99
  • ziipp
    Ezt Idefixnek akartam írni, valamiért félrement. b:
  • ziipp
    Azért kényes dolog ez a művész-vs-tömeg ízlés dolog. Ugye van az, amikor hogy pár vénanyeső azt gondolja, hogy "hatalmas értékkel bír", meg "akinek nem tetszik, nem érti, mert nem elég kimívelt és pallérozott elme" miközben a film egyenesen gyenge. Másik oldalról meg: attól még hogy egy filmet sokan szeretnek, nem biztos hogy jó. Sőt! De a gyenge/jó is annyira szubjektív szavak... ezért nem kell senkit lealacsonyítani, ha más a véleménye. Ezt kétszeresen meg kellene fontolni kedves Máté, ha már ilyen népszerű oldalra posztolgatunk.
  • ziipp
    "Időnként születik egy-egy olyan film Hollywoodban, amely alapján fel lehet mérni, hogy ki az igazi moziértő és ki a lelkes divatrajongó." Nem értek egyet. Az ilyeneket azok mondják, akik nem tudják elviselni, ha valakinek nem tetszik az általuk kihagyhatatlan alapműnek tartott film. Pl. én már olyan emberrel is találkoztam, akinek nem tetszett a Keresztapa - pedig szerintem alapműves, rendesen. De ettől még nem tartom "divatrajongónak". Nem bírtam végig nézni, valahogy nem bír lekötni. Z fut X elől egy táska pénzzel. És? Egy pozitívumot azért találtam benne: reálisan porosak voltak a kábítószer-csempészek hullái. (: Lehet hogy majd neki ugrok később, ha lesz hozzá érőm.
  • Wittgen
    Ehh, nekem bejött a film. Igaz, nem egy pörgős amcsi klisé film 90 perbe sűrítve, mint amilyeneket manapság gyártanak, hanem egy lassú drámai sztori, de ritmusa mégis van.
    Én nem unatkoztam rajta, sőt szurkoltam a Brolin-srácnak :)
  • Idefix
    Sziasztok!
    Nem kell itt túlcifrázni a dolgot: "hogy ki az igazi moziértő és ki a lelkes divatrajongó."

Azt hogy egy film jó vagy sem egyetlen egy dolog dönti el: a NÉZŐK
    Ha egy film rengeteg embernek tetszik, akkor az valsz. jó, ha kevésnek akkor valsz . nem olyan jó!
    Ha egy film csak a nagy művészeknek tetszik, de a többi nézőnek nem, akkor szerintem nem a többség a hülye aki nem érti a filmet, mert olyat kell tudni rendezni ami mindenkinek elnyeri a tetszését!
    Témánál maradva: Ebben a filmben vannak nagy jelenetek, de amúgy egy nagy rakás...
  • avman
    azért voltak benne bőven dramaturgiailag legalábbis megkérdőjelezhető elemek, a cihopata gyilkosunk nem volt más, mint egy két lábon járó kliséhalmaz, életszerűnek kevés, toposznak/szimbólumnak erőltetett. percepciója válogatja, de amit az én arcomba toltak a coen tesók, az nem volt más mint lejárt szavidejű közhelyek gyűjteménye, erőltetett szimbólumrendszerrel (márha egyáltalán annak szánták) egy olyan ritmusú adaptációban, amitől én speciel a falat kapartam.
    részemről, nagyobb volt ennek a füstje, mint a lángja. előbbi lehet, tán sokakat elvakított, utóbbi engem nem égetett meg.
  • Paulie
    Sztem is nagy film, nekemis nagyon tetszett.
  • tomip81
    Szerintem erre a filmre 10 éve rámondták volna, hogy "B"-kategóriás. Én is sokat vártam tőle, de nagyot csalódtam. Nézhetetlen!
  • willcox
    Ez a film nagyon jó. Végre nem egy szokásos amerikai gagyi.
  • dtm
    Megnéztem, egy percet nem unatkoztam alatta. Iszonyatosan nagy dolognak tartom, hogy szándékos hatásvadászság és zene(!) nélkül valaki(k) ennyire fenn tudják tartani a feszültséget. Javier Bardem alakítása... hát finoman szólva beszarás! A többiek is nagyon jók. A vége először engem is hiányérzettel töltött el, de pár óra leüllepedés után az egyik kedvenc filmemmé nőtte ki magát. Nem biztos, hogy be lehetett volna jobban fejezni, mint a monológgal, amire eléggé oda kell figyelni és ha megérti az ember, akkor üt. Nálam a címet magyarázta. 9/10
  • KoS
    Nekem nagyon bejott a film. Tetszett ahogy a helyzeteket, karaktereket bemutatta, valamint a sulyos, sotet hangulata is magaval ragadt. Nekem nem tunt oncelunak, de elismerem hogy van annyira elvont az alkotas, hogy sokaknak ne tetszen.
  • asdasdasd
    Engem Tommy Lee Jones rinyálása kifejezettenidegesített.
    A film meg olyan lassú volt, hogy majdnem elaludtam. Ez egészet le lehetett volna tudni fél órában is.
    Volt benne jó sok időhúzó bambulás meg monológ. De az amcsik ezt szeretik, mert ettől már majdnem művészfilm...
  • Hedgehunter #7
    1 ora 35 perc utan abbahagytam......
  • kumica
    Engem nem nyűgözött le a film,dehát kinek mi.
  • halaszlo
    A cikkel kapcsolatban nem tetszik a "nem érzem, hogy bárhová is vezetne belemenni a nyilván ízléstől függő teccik-nemteccik hajcihőbe" hozzáállás.
    Főleg azok után, hogy a másik Oscar díjas alkotás a Michael Clayton annyira rossz kritikát kapott. Legalább abban a filmben csillog némi értelem.

Az egy dolog, hogy ez a film tele van fantasztikus karakterekkel és művészi jelenetekkel, de mit ér az egész, ha a történe egy NULLA, ráadásul a vége botrányosan gáz. A "nincs vége" befejezés ebben az esetben szerintem teljesen vakul sült el és nem tudtam eldönteni, hogy csak elaludtam, vagy lemaradtam a valamiről.
    Egy idióta (akinek egyébként jó mély a tónusa és ijesztő az arccsontozata) egy gázpalackkal felapritja a várost, ahol az együgyü emberek odatartják a fejüket, hogy ide kérem... Ennnyiben szerintem ki is merül a film.
    Ja persze gondolom, azért látom így, mert nem értek a művészethez.
  • Hesztia
    Sajnos az, amit te beteg amerikai társadalmi képnek nevezel, gyönyörűen ráhúzható az európaira is. Aki még nem látta a filmet, annak erősen ajánlom a könyv elolvasását, aztán vegye elő a filmet.
  • herlius
    Biztosan többoldalnyi belemagyarázást lehetne még összeírni erről a filmről, de szerintem akkor is egy középszerű alkotás. Lehet, hogy túlságosan is európai szemmel néztem a filmet, de egyszerűen maga a keretsztori annyira idegen tőlem, hogy nem tudok azonosulni a szereplők "állítólagos" drámájával. Egy idő után még az is átvillant az agyamon, hogy egy Terminátor-klónt nézek, sajnos az eredetihez képest gyengébb kivitelezésben. Számomra a film egy tipikusan beteg amerikai társadalmi képet fest le, viszont sokkal nehezebben fogyasztható stílusban, mint mondjuk az Amerikai szépség. A színészi alakítások nem rosszak, Javier Bardem valóban megérdemelte az Oscart, viszont szvsz ezt a szerepet még sok más színész is tudta volna hozni hasonló szinten. Tommy Lee Jones sem rossz, viszont egyszerűen képtelen levetkőzni azt a tipikus amerikai "keménytökű", kicsit bunkó, cinikus zsarukaraktert, amit anno felvett. Lehet, hogy a szerephez tökéletesen illik, csak egyszerűen már unalmas ugyanazt a figurát nézni századszorra is.
    Ami pedig a többi Oscar-díjat illeti, örök rejtély marad számomra. Az előzetes híresztelések alapján nagyon vártam ezt a filmet, de személy szerint mélységesen csalódtam benne.
  • Acheron
    a film remek,és a cikk se rossz grat
  • bertino
    valami hihetetlen egyedi film, nekem tetszett a stílusa