158
  • sanyi1979
    "Wii irányítójának ötlete a Sony-nak is eszébe jutott (ledekkel és modulált fénnyel), csak valamiért elvetették - gondolom ők a játékosoknak akartak használható kontrollert csinálni."

Gomdolom ezért nem rezeg a PS3 irányítója.
  • trsi
    itt van 1 kis cikk, es az utolso 2 bekezdes:" Haldokolna a pc-s játékpiac? Dehogy haldoklik, csak változik, és a statisztikák nem mutatják a digitális terjesztésben, vagy az online játékok havidíjaiban forgó pénzeket. Esélytelenek a néhány fős lelkes amatőr fejlesztőcsapatok az óriáscégek mellett? Dehogy azok, a házilag barkácsolt kiegészítőktől (modoktól) a flashjátékokon keresztül az Xbox Live-ig több lehetőségük van a kitörésre, mint valaha. Tényleg horror a PlayStation3-at programozni? Dehogy az, legfeljebb kicsit szokatlan annak, aki pc-n kezdte – és így tovább.

Még azt sem tudom meg, hogy fejlesztői szemmel melyik a legerősebb konzol, de kapok helyette egy igazi bölcsességet: senkit nem érdekelnek a processzormagok és gigahertzek, az a legerősebb konzol, amin a legjobbak a játékok. És abból ítélve, hogy a Crytek Hungary pihenőszobájában melyik konzol körül csoportosul a legnagyobb tömeg, ez bizony a Wii."
    igy is meg lehet kozelite a dolgokat
  • opeca
    Azért meg külön tiszteletet érdemel a Nintendo, hogy publikussá tette a Wiimote-ot és nem vadorzó módon fejlesztette exkluzívvá.
  • opeca
    Figyeljél, a sixaxis érzékenysége sehol sincs a Wiimote-hoz képest. Nem is erre gyúrt a Sony, mondjuk látszik is.
  • opeca
    10 éve lehet, csak hol?

És miért nem fejlesztettek rá?:)

A Nintendo nagyszerűsége abban rejlik, hogy megpróbálnak egy új játékélménynek ösvényt vágni. És megy is nekik.

Ez csak az első generációs kontroller.

Ha bővebb információt akarsz emgtudni, akkor tessék, olvasgass:

http://en.wikipedia.org/wiki/Wii_Remote
  • dez
    Milyen "klasszikus irányító"? Mert lusták kihasználni a mozgásérzékelést benne? (Főleg a portokban.) A Sixaxist kormánynak is lehet(ne) használni pl. autós játékokban (magad felé fordítod, és az eredetileg függőleges tengelye körül tekered). Az FPS-es célzás is megoldható (csak mértanilag nem fog a cél felé nézni), de az elmozdulásból tudja, mennyit menjen melyik irányba.
  • dez
    Jaj, hagyjuk már ezt a koppintós szöveget. Mozgásérzékelős kontroller már valami 10 éve volt. A LED-soros akármit (az mit is csinál pontosan?) meg nem nyúlták le, szal?

Éppenséggel általában a Sony házon belüli fejlesztései a legjobbak.
  • sirpalee
    Röhejes hogy egyesek ennyire védik a PS3-at főleg olyan szörnyűségekkel, mint a Lair :) . A wii nagyobb részt az ára miatt arat, és hogy másra tényleg nem jó mint játékra. Akik wiit vesznek nem akarnak dvd-t nézni, vagy blue ray-t játszani akarnak, poénból, szórakozásból. Nem napi 8 órát a tv előtt punnyadni és online írtani egymást, hanem apróságokkal elszórakozni... Erre tökéletes, plusz még olcsó is...

A ps3-nak egy esélye lesz túlszárnyalni a wii-t a közeljövőben egy hónapra... Mikor kijön az MGS4... Remélem az MGS4 boundle felénk is megtalálja az útját, király lenne ^^.
  • peat666
    Ez jó game lesz, mire kijön a teljes meg már olcsó is lesz ps3. Ebben talán már megmutatkozik a cell ereje ténylegesen, amiben többet tudna nyújtani mint a másik két konzol (itt vmi brutális fizikára gondolok amit még sehol nem láttunk)
  • peat666
    Miért baj az ha fotelból irányítható egy játék wiin? Ja mert a ps3-at fotelból kell játszani és ciki hogy úgy is, azonos játékkategóriában is élvezetesebb a mote :D fps ég és föld a klasszikus irányító vs mote kettősből...:) de ezt úgysem érted meg, a nemtom hány éves kvarcjátékgombbokkal csak úgy osztod a fejlövéseket :)). FPS irányítás nálam: 1. mote 2. pc 3. klasszikus konzol.
    Pár játék csak fpsre amit kértél: metroid, resi umbrella, red steel, vannak még ilyen vackok hogy medal of honor (az újabb fajta a régi elbaszták, mert már több is van wiire :) ) meg call of duty de azok nekem nem jönnek be mert már nemtom hány vh-s játék van. Nem fps kategóriában meg nem fogok játékokat sorolni, legyen elég annyi hogy fps-ből van a legkevesebb játék wiire mégis írtam pár címet amik nem fél órára valók.
  • peat666
    Mittudjam én hogy miért szólják le, én csak olvastam a tulajok véleményét hogy jajj de szar a lairben meg abban a motoros/autós terepversenyes játékban. Én nem szóltam le.
    A wiimote meg hogy csak hadonászni jó....persze. IS. Fps-t ezerszer jobb vele játszani, fotelból csuklómozdulatokkal, bal kézzel egy mozdulattal töltesz míg jobb kézzel célzol. Érted kézzel. És nem gombbal lol :)
    Tényleg fel nem fogom miért kell állandóan basztatni a wiit mindennel. Szerintem a kritizálók 90%-a sosem próbálta ki, amennyiben igen akkor meg hazudik. Csak hadonászni jó pfff. Ps3 meg ilyen alapon csak ujjlenyomatgyűjtönek jó a rendőrörsökön.

• Major
    //OFF

Szót, szót követ, de nyugodjon meg mindenki. Nexus már jó előre összevásárolta PS3 -as cuccait, aka gondolt a jövőre :) És akármi lesz nála a PS3-on kívül nincs más, nem lehet meggyőzni semmiről se, ő be van sávíosítva egy sony vonalra meg a ps3+fullhdtv élmény világra+7.1-es hangzásra, neki ez az élete, őt ez teszi boldoggá (?)

Ez egy olyan jó érzéssel töltsön el mindenkit :)
  • opeca
    Egyébként én azt nem értem, mi fáj a PS3 fanoknak? A Nintendo elveszi a gépeteket, vagy mi?

Nektek a Ps3 kell, hát vegyétek meg, oszt annyi:)

A tények, kőkemény tények. A Wii lemossa. De ettől ti még tudtok játszani a PS3-on.
  • opeca
    Ezt tudod, hogy hívják?
    Parasztvakítás.

Szépnek szép, csak éppen fél óráig elhülyülsz vele, aztán inkább alszol.
  • opeca
    És a Sony mit csinált?

Belekakilt egy erőművet a dobozba és annyi. Ehhez képest a Wiimote igenis forradalmi újítás.

A sonynak volt, jah, az a szar sixaxis, amivel még a seggemet sem tudtam volna kitörölni, mert ahhoz nem elég lágy. (Hozzátéve, hogy a sixaxis egy gyér, Wiimote koppintás. Ipari kémkedéssel nem vádolom őket, emrt már 3 éve hallani lehetett a Wiimote-ról)

Nem szólom le a Sonyt, de vedd már le a rózsaszín szemövegedet és valld be, hogy a Sony semmit sem csinált, csak létrehozott egy erős gépet. Az, hogy van rá egy-két jó játék, nem a Sony érdeme, hanem a fejlesztőké.

A nextgen Wii-re meg majd kijön egy hentelős fantasy aztán dobhatod is ki a PS3-at.

• NEXUS6
    "Nagylelküen mindig kihagyjátok, hogy a Ps3-hoz minimum HD-ready tv dukál (amúgy is horror áron van, hát még tv-vel..) A Wii-hez meg nem kell tv upgrade...ennyi...a többség nem hd mániás (húgom például megőrül a 16:9-es képmérettől,visszasírja a régi tv-t..persze lehet 4:3-as a kép,de úgy meg csúnya a széle:D)"

Nagylelekűen mondom az érdekedben, hogy ezt a hülyeséget ne nagyon hangoztasd.
    A PS3 normál tévén is megeszi, aztán meg kiköpi azt, amit egy PS2 kategóriájú gép tud. Ha az a mániád, hogy kifollyon a szemed, akkor nézzed normál Tv-n, a poligonok, meg a fizika az mindenesetre ott lesz a képen!;)
    Aztán úgy láccik túl gyakran nem jársz szórakoztató elektronikát árusító boltba, mert akkor tudnád, hogy mostanában egy viszonylag jó HDTV annyiba kerül, mint 1-2 éve egy bóvli 100Hz-es normál felbontású. Ja és amúgy nagy gyártók (Samsung, LG, stb) már nem is gyártanak normál tv-t. Szal e téren nem ártana updatelni.

Ja és a PS3 meg 90 alatt hazavihető. Tényleg nem olcsó, de ha meggondoljuk, hogy a Wii 60-ért még DVD-t sem játszik le, és jövője semmi, mert csak SD felbontást tud, akkor az tényleg pénzkidobás.
  • NEXUS6
    Óhajod parancs!;)

Itt van két kép a GT5P-ből, ha még nem láttad volna öket. (Bár amilyen májer vagy biztos láttad. Hiszen honnan tudhatnál egyébként ilyen okosságokat mondani ugye, ha nem láttál volna már mindent a világon! -de legalább is mindent, amit érdemes megnézni;)))

• NEXUS6
    "Ezen akkor röhögtem jót amikor a lairt fejlesztők bejelentették hogy wii-re fejlesztenek, illetve amikor egy exkluzív ps3-as horrorjátékból exkluzív wii-s lett. Na jó ez szurka volt bocs :)"

Egészségedre!
    Én akkor fogok röhögni, amikor majd a Lairt összehasonlítom azzal, amit a Wii-re tudnak összehozni!;)
  • cateran
    Hát pedig barátocskám épp most láttam neki a Morrowindnek és a Kotor 1-nek olyan sokadszorra (párszor lepörgött már) Persze lehet, hogy csak a gépem kaksza, hogy jó grafikájú progikat futtassak rajta (Core2Duo E8200 "wolfdale" 2.66Ghz, Asus EAH 3870 graf. kártya 512Mb DDR4-es rammal, 2Gb Corsair 800Mhz ram, etc..) Én nem értek hozzá, biztos ez miatt mondom, hogy nem a grafika az elsődleges (nálam ofc...vagy a haveromnál aki éjjel-nappal WC3-at nyomat és semmi mást..vagy a másik,aki Age of Empirest PC-n és Gears of Wart Xbox360-on...stb..) Nekik is savanyú lehet a szőlő:S:P
    Persze ez pc-s dolog,szóval kicsit off:D
    Nagylelküen mindig kihagyjátok, hogy a Ps3-hoz minimum HD-ready tv dukál (amúgy is horror áron van, hát még tv-vel..) A Wii-hez meg nem kell tv upgrade...ennyi...a többség nem hd mániás (húgom például megőrül a 16:9-es képmérettől,visszasírja a régi tv-t..persze lehet 4:3-as a kép,de úgy meg csúnya a széle:D)
    Jah, Nexus6...olyan játékból kellenének képek ami megjelent és nem olyanból ami "jön,jön,itt van,elment"....szép steril képeket én is össze tudok dobni, ha nagyon kell:P (ajánlom nézz meg 1 akármilyen épületet az életben,falat,tetőt és rájössz mi a bibi a képpel-többek közt)
  • dez
    Esetleg azok a tudatlanok szólják le, akik azt sem tudják, miért úgy hívják, hogy Sixaxis. :) Az egy dolog, hogy PS3 ez a mozgásérzékelés még nem felkapott téma, így csak kb. 1 játék használja ki, de az évek alatt bizonyára lesz még jópár. Főleg, ha "felfedezik", hogy jé, ilyet is tud. :) A Wiimote tök jó tenisz v. golfütőnek, lézerkardnak, de sok más játékhoz meg nem az igazi.
  • Dzson
    A Wii irányítójának ötlete a Sony-nak is eszébe jutott (ledekkel és modulált fénnyel), csak valamiért elvetették - gondolom ők a játékosoknak akartak használható kontrollert csinálni.

Mondjatok - mutassatok öt olyan wiicc játékot, ami nem unható meg fél óra után, és nem lehet csuklóval a fotelból irányítani a wiimote-al. Ennyit a forradalmi újításról.

A másik meg az, hogy a wiimote szenzorai meghülyülnek az erős lámpafénytől - nem beszélve a napsütésről. Innováció, mi? :)))

Az is hülyeség, hogy nem számít a grafika. Szerintem aki ilyet állít az tudja, hogy hazudik. Savanyú a szőlő, mi?

A Wii jó kis kütyü - lenne féláron, negyed áron adott játékokkal.
    De a nintendo látta, hogy az ár nem lényeg, mert a kvarcjáték DS-t meg hozzá a gamékat is eladják PSP árfekvésben.

Csak nem nekem.
  • Dzson
    "Azért szólják le maguk a ps3 tulajok is a sixaxist wii után, mert míg az egyik nem az igazi addig a másik minden tekintetben az lett."

Mit szólnak le kik? Ne találj már ki hülyeségeket. :))))
  • peat666
    Tök8 melyik a fejlettebb. Azért szólják le maguk a ps3 tulajok is a sixaxist wii után, mert míg az egyik nem az igazi addig a másik minden tekintetben az lett. A játékosok meg használni szeretnék a kontrollert és nem a technikai adatokat nézni véleményem szerint. A wii cikizhető jogosan, de a mote-ja pont nem...térejetek vissza a gyenge hawrdwarre, az igaz.

Sokan írták már 1 éve is hogy mindjárt kipukkan a wii lufi. Most lehet is mondani hogy már zárkózik fel a másik konzol. Ja, csak a wii hiánycikk azóta is a legtöbb régióban így nehéz lenne többet eladni. A játékokra is jön standard az ugra bugra márió, és parti dolog. Ezen akkor röhögtem jót amikor a lairt fejlesztők bejelentették hogy wii-re fejlesztenek, illetve amikor egy exkluzív ps3-as horrorjátékból exkluzív wii-s lett. Na jó ez szurka volt bocs :) azoknak ment akik tényleg a játékokat kritizálják, miközben már nemtom hány cím jön/jött ki és van bejelentve ami nem éppen a bugyuta kategória.
  • NEXUS6
    Na erről az jutott eszembe, hogy amikor megjelentek a vadászgépeken a fej elmozdulását is érzékelő sisak-kijelzők, akkor az oroszok is produkáltak egy ilyet. Na most ugye a nyugati típusokon belül volt a mozgás érzékelő, az oroszok meg valami olyat dobtak össze, mint a Wii-mote. Először mindenki csodálkozot, hogy az oroszok hogy voltak képesek ilyen gyorsan lekűzdeni ezt a technikai kihívást. Aztán meg LOL.
    Végül is a célnak megfelel!;)
    Csak ne tessék már csúcsteknológiának beállítani, lécci!
  • dez
    Egyébként nem értem azokat, akik az egekig magasztalják a Wiimote-ot, és a földbe döngölik a Sixaxist... Utóbbiban ugyanúgy ott van a mozgásérzékelő, sőt talán több irányú elmozdulást/elforgatást is képes érzékelni - csak a Wiimote-on van egy kis infrakamera, mert hozzá egy infraled-sor, így a tévé felé fordítva pontosabban belövi, merre néz a mote vége, aztán ennyi. :)
  • dez
    (Ez kb. olyan, mint amikor tavaly novemberben szintén Japánban az árcsökkentés előtti héten - a kiszivárgott hír miatt - kevesebb PS3 kelt el, és véletlenül azon a héten több fogyott az Xbox360-ból, mint a szokásos, így egy icipicivel megelőzte a másikat. Erre, szalagcímek mindenhol: az Xbox360 már Japánban is megelőzte a PS3-at... Nem baj, hogy előtte is, utána is 5-10x annyi PS3 fogyott. Sajtó...)
  • dez
    A cikk címéhez, és az első mondathoz: "kár", hogy világszinten az előző évre jellemző 3:1 arány helyett most csak kb. 5:4 az arány, azaz csak 25%-kal több Wii fogy, mint PS3. Japánban is csak átmeneti állapotnak tűnik a dolog (a SP3-ból 2 hétig kevesebb fogyott, mint szokott, talán valami bundle-re várnak, vagy ilyesmi). Szóval, jó kis szenzációhajhászás, de a Reuters is szégyellheti magát.

Új Európai bundle... Nos, - talán a Sony Magyarország idiotizmusából kifolyólag - itthon nem lesz a Movie Bundle, hanem egy bizonyos Entertainment Pack lesz, Pókember 3 + Uncharted + egy távirányító. 15k-s felárért... Hát, dugják fel. link
  • NEXUS6
    "Hehh, igen a valóságban is ilyen recés a házak széle..a vakolás gondolom:)"

Jó pojén volt, kac-kac!;)
    Katt a képre és ha a böngésződ is úgy akarja, akkor meglátod eredeti méretben, ott nincsenek recék!;D
  • feamatar
    a Wiivel az a baj szvsz hogy az innovatív kontroller az egy különálló elem, amit pl PCre is ráköthetsz!!!!! A PS3 és X360 teljesítménye jóval nagyobb és mindkettő rendelkezik firmwire frissítésekkel ha jól tudom, ergo mindkettőhöz lehetne megfelelő színvonalú mozgásérzékelős hardwaret csatlakoztatni(PS2höz is volt csak egy kicsit gyengébb megoldással, meg végül is sixaxis is hasonló). Ez persze nem történt még meg, gondolom szabadalmi okokból.
  • HAF Rigel
    Nem kerülne kétszer ennyibe , egyébként nem a wii miatt csökkenti a sony a ps3 árát hanem a box360 miatt . A Sonyinál is tudják hogy a wii nem lehet megfogni , mert olcsó és azoknak az embereknek jó akikek nem számi hogy 3* áron adnak el neki egy ps2 színtű gépet aminek az ÍRÁNYITÁSA FORRADALMI . Engem zavart ez a kis apróság , ezért kölcsönkértem egyet és vissza is adtam. Az meg a wiisek felől egy nagy baromság hogy a ps3 xbox360 nincs játékélmény , miért nincs ? Probáltad a Ratchet and Clanket , abban is van mozgásérzékelés , méghozzá nagyon jó kis mini játékokban , meg egy repülős résznél . Én nem azt mondom hogy wii szint , de nagyon jó , és mivel ez a teknika benne van az írányitóban igy még sokat fejlödhet . Na mindegy nem akarok én wii meg xbox360 fanokkal vitázni. Nekem lassan 1 éve van ps3mam , egy percig nem bántam meg hogy 160ezer volt , azota is élvezem rajta a játékot, filmnézés , képnézés , zene halgatást chetelést .
  • surmi
    Talán télleg lehetne egy kicsit erősebb hardver alatta, hogy megfogja azokat a játékosokat is akiket csak a graf érdekli.Ebból a hibájából való színüleg tanulni fog a nintendo és a köv. generációs konzolja erősebb lesz. De ha már a mostani is egy erősebb hardverre épült volna akkor a box meg a ps mégjobban el lenne gyepálva mert egy ilyen jó kontrollerel és erős géppel kb esélyük sem lett volna, nem mitha most lenne. Az meg erős tulzó hasonlat, hogy a ps3 ferrari m a Wii meg suzuki mert már árban messze nincs olyan nagy különbség a kettő között.Meghát amúgyis a ps fannoknek ürölni kéne hogy így elvan gyepálva a kedvenc konzoljuk mert így rákényszerül arra hogy olcsóban agya a termékét hogy megpróbáljon versenyben maradni. Ha nem lenne a Wii kb kétszer ennyibe kerülne a ps meg a box is.
  • surmi
    Érdekes, hogy mindenki azt gondolja, hogy csak ugri-bugri játékok vannak Wiire, de nem.Csak azok a legfelkapotabbak abból veszik a legtöbbet.Ott van a ps3 meg a box azoknál is kb a legsikeresebb játékok között vannak a guitar hearo meg a rock band meg nemtom mik, pc-n meghát a sims, mégsem ezen alapján
    itéljük meg az adott platformokat. A Wii a gamerek szemében ellett könyvelve olyan konzolnak amin csak ugri-bugri komolytalan játékok vannak csak casual gamereknek való, nem adnak neki egy esélyét pedig ha kipróbálnák lehet hogy bejönne nekik.Nem csak sport meg ugri-bugri játékoknál lehet használni a kontrollert hanem egy fpst is elég fasza úgy írányítani. Egyszer valamikor ősszel megjelelent egy cikk valamelyik gamer siteon de azis lehet hogy itt nemtudom, hogy a wii tulajok egy idő után megunják konzolukat és nem használják, azóta kb összes fórumon ezzel támadják a wiit.Pedig ez akkora faszság hogy nem igaz. Akkor nem fogyna olyan sok a Wii játékokból amelyek felhozatala télleg változatos csak az ugri-bugri mariót meg ehez hasónló gammákat hypolják agyon.Simán ellehet lenni vele már sok jó gém jelenik meg rá.
  • xizor
    A wii jó, meg vicces meg szép meg minden, de szerintem elég hamar meglehet unni azt, hogy ugrándozol a tv elött.Ha valaki mozogni akar az menjen sportolni, ha meg "játékélményt" akkor menjen d&dzni :) Én nekem konzol azért kellene, hogy gameljek és ezzel sokan így vannak, ezért lesz a wii "majd a kukában" pár év múlva, míg a ps3 valszeg megoldja maratonba mint a ps2.
  • cateran
    ez már 2008-as:D
    vagy
    [URL=http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_video_games]"hiteles":D[/URL]
  • cateran
    Hehh, igen a valóságban is ilyen recés a házak széle..a vakolás gondolom:)

Trsi: jogos az észrevétel,benéztem,köszi a helyreigazítást
  • trsi
    LOL, ilyen szintelen kepeket (4-5 szin 10-20 arnyalattal) is tud a ps3. Na ezt nem gondoltam volna
  • assdf
    Témától függetlenül, birom ezeket a cimadásokat.
    Várom már mikor olvasok majd ilyen cikkeket aminek ez lesz a cime:

"magyarország a világ legerősebb katonai hatalma"

aztán a szövegben:
    "legalábbis ha nem számitjuk azt a 300 országot amelyik erősebb nála...
    :D
  • trsi
    Valamit felre neztel, ezek 1 eves adatok
  • NEXUS6
    Találós kérdés.

Az a lábbi kép:
    a) Wii-re készülő játékból van.
    b) Nem Wii-re készülő játékból van

A garafika ugye nem fontos, és amúgy is messze van a valóságtól!
    LOL
  • cateran
    És nyilván etetés céljából veszik a játékokat a "szegre akasztott" gépekhez...sigh
    he?:)
    Nem mintha szívügyem lenne bármelyik konzol:D (ps2 bőven elég:))