127612
-
Néhány percet. -
próbálok minél hamarabb végezni, de a wc-ben eltöltött idő nagyban függ a széklet állagától is -
Huuuuuu hát ez a kérdés abszolute passzol, ez jóó :)
Nos ha nincs időm akkor csak kitolom és goo, jelen esetben van időm akkor beteszek valami kis zenét telefon vagy újság kézbe budiba be és negyedóra 20 perc minimum :) -
ezért nem kell tusolni
-
az a legszarabb amikor reggel tusolás előtt tudod hogy szarni kéne de nem jön...
aztán megmosod magad és utána már egyből menned kell a wc-re -
jó de abból mennyi a tiszta folyamat? mert konkrétan akit én ismerek neki csenget az inger, megy a budira és rá x perc múlva jön az eredmény -
Jaja, a béke és a nyugalom apró csücske esetleg a világban - plusz egy kialakuló aranyéré, ha nem vigyáz. -
Úgy, hogy én egyik jó barátom is szépen bevonul a hóna alatt egy ezer oldalas kötettel és aznap már nem látja a családja. :D Csak itt lelhet békét, se asszony, se gyerek, se anyós, se senki... Bár néha ez sem elég biztonságos. -
jaja
de van olyan ismerősöm akinek 1 óra a rekord...
namost azt hoogy? :-D -
Sosem eleget, apropó önkielégítés is beleszámít?!
-
Leülök, gyorsan kitolom, kitörölöm, oszt' jónapot. 1-2 perc az egész.
faszt tököljek vele... -
Néhány percet. :P -
Negyed - fél óra között. Pont ez az opció hiányzik. -
Szavazó roBOT #82545 A jogvédők egy nemes célért harcolnak? ==>> Mennyit szoktál trónolni a vécén? -
Arra értettem, hogy valószínűleg nem azért nem a teljes árút vetted meg újonnan mert használtan jobb érzés megvenni, hanem valami más oka volt neki (Pl lehet nem épp az a legfontosabb kiadás, hogy 7-10e-et egy játékra költs...)
Amúgy az is más, hogy a 7700ft sok-e érte. Én most ott tartok cs-vel, hogy kevesebb mint 7 forintomba került minden egyes óra játék, ezt pedig el lehet dönteni, hogy sok-e :)
Sőt valószínűleg 5ft-nál is kevesebb, mert annó el lett cserélve 1x az accom egy barátommal, és abban is volt jópár óra...
Ismerek olyat aki ennél sokkal többet játszott vele, mégsem vette még meg, pedig steames akcióban, volt 3,5€-ért is ha jólemlékszem (erről jut eszembe, hogy hl2 ep2 steamen most 1,5€, ha érdekel valakit :)), és nem azért nem vette meg, mert nem tudta volna elintézni a fizetést steamen...
Inkább szenved a törtel...
Egy olyan játék viszont, amiben nincs értelmes multiplayer, vagy nem olyan, hogy az ember 20x újrajátssza, az valóban nem éri meg nekem sem a 10e-et újonnan.
A kiadónak abból, hogy te átvetted a játékot 1 forintja nem származik, hisz egyszer valaki már kifizette, onnantól, hogy használja-e az aki megvette, vagy nem, az neki már mindegy (sőt mivel aki eladta már nem használná, így pl frissítésnél sávszélességet foglalsz, ha nagyon szörszálhasogató akarok lenni :D)
De az hogy most te is használod, azzal elesett attól az ártól, amennyiért meg kéne venned.
Ennek ellenére, még mindig jobb megoldás, mint a letöltés.
-
"Az megint más kérdés, hogy valószínűleg nem azért ezen a módon jutottál hozzá, mert így sokkal jobb..."
Ezt a mondatot - kötekedés szándéka nélkül mondom - nem értem.
Azért vettem meg amiért egy eredeti terméket megvesz az ember.
Becsülöm és elismerem annyira, hogy kvázi "támogassam" a szerzőt (lásd zenei CD-im), de őszintén szólva a 11 ezer ft-os (majd a mai napig 7700 Ft-os) bolti ár eltúlzott. 3000-3500 Ft-ot nem voltam skót kiadni érte. Azt hiszem ez így kompromisszumosan bár, de morálisan (nem jogilag!) rendben van minden oldalról.
Hogy nem jobb? Ha letölteném torrentről, vagy kb 2 percbe telne elkérni a munkatársamtól a törtet, felraknám, nem kapnék mást, detto ugyanazt a "bithalmazt" kapom, ugyanaz a szoftver csak az egyiknek van doboza, és más érzés hazavinni, kifizetni, stb, a másik meg ingyen fent van a gépen 2 perc alatt.
Én a pénzes, dobozos mellett döntöttem. Mivel nagy valószínűséggel nem ez volt életem legnagyobb kaliberű döntése, így különösebben sokat nem problémázok ezen.. :) -
Jogilag érthető amit írsz, és igazad van.
Viszont pusztán "józanparaszti" székely ésszel gondolkodva, a jogi maszlagtól visszatérve a földre/valóságba - egy 5 éves is könnyen beláthatja, hogy mást jelent ha LETÖLTÖM torrentről INGYEN és vidáman pofátlanul használom, vagy átveszem PÉNZÉRT egy embertől akinek már nincs rá szüksége, és nem akarja kidobni, én átvállalom az árat, ami rajta keresztül visszakerül (illetve már ott van) a szellemi termék kiadójánál.
Kifizette a boltban. Ez jogtiszta.
Én meg kifizetem neki és átveszem a legális terméket.
Ő sajnos jogsértést követ el ezáltal, én nem (hivatkozhatok jóhiszeműen szerzett jogra), viszont mindketten maradunk azért etikusak a szerzővel/kiadóval szemben.
Az én igazságérzetem így rendben van.
-
"Counter Strike Source-t megvettem (használtan harmadáron, de jogtisztán)."
Nem kötekedni szeretnék, de az hogy használtan vetted, üti azt hogy jogtiszta.
A szoftverekhez csak használati engedélyt kapunk a kiadótól, amit nem ruházhatunk át másra. (Benne van a felhasználói szerződésben, más néven eula. Ezt valószínűleg telepítésnél le is okéztad, hogy elfogadod)
Bár itt nem te követted el a jogsértést, hanem aki eladta neked, de nem jogtiszta úton jutottál hozzá.
Az megint más kérdés, hogy valószínűleg nem azért ezen a módon jutottál hozzá, mert így sokkal jobb... -
Ez összetett kérdés.
Artisjus, CD, pendrive, etc.. esete.
Írható CD ára horribilis ---> veszel inkább 46 ft-ért matrica nélkülit.
Megveszed a matrica nélkülit (v. töltesz warezt, akármit, lényeg, hogy nem fizetsz jogdíjat) ---> ezért emelik az árat, legyen még magasabb nehogy elessenek X% profittól. Ördögi kör.
Így a pendrive-okban, a CD-ben, az adathordozókban már ELEVE megfizeted a feltételezetten általad majd ellopandó szellemi termékek jogdíját. Bele van kalkulálva előre.
Ennek analógiájára mondjuk 6 évesen ELŐRE zárjanak börtönbe minden gyereket 2 évre, mivel statisztikailag el fog követni a társadalom összbűn-mennyiségéből éppen annyit amit egy főre leosztva 2 évvel kell büntetni.
Majd ha leültem, élhetek bűn nélkül, kutyát nem érdekli, már ültem érte. Mások helyett is...
Így bizony amíg bérből élek és nem vagyok BKV-nál "manager" vagy "tanácsadó", addig én biz rohadjak meg megveszem a 46 forintos írható cd-t, mert méltánytalannak tartom a fentieket.
Windows 7-et mint operációs rendszert jogtisztán megvettem (hülyének is néz emiatt mindenki de nem különösebben érdekel), Counter Strike Source-t megvettem (használtan harmadáron, de jogtisztán). Zenei CD-ket csak jogtisztán veszek. Ezek alapján jöhetne, hogy törvényes semleges vagyok. Igen. De nem fekete-fehérben látok, így a warezt sem tudom teljesen elítélni ilyen árak mellett.
Ugyanakkor van olyan ismerősöm és kollégám aki akkor se venné meg a Win7-et ha 1 Ft-ba kerülne egy díszdobozos változata... mondván "a neten ingyen van".. na ilyenek mindig lesznek.
Kétoldalú közeledés és megoldás kellene.
Ez utópia.. -
-
sok gumiszoba-menekült
-
miért nevettem -
-
-
lyaly, tényleg! -
talán anemlyólyát nem? ... -
anemjóját! -
#82529 -
HUmanHunter #82530 warez foreva! -
extramagascsaj #82529 talán nem
de most jól beégetted magad...grat
-
talán Jukasbogrács nem? ... -
gyorsan kapjon be mindenki egy retard kapszulát. -
nem.
egyszerűen csak retard. -
itt mindenki: trolled -
KaBuTo666 #82524 
-
A héten eddig ez volt a legjobb!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

-
Epic fail.
-
-
azta -
Blum #82519 "ly"-vel?