, már a fények is sötétek. A füled meg bedugul és serceg, néha már "zajos" és "hangos" az egész. Egyensúly meg nincs. De a legtöbbször csak kicsit elkezd fájni a taróm, picit beszédülök, inkább csak olyan bódultság, de már szinte számítok rá, hogy ez fog történni, és asztalra támaszkodok, aztán 5-10 mp múlva minden kijózanodik. Volt már olyan, amikor csak simán a földön kötöttem ki, és valamilyen szinten öntudatos módon már úgy nyúltam a talaj felé támaszkodásképp, de volt olyan is, amikor bumm, összeesek és beverem mindenem. :D A legjobb akkor volt (és irónikus, ez volt az első eset), amikor épp zuhanyoztam és akkor kurva lassan indult a folyamat, és sokáig tartott észhez térni, és ott tényleg eszméletlen is voltam legalább 1 percet, aztán hirtelen magamhoz térek, de nagyon alap szinten, odáig jutottam, hogy hidegre csavartam a vizet, aztá beguggoltam és elvoltam. :D -
fu én azt nagyon utálom ahogy megy vissza a vér, elképesztően szar érzés, de addig legalább játszogathatok a lábfejemmel :D -
jó azt azért elárulom, hogy mikor elájultam, akkor épp egy húzodzkodón függtem, szal lehet hogy a végtagba több vér kellett, és ezér (zuhantam is akkorát hogy csak na) :D
amugy meg nem aggódom, nyilván énse vesztem el mindig mindenem, főleg nem tartósan :) -
az volt még jó poén,mikor sokáig ültem egyhelyben,valszeg gép,vagy dvd-zés miatt,aztán szóltak,hírtelen felpattantam,de a lábam úgy el volt zsibbadva,mintha nem is léteztek volna,ahogy felpattantam,azzal a hévvel estem is egy akkorát,mint a ház xD (nem 1x volt már ilyen) -
*ülök -
apám egy kétlábon járó álmoskönyv :D xD
viccet félretéve,ezt a néhány dolgot ő mondta
reggeli közbe szoktuk megdumálni,ki mit álmodott,ha álmodtunk valamit egyáltalán :) -
És olyankor amikor így elszédülök, nekemis minden full sötét, szinte lassított felvétel is pár századmásodpercig, és öszeesek. Aztán ölök a földön :S Valsz hogy alacsony a vérnyomásom. -
almoskonyv... googleba potyogd be -
Fbn Lx #49743 neked ilyen szokott lenni? sztem ez nem igazán jó jel :d
jó, persze felállok hirtelen nekem is leesik a vérnyomásom és homályosul a kép meg erőtlenebb leszek, de soha nem versztem el teljesen egyik érzékszervemet se, el meg végképp nem ájulok -
Nekem már vagy 1éve egyre többször előfordul, hogy felállás után elszédülök :D
Amúgy nekem már volt olyan is, hogy felkeltem, elindultam az ajtó felé, ki is értem a küszöbig, aztán semmi... aztán pár perc múlva anyám ébresztett, járás közben elaludtam
Szerencsére nemfájt :D
-
ezeket az infókat könyvből írtad ki? vagy netes forrás? -
jah...mikor hírtelen felállsz,elindulsz,és elsötétül minden :D nekem van olyan,hogy 0,5-1 percre is :D xD -
Fbn Lx #49739 nem tudtál volna... :]én legalábbis nem tudok hangot kiadni, ha ilyen van. Szerencsére nem túl gyakori, de ilyenkor mindig valami kiszippantó, húzóerőt érzek, vagy egy csúnya arcot látok, ami közeledik. Na ha ilyesmi érzésre kelek fel, akkor tuti eltelik 5--10 másodperc erőlködéssel és kínlódással, mire bármim is meg tudom mozdítani. -
sKeezo #49738 egyszer volt rémálmom, most júliusban. na hát, izzadtan felugrottam az ágyban amikor felébredtem -
nemtom ti hogy vagytok vele, én még azt szeretem nagyon amikor hirtelen felállsz sok ülés/fekvés után, és az agyad kikapcsol egy időre :D
van amikor csak a látást veszted el, meg az egyensúlyérzéked, de olyan is volt már velem hogy szabályosan elájultam, igaz csak néhány mp-re -
freddy kruger most életben hagyott :D -
Alakítani nem tudtam, csak tudtam, hogy rémálmom van. De az érdekes, hogy fel sem ébredtem, aludtam nyugodtan tovább, tudtam, hogy csak rémálom és a történet folytatódott. :D Kb. mintha horrorfilmet néztem volna, csak én voltam a főszereplő. A poén az, hogy utálom a horrorfilmeket (lehet hogy pont ezért?):D -
Fbn Lx #49734 Nekem olyan, hogy mindig tudtam, hogy csak álmodok, és az álmaimat emiatt tudatosan tudtam alakítani, olyan 13-14 éves korom körül volt. Talán akkoriban amikor rendszeresen meditáltam? lehet, hogy amiatt.
De a lényeg: tiszta fun volt. Megéri elsajátítani. Sajnos az idő során kikopott, már nem szoktam ilyet álmodni, de akkoriban élveztem rendszeresen, hogy ez egy álomvilág, és szabadon kóborolhatok, bejárhatom, az emberekkel szívózhatok mert úgysem léteznek, a szép lányokat meg persze dugtam amikor csak akartam :D
Csak nehéz volt fenntartani, sokszor erőlködtem nagyon, hogy nehogy felébredjek, mert ilyen szintű tudatosságnál elég nehéz az álom állapotát fenntartani. -
Hogy tudtál így nyugodtan visszaaludni? :D Amúgy nekem amikor ilyen volt, az úgy elég enyhe volt, nem éreztem magam bénának, de nem is igazán tudtam mozgatni semmim csak limitálva. Aztán először persze megijedtem, de éreztem, hogy egyre jobban engedelmeskedik a karom, aztán elég hamar el is múlt. -
en tuti sikitottam volna :D -
lehet hogy nem pontosan fejeztem ki, alvás közbeni atóniának hívják a jelenséget, és azért van hogy álmodás közben ne sérülj meg (a tested követné, ami álmodban csinálsz). REM szakaszban van elvileg, mondjuk azt nem tudom hogy mitől függ, mikor kapcsol ki. -
pázzeg...én akkor azt hittem,hogy lebénultam,hiába akartam megmozdítani,kezem,lábam...nem ment...nyaktól lefelé tök béna voltam,így visszaengedtem a fejem,és bíztam benne,hogy reggelre elmúlik :) xD