Egyre jobban elhúz a Wii

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzson
Nagyon sok játék kihasználja a 6axis motion szenzorjait, pl. FPS-ben újratöltés, MOH-ban közelharc, stb stb.

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

azert koszi h. elolvastad hsz-eket es leterhelted vele azt a par agysejtedet, amikkel ilyen hsz-t tudtal megfogalmazni<#nyes>
ÓÓ A SOK KONZOL DROID MIT ÖSSZEMARAKODIK ITT HÁHÁHÁHÁHÁHÁ <#hehe><#hehe><#mf2><#vigyor1>

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Sanyix
Dehogy rendelem meg. Ilyen játékért nem fizetek 😊
Csak aki már tolja az mozgásban látja, ahol közel sem így néz ki, mert ott nem mindig a legjobb kameraállást látni 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

<#taps><#eljen>
Persze, ez az elõnye mindenképp megvan. (Meg az is, hogy a helyzete pontosan meg van határozva.)

NEXUS6
😉))

Hát igen, egy fórumon kb 3 dolgot lehet csinálni:
1. infót szerezni a többiektõl, bár ezt nagyon nem gyakorolják az emberek,
2. röhögni mások blõdségein
3. nevetségessé válni (ez utóbbit azért igyexem elkerülni, nem mindíg sikerrel)😉

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
A kedvedért leírom mégeccer: van aki már tolja a japó verziót, szal ez egy megjelent gáme!
A platinumshopban feladod a rendelést és 1-2 héten belül megkapod 12.900Ft-ért.

Csókolom!

(EU verzió e hónap 28-tól)

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

csak itt talan eppen az lenne a lenyeg h. a wiimote-t mozgatva de 1 pontra iranyitva pontosan tudjunk celozni (mint pl kezben tartott pisztollyal)
az elmult jo 1 evben egyre tobb projekt jelent meg a neten, amik ezt a ficsort kihasznalva erdekesebbnel erdekesebb dolgokat hoznak ossze(nem feltetlenul wiimote-tal). ugye tudjuk h. 1 letezo kutyu vizsgalata utan konnyebb sajat applikacioba bele rakni az ott szerzett tapasztalatokat.(pl a logitechnek is van ilyen egere, ha felemeljuk az asztalrol a kijelzo fele tartva "hadonaszos" egerkent tudjuk tovabb hasznalni)<#smile>
Ja, hogy 4-5 év múlva?😊
Jó, akkor min problémázol most?😊
Akkor minek szólsz hozzá egyáltalán a témához, ha te neked csak 4-5 év múlva lesz aktuális?😊

Nincs Wii-m, mondtam már.

"Kösz, hogy felvilágosítasz. Amúgy tavaly novembere óta, mióta a demó megvan, más autós játékkal eccerûen nem bírok jáccani."

Hát akkor mi a gondod? Akkor most miért nem játszol inkább?😊
Persze, ezek jó dolgok. De a mozgásérzékeléssel önmagában is megoldható, azzal a kompromisszummal, hogy mértanilag nem az adott pontra fog nézni a kontroller, de ahogy mozgatod, annak megfelelõen mozog a célkereszt, pointer, stb. is.

Csak a pontosság kedvéért: a fel-le, stb. 1-1 irány. 😊 A tengely elfordulásokat veszik a második 3-nak. Az elmozdulás-érzékelés és a gyorsulás-érzékelés ugyanaz. A PS3 kontrollerén több gomb is analóg (10 bites precizitású). (Talán a Wiimote alján és/vagy a Nunchuk elején lévõ gombok is ilyenek, nem tudom. Egyébként kár, hogy a Nunchukban nincs infa-érzékelõ, jobb lenne azzal lövöldözni.)

lattam mar a videot<#wink>. termeszetesen vannak megvalositasi alternativai a projekteknek, de talan nem is errol beszelunk. wiimote e tulajdonsaga mozgaserzekelo mellett nagyon jol elvezheto interaktivitast tesz lehetove(tv kulonbozo pontjaira valo pontos celzas, wiimote kozelitese-tavolitasa a tv-hez, wiimote forgatasa tv-re mutato vektor menten). ennek tudataban h. ezek mar bele vannak epitve a wiimote es infra nelkul a nunchukba, talan nevezhetjuk innovativnak is<#smile>
Mind a PS3 irányító, mind a Wiimote érzékeli a hat irányt (valójában csak három fel-le, jobbra-balra, elöre-hátra) és a tengely elfordulásokat (ezt a Nunchuk is tudja).
Analóg karja van mindkettõnek, a PS3-nak kettõ is. És persze sok gomb mindegyiken.
Továbbá a Wiimote-ban van infra port, gyorsulás érzéklés, rezgés funkció, mikrofon + hangszoró is.
"A többihez is elég egy sima kamera, max. IV szûrõvel." -> mármint nem kell hozzá Wiimote, a ledes toll v. "reflektor" persze igen.

A PS3 tudja a Head Trackingot egy sima kamerával, és még a fejedre sem kell szerelni semmit hozzá, elég az arcod, amit felismer. 😊 link
A többihez is elég egy sima kamera, max. IV szûrõvel.

Ne láss már bele olyat, amit nem mondtam. Csak arra reagáltam, hogy egyesek szerint a Sixaxis = DS2 rezgés nélkül, a Wii-mote meg ûrtechnológia.

PEACE! <#taps>

Egy dolgot már biztoan becsülök benned, hogy nem veszel fel semmi cinket, nem úgy mint sok fórumozó akkik vérre menõ harcot folytatnak nap mint nap itt az sg-én egy-egy termékkel/céggel kapcsolatban.

itt van 3 wiimote projeckt Johnny Leetol. elog jol elmagyarazza, sw-k letolthetok. lentebb rengeteg zoldseg szuletett a wiimote okoskodas kontosebe burkolva<#nevetes1>, csak azert nem kezdtem kijavitgatni, mert tudom, h. ha igazan erdekelni ezeket az embereket a tema, akkor utana neznenek, mint ahogy azt altalaban szoktak is<#smile>
Megint a technikai adat adat bla bla. Próbáltad már a wii moteot és ps3-at (mozgásérzékelõs módban)? Van tapasztalatod ami alapján kijelented hogya wiimote is egy nagy semmi a wiinél mert ps3-ban még jobb van? Akkor miért vannak csak wiire az azt kihasználó programok, miközben a kereslet elmozdult ilyen alkotások irányába? Miért nem lovagolja meg csak egy csapat a ps3 esetében a trendet és alkot olyan játékot ami teljesen a ps3 kontroller mozgásérzékelõjére épül és bealázza a wiit? Amelyek eddig használták egy mértékben miért osztják meg a felhasználókat? (konkrétan a terepversenyes meg sárkányosnál találkoztam több ilyen panasszal)
Hihetetlen mennynire a szívükre veszik a ps3 fanok ha csak egy dologban is de abban jobb a wii. Tudom tudom valójában technikailag nem is jobb...áááááá😄

Aki meg írja hogy olcsó a wii téved, piszok drága és pofátlan a nintendo, x360-al van egy árban, arcadot meg is haladja itt ott. A túlkereslet miatt azonban nem csökkent árat a japcsi cég. Egyébként annyira felkapott lett a konzolipar hogy mind3 fogy szépen, egyik leggyorsabban növekedõ ágazat.
Sanyix
Direkt azt kérte hogy rakjál be már megjelent játékból képet, erre te beraktad a szokásos, meg nem jelent ígértet...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

NEXUS6
Köszönöm szépen!

Ezt nagyon szépen összefoglaltad, még a könnyem is kicsordult!;D

Kívánom, hogy másnak se legyen gondja abból, ha ilyeneket akar beszerezni és a jobbik mellett szeretne dönteni. Amúgy amiket leírsz, az hónapokon belül már nem lesz akkora durranás, szerencsére.

NEXUS6
Bakter!
Téged öröm olvasni. <#nevetes1> Az a különbség pl. kettõnk között, hogy ugyan itt néhányan tényleg fanbolyok vagyunk, de te nem tudsz róla, hogy az lennél <#nyes>
("Úristen, néger vagyok?! Ezt eddig miért nem mondtad???? - Richard Pryor, Vak lárma) ;D

"Nem szólom le a Sonyt, de vedd már le a rózsaszín szemövegedet és valld be, hogy a Sony semmit sem csinált, csak létrehozott egy erõs gépet. Az, hogy van rá egy-két jó játék, nem a Sony érdeme, hanem a fejlesztõké."

Tényleg nem szólód le, de akkor az elõzõ mondatodban is mit csináltál?😉
Te meg vedd le a hegesztõszemüvegedet, amin csak a Wii dobozáról visszaverõdõ vakító fehér fény bír átszüremkedni!
Ja és a Sony-nak 19 (gyk. tizenkilenc) játékfejlesztõ studiója van, amik olyan címeket csináltak, mint az alant látható GT sorozat, vagy az Uncharted, meg ilyenek. Igaz a Nintendonak is van 3 belsõ, meg 3 külsõ fejelsztõ studiója, de ha a külsõket is számoljuk akkor még jön pl. az Insomniac, meg a Free Radical design (HAZE) meg ilyenek, akik szintén exkluzívokat fejlesztenek PS3-ra.

"Ezt tudod, hogy hívják?
Parasztvakítás.

Szépnek szép, csak éppen fél óráig elhülyülsz vele, aztán inkább alszol."

Kösz, hogy felvilágosítasz.<#hehe> Amúgy tavaly novembere óta, mióta a demó megvan, más autós játékkal eccerûen nem bírok jáccani. Sokan meghozatták már Japánból, de én kivárom a hónap végét és akkor megveszem az EU verziót! Hát engem jól elvakított, biztos mert akkora paraszt vagyok;D
(Közben akkor meg is rendeltem a kicsikét!😉))

"A nextgen Wii-re meg majd kijön egy hentelõs fantasy aztán dobhatod is ki a PS3-at."
Hát az lehet, de az sem idén lesz.😉)) Addig meg a PS-esek ellesznek a Valkyrie-vel, meg jövõre már talán végre beesik az FF13 is.

"A tények, kõkemény tények. A Wii lemossa. De ettõl ti még tudtok játszani a PS3-on."
Hát, ja de úgy majd 4-5 év múlva térjünk már vissza erre a témára, hogy hol tart a PS3 meg a Wii.

Asszem a dreamcast-hoz volt valami hasonló cucc, mint sixaxis.

shaken, not stirred

"The Wii Remote has the ability to sense acceleration along three axes through the use of an ADXL330 accelerometer.<28><12> The Wii Remote also features a PixArt optical sensor, allowing it to determine where the Wii Remote is pointing.<29>"

A Sixaxis 6 "irányt" érzékel. A 3 térbeli irány, és mindhárom tengely körüli elfordulás. A Wii-mote csak 3-at, de a célzás a képernyõ felé nézve pontosabb. Ennyi a különbség...

Tényleg? LINK

Most meg nem mondom, melyik, de egy korábbi konzolhoz volt. Néhány játék használta is.

"Wii irányítójának ötlete a Sony-nak is eszébe jutott (ledekkel és modulált fénnyel), csak valamiért elvetették - gondolom õk a játékosoknak akartak használható kontrollert csinálni."

Gomdolom ezért nem rezeg a PS3 irányítója.
itt van 1 kis cikk, es az utolso 2 bekezdes:" Haldokolna a pc-s játékpiac? Dehogy haldoklik, csak változik, és a statisztikák nem mutatják a digitális terjesztésben, vagy az online játékok havidíjaiban forgó pénzeket. Esélytelenek a néhány fõs lelkes amatõr fejlesztõcsapatok az óriáscégek mellett? Dehogy azok, a házilag barkácsolt kiegészítõktõl (modoktól) a flashjátékokon keresztül az Xbox Live-ig több lehetõségük van a kitörésre, mint valaha. Tényleg horror a PlayStation3-at programozni? Dehogy az, legfeljebb kicsit szokatlan annak, aki pc-n kezdte – és így tovább.

Még azt sem tudom meg, hogy fejlesztõi szemmel melyik a legerõsebb konzol, de kapok helyette egy igazi bölcsességet: senkit nem érdekelnek a processzormagok és gigahertzek, az a legerõsebb konzol, amin a legjobbak a játékok. És abból ítélve, hogy a Crytek Hungary pihenõszobájában melyik konzol körül csoportosul a legnagyobb tömeg, ez bizony a Wii."
igy is meg lehet kozelite a dolgokat<#smile>
Azért meg külön tiszteletet érdemel a Nintendo, hogy publikussá tette a Wiimote-ot és nem vadorzó módon fejlesztette exkluzívvá.
Figyeljél, a sixaxis érzékenysége sehol sincs a Wiimote-hoz képest. Nem is erre gyúrt a Sony, mondjuk látszik is.
10 éve lehet, csak hol?

És miért nem fejlesztettek rá?😊

A Nintendo nagyszerûsége abban rejlik, hogy megpróbálnak egy új játékélménynek ösvényt vágni. És megy is nekik.

Ez csak az elsõ generációs kontroller.

Ha bõvebb információt akarsz emgtudni, akkor tessék, olvasgass:

http://en.wikipedia.org/wiki/Wii_Remote
Milyen "klasszikus irányító"? Mert lusták kihasználni a mozgásérzékelést benne? (Fõleg a portokban.) A Sixaxist kormánynak is lehet(ne) használni pl. autós játékokban (magad felé fordítod, és az eredetileg függõleges tengelye körül tekered). Az FPS-es célzás is megoldható (csak mértanilag nem fog a cél felé nézni), de az elmozdulásból tudja, mennyit menjen melyik irányba.

Jaj, hagyjuk már ezt a koppintós szöveget. Mozgásérzékelõs kontroller már valami 10 éve volt. A LED-soros akármit (az mit is csinál pontosan?) meg nem nyúlták le, szal?

Éppenséggel általában a Sony házon belüli fejlesztései a legjobbak.

Röhejes hogy egyesek ennyire védik a PS3-at fõleg olyan szörnyûségekkel, mint a Lair 😊 . A wii nagyobb részt az ára miatt arat, és hogy másra tényleg nem jó mint játékra. Akik wiit vesznek nem akarnak dvd-t nézni, vagy blue ray-t játszani akarnak, poénból, szórakozásból. Nem napi 8 órát a tv elõtt punnyadni és online írtani egymást, hanem apróságokkal elszórakozni... Erre tökéletes, plusz még olcsó is...

A ps3-nak egy esélye lesz túlszárnyalni a wii-t a közeljövõben egy hónapra... Mikor kijön az MGS4... Remélem az MGS4 boundle felénk is megtalálja az útját, király lenne ^^.

shaken, not stirred

Ez jó game lesz, mire kijön a teljes meg már olcsó is lesz ps3. Ebben talán már megmutatkozik a cell ereje ténylegesen, amiben többet tudna nyújtani mint a másik két konzol (itt vmi brutális fizikára gondolok amit még sehol nem láttunk)
Miért baj az ha fotelból irányítható egy játék wiin? Ja mert a ps3-at fotelból kell játszani és ciki hogy úgy is, azonos játékkategóriában is élvezetesebb a mote 😄 fps ég és föld a klasszikus irányító vs mote kettõsbõl...😊 de ezt úgysem érted meg, a nemtom hány éves kvarcjátékgombbokkal csak úgy osztod a fejlövéseket 😊). FPS irányítás nálam: 1. mote 2. pc 3. klasszikus konzol.
Pár játék csak fpsre amit kértél: metroid, resi umbrella, red steel, vannak még ilyen vackok hogy medal of honor (az újabb fajta a régi elbaszták, mert már több is van wiire 😊 ) meg call of duty de azok nekem nem jönnek be mert már nemtom hány vh-s játék van. Nem fps kategóriában meg nem fogok játékokat sorolni, legyen elég annyi hogy fps-bõl van a legkevesebb játék wiire mégis írtam pár címet amik nem fél órára valók.
Mittudjam én hogy miért szólják le, én csak olvastam a tulajok véleményét hogy jajj de szar a lairben meg abban a motoros/autós terepversenyes játékban. Én nem szóltam le.
A wiimote meg hogy csak hadonászni jó....persze. IS. Fps-t ezerszer jobb vele játszani, fotelból csuklómozdulatokkal, bal kézzel egy mozdulattal töltesz míg jobb kézzel célzol. Érted kézzel. És nem gombbal lol 😊
Tényleg fel nem fogom miért kell állandóan basztatni a wiit mindennel. Szerintem a kritizálók 90%-a sosem próbálta ki, amennyiben igen akkor meg hazudik. Csak hadonászni jó pfff. Ps3 meg ilyen alapon csak ujjlenyomatgyûjtönek jó a rendõrörsökön.

//OFF

Szót, szót követ, de nyugodjon meg mindenki. Nexus már jó elõre összevásárolta PS3 -as cuccait, aka gondolt a jövõre 😊 És akármi lesz nála a PS3-on kívül nincs más, nem lehet meggyõzni semmirõl se, õ be van sávíosítva egy sony vonalra meg a ps3+fullhdtv élmény világra+7.1-es hangzásra, neki ez az élete, õt ez teszi boldoggá (?)

Ez egy olyan jó érzéssel töltsön el mindenkit 😊

Egyébként én azt nem értem, mi fáj a PS3 fanoknak? A Nintendo elveszi a gépeteket, vagy mi?

Nektek a Ps3 kell, hát vegyétek meg, oszt annyi😊

A tények, kõkemény tények. A Wii lemossa. De ettõl ti még tudtok játszani a PS3-on.
Ezt tudod, hogy hívják?
Parasztvakítás.

Szépnek szép, csak éppen fél óráig elhülyülsz vele, aztán inkább alszol.
És a Sony mit csinált?

Belekakilt egy erõmûvet a dobozba és annyi. Ehhez képest a Wiimote igenis forradalmi újítás.

A sonynak volt, jah, az a szar sixaxis, amivel még a seggemet sem tudtam volna kitörölni, mert ahhoz nem elég lágy. (Hozzátéve, hogy a sixaxis egy gyér, Wiimote koppintás. Ipari kémkedéssel nem vádolom õket, emrt már 3 éve hallani lehetett a Wiimote-ról)

Nem szólom le a Sonyt, de vedd már le a rózsaszín szemövegedet és valld be, hogy a Sony semmit sem csinált, csak létrehozott egy erõs gépet. Az, hogy van rá egy-két jó játék, nem a Sony érdeme, hanem a fejlesztõké.

A nextgen Wii-re meg majd kijön egy hentelõs fantasy aztán dobhatod is ki a PS3-at.

NEXUS6
"Nagylelküen mindig kihagyjátok, hogy a Ps3-hoz minimum HD-ready tv dukál (amúgy is horror áron van, hát még tv-vel..) A Wii-hez meg nem kell tv upgrade...ennyi...a többség nem hd mániás (húgom például megõrül a 16:9-es képmérettõl,visszasírja a régi tv-t..persze lehet 4:3-as a kép,de úgy meg csúnya a széle😄)"

Nagylelekûen mondom az érdekedben, hogy ezt a hülyeséget ne nagyon hangoztasd.
A PS3 normál tévén is megeszi, aztán meg kiköpi azt, amit egy PS2 kategóriájú gép tud. Ha az a mániád, hogy kifollyon a szemed, akkor nézzed normál Tv-n, a poligonok, meg a fizika az mindenesetre ott lesz a képen!😉
Aztán úgy láccik túl gyakran nem jársz szórakoztató elektronikát árusító boltba, mert akkor tudnád, hogy mostanában egy viszonylag jó HDTV annyiba kerül, mint 1-2 éve egy bóvli 100Hz-es normál felbontású. Ja és amúgy nagy gyártók (Samsung, LG, stb) már nem is gyártanak normál tv-t. Szal e téren nem ártana updatelni.

Ja és a PS3 meg 90 alatt hazavihetõ. Tényleg nem olcsó, de ha meggondoljuk, hogy a Wii 60-ért még DVD-t sem játszik le, és jövõje semmi, mert csak SD felbontást tud, akkor az tényleg pénzkidobás.

NEXUS6
Óhajod parancs!😉

Itt van két kép a GT5P-bõl, ha még nem láttad volna öket. (Bár amilyen májer vagy biztos láttad. Hiszen honnan tudhatnál egyébként ilyen okosságokat mondani ugye, ha nem láttál volna már mindent a világon! -de legalább is mindent, amit érdemes megnézni😉))

NEXUS6
"Ezen akkor röhögtem jót amikor a lairt fejlesztõk bejelentették hogy wii-re fejlesztenek, illetve amikor egy exkluzív ps3-as horrorjátékból exkluzív wii-s lett. Na jó ez szurka volt bocs 😊"

Egészségedre!
Én akkor fogok röhögni, amikor majd a Lairt összehasonlítom azzal, amit a Wii-re tudnak összehozni!😉

Hát pedig barátocskám épp most láttam neki a Morrowindnek és a Kotor 1-nek olyan sokadszorra (párszor lepörgött már) Persze lehet, hogy csak a gépem kaksza, hogy jó grafikájú progikat futtassak rajta (Core2Duo E8200 "wolfdale" 2.66Ghz, Asus EAH 3870 graf. kártya 512Mb DDR4-es rammal, 2Gb Corsair 800Mhz ram, etc..) Én nem értek hozzá, biztos ez miatt mondom, hogy nem a grafika az elsõdleges (nálam ofc...vagy a haveromnál aki éjjel-nappal WC3-at nyomat és semmi mást..vagy a másik,aki Age of Empirest PC-n és Gears of Wart Xbox360-on...stb..) Nekik is savanyú lehet a szõlõ:S😛
Persze ez pc-s dolog,szóval kicsit off😄
Nagylelküen mindig kihagyjátok, hogy a Ps3-hoz minimum HD-ready tv dukál (amúgy is horror áron van, hát még tv-vel..) A Wii-hez meg nem kell tv upgrade...ennyi...a többség nem hd mániás (húgom például megõrül a 16:9-es képmérettõl,visszasírja a régi tv-t..persze lehet 4:3-as a kép,de úgy meg csúnya a széle😄)
Jah, Nexus6...olyan játékból kellenének képek ami megjelent és nem olyanból ami "jön,jön,itt van,elment"....szép steril képeket én is össze tudok dobni, ha nagyon kell😛 (ajánlom nézz meg 1 akármilyen épületet az életben,falat,tetõt és rájössz mi a bibi a képpel-többek közt)
Esetleg azok a tudatlanok szólják le, akik azt sem tudják, miért úgy hívják, hogy Sixaxis. 😊 Az egy dolog, hogy PS3 ez a mozgásérzékelés még nem felkapott téma, így csak kb. 1 játék használja ki, de az évek alatt bizonyára lesz még jópár. Fõleg, ha "felfedezik", hogy jé, ilyet is tud. 😊 A Wiimote tök jó tenisz v. golfütõnek, lézerkardnak, de sok más játékhoz meg nem az igazi.