148
http://kuruc.info/r/34/22145/
-
#68 "akkkor emberként viszonyulok hozzájuk"
egy cigányhoz nem lehet emberként viszonyulni. -
#67 a környéken ahol lakom, 3 féle kisebbség él: sváb, szlovák, cigány
ebből kettőnek teljesen sikerült beilleszkedni, tanáld ki, ki a 3.
s most, ahol itt tartanak csakis maguk tehetnek róla, nehogy már a többség alkalmazkodjon a kisebbséghez. Lehetőségek mindig adott volt, mostanság még túl sok is, s talán ezért szaladt el annyira a ló.
hadd említsem a saját példámat, én baloldali beállítottságú családtam nőttem fel, s nekem nem mondta senki sem, h ezt kell utálni vbagy azt. Mégis eléggé negatív vélemény alakult ki bennem a cigókról, ez hogy lehet? Talán rasszistának születtem? -
#66 beém senki sem programozta,de már rég óta úgy viszonyoluk hozzájuk,ahogy,nem kellett ehez semmit sem olvasnom -
#65 a kettest:D -
#64 " nem programozza belém, hogy minden romában ellenséget kell látni, akkkor emberként viszonyulok hozzájuk, és ezt is kapom vissza."
Aha... Azért ne legyél már naív...
"Persze, elő lehet hozni, hogy "már megint romák loptak, csaltak, verekedtek", de ugyanennyi energiával szemszín, hajszín, lábméret és testmagasság alapján is általánosíthatnánk, és szankcionálhatnánk emberek ezreit egy bűnéért."
Csak ennek semmi értelme sincs. Mert amiket te felsorolsz a gauss eloszlású, a cigány bűnözés meg nem véletlenszerű.... -
#63 ezaz... -
#62 Jaj... Nem hiszek istenben, de ilyenkor kívánom, hogy legyen pokol. Miért ilyenek az emberek? Hogy jön ahhoz valaki, hogy elvegye másnak az életét? Amíg élek nem értem meg. Bár lehet bennem van a hiba. -
#61 " Ha a kukacinfó nem programozza belém, hogy minden romában ellenséget kell látni, akkkor emberként viszonyulok hozzájuk, és ezt is kapom vissza."
én is így voltam az első két esetig. -
Vlala #60 Ez így igaz. -
Zóanagyvarázsló #59 Talán kár a cigánykérdéssel offolni (nem azt mondom, hogy te kezdted), a kuruc.infóról pedig én sem vagyok túl jó véleménnyel, de éppen a 15 pont megvitatására reagáltál, amiben nincsen konkrétan rasszista megkülönböztetés. Jelenleg pedig igenis vannak a gyakorlatban etnikai színezetben jelentkező, kulturális-szociális problémák, melyekkel foglakozni kell. Sajnos vannak tapasztalataim, közeli ismerős is tanít kisebbségi többségű iskolában, de szinte mindannyian találkozhatunk személyesen is a problémákkal, az pedig nyilvánvaló, hogy a szociális juttatások terén változásokra lenne szükség. Erről ennyit, politikába átmenni itt nem lenne helyes, és különben is OFF. -
Vlala #58 ELőjött a tyúk és a tojás problémája.
Ki mondta, hogy annyi? :) -
Zóanagyvarázsló #57 Jó dolog, hogy említed az előzményeket, de az alapvető különbségeket kár mellőzni. Egyrészt délvidéki razziát komoly partizántevékenység előzte meg, míg a szerbek újbóli hatalomátvételét nem követték ilyen akciók magyar lakosság részéről, másrészt - igaz, főként külpolitikai okoból - születtek elmarasztaló ítéletek.
"Magyarországon és a hadseregben az ártatlan civilek tömeges legyilkolása éppúgy újdonságnak számított, mint ahogy a háború alatti Európában az is példátlan volt, hogy ilyen magas rangú katonatisztek ellen tömegmészárlásért eljárást indítson a saját kormányuk."
Idézet innen: Ez nem éppen egy kuruc.info...
És sajnos ez a kulcs, háborús bűnösök vannak szövetséges és tengelyhatalmi oldlaon (persze az eseméyneket nem szabad összemosni), az ártatlanok halálát pedig - nemzetiségüktől függetlenül - csak elítélni lehet. -
#56 véletlenül írtad azt a 0-át igaz? -
Emmegki #55 "Senkinek sem a tisztességes cigányokkal van a baja, hanem azzal, hogy az arányuk 20%." - ezt úgy értettem a cigányságon belül a tisztességesek aránya. -
Emmegki #54 Tomcaté a Bombagyár, nem a Kuruc. Abban meg igazuk van a kuruoknak, hogy aki annyira védi a cigányokat, költözzön ki közéjük vagy lássa vendégül őket.
Senkinek sem a tisztességes cigányokkal van a baja, hanem azzal, hogy az arányuk 20%.
A bajok az arányokkal vannak. Lehet szőkebűnözésről is beszélni meg balkezesbűnözésről, csak a szőkék és a balkezesek bűnözési mutatói megfelelnek a társadalmi arányaiknak. A cigányoknál ez messze nincs így.
Bocs az offért. -
Vlala #53 Nézd, amit ez a Tomcat bohóc művel, azt bárki tudná csinálni. Külföldi lokalizációjú weblap, külföldi szerveren, osztja az észt a "hogyan kellene csinálni" témában, nem egyszer személyiségi és közösségi jogokat sértve, utolérhetetlenül, mivel a magyar törvények nem vonatkoznak a kuruc.infora.
Ezzel persze nem jutunk előbbre, csak éleződik a viszony romák és nemromák között - holott a Tomcatfélék nélkül jól kijönne egymással a két társaság. Ha a kukacinfó nem programozza belém, hogy minden romában ellenséget kell látni, akkkor emberként viszonyulok hozzájuk, és ezt is kapom vissza. Persze, elő lehet hozni, hogy "már megint romák loptak, csaltak, verekedtek", de ugyanennyi energiával szemszín, hajszín, lábméret és testmagasság alapján is általánosíthatnánk, és szankcionálhatnánk emberek ezreit egy bűnéért. -
#52 az elírásokat, ismétléseket, hülyeségeket fogjátok a két napi nemalvásomra.. most meg jó éjt.. :D -
#51 (unatkoztam, olvastam, véleményt alkottam)
1.: tökéletesen egyetértek, ezt rég így kéne csinálni
2.: világ barma aki kitalálta. Szerinted a Bankban miért nincs a biztonsági őrnek fegyvere? Nagyon nagyon rossz ötletnek tartom. Amerikában ez van, beléptető rendszerrel, mégis folyamatosan az iskolai lövöldözésekről hallani. Mondjuk lehet hogy nem ott történik ahol ilyen van, de ha ezt bevezetnék, szerintem csak tovább fokozná a feszültséget. Ezt teljesen máshogy kell megoldani.
3.: túl leegyszerűsíti a dolgokat. Hiszen sok olyan igazán rászoruló ember is kap szociális segélyt, akik közmunkára teljesen képtelenek (mozgáskorlátozottság miatt, szabadidő miatt a két munka miatt stb..)
4.: ?
5.-8.: ld. 1. pont
9.-10.: nem tudom ennek az intézkedésnek ki lát a mélyére, én nem. De nem hiszem, hogy ez túl sok mindent megoldana.. végül is passz.
11.-13.: ld. 1. pont
14.: szintén az első pont, annyi megjegyzéssel, hogy ez a legértelmesebb pontja az egésznek. Ez Amerikában már egyre több helyen müködik, csak egy óriási gond van vele: rohadtúl sok pénzbe kerül kialakítani akárcsak egy ilyen létesítményt is. Hiszen valljuk be, a börtönbe kerülök hatalmas hányada sosem lesz értelmiségi, csak kétkezi munkába lehet őket hasznosítani. Egy olyan munka elvégzéséhez azonban éles fémeszközöket kellene használniuk. Ki lenne bátor, aki egy jelenkori magyar börtönben, pár őrrel az oldalán be merne menni és tanítani igy a rabokat? Ahoz egy nagyon jól berendezett börtönre lenne szükség.
15.: eddig a szabálysértéseket nem vonták össze?
szerintem :) (végül is 9 pontjával teljesen egyetértek) Már csak az nem mindegy, hogy hogyan akarják, probálják meg ezt elfogadtatni (mert Tomcat nevét olvasva én személy szerint el sem akartam elöször olvasni.. de ebből ne induljon itt ki semmiféle vita) -
#50 Link
Erről szeretném kikérni a véleményeteket. Hátha elsiklottam valami fölött. (A 15 pontra gondolok, nem a többire, a témához való hozzáállásom nem fontos, akit érdekel, topicon kívül megtárgyaljuk)
Szerintem kivitelezhető lenne, és jobb lenne.
Ellenvélemény?
(kérem, aki válaszol úgy tegye, hogy leírja miben látja ennek a hátrányát stb. nemkérek továbbá politikai töltetet :D)
köszönöm -
Emmegki #49 Délvidéki vérengzések néven illetjük az 1944-45 telén a Vajdaságban a jugoszláv kommunista partizánalakulatok által a magyar, német, és horvát polgári lakosság ellen elkövetett népirtást. A brutális kegyetlenséggel végrehajtott tömeggyilkosságnak kb. 40 000 magyar áldozata volt.
"Voltak akiket kettéfűrészeltek vagy karóba húztak, másokat elevenen elégettek vagy eltemettek. Egyeseknet leszaggatták a körmüket, felhasogatták a bőrüket, majd besózták. Láttam egy csecsemőfejet a falhoz vágva, az agyveleje szét volt loccsanva. Az egyik asszony terhes volt, mikor kitaposták belőle a gyereket. Sok esetben meggyfabotra kötött tízkilós ólommal verték agyon az áldozatokat; volt, akinek az orra is leszakadt az ütéstől. Legtöbbjüknek azomban egyszerűen csak fejszével levágták a fejét. Az asszonyok sírva keresték fiaikat, férjüket a holttestek között. Mindenütt vértócsában feküdtek az emberek. Szörnyű látvány volt."
Forrás:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Délvidéki_vérengzések -
pinnacle #48 ezjóvolt tetszett:D
-
#47 ez tény, senkinek nem hiányozna Magyarország keretein belül egy polgárháború. de ennyivel letudni nem lehet, hiszen több millió magyart erőszakoltak bele ezekbe az államokba. a mindent vissza szöveg persze romantikus idiotizmus, de a határokon túl élő magyar kisebbség helyzetével többet kéne törődnie az országnak. -
#46 az a kettő dolgozik majd a magyar-cigány konzulátuson -
pinnacle #45 és mivan a rendesekkel?:)
-
#44 nem szégyen mástól tanulni ! az iskolai erőszakra is vannak gyógymódok usában azt sem lenne szégyen alkalmazni -
#43 afféle gázai övezetre gondolsz?:) (betonfal körbe, néha bedobnak egy szeretetcsomagot.) -
#42 egységes nemzeti avar keresztyény birodalmat, éljen az ellenállás! -
#41 nálunk igazi kisebbség a cigányság és szerintem nem bánná a magyar lakosság ha egy megyét odaadnánk nekik és oda küldenénk az összeset aztán se csináljanak amit akarnak szívják egymás vérét ne hogy már mi tartsuk el őket -
#40 Ja, kár hogy 1000 évvel ezelőtt nem végeztek népszámlálást. Csak valahogy a 15 milliónak az egyharmadát nem látom a határainkon belül futkosni.
Egyébként meg vannak olyan nemzetiségek (oláh, rác), akik a középkorban szószerint betelepültek oda, ahol már több száz éve a magyarság volt az őshonos, mit szólnál ha ilyen alapon a kínaiak is egyszer csak kikiáltanák a függetlenségüket Magyarországon? Teljesen ugyanaz az elv. -
#39 én azt mondom még mindíg jobb egy kis 90%-os (10% kokeró) magyarország mint egy egy nagy százféle idióta nemzettel összeerőszakolt állam -
#38 még így tizedikben sem tanulunk róla semmit -
gyuri12 #37 Az lehet,hogy 10 év múlva tanulni fogom,de most, a 14-15 évesek semmit sem hallanak róla. A könyvben egy szó sincs ezekről. -
Vlala #36 Belpolitikába NE menjetek át. -
#35 azért nem véletlenül a kisebbik kormánypárt egy magyargyűlőlő, erősen faszista jellegű SNP
hogy on is legyen, milyen érdekes h a 20. századi magyar ellenes megnyílvánulsokkor már kevésbé esik szó a középiskolai tananyagban. Példának okáért az alaposnak vélt töritanárunk is átsiklot az orosz "felszabadítás" körülményein, s még sorolhatnám napestig -
#34 Igen, és akkor teszem azt az ország 95%-a izraelita / afrikai?
Mert szerintem ott még nem tartunk.
Nem komplexus nálam, ha nem így lenne, nem ezt hoznám fel példának.
Meg kíváncsi vagyok az állam mennyi pénzt fordít a vallási kisebbségek megemlékezéseire, és mennyit a nemzetére (mármint ha idevesszük pl. a délvidéki mészárlást, kárpátaljai fiúirtást, felvidéki deportálásokat, szovjet megszállást stb.). -
#33 Sztem ide is illik ez az idézet:"mostmár fel kellene ébredni mert amiről itt beszélnek mind elmúlt,amiről két hete szó volt már az is,mostmár tessék gatyát húzzuk föl... ...végre menjünk előre.legyen igaza a Balézsnak,hogy csak az órát állítottuk vissza és nem az időt" Hofi 1993Szilvesztere -
Vlala #32 Nem erről van szó, a kurucok nem nácik, csupán idióták.
Az említett "portál" már annyi szemetet a nyakunkba vágott a szlovákiai magyarellenességtől Pákó meggyőződéses "hazafiasságáig", hogy egyszerűen nem tartom őket hitelesnek. Tomcat vagy a többi "igazmagyar" álmodik egyet, és ellenséget csinál szomszédainkból.
Biztos, hogy kell nekünk ez a háborúskodás néhány bohóc feltűnőségi viszketegsége miatt?
Biztos az én hozzáállásommal van a baj, de mind a mai napig békésen el tudok sörözni-botrovicskázni szlovákok között, magyarul beszélve... -
Ronny #31 "Harmadrészt, nem hiszek abban, hogy a kurucinfóról bármi is idevaló..."
csukd be szemed, kiálts nácit és nem történt semmi:) -
Vlala #30 A rómaiak az ókorban lerohanták egész Európát. Tehát ha mégegyszer meglátok valakit pizzát enni, elvágom a nyakát.
Komolyabban:
Nem hiszek abban, hogy a gyűlölködés megold bármit is. Ezek a koszovóiak már nem azok a délvidékiek, akik '44-ben gonoszkodtak, hiszen kb. 80 évesek lennének...
Másrészt viszont szegény, ártatlan magyarok sem voltak mindig szegények és ártaltlanok. A túlzott hazafiasság torz képet ad a történelemről, és a vélt ellenség elleni háborúskodás korántsem biztos, hogy jót tesz a fejlődésünknek.
Harmadrészt, nem hiszek abban, hogy a kurucinfóról bármi is idevaló... -
#29 szerintem neked meg fingod sincs, hogy milyen volt a történelemtanárom, úgyhogy a szerinted véleményedre nagy ívben teszek ;)