97
-
gabr #17 "És szerinted manapság mindenki megendegheti at hogy 4+GBje legyen a gépben?"
Igen, lévén 1GB DDR-II 800 cucc 4e forint... erre nem lehet azt mondani, hogy "drága". -
tomcsa4 #16 Ja és a Witcher 1.2 nagyon sokat javít, érdemes feltenni! Legfőképpen a memóriazavarokat (pontosabban használatát) javítja. Crysis 1.1 szintén. Ez nem az OS hibája, hanem az, ho gy a játékprogramozók évek óta nem tudják ellátni feladatukat. -
Emmegki #15 512-ből jól kijövök otthon. Bár most a 2GB-val felszerelt laptopomról írok, de kong a mem az ürességtől. -
tomcsa4 #14 zLK tökéletesen látja a dolgokat!
Sir: te meg tanulj meg gépet összerakni (ha hiszed, ha nem, nagyon keveseknek sikerül normálisan, a tudás hiánya miatt). Illetve használd a gépet rendeltetésszerűen (takarítva meg minden). Elhiszem, hogy a fisi-fosi DDR2 olcsó, de DDR1 nem és valaki azzal tolja még. Bár tanulónak a DDR2 is drága ahhoz, hogy csak úgy hanyigálja bele a gépébe a memókat. Én lenézem a Vistát. De ez az én véleményem, meg meglátjuk, hogy halad a javítgatása, alakítása. Hibernációt soha nem használtam, de a virtuális memória kell!! -
zLk #13 És szerinted manapság mindenki megendegheti at hogy 4+GBje legyen a gépben?
Nekem is annyi van de azért még nem mondok olyasmit, hogy "Sosem értettem azokat akik 1-2 gigával szenvednek és szerintük az bőőőőőőven elég. VICC!"
Nem csak BP van, meg a többi nagyobb város. Ha tudni akarod, gienis sokan nem engedhetik meg azt maguknak, hogy plussz pénzt öljenek bele a gépbe. De lehet hogy neki bőven elég annyi amennyi van.. Ha nem használnám rendszeresen a photoshopot és memóriazabáló társait én sem invesztáltam volna bele a gépbe... -
peetking #12 http://en.wikipedia.org/wiki/Active_directory
habár ez otthon egy kicsit kivitelezhetetlen... -
Cat #11 Lehet, hogy számodra hasznos a hibernáció, és elkezdhetjük taglalni az előnyeit és a hátrányait, de ez tök felesleges, tekintve hogy ugyan évtizede windows használó vagyok, de életemben csak kb. kétszer használtam (akkoris csak kipróbáltam). Ezért számomra ez felesleges komponens, törölhető. És most ne próbálj meggyőzni az előnyeiről, egyszerűen fogadd el kérlek, hogy _nekem_ nincs szükségem rá. -
#10 Memóriaigényes program??? Baszki, most pakolok vissza mégegy csigát, mert a 2 csigára pusztított gépem még XP alatt is halódik egy-egy modernebb proggyval (lásd. Witcher). 3 csiga ma minimum, de inkább 4+ (csak ahhoz 64 bit nem árt, az meg más miatt halódik, mivel a programok egy jó része nem kajálja be). Sosem értettem azokat akik 1-2 gigával szenvednek és szerintük az bőőőőőőven elég. VICC! Ja és 16GB swap sem árt külön partíción, sőt külön HDD-n és ott is a lemez elején, mivel belső sávokban gyorsabb (sőt, hamár akkor raid 0-n stb.-stb.)...
Aki meg szeret szívni, a csak szívjon. -
Csaba42 #9 "megtartva minden fontos funkciót, ám lepusztítva a hibernációt, a virtuális memóriát és számos haszontalan ámde csicsás komponenst"
Ez csak most szúrt szemet nekem. Ez elég nagy LOL. A "szakértelem" csak úgy süt belőle. Az okosok szerint (akik nagy gépekkel dolgoznak) kb. 8-16 GB alatt nem érdemes kikapcsolni a virtuális memóriát, mert könnyen a saját ostobaságának áldozatává válik az ember. Majd ha lesz ennyi memóm, meglátjuk. :)
Amúgy mire alapozod Cat az állításod? Merthogy semmi okod nincs feltételezni, hogy Johan nem értette meg a lényegét, az tuti, ugyanis ő nem azt firtatta, hogy mi ennek a proginak a lényege (az olyan értelmes válaszokat mellőzzük, hogy "Ha nem tudod kivenni a hsz-emből, akkor nem mondom meg, mert úgysem értenéd meg", meg hasonló tipikus magyar fórumozó válaszokat). Ráadásul a virtuális memóriára visszatérve nemcsak Vistát, de OpRendszert is alig látott a tisztelt cikkíró, ha ilyet állít. Az nem egy csicsás, haszontalan komponens (pedrohsi hsz-ére utalva, bizony a "ám lepusztítva a hibernációt"-hoz kapcsolódik a kövi mondatrész, vagy csak sz*rul, hanyagul van megfogalmazva az adott rész - ugyanis az ott egy szép felsorolás, amik a lepusztított komponensek. Ha már a nyelvtanná tartunk). Így:
"megtartva minden fontos funkciót, ám lepusztítva a hibernációt, a virtuális memóriát és számos haszontalan ámde csicsás komponenst". persze, most majd jön a sok okostojás, hogy "hát de ez mégsem így van, mert a preszelektitív kondukció elvén a beinduktivitás miatt triftelni kell a mondatot". Gyógyuljanak meg. :)
"és legalább 2 GB-ra van szükség a kényelmes használathoz"
"Nem mindegy, még egy olyan gépen sem, amely 2 GB memóriával gazdálkodhat."
Érdekes, Nekem 1 GB RAM-om van (és korrektül fut a Vista, de nem csak én vagyok ilyen 1GB-s majom), de ha memóriaigényes progit futtatok, a lefoglalt 600-800 MB rögtön lekúszik 400-500 közé - mindenféle segédprogi nélkül. Valakinek már az SG-n is foglalkoznia kéne a Vistával, nem csak a szájhagyomány útján terjedő marhaságok és valótlan állítások terjesztésével. -
#8 Valaki feltehetne a netre egy csak ,magyarul tudó 250megán elfutó isot, persze kód nélkül...
Egyébként ismer valaki olyan programot, amelyik nem oprendszerrel mahinál, hanem feltelepített programokból állít össze packot, hogy ne keljen a friss oprendszerre egyenként újra feltenni őket, hanem felügyelet nélkül ráklónozza? -
pedrohsi #7 hmm, nyelvtani magyarázatot kellene mellékelni az idézett mondathoz? -
Cat #6 Nekem az egészből az jött le, hogy marhára nem érted mire jó ez az egész vLite: ha ezek a komponensek neked kellenek, akkor senki nem akadályozza meg hogy bennhagyd őket, lényeg hogy teljeskörűen te állíthatod be mi kell és mi nem. Ez a testreszabás az, amit a Microsoft nem akar (nem képes nyújtani). -
Jonah #4 "(megtartva minden fontos funkciót, ám lepusztítva a hibernációt, a virtuális memóriát és számos haszontalan ámde csicsás komponenst)"
na ez egy baromság. Tény ugyan hogy néha a windoze-t újra kell indítani, de a hibernációból felébresztve jóval gyorsabban indul. Igaz, kell némi giga a merevlemezen, de ez már mindenütt csak így megy.
A virtuális memória kacat lenne? 2G-n inkább bekapcsolva hagynám Vista alatt, mert különben érhetik az embert meglepetések, pl. az explorer akár baszik nyitni egy új lapot.
Nekem az egészből az jött le, hogy a cikkíró életében nem használt huzamosabb ideig Vistát. De akkor mi a francnak jártatja a tollát ebben a témában ?
üdv. -
Turdus #3 Csak akkor igay, ha (mint a cikk is írja): "Egyedül arra kell figyelnünk, hogy a rendszer működéséhez elengedhetetlen, illetve az egymásra épülő komponenseket ne pusztítsuk le a telepítőről". De ez egyébként mindenhol így van. A Debian például megköveteli, hogy begépeld betűre pontosan a következő mondatot, ha fontos rendszerkomponens akarsz törölni (de utánna szó nélkül leszedi): "Yes, I understand this may be bad, but I know what I'm doing" :-) -
pedrohsi #2 inkább utóbbi, de ahhoz már igen hülyének kell lenni :) -
Csaba42 #1 Hallottam róla, hogy nem érdemes vele bíbelődni, mert összeomlasztja a rendszert. Ez igaz? Vagy csak azokra a helyzetekre értették, amikor az ember se lát, se hall, kivesz ész nélkül belőle dolgokat?