152
-
halgatyó #32 Lehet, Te is olvasod Drábikot:-)) Egyik kedvencem. Amit leírt, azoknak egy részét megsejetettem korábban is, de ilyen szépen, ősszefüggően és kiterjedtebb rendszerbe foglalva, sok (számomra) új ténnyel, más még nem írta le. Talán kicsit USA központú, legalábbis innen Magyarországról, de ez érthető, ott él.
(Itt Magyrországon talán Bogár László hasonlítható hozzá) -
rbr #31 az nem rosszabb, ha bankkártyát használsz
az lenne/lesz a rossz, ha kapnál egy csippet bele a bőröd alá az elkarodba, ami a te bankártyád, személyid, jogsid lenen egyben -
rbr #30 ha jobban megnézed, akkor az egész világgazdaság virtuális pénzmozgásokon alapul szinte bármiféle fedezet nélkül... akkor szerinted kit érdekelnek a szaros papírjegyek, amiknek csak előállítási költsége van + egy állandóan növekvő adósság hányad(lásd USA). a kápé szép lassan el lesz felejtve, az alvilág sem fog éhenhalni, mahinálni fog majd a számítógépes rendszerrel (érdemes lesz meg tanulni hackerkedni)
különben is egy újabb gazdasági világválság küszöbén állunk, csak még nem pukkadt ki a lufi -
rbr #29 aztán majd akkor sírsz, ha már késő lesz, mi?? -
RealPhoenixx #28 Hallgatyo es tarsai:
A bankkartya lenyegi felhasznalasa a kovetkezokre tagolhato (erdekszerak es erdekcsoportok "Tokesek" szempontjabol)
- aki nem tetszik, azt el lehet lehetetleniteni
- az ellehetitlenites kepessege zsarolas targya lehet (hamis tanuzasra hivas, etc)
- NAGYON FONTOS: A PENZ KORLATLAN SZAPORITHATOSAGA (akar megtevesztesek aran is) /nah ezert volt anno nagyon nagyon regen kivaltsagos helyzet a penzveresi lehetoseg, es ezert kivaltsagos helyzet ma, hogy minden allam rendelkezik ezen lehetoseggel, etc; es mivel bizonyos csoportok, es erdekszferak szepen atveszik ezeket a lehetosegeket, ezert sajatjuknak erzik, es probaljak magantulajdoni teruletre bocsatani ezt a meg ma kivaltsagnak nevezheto allami privilegiumot, persze a koztudat majd igyis ugyis allamot fog takarni/
- a penz korlatlan szaporithatosagabol adodoan ma a bankok es azok buntarsai, mint allami partok/szervezetek iszonyuan odzkodnak a penzek nyomkovetesi lehetosegeinek meg csak a gondolatatol is, aki ez iranyba akar lepni, azt mar manapsag is ellehetetlenitik (pedig mar 8-10-12 eve siman mukodhetnenek ilyen vonatkozasu rendszerek, de a kozpenzekbol valo nyereszkedes, a koz terhere, igen kivanatos dolog, es ebben nem csak bankok vannak benne, hanem tozsde is!)
sajnalom, mar igyis aszem tul sokat irtam le, szval aszem ennyi boven eleg -
#27 De hogy jön ide a tízparancsolat, 9/11 és a vízöntő?
Konspirációs elméleteket hallottam már bőven, de még mindig nem értem, hogy egyszerű emberként mivel lenne rosszabb nekem, hogy bankkártyát használok? Ha manipulálni akarnak, megfigyelni, vagy megkárosítani, azt megtehetik most is, bankkártya nélkül. -
Zro #26 Az igazán mocskos ügyletek a bankszférán belül folynak.
Annyi kp megmozgatásához már kamionok kellenének ;) -
#25 Belenéztem, pont egy olyan részhez sikerült tekerni, ami hiteltelenné tette az egészet :) (valami csillagjegyes faszság) -
#24 A kp. sosem fog eltőnni. A feketepiacnak és mocskos üzleteknek szüksége van rá. Nem igaz? -
Keither #23 Igen, valóban remek dolog lesz ha nem lesz kész pénz. Olyan szinten a bankok uralma alatt leszünk, hogy örüm lesz nézni. Ajánlom mindenki figyelmébe Dábik János - Uzsoracivilizáció című szösszenetét! Remélem még sokáig fogunk ragaszkodni a készpénzhez. -
kernerster #22 megnézheted itt -
rbr #21 ajánlom figyelmedbe a zeitgeist c. dokumentum filmet, ha azután is paranoiásnak tartasz minket, akkor no comment :-) -
#20 Halgatyó, paranoiás vagy :) Persze a sorban mögötte állóval való kibaszással maximálisan egyetértek, ezért nem is használom a kártyámat boltban, túl körülményes. Azt viszont szeretem, hogy nem kell a csekkekkel és átutalnivalókkal a postára mászkálni és sorbanállni, csak bepötyögöm a netbankon az adatokat és már kész is. -
Yoshimitsu #19 Jah és Mari néni a piacon is azt mondta a bankkártyámra hogy a k.. anyámat. :S Merthogy nála csak is pénzzel lehet fizetni ilyen műanyag játékkal nem. És amikor mondtam neki hogy a kártya a végén nem is lenne az övé hanem én vinném haza, akkor igazán felháborodott...
Másrészt emberek nem tudom ki hogy van veled, de én szeretem a pénz szagát. A bankkártyám szaga meg kicsit sem olyan. (Félreértés ne essék az nem lenne megoldás ha pénzszagúra gyártanák a bankkártyát. :) -
Yoshimitsu #18 Csak arra lennék kíváncsi, hogy akkor mit csinál ha zseniális kártyás illető, amikor úgy készül (mint a múlt évben) hogy ahová megyek nyaralni lesz autómata, ezért kp nem is volt nálam csak a kártya. És láss csodát odaértünk és az ég világon sehol nem volt autómata, csak a harmadik településen. Na akkor megérte? Fasza volt? Elment rá egy nap+benzin+kezelési költség. Jah de azért ge..ire trendi voltam. :) A Bankkártyás városi tahóként el is híresültem sajnálatomra. :S -
rbr #17 de nem sokára már csipeket akarnak beültetni... ID, bankszámla, stb. nem csak, hogy nyomon tudnak követni, de bármikor egy kattintással törölhetnek a rendszerből, ha nem úgy viselkedsz, ahogy ők akarják -
rbr #16 na azért nem mindenben: azért szoktam bankártyával is fizetni... mert az automatánál is kell annyit várni, mint a pénztárnál -
rbr #15 egyetértek az előttem szólóval -
halgatyó #14 Ez a bankkártyás disznóságtömeg az egyik oka annak, hogy annyira dühös vagyok erre a szar nyomorult bankár-kamatpénzuralmi rendszerre. MI KÖZÜK VAN EZEKNEK A SZ..OKNAK AHHOZ, HOGY ÉN MIKOR MIT VÁSÁROLOK? MIT AKARNAK MÉG ELLENŐRIZNI RAJTAM, NEM ELÉG HOGY BEKAMERÁZZÁK AZ ÖSSZES VÁROST, DE NEM ÁM A BŰNMEGELŐZÉS CÉLJÁBÓL, HANEM AZ AUTÓSOK BASZTATÁSÁRA, ATTÓL MÉG NYUGODTAN LEDÖFHETNEK AGYONVERHETNEK A C..NYOK EZEK LE SE SZ..JÁK a kamerák nem arra vannak hogy minket dolgozókat megvédjenek.. (amikor feltörték az autóma... az ellopott telefonomat nem voltak képesek letiltani, csak a SIM kártyát.. hajrá gazemberek!)
Akik ezt a bankkártyás fizetést kritikátlanul elfogadják, nem is tudják mit csinálnak. Egyrészt jól kib..nak a sorban mögöttük állókkal, mert a kártyás fizetés hosszabb ideig tart, mint a pénzes, részben az aláírogatás miatt. Pláne ha kiderül, hogy nincs elég pénz a kártyán... épp tegnapelőtt volt egy ilyen "élményem" az egyik hipermarketben
A nagyobb baj nem a sorbanállási tökölődés, hanem az abszolút ellenőrizhetőség. Figyeljétek meg, 15 éven belül ha valaki szórólapozni merészel mondjuk a fizetőparkolási maffiák ellen, azt is visszakövetik majd, hogy mikor mennyi papírt vásároltál és hol!
KONKLÚZIÓ, TÉZISEK
Az a viszonylagos demokrácia, aminek utolsó maradékait manapság számolják fel, annak az áldozatos harcnak köszönhető, amit a 19.-20.században sok ember folytatott. Az akkori dolgozó középosztály, amit most általában munkásságnak hívnak (NEM vagyok kommunista! a harcolók többsége szocdem érzelmű volt, az álkommunista irányzat túltengő szerepe csak később lett beleírva a történelembe)
Ez a harc ma már lehetetlen. A kamerák és a bankkártya rendszer hatékonyabban akadályozza meg, mint 100 évvel ezelőtt a rendőrszuronyok.
Ma, A TOTÁLIS ANYAGI FÜGGŐSÉG KORÁBAN nem kell megölni valakit ahhoz, hogy gyakorlatilag megsemmisítsék. Elég a megélhetésétől megfosztani, az illető halott. (először csak hajléktalan, a többi csak pár év kérdése...)
Ha a készpénz megszűnik, akkor ez az ellenőrzési és megsemmisítési lehetőség a hatalom kezében sokszorosára nő. Ha valaki nem tetszik nekik, egyszerűen letiltják a bankszámláját. Ha a rokonai segítik hogy ne haljon éhen, akkor az ő fogyasztásuk megnő, a bank ezt is érzékeli, és azokét is le fogja tiltani.
AKKOR SEM FIZETEK BANKKÁRTYÁVAL, HA AZ ANYAGILAG ELŐNYÖSEBB! CSAKAZÉRTSE! DÖGÖLJENEK MEG! szívből kívánom, hogy ez a kamatpénzuralmi rendszer veszítse el a következő világháborút! -
wOlFbYTe #13 *készpénz
Akkor is kártyát használnak, ha a kisgyereknek egy szál csokit vesznek és nem szúrós tekintetet, hanem extranagy mosolyt kapnak! -
wOlFbYTe #12 Egy hónapja élek Izlandon. Nagyon furán néztek rám az első héten az emberek, amikor kézpénzzel akartam fizetni :) Ugyanis itt a kézpénz már rég nem divat, a fiataloknak is debitcardja van, amin legtöbbször díjmentesen, azonnal jóváíródik a tranzakció. Saját ATM-ben a készpénzfelvét ingyenes, máshol 13 korona (~30 Ft). Nincsenek a kártyával visszaélések, mindenki ezt használja. Nem találkoztam még olyan bolttal, ahol ne lenne Point-Of-Sales terminál!
A parkolóautomaták miatt tartanak csak aprót maguknál az emberek, bár már sok helyen az is elfogadja a debitkártyát! A kapcsolódó szolgáltatások is minimális összegért érhetőek el, amit ráadásul saját magunk szabhatunk személyre. Én pl az 1000 korona feletti tranzakciókról kérek SMS-értesítőt, amit az online bankon, neten tudtam beállítani. Telefonszámot is bármikor változtathatok hozzé, nem kell személyesen bemenni, mint otthon.
Sajnos nagyon le van maradva Magyarország... -
#11 És a fekete lóvét hogy kapnánk? Kártyára felejtős... És a többség ugye minimál + fekete, köztudott. -
aDannyBoy #10 ez a legnagyobb buziság, ami az efizetést hátráltatja
számtech boltban pl azért nem lehet kártyával fizetni, mert kb van 6-8% profit, amiből a bank leszív 4%-ot.
köszi knh, köszi otp -
aDannyBoy #9 ja erről is volt szó a VISA sajttájon, csak ez éppen a fent részletezett folyamatok ellen ható marketing akció egyszerű ügyfélszerzésre.
Nyilván máshol kifizeted.
-
Cat #8 Az unicredit banknál egész európában, bármely ATM-ből a készpénzfelvétel teljesen ingyenes. -
Laslow #7 Hát én már nagyon örülnék, ha megszabadulhatnék teljesen a készpénztől. De nem lehet. Ebédkor készpénzzel vagy étkezési utalvánnyal lehet csak fizetni, a pizzafutárnak is, buszon és moziban készpénzzel, illetve néhány boltban szintén csak készpénzzel, hogy olcsóbbak lehessenek a bankkártyás tranzakciók elkerülésével. Ráadásul csúnyán néznek rám, ha kisebb dolgokat kártyával akarnék fizetni (pl. egy szál 1xx Ft-os tollbetétet). -
ViceX #6 ebben az a legjobb, hogy bizonyos bankok néha szinte elérhetetlen lassúságra lassulnak... és mielött belépne az ember lejárt a session limit (normális gép elött ülve, jó internettel) most ez mobilnál hogy lesz?! -
ez a gyerek #5 Nem csak a bank, hanem a kártyakibocsátó is von le jutalékot. Tény, hogy micropayment esetében nem éri meg ugyanaz a konstrukció, mint mondjuk egy plazmatévé árusító helynél.
Az ISDN-nel kapcsolatban annyi, ahogy én tudom, a jelenleg telepített kártyakezelő rendszerek csak ezen képesek üzemelni. A bolt tulajdonosok ha akarnák sem tehetnél rá a gépeket mondjuk ADSL-re. -
JL666 #4 Minden technikai feltétel adott ahhoz, hogy a szemét bankok még nagyobb profithoz jussanak hozzá. Magyarországon sokkal nagyobb a bankok profit íránti elvárásuk és készpénzfelvétért, meg mindenért jól lehúzzák az embert. Persze távolról sincs annyira kiépülve ez a bankkártyás téma, mint más országokban. -
Zoliz #3 Gates, meg a többi Vice kancsó elmehet a búsba. Az emberek szabadságot akarnak, nem, hogy a bank folyamatosan kicsesszen velük és szétvonja az agyukat is, ha megpróbálnak gondolkozni. -
Csaba42 #2 khmmm, ne értetlenkedj. Már amely banknál levonnak érte (nálam spec. nem, de nálam a netes utalás és a készpénzfelvétel is ingyenes). -
Inquisitor #1 "... hogy a mindennapok fizetési szituációiban, egy doboz cigi, egy üdítő, egy jegy megvásárlására még mindig a készpénzt használjuk szívesebben."
Vezesse le a T. cikíró én értetlenségemnek, hogy a doboz gyufa vagy üdítő mennyire éri meg a kereskedőnek kártyával való fizetésnél ha 100-200+áfa a tarnzakciós díj, plusz lejön 2-4% a vásárlás értékéből?
Nem ugyan itt volt cikk róla, hogy Észteknél és Litvánoknál mennyivel emberibb a banki hozáállás és ezért ott tényleg meg lehet ezt tenni ...
Meg mennyire fura helyzet, hogy rákényszerítik az embereket a bankszámla és kártya használatra és így a hatalmas bérükből még további ezreseket nyúl le a bankrendszer, ami közben ezen pénzt adja kölcsön és forgatja meg.