• Carbine
    #36
    A Titán, illetve azok az anyagok amikből kinyerhető, nagyon is gyakoriak a Földön, csak az előállítás körülményes, tekintve, hogy a Titán olvadáspontja közel kétszerese az aluminiumnak. Leggyakoribb formáját a Titánium-Dioxid-ot használják szinte minden fehér festékben. Alkalmazása széleskörben elterjedt már az elmúlt évtizedek során. Jól ötvözhető, könnyű, rugalmas, ellenálló fém. A Titán fémötvözetkénti első nagyobb mérvű alkalmazása a 60-as években volt, amikor az USAF kifejlesztette az SR-71 Blacbird kémrepülőt(RS eredetileg csak egy hülye politikus fordítva mondta egy sajtótájékosztatón, ezért megváltoztatták). Ennek sárkánya teljes egészében Titánból készült, mivel az Al nem elég erős, hogy kibírja a Mach 3 feletti hő és súrlódási terheléseket.
    Építészetben a 90-es években használták először nagy mértékben, a bilbaoi Guggenheim múzeum építésénél, ami köszönhetően a Titán egyedi fényvisszaverődési és fénytörési tulajdonságainak, impozáns látványt nyújt a nap minden szakában... Éjjel persze nem annyira.
    A titán valóbán drága, és rosszabb időszakokban ára megközelití az arany árát, de manapság egyre újabb gyártási/előállítási módszereknek köszönhetően mérséklődik az ára.
    Ha valamit hibásan tudok, tessék szólni.