Viszlát, készpénz!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csak reménykedni tudok benne, hogy az irányítás ki fog csúszni lassan EEEZEKNEK a kezébõl, hogy nem tudnak majd rátenyerelni a megélhetésünkre, a személyes adatainkra, az agyunkra és gondolatainkra...
És hogy nem kapnak a kezükbe örök fiatalságot...
ami a gondolat-ellenõrzés képességével kiegészítve az emberiség végét jelenti.
Su0my

"az olyan paranoiás embereket meg nagyon sajnálom, akik közül lentebb is megszólalt 1-2, biztos féltek valamitõl, nehogy kiderüljön.. ezért kell becsületesnek lenni, tanulni, és megdolgozni a pénzért" - szomoru, hogy pont az nem esett le neked, amirol masok ertelmesen elbeszelgetnek, de hat egy rakat ilyen magyar van, akik most nyugdijasok, es sir a szajuk, de korabban hasonloan alltak a dolgokhoz, mint amiket te most itt papolsz!
(a logikadat kovetve: biztosan tok becsuletes vagy, es nyugdijaskent nem azon fogsz sirni majd, hogy miert csak annyit kapsz amennyit, es bizonyara majd jol a kepedbe dorgolik, hogy te nem fizettel annyit nyugdijra, mint amennyit gondoltal, hiszen fizetted a mostani nyugdijasokat, azokat, akik megmondjak azt, hogy te hogy fizess, etc, illetve fizettel sajat magannyugdij penztarba, majd ez utobbibol talan kapsz valami keveset, hacsak eppen azt nem fogjak mondani: bocsi, csodbe ment ez a bank, menj dolgozni!)

Ugyanis a tisztan elektronikus penz vilagban, teljes mertekben bankokra vagy utalva, es nincs semmi garancia, hogy az adott bank csodbe ne menne, vagy hogy ne banna rosszul a penzeddel, csak bankgarancia van, olyan bankgarancia, melyet az adott bank ad, aki csodbe mehet, szval feldughatod magadnak, mig ha van keszpenz, ugy akkor akar abbol is tudsz felre tenni, sot, esetleg extra profitra is szert tehetsz, ugyes gyujtokent!

Péntek:
"Nagyon jót mosolyogtam a kommenteken. Frenetikus, hogy mennyi összeesküvés-hívõ paranoiás él Magyarországon :) Javaslom hogy mindenki gondolkozzon el, egyik bank sem fog embereket fizetni azért, hogy a ti x Ft-os vásárlásaitokat keresse/elemezze."

En is nagyon jot nevettem a nevetsegesen egyugyu hozzaallasodon, mert ugyan igazad van abban, hogy egyik bank sem fog fizetni erte, sokkal inkabb fizet a bankoknak erte az APEH!!!!! Mikozben a bankok ingyert kapjak meg ezeket az infokat! - es mindezt csak azert vestem ide, hogy rohoghess magadon is, hogy mennyire nem latsz bele dolgokba, es hogy mennyire nem tudsz logikusan kovetkeztetni!

rigidus: #50-#51 -vegre egy ertelmes es logikus latasmod. Remelem magadban egy kicsit azert tovabb is gondoltad, mintsem hogy csak ennyire jutottal volna, de amugy IGAZAD VAN! :-)

ES AKKOR MOST ELMONDANEK VALAMIT, AMIT KIBA SOKAN NEM TUDNAK!!!!!
Az e-penz bevezetese mogott nem csak a "korlatlan" szaporithatosag lehetosege all, hanem a fekete penzek feletti kontroll lehetosege, amit a bankok siman magan celra tudnak forditani, ez pedig a kovetkezot takarja: ha van kezpenz, akkor az ilyen tranzakciokba a bankok nem tudnak beleszolni, ezekbol nem tudnak sem legalisan, sem illegalisan nyereszkedni (fekete penzmozgas) eseten, viszont ha kivonnak a forgalombol teljes egeszeben a kezpenzeket, akkor ezen a teruleten is nyereszkedhetnenek, es megjobban none a befolyasuk (gazdasagi/politikai).
Bizonyos AFRIKAI orszagokban a penzmozgasok becsult adatok alapjan a kovetkezok szerint alakulnak: a fekete gazdasagban mozog a penz tobb mint 80%-a, amibol az adott orszagok es allamok nem tudnak nyereszkedni, egyseges hadsereget fenntartani, etc.
Termeszetesen ott azert szinten a bankok java, javareszt nem veletlenul allami tulajdonban vannak, csakugy mint a vilag barmely mas reszen, mig MAGYARORSZAGON ez maskeppen van.
Vagyis: mig minden mas orszagban 60-100% -ban allami tulajdonokban vannak a bankok, addig MAGYARORSZAGON ez talan meg az 5%-ot sem eri el!!!!!
Vagyis nincs allami garancia arra, hogyha befizeted a magannyugdij jarulekodat, akkor azt majd nyugdijaskent megkaphatod, ugyanis barmely tokebefekteto barmikor mondhatja (mikor mar neki nem eri meg), hogy kivonja a tokejet, ekkor jobb esetben MAGYARORSZAGON 5%-nyi tulajdoni hanyadbol hany ember fog nyugdijat kapni, mikor az alfedezet 10-18% felett van a penzszaporitasokbol es szubjektivitasokbol (ide oda zsirozok a becsusnek, hogy az ertektelen fedezetet jo ertekesnek tuntesse fel nota) nagyobb?? LOL ez a szemleletmod, ami manapsag MAGYARORSZAGON uralkodik, es a sok birka meg cumizza a tolvajok szoros mellet, es ajnarozza oket, etc!

Asus P5E; Q6600@3,4GHZ; Dragon 800MHZ 8G, Asus 8600GT; Samsung 1,25T; Dragon haz; Cooler Master M620; Logitech G5; Schyte Ninja 1100 RevB; Canon LBP810 & Lide 600F; LG L226WTQ & Belinea 21\"; NEC RW

egy, vagy két hete utazok HÉV-en és valaki megszólította a jegyellenõrt, hogy jaj, hogy mióta dolgozik (1-2 hete, mindegy), meg jaj mennyit keres, meg jaj mennyit kell dolgozni. az ellenõr meg mondta, hogy igen, de mást is csinál mellette, de ez jó neki, mert ÍGY BE VAN JELENTVE, ADÓZIK VALAMENNYIT, VAN TB, ETC... mennyivel jobb hozzáállás, mint leszázalékolás mellett maszekolni? ugye? el sem lehet mondani. szar dolog, hogy ezt ki kell emelni, de az illetõ valószínûleg roma származású volt, na ennyit az egészrõl.

Blackmail the Universe

Van a cikknek egy vézetes hiányossága: meg sem említi a pénzzel párhuzamosan funkcionáló értékmegõrzõ eszközöket: ékszer és mûkics. (És az ingatlanadót bevezetõ átkozottak sem, meg a napi fossajtó sem feszegeti ezt a kérdéskört)

Az illegális fegyver és kábítószer vásárlást az elektronikus pénzrendszer nem fogja megszüntetni, csak a Józsi bácsit tudják majd hajléktalanná tenni mert kifujt purhabbal egy parkolóautomatát vagy leszedte a kerékbilincset vagy lerúgta a lépcsõn azt a disznófost, aki bevezette a lakókörnyékén a disznóságok tömegét...)
Majd fognak fizetni arannyal, gyémánttal, sõt: maga a kábszer és a fegyver is csere-valutává válhat.
Nõni fog az ékszer értéke, mert az kicsi, könnyen hordozható, ha menekülni kell..
no politics, de akárki lenne hatalmon, akkor sem lenne még egy jó ideig adócsökkentés:) a jobb oldal "ha-hatalomra-kerülünk-tízezresek-fognak-hullani-az-égbõl" üzenete mögött ugyanaz lenne, mint a bal oldal "nincs-semmi-baj-egyenesen-haladunk-a-paradicsom-felé" hurráoptimizmusa mögött..

Blackmail the Universe

Pontosan. És azt se felejtsük el, hogy a vállalkozás-alapítást megkönnyítendõ az indulótõke az alapítás után azonnal felhasználható házipénztár jelleggel a költségek fedezésére. Ha még jól emlékszem, volt szó arról is hogy a kezdeti 3milliós alapösszeget radikálisan csökkentik, bár nem nagyon követtem az elmúlt egy év gazdasági eseményeit, nem tudom jelenleg mi ezzel a helyzet. De mindenesetre ezek azért jó dolgok. Teret adnak "Maszekjózsibácsi"-nak és a gyerekeinek, hogy egy jó ötlettel boltot csinálhassanak.

Nézzétek meg például azt a magyar srácot, aki egy egyszerû ötlettel és szoftverrel olyan eszközt hozott létre webkamera segítségével, ami képes a kézi mozgást háromdimenziós modell formájában rögzíteni és feldolgozni valós idõben a képernyõn. Csak egy egyszerû ötlet és minimális tõke - ez kell ahhoz, hogy elindíthassa saját vállalkozását. Lehet késõbb felvásárolja a technológiát egy multi és kemény pénzeket kap a licenszért, de a kezdõlépéshez azért kormánytól függetlenül segítséget ad az állam a kisvállalkozások beindításához.

Az oké hogy rengeteg költsége van egy vállalkozásnak. Itt egyet értek azokkal akik azt mondják, hogy a minimálbéres, yachtos, terepjárós lopok-csalok-hazudok vállalkozókat meg kellene szorongatni. Az a pénz amitõl a kormány elesik miattuk, pont elég lenne ahhoz, hogy a KKV-k tehermentesíthetõek legyenek és forgalomtól függõen adóztassák õket, illetve az alkalmazottaikat.

De akkor meg a teherautós nem tartotta be a féktávot, az meg megint nem trafipax hibája.
"Hát ez nálunk ugyebár soha nem mûködött, és valószínûleg nem is fog sajnos ..."

Na pl ha úgy gondolkodnál, hogy 'én bízom abban, hogy erre felé haladunk és a magam módján amit tudok megteszek ennek az érdekében', akkor lehet, hogy eggyel kevesebb akadály lenne ez elõtt. És ez nem naivság. Izlandon ugyanolyan emberek élnek, mint mi.

Blackmail the Universe

Hát elég rendesen félreértettél. Nem azt mondtam, hogy fizessünk sok közterhet, hanem ha mindenki fizet, akkor az egy fõre esõ része sokkal kevesebb.
Amúgy eléggé tisztában vagyok mennyibe kerül egy ember, ugyanis Közgazdasági egyetemet végeztem.
Én azt szeretném, ha nem lenne olyan, hogy nyugdíjj járulék, hanem mindenki megoldja magának. Nem lenne TB járulék, hanem köss egészség biztosítást stb.
Az egyetlen amire adót kéne fizetni az a tûzoltóság, rendõrség, bíróság biztos van még amit másként nem lehet.
Amúgy szerinted miért mûködik ez a dolog Ízlandon és itt miért nem? Szerintem azért, mert az emberek megszokták, hogy az állam mindent elintéz és most is azt várják, de már nem akarnak hozzájárulni.

Gerygrey
Szerintem a balodal is tudja, hogy lehet több bevétel a kevesebb adóból.(Ha nem, akkor tényleg hülye) De ez csak hosszabb távon mûködik. Ez elsõ pár évben semmivel sem fog nõni, sõt csökkenni fog és ha szarban vagy akkor nem tudod kivárni ezt az idõt és most szaban voltunk.

a magyar rendõrség megint más tészta, fõleg a közúti wááá, na azokra tényleg nincs mentség:) fõleg, hogy ha BMW-vel, vagy Audival mész, akkor oda se mernek nézni:)

Blackmail the Universe

és azért nem sajnálom õket, mert egyrészt valamennyire én is tartom el õket, másrészt meg õk voltak a nagy kemények, akik suli helyett kimentek cigizni meg bandázni-hát most már tudják, miért volt hülyeség:) múltkor is faxán megdöbbentem, amikor két 13-14 éves srác sutyorgott arról, hogy jaj ezen a héten még nem is füveztünk, mikor, hol, etc... hát ez a jövõtök vaze

Blackmail the Universe

majd megtudod mi van komám,ha behívnak vagyonosodási vizsgálatra,hiába vagy becsületes,akkor is meg fognak büntetni!..ja és csóringer kõmûves vagyokés öt éve gyüjtök a plazmára ,ne hidd,hogy mindenki gazdag,idén 10000 ember a terv,az 10000 család! lehet hogy te is beleeesel,akkor aztán 5 évre igazoljad,hogy mibõl vetted a tojást..oppá
Aztén Noname Józska banyújt egy inkasszót mindenféle jogalap nélkül a TE családi vállalkozásod számlájára, bankod szemrebbenés nélkül végrehajtja ééééésss ....?

Amúgy ha minden jól menne (mint ahogy nem), és tunda az ember rendesen stiklik nélkül meg és túlélni, akkor még mindíg ott vagyunk, hogy még ÉN fizetek azért, hogy ÕK nyomonkövethessenek engem, és ez egy vicc. Ráadásul Magyarországon a kártyás kifizetés lassú és drága, ellentétben más civilizált országokkal. Az meg nem vígasztal, hogy a GSM alapú terminálok már gyorsak, ha 99,99%-ban nem ilyet használnak ...

oops bocsi, erre még reagálva: MO-n nem is csak az a baj, hogy nem fizet mindenki adót. haj, bárcsak itt tartanánk:) hanem az, hogy 40-50 évesen leszázalékoltatjuk magunkat, kapunk nyugdíjat, finomat, persze mellette kicsit még maszekolunk, de jó is lesz nekünk, amit eddig kerestünk, ahhoz még hozzá jön a nyugdíj-hogy azt ki keresi meg? szarom le, eddig én tartottam el az elõzõ generációt. meg nem is merek a népszavazásos dolgokba belemenni, sorry az offért, a lényeg: ahhoz, hogy pl itthon változzon a helyzet, tök egyszerû a megoldás: apró gondolkodásbeli változás. pl cigicsikket se dobd el 3 méterrel a kuka elõtt ;)

Blackmail the Universe

Teherautót, vagy buszt vezettél már esõben ??? Nem kell nagy sebességgel, vagy nagyot ütközni ahhoz, hogy csúnyán kilapítson egy autót...
ez így van. de már rég <#kocsog> menedzserek ülnek a szétf*ngott bõrfotelokban a cég élén:)

Blackmail the Universe

de épp az a lényeg, hogy senkit sem érdekel. egyrészt. másrészt nem kell okot adni rá, hogy ilyen dolgok miatt ne tudj aludni:). harmadrészt meg ez a nyomonkövetõs dolog nem neked, vagy nem nekem lesz gáz, hanem pont azoknak a nagyterepjárós ügyvédkifehérítõs vagy milyen emberkéknek, amikor összevesznek a barátaikkal és akkor hopp hirtelen arra kel, hogy egyik keze a bilibe lóg, a másik meg a fostartályba és 2 milliárdos csalásokat kennek rájuk, holott õ 'csak' 100 millát lopott..

Ezért kell kerülni lehetõleg a politikától függõ szakmákat, ezért kell értékeset csinálni, ezért kell egy kis családi vállalkozást nyitni, a többit meg sem említem: hogy véletlenül se kerüljünk ilyen helyzetbe. Vagy, lévén kedvenc mondásom az, hogy a földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön: ha nem is magunkért, a gyerekeink érdekében. Lehet, hogy 5 évig a szart is arany papírral törölhetném én is, mert voltam olyan körökben, de aztán, ha születik gyermekem és pont akkor semmiznek ki (urambocsá: börtön), akkor azt hogy magyarázod meg neki?

Blackmail the Universe

Igen, de akkor még õk nem voltak olyan "fehérek", mint amilyennek most látszanak, mikorra meg már multik lettek, még kedvezményeket is kapnak és képzett könyvelõ gárdájukkal nemzetközi kapcsolataikkal, a legminimálisabb adót fizetik, amit az egyszerû kisvállalkozó soha nem lesz képes megtenni.
A trafipaxnak semmi köze nincs a térfigyelõ kamerákhoz. Ha valaki 30-as tábla miatt halálos balesetet okoz, akkor az az autós hibája.
Tisztában vagyok vele, hogy túl vannak biztosítva, így azért 50-nel lehetne biztonságosan menni. Na most ha 50-rõl meglátva a trafipaxot lelassítok 25-re(mer hülye és nem tudja 30-ig lassítani az autót), az nem okozhatna halálos balesetet, kivéve ha mondjok valaki annyira állat, hogy még 50-is kevés neki arra a helyre.
én is most szállok be családi vállalkozásba, bõvítések lesznek, stb-kellõ ötlekkel és szakértelemmel kell csinálni kisvállalkozást, akkor nem lehet belebukni. sõt én pont azt mondom, ma a legjobb megélhetés egy cég alapítása és valamivel speciálisan foglalkozni. arról nem is beszélve, hogy a multik szerintetek mibõl lettek?:) elárulom: õk is garázsokból indultak..

Blackmail the Universe

Örülök hogy még abban az idealista világban élsz,ahol elhiszed, hogy a magasabb közterhekbõl jobb világot építenek Neked... A nyugdíjad biztos kifizetésére se tedd rá az életedet...
Tudod egyáltalán mennyi terhe van mondjuk egy bejelentett 100-150 ezres fizetésnek ?
És szerinted ezt bármely munkáltató majd röhögve ki fogja fizetni, miközben az emberek egyre szegényebbek, és a fizetõképes kereslet egyre csak szûkül... Kitermelni nem tudja ezt az összeget,még ha akarja sem, ennyi és nem több. Vagy alkalmazza így, vagy elküldi munkanélkülinek.
Jó is...persze... Talán nézd meg a Született Július negyedikén filmet. Kicsit más téma, de a végeredmény hasonló. A hõs hadirokkantat letojják mikor a hazájáért nyomorékká válik. És azokat a vállalkozókat sem fogják kitüntetni, akik erejükön felül becsületesen halálra adózzák magukat.
A befolyt pénz sorsát , meg mindenkinek a fantáziájára bízom, de nem új iskolákat vagy kórházakat fognak belõle építeni, azt elhiheted...
Szeretném a figyelmedbe ajánlani az adóparadicsomok Európában vagy hasonló címû könyvet, nagyméretû, színes, kb. 2 cm vastag, jó sok adattal és jogszabálykivonattal. A feleségemnek megvan (ajándékba kapta, NEM tõlem...:-)
A pontos címét és a kiadót megnézem ha érdekel.
Valamikor, kb. 20 évvel ezelõtt (én akkor már javában dolgoztam) a vállalati pénztár elõtt sorbaálltunk és megkaptuk a fizetésünket. Amit otthon tároltunk. Hozzám egyszer sem törtek be, de egyébként is jól el volt dugva.

Aztán a nagy társadlami díszletátfestés környékén (Antall kormánynak nevezett bábok) egyszercsak bevezették valakik, hogy attól kezdve mindenki KÖTELES bankszámlát nyitni, és a vállalat oda fogja utalni a pénzt. Az is meg volt adva, hogy mely bankokat lehet választani.
Aki erre nem hajlandó, azokat ISMÉTELTEN, TÖBBSZÖR IS MEGFENYEGETTÉK, ZAKLATTÁK.
Ennyit a rendszer "önkéntes" terjedésérõl meg a népképviseleti demokráciáról.

Akik ettõl a rendszertõl el vannak ájulva, hogy milyen fasza, azoktól meg szoktam kérdezni, tudják-e hogy ezt és ezt a törvényt ki terjesztette be, kinek az ösztönzésére, kik szavazták meg és milyen ÉRVEK ÉS ELLENEÉRVEK hangzottak el pro és kontra. Még egyetlen "demokrácia" hívõ sem tudott ezekre a kérdésekre egyetlen értelmes szót sem kinyögni. Nem is beszélve a törvények társadalmi fogadtatásáról, és a törvény meghozatalát megelõzõ hosszadalmas sajtó-elõkészítésrõl (agymosás).

Visszatérve a 90-es évek elejéhez: akkor a bankkártya INGYENES VOLT, számlavezetési díj NEM VOLT, kamat viszont volt (sõt: NAPI KAMAT). A pénz kivétel az automatákból INGYENES VOLT, AKÁRHÁNYSZOR (naponta 1x lehetett).

Ez volt a BEETETÉSI IDÕSZAK. Döbbenetes, hogy sok embernek mennyire rövid az emlékezete, és mennyire nem képes a SAJÁT TAPASZTALATAIT logikus rendbe összerakni.
Ahogyan az évek teltek, úgy szorult összébb a prés körülöttünk. A jelen helyzetet mindenki ismeri. De tegyük fel a kérdést: HOVÁ FOG EZ "FEJLÕDNI"???!!!

Manapság valakik (arc- és név nélküliek) mindenféle trükkökkel próbálják RÁSZOKTATNI AZ EMBEREKET a bankkártya használatára. BÜNTETIK A KÉSZPÉNZHASZNÁLATOT, ÉS NULLA KÖLTSÉGGEL, SÕT ESETENKÉNT PLUSSZ KEDVEZMÉNYEKKEL JUTALMAZZÁK A BANKKÁRTYA HASZNÁLATOT, SÕT AKÁRMILYEN KÁRTYÁÉT, CSAK KÁRTYA LEGYEN, AZZAL IS SZOKJA A BIRKA...

Márpedig a kártyahasználat költséges infrastruktúrát igényel. Létrehozni, karbantartani, szervizelni, újabb és újabb védelmi technikákat bevezetni (fizikai megvalósítás egymástól távoli sok-sok helyen, kábelezés, szoftverírás).
NEM IGAZ az, hogy a készpénz drágább!

Egy lényeges gondolat, kissé hosszas bevezetõvel
------------------------------------------------
Azok az arctalan és névtelen valakik, akik a lakosságot mindenáron rá akarják venni a 100%-ban ellenõrizhetõ ÉS ÁLTALUK KÉZBENTARTOTT elektronikus pénz használatára, NEM JÓTÉKONYSÁGBÓL TESZIK EZT!

Az én szememben kétféle ember van: az egyik az, aki mindig mindent megtesz, amit csak büntetlenül megtehet. neki nem számít a mások szenvedése, nincsenek erkölcsi aggályai. A dzsungel törvényei szerint él, azokat fogadja el és alkalmazza az emberi társadalomra is. Számára mindannak nincs értéke, amit az emberiség az eddigi évezredekben mérhetetlen szenvedés és véráldozat árán elért: sem az erkölcsi-humánus felemelkedést, sem a technikai civilizációt. (Ezek a foslékok egy tõrõl fakadnak: a dolgozó középosztályt anyagilag megkopasztó maffiajellegû vezetõ réteg, és az ideológiai-eszmei alapot "SZÁLLÍTÓ" természetimádó-ál-környezetvédõ csoportok.)

A másik embertipus nem tesz meg mindent, amit büntetlenül megtehet, mert az aljas cselekedetektõl nem a büntetéstõl való félelem tartja vissza, hanem BELSÕ FÉKEK (tisztesség). Sok ezer évet kellett szenvednie az emberiségnek, amíg ez kialakult, és most zsugorodóban van (nemcsak ez, hanem sok más jó,értékes dolog is)
Eddig tartott a bevezetõ, most jön a lényeg.

Azok a névtelen és arctalan valakik, akik ezt a világot irányítják, már sokszor tanújelét adták annak, hogy az elsõ csoportba tartoznak. Hogy mindent gátlástalanul megtesznek, amit csak megtehetnek. Számukra az emberek szenvedése és ellenállása csupán figyelembe veendõ, zavaró, leküzdendõ tényezõ. Õk azok akik így fogalmaznak: "ez több mint bûn: ez hiba!" Szinte kéjelegve idézgetik, saját felsõbbrendûségük tudatában. Ebben a mondatban bennevan az emberformájú foslékok teljes hitvallása.

Azok az emberek, akik a bankkártyahasználatot mindenféle kedvezmény árán kívánják terjeszteni, NEM JÓTÉKONYKODNAK, HANEM BEFEKTETNEK. és kamatostól fogják visszavenni a befektetett pénzt (még a befektetett energiát is fel fogják számítani, figyeljétek csak meg)
A töke nem offshore, annál fogva fel lehet kötni a villanyoszlopra, és a kezébe adni a mobiltelefonját, meg az apeh számlaszámát, hogy ide utaljad, mindet.
Akik ilyenre vannak bejelentve, legtöbb esetben tisztában vannak vele, mert így több pénz megy az õ zsebébe. Nekem is van több ismerõsöm és meg vannak gyõzõdve róla, hogy ez milyen jó.
Nem járulnak hozzá a közterhek fizetéséhez, így azok egyre magasabbak lesznek, így még kevesebben akarnak hozzájárulni...a végét mindenki tudja.
Ha mindenki kiáálna azért, hogy õt márpedig be kell jelenteni rendesen, akkor nem lenne ilyen. Radásul mikor nyugdíjjról van szó akkor meg sír hogy miért olyan kevés.
Te lehet hogy rászállnál, de a Tuaregesnek már rég offshore cége van, meg ügyes könyvelõje és jó ügyvédei, és legálisan nem fizet adót ezáltal... De Maszekjózsibácsi nem tud ilyenben utazni, mert se tõkéje, se akkora forgalma nincs, hogy ez mûködjön nála is...
Gerygrey
Tessék becsületesen élni és következetesen intézni a dolgokat. Ja hogy ez Magyarország is mindenki így csinálja? Hát igen, pontosan ezért tartunk ott, ahol

Inkább fordítva. Nem azért tartunk ott, ahol, mert Maszek Józsi nem ad számlát a mosógépjavításról, hanem azért nem ad számlát mert akkor a gatyája rámegy az adóra. És tudom hogy nem politikai fórum, de itt dõl meg a baloldal "adócsökkentéssel nem lehet többletbevételhez jutni" elmélete, dehogynem lehet. Kisebb adó = nagyobb adófizetési kedv = több bevétel.

A tuareget vásárló minimálbérre bejelentett vállalkozókra kõkeményen rászállnék, a befolyó pénzbõl pedig lehetne kedvezményt adni a maszekjózsiknak, így nõne a vállalkozási és adófizetési kedv, ami hosszú távon tiszta nyereség az államnak is. Érdekes módon a rabszolgatartó multik (hankooka és a többi) kapnak milliárdos támogatást, a kisvállalkozót meg ott szopatják ahol csak lehet.
Örülök hogy Izlandon ilyen jól mennek a dolgok, hát itt pedig nem. Nem a munkávállalókon múlik, hogy éhbérért dolgoztatják õket, vagy a vállalkozókon, hogy ha minden terhet becsületesen fizetnének, esélyük nem lenne fennmaradni...
Ha egy inkaszzóval elszedik minden pézed és majd közlik, hogy évek múlva talán visszakapod ,magyarázd meg, hogy fogod érvényesíteni a jogaidat...
Itt többnyire mindenki retteg, akinek saját vállalkozása van, mindamellett 95%-uk se nem bûnözõ, se nem nagystílû csaló.

"Itt úgy oldották meg a dolgokat, hogy mindenkit korrektül megfizetnek azért, amit csinál."
Hát ez nálunk ugyebár soha nem mûködött, és valószínûleg nem is fog sajnos ...
Valahogy lemaradt: a #73 a #69-re (wOlFbYTe) volt válasz
"Aki joggállamban nem képes a saját jogait érvényesíteni, magára vessen..."
Izlanról persze nem nehéz osztani az észt. Nem hibáztatlak, nem itt élsz, nem azt tapasztalod nap mint nap, amit én (mi).

Ami a "jogállam"-ot illeti: A JOG (TÖRVÉNY) ÉS AZ IGAZSÁG (ERKÖLCS, EMBERSÉG, JÓZAN ÉSZ) KÖZÖTT EGYRE MÉLYÜLÕ ÉS SZÉLESEDÕ SZAKADÉK TÁTONG. Ahogy az évek-évtizedek mennek, úgy romlik a helyzet, lassan de biztosan.

Azt elérték valakik, hogy a "törvény", a "jogállam" mega "demokrácia" szónak egyre negatívabb felhangjai vannak a tudatunkban.
A dolgozó középosztály érdekérvényesítõ képessége -- és ami még szörnyûbb: ÉRDEK-MEGFOGALMAZÓ KÉPESSÉGE, érdekérvényesítési SZÁNDÉKA -- rohamosan gyengül.
Asszem érvényes az a sok ezer éves történelmi tapasztalat, hogy minden csoport annyi joggal rendelkezik, amennyit fizikai harccal ki tud vívni magának. A történelem pedig ma is mûködik, bármennyire próbálja a jelenlegi moslékrendszer azt a látszatot kelteni, hoyg ez a legtökéletesebb, végsõ világ.

"Akinek meg rejtegetnivalója van..." Jesszusom, Te ennyit értesz az életbõl? Hallotál már off-shore cégekbe kimenekített miliárdokról, vagy éppen törvényekbe elrejtett kiskapukról, amiket csak akkor csuknak be amikor már kihasználták a lehetõséget azok, akiknek ez szánva volt? Tisztában vagy azzal, hogy milyen törvényeket hoz ez a "népet képviselõ" 20-as IQ-jú, madzagon irányított bûnbanda?

Nem árt ha tanulmányozod a magyarországi viszonyokat, mert az a benyomásom, hogy rajtunk próbálja ki a háttérhatalom a társadalom-átalakítás és a tömegmanipuláció módszereit. Ami itt nálunk megjelenik, az néhány év késéssel Izlandon is meg fog!
Igen a kanyarban 30-as táblánál kiállított traffipax is efféle rendes ötlet, az hogy akár halálos balesetet is okozhatnak a hirtelen fékezõ autók, persze nem érdekes, a büntetés a lényeg. Ha valaki azt meri állítani nincs ilyen, hazudik, az M1-es Bocskai útra kanyarodó részéhez régebben rendszeresen beálltak a 30-as táblához a kanyarba, és azok is fékeztek , akik 30-cal mentek, csoda hogy nem történt baleset emiatt. (bár lehet hogy történt, csak nem verték nagydobra.)
Ennyit a szabályokról... Nem minden szabály tartható be mindig, és általában pitiáner kisemberek lesznek az áldozatok, akik becsületesen elismerik, hogy vétkeztek, és ügyvédre sem telik nekik.
"Osztom azok véleményét, akik azt mondják, hogy a becsületes embereknek nincs félnivalójuk, ..."
Hát persze, mert ez átlagember akaratán múlik ebben az országban? Lol.
Gondolom a lakosságnak max. 70% lehet létminimumra, létminimumos 6 órás melóra vagy semennyire se bejelentve ... és nem azért mert õk így akarják. Ellenben õket büntetik.

Nemrég volt egy ilyen eset, simán OTP leinkasszózott nullára egy céges számlát, mindezt úgy, hogy nem volt róla értesítés, a cég sose állt kapcsolatban az állítólagos inkaszó kérelmet benyújtóval, és a bank nem volt hajlandó(?) közölni a jogalapot. Egy kisebb cég simán csõdbemehet, mire kiderül nem is volt tartozása. Ráadásul az állítólagos fél akinek "tartoztak" nem elsõ esetben kért inkaszót cégekre, akikhez semmi köze se volt.

"a párnám alatt gyûjtöm a pénzt ott van a legnagyobb biztonságban" - hozzátok ezek szerint még nem törtek be. A családi házunkból festményeket, pénzt, ékszert vittek el, a rendõrség nem talált semmilyen nyomot, köszönjük hogy nálunk vásárolt.

Inkább tartom a vagyonomat jobban kontrollálható környezetben, értsd: a pénzemet a bankban, vagyontárgyaimat és fontos okmányokat széfben.

A bankkártyák tranzakciói valóban visszakövethetõek. ÉS AKKOR MI VAN?! Aki joggállamban nem képes a saját jogait érvényesíteni, magára vessen. A bankokra igen szigorú jogszabályok vonatkoznak, amiket nem õk alakítanak hasraütésszerûen, hanem erre kijelölt nemzetközi és szervezetek. Az adataimat nem adhatják ki harmadik fél részére, ha pedig megteszik, van rá megfelelõ ellenlépés.

A sorbanálláshoz annyit tudok hozzáfûzni, hogy én a kp-s fizetéssel többet bíbelõdtem a kasszánál, mire elõkotortam az összeget, mint az elõttemlevõk a debitkártyával. Itt nem szórakoznak a bankok és POS-terminálok PIN-kóddal, hanem fényképes kártya van. Megnézi az eladó és ha stimmel, lehúzza - ha nem, akkor szióka van, jöhet a következõ vásárló.

Akinek meg rejtegetnivalója van, magára vessen, legyen vele tisztában, hogy ez a jövõ. Tessék becsületesen élni és következetesen intézni a dolgokat. Ja hogy ez Magyarország is mindenki így csinálja? Hát igen, pontosan ezért tartunk ott, ahol. Lehet jönni olyannal, hogy akkor hogyan fizetik pl az éttermekben a jattot, csúszópénzeket, fizetésen felüli "bónuszt", hogyha minden tranzakció kártyával történik. Sehogy.

Kicsit nézzen mindenki magába. Van aki túrórudit húz a sarki közértbõl, van aki pedig milliókat sikkaszt, a munkáltatók érdeke az hogy a dolgozókból minél többet sajtoljon ki minél kevesebb ráfordítás mellett.

Ez máshol nem így mûködik. Mint korábban említettem, Izlandon élek. Itt úgy oldották meg a dolgokat, hogy mindenkit korrektül megfizetnek azért, amit csinál. A munkanélküliséget leszorították, tessék megnézni a tendenciát: http://www.indexmundi.com/iceland/unemployment_rate.html
Az embereknek nem kell attól tartaniuk, hogy kisemmizik õket. A bûnözés minimális, sok család a lakóházakban a drága kabátokat, cipõket, snowboardot, korcsolyát, biciklit a lakáson kívül, az elõtérben tartja. Otthon mi lenne? 10 perc alatt eltûntetnék.

Talán nem nyavalyogni kellene, hanem tenni valamit azért hogy az országnak jobb helyzete legyen. A legalacsonyabb társadalmi szinttõl a legmagasabbig, csak együtt lehet elõremozdítani a dolgot. Csak sajnos a magyar birkamentalitás ezt nem teszi lehetõvé, így mindenki a saját levében fõ...

Azzal, hogy a készpénz megszûnik, csak az eszköz lesz más a kisemmizésre, lenyomozásra, mint eddig.
Osztom azok véleményét, akik azt mondják, hogy a becsületes embereknek nincs félnivalójuk, ahogy nekem sincs, minden jövedelmem be van jelentve, nálam azt ellenõriznek amit akarnak.
Valaki írta, hogy a kamerákkal is csak az autósokat basztatják, hát basztassák is, ha megszegi a szabályokat, hát kapják is el.
Ha nem ugrálna mindenki a személyiségi jogaiért, akkor lehetne arra is használni, hogy elkapják a kocsikat feltörõket. Nem lehet úgy használni a kamerát, hogy bárki felismerhetõ legyen, ezért nem lehet vele elkapni senkit, csak ilyesztegetésre jó.
Amit nem látunk az nincs is. Kinek az érdeke az hogy lásd ? Senkinek... A média nem errõl fog írni, ha fog is, úgy hogy aljas csalónak lásd az egyszerû kisvállalkozót is, több milliós csalásokról harsogva.
Hogy ne legyen offtopic teljesen. Ha bankkártyával fizetsz, az olyan, mintha nagy piros nyíllal mutogatnál magadra, nézd csak, költöttem 150.000-ret, pedig csak 90.000 a fizum, bibibi!
Ezért amíg az van itthon amit írtam, a bankkártya használatot kerülni kell, vagy retteghetsz mikor jön a nagy fekete autó.

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

Gondolom azt azért sejted, hogy kik azok akik a törvényeket, szabályokat hozzák. Nyilván nem hülyék, hogy maguk ellen tegyék. Lefordítva.
A terepjárós, nagyvillás bácsit ha valami hiba miatt véletlenül behívnák az apeh-hez (nem fogják, mert a haverjai védik, de mondjuk véletlen) akkor õ megjelenik a könyvelõjével és az ügyvédjével, akik egy perc alatt bebizonyítják hogy a fehér fekete, és az ügyitézõ örülhet, ha nem rúgják ki zaklatásért.
Ellenbe ha rólam vagy rólad van szó, akár pár tízezer forintért meghurcolnak, bûnözõként kezelnek. Ezt hívják demokráciának.

Ha rendes adórendszer lenne, a többség nem lenne rákényszerítve a csalásra. Lásd EVA. Vagy más országokvan a 19% és le van tudva minden. Ha nekem azt mondanák, hogy add ide bruttó minden bevételed 19%-át, boldogan adnám, mint ahogy a legtöbben. A sötét középkorban a kizsákmányoló földbirtokos a szegény parasztoktól tizedet szedett. Meg tizedet a papság. Ez összesen 20% - és az volt a kizsákmányolás, akkor mi az ami most van? És ha nem tetszik, vagy próbálsz megélni jön az apeh (bárki feljelent, kötelességük kivizsgálni!). Nem ismerõs a töri könyvbõl?

Szívesen hallanék errõl, (nem kötelezõen ebben a topikban, ez eléggé OFF) mert a környezetemben nem láttam meghurcolt, túlélésért harcoló kisvállakozókat. Egyik vállakozást a másik után indítót, üzletével folyton költözködõt, messze az átlag felett, látványosan költekezõt ezzel szemben nem egyet. De mivel valószínûleg egyoldalúak, felületesek a tapasztalataim, kíváncsi vagyok másokéra is. :)

Azért a kettõ között vannak átmenetek. A kisvállalkozó ha teljesen "fehéren" adózik mindenért,garantáltan csõdbe megy, ez tény, még ha valakiknek az is az érdeke, hogy azt hazudják, nem így van. Azt hiszem álomvilágban éltek, vagy nem tájékozódtok arról mik is történnek , mert ezt inkább elhallgatják, hogy hány szerencsétlen kisembert is sikerült megszívatni, aki csak próbált nem éhen halni, és egy minimális normális szinten megélni...
Figyu, azért a dolognak van egy másik oldala is: Azért gyakori, hogy egyesek életkörülményei (kertvárosi vadiúj építésû ház, több kocsi, terepjáró, úszómedence, évi többszöri kiruccanás valami egzotikus helyre a családdal) nem egészen (mondhatni egyáltalán nem) állnak összhangban azzal, amit jövedelemként bevallanak (ami sokszor minimálbér). Nem csak az APEH meg a pofátlan adórendszer éri meg sajnos a pénzét...
Így szokás szerint, megint az szív aki kényszerûségbõl, vagy önszántából (na ilyen se sok van) becsületes ha adózásról van szó és mivel a többieken nem lehet, rajta szedi be az állam amit kell.

Gerygrey
És akkor mi van, ha tudja hogy tegnap vettem 10 tojást és egy kiló lisztet a piacon?

Az õ érdekük az, hogy vegyél 127-es full HD plazmát félmillióért, provident hitelre 300% THM mellett. Nekik ez kerek egymillió forint haszon úgy, hogy a kisujjukat nem kellett mozdítani érte. A világért sem akarnák kisemmizni a buta, fogyasztói lázban szenvedõ vásárlót, emiatt fölösleges parázni.

takargatnivalóm nem volt soha, a családomban sem, szeretnék becsületes emberként is meghalni
Ott a pont. Aki meg minimálbérre bejelentett ügyvezetõ igazgatója egy "veszteséges" vállalkozásnak, annak IGENIS nézzenek a körmére, hogy ugyan mibõl vette az A8-at meg a kétméteres plazmát a szemlõhegy utcai 200 négyzetméteres panorámás villájába. Mert ilyen esetben gyanúra adhat okot, hogy az adófizetõk, vagyis a mi pénzünk szenved veszteségeket, amibõl mondjuk lélegeztetõgépet lehetett volna venni egy pénzhiány miatt bezárásra ítélt kórházba.
Na majd, ha valakinek egyszer "leinkasszózzák" az összes pénzét a kártyáiról , bankszámláiról, és csõdbe megy emiatt, netán a háza, lakása, autója is bánja a dolgot, majd legközelebb elgondolkodik mennyire is "biztonságos" a bankkártya a készpénzzel szemben.
"Ma már minden gyakorlatias ember - legalábbis aki használ internetet - pénzügyeivel nem a környékbeli bankfiók csinosan elegáns bankügyintézõ-hölgyeit zaklatja, hanem - kikerülve a sorbanállást - békésen kattintgat böngészõjében."
Ebbõl látszik, hogy nem magyarországon készült a cikk.
1. napközben a békés kattintgatás valójában malmozás a dög lassú netbankokra várva.
2. amióta az 50 éveket idézõ lépéseket tesz az állam, pl. hogy bárki bankszámájába belemászik és bárkit mármikor meghurcolhat az apeh, hogy honnan lett a pénz a számláján akinek van esze kerüli a bankokat.

És még folytathatnám. Nem egy ismerõsöm (nem bûnözõk, csak épp látják mi történik) pont a bankszámla és a bankkártya megszüntetésén tépelõdik.

Eddig azt hittem, csak a divatban van körforgás, de úgy látszik a politikában is. Van már újra ÁVÓ (APEH), újra vannak köhölt vádak (vagyonosodási vizsgálat) és ávósok (apeh ellenõrök). Remélem 40 év múlva majd õket is elõveszik, mint elõdeiket, és õk is védekezhetnek - csak a munkámat végeztem -

Nem mintha a készpénzt nem ugyancsak ugyanõk vernék a pénzverdében..

Ki nem szarja le a Visztát?

"Minden technikai feltétel adott ahhoz, hogy örökre számûzzük a készpénzt a mindennapokból, de az emberek ragaszkodása még biztosan jó ideig életben tartja majd." - igen , a zsidók már lecserélnék virtuális pénzre, de a sima gójok, az emberek még ragaszkodnak azért hozzá.

ja meg a bank a legnagyobb hecker,hisz minden automatás felvételkor 200 forintot vesz le,meg mindig,ugyhogy az a nettó fizetés nem is nettó,hanam mégkevesebb..eleve ha a számlámra utalják a fizumat,mindjárt levesz,mert ugye kézbe nem adhatják
az ilyen virtuális tiszi-toszogatásokat és trükközgetéseket pedig már jól ismerjük meg a hekkelgetéseket, aztán eccercsak benyögi a bank, hogy: "bocs most nincs meg az 5 millió lóvéja mert éppen leszippantotta egy hekker, majd leközelebb talán nem jár ilyen szerencsétlenül " <#eplus2>

nem beszélve a postabank, princ ügy stb.. egyéb botrányokról akik még a valós pénzt is benyelik nemhogy a virtuálisat.

nagyon 1xû a képlet: nagyívben el kell felejteni a bankokat. nekem pl: banxámlám sincs, a párnám alatt gyûjtöm a pénzt ott van a legnagyobb biztonságban.
Nálam jobban kezelni, és befektetni pedig senki nem fogja, fõleg nem egy kampósorrú brigád.

Sok birka kártyahasználó,szépen haladtok a mátrix világa felé!Mindent tudni fognak rólatok,mert mindennek nyoma leszaz apek már most is TUDJA?MIKOR FIZETTETEK ÉS MENNYIT A TESCÓBAN!!! minden adat bekerül 1 nagy adat bázisba és egy kattintással minden elõhívható!106-os plazmát vettem 2 hónapja,de NEm kértem névreszóló számlát,csak blokkot,a garancia akkor is él,csak láthatatlan vagyok pl az apeh felé...mindenkinek ezt javaslom,mert az a görény még azt is megkérdi,miböl vettél levegõt