51
 • RealPhoenixx
  #51
  Hat ez nem felfedezes, ez nem talalmany, hanem egy mas altal kitalalt, kifejlesztett technologia felhasznalasa, de ez sejtheto volt a nanocsoves cuccok utan.
  Amugy jo dolog.
 • qdot
  #50
  Nem tudom, hogy észrevettétek-e, de a képen a "szögek" 500 nm vastagságúak, vagyis 0,5 mikrométer.
  A 100 nm alatt szokás nanotechnológiáról beszélni.
  Ezek a "szögek" mikro technológiával készültek.
  Ez egy marketing fogás kb olyan mint a nanotechnológiás sampon stb.
  Nanotechnológiával ma már mindent megpróbálnak eladni marketingesek.
 • Epikurosz
  #49
  Ez azonban durva:
  "Bioelektromágneses és génkommunikációs berendezés"
  Meg van oldva a génsebészet, a genetikusok mehetnek nyugdíjba.
 • Epikurosz
  #48
  Azon a lapon sok érdekes információ van még, érdemes elolvasni.
  Arra a tényre, hogy a szója nem annyira nyerő, én már rég figyelmeztettem a publikumot. Annál is inkább, mivel sok badizó olyan fehérjekoncentrátumot használ, amely szója alapú. A tej veszélyeivel kapcsolatban írtak azzal a kitétellel állják meg helyüket, hogy a ma termelt tej nagyon eltávoldott a természetes termelési módtól, így egyértelműen nem ajánlom én sem a bolti tejet. A biót is csak akkor, forralás után, ha a páciens fel tudja dolgozni a tejcukrot. Én már nem, ezért ritkábban iszom tejet, akkor is csak laktózmenteset.
 • Epikurosz
  #47
  Te, uniu, te nekem egyre szimpatikusabb vagy. :-)
  Ezért a linkért adósod vagyok egy sörrel, mert igazából bennem is megfogalmazódott a kérdés, mármint, hogy az ezüsttel fertőtlenített víz hogyan hat a bélflórára, és a szerző érinti ezt a témát is.

  Nekem egyébként a svájci Katadyn cég által gyártott és a sportüzletekben forgalmazott ezüsttablettám van, amely nem öli meg a vírusokat. Ugyaqnennek a terméknek van olyan vátlozata, amely viszont vírusok ellen is hatásos, de csak amiatt, mert nátrium dikloro-izocianurát van benne!

  Ezek egyébként nem ezüst-kolloidok, hanem: "nátrium ezüst-klorid komplex, ezüst ionokkal (0,1%)"

  Tehát, az általad belinkelt oldalt figyelembe véve ezek nem belső használatra valók, hanem a víz fertőtlenítésére.

  Nekem amúgy az ezüst-kolloidokkal kapcsolatban is vannak kételyeim, mert hiába atomi az ezüst, ha egyszer bejutott a szervezetbe, ott már szabad a pálya, én erősen kétlem, hogy az ezüst nem képez ionokat.
 • jasszka
  #46
  "szétbontja a szerves molekulákat"
  szép lassan megemészt a ruhánk...
 • uniu
  #45
  Irigykdek...főleg ha a víz vírusokkal tele :)) Amugy a vírusokat is kinyírja. Lásd.
 • hiftu
  #44
  Azt nem lehet, mert akkor mi lenne a kis kinaiak megélhetésével?
 • Epikurosz
  #43
  műanyag lehetett.
  ---

  Naaszóval, van a
  Condradnal 10k Ft.-ért már UH-s tisztító, de a 3 l-es nagytelejsítményű kütyü már több, mint 100k. ha lenne olyan, amelyiknek 5 kg ruha a befogadóképessége, akkor meg is érné, mert nem fogyaszt mosóport.
 • Wharyoo
  #42
  Vagy járhatna mindenki pucéran, akkor nem lenne gond a ruhák tisztántartásával, nem ?:))
 • gkalcso
  #41
  Az embert nem bontja le? Ha meg csak a külső oldalon bont, akkor mi van a belsejével?

  2-3 éve figyeltem meg, hogy a ruhaboltokban keresgélve, több ruha megfogása után, nagyon érzékennyé váltak az ujjaim, az vajon milyen bevonattól lehet?
 • Epikurosz
  #40
  Na, ez lenne az ideális mosógép:
  ultrahang (UH) +ibolyántúli sugarak (UV) + ózon (O3) ezüstdobbal felszerelt mosógépben.
  Esetleg lehetne még alkalmazni indiai mosógolyókat (nem emlékszem a nevükre, valamilyen növény: szappandió, vagy mosódió).
 • Epikurosz
  #39
  Hülyeséget írtam: ezüstszálas a zoknim, az ezüst az, amely hazavágja a baktériumokat és , ja a vírusokat nem, épp emiatt a jobbfajta víztisztítóknál alkalmazzák.
  Csak, hogy irigykedjetek: nekem van ezüst (klorid?) víztisztító tablettám. egy csomag 4500 Ft-ba került. ha mennék harmadik világbeli országba jó lenne.
  Ezüst étkészletem persze nincs, emiatt meg nem kell irigykedni.
 • Epikurosz
  #38
  Rézszálas ruha kell - már van ilyen! nekem is van ilyen zoknim - és akkor minden meg van oldva.
 • Carbine
  #37
  na... csak most vettem észre gamecube86 wiki linkjét... így az egész hozzászólásomnak nincs is lényege. KÉREM KAPCSUJJA KI.
 • Carbine
  #36
  A Titán, illetve azok az anyagok amikből kinyerhető, nagyon is gyakoriak a Földön, csak az előállítás körülményes, tekintve, hogy a Titán olvadáspontja közel kétszerese az aluminiumnak. Leggyakoribb formáját a Titánium-Dioxid-ot használják szinte minden fehér festékben. Alkalmazása széleskörben elterjedt már az elmúlt évtizedek során. Jól ötvözhető, könnyű, rugalmas, ellenálló fém. A Titán fémötvözetkénti első nagyobb mérvű alkalmazása a 60-as években volt, amikor az USAF kifejlesztette az SR-71 Blacbird kémrepülőt(RS eredetileg csak egy hülye politikus fordítva mondta egy sajtótájékosztatón, ezért megváltoztatták). Ennek sárkánya teljes egészében Titánból készült, mivel az Al nem elég erős, hogy kibírja a Mach 3 feletti hő és súrlódási terheléseket.
  Építészetben a 90-es években használták először nagy mértékben, a bilbaoi Guggenheim múzeum építésénél, ami köszönhetően a Titán egyedi fényvisszaverődési és fénytörési tulajdonságainak, impozáns látványt nyújt a nap minden szakában... Éjjel persze nem annyira.
  A titán valóbán drága, és rosszabb időszakokban ára megközelití az arany árát, de manapság egyre újabb gyártási/előállítási módszereknek köszönhetően mérséklődik az ára.
  Ha valamit hibásan tudok, tessék szólni.
 • Gamecube86
  #35
  hu.wikipedia.org/wiki/Tit%C3%A1n_%28elem%29
 • M0RN1NGST4R
  #34
  Nem csak ausztrálok, hanem németek is csináltak már ilyet. Vagy a nanosuit nem onnan ered?
 • toto66
  #33
  Azoknak születésüktől van nano rétegjük, nem is kell mosdaniuk C:
 • toto66
  #32
  Vizsont a falfirkák ellen hátha jó lenne!
 • waterman
  #31
  azt meg egy UV-c fénnyel világított ózonkamrában tisztára gőzölöd és bacik sem lesznek rajta. egy két kezelés után mondjuk ruha sem, de ez már részletkérdés:)
 • uniu
  #30
  Ezt konnyen igazolni lehetne. Meg kellene vizsgalni a Mo.-i kisebbseget, es ra lehet jonni, hogy van-e karos hatasa az aluminiumnak vagy a reznek :))
 • uniu
  #29
  Az ekszerekre ratapadt szennyezodeseket leszedi akkor pont a zsirral ne birkozna meg ? Az ujjamrol is leszedte a koszt amikor az is beleert a tisztito vizebe:))
 • Rena11
  #28
  addig oké hogy eltünnek a foltok de a ruháinkat nem csak a foltok miatt mossuk mi van a szagokkal baktériumokkal
 • babajaga
  #27
  Baromagyú kutatók! Arra egyik se gondol hogy a textilt viselni is kell? Nem úgy van hogy átalakítom tetszés szerint a szövetet.Hány ember kapott súlyos allergiát bizonyos ruhák viselésétől!
 • babajaga
  #26
  És a zsíros szennyeződéseket mi oldja fel? Az UH nem oldószer.
 • toto66
  #25
  "nagyobb mennyiségben a szervezetbe jut, kivéve talán a vasat"
  Elég nagy daraban egészségtelen (pl.: kés). (:
 • Epikurosz
  #24
  Nos, megtaláltam a Wikiben az Al-Alzh.-kór összefüggést, amely annyira nem egyértelmű, de szerintem nem is megnyugtató.
 • Epikurosz
  #23
  Szóval, JPÉ alapján: a vasat kivéve, amelyre szükség van a vörös vértestek felépítéséhez, valamint a cinket, amely a bőr egészségében (és férfiaknál a spermiumok termelésében) játszik szerepet, szükség van nyomelemekre: Mn, Cr, Cu, V stb. de a többi fém közül csak azokkal nincs probléma, amelyek nemesek: arany, ezüst, platina, és a titán, mert ezek nem lépnek reakcióba, a testnedvek nem oxidálják annyira őket, nem kerülnek be a szervezetbe. A Hg, Pb, nagy mennyiségben a Cu is egészségre ártalmasak.
 • Epikurosz
  #22
  Dez,
  Ha jól emlékszem itt már volt vita az alumíniummal kapcsolatban.
  Bár leeht, hogy az indexen, az Olajsütőkkel kapcs. hoztam fel ezt a kérdést, és valaki ott torkolt le emiatt.
  A lényeg: én olyan tanulmányokról olvastam, melyek szerint az alumínium oka lehet az Alzheimer-kórnak. Mit ad Isten, az Alzheimer-kór épp akkor terjedt el jobban, amikor nagy divatja volt az Al konyhai edényeknek. Azonban, egyszercsak eltűntek: sem tányér, sem fazék, sem pohár meg evőeszközök nem volt már a boltokban. Nem állítom, hogy egészségügyi okokból, talán a repülőgépipar happolta fel az összes alumíniumot, és a konyha hátrasorolódott.

  Az viszont meglepett, hogy mostanában megint kezd visszaszivárogni az Al a konyhába. A vízforralóm, a vízzsűrőm külsejének egy része Al, az olajsütő edénye is az, de teflonnal van bevonva stb.
  Szóval, eléggé zavarban vagyok.
  Nekem az ösztöneim azt súgják, hogy az Al nem egészséges, ha nagyobb mennyiségben a szervezetbe jut.
  Amúgy semmilyen fém sem okés, ha nagyobb mennyiségben a szervezetbe jut, kivéve talán a vasat.
 • uniu
  #21
  Az sem biztos, hogy a felülete oxidálódik szobahőmérsékleten. De attól még lehetnek oxidjai pl ami a cikkben szerepel. A karórák anyaga full titán. Van még egy vegyülete a titánnak amiből szerszámokat készítenek(titán-karbid talán,sárga színű). Számámra a legmeglepőbb tulajdonsága az volt, hogy rendkívül rugalmas.
 • dez
  #20
  Az alumínium - nyomelemnyénél nagyobb mennyiségben - tényleg mérgező.
 • Szocsi88
  #19
  Földkéreg
  A titán egyébként nem is annyira ritka. Az ezüst és arany nagyságrendekkel ritkább
 • teddybear
  #18
  Kb. mint az alumínium. Csak ez ráadásul hőálló, olyan szilárd mint a legjobb acélötvözetek, és harmada a fajsúlya, mint a vasnak.

  Titániumötvözetekből készítik a sugárhajtóművek forgórészét is.

  Aránylag ritka, nehezen előállítható fém, a világpiacot az oroszok ellenőrzik, ők állítják elő kb. a kétharmadát a forgalomban lévő fémtitánnak.
 • Epikurosz
  #17
  Én nemtom, hogy a titán mennyire oxidálódik, de mivel implantátumoknál előszeretettel használják, az oxidréteg nagyon stabil lehet.

  Amit tudok még: annyira szövetbarát, hogy az emberi szervezet nem dobja ki, hanem szépen körülfonja, befogadja, megtapad rajta. Ez azért eszméletlen!
  Ha elfogy, hozni kell a Titánról.
  Ultrahangos tisztítókütyüt valahol már láttam, talán a Metro áruházban, vagy inkább a www.conrad.hu áruházban, már nem emlékszem.
 • uniu
  #16
  @arrakistor: ahhh... boldogító tudatlanság. Sokaknak meg kellett volna már halniuk eddig, ugyanis a titán-dioxid fő alkotóeleme pl. a fogkrémeknek is. A titán protezisekről pedig ne is beszéljünk...

  @Epi: nem az elemi titánról van szó hanem az oxidjáról!
 • uniu
  #15
  Van is ilyen mosógép. De az ultrahangos ékszertisztító már mindennapi.
 • Epikurosz
  #14
  Azon morforndírozom magamban, hogy ultrahanggal miért nem leeht ruhát mosni. Mintha hallottam volna hasonlót.
 • Epikurosz
  #13
  A titánbevonat karóráknál is előfordul. Akkor ez hogy van?
  A másik: ha nanbevonat, akkor a mennyiség nem sok, akár elég titán is lehet ehhez a Földön.
 • peterxy
  #12
  a nanoszöges anaygot pedig egyértelmüen nem ruháknál használnák fel