152
-
aaaaa #72 Igen a kanyarban 30-as táblánál kiállított traffipax is efféle rendes ötlet, az hogy akár halálos balesetet is okozhatnak a hirtelen fékező autók, persze nem érdekes, a büntetés a lényeg. Ha valaki azt meri állítani nincs ilyen, hazudik, az M1-es Bocskai útra kanyarodó részéhez régebben rendszeresen beálltak a 30-as táblához a kanyarba, és azok is fékeztek , akik 30-cal mentek, csoda hogy nem történt baleset emiatt. (bár lehet hogy történt, csak nem verték nagydobra.)
Ennyit a szabályokról... Nem minden szabály tartható be mindig, és általában pitiáner kisemberek lesznek az áldozatok, akik becsületesen elismerik, hogy vétkeztek, és ügyvédre sem telik nekik. -
Inquisitor #71 "Osztom azok véleményét, akik azt mondják, hogy a becsületes embereknek nincs félnivalójuk, ..."
Hát persze, mert ez átlagember akaratán múlik ebben az országban? Lol.
Gondolom a lakosságnak max. 70% lehet létminimumra, létminimumos 6 órás melóra vagy semennyire se bejelentve ... és nem azért mert ők így akarják. Ellenben őket büntetik. -
Inquisitor #70 Nemrég volt egy ilyen eset, simán OTP leinkasszózott nullára egy céges számlát, mindezt úgy, hogy nem volt róla értesítés, a cég sose állt kapcsolatban az állítólagos inkaszó kérelmet benyújtóval, és a bank nem volt hajlandó(?) közölni a jogalapot. Egy kisebb cég simán csődbemehet, mire kiderül nem is volt tartozása. Ráadásul az állítólagos fél akinek "tartoztak" nem első esetben kért inkaszót cégekre, akikhez semmi köze se volt. -
wOlFbYTe #69 "a párnám alatt gyűjtöm a pénzt ott van a legnagyobb biztonságban" - hozzátok ezek szerint még nem törtek be. A családi házunkból festményeket, pénzt, ékszert vittek el, a rendőrség nem talált semmilyen nyomot, köszönjük hogy nálunk vásárolt.
Inkább tartom a vagyonomat jobban kontrollálható környezetben, értsd: a pénzemet a bankban, vagyontárgyaimat és fontos okmányokat széfben.
A bankkártyák tranzakciói valóban visszakövethetőek. ÉS AKKOR MI VAN?! Aki joggállamban nem képes a saját jogait érvényesíteni, magára vessen. A bankokra igen szigorú jogszabályok vonatkoznak, amiket nem ők alakítanak hasraütésszerűen, hanem erre kijelölt nemzetközi és szervezetek. Az adataimat nem adhatják ki harmadik fél részére, ha pedig megteszik, van rá megfelelő ellenlépés.
A sorbanálláshoz annyit tudok hozzáfűzni, hogy én a kp-s fizetéssel többet bíbelődtem a kasszánál, mire előkotortam az összeget, mint az előttemlevők a debitkártyával. Itt nem szórakoznak a bankok és POS-terminálok PIN-kóddal, hanem fényképes kártya van. Megnézi az eladó és ha stimmel, lehúzza - ha nem, akkor szióka van, jöhet a következő vásárló.
Akinek meg rejtegetnivalója van, magára vessen, legyen vele tisztában, hogy ez a jövő. Tessék becsületesen élni és következetesen intézni a dolgokat. Ja hogy ez Magyarország is mindenki így csinálja? Hát igen, pontosan ezért tartunk ott, ahol. Lehet jönni olyannal, hogy akkor hogyan fizetik pl az éttermekben a jattot, csúszópénzeket, fizetésen felüli "bónuszt", hogyha minden tranzakció kártyával történik. Sehogy.
Kicsit nézzen mindenki magába. Van aki túrórudit húz a sarki közértből, van aki pedig milliókat sikkaszt, a munkáltatók érdeke az hogy a dolgozókból minél többet sajtoljon ki minél kevesebb ráfordítás mellett.
Ez máshol nem így működik. Mint korábban említettem, Izlandon élek. Itt úgy oldották meg a dolgokat, hogy mindenkit korrektül megfizetnek azért, amit csinál. A munkanélküliséget leszorították, tessék megnézni a tendenciát: http://www.indexmundi.com/iceland/unemployment_rate.html
Az embereknek nem kell attól tartaniuk, hogy kisemmizik őket. A bűnözés minimális, sok család a lakóházakban a drága kabátokat, cipőket, snowboardot, korcsolyát, biciklit a lakáson kívül, az előtérben tartja. Otthon mi lenne? 10 perc alatt eltűntetnék.
Talán nem nyavalyogni kellene, hanem tenni valamit azért hogy az országnak jobb helyzete legyen. A legalacsonyabb társadalmi szinttől a legmagasabbig, csak együtt lehet előremozdítani a dolgot. Csak sajnos a magyar birkamentalitás ezt nem teszi lehetővé, így mindenki a saját levében fő... -
Ghoosty #68 Azzal, hogy a készpénz megszűnik, csak az eszköz lesz más a kisemmizésre, lenyomozásra, mint eddig.
Osztom azok véleményét, akik azt mondják, hogy a becsületes embereknek nincs félnivalójuk, ahogy nekem sincs, minden jövedelmem be van jelentve, nálam azt ellenőriznek amit akarnak.
Valaki írta, hogy a kamerákkal is csak az autósokat basztatják, hát basztassák is, ha megszegi a szabályokat, hát kapják is el.
Ha nem ugrálna mindenki a személyiségi jogaiért, akkor lehetne arra is használni, hogy elkapják a kocsikat feltörőket. Nem lehet úgy használni a kamerát, hogy bárki felismerhető legyen, ezért nem lehet vele elkapni senkit, csak ilyesztegetésre jó.
-
aaaaa #67 Amit nem látunk az nincs is. Kinek az érdeke az hogy lásd ? Senkinek... A média nem erről fog írni, ha fog is, úgy hogy aljas csalónak lásd az egyszerű kisvállalkozót is, több milliós csalásokról harsogva. -
bunny #66 Hogy ne legyen offtopic teljesen. Ha bankkártyával fizetsz, az olyan, mintha nagy piros nyíllal mutogatnál magadra, nézd csak, költöttem 150.000-ret, pedig csak 90.000 a fizum, bibibi!
Ezért amíg az van itthon amit írtam, a bankkártya használatot kerülni kell, vagy retteghetsz mikor jön a nagy fekete autó. -
bunny #65 Gondolom azt azért sejted, hogy kik azok akik a törvényeket, szabályokat hozzák. Nyilván nem hülyék, hogy maguk ellen tegyék. Lefordítva.
A terepjárós, nagyvillás bácsit ha valami hiba miatt véletlenül behívnák az apeh-hez (nem fogják, mert a haverjai védik, de mondjuk véletlen) akkor ő megjelenik a könyvelőjével és az ügyvédjével, akik egy perc alatt bebizonyítják hogy a fehér fekete, és az ügyitéző örülhet, ha nem rúgják ki zaklatásért.
Ellenbe ha rólam vagy rólad van szó, akár pár tízezer forintért meghurcolnak, bűnözőként kezelnek. Ezt hívják demokráciának.
Ha rendes adórendszer lenne, a többség nem lenne rákényszerítve a csalásra. Lásd EVA. Vagy más országokvan a 19% és le van tudva minden. Ha nekem azt mondanák, hogy add ide bruttó minden bevételed 19%-át, boldogan adnám, mint ahogy a legtöbben. A sötét középkorban a kizsákmányoló földbirtokos a szegény parasztoktól tizedet szedett. Meg tizedet a papság. Ez összesen 20% - és az volt a kizsákmányolás, akkor mi az ami most van? És ha nem tetszik, vagy próbálsz megélni jön az apeh (bárki feljelent, kötelességük kivizsgálni!). Nem ismerős a töri könyvből? -
snakekiller #64 Szívesen hallanék erről, (nem kötelezően ebben a topikban, ez eléggé OFF) mert a környezetemben nem láttam meghurcolt, túlélésért harcoló kisvállakozókat. Egyik vállakozást a másik után indítót, üzletével folyton költözködőt, messze az átlag felett, látványosan költekezőt ezzel szemben nem egyet. De mivel valószínűleg egyoldalúak, felületesek a tapasztalataim, kíváncsi vagyok másokéra is. :) -
aaaaa #63 Azért a kettő között vannak átmenetek. A kisvállalkozó ha teljesen "fehéren" adózik mindenért,garantáltan csődbe megy, ez tény, még ha valakiknek az is az érdeke, hogy azt hazudják, nem így van. Azt hiszem álomvilágban éltek, vagy nem tájékozódtok arról mik is történnek , mert ezt inkább elhallgatják, hogy hány szerencsétlen kisembert is sikerült megszívatni, aki csak próbált nem éhen halni, és egy minimális normális szinten megélni... -
snakekiller #62 Figyu, azért a dolognak van egy másik oldala is: Azért gyakori, hogy egyesek életkörülményei (kertvárosi vadiúj építésű ház, több kocsi, terepjáró, úszómedence, évi többszöri kiruccanás valami egzotikus helyre a családdal) nem egészen (mondhatni egyáltalán nem) állnak összhangban azzal, amit jövedelemként bevallanak (ami sokszor minimálbér). Nem csak az APEH meg a pofátlan adórendszer éri meg sajnos a pénzét...
Így szokás szerint, megint az szív aki kényszerűségből, vagy önszántából (na ilyen se sok van) becsületes ha adózásról van szó és mivel a többieken nem lehet, rajta szedi be az állam amit kell. -
#61 És akkor mi van, ha tudja hogy tegnap vettem 10 tojást és egy kiló lisztet a piacon?
Az ő érdekük az, hogy vegyél 127-es full HD plazmát félmillióért, provident hitelre 300% THM mellett. Nekik ez kerek egymillió forint haszon úgy, hogy a kisujjukat nem kellett mozdítani érte. A világért sem akarnák kisemmizni a buta, fogyasztói lázban szenvedő vásárlót, emiatt fölösleges parázni.
takargatnivalóm nem volt soha, a családomban sem, szeretnék becsületes emberként is meghalni
Ott a pont. Aki meg minimálbérre bejelentett ügyvezető igazgatója egy "veszteséges" vállalkozásnak, annak IGENIS nézzenek a körmére, hogy ugyan miből vette az A8-at meg a kétméteres plazmát a szemlőhegy utcai 200 négyzetméteres panorámás villájába. Mert ilyen esetben gyanúra adhat okot, hogy az adófizetők, vagyis a mi pénzünk szenved veszteségeket, amiből mondjuk lélegeztetőgépet lehetett volna venni egy pénzhiány miatt bezárásra ítélt kórházba. -
aaaaa #60 Na majd, ha valakinek egyszer "leinkasszózzák" az összes pénzét a kártyáiról , bankszámláiról, és csődbe megy emiatt, netán a háza, lakása, autója is bánja a dolgot, majd legközelebb elgondolkodik mennyire is "biztonságos" a bankkártya a készpénzzel szemben. -
bunny #59 "Ma már minden gyakorlatias ember - legalábbis aki használ internetet - pénzügyeivel nem a környékbeli bankfiók csinosan elegáns bankügyintéző-hölgyeit zaklatja, hanem - kikerülve a sorbanállást - békésen kattintgat böngészőjében."
Ebből látszik, hogy nem magyarországon készült a cikk.
1. napközben a békés kattintgatás valójában malmozás a dög lassú netbankokra várva.
2. amióta az 50 éveket idéző lépéseket tesz az állam, pl. hogy bárki bankszámájába belemászik és bárkit mármikor meghurcolhat az apeh, hogy honnan lett a pénz a számláján akinek van esze kerüli a bankokat.
És még folytathatnám. Nem egy ismerősöm (nem bűnözők, csak épp látják mi történik) pont a bankszámla és a bankkártya megszüntetésén tépelődik.
Eddig azt hittem, csak a divatban van körforgás, de úgy látszik a politikában is. Van már újra ÁVÓ (APEH), újra vannak köhölt vádak (vagyonosodási vizsgálat) és ávósok (apeh ellenőrök). Remélem 40 év múlva majd őket is előveszik, mint elődeiket, és ők is védekezhetnek - csak a munkámat végeztem - -
arrakistor #58 Nem mintha a készpénzt nem ugyancsak ugyanők vernék a pénzverdében.. -
arrakistor #57 "Minden technikai feltétel adott ahhoz, hogy örökre száműzzük a készpénzt a mindennapokból, de az emberek ragaszkodása még biztosan jó ideig életben tartja majd." - igen , a zsidók már lecserélnék virtuális pénzre, de a sima gójok, az emberek még ragaszkodnak azért hozzá. -
csbi #56 ja meg a bank a legnagyobb hecker,hisz minden automatás felvételkor 200 forintot vesz le,meg mindig,ugyhogy az a nettó fizetés nem is nettó,hanam mégkevesebb..eleve ha a számlámra utalják a fizumat,mindjárt levesz,mert ugye kézbe nem adhatják -
arrakistor #55 az ilyen virtuális tiszi-toszogatásokat és trükközgetéseket pedig már jól ismerjük meg a hekkelgetéseket, aztán eccercsak benyögi a bank, hogy: "bocs most nincs meg az 5 millió lóvéja mert éppen leszippantotta egy hekker, majd leközelebb talán nem jár ilyen szerencsétlenül "
nem beszélve a postabank, princ ügy stb.. egyéb botrányokról akik még a valós pénzt is benyelik nemhogy a virtuálisat. -
arrakistor #54 nagyon 1xű a képlet: nagyívben el kell felejteni a bankokat. nekem pl: banxámlám sincs, a párnám alatt gyűjtöm a pénzt ott van a legnagyobb biztonságban.
Nálam jobban kezelni, és befektetni pedig senki nem fogja, főleg nem egy kampósorrú brigád. -
csbi #53 Sok birka kártyahasználó,szépen haladtok a mátrix világa felé!Mindent tudni fognak rólatok,mert mindennek nyoma leszaz apek már most is TUDJA?MIKOR FIZETTETEK ÉS MENNYIT A TESCÓBAN!!! minden adat bekerül 1 nagy adat bázisba és egy kattintással minden előhívható!106-os plazmát vettem 2 hónapja,de NEm kértem névreszóló számlát,csak blokkot,a garancia akkor is él,csak láthatatlan vagyok pl az apeh felé...mindenkinek ezt javaslom,mert az a görény még azt is megkérdi,miböl vettél levegőt -
daanika #52 en nemsokat ertek ezekhez a dolgokhoz, de: enis ugylatom hogy ennek a lenyege a full controll. ha nemlesz keszpenz, hogy vasarolsz magadnak barmit ugy, hogy az utolag ne "uthessen" vissza rad. ezalatt mindenki gondoljon azt amit akar. es azokbol amiket vasarolsz, meg hogy hol, es mikor teszed ezt, gyakorlatilag ismered a szokasait, igenyeti, tudod hogy mindennap hol kolti a penzet, hol veszi meg a kilo kenyeret. gyakorlatilag tudsz rola mindent.
OFF- de talan megis egy kicsit ide tartozik: egy filmben, vagy dokumentumfilmben volt egy remek mondat "-Ha egy emberrol tudod hogy micsinalt delutan 3 orakor az elmult 2 honapban, akkor nagy valoszinuseggel meg tudod mondani mit fog csinalni holnap delutan 3kor." -
#51 A kedvenc IT cegeitek (tobbek kozott Microsoft, Google, eBay, AOL, T-Online, stb) is ugyanezt csinaljak, csak nekik mas-mas jellegu elektronikus eszkozok allnak a rendelkezesukre. -
#50 Nem vagyok en se a kartyas dolgok hive, de azert a kovetkezo nehany dologgal nem ertek egyet:
"Akik ezt a bankkártyás fizetést kritikátlanul elfogadják, nem is tudják mit csinálnak. Egyrészt jól kib..nak a sorban mögöttük állókkal, mert a kártyás fizetés hosszabb ideig tart, mint a pénzes, részben az aláírogatás miatt."
Ez rend szerint 10mp PIN koddal egyutt, ha aproert kotoraszok a zsebembe, vagy nem tudok elvaltani egy nagyobb cimletet talan meg tobbet kell varni.
"Figyeljétek meg, 15 éven belül ha valaki szórólapozni merészel mondjuk a fizetőparkolási maffiák ellen, azt is visszakövetik majd, hogy mikor mennyi papírt vásároltál és hol!"
"Megnyugtatlak", hogy nem ilyen piti ugyekre hasznaljak a begyujtott adatokat. Ha visszatekintessz a multba ugy 10 evet es csakis ezt tekinted, a globalizacios folyamat ugrasszeruen felgyorsult es folyamatosan gyorsulo tendenciat mutat. (Ugye nagyjabol mindenki tisztaban van vele, hogy ezt a "nagy hal megeszi a kishalat" c. jelenseg okozza.)
Amikor nagy befektetesi tarsasagok be akarnak kebelezni kisebb vallalatokat, az elso a piackutatas. Mi pedig ebben a piackutatasban veszunk reszt amikor kartyaval fizetunk, ugyanis meg fizetunk is nekik ezert a borzaszto ertekes informacioert. Korabban az ilyen piackutatasok hosszadalmas muveletek voltak es csupan talalgatasszeruen mukodtek, sokszor kudarcba fullattak a felvasarlasok. Ma viszont az elektronikus utalasokkal, kartyas fizetesekkel nagyon hiteles informacioik vannak egy-egy vallakozas, vallalat forgalmarol, ugyfelkorerol, igy a felvasarlast lebonyolito hienaik modszeresen csapnak le azokra a vallalkozasokra amelyek idejekoran igeretesnek tunnek.
Elsosorban egyebkent azokra osszpontositanak akik a nagy tomegeket szolgaljak ki. -
Péntek #49 Nagyon jót mosolyogtam a kommenteken. Frenetikus, hogy mennyi összeesküvés-hívő paranoiás él Magyarországon :) Javaslom hogy mindenki gondolkozzon el, egyik bank sem fog embereket fizetni azért, hogy a ti x Ft-os vásárlásaitokat keresse/elemezze. Napi x százezer, talán országos szinten milliós nagyságrendet elérő tranzakciókat senki sem fog átnyálazni, hogy "aha, már megint tankolt a Béla 40K értékben, ez a 2. a hónapban!, a Józsi meg már megint vodkát vett a sarki közértben." Az APEH pedig ha rádszáll, akkor úgyis behajt rajtad valamit, még akkor is ha az életben soha nem volt bankkártyád, számlád, etc. :)
Frissen nyomott bankjeggyel #37 egyetértek, viszont a rongyos, összehányt, összekoszolt fém és papírpénzektől kiráz a hideg. Bankkártyánál nem kell ilyen miatt aggódnom. -
Su0my #48 nem tudom, én nem félnék ettől sem, takargatnivalóm nem volt soha, a családomban sem, szeretnék becsületes emberként is meghalni. én azért szeretem a készpénzt, kár lenne, ha megszűnne. mindenesetre azért mindenki kicsit kerüljön közelebb a természethez, jó dolog az, és ez nem paranoia, csak ha egyszer valamiért oops nem lesz bankkártya, vagy nem lesz készpénz, akkor tudjuk, hogy és hol nő a krumpli meg az alma, illetve hol is van a disznóban a combihusi xD
banális közhely, sokszor szomorú vagyok, hova tart az emberiség, azon belül suttyó magyar honunk, de akkoris, én hiszek abban, hogy jó felé haladunk vaze, az olyan paranoiás embereket meg nagyon sajnálom, akik közül lentebb is megszólalt 1-2, biztos féltek valamitől, nehogy kiderüljön.. ezért kell becsületesnek lenni, tanulni, és megdolgozni a pénzért, mindenkivel, akivel csak lehet emberségesnek lenni. -
Su0my #47 Gerygrey for president! :D
kvp-nek is tisztelet! nagyon király kis hozzászólás, grat hozzá! -
Su0my #46 "Egy hónapja élek Izlandon."
Grat, irigylésre méltó! :) -
rbr #45 köszönöm :) -
RealPhoenixx #44 RBR: jo, akkor leirom, manapsag a penz fedezetet az ingatlanok adjak, illetve a dollar eseteben az olaj is, s ha az orosz olaj tozsde euro alapu lesz, akkor viszont az euronak is reszet fogja kepezni.
De!! Lenyeget tekintve ingatlan a fedezet java /amelyek jo resze szubjektiv ertekeles eredmenye, velelmezhetoen a banki penzek kozel 10-18 %-a valos fedezet nelkuli penz, amely ilyen felertekeleses "penzgyarapitas" eredmenye/.
*egyebkent valoszinuleg az a nagy erteku banki csalasos dolog is valojaban erre vezetheto vissza, csak van 1 balek, aki felvallalta a dolgokat, mindattol fuggetlenul, hogy szinte alig volt koze a temahoz* -
rbr #43 pontosan egy olyan társadalmat kívánnak elérni, ami a minél nagyobb mértékű fogyasztásról szól. aki nem teheti meg, hogy szükségleteihez képest fogyasszon, az meg egy nagy senki, kitaszított lesz, aztán kampec. már most is ez megy...
rohadtul nem normális az egész, nyílván vannak olyanok, akik "megérdemlik" ezt a helyzetet. de alapjába véve, az utca embere nem szeretné, ha a világ így működne
most képzeld, hogy ha még aprót sem tudsz adni a hajléktalannak, mert nem tudsz neki odavetni pár bitet
-
rbr #42 nem értelek téged, valszeg neked is van közöd a közgazdaságtanhoz, de mégsem értesz egyet velem. Lehet, hogy nem hangsúlyoztam eléggé a "szinte" szót? Igazából én a hitelkeretes meg egyéb dolgokra gondoltam, bankszámlapénz létrejötte, meg ezek nemzetközi globális piacra átültetve... ha jobban belegondolsz, gyakorlatilag monopoli pénz az egész -
rbr #41 lol -
RealPhoenixx #40 RBR: "az egész világgazdaság virtuális pénzmozgásokon alapul szinte bármiféle fedezet nélkül... " - nah, termit hofokot erzek, ugy sut az ertelem ebbol az allitasodbol :-)
Bocsi, ne haragudj, de azert egy kis kozgazdasagtan meg egyeb dolog sztem nem artana :-)
Van fedezet, de a fedezet nem arany, mint ahogy a mai napig is iszonyuan sokan gondoljak.
A tisztan virtualis penzes vilag eseteben is lesz fedezet, de!!!!!!! Ha ez igy fog alakulni, akkor mar csak szamtech malor kerdese a fedezetek amortizacioja es az ertekcsokkenes, vagy noveles.
Az ugyek eltusolasa pedig megegyszerubb lesz.
Ez kb olyan: minden konyvet digitalizaljunk, es az osszes eredetit egessuk el.
Csak arrol nem szolnak azok a balfaszok, akik ezek mellett kampanyolnak, hogy a banki vedelmek mennyire gyoparok es gyengek, es hogy az adott anyagot bar mar bedigitalizaltak, elegettek, majd pont a gyenge vedelem miatt, valaki jokor nez fel, es a bedigitalizalt anyagot pikk pakkra eltunteti.
Aztan pedig mar lehet majd okoskodni.
Osszesitve: vagyis ez a "technologia" elorebb jar, mint ezen "technologianak" a hatterkomponensei, es ahelyett, hogy a hatterkomponenseket szepen es jol felfejlesztenek, tolvajlasi erdekektol vezerelve inkabb ezt nepszerusitik!
Halgatyo: sajnos nem tom tenyleg kirol beszelsz, de ha adsz valami linket, amirol ugy gondolod, hogy erdemes elolvasni, akkor amennyiben idom lesz ra, igerem megteszem
-
#39 A történelem bebizonyította, hogy hatmilliárd embert nem lehet csak úgy következmények nélkül kizsákmányolni. Ha olyat mondasz ami "nekik" nem tetszik, viszlát megélhetés, munka, pénz, ágyő. - ha meg úgy irányítják a világot hogy senkinek nem tetszik rajtuk kívül, akkor pármilliárd elkeseredett, kisemmizett, tönkretett ember igen sokra képes.
Van valami ezekben az elméletekben, teljesen nyilvánvaló hogy adósrabszolgát akarnak csinálni sok emberből. Viszont ha mindenki csak vegetál, akkor ki fogja őket eltartani? Ennyire azért ők sem hülyék. Igaz, hogy olyan lesz az egyszerű állampolgár mint a fejőstehén, no de az a tehén sem ad tejet hogyha nem kapja meg a neki kijáró körülményeket. És ezt a "gazdák" is tudják. -
bandee1 #38 Bingó. -
zOMG #37 Bizony bizony, és nincs jobb a szűz kézpénz ropogásátol -
#36 használjatok csak nyugodtan.
vagyonosodási vizsgálatok alapja a kártyahasználat.
mindent tudnak rólatok.
pl. rtlklub-kártya, tök jó, csak onnan látják az összes tankolást.
elég xar ügy, ha keresel 70.000-et, és költesz 40.000-et csak tankolásra.
és bizony nem a milliárdosokat nézik....
okos ember nem használ bankkártyát, csak ha mindene tiszta.
pont arról szól a történet, hogy mindent tudni akarnak rólunk.... -
bandee1 #35 Legyél csak nyugodtan cinikus.
http://szabadszaj.extra.hu/index.php?page=100
Itt nézze meg a renintens gerygery, aztán ha látta , várom véleményét. Nincs szó Bibliáról benne, hogy abban lenne benne bármiféle "kód", ehelyett egész másról szól ez az igen döbbenetes dokumentumfilm. Jó szórakozást. Majd akkor legyen nagy szád, mikor egy készpénznélküli világban megmondják arctalan, névtelen emberek, hogy miért tiltják le a számládat, pénzedet, munkahelyedet miért veszik el, stb. Teljes ellenőrzés, Te pedig az engedelmes szolga. Ha olyat mondasz ami "nekik" nem tetszik, viszlát megélhetés, munka, pénz, ágyő. -
#34 Persze, sírok. Majd 2140-ben ha olyan lesz az aszcendens vagy mi a tököm, akkor majd jön a vízöntő és jól leönti vízzel a fejemet, bónuszként pedig RFID csippet ültet a bőröm alá, non-stop figyel, a bankkártyámról lehúzza a lét, belép a nemlétező WoW accountomba és meghalasztja a level 70 karakteremet, beleszarik a vécémbe és nem húzza le, megissza a hűtőből a sörömet és megkettyinti az asszonyt. Pontosan úgy, ahogy a Bibliában meg van írva, csak egy speciális kóddal titkosították a gonoszok.
Rettegek. -
kvp #33 "ajánlom figyelmedbe a zeitgeist c. dokumentum filmet, ha azután is paranoiásnak tartasz minket, akkor no comment"
Erdekes film, csak tul sok csusztatas van benne. Megprobal mindenbe belemagyarazni egy dolgot, fuggetlenul attol, hogy mi honnan jott. Pl. a zsidok aranyborju kultusza eredetileg a minoszi kulturabol jott, ami a bronzkorban viragzott, tehat nem asztrologiai az eredete. A leirt vallasi egyezesekkel csak annyi a gond, hogy nem valos eszrevetelek. Letezett egy ozirisz-dionuzosz kultusz, csak ez egy utolagos talalmany, ami gorog hatasra jott letre egyiptom gorog megszallasa utan es tetelei nem egyeznek a filmben emlitettekkel. Kesobb egy 19. szazadi egyhazellenes iro elesztette fel es egeszitette ki, majd 2000 korul lett belole regeny ket angol iro tollabol. Leginkabb azert problemas, mert az emlitett egyiptomi istenekkel az a gond, hogy joldefinialt csaladfajuk van (ket szulovel) es hajlamosak eletben maradni. Jezusrol nem sok adat letezik, de benne van romai feljegyzesekben, rabbik altal irott dokumentumokban es a korabol feltart regi tekercseken is. Egyik helyen sem emlitik, hogy nem egy halando ember lett volna (es ez nagyjabol megegyezik a bibliaval is). Erdekes modon a fuggetlen arab leirasok csak mint profetat emlitik, akikbol volt par az oskortol szamitva a modern idokig, viszont tobbnyire jol dokumentaltan valamikor elt szemelyekrol van szo.
A bemutatott kereszteny jelkepekkel az a gond, hogy tipikus amerikai szuklatokorusegrol tesznek tanulsagot. Az altaluk leirt kereszt forma csak angilara volt jellemzo es kitalaloja az angolok megteritesen faradozo szerzetes, aki igy probalta osszehozni a keresztenyseget a kelta vallassal. Szerencsere ezt dokumentalta es kodexe fennmaradt. Ugyanez igaz a datumokra is. Csak azert van dec 25-en karacsony, hogy egybeessen a hanukaval es a pogany unnepekkel. A bibliaban emlitett romai nepszamlalas adatai alapjan meg lehet keresni a pontos idopontot es evet (a kereszteny egyhaz mindkettoben teved egy kicsit). A husveti esemenyek idopontja korrekt, ezt korabeli zsido forrasok is megerositik es levertek akkoriban egy roma ellenes fegyveres felkelest is, kivegezve a vezetoit. Errol kesobb van feljegyzes romai torteneti munkakban is, bar ott inkabb a rendet megzavaro esemenykent irjak le, erezhetoen bosszantotta a korabeli vezetoket.
A film inkabb egyhaz ellenes, mint korrekt. Alapvetoen a romai katolikus egyhaz ellen szol. Ilyen mozgalom letezett mar korabban is, ezzel a valtozattal az a gond, hogy egy szervezet elleni kirohanas soran az igazsagot is megtamadja es megprobalja elferditeni. Ezzel szemben pl. a reformacio soran az katolikus egyhaz elutasitasa nem jelentette a vallas elutasitasat is. A reformatusok egyik alaptelete az volt, hogy ne higgy mindenben feltetlenul, hanem inkabb probald megerteni az igazsagot. Az o mozgalmukbol alakult ki a ma svajci demokracia neven ismert jelenseg, ami az akkori reformacio soran letrehozott egyhazi es vilagi strukturakbol fejlodott ki (az alapja az egyforman muvelt, egyenjogu emberek kozossege, lasd ujszovetsegi kereszteny kozossegek). Egy kicsit utanna olvasva eleg hamar sikerul a belinkelt filmben is annyi lyukat talalni, hogy kideruljon hogy itt is a kovetkezteteshez gyartottak teoriat es nem erdekelte a keszitoket az igazsag. Ez ugyanolyan osszemosasa a valosagnak, ahogy az amerikaiak szamara mar teljesen osszemosodott a kereszteny szent miklos alakja a pogany telapoval es at is helyeztek az unnepet karacsony napjra, ami mar eleve egy pogany datumhoz lett kotve. A filmben leirt osszefuggesek is hasonlo osszemosasok, csak elsore kevesbe latszanak a hibak. Ha varunk egy kicsit, meg az is kiderulhet, hogy jezust mindig is a telaponak hittek az emberek es valojaban a keresztenyseg a pogany telapo kultuszbol ered aminek asztrologia oka van... :-)
ps: Nem kell paranoiasnak lenni, boven eleg ha valaki a tudast keresi. Ha sikerul megerteni az osszefuggeseket es elvetni a belemagyarazasokat, akkor sokkal elonyosebb helyzetbe kerul az ember. Pl. a bankartya rendszer lehet az allami diktatura ezkoze is, mint anno a jegyrendszer, de aki ert az informatikahoz, az tudja, hogy ugyanez a rendszer hasznalhato a szabalyok megkerulesere is es akar nagyobb nevtelenseget is biztosithat mint a keszpenz, nem beszelve arrol, hogy a virtualis penzt konnyebb nyom nelkul eltuntetni.