99
  • Blasta
    ELNÉZÉST!!!!!!! SPOILERT TARTALMAZ A #57-es KOMMENTEM!!!!!!!!
    BOCS!
  • herlius
    Látom nem érted. Az imdb-statisztikája azért nem mérvadó számomra, mert egy-egy adott filmre szerintem sokkal több rajongó szavaz (természetesen pozitívan), mint az ellentáborból. Ugyanis egy érdektelen film esetén a nagy többség nem fog időt és energiát pazarolni a szavazgatásra. Természetesen vannak ellenpéldák (mint pl. az a párezer ember, akiket említettél), de szerintem egy hitelesen elkészített közvéleménykutatás során sokkal kiegyenlítettebb lenne a pro és kontra tábor. Csak 1 példa: Valószínűleg te sem fogsz az imdb oldalán olyan B-kategóriás horrorfilmre szavazni, amit egyszer mondjuk a barátnőd kedvéért végig kellett szenvedj. Egyszerűen nem tartod szavazásra érdemes filmnek. Ettől még a rajongók igenis túlpontozhatják. Ennyi.
  • Blasta
    A "kedvenc" részem ebben a "zseinálisan" összetákolt filmben:

A végén mikor a sheriff odaér a panzióhoz, ahol a FŐSZEREPLŐ faszit végül kinyírták. Ezt a megoldást kb. ahhoz tudnám hasonlítani, mint mondjuk a Pulp Fiction-ben Butch a szamurájkardot megragadva elindul a lépcsőn lefelé, hogy leszámoljon Zed-del, és a következő jelenetben megérkezik Zed motorjával a csajához... Közben mi történt? NEMLÉNYEG!
    Vagy mondjuk a Halálcsillaghoz Han Solo akkor ér oda, amikor Luke-ék nagy boldogan repülnek haza miután szétrobbantották azt... Előtte mi történt? KIT ÉRDEKEL??? Képzeld oda baszki.

Erről szólna a 21. századi újvonalas trendi "művészfilm-stílus"?
  • Beepitettember
    "Beepitettember, az imdb-rating-el dobálózni szvsz nem túl szerencsés ötlet. Egyrészt köztudott, hogy az új alkotásokat általában mindig szándékosan kicsit túlértékelik, mert ez is egy marketingfogás a nézők becsalogatására."

Már mért ne volna az?:) Az imdb-n az szavaz aki csak akar. Ha valakinek nemtetszett a film az is kinyilváníthaja a véleményét és lehúzhatja a filmet a sok 1 es szavazattal.

"Másrészt pedig nem hiszem, hogy az a bizonyos 86000 és 1 ember releváns statisztikának számítana"

A statisztika ilyen. A 86 ezer és 1 emberbtöl ilyen eredmény született. Ennyi:)

• asdasdasd
    Annak a résznek, amikor betolta a táskát a szellőzőbe, utána meg bénázott a kiszedéssel mi is volt az értelme?
  • Inquisitor
    "Ha egy film rengeteg embernek tetszik, akkor az valsz. jó, ..."

Hú ez milyen szinten nem igaz, lásd csak anyagi hasznonból legyártott gagyi, ámde anyagilag sikeres filmfolytatások és remakek, valamint a TV-ben milliók álltal favorizált hányingerkeltésre alkalmas "műsorok". Éppen az a gáz, hogy az igénytelenség egy fajtája megjelent a nézők között.

A TV-n szocializálodott manapság felnővekvő korosztály, akikn annyira magas ingerküszöbbel rendelkeznek, hogy ha egy filmben nincs 2 percenként robbantás, lövöldözés, vagy szex, akkor bármilyen jó a sztori vagy a film, bealszanak rajta, sose fognak a helyén értékelni egy filmet.

Coen tesók összes filmje lassú folyású szerintem, jók a filmjeik, de rá kell készülni, az ember fáradtan vagy nyűgösen nem fogja élvezni őket. Nekem a Nagy Lebowszky a kedvenc, ahogy valaki írta annó, nem szól semmiről és ezért jó. ;)
  • Lacee83
    Érdekes film, vannak benne jó részek a színészekkel is meg vagyok elégedve. A befejezés viszont hulladék nálam itt bukott meg. Még jó hogy nem moziban néztem meg mert akkor bizonyára egy gázpalackkal követeltem volna vissza pénzem. Az imdb-n a 8 pontos filmek nagy része túlzás amire 8 pontot adnak nálam nagyrészt kevesebbet kap. Mostanában már gyanusan sok a 8.x pontos film.
  • herlius
    "Igen, és kb 15-nek nem". Bocs, ezt elírtam. Helyesen: "Igen, és kb. 15-nek igen".
  • herlius
    Beepitettember, az imdb-rating-el dobálózni szvsz nem túl szerencsés ötlet. Egyrészt köztudott, hogy az új alkotásokat általában mindig szándékosan kicsit túlértékelik, mert ez is egy marketingfogás a nézők becsalogatására. Másrészt pedig nem hiszem, hogy az a bizonyos 86000 és 1 ember releváns statisztikának számítana. Ugyanis a legtöbb néző akit ez a film nem hozott lázba, nem fog hanyatt-homlok szavazgatni rá. Elképzelhető, hogy az a bizonyos 86001 ember egy 200000-es minta kisebbik fele lenne. A többséget viszont egyszerűen hidegen hagyta ez a film, nem tartották érdemesnek arra, hogy szavazzanak rá. Talán nem véletlen, hogy van jópár erősen megkérdőjelezhető értékű film a legjobbak között. Bár természetesen ez is szubjektív dolog.
    "Itt 46 hozzászólóbol kb 15 nek nemtetszik a film." Igen, és kb 15-nek nem. A maradék pedig vagy tartózkodik vagy már egy előző comment-hez szól hozzá:).
  • hiftu
    De birom, hogy mindenki kinyilatkoztatja, hogy ez jó/rossz film.
    Azt kellene inkább tenni, hogy hasonló filmeket felsorolni.
    Ezek tetszettek? Akkor menj és nézd meg.
    Nem tetszettek? Kerüld el messzire.
    Nekem így ajánlották anno az A.I.-t és magamtól el tudtam dönteni, hogy meg akarom-e nézni. Közben pedig senki nem mondta, hogy mennyire jó, mennyire rossz.

Remélem nem akartok izlésekről vitatkozni. (Mondjuk mert annak nincs sok értelme.)
  • kroni1
    "Ha egy film csak a nagy művészeknek tetszik, de a többi nézőnek nem, akkor szerintem nem a többség a hülye aki nem érti a filmet, mert olyat kell tudni rendezni ami mindenkinek elnyeri a tetszését!"

Na hát ezt szerintem nagyon rosszul gondolod. Sokszor nem az a cél, hogy 80-180 IQ között mindenkinek tetsző filmet csináljanak, sőt ilyet sztem nagyon nehéz lenne.. Minden lekezelő, degradáló szándék nélkül kérdezem: Miért nem hiszed el, hogy vannak olyan filmek amiket nem érthet meg mindenki? Főleg úgy, h a hazai mozibajárók 80-90%-a 12-16 éves gyerekekből áll, (és talán a tipikus amerikai kommersz gagyira vágyó, moziba belépve gondolkodni nem akaró nézőkből?!) Bár én nem csodálkozom a sok negatív hozzászóláson, mert ez a film szerintem a maradék 10-20%-nak készült. Senkit se akarok megsérteni ezzel, ugyhogy hozzáteszem: az is lehet, hogy valakinek egész egyszerűen nem jön be ez az alkotás. Nekem mindenesetre nagyon bejött, rég láttam ilyen jó filmet. 8/10.
  • lamella
    Pár év óta végre egy film, ami szerintem maximálisan megérdemelte a legjobb film díját az Oscaron. Nem a történet egyedi, hanem az előadásmód. Hozzáteszem a filmet először még tavaly egy viszonylag szar minőségű rippen néztem meg, és nekem így is átjött a hatása. Szóval nem divatból majmolom, Oscar elött már ennek a filmnek szurkoltam. Részemről az Akadémia végre olyan okos és bátor döntést hozott, mint anno a Bárányok hallgatnaknál vagy a Nincs bocsánatnál. Hogy nem tetszik mindenkinek azt elfogadom. Nem vagyunk egyformák. Ismerek olyat is, akinek a Megtorló a csúcs.
  • Beepitettember
    "Azért nekem itt az oldalon nem az jön le, hogy mennyire szeretnék ezt a filmet- ezt a korábbi válaszra írnám amit nekem írtak, és belevették at imdb- is!"

Itt 46 hozzászólóbol kb 15 nek nemtetszik a film.
    Az imdb-n meg 86 ezer emberböl 7551 ember adott 1-5 ös szavazatot a 10 es skálán (tehát nekik nemtetszett a film). A maradék 79 ezer embernek meg tetszett:-) Azért remélem, hogy érzed a külömbséget:-)
  • Idefix
    Egyetértek mindero- val!
    Azért nekem itt az oldalon nem az jön le, hogy mennyire szeretnék ezt a filmet- ezt a korábbi válaszra írnám amit nekem írtak, és belevették at imdb- is! Na az meg hogy ki kit alacsonyít le ne firtassuk, mert szerintem az kezdte aki olyanokat ír, hogy valaki nem érti a filmet!
    Ha már jó filmeknél tartunk- én nem hasonlítanám össze a Tűzben edzett férfi, Mennyei királyság stb... Ezek közel sem kaptak ennyi díjat, mégsem beszéltem eddig egy emberrel sem aki leírta volna- olyannal már igen akinek egyszerűen nem tetszett!
  • ziipp
    Szivemből szóltál. :)
  • ziipp
    Ha lesz aki fizet érte, akár egy évadot is. :P:D
  • codaco
    Jó film volt szerintem. A többi meg nem érdekel.
  • mindero
    Nem igazán vágom hogy mi is vagy te vagy most. Megnézed a pöcsöknek való filmet, de mégse vagy pöcs. Attól nem vagy pöcs h tetszett neked a Nem vénnek való vidék. Mi is vagy te akkor? Pina vagy picsa? (Tudod: "a pöcsök b@szogatják a picsákat...")
    De mégis te vagy aki mindenkit b@szogat... Itt egy kis fogalomzavar van :D

Kezdem azt hinni h divat lett ezt a filmet szeretni. Aki azt mondja rá h tetszett, az egyből baromi művelt, intelligens, "cool" ember.
  • koimbra1978
    Én egy lelkes filmnéző vagyok, nem mondanám nagy hozzáértőnek magam, de nekem ez a film nem tetszett. Ez egy olyan film, hogy dobálóznak a legekkel, akinek meg nem tetszik lehülyézik.

Akkor most jöhetne pár nagyokos, hogy ó mekkora köcsög is lennék, de a Vérző olaj meg tetszett. Tehát nem fogható rám, hogy a nagy hight tech akciómozik jönnek be. De úgy utálom, mikor valaki megmondja az okosságát, hogy ez a film csak jó lehet, ő is azt mondja, hogy jó, aki pedig mást mond az nem ember, vágjon eret, stb.
  • angol
    csak 10ezret sértettem ? na akkor nem is annyira szar a helyzet, tartom hogy cool a cucc, de vannak jobbak, egyébként hogy megnyugtassak mindenkit énis megnézem a pöcsöknek készült mozikat

• winnie
    mondjuk így elolvasva, nem is bonyolult, még én is értem.
  • winnie
    "nahat a cikk elso felet elolvastam, de nem ertettem semmit.."

ezért ez az sg.hu és nem az mta.hu - nyilván más a színvonal, nem lehet minden felhasználó azonos szinten. oda kellett volna figyelni magyar órán:)
  • ShubYka
    nahat a cikk elso felet elolvastam, de nem ertettem semmit...magyar orara is ilyen szarokat kellett irni annak idejen...a film nem volt rossz, habar az oxigenpalackos gyilkologep egy kicsit rajzfilm volt, azok a zarkilovesek meg ilyesmi.engem vegig az foglalkoztatott h milyen gumi-csove van a csoronak, hogy akkora nyomassal elbir, hogy a zarakat kilojje vele.:))
  • JL666
    szerintem sem volt nagy durranás. többet vártam. A pali a kokót is eladhatta volna vmi drog dílernek elég béna volt. Ez a hajszás jelenet sem volt nagy durranás...
  • Gabesssz
    Most legalább 10 ezer embert sértettél meg akik közül egy tuti kivadássza az Ip címed és megtudja hol laksz , És egyszercsak becsöngetnek hozzád egy esős délutánon , a hapsi egyik kezében egy gázpalackot fog tartani amiböl egy cső jön felfelé a másik kezéhez , és ennek a csőnek a lyukasabbik végét a homlokodhoz nyomja , úgyérzed majd mintha ezt már láttad volna valahol.. BAMM

• Nagylaci
    Hát ez a film nekem sem jött be... :( Egyrészről ez tényleg annyira sajátosan amerikai történet, hogy ha megfeszülök se tudok vele egy hullámhosszra kerülni. Így meg egyszerűen érdektelen a történet. Drogos pénz ellop, elmenekül, bérgyilkos üldözi, vége nincs is. Hát ezért szerintem nehéz lelkesedni. Ez kb. olyan mint az Üvegtigris, azon se nagyon röhög rajtunk kívül senki mert olyasmiről szól ami túlságosan ehhez az országhoz kötődik.
    Viszont a színészek zseniálisak. Szinte egytől egyig kiemelkedőt nyújtanak ami azért tényleg átlagon felülivé teszi ezt a filmet. Javier Bardem miatt már önmagában érdemes megnézni! Ettől azonban a film mint egész nem lesz azért igazán jó.

angol:
    OK. Egy pöcs vagyok. Erre már én is gyanakszom egy ideje... :) Viszont te meg egy sznob pöcs vagy ami sokkal rosszabb!!! :D
  • mellon
    Részben igaz, de mégsem. Igaz, hogy találkoznak, de nem szemtől szembe. Nem szerepelnek együtt egy képkockán, és nem beszélnek egymással.

@Idefix
    "Ha egy film rengeteg embernek tetszik, akkor az valsz. jó, ha kevésnek akkor valsz . nem olyan jó!"

Én erre azt mondanám, hogy amit sokan megnéznek, az népszerű film.
  • angol
    nagy film , akinek nem jön be semmi gond, ő csak egy pöcs, pöcsök is kellenek, nekik csinálják a mozik 95%-t
  • mindero
    Nekem a történet leírása alapján nagyon bejött a film. Menekülö ember. Elkezdtük nézni, de a végére már csak én maradtam az egész családból.
    Aztán a vége ki is ütött rendesen. Bambán bámultam pár percig, aztán próbáltam volna aludni, de nem ment...
    Valami értelme csak kell h legyen különben nem adtak volna neki egy halom oscar-t.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Teóriák: Befejezve azért nincs mert be lehe t fejezni egy filmet ami az örökös (negatív) változásról szól?
    Megjelenik a végén egyfajta Istenítélet is, h a gyilkos se ússza meg szárazon, nyílt törés orvos nélkül = halál (bár nem értek hozzá, de gyilkolászni biztos nem fog többet)
    Plussz a monológ a seriftől, a kitaposott útról, a régi időkről stb... mind csontra rágott dolog már, csak az előadásmódja egyedi

Mindenesetre én ennyi oscar-t nem adtam volna rá (más kérdés h a többi film is erősen művészfilm beállítású volt (bár azokat még nem néztem meg). Inkább hasonlított egy Jancsó filmre mint egy mozihoz.
    De végignéztem 6,5/10
  • BaliBoy
    Sztem. ezekről csinálj egy filmet. :))
  • ziipp
    Az a szomorú, hogy ha elolvasnék száz véleményt, ami jónak értékeli a filmet, lehet hogy nekem is megtetszene.
  • ziipp
    Persze ez így van, de kétséges hogy mitől néznek meg sokan egy filmet? Attól mert jó, vagy azért mert jó a marketing? Ezzel igazából nincs semmi gondom, de azért zavaró, hogy az emberek torkán egy jól kitalált design-nal bármit le lehet nyomni. Szertném azt hinni, hogy ez rám nincs hatással, de sajnos tudom, hogy tévedek. (: Mondom, nekem a fő problémám az, hogy nem kell senkit "divatrajongócsira" fiókba dugni, mert nem tetszik neki ez a film. Ott van pl. a There Will Be Blood, sokan már most azt mondják, hogy megvan az évtized filmje. Ilyet most hogy lehet mondani? Majd az idő eldönti, sőt, még az se.

Barátok Közt: majdnem 2 millió ember - az ország egy ötöde(!) - nézi. Jó? Igényes? Jól kidolgozott, fantaziadús és csavaros történetet látunk nap mint nap? (:

Vagy: kedvenc példám - Nirvana volt Bp.-n mielőtt befutottak... kb. volt 200 ember a koncerten, és egy nagy szar volt (állítolag). Aztán egyszer csak elkezdte játszani az MTV, sok embernek bejött. Amikor újra itt voltak, teltház volt. Ennyivel megjavult volna a színvonal?

Kísérlet: egy kisebb csoport, mindenki beépített, kivétel a tesztalany. Két oszlop van, "A" és "B". "A" oszlop egyértelműen magasabb mint "B". De a tesztalany előtt az összes beépített ember azt mondja, hogy bezony a "B" az magasabb. Az esetek harmincX %-ban a vizsgált személy is a "B"-t mondta magasabbnak. LOL! :]
  • koschwarz
    nekem vegyes érzéseim voltak a film megnézése után. a "befejezés" kissé meglepett. aztán elgondolkoztam néhány momentumon, és egyértelműbb lett az, amit akkor rögtön nem értettem. akkor már egy kicsit jobban megnyugodtam.

szerintem a hangulata fantasztikus, és egyáltalán nem éreztem vontatottnak sem a filmet. ugyanakkor az is igaz, hogy nem tudtam magamévá tenni a film "tanulságát".

szerintem a címben szereplő kijelentés nem csak az alaptézis, hanem a végső tanulság is.

ugye a film TLJ monológjával kezdődik, amely szerint régen mennyire másképp mentek a dolgok, és mennyire felnézett a régi "hősökre".

SPOILER (bár igazából nem annyira)

és azzal végződik, hogy elmeséli az álmát, amelynek a lényege talán az, hogy ő ebben a világban már sosem lehet olyan "hős", mint amilyenek az elődei voltak, "sose éri utol az apját (vagy nagyapját)", már nem lehet úgy intézni a dolgokat, mint régen, már nincs olyan tekintélye egy seriffnek, mint régen, nem születnek olyan legendák, és hogy ő milyen tehetetlen egy ilyen világban...és ezért is vonult nyugdíjba.

na szóval, ha valami ilyesmi a mondanivaló, ezt valahogy nem tudtam magamévá tenni: talán nem vagyok még elég idős (33) ahhoz, hogy hasonló érzéseim legyenek.

szóval jó filmnek tartom, de annyira nem, hogy az egekig ajnározzam. az oscar-t meg szerintem manapság már nem annyira hitelesnek tekinteni, már rég nem arról szól, hogy melyik a legjobb film, inkább egy marketing-lufi az egész.
  • Beepitettember
    A cikkböl egy idézet:

"a szerkesztés elévülhetetlen érdeme pedig az, hogy úgy képes a három szereplő köré drámát építeni, hogy azok - tudatosan - a film egyetlen jelenetében sem találkoznak egymással."

Amikor Llewelyn Moss (Josh Brolin) és a gyilkos Anton Chigurh (Javier Bardem) több percen keresztül lövöldöznek egymásra a szállodában és az utcán. Az mi volt ha nem találkozás?

idefix írásábol idézet:

"Azt hogy egy film jó vagy sem egyetlen egy dolog dönti el: a NÉZŐK"

"Ha egy film rengeteg embernek tetszik, akkor az valsz. jó, ha kevésnek akkor valsz . nem olyan jó!"

Igazad van az imdb-n "User Rating: 8.5/10 (86,001 votes)" ilyen és ennyi szavazatot kapott a film. 86 ezer és 1 ember szavazott és 8.5 re értékelték a filmet 10 es skálán. Tehát ez egy jó film :-)

"Ha egy film csak a nagy művészeknek tetszik, de a többi nézőnek nem, akkor szerintem nem a többség a hülye aki nem érti a filmet, mert olyat kell tudni rendezni ami mindenkinek elnyeri a tetszését!"

Lehet, hogy mégiscsak veled van a baj?
  • sirtomi
    Hihetetlen jó film ez! Rég láttam olyan filmet ami enyire lekötötte volna a figyelmemet és enyire élveztem volna. :)
    Mikor nekiálltam azt se tudtam miről szól, csak hallottam a nagy felhajtást körülötte, meg is lepődtem hogy ez tényleg egy jó film :)
  • Shan
    Ha tetszett Javier Bardem, akkor nézzétek meg Goya szellemeit is!
  • BaliBoy
    Ez a film 4 oscar-t kapott?? Ez igeen.
    Piszok pocsék egy film. Sem kezdete, sem vége. Erről a rákényszerített drámaságról már ne is beszéljek. Annyit azért elismerek, hogy a 'kedves' gyilkos úr alakítása tényleg nagyon jó. Főleg amkor a benzinkútnál beszélget a vén fószerral. Az tényleg ütött. De pl. a sheriff kapálózása már nagyon nem jött át.
    Nem birom mikor egy filmbe mű drámaiságot akarnak belecsempészni. Szinte ráakarják erőltetni az emberre. Pedig tudnak jó drámai filmet csinálni, pl. A jövő kezdete, 200 éves ember... stb. amikben tényleg benne van a spontán drámaiság.
    Ez a film nálam 6/10-es.
  • juharfalvi
    Egyetértek az előttem szólóval, a film iszonyat vontatott, unalmas és érthetetlen.

A cikk ezt írja:

"Az egyforma hangsúllyal jelen lévő három szerephez három bivalyerős színészi jelenlét társul"

Ez egész egyszerűen nem igaz! Tommy Lee Jones alig van a vásznon, összeadva max 5 percet szerepel, és klisészerűen hozza a formáját. Szerintem csak marketingokokból van ott a neve, mivel őt ismeri az emberek többsége, a másik két színészt nem.

A menekülő embernél meg azt nem értem, miért nem megy be a egy bankba, és rakja be a pénzt?? Persze akkor az egész menekülési dolog talajvesztett lenne.
  • Gabesssz
    véleményem 30 éves fejjel : szerintem iszonyat gyenge film én személy szerint szét untam magam rajta , alig vártam hogy vége legyen , ( feleségemmel együtt )
    és amikor vége lett az még rátett egy lapáttal a vége még gyengébb mint a közepe , nincs is vége . És kedves mozinéző barátaink ezért kifizetnek x 1000 Ft , hát kész , szerintem kártalanitani kéne őket .
  • Loverman
    valóban, de ha egy film nem jó akkor miért választanák azt sokan, és ha jó akkor miért kevesen? mivel nem tudunk egy felsőbb hatalmat megkérdezni hogy valami most eredendően jó vagy rossz (ezt angolul 'ultimate' szóval szoktam kifejezni) ezért csak más eszközeink vannak ennek a lemérésére. Például hogy hány ember szubejektív véleménye szerint jó. igaz hogy szubjektív, meg attól még nem fogunk tehénszart enni hogy pármilliárd légy azt teszi, de azért jelent valamit.