131
  • willcox
    Sok rokonom meghalt már, időnként eszembe jutnak. Vannak, akik gyakrabban, vannak, akik ritkábban. Soha nem a halálukra gondolok, hanem olyan eseményekre, érzésekre, amikor még éltek. Egy temetőben csak a halálukra tudnék gondolni. Ezért nem járok temetőbe. Még halottak napján sem. Minden flanc, legyen az virágcsokor, sírkő, de még egy gyertya is a halott számára már közömbös. Életében kell mindenkinek megadni és kimutatni a szeretetet, nem pedig a halála után látszat tevékenységet mutatni.
  • ziipp
    "Ne plazmatévét vegyunk szerencsétlen elhunytnak, hanem egy megragadó sírkövet,ami leírja az ember életét, ez egy."
    Megragadó sírkő, ami leírja az ember életét? Ráfér egy szépnek titulált idézet, és annyi. Ezzel szemben egy diavetítés az elhunyt életéről sokkal jobban segít emlékezni. Vagy megnézni a kedvenc számait, amikre anno együtt táncoltunk, stb. Szerintem van igény az ilyesmire, csak mivel új és szokatlan, sok ember nem tudja megemészteni elsőre. Amit viszont nem tudok elviselni, a nem rég botrányt kavart IWIW oldal, amin halott IWIW-tagok voltak összegyűjtve. Na az tényleg megcsúfolásá az emlékezésnek.

Régebben én is úgy gondoltam, ahogy willcox, de ma már kezdem megváltoztatni az álláspontom. Kimenni egy sírhoz, gyertyákat gyújtani, virágokat tenni mellé - egyszóval gondozni -, ez segít az emlékezésben. Egyfajta szertartásként is felfogható, ami alatt a halottra gondolsz. Szerintem szép dolog.
  • Dexxter
    Nem tudom ki hogy van vele, lehet hogy van akinek tetszik, de nekem nem igazán jön be. Ellene se vagyok. Szerintem az emlékezés a lényeg, a fomáját pedig mindenki úgy választja meg ahogy akarja.
  • willcox
    Izléstelen, ocsmány, drága szar. Ez valójában egy olyan egyszerű digitális képkeret, aminek a szoftvere egy kicsit át van írva.

Én egyébként nem járkálok temetőbe, temetésre se nagyon megyek el, csak ha közvetlen rokonomról van szó. De sírokat látogatni, meg a cigányokat virággal ellátni nincs semmi kedvem. Épp ezért, ha meghalok, nekem nem is kell sír. Szórjanak szét hamvasztás után valami hegy tetején (még csak véletlenül sem temetőben). Így megkímélek mindenkit, hogy udvariasságból, látszatból, vagy akár megszokásból miattam temetőbe járkáljanak. Aki emlékezni akar rám, az anélkül is bármikor megteheti, hogy kimenne egy földkupachoz. Semmi értelme az egésznek.
  • sirpalee
    Szerintem jó dolog, lehetnek képek a halottakról, akár fogadhatja és kirakhatja azokat az üzeneteket amiket kapott például a temetése napján... Szerintem nagyon jó ötlet.
  • peterx
    Haladni kell a korral.
  • nickwearby
    szerintem ez ízléstelen
  • Voronyezs
    Németország nagybetűvel, bocsi.:-)
  • Voronyezs
    Nem tudom ti hogy vagytok vele(nyilván embere válogatja), de szerintem ez a világmindenség egyik legnagyobb ocsmánysága lenne...Ne plazmatévét vegyunk szerencsétlen elhunytnak, hanem egy megragadó sírkövet,ami leírja az ember életét, ez egy. Aztán ott a kettő, hogy az ember általában megemlékezni,virágot vinni jár ki a temetőbe, és nem elemet cserélni.
    És végül ott a három, hogy nem elég az, hogy a rétinégerek így is ellopják a fél temetőt is lassan, a digi-tévéket meg végképp elvinnék...Mondhatom ragyogó ötlet, habár németországban a cigók nem csinálhatnak ilyet, inkább csak a törökök.
    Szal ez az én véleményem
  • Reggaester
    Ja, és mostmár a 21. században nem azért mész ki a temetőbe, hogy virágot vigyél és megemlékezz, hanem hogy kicseréld az elemet a sírköben.
  • csimpok
    Extraként pedig lehet internet-elérést is kérni, hogy a gyász közben meg lehessen nézni a forma-1 eredményét, vagy a kedvenc sorozat következő részének tartalmát... idióták.