A Blu-rayt is lenyomná a HD VMD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Teljesen rosszul gondolod.
Majd meglátjuk. Én nem látom ilyen rózsásan a helyzetet. Az meg egyébként is teljesen mind1, hogy a reklám fogásnak vagy akárminek a révén, de elég szépen csókkentek az árak. Sõtt! Az ha nem veszik az emberek méginkább arra sarkalja a gyártókat, hogy csökkentsék az árakat. Különben a piacon túlkínálat jön létre és hatalmas raktárkészletek amikben csak áll a pénz. Ez nagyon nem jó a gyártóknak. Ha pedig most mindenki elkezd vásárolni mint az õrült és szépen fogynak a dolgok, ki lesz az a hülye aki árat csökkent. Ez profit gyilkosság lenne.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Ezt nem tudtam. Mindig tanul az ember:).
Most a többségét õk gyártják, bár van rajtuk kívül 2-3 kisebb üzem más gyártóknál. De jelenleg kicsi a kereslet, a DVD apró töredéke. Ha ez jelentõsen megnövekszik, eleve nem tudják nagyrészt egyedül kielégíteni.
Amúgy sem tarthatja olyan magasan az árat, amilyenen akarja, mert az elveszi az emberek kedvét a vásárlástól. Az árat ugyebár alapvetõen a piaci szabályok befolyásolják. Ha csak pár HD-fan veszi, drágán adják. Ahogy növekednek az eladások, úgy mehet lejjebb az ár.
Amúgy sem tarthatja olyan magasan az árat, amilyenen akarja, mert az elveszi az emberek kedvét a vásárlástól. Az árat ugyebár alapvetõen a piaci szabályok befolyásolják. Ha csak pár HD-fan veszi, drágán adják. Ahogy növekednek az eladások, úgy mehet lejjebb az ár.
De mûsoros lemezt egyenlõre csak a Sony gyárthad BD-bõl, nem???
Olyan magasan tartja az árát, amilyenen akarja.
Olyan magasan tartja az árát, amilyenen akarja.
Nem, a Sony nem egyedül van ebben az egészben. Több szabadalomból áll össze a dolog, melyek több cég között oszlanak szét. Ezek a cégek a Blu-ray Disc Association alapítói, egyben néhány más céggel együtt vezetõ tagjai. Ez a szervezet szedi a jogdíjat is, amin osztoznak. Ezek a cégek: Apple,
Dell, HP, Hitachi, LG, Mitsubishi Electric, Panasonic, Pioneer, Philips, Samsung, Sharp, Sony, Sun Microsystems, TDK, Thomson, és néhány nagy filmkiadó. A nagy döntéseket szavazással hozzák. Rajtuk kívül még rengeteg cég kisebb jogú tag. (Pl. az összes ismertebb lemezgyártó.)
Dell, HP, Hitachi, LG, Mitsubishi Electric, Panasonic, Pioneer, Philips, Samsung, Sharp, Sony, Sun Microsystems, TDK, Thomson, és néhány nagy filmkiadó. A nagy döntéseket szavazással hozzák. Rajtuk kívül még rengeteg cég kisebb jogú tag. (Pl. az összes ismertebb lemezgyártó.)
Jah..
Badarság. :) Az emberek 99%-a kivárt a formátumháború miatt, így minimális eladásokat produkált az egész, az árcsökkentés csak marketing volt, mert így is túl sok maradt. Most, hogy eldõlt a dolog, sokkal többen kezdenek majd vásárolni, és ez kell az igazi versenyhez.
Szerintem meg olyan karácsony környékén már lehet majd kapni 500 és 1000 forint között. Persze nem a matricás változatra értem :)
Ez a technológia meg halott ügy, 20 réteges DVD lemezt olyan drágán tudnának csak gyártani, ami nem érné meg... Egyenlõre még a 2 réteggel (DVD8,5) is problémáik vannak...
Már annak is örülnék, ha DVD4,7 helyett inkább DVD8,5-lel lenne tele a polc. De még CD-bõl is több van, mint DVD8,5-bõl...
A BD még a jövõ zenéje, szvsz. még két év múlva sem lesz 500Ft alatt az írható DB lemez ára...
A BD még a jövõ zenéje, szvsz. még két év múlva sem lesz 500Ft alatt az írható DB lemez ára...
A holo disc még gyerekcipõben jár, meg az árról ne is beszéljünk. 2000 dollár egy író és 200 dollár egy egyszer írható lemez. Kicsit húzós. A jövõ úgyis a kristályoké lesz, abban fogunk tárolni mindent.
Na igen ez igaz, de a sony minden egyes legyártott lemezért kér részesedést. A philips itt szúrta el, õ nem kért a dvd lemezekért semmit. Pedig ha csak 1 centet kapott volna minden egyes legyártott lemez után mint jogdíj, szarrá kereste volna magát. Na most a sony viszont kér pénzt, hogy mondjuk a verbatim gyérthasson BR lemezeket. És az árat már a sony szabja meg, amit a gyártó kénytelen beépíteni az eladási árba. Lesz árverseny a gyártók között, de nem mehetnek le a végtelenségig, akkor is a sony fog diktálni mert õvé a szabadalom.
én ezt úgy képzelem el,hogy eddig csak a nagyobb gyártók mertek lejátszókat gyártani,mert nem akartak esetleg nagyot bukni a kicsik!
most viszont,hogy van EGY formátum, boldog boldogtalan csinál majd BR-t.
lehet még énis.hmmm...<#idiota>#idiota>
most viszont,hogy van EGY formátum, boldog boldogtalan csinál majd BR-t.
lehet még énis.hmmm...<#idiota>#idiota>
Igen, én is ezt írtam, hogy innentõl kezdve már csak formátumon belül lehet verseny, de az már nem ugyanaz mintha 2 formátum versenyezne. Eddig relatíve nagy léptekben csökkent az ár, mostantól hangya léptekben fog.
ácsi!a formátum az nem ugyanaz a termékkel!Blu-Rayt nem csak egy cég fog gyártani (lemezt lejátszót egyaránt), hanem rengeteg!És ezek majd nyomják lefele egymást árban!2 év, és lesz itt Orinon BR-tõl a Tesco gazdaságosig minden sz@r!
Nem kell venni BD-t aztán akkor majd lejjebb viszi az árát, mind1, hogy monopol helyzete lett, ennyi.
Lásd Vista.
Lásd Vista.
This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...
Egyetértek. Nem értem miért örülnek sokan a HD DVD bukásának. Én speciel nem vagyok elragadtatva a BD gyõzelmétõl. Így nincs verseny. Legfeljebb formátumon belül. Eddig viszonlag szépen csökkentek az árak, köszönhetõen a két formátum versenyének is. De most a nyakamat merem rá tenni, hogy be fog állni a piac. :S
Arról nem is beszélve, hogy mesterségesen vissza tartják a Holo Disc-et ami 1 mp alatt lemosná a BD-t a színrõl. De hát éljen a kapitalista, fogyasztói társadalom. :S
Arról nem is beszélve, hogy mesterségesen vissza tartják a Holo Disc-et ami 1 mp alatt lemosná a BD-t a színrõl. De hát éljen a kapitalista, fogyasztói társadalom. :S
En meg nem ruhaztam be nagyfelbontasu lejatszoba, de a kozeljovoben nem is fogok. Amikor majd max parezer lesz bluray-en a film, meg hegyekben all akkora lesz a valasztek, akkor majd veszek egy lejatszot, de nem >100k-ert, hanem mondjuk ~30k-ert. Meg persze, ha a szobamban ott all a 100centis kepatloju Sony Bravia. Addig felesleges ilyesmivel bibelodnom, felolem halomra gyilkolhatjak egymast a formatumok.
\"Genyo Kapitany nem kegyelmez!\"
Különben is: FLOPPY 4EVER!!! <#idiota>#idiota><#idiota>#idiota>
Nem egy életképtelen egy dolog azért. Ólcsó lenne az elõállítása, hiszen nem kell egy új gyártósort elõállítani mind a lemeznél mind az íróknál. Én örülnék egy újabb "háborúnak", mert így akkor muszály lesz jobban csökkenteni az árakat. Most hogy a BR lett a nyerõ, a sony annyiért adhatja amennyiért akarja. De ha megint harcolnia kell, akkor kénytelen lesz árat csökkenteni.
Hát ha kína elkezdené ontani ezeket, és 19.900.-ért lenne raklapszám a boltokban , meg 990-ért a matrica nélküli filmek a kínaipiacon akkor a Sony kapaszkodhatna.
Monnyuk erre kevés az esély.
Monnyuk erre kevés az esély.
a kezdeti piaci lenyúlós idõszakban semmit nem éri meg venni, nem csak blu-rayt. ugyanúgy az elején nem volt érdemes dvd-t venni, ahogy elõtte cd-t sem.
Elõbb kellett volna ezzel elõhozakodni, szerintem már nincs esélyük.
Valaki tudna segiteni abban h honnan tudok szerezni ien tipusu monitort?
Pontosabban h meik ez a tipus?
http://www.golyofogo.extra.hu/
Pontosabban h meik ez a tipus?
http://www.golyofogo.extra.hu/
Nem csak kína támogatja, de most konkrétan nem emlékszem, volt még pár ázsiai ország aki érdeklõdött, meg esélyes India is ... (Azzal együtt már a bolygó lakosainak fele, a másik felének a fele meg mér áramot sem látott, õk nem vevõk a témára.)
"Ez ugyan már nagyjából elég a Blu-ray ellen folytatott komoly verseny megkezdéséhez, ám a piac egyértelmûen a formátumháború lezárása felé hajlik."
Formátumháború? A HD VMD az nem a Föld lakosságának negyedét kitevõ, ázsia országok által támogatott formátum? Hogy lehetne háború vagy konkurencia, ha nevezett országok deklarálták, hogy egy centet sem hajlandóak a BluRay liszencelésére, nem különben drága gyártására költeni? Viszont miért kéne ezen a piacon kívûl sikeresnek lennie? A kettõ nem üti egymást. Az a kevés kínai meg akinek igénye és pénze lesz rá, az vehet ánglius nyelvû BD lemezeket. Pont.
Formátumháború? A HD VMD az nem a Föld lakosságának negyedét kitevõ, ázsia országok által támogatott formátum? Hogy lehetne háború vagy konkurencia, ha nevezett országok deklarálták, hogy egy centet sem hajlandóak a BluRay liszencelésére, nem különben drága gyártására költeni? Viszont miért kéne ezen a piacon kívûl sikeresnek lennie? A kettõ nem üti egymást. Az a kevés kínai meg akinek igénye és pénze lesz rá, az vehet ánglius nyelvû BD lemezeket. Pont.
Noobz... Ilyen szart gyártani...
Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400
Ez nem az az ócska kínai belpiacos formátum? Ha igen, ott biztos nem fog elbukni, de nemzetközi viszonylatban egy nulla lesz. Szerintem aki nem olvas szaklapokat, nem is hallott még errõl, aki meg igen, az ért már annyira hozzá, hogy rá se nézzen ezekre. Pláne, hogy végre az egyik nagy HD formátum kihalt.
Ezt elnézve egységes szabványt nem. Bárcsak...
nem biztos hogy le kell szólni, ki tudja mit hoz a jövõ...
Én a jelenleginél nagyobb mennyiséget biztonságosan eltároló és megfizethetõ adathordozót szeretnék (fotók, családi videók). A Blu-ray Sony-s módon egyenlõre nagyon drága, pedig azért annyira már nem új dolog. Szerintem mesterségesen tartották, tartják fenn a csillagászati árakat (legalább is pld-ul a hagyományos DVD-hez viszonyítva), mert a valós elõállítási önköltségi ár a piaci árral már szerintem köszönõ viszonyban sincs.
Egy HDD egyenlõre sokkal jobb beruházás, s ha azt tekintjük, hogy adatbiztonság terén sem remekelnek a DVD-k (Blu-ray gondolom nem sokkal lesz jobb ilyen szempontból), akkor nem is biztos, hogy az adattárolás miatt megéri a kezdeti piaci lenyúlós idõszakban Blu-ray eszközt venni.
Egy HDD egyenlõre sokkal jobb beruházás, s ha azt tekintjük, hogy adatbiztonság terén sem remekelnek a DVD-k (Blu-ray gondolom nem sokkal lesz jobb ilyen szempontból), akkor nem is biztos, hogy az adattárolás miatt megéri a kezdeti piaci lenyúlós idõszakban Blu-ray eszközt venni.
lmao<#nyes>#nyes>
Egyetértek. A HD-DVD mûszakilag nem volt rosszabb vagy legalábbis összevethetõ volt a Bluray-jel. A támogatás miatt bukta el aversenyt. Ez a Hd VMD egy vicc, nem igazán lehet komolyan venni<#vigyor2>#vigyor2>
Soyo 4saw2 | AMD 486DX5-133 | 64MB EDO | Tseng ET6100 2.25MB | Crystal ESS 1696 | 14" Samsung CRT
Ha jól emlékszem a kiadók pont amiatt zárták rövidre a formátumháború témát, mert már 2 formátum is kinyirja egymást. Most elkezdtek gõzerõvel BR-re gyúrni hogy végre beálljon a piac, erre mindíg lesz egy jelentkezõ hogy az övé mennyivel jobb? A HD-DVD sem azért "bukott" el mert szarabb volt bármilyen szempontból, hanem mert csak egy formátum élhet egyszerre és pont.
hajrá, hajrá. szánalmas. remélem senki nem fog ilyen szart venni és akkorát buknak, amekkorát csak lehetséges. a toshiba-ra is ugyanezt mondtam, miután nem volt hajlandó kiegyezni a sony-val, és annak még esélye is volt, mégha kb a nullával egyenlõ is.
"Michael Solomon, a cég elnöke mindazonáltal jelezte, hogy a következõ negyedévben robbantani szándékoznak, már csak azt kell kideríteni, hogy mit és hogyan robbantanak majd."
szvsz ha saját magukat robbantanák fel, akkor ártanának a legkevesebbet.
"Michael Solomon, a cég elnöke mindazonáltal jelezte, hogy a következõ negyedévben robbantani szándékoznak, már csak azt kell kideríteni, hogy mit és hogyan robbantanak majd."
szvsz ha saját magukat robbantanák fel, akkor ártanának a legkevesebbet.
A Sony kéklézer gyártó üzemét... föl . XD