Nem vénnek való vidék - A mozinézõ igazi tesztje
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Ha egy film csak a nagy mûvészeknek tetszik, de a többi nézõnek nem, akkor szerintem nem a többség a hülye aki nem érti a filmet, mert olyat kell tudni rendezni ami mindenkinek elnyeri a tetszését!"
Na hát ezt szerintem nagyon rosszul gondolod. Sokszor nem az a cél, hogy 80-180 IQ között mindenkinek tetszõ filmet csináljanak, sõt ilyet sztem nagyon nehéz lenne.. Minden lekezelõ, degradáló szándék nélkül kérdezem: Miért nem hiszed el, hogy vannak olyan filmek amiket nem érthet meg mindenki? Fõleg úgy, h a hazai mozibajárók 80-90%-a 12-16 éves gyerekekbõl áll, (és talán a tipikus amerikai kommersz gagyira vágyó, moziba belépve gondolkodni nem akaró nézõkbõl?!) Bár én nem csodálkozom a sok negatív hozzászóláson, mert ez a film szerintem a maradék 10-20%-nak készült. Senkit se akarok megsérteni ezzel, ugyhogy hozzáteszem: az is lehet, hogy valakinek egész egyszerûen nem jön be ez az alkotás. Nekem mindenesetre nagyon bejött, rég láttam ilyen jó filmet. 8/10.
Na hát ezt szerintem nagyon rosszul gondolod. Sokszor nem az a cél, hogy 80-180 IQ között mindenkinek tetszõ filmet csináljanak, sõt ilyet sztem nagyon nehéz lenne.. Minden lekezelõ, degradáló szándék nélkül kérdezem: Miért nem hiszed el, hogy vannak olyan filmek amiket nem érthet meg mindenki? Fõleg úgy, h a hazai mozibajárók 80-90%-a 12-16 éves gyerekekbõl áll, (és talán a tipikus amerikai kommersz gagyira vágyó, moziba belépve gondolkodni nem akaró nézõkbõl?!) Bár én nem csodálkozom a sok negatív hozzászóláson, mert ez a film szerintem a maradék 10-20%-nak készült. Senkit se akarok megsérteni ezzel, ugyhogy hozzáteszem: az is lehet, hogy valakinek egész egyszerûen nem jön be ez az alkotás. Nekem mindenesetre nagyon bejött, rég láttam ilyen jó filmet. 8/10.
Pár év óta végre egy film, ami szerintem maximálisan megérdemelte a legjobb film díját az Oscaron. Nem a történet egyedi, hanem az elõadásmód. Hozzáteszem a filmet elõször még tavaly egy viszonylag szar minõségû rippen néztem meg, és nekem így is átjött a hatása. Szóval nem divatból majmolom, Oscar elött már ennek a filmnek szurkoltam. Részemrõl az Akadémia végre olyan okos és bátor döntést hozott, mint anno a Bárányok hallgatnaknál vagy a Nincs bocsánatnál. Hogy nem tetszik mindenkinek azt elfogadom. Nem vagyunk egyformák. Ismerek olyat is, akinek a Megtorló a csúcs.
"Azért nekem itt az oldalon nem az jön le, hogy mennyire szeretnék ezt a filmet- ezt a korábbi válaszra írnám amit nekem írtak, és belevették at imdb- is!"
Itt 46 hozzászólóbol kb 15 nek nemtetszik a film.
Az imdb-n meg 86 ezer emberböl 7551 ember adott 1-5 ös szavazatot a 10 es skálán (tehát nekik nemtetszett a film). A maradék 79 ezer embernek meg tetszett:-) Azért remélem, hogy érzed a külömbséget:-)
Itt 46 hozzászólóbol kb 15 nek nemtetszik a film.
Az imdb-n meg 86 ezer emberböl 7551 ember adott 1-5 ös szavazatot a 10 es skálán (tehát nekik nemtetszett a film). A maradék 79 ezer embernek meg tetszett:-) Azért remélem, hogy érzed a külömbséget:-)
Egyetértek mindero- val!
Azért nekem itt az oldalon nem az jön le, hogy mennyire szeretnék ezt a filmet- ezt a korábbi válaszra írnám amit nekem írtak, és belevették at imdb- is! Na az meg hogy ki kit alacsonyít le ne firtassuk, mert szerintem az kezdte aki olyanokat ír, hogy valaki nem érti a filmet!
Ha már jó filmeknél tartunk- én nem hasonlítanám össze a Tûzben edzett férfi, Mennyei királyság stb... Ezek közel sem kaptak ennyi díjat, mégsem beszéltem eddig egy emberrel sem aki leírta volna- olyannal már igen akinek egyszerûen nem tetszett!
Azért nekem itt az oldalon nem az jön le, hogy mennyire szeretnék ezt a filmet- ezt a korábbi válaszra írnám amit nekem írtak, és belevették at imdb- is! Na az meg hogy ki kit alacsonyít le ne firtassuk, mert szerintem az kezdte aki olyanokat ír, hogy valaki nem érti a filmet!
Ha már jó filmeknél tartunk- én nem hasonlítanám össze a Tûzben edzett férfi, Mennyei királyság stb... Ezek közel sem kaptak ennyi díjat, mégsem beszéltem eddig egy emberrel sem aki leírta volna- olyannal már igen akinek egyszerûen nem tetszett!
Jó film volt szerintem. A többi meg nem érdekel.
Nem igazán vágom hogy mi is vagy te vagy most. Megnézed a pöcsöknek való filmet, de mégse vagy pöcs. Attól nem vagy pöcs h tetszett neked a Nem vénnek való vidék. Mi is vagy te akkor? Pina vagy picsa? (Tudod: "a pöcsök b@szogatják a picsákat...")
De mégis te vagy aki mindenkit b@szogat... Itt egy kis fogalomzavar van :D
Kezdem azt hinni h divat lett ezt a filmet szeretni. Aki azt mondja rá h tetszett, az egybõl baromi mûvelt, intelligens, "cool" ember.
De mégis te vagy aki mindenkit b@szogat... Itt egy kis fogalomzavar van :D
Kezdem azt hinni h divat lett ezt a filmet szeretni. Aki azt mondja rá h tetszett, az egybõl baromi mûvelt, intelligens, "cool" ember.
Én egy lelkes filmnézõ vagyok, nem mondanám nagy hozzáértõnek magam, de nekem ez a film nem tetszett. Ez egy olyan film, hogy dobálóznak a legekkel, akinek meg nem tetszik lehülyézik.
Akkor most jöhetne pár nagyokos, hogy ó mekkora köcsög is lennék, de a Vérzõ olaj meg tetszett. Tehát nem fogható rám, hogy a nagy hight tech akciómozik jönnek be. De úgy utálom, mikor valaki megmondja az okosságát, hogy ez a film csak jó lehet, õ is azt mondja, hogy jó, aki pedig mást mond az nem ember, vágjon eret, stb.
Akkor most jöhetne pár nagyokos, hogy ó mekkora köcsög is lennék, de a Vérzõ olaj meg tetszett. Tehát nem fogható rám, hogy a nagy hight tech akciómozik jönnek be. De úgy utálom, mikor valaki megmondja az okosságát, hogy ez a film csak jó lehet, õ is azt mondja, hogy jó, aki pedig mást mond az nem ember, vágjon eret, stb.
csak 10ezret sértettem ? na akkor nem is annyira szar a helyzet, tartom hogy cool a cucc, de vannak jobbak, egyébként hogy megnyugtassak mindenkit énis megnézem a pöcsöknek készült mozikat
mondjuk így elolvasva, nem is bonyolult, még én is értem.
"nahat a cikk elso felet elolvastam, de nem ertettem semmit.."
ezért ez az sg.hu és nem az mta.hu - nyilván más a színvonal, nem lehet minden felhasználó azonos szinten. oda kellett volna figyelni magyar órán:)
ezért ez az sg.hu és nem az mta.hu - nyilván más a színvonal, nem lehet minden felhasználó azonos szinten. oda kellett volna figyelni magyar órán:)
nahat a cikk elso felet elolvastam, de nem ertettem semmit...magyar orara is ilyen szarokat kellett irni annak idejen...a film nem volt rossz, habar az oxigenpalackos gyilkologep egy kicsit rajzfilm volt, azok a zarkilovesek meg ilyesmi.engem vegig az foglalkoztatott h milyen gumi-csove van a csoronak, hogy akkora nyomassal elbir, hogy a zarakat kilojje vele.:))
szerintem sem volt nagy durranás. többet vártam. A pali a kokót is eladhatta volna vmi drog dílernek elég béna volt. Ez a hajszás jelenet sem volt nagy durranás...
Most legalább 10 ezer embert sértettél meg akik közül egy tuti kivadássza az Ip címed és megtudja hol laksz , És egyszercsak becsöngetnek hozzád egy esõs délutánon , a hapsi egyik kezében egy gázpalackot fog tartani amiböl egy csõ jön felfelé a másik kezéhez , és ennek a csõnek a lyukasabbik végét a homlokodhoz nyomja , úgyérzed majd mintha ezt már láttad volna valahol.. BAMM
Hát ez a film nekem sem jött be... :( Egyrészrõl ez tényleg annyira sajátosan amerikai történet, hogy ha megfeszülök se tudok vele egy hullámhosszra kerülni. Így meg egyszerûen érdektelen a történet. Drogos pénz ellop, elmenekül, bérgyilkos üldözi, vége nincs is. Hát ezért szerintem nehéz lelkesedni. Ez kb. olyan mint az Üvegtigris, azon se nagyon röhög rajtunk kívül senki mert olyasmirõl szól ami túlságosan ehhez az országhoz kötõdik.
Viszont a színészek zseniálisak. Szinte egytõl egyig kiemelkedõt nyújtanak ami azért tényleg átlagon felülivé teszi ezt a filmet. Javier Bardem miatt már önmagában érdemes megnézni! Ettõl azonban a film mint egész nem lesz azért igazán jó.
angol:
OK. Egy pöcs vagyok. Erre már én is gyanakszom egy ideje... :) Viszont te meg egy sznob pöcs vagy ami sokkal rosszabb!!! :D
Viszont a színészek zseniálisak. Szinte egytõl egyig kiemelkedõt nyújtanak ami azért tényleg átlagon felülivé teszi ezt a filmet. Javier Bardem miatt már önmagában érdemes megnézni! Ettõl azonban a film mint egész nem lesz azért igazán jó.
angol:
OK. Egy pöcs vagyok. Erre már én is gyanakszom egy ideje... :) Viszont te meg egy sznob pöcs vagy ami sokkal rosszabb!!! :D
Sabertooth P67|Core i5 2500K|16GB Corsair Vengeance DDR3 1600|ASUS GTX970 Strix 4GB|FSP Aurum Gold 700|SAMSUNG 850EVO SSD|CM Storm Enforcer|
Részben igaz, de mégsem. Igaz, hogy találkoznak, de nem szemtõl szembe. Nem szerepelnek együtt egy képkockán, és nem beszélnek egymással.
@Idefix
"Ha egy film rengeteg embernek tetszik, akkor az valsz. jó, ha kevésnek akkor valsz . nem olyan jó!"
Én erre azt mondanám, hogy amit sokan megnéznek, az népszerû film.
@Idefix
"Ha egy film rengeteg embernek tetszik, akkor az valsz. jó, ha kevésnek akkor valsz . nem olyan jó!"
Én erre azt mondanám, hogy amit sokan megnéznek, az népszerû film.
nagy film , akinek nem jön be semmi gond, õ csak egy pöcs, pöcsök is kellenek, nekik csinálják a mozik 95%-t
Nekem a történet leírása alapján nagyon bejött a film. Menekülö ember. Elkezdtük nézni, de a végére már csak én maradtam az egész családból.
Aztán a vége ki is ütött rendesen. Bambán bámultam pár percig, aztán próbáltam volna aludni, de nem ment...
Valami értelme csak kell h legyen különben nem adtak volna neki egy halom oscar-t.
Teóriák: Befejezve azért nincs mert be lehe t fejezni egy filmet ami az örökös (negatív) változásról szól?
Megjelenik a végén egyfajta Istenítélet is, h a gyilkos se ússza meg szárazon, nyílt törés orvos nélkül = halál (bár nem értek hozzá, de gyilkolászni biztos nem fog többet)
Plussz a monológ a seriftõl, a kitaposott útról, a régi idõkrõl stb... mind csontra rágott dolog már, csak az elõadásmódja egyedi
Mindenesetre én ennyi oscar-t nem adtam volna rá (más kérdés h a többi film is erõsen mûvészfilm beállítású volt (bár azokat még nem néztem meg). Inkább hasonlított egy Jancsó filmre mint egy mozihoz.
De végignéztem <#idiota>#idiota> 6,5/10
Aztán a vége ki is ütött rendesen. Bambán bámultam pár percig, aztán próbáltam volna aludni, de nem ment...
Valami értelme csak kell h legyen különben nem adtak volna neki egy halom oscar-t.
Megjelenik a végén egyfajta Istenítélet is, h a gyilkos se ússza meg szárazon, nyílt törés orvos nélkül = halál (bár nem értek hozzá, de gyilkolászni biztos nem fog többet)
Plussz a monológ a seriftõl, a kitaposott útról, a régi idõkrõl stb... mind csontra rágott dolog már, csak az elõadásmódja egyedi
Mindenesetre én ennyi oscar-t nem adtam volna rá (más kérdés h a többi film is erõsen mûvészfilm beállítású volt (bár azokat még nem néztem meg). Inkább hasonlított egy Jancsó filmre mint egy mozihoz.
De végignéztem <#idiota>#idiota> 6,5/10
Az a szomorú, hogy ha elolvasnék száz véleményt, ami jónak értékeli a filmet, lehet hogy nekem is megtetszene. <#nemtudom>#nemtudom>
Persze ez így van, de kétséges hogy mitõl néznek meg sokan egy filmet? Attól mert jó, vagy azért mert jó a marketing? Ezzel igazából nincs semmi gondom, de azért zavaró, hogy az emberek torkán egy jól kitalált design-nal bármit le lehet nyomni. Szertném azt hinni, hogy ez rám nincs hatással, de sajnos tudom, hogy tévedek. (: Mondom, nekem a fõ problémám az, hogy nem kell senkit "divatrajongócsira" fiókba dugni, mert nem tetszik neki ez a film. Ott van pl. a There Will Be Blood, sokan már most azt mondják, hogy megvan az évtized filmje. Ilyet most hogy lehet mondani? Majd az idõ eldönti, sõt, még az se.
Barátok Közt: majdnem 2 millió ember - az ország egy ötöde(!) - nézi. Jó? Igényes? Jól kidolgozott, fantaziadús és csavaros történetet látunk nap mint nap? (:
Vagy: kedvenc példám - Nirvana volt Bp.-n mielõtt befutottak... kb. volt 200 ember a koncerten, és egy nagy szar volt (állítolag). Aztán egyszer csak elkezdte játszani az MTV, sok embernek bejött. Amikor újra itt voltak, teltház volt. Ennyivel megjavult volna a színvonal?
Kísérlet: egy kisebb csoport, mindenki beépített, kivétel a tesztalany. Két oszlop van, "A" és "B". "A" oszlop egyértelmûen magasabb mint "B". De a tesztalany elõtt az összes beépített ember azt mondja, hogy bezony a "B" az magasabb. Az esetek harmincX %-ban a vizsgált személy is a "B"-t mondta magasabbnak. LOL! :]
Barátok Közt: majdnem 2 millió ember - az ország egy ötöde(!) - nézi. Jó? Igényes? Jól kidolgozott, fantaziadús és csavaros történetet látunk nap mint nap? (:
Vagy: kedvenc példám - Nirvana volt Bp.-n mielõtt befutottak... kb. volt 200 ember a koncerten, és egy nagy szar volt (állítolag). Aztán egyszer csak elkezdte játszani az MTV, sok embernek bejött. Amikor újra itt voltak, teltház volt. Ennyivel megjavult volna a színvonal?
Kísérlet: egy kisebb csoport, mindenki beépített, kivétel a tesztalany. Két oszlop van, "A" és "B". "A" oszlop egyértelmûen magasabb mint "B". De a tesztalany elõtt az összes beépített ember azt mondja, hogy bezony a "B" az magasabb. Az esetek harmincX %-ban a vizsgált személy is a "B"-t mondta magasabbnak. LOL! :]
nekem vegyes érzéseim voltak a film megnézése után. a "befejezés" kissé meglepett. aztán elgondolkoztam néhány momentumon, és egyértelmûbb lett az, amit akkor rögtön nem értettem. akkor már egy kicsit jobban megnyugodtam.
szerintem a hangulata fantasztikus, és egyáltalán nem éreztem vontatottnak sem a filmet. ugyanakkor az is igaz, hogy nem tudtam magamévá tenni a film "tanulságát".
szerintem a címben szereplõ kijelentés nem csak az alaptézis, hanem a végsõ tanulság is.
ugye a film TLJ monológjával kezdõdik, amely szerint régen mennyire másképp mentek a dolgok, és mennyire felnézett a régi "hõsökre".
SPOILER (bár igazából nem annyira)
és azzal végzõdik, hogy elmeséli az álmát, amelynek a lényege talán az, hogy õ ebben a világban már sosem lehet olyan "hõs", mint amilyenek az elõdei voltak, "sose éri utol az apját (vagy nagyapját)", már nem lehet úgy intézni a dolgokat, mint régen, már nincs olyan tekintélye egy seriffnek, mint régen, nem születnek olyan legendák, és hogy õ milyen tehetetlen egy ilyen világban...és ezért is vonult nyugdíjba.
na szóval, ha valami ilyesmi a mondanivaló, ezt valahogy nem tudtam magamévá tenni: talán nem vagyok még elég idõs (33) ahhoz, hogy hasonló érzéseim legyenek.
szóval jó filmnek tartom, de annyira nem, hogy az egekig ajnározzam. az oscar-t meg szerintem manapság már nem annyira hitelesnek tekinteni, már rég nem arról szól, hogy melyik a legjobb film, inkább egy marketing-lufi az egész.
szerintem a hangulata fantasztikus, és egyáltalán nem éreztem vontatottnak sem a filmet. ugyanakkor az is igaz, hogy nem tudtam magamévá tenni a film "tanulságát".
szerintem a címben szereplõ kijelentés nem csak az alaptézis, hanem a végsõ tanulság is.
ugye a film TLJ monológjával kezdõdik, amely szerint régen mennyire másképp mentek a dolgok, és mennyire felnézett a régi "hõsökre".
SPOILER (bár igazából nem annyira)
és azzal végzõdik, hogy elmeséli az álmát, amelynek a lényege talán az, hogy õ ebben a világban már sosem lehet olyan "hõs", mint amilyenek az elõdei voltak, "sose éri utol az apját (vagy nagyapját)", már nem lehet úgy intézni a dolgokat, mint régen, már nincs olyan tekintélye egy seriffnek, mint régen, nem születnek olyan legendák, és hogy õ milyen tehetetlen egy ilyen világban...és ezért is vonult nyugdíjba.
na szóval, ha valami ilyesmi a mondanivaló, ezt valahogy nem tudtam magamévá tenni: talán nem vagyok még elég idõs (33) ahhoz, hogy hasonló érzéseim legyenek.
szóval jó filmnek tartom, de annyira nem, hogy az egekig ajnározzam. az oscar-t meg szerintem manapság már nem annyira hitelesnek tekinteni, már rég nem arról szól, hogy melyik a legjobb film, inkább egy marketing-lufi az egész.
\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"
A cikkböl egy idézet:
"a szerkesztés elévülhetetlen érdeme pedig az, hogy úgy képes a három szereplõ köré drámát építeni, hogy azok - tudatosan - a film egyetlen jelenetében sem találkoznak egymással."
Amikor Llewelyn Moss (Josh Brolin) és a gyilkos Anton Chigurh (Javier Bardem) több percen keresztül lövöldöznek egymásra a szállodában és az utcán. Az mi volt ha nem találkozás?
idefix írásábol idézet:
"Azt hogy egy film jó vagy sem egyetlen egy dolog dönti el: a NÉZÕK"
Igazad van az imdb-n "User Rating: 8.5/10 (86,001 votes)" ilyen és ennyi szavazatot kapott a film. 86 ezer és 1 ember szavazott és 8.5 re értékelték a filmet 10 es skálán. Tehát ez egy jó film :-)
"Ha egy film csak a nagy mûvészeknek tetszik, de a többi nézõnek nem, akkor szerintem nem a többség a hülye aki nem érti a filmet, mert olyat kell tudni rendezni ami mindenkinek elnyeri a tetszését!"
Lehet, hogy mégiscsak veled van a baj? <#taps>#taps>
"a szerkesztés elévülhetetlen érdeme pedig az, hogy úgy képes a három szereplõ köré drámát építeni, hogy azok - tudatosan - a film egyetlen jelenetében sem találkoznak egymással."
Amikor Llewelyn Moss (Josh Brolin) és a gyilkos Anton Chigurh (Javier Bardem) több percen keresztül lövöldöznek egymásra a szállodában és az utcán. Az mi volt ha nem találkozás?
idefix írásábol idézet:
"Azt hogy egy film jó vagy sem egyetlen egy dolog dönti el: a NÉZÕK"
Igazad van az imdb-n "User Rating: 8.5/10 (86,001 votes)" ilyen és ennyi szavazatot kapott a film. 86 ezer és 1 ember szavazott és 8.5 re értékelték a filmet 10 es skálán. Tehát ez egy jó film :-)
Lehet, hogy mégiscsak veled van a baj? <#taps>#taps>
Hihetetlen jó film ez! Rég láttam olyan filmet ami enyire lekötötte volna a figyelmemet és enyire élveztem volna. :)
Mikor nekiálltam azt se tudtam mirõl szól, csak hallottam a nagy felhajtást körülötte, meg is lepõdtem hogy ez tényleg egy jó film :)
Mikor nekiálltam azt se tudtam mirõl szól, csak hallottam a nagy felhajtást körülötte, meg is lepõdtem hogy ez tényleg egy jó film :)
Ez a film 4 oscar-t kapott?? Ez igeen.
Piszok pocsék egy film. Sem kezdete, sem vége. Errõl a rákényszerített drámaságról már ne is beszéljek. Annyit azért elismerek, hogy a 'kedves' gyilkos úr alakítása tényleg nagyon jó. Fõleg amkor a benzinkútnál beszélget a vén fószerral. Az tényleg ütött. De pl. a sheriff kapálózása már nagyon nem jött át.
Nem birom mikor egy filmbe mû drámaiságot akarnak belecsempészni. Szinte ráakarják erõltetni az emberre. Pedig tudnak jó drámai filmet csinálni, pl. A jövõ kezdete, 200 éves ember... stb. amikben tényleg benne van a spontán drámaiság.
Ez a film nálam 6/10-es.
Piszok pocsék egy film. Sem kezdete, sem vége. Errõl a rákényszerített drámaságról már ne is beszéljek. Annyit azért elismerek, hogy a 'kedves' gyilkos úr alakítása tényleg nagyon jó. Fõleg amkor a benzinkútnál beszélget a vén fószerral. Az tényleg ütött. De pl. a sheriff kapálózása már nagyon nem jött át.
Nem birom mikor egy filmbe mû drámaiságot akarnak belecsempészni. Szinte ráakarják erõltetni az emberre. Pedig tudnak jó drámai filmet csinálni, pl. A jövõ kezdete, 200 éves ember... stb. amikben tényleg benne van a spontán drámaiság.
Ez a film nálam 6/10-es.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Egyetértek az elõttem szólóval, a film iszonyat vontatott, unalmas és érthetetlen.
A cikk ezt írja:
"Az egyforma hangsúllyal jelen lévõ három szerephez három bivalyerõs színészi jelenlét társul"
Ez egész egyszerûen nem igaz! Tommy Lee Jones alig van a vásznon, összeadva max 5 percet szerepel, és klisészerûen hozza a formáját. Szerintem csak marketingokokból van ott a neve, mivel õt ismeri az emberek többsége, a másik két színészt nem.
A menekülõ embernél meg azt nem értem, miért nem megy be a egy bankba, és rakja be a pénzt?? Persze akkor az egész menekülési dolog talajvesztett lenne.
A cikk ezt írja:
"Az egyforma hangsúllyal jelen lévõ három szerephez három bivalyerõs színészi jelenlét társul"
Ez egész egyszerûen nem igaz! Tommy Lee Jones alig van a vásznon, összeadva max 5 percet szerepel, és klisészerûen hozza a formáját. Szerintem csak marketingokokból van ott a neve, mivel õt ismeri az emberek többsége, a másik két színészt nem.
A menekülõ embernél meg azt nem értem, miért nem megy be a egy bankba, és rakja be a pénzt?? Persze akkor az egész menekülési dolog talajvesztett lenne.
AMD 2500+, 1 GB RAM, ATI X800 Pro 256 MB
véleményem 30 éves fejjel : szerintem iszonyat gyenge film én személy szerint szét untam magam rajta , alig vártam hogy vége legyen , ( feleségemmel együtt )
és amikor vége lett az még rátett egy lapáttal a vége még gyengébb mint a közepe , nincs is vége . És kedves mozinézõ barátaink ezért kifizetnek x 1000 Ft , hát kész , szerintem kártalanitani kéne õket .
és amikor vége lett az még rátett egy lapáttal a vége még gyengébb mint a közepe , nincs is vége . És kedves mozinézõ barátaink ezért kifizetnek x 1000 Ft , hát kész , szerintem kártalanitani kéne õket .
valóban, de ha egy film nem jó akkor miért választanák azt sokan, és ha jó akkor miért kevesen? mivel nem tudunk egy felsõbb hatalmat megkérdezni hogy valami most eredendõen jó vagy rossz (ezt angolul 'ultimate' szóval szoktam kifejezni) ezért csak más eszközeink vannak ennek a lemérésére. Például hogy hány ember szubejektív véleménye szerint jó. igaz hogy szubjektív, meg attól még nem fogunk tehénszart enni hogy pármilliárd légy azt teszi, de azért jelent valamit.
Azért kényes dolog ez a mûvész-vs-tömeg ízlés dolog. Ugye van az, amikor hogy pár vénanyesõ azt gondolja, hogy "hatalmas értékkel bír", meg "akinek nem tetszik, nem érti, mert nem elég kimívelt és pallérozott elme" miközben a film egyenesen gyenge. Másik oldalról meg: attól még hogy egy filmet sokan szeretnek, nem biztos hogy jó. Sõt! De a gyenge/jó is annyira szubjektív szavak... ezért nem kell senkit lealacsonyítani, ha más a véleménye. Ezt kétszeresen meg kellene fontolni kedves Máté, ha már ilyen népszerû oldalra posztolgatunk.
"Idõnként születik egy-egy olyan film Hollywoodban, amely alapján fel lehet mérni, hogy ki az igazi moziértõ és ki a lelkes divatrajongó." Nem értek egyet. Az ilyeneket azok mondják, akik nem tudják elviselni, ha valakinek nem tetszik az általuk kihagyhatatlan alapmûnek tartott film. Pl. én már olyan emberrel is találkoztam, akinek nem tetszett a Keresztapa - pedig szerintem alapmûves, rendesen. De ettõl még nem tartom "divatrajongónak". Nem bírtam végig nézni, valahogy nem bír lekötni. Z fut X elõl egy táska pénzzel. És? Egy pozitívumot azért találtam benne: reálisan porosak voltak a kábítószer-csempészek hullái. (: Lehet hogy majd neki ugrok késõbb, ha lesz hozzá érõm.
Ehh, nekem bejött a film. Igaz, nem egy pörgõs amcsi klisé film 90 perbe sûrítve, mint amilyeneket manapság gyártanak, hanem egy lassú drámai sztori, de ritmusa mégis van.
Én nem unatkoztam rajta, sõt szurkoltam a Brolin-srácnak :)
Én nem unatkoztam rajta, sõt szurkoltam a Brolin-srácnak :)
Sziasztok!
Nem kell itt túlcifrázni a dolgot: "hogy ki az igazi moziértõ és ki a lelkes divatrajongó."
Azt hogy egy film jó vagy sem egyetlen egy dolog dönti el: a NÉZÕK
Ha egy film rengeteg embernek tetszik, akkor az valsz. jó, ha kevésnek akkor valsz . nem olyan jó!
Ha egy film csak a nagy mûvészeknek tetszik, de a többi nézõnek nem, akkor szerintem nem a többség a hülye aki nem érti a filmet, mert olyat kell tudni rendezni ami mindenkinek elnyeri a tetszését!
Témánál maradva: Ebben a filmben vannak nagy jelenetek, de amúgy egy nagy rakás...
Nem kell itt túlcifrázni a dolgot: "hogy ki az igazi moziértõ és ki a lelkes divatrajongó."
Azt hogy egy film jó vagy sem egyetlen egy dolog dönti el: a NÉZÕK
Ha egy film rengeteg embernek tetszik, akkor az valsz. jó, ha kevésnek akkor valsz . nem olyan jó!
Ha egy film csak a nagy mûvészeknek tetszik, de a többi nézõnek nem, akkor szerintem nem a többség a hülye aki nem érti a filmet, mert olyat kell tudni rendezni ami mindenkinek elnyeri a tetszését!
Témánál maradva: Ebben a filmben vannak nagy jelenetek, de amúgy egy nagy rakás...
azért voltak benne bõven dramaturgiailag legalábbis megkérdõjelezhetõ elemek, a cihopata gyilkosunk nem volt más, mint egy két lábon járó kliséhalmaz, életszerûnek kevés, toposznak/szimbólumnak erõltetett. percepciója válogatja, de amit az én arcomba toltak a coen tesók, az nem volt más mint lejárt szavidejû közhelyek gyûjteménye, erõltetett szimbólumrendszerrel (márha egyáltalán annak szánták) egy olyan ritmusú adaptációban, amitõl én speciel a falat kapartam.
részemrõl, nagyobb volt ennek a füstje, mint a lángja. elõbbi lehet, tán sokakat elvakított, utóbbi engem nem égetett meg.
részemrõl, nagyobb volt ennek a füstje, mint a lángja. elõbbi lehet, tán sokakat elvakított, utóbbi engem nem égetett meg.
Szerintem erre a filmre 10 éve rámondták volna, hogy "B"-kategóriás. Én is sokat vártam tõle, de nagyot csalódtam. Nézhetetlen!
Ez a film nagyon jó. Végre nem egy szokásos amerikai gagyi.
Megnéztem, egy percet nem unatkoztam alatta. Iszonyatosan nagy dolognak tartom, hogy szándékos hatásvadászság és zene(!) nélkül valaki(k) ennyire fenn tudják tartani a feszültséget. Javier Bardem alakítása... hát finoman szólva beszarás! A többiek is nagyon jók. A vége elõször engem is hiányérzettel töltött el, de pár óra leüllepedés után az egyik kedvenc filmemmé nõtte ki magát. Nem biztos, hogy be lehetett volna jobban fejezni, mint a monológgal, amire eléggé oda kell figyelni és ha megérti az ember, akkor üt. Nálam a címet magyarázta. 9/10
Nekem nagyon bejott a film. Tetszett ahogy a helyzeteket, karaktereket bemutatta, valamint a sulyos, sotet hangulata is magaval ragadt. Nekem nem tunt oncelunak, de elismerem hogy van annyira elvont az alkotas, hogy sokaknak ne tetszen.
Engem Tommy Lee Jones rinyálása kifejezettenidegesített.
A film meg olyan lassú volt, hogy majdnem elaludtam. Ez egészet le lehetett volna tudni fél órában is.
Volt benne jó sok idõhúzó bambulás meg monológ. De az amcsik ezt szeretik, mert ettõl már majdnem mûvészfilm... <#shakehead>#shakehead>
A film meg olyan lassú volt, hogy majdnem elaludtam. Ez egészet le lehetett volna tudni fél órában is.
Volt benne jó sok idõhúzó bambulás meg monológ. De az amcsik ezt szeretik, mert ettõl már majdnem mûvészfilm... <#shakehead>#shakehead>
Engem nem nyûgözött le a film,dehát kinek mi.
A cikkel kapcsolatban nem tetszik a "nem érzem, hogy bárhová is vezetne belemenni a nyilván ízléstõl függõ teccik-nemteccik hajcihõbe" hozzáállás.
Fõleg azok után, hogy a másik Oscar díjas alkotás a Michael Clayton annyira rossz kritikát kapott. Legalább abban a filmben csillog némi értelem.
Az egy dolog, hogy ez a film tele van fantasztikus karakterekkel és mûvészi jelenetekkel, de mit ér az egész, ha a történe egy NULLA, ráadásul a vége botrányosan gáz. A "nincs vége" befejezés ebben az esetben szerintem teljesen vakul sült el és nem tudtam eldönteni, hogy csak elaludtam, vagy lemaradtam a valamirõl.
Egy idióta (akinek egyébként jó mély a tónusa és ijesztõ az arccsontozata) egy gázpalackkal felapritja a várost, ahol az együgyü emberek odatartják a fejüket, hogy ide kérem... Ennnyiben szerintem ki is merül a film.
Ja persze gondolom, azért látom így, mert nem értek a mûvészethez.
Fõleg azok után, hogy a másik Oscar díjas alkotás a Michael Clayton annyira rossz kritikát kapott. Legalább abban a filmben csillog némi értelem.
Az egy dolog, hogy ez a film tele van fantasztikus karakterekkel és mûvészi jelenetekkel, de mit ér az egész, ha a történe egy NULLA, ráadásul a vége botrányosan gáz. A "nincs vége" befejezés ebben az esetben szerintem teljesen vakul sült el és nem tudtam eldönteni, hogy csak elaludtam, vagy lemaradtam a valamirõl.
Egy idióta (akinek egyébként jó mély a tónusa és ijesztõ az arccsontozata) egy gázpalackkal felapritja a várost, ahol az együgyü emberek odatartják a fejüket, hogy ide kérem... Ennnyiben szerintem ki is merül a film.
Ja persze gondolom, azért látom így, mert nem értek a mûvészethez.
Sajnos az, amit te beteg amerikai társadalmi képnek nevezel, gyönyörûen ráhúzható az európaira is. Aki még nem látta a filmet, annak erõsen ajánlom a könyv elolvasását, aztán vegye elõ a filmet.
Biztosan többoldalnyi belemagyarázást lehetne még összeírni errõl a filmrõl, de szerintem akkor is egy középszerû alkotás. Lehet, hogy túlságosan is európai szemmel néztem a filmet, de egyszerûen maga a keretsztori annyira idegen tõlem, hogy nem tudok azonosulni a szereplõk "állítólagos" drámájával. Egy idõ után még az is átvillant az agyamon, hogy egy Terminátor-klónt nézek, sajnos az eredetihez képest gyengébb kivitelezésben. Számomra a film egy tipikusan beteg amerikai társadalmi képet fest le, viszont sokkal nehezebben fogyasztható stílusban, mint mondjuk az Amerikai szépség. A színészi alakítások nem rosszak, Javier Bardem valóban megérdemelte az Oscart, viszont szvsz ezt a szerepet még sok más színész is tudta volna hozni hasonló szinten. Tommy Lee Jones sem rossz, viszont egyszerûen képtelen levetkõzni azt a tipikus amerikai "keménytökû", kicsit bunkó, cinikus zsarukaraktert, amit anno felvett. Lehet, hogy a szerephez tökéletesen illik, csak egyszerûen már unalmas ugyanazt a figurát nézni századszorra is.
Ami pedig a többi Oscar-díjat illeti, örök rejtély marad számomra. Az elõzetes híresztelések alapján nagyon vártam ezt a filmet, de személy szerint mélységesen csalódtam benne.
Ami pedig a többi Oscar-díjat illeti, örök rejtély marad számomra. Az elõzetes híresztelések alapján nagyon vártam ezt a filmet, de személy szerint mélységesen csalódtam benne.
a film remek,és a cikk se rossz grat
\"Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz;Gigabyte P35C-DS3R;Kingmax 4Gbyte Ddr2;Msi Nx8800Gts 320 Mb OC;Maxtor 320Gb\"
valami hihetetlen egyedi film, nekem tetszett a stílusa <#eljen>#eljen>
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
← ElőzőOldal 2 / 2