Gyurkity Péter

Egyre jobban elhúz a Wii

Legalábbis Japánban, ahol februárban négyszeresen haladta meg a PS3 eredményét. A Sony eközben Európában két külön bundle csomaggal erősít, amely nemcsak játékra, hanem a filmes vonalra is épít.

A friss szigetországi eredményekről a Reuters számolt be az Enterbrain magazin adataira támaszkodva. Eszerint februárban eddig négyszer annyi Nintendo Wii talált gazdára, mint amennyi PlayStation 3 konzolt eladtak, ez pedig az olcsó, játékélményre építő megoldás további sikerét jelzi. Korábban ugyanis 3:1-hez volt a japán arány, vagyis a Sony még inkább lemaradt fapados vetélytársához képest.

A Nintendo összesen 331,5 ezer készüléket adott el a japán üzletekben, míg a Sony ezalatt 89 ezer példányt tudott értékesíteni. Jellemző, hogy a szintén a Wii-re készült "Super Smash Bros. Brawl" a hónap játéka lett a szigetországban, legalábbis ami az eladási adatokat illeti, hiszen 1,33 millió példányban talált gazdára. Őt a "Wii Fit" program követte 309 ezer darabbal, amely az otthon ülők számára nyújt némi kikapcsolódást és mozgási lehetőséget egyben. Ami a Microsoft teljesítményét illeti, a szoftvercég még mindig nem találja helyét az országban, hiszen ugyanezen idő alatt alig 14 ezer Xbox 360 konzolt tudtak eladni.



Az európai vásárlóknak jó hír, hogy a Sony itteni részlege két új bundle csomaggal készül, mégpedig ezúttal nemcsak a játékosoknak, hanem a filmek rajongóinak is. A cég nagyon is tudatában van a beépített Blu-ray lejátszó húzóerejének, így most az egyik ajánlat kizárólag filmes tartalmakkal egészíti ki a megszokott összeállítást. A PS3 Movie Pack március 19-én jelenik meg, a csomagban pedig a 40 GB-os konzol és annak SIXAXIS-vezérlője mellett megtaláljuk a Spiderman 3, a 300 és a Casino Royale filmeket. A második pakk március 29-én bukkan fel a boltokban, ebben pedig a konzol és a vezérlő mellé a Gran Turismo 5 Prologue játék kerül.

Mindkét csomag 399 eurós áron debütál majd, a nagy felbontású tartalmak lejátszásához szükséges kábelek nélkül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • danih81 #158
    Szerintem egyszerűen meg felesleges összehasonlítgatni a Wii-t a PS3-al (vagy az Xbox360-nal)... Más a célközönsége.
    A Wii egy "buli-játék", barátokkal jó vele játszani, marhulni, igazi társasági konzol, a játékok hozzá ennek megfelelőek. Hülyülünk egyet aztán megyünk tovább.
    A PS3. Xbox360 pedig inkább egyedüli játékra lett kitalálva, mármint a legnagyobb durranások rá azok, lásd pl GTA4. Inkább kockulásra való. Vagy ha többjátékos, akkor a neten keresztül, látatlanban (Halo 3).
    Ezek miatt én a Wii mellett teszem le a voksom, azt veszem meg. Én pl. nem tudnék órákon át kockulni FPS (vagy akármi) előtt, szóval a grafikailag egyértelműen erősebb konzolok nem nekem valók. (Még sosem találkoztam azzal, hogy egy jó társaságban előkerül a PS3... Wii viszont előbújik néha :))
  • yajirobe #157
    kapjátok be a faszomat
  • trsi #156
    vagy inkabb a wii 2 adatait
  • peat666 #155
    "Azt ezexerint te tudnád megmondani miért!? " Látod tudsz te értelmeset kérdezni, márcsak a tükör elé kell állnod és a már megfelelő személynek feltenned :)) sry, de nem én okoskodtam ;)
    A wii szélesebb csoportot céloz meg, másfajta géppel ennyi a "siker" titka. Sok x360/ps3 tulaj is megvásárolja, míg az elég ritka hogy valakinek x360 és ps3-a is van. Idősebbeket és gyerekeket is megcéloztak vele a régiek mellett, most pl úgy néz ki a játékok alapján hogy programot fejleszteni a régiekre éri meg, elég sok "hardcore" játék jön rá. Lehet a wii lufi már ki is pukkant az új fogyasztói rétegeknél, ezért erősít wii fitel pl nintendo hogy újra megfogja őket.
    Ezek a tények, melyeket te is tudsz ha akarsz ;) A ps3/x360 ugyanazokat az embereket célozza meg, ráadásul nagyon közeli teljesítménnyel (erről még mindig mennek a viták, én ezt látom sry).
    Azt sokan elfelejtik hogy GC elég izmosnak számított akkoriban mikor kijött, mégsem lett valami nagy siker. Kb olyan volt ps2-hez képest, mint ps3 most x360-hoz képest, nem átütő erejű játék szempontból. Ps3-nál látták h ugyanaz a helyzet, szerintem ezért csúsztak inkább csak blu-val jöjjön alapon hogy valamiben azért mást nyújtson ha nem is játékban. Mondhatni nintendo már akkor megérte azt amit most átmenetileg a ps3 csak mivel kisebb cég muszáj volt gyorsabban stratégiát változtatnia. A potenciál kérdés meg fura. Ps3-x360-nál grafikai és fizikai fejlődést tudnak nyújtani a programok, a "hadonászás" (ahogy ti mondjátok) valóban újféle valami ami sokakat megfogott és még sokféle felhasználási trükkje van egy ideig, szerintem mindegyik potenciál és annak szinje megint nem egyéni szubjektív véleményen alapul.
    "Vásárlási szempontból mindegyik gép kompromisszum" ez meg igaz, mindegyiket elcseszték valahol. Mégsem vagy fanboy? :)Az én tökéletes konzolom: ps3 minőség+erősebb vga akkor má+wii irányítás+harmad annyi játékfejlesztési idő mint most egy ps3-nál. Lehet most írtam le a ps4 adatait. :)
  • NEXUS6 #154
    1001-szer is megismétlem, attól, hogy valahol, valamiért tényleg sokat adnak el belőle, sőt még esetleg hiánycikk is lesz belőle, attól még a gép tudása marad olyan amilyen.

    Az olaszoknál, spanyoloknál meg a PS3 az első, a Wii meg a béka segge alatt van, szal láthatóan kicsit kultúra függő is, hogy ki mit preferál.

    Vásárlási szempontból mindegyik gép kompromisszum, kérdés ki mivel tud kiegyezni. Ezexerint a világon a konzolvásárló emberek jó része kiegyezik a viszonylagos olcsóság mellett a lényegesen alacsonyabb potenciállal.
    Azt ezexerint te tudnád megmondani miért!?
  • peat666 #153
    A Wii eladott számánál ügyesen még-et használsz ;) tudod te már mit hoz a jövő :D.
    "A Japók nagyon rá vannak kattanva az tény, de ilyen szinten senki más."
    Aha értem. No nézzük: hiánycikk volt nemrég amcsiknál, japcsiknál, angololnál, íreknél, pár eus országban..azóta nemtom mi változott, valszeg nem sok :) az aktuális szintet meg nem te és nem a konzolgyártók szabják meg. A fogyasztók tömege. Nem lehetsz egy gazdasági/piacelemző szaki ;) de nem is kell. Csak akkor mért mész bele ilyenekbe. Nem kurva mind1 miből mennyit adnak el amúgy, ha már letetted a voksodat? Mind a 3 konzol szépen terjed, nem kell félnie senkinek hogy támogatás nélkül marad. Megint csak wii gúnyolást habzik a szád, nem értem mire föl. Megmolesztáltak egy mote-al. Valld be :)
  • NEXUS6 #152
    Hát ja, meg minden.

    Bár azért pontosítanék, aki játszani akar és nem Nintendo fan és viszont HC játékos, az biztos, hogy nem Wii-t vesz! Mert ugye az eladott PS3 + X360 gépek száma még jócskán meghaladja az eladott Wii-k számát. Amcsiban még nem érte utol az X360-at sem.
    A Japók nagyon rá vannak kattanva az tény, de ilyen szinten senki más.

    És ugye változik a konzol fogalma is. Pl 10 évvel ezelött a mobil telcsivel jó ha telefonálni lehetett. Ma meg amiben, nincs kamera, MP3 lejátszás, internet, játékok, nagyfelbontású kijelző stb, az nagyon fapados.
    Namost a Wii kalaszzikus értelemben konzol, de az aktuális szintet meg nem üti meg, ez a Tarantino filmek sikerének titka is, minőségi szemét.
  • dez #151
    "en hd monitort hasznalok"

    Hűha! Nem SD-t!??? :P

    "A ps3 egy hd bluray player, amire van par nem tul nepszeru jatek is."

    No comment... :P

    "Az xbox360 pedig jatekkonzol, amin minden szabad, tehat az emberek azt csinalnak vele amit szabad es amiert fizettek."

    Mindent szabad, amit szabad? Ezt most jól megmondtad. :P Kár, hogy ez nem valami sok...

    Te ilyenkor be vagy állva, vagy alapból nyomod így? :P
  • kvp #150
    "Amúgy nézd meg valahol élőben, 1080p videót ugyan is én sem találok;)))"

    A japan filmek jo resze mar eleg regen 1080p-ben toltheto le a halorol... Egy par ev es a tv-t hasznalo emberek is talalkozni fognak ilyenekkel. (igen, en hd monitort hasznalok /1200p/ es azon szoktam jatszani, filmet es tv-t nezni is)

    A wii egy tv-s jatekkonzol amin lehet internetezni is. A ps3 egy hd bluray player, amire van par nem tul nepszeru jatek is. Az xbox360 pedig jatekkonzol, amin minden szabad, tehat az emberek azt csinalnak vele amit szabad es amiert fizettek. A fentiek tukreben aki jatszani akar az jatekkonzolt (wii-t) fog venni, a tobbiek meg olyat amire buszkek lehetnek, hogy ok jo fogyasztok.
  • Sanyix #149
    Az mint mindig.

    Én aztán nem teszek 1 métert se hogy megnézzem milyen, ezért van a net.