141
 • Epikurosz
  #141
  Te ugye nem voltál katona?
  Mert ott a nebáncsvirágoknak nem valami jó.

  A linket megnéztem, de semmit nem értek belőle. Szöveg nélkül nincs semmi értelme. Ha felteszek neked ide egy halálfejet, azt is jelentheti, hogy halálosan megfenyegetlek, meg azt is, hogy figyelmeztetlek egy halálos veszélyre. Vágod?
 • soldanus
  #140
  Kedvesem, Epikurosz!
  A 137-ben, már leírtam, és úgy igaz: Te, engem, nem tudsz megsérteni. Amiért mégsem hallgattam el a jelzőt, annak csak az az oka, hogy bizonyos tiszteletet meg kellene egymásnak kölcsönösen előlegezni. Talán, még akkor is ha nem úgy tűnik, hogy megérdemli. Mutasd meg, bizonyítsd, hogy Te különb vagy.
  Almár Iván professzor műsoráról, nem feledkezem el. Időnként, fogok rá gondolni. Egyébként úgy tudom, a "trident-féle" hozzászólás is olyan Fórumról való, ahol Almár I.-ra hivatkoztak.
  Viszonzásképpen, Neked is link, Ludvík Tuèek honlapja. A google, 12800 találatot írt ki.
  http://12wow.sweb.cz/
  Ha a szöveget ne is érted meg, a képeket érdemes megnézni.
 • Epikurosz
  #139
  Itt lehetne, de még nincs fent. Talán 3 hónap múlva.
 • Epikurosz
  #138
  Ne állj be te is a sértődékenyek sorába. Sok ilyen "lelkiző" van itt egyébként.
  Az m2-es műsor szerintem az interneten utólag is megnézhető. Egy beszélgtés volt Almár Iván csillagásszal a föndönkívüliekről, űrkutatásról és más hasonlókról.
  Talán az m2 honlapján még megnézhető a műsor. Sok újat nem mondott, ahhoz képest, amit már máshol is ismertetett, pld. a Mindentudás Egyetemén, de érdemes megnézni.
 • soldanus
  #137
  Kedvesem, Epikurosz!
  Sajnos, nem tudom fogni az M2-t. Azért, ha meg írtad volna, mit kellene látnom, megkerestem volna valahol, miről is maradtam le. Mert engem a téma, valóban érdekel.
  Azért, valamilyen érdeklődést, Te is mutathattál volna, egy ismeretlen, talán érdekes, vagy ötletet adó magyarázat iránt. Ehelyett, elintézted egy sértőnek is vehető jelzővel. Utána olvastam, és azt, amit én írtam, nem találtam baromságnak. Mások hozzászólását, nem feladatom megvédeni.
  Rendkívüli szerencséd van. Te, engem nem tudsz megsérteni.
  Azért, máskor, már ne írd le.
  Se nekem, se másnak.
 • Epikurosz
  #136
  Ne írd a baromságaidat, hanem kapcsolj az m2-re most.
 • soldanus
  #135
  A téma, engem is érdekel. Sajnos, csak most jutottam el ide. Eszembe is jutott, hogy érdekeset olvastam egy másik helyen. Gondolom, visszatér még ide valaki, és elolvashatja. Ezen kívül, még van más elolvasni való tridenttől, és a többiektől. Aki teheti, olvassa el mindet.
  Innen:
  http://forum.origo.hu/archiv/topik.jsp?id=69403&page=2

  trident
  2004. 10. 07. 12:32

  Ez itt a kedvenc Fórumom. Mindent elolvastam és tudtam kovetni. Rá kellett jonnom, hogy mégis van valami, amit nem nem találtam itt.Így tehát kozzé teszem.1977-ben az ohio-beli Delaware rádióteleszkóp feljegyzett egy adatsort.Úgy néz ki mint minden SETI-kutató álma.Kiemelkedik a háttérbol,(30x) Azóta egy generáció torte ki rajta a fogát eredménytelenul.Az uzenet 12 számjegy,a 21 cm hullámon, kisszogu kotegben, nem identifikált helyrol, (de nem kozelrol) sugározták. A számokat, minden fantázia megengedett módszerével vizsgálták. Máskép kell!Mondja nekem a konyv nem szerzoje, nem írója hanem értelmezoje ( ahogy magát jeloli) L.Tuèek, aki a maga módján dolgozta fel, adta ki konyv alakban. Ez van elottem, Tuèek mint képzomuvész, rajzban dolgozott. Persze kellett hozzá egy adag csill. mate. fiz. filoz. stb. tudás is.Szemléletesen, (nekem!) meggyozoen elvezet a számtani alapismereteken keresztul a Ludolf-féle számhoz, megindokolja miért 360 fokos a kor. Az ido fogalma, az EM mezo rezgése, a fény sebessége is az eredmények kozott van. Mindezt ábrák, rajzok, koordinátarendszerek segítségével. Én nem találtam benne hibát, csúsztatást, torést.(Persze, azért lehet). A készulo második kotetében további eredményeket ígér: az idegenek alakja, genet.kódja szaporodásuk, az adó és vevo antennák konstrukciója, jármuveik, meghajtások, saját kozlésuk alapján. A konyv 1997-ben volt kiadva.De Tuèeket nem unneplik eléggé. Talán mégsem úgy van?Magamban csalódást éreznék.Az olvasmány így is megragadó, inspiráló és tanulságos.Tuèek szerit, ha valaki 12 számba ennyi információt képes belekódolni, az megérdemli a hozzámért figyelmet. Ha valakinek a tartalom soknak tunik, gondoljon arra, hogy minden tudásunk, minden nyelven 37 betuvel leírható.Ha valaki megkér rá, annak tobbet is írok. A konyv cseh nyelvu eredeti. Tudtommal, nincs még lefordítva. Udvozlettel
 • vargagergo13
  #134
  Ja! A másik: tök jók a rádiójelek. Csak galaktikus méreteknél nemsokat érnek->
  mi se testbeszéddel kommunikálunk párezer km-re lévő haverjainkkal...
 • vargagergo13
  #133
  Egyszer hallottam egy nagyon jó megfogalmazást, kb így hangzott:
  A világegyetemet úgy kell elképzelni mint egy őserdőt, tele van hatalmas és öreg fákkal, mi pedig még csak egy palánta vagyunk a sok közül... Egyszerűen nem vagyunk elég érdekesek az ősi civilizációk számára. A többi palánta meg ott tart ahol mi, éppen most mászik ki a szarból (párdon).(A végét hozzáköltöttem.)
 • toto66
  #132

  Ezt már régebben feltettem.
 • tomcsa4
  #131
  Az a WoW jel meg gondolom azért volt, mert ők is csípik a játékot. Hiába, World of Warcraft forever!
 • tomcsa4
  #130
  Mondasz valamit. Ha lenne jelek, akkor sem kürtölnék szét, vagy igen? Vagy egyáltalán mibek ez az egész. Inkább fejlődjenek más téren, hogy embereket lőjjenek fel és lehetőleg valami értelmessel, mondjuk a környező bolgyók vizsgálatávan törődjenek. A meglévő kapacitásokkal meg szolgálják az emberek édekeit és betegségek ellenszereit kutató labort is építsenek. Jó, tudom már mindenkinek unalmas a Mars, Hold, Neptunusz stb, UFO-kra vágyuk. CSak leeht nem ez a módja!
 • tomcsa4
  #129
  DE bírom, miért hiszik azt sokan, hogy csak velünk akarják felvenni a kapcsolatot? Lehet mással, lehet nem látjuk jeleiket, lehet már itt vannak közöttünk...mit tudom én. Nem csak mi létezünk, hogy állandóan velünk foglalkozzanak. Vagy csak mi lennénk?:)
 • valamit
  #128
  Én úgy tudom, hogy nem csak a Wow jel volt, hanem több alkalommal is voltak az égbolt különböző pontjairól egészen rövid (bár a Wow-nál gyengébb) jelek. Ez jelentheti azt is, hogy van földönkívüli élet csak nem akarják velünk a kapcsolatfelvételt, ezért tűnnek el ezek a jelek minden alkalommal rögtön az észrevételt követően. (Ez esetben egészen a közelbe kéne, hogy legyenek, a reakcióidejüket figyelembe véve.) De másrészről az is lehet, mint ahogy a Wow jellel kapcsolatban is fenáll ez a lehetőség, hogy képtelenek vagyunk megismételni a jel fogása körüli körülményeket és az égboltnak csak olyan szűk sávjában foghatóak ezek a jelek, hogy számunkra túlságosan nehéz még ugyanoda visszatalálni. (Ez esetben viszonylag sokkal távolabb lehetnek, az adás észlelhetőségének keskenységét figyelembe véve.) Harmadrészről pedig fenáll a technológia korlátja is, azaz, hogy ez e kevés fogott jel valamifajta hibából adódik és tulajdonképpen a valóságban nem kellett volna, hogy jelezzen a készülék. (Figyelembe véve a nagyszámú és hosszú idejű megfigyelést és a kevés talált jelet, ez még akár bele is férhet egy statisztikai hibahatárba illetve akár a ritka természeti jelenség kategóriába is.)
 • pimplike
  #127
  There are the hidden plans!
 • Epikurosz
  #126
  A többi 62 másodpercben egy téridőugrásokra képes űrhajó részletes tervrajzai vannak.
 • globint
  #125
  Na, szóval, így kerstem: "Jerry R. Ehman 1977"
  Aztán így kerestem: "Jerry R. Ehman 1977 download"
  Így aztán találtam egy wav file-t,
  http://www.theparanormalreport.com/bloops-and-wow-signals.html
  de az csak 10' volt, semmi különleges, persze laikus füllel, de azért még-sem 72'........
  Szóval, izgat, mi lehet a 72' -ben?

  Lehet, hogy semmi...
  Lehet, hogy egy fegyver leírása...

  Már így is sokat foglalkoztam vele, csak ne-hogy jöjjön egy nagy fekete űrhajó az éjjel éretem....

  De azért félre a tréfit, meghallgatnám a teljes anyagot....
 • balage187
  #124
  Lattam mar "dokumentumfilmet" az 51-es korzetrol. Eleg durvan vedik. A keritestol jo messze (pontosan nem tudom mennyire, de annyira, hogy ott mar civilek is jarhatnak) valami mozgaserzekelok voltak, tobbet is talaltak. Meg rohadt sok ember dolgozik ott, sajat repulojaratuk van Las Vegasbol. Szerintem sincs ott semmi foldonkivuli, de hogy repulogep roncsok? Azt ketlem.
  Szerintem egyertelmu, hogy titkos katonai repulogepek vannak ott, es azokkal foglalkoznak, tervezik, epitik, tesztelik, stb. oket.
 • Csi9aa
  #123
  Kiöregedett kísérleti repülőgépek roncsai, a 60-as évekből.
 • Epikurosz
  #122
  Válasz: semmi földönkívüli nincs ott.
 • ge3lan
  #121
  Egészen biztosan ez lesz.
  Naponta 2x is.
 • USAMEN POWER
  #120
  Szerintem jó dolog más földönkívüli civilizációk utáni kutakodás, de nem nagyon örülnék annak ha a házunk fölött épp egy ufo űrhajó repülne el. És mivan hogyha a földönkívüliek a jeleinket csak arra használják hogy megtaláljanak és elpusztítsák az emberiséget, márha a jel elér hozzájuk. :S XD Szóval nem árt óvatosnak lenni !!!! De itt a nagy kérdés ami talán választ adhat: Mi van az Egyesült Államokbeli 51 es körzetben. Mi van, és mit titkolnak ott ?
 • Epikurosz
  #119
  Nincs wau jel.
  Hűha! jel vanHűha! jel van.
 • Scroll
  #118
  Szvsz az egész SETI egy értelmetlen pazarlás. kb 12-14 éves koromban hittem benne utoljára. Azt a rengeteg számítási kapacitást, amit erre pazarolnak, más értelmes kutatásra (pl. rák) kellene fodítani. Szerintem tipikus példája az emberi hülyeségnek és pazarlásnak.
 • Inquisitor
  #117
  Lentebb nyilván hülyeséget írtam , és mentségem sincs. A WoW signalról rengeteg írást találtam, de szerintem azért nem "hallgatható" meg, mert ha jól értem több frekvencián jött. Egyik oldalon azt írták, hogy azért nem sikerült újra megtalálni a jelet, mert arra az esély az akkori technikai színvonalon és az adott rádióteleszkóp felépítése okán egy a trillióhoz.
 • Inquisitor
  #116
  Nem tudom miként kerested, de a cikkben erősen el van írva a fószer neve: Jerry Ehman volt.
 • Inquisitor
  #115
  AZ Úr Hangja (ami életem legnehezebben olvasható könyve volt!) arról szól, hogy kap a Föld egy nagyon bonyolult és hosszú üzenetet a világűrből, amit el is neveznek Master's Voice-nak (Deux Vox?). Persze összetrombitálnak egy csapat tudóst, hogy fejtsék meg.
  A lényeg az, hogy akik szerint ez egy fegyver, azok az üzenet alapján kidolgoznak egy új fegyvert, akik szerint új energia előállítási mód, azok azt dolgoznak ki az üzenet alapján, akik szerint létformák genetikai kódja ..., stb.
  A főhős meg rájön, hogy ez egy teszt. Aki nem képes a saját elmebaján kívűl helyezni magát, és simán csak érteni az üzenetet, az sosem fejtheti meg, mert a saját baromságai fognak előjönni.
 • globint
  #114
  Azt a bizonyos 72 másodperces wow szignált sokat, és hiába kerestem, meghallgatható formában. Nem jól kerestem, vagy nem lehetséges meghallgatni technikailag? Tudtok segíteni?
 • lambda5
  #113
  Ha a Star Trek-ben megoldották, akkor elöbb-utóbb nekünk is sikerülni fog... (pl.: Q és természetesen a transzporter..)
  Egy atommal már sikerült... ;) Transzportálás
 • PepeLopez
  #112
  Ha az "energia és anyag ugyanannak a dolognak két különböző megjelenési formája"
  akkor már rég itt vannak, és körülvesznek minket csak energia formájában, és kurvára leszarnak minket, vagy nem tudják az energiát anyaggá alakítani, vagy tudják csak mi nem vesszük észre. Majd ha az ember is energiává tud válni aztán energiából anyaggá akkor jutunk el több száz fényévre lévő "helyekre". :DD

 • globint
  #111
  Sokat, és hiába kerestem azt a bizonyos 72 másodperces wow szignált, meghallgatható formában.
  Nem lehetséges meghallgatni technikailag, vagy nem jól kerestem?
  Tudtok segíteni?
 • Zsolcz
  #110
  jah iken
 • savior
  #109
  te elmeleti sikon gondolkozol, en pedig gyakorlatin. azok a szamok leteznek, amiket mar leirtunk valahol, marpedig ha leirtuk akkor nem is voltak vegtelen nagyok. ahogy nonek a szamjegyek, ugy nonek a tavolsagok is a primszamok kozott. tehat lehet hogy a kovetkezo primszam mar akkora tavolsagban van a mostani legnagyobb ismerttol, hogy soha nem fogjuk megtalalni, tehat gyakorlatilag nem is letezik.
 • lambda5
  #108
  Nem igazán emlékszem "Az Úr hangja"-ra mert nagyon régen olvastam...,de biztos igazad van.
  Sajnos összekevertem: Herbert W. Franke - Az orchideák bolygója című könyvével... (a nagyon fejlett civilizációról, ami elfordul a külvilágtól, és az anyagi léttől..)
  (Így már a saját értelmes létemben sem lehetek biztos... )
 • ForzaInter
  #107
 • raingun
  #106
  Én 20 ezer órát dolgoztam fel, de nem találtam semmit :-)
 • Myron
  #105
  ezzel kb azt modntad h hiszed ha látod h végtelen sok szám van :D ezt én már kb alsós koromban fel tudtam fogni, hát h neked ezen a téren nehézségeid vannak az már a te bajod :D
 • Myron
  #104
  idiot :D
 • savior
  #103
  hiszem ha latom :)
 • Epikurosz
  #102
  Ennyit én is megértettem:
  "Vajon közös nyelv-e a matematika minden elképzelhető intelligencia számára?"
  De buta vagyok, nálam ez természetesnek tűnt.
  Pedig ha egy amazonaszi ősemberrel találkozol, nem azzal kezdi, hogy neki hány felesége van, hanem magára mutat, a nevét mondja (általában azt, hogy ember), majd megtapogatja a hajad, szóval minőségi dolgokkal hozakodik elő, nem mennyiségekkel.
  Persze, ha ezt egy nagybummnyi - tetszik ez a szó! - távolságban élő lénynek akarod közölni, akkor neincs más választásod, kvantifikálni kell az információt. És akkor bele is verted a fejed a matematikába. Amelynek földönkívüli fejlődését megtapasztalni, azt hiszem, hogy felérne egy Mária-jelenéssel (bocs, túloztam).