97
-
#57 1 GB RAMom van és szaggatás belassulás mentesen mennek a játékok magas beállításokon -
#56 Pár hónapja vettem 10e-ért 2 giga ddr2-es 800Mhz-s Kingmax ramot a gépembe és remekül fut a prémium verzió. A legtöbb progi a kattintást követő 1-2 másodperc alatt elindul, nem gondolkozik neki, nem fagy le. Fél éve használom és azóta nem volt semmi hiba, egyszólván az eddigi tapasztalaim csak jók. Bár mint írtad én sem használom ki tejesen(max 20%-át) szóval valószínűleg bőven vannak hibái/hátrányai, csak én nem találkoztam velük, mert nem használtam azt szegmenst. Amire én használom: net, filmnézés, videovágás, szöveg/képszerk meg néha napján egy-egy nevesebb játék oszt vége. Ezen tevékenységek során bosszantó hibával még nem találkoztam, azonban mint írtam nem állítom, hogy nem lennének. -
#55 MACFAAAAAAAAAAG -
Ranagol #54 Nem csak a drágább előállításról van szó, hanem arról is, hogy a gyártó már nem gyártja az adott terméket, így már csak azt tudod megvenni, ami még raktáron van, és ugyebár az véges.. Ezért drágább a ddr1 ram is pl, mert már nem gyártják, csak a ddr2-őt és lassan már a ddr3-at. -
tomcsa4 #53 Az legyen hülye a szemedben, mint pl a féreglyukas cikknél volt néhány hozzászóló. Az ember leírja a véleményét, jön egy totál barom és leugat. Holott kiderül, sajna túl buta ho gy értelmezze a leírtakat. Aztán meg akik azon veszenk össze, hogy mekkora az átmérje, már ha van ennek a jelenségnek, mikor kurvára nem láttak semmit belőle. Csak azt szajkózzák, amit olvasnak és amelyik tudósnak hisznek! De úgy közlik, mintha az tuti száz úgy volna. Az igazi vadbarmok ott vannak drága barátom! Itt a Vista esetében sokkal kézzelfoghatóbb a dolgo, így sokkal értelmesebb is itt megbeszélni/vitázni dolgainkat (de annk valóban nincs értelme, hogy én szarom a pénzt, én mindent megvehetek, ergo király vagyok). -
tomcsa4 #52 Ne legyenek hülyék a szemedben azok, akik szeretnek egy OS-t. Nézd, nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy kijelentsük: az átlagfelhasználók (játékosok, szülök, irodai dolgozók stb) jó ha az OS 10%kát és az Office 6-7%kát használják.
Múltkor is mondtam, hogy hányingert kapok a következő mondattól: "egy XY OS elavult". Miért lenne elavult? Mikor 10%kát ha kihasználják! Azért, mert régen írták? Valaki átvált XPtől Vistára, nagyrészben ugyanazt csinálja (átlagfelhasználók, jó vannak kivételek, de nem hiszem, hogy sokan). -
Inquisitor #51 A cikkhez: Nagyon örülök nek, nagyon tetszik is. Minden esetre se a nyelvi támogatást (utálom HTML oldalakon a krikszkrakszokat betük helyett), se a virtuális memóriát(!?) nem fogom kikapcsolni, ellenben az 500MB-os nyomtató drivert amiben pont csak régebbi nyomtatók nincsenek, csont nélkül kivágom majd.
Indexelést meg ki lehet kapcsolni, aztán lehet várni negyed órát, mire a kismillió fileból megtalálom ami kell. Ki lehet kapcsolni, csak utána senki se csodálkozzék. -
Inquisitor #50 AZért mert mindenkinek lehet és van is véleménye, még nem lesz mindenkinek igaza. Itt nagyjából az folyik, hogy összes MS terméknél vannak okkal és ok nélkül fikázók, meg olyanok akik olyankor is védik, amikor nem szolgál rá. Egyik félnek sincs igaza.
Ellenben bosszantó, hogy olyanok mondanak véleményt egy OS-ről (és tök 8, hogy Vista, OSX vagy Linux), akik ...
1. Nem használták vagy próbálták huzamosabb ideig.
2. Ha még is próbálták, akkor minimális szinten sem sikerült megtanulni a lényeges beállításokat.
3. Ha véletlenül sikerült beállítani azt is rosszul ...
Minden esetre a Vista fika nagy része nem valós tényeken alapszik, nem meglepő módon éppen úgy, mint anno az Xp vagy W98 fikázás sem, és azokra is átáltak a userek, ha másért nem azért, mert a T. előd már sz*rt se támogatott az újabb HW-ből.
Próbáltam már életemben pár OS-t (W3.11, W95, W98, W98SE, Millenium W2K, Xp, Vista, Linux, BeOS, Irix, PC/M) és mindegyiknek voltak előnyei és hátrányai. Aki bármelyikről csak jót vagy csak rosszat tud mondani, az a szememben vagy hülye vagy hazudik. -
Inquisitor #49 "Az nem logikus másképp h drágább,..."
Pedig dehogynem. Régebbi gyártástechnológia = drágább előállítás ... -
Ranagol #48 Erpy, érdekes hozzászólás, de látod, ilyenek a magyarok.. ezen nincs mit vitázni. Ebben az országban aki kicsit tehetősebb vagy esetleg számítástechnikában dolgozik, ne'aggyisten nagykerben, az már felvág vele, hogy neki ez meg az van. Nevetséges. Mindekinek olyan gépe van, amilyenre tellik és amelyre affinitása van. Ennyi. Tökéletesen felesleges ram gigákkal dobálózni meg árakkal, mindeki tisztában van vele, hogy amit már nem gyártanak az drágább, amit meg nyomnak szarásig az olcsóbb, és ha te megengedheted magadnak, hogy ilyen olyan raid vezérlőd meg terabájtjaid legyen, hát tedd azt, de ne vágj fel vele jó magyarszokás szerint, mert az gusztustalan. Egyébként meg aki általában ilyen 300e+ feletti árban irogat ki gépeket meg jegyzésnek, az az esetek nagyrészében nagyképü felvágós, vagy csak hazudik és úgy akar felvágni.. Ennyi a véleményem rólatok és az egészról
Minden jót. -
#47 A témától jól elkanyarodtatok. Sztem fölösleges ez a veszekedés, hisz mindenkinek más a látáspontja, és sokan másra vagy máshogy használják a gépüket.
Sosem értettem miért esnek emberek egymásnak egy téma kapcsán, mikor meg is lehet beszélni dolgokat, sőt akár tanácsokkal vagy okosságokkal ellátni a másikat.
Mindenki esküszik valamire, legyen az bármilyen téma, akár ruházati márka, akár számtech, akár étel. De miért kell erősködni, hogy márpedig csak az a jó, vagy az a szemlélet jó, amit az egyén képvisel? Ti tudjátok. Sztem a barátságoknak több jövőjük van, mint az 1 vagy 2 giga ramon veszekedni, vagy esetleg melyik játék kinek milyen, és hogy ki mit engedhet meg magának anyagilag.
Részemről a fő témához kapcsolódva annyi véleményem van, hogy nagyon szuper kis progi a vLite, az volt az nLite is. Mindkettőt használtam, persze ésszel és odafigyelve, és nagyon frankó kis rendszert sikerült összehoznom a Vistából. A kész iso mérete 620 mega lett, telepitve pedig minden alkalmazásommal amit használok foglal 2 gigát. (A swap file egy másik vinyón van, hibernálást és rendszervisszaállitást nem használok.) -
Inquisitor #46 "Vista alatt amúgy is pendrive ajánlott erre a célre"
Na persze a falsh memória arról híres, hogy nem pusztulna ki állandó írás/olvasástól ha ilyenre használnák. Nem kevered a prefetchel???? -
Inquisitor #45 http://portableapps.com/
Valami ilyesmire gondoltál? Mondjuk ez egy minimalizált méretű, csak free hasznos cuccokat tartalmazó, akár pendrive-ról telepíthető csomag. De biztos lehet ilyet egyébb progikból csinálni. -
Xcentric #44 Hát ez jól hangzik! Nálam van egy 64bit-es Vista fönn, 4GB ram-ból 2.7GB-t foglalal le alapból. Már első indításra is. Nem is használom semmire, csak ha jön egy Dx10-es demo, azt megsasolom rajta. Úgy szar az egész ahogy van... -
tomcsa4 #43 Sir, az első HSZedben van ez, hogy 1,"vicc, aki 1-2 giga rammal tolja" (nem szó szerint). De utána egy következő HSZben már azt írod, hogy 2,"utána meg sír, ha szaggat és lassú vmi". 3, "aki nem használ nagygépigényű alkalmazásokat, annak elég". Egyik sem szó szerinti idézet! Első téves, második igaz a te részedről (mert akinek most elég, de később csak használ lyan alkalmazást, annak lassú lesz az tuti), harmadik igaz.
Sir kijavította magát, nem kell fikázni! -
tomcsa4 #42 Úgy lenne logikus, hogy a régebbi technológia olcsóbb, de ITben fordítva van néha. (CPU, RAM, HDD, VGA...ezeknél van fordítva meglátásom szerint.)
varesz: Linux még mindig nem veheti át teljesen a frontot. Oké, te olyan alkalmazásokat használsz, de más nem igazán. Mac OS jobb egy fokkal, de aki meg játszani szeret, annak nem jó (de nem csak játék van). De pl az EA támogatja és a jövőben is fogja. Nem tudom melyik OSre gondoltál, leeht egy harmadikra?
Karbantartás nélkül nincs PC! Pontosabban van, csak szar. Fütyinket is mossuk, nem? Igen Sin, te is kimondtad: aki olyan alkalmazást használ, az annak megfelelően bővíti gépét. Aki nem, annak nem kell. Elég a Vistának 1-2 GB ram, sőt, aki nem használ olyan alalmazásokat, annak tökéletes. De te is ezt mondtad, ez rendben van!
Jó meglátás, a programozók már évek óta szar munkát végeznek! Csak az a baj, hogy ez nem az ő döntésük az esetek legnagyobb részében. Tudnának többet is tenni, de ha felülről azt mondják ennyi, akkor ennyi. Amúgy a Witcher-t hoztad fel: ott sem a programozók tehetnek róla, hanem a designer tán (?). Mert NWN 1 motorját használja, de szinte semmi nem maradt meg belőle változatlanul és telenyomták olyan effektekkel, amikkel lelassul az egész. Anno a Quake 3 motorját i (ami alapállapotban legendásan szuper) már annyira kifoltozták, hogy abból jobban nem lehet, mert ennyit bír a motor. Ahhoz már újra kellene írni.
-
gabr #41 "Sztem egyszerűen azért drágább, hogy az embereket rávegyék alaplap váltásra"
Itt tényleg ilyen sok iszonyat sok buta ember van? -
#40 Szívesen használnuk mi bármit, csak ugye kénytelen vagy azt használni, amire az általad használt szoftverekt kiadják. Nehéz ügy megérteni, azt én is értem... :D -
#39 Ha megmutatod, hogy hol néztem le bárkit bármiért, akkor nagyon ügyes vagy. Meg kéne tanulni értelmezni, amit a másik ír! :D -
#38 Nos kérem a BioWare Aurora 2007 Engine az egyik, ha nem a legmodernebb cRPG engine a piacon. Lehet anyázni, de a tények tények maradnak. SZvsz. ez az engine a Witcher-ben mutat is valami cserébe a gépigényért és nem csupán techdemó, mint a Crysis. Azé ne keverjünk!
A memória pedig mind melógépekben, mind sima Win2003 szerverekben ennyi csücsül, csak az ugye kicsit más árkategória. Nem értem hol a gond. -
#37 csitanyugszik :D -
szivar #36 Sohasem értettem azokat, akik lenézik a másikat azért, mert nincs lehetősége arra, hogy 16PB ramot, meg 12YB swapot használjon, azért hogy ne döcögősen induljon a legújabb bugware játék, a legújabb win alatt...
S lehet hogy bármilyen hihetetlennek tűnik a dolog, nem mindenki engedheti meg magának, hogy havonta vegyen 100E forint értékben ezt+azt a gépéhez, mert nincs annyi jövedelme. -
#35 Sztem egyszerűen azért drágább, hogy az embereket rávegyék alaplap váltásra ha nincs DDR2-es lapjuk, mert abba olcsóbbak a ramok, meg a PCI E-s kártyák, ahogy a VGA-nál az AGP van.
Az nem logikus másképp h drágább, a gyengébb elavult dolgoknak inkább olcsóbbnak kellene lennie, hogy el tudják azokat is adni... -
varesz #34 Használjátok csak a sok mikrofütyis ,,terméket", ha szeretitek kínozni magatokat:-D
De ahogy szokták vót mindani: Együnk szart, egymillió légy nem tévedhet! -
Cat #33 igen, mert kevesebbet gyártanak belőle, és amiből kevesebb van az drágább. -
gabr #32 Igen, mert már nem gyárják, ergó nehéz beszerezni. Te elvetemült barom! -
zLk #31 olvasd vissza magad, és értelmezd:)
Ha valami 2 éve elavult az szerinted egyértelmüen drágább kell legyen? LOL. -
opeca #30 Elég szomorú, hogy egy olyan szar játék, mint a Witcher, enyi memóriát zabál. Látszik, a programozók sem a régiek már.
De te csak vegyed a Gigákat százszámra, úgy kell neked.
Én utoljára IBXM X szerverbe tettem annyi memóriát, amennyiről te itt asztali PC szintjén beszélsz. -
gabr #29 Azért drágább, mert már két éve is szar, elavult cucc DDR. Komacsek! -
gabr #28 "Mi vagy te? Nagykeres?"
Nem, de te iszonyat nagy idióta vagy!
Nagyrabecsült misrtal.hu...
RAM DDR-II 800 MHZ 1GB TAKEMS 3 667,00 4 400,00
RAM DDR-II 800 MHZ 2GB AENEON 9 833,00 11 800,00
-
zLk #27 Akinek mostanában még mindig 1GB ramja van az valoszinüleg nem DDR2-t használ komacsek. És akárhol nézem a sima DDR sokkal drágább mint a DDR2.
Jelenlegi Pl. az iponnál:
CORSAIR ValueSelect 1024MB DDR 400Mhz 13.704 Ft
CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz KIT 13.428 Ft
Ha megnézed duplaannyit kapsz DDR2-ből, sőt pérszáz Fttal olcsobban mint DDR1 ből.
Vicc.
Amugy meg fölöslegesen szövegelek itt.. Aki megengedheti magának, hogy félévente tuningoljon, az tuningol. Leszarom. Csak ne sértsétek meg a másikat azzal, hogy lelúzerezitek ha nincs 2+/4+ ram a gépében.
Offtopic off. -
#26 Emléxem, anno az obli miatt vettem 2 ócsó RAID karit + 4 ócsó SATA2 HDD-t hozzá, nomeg 3 csiga RAM-ot (másfélről), mert tököm teli volt vele. Utána némi tweak és máris csodák történtek. -
#25 Karbantartás hogy jön ide???! -
tomcsa4 #24 Oé, bocsánat! De nem elég csak összetenni, karbantartani is kell. Pláne, ha 24/24-ben van neten a gép. Persze HW vásárlással minden megoldható, de csak ideig.
gabr: nem hiszem, hogy mindenki DDR2vel tolja. Ráadásul használtan 4k csak, mégha bolt adja, akkro is használt...(láttam már példát rá bőven). -
#23 NEM azokkal van gond akik egy csigával, avagy azalatt tolják, hanem azokkal, akik MEG IS MAGYARÁZZÁK, hogy az miért jó és utána meg mennek sírni, hogy ez, avagy az miért ilyen lassú, meg szaggat, meg a szokásos. Akinek kevés a RAM-ja és örül neki, azzal nincs gond. Nekem is vannak félcsigás gépeim (is) más célokra, arra amire valók, arra jók, pont-. -
#22 Hidd el van proggi, ami 6GB alatti swap-en néha elárvul pl. És akkor? 16csiga fix swap semmi a mai terrabyte-os időszakban. Aki nem találkozik vele, annak meg mind1. -
#21 Szerinted én patch nélkül tolom?!?!? Witcher simán felzabál 1.7-1.8GB RAM-ot alapból, ha megteheti (pláne full max.-on), ami igencsak kedvezőtlen hatással tud lenni a 2 csigás gépekre. Oblivionnaál is, minél több RAM-od volt, annál jobba tudtad optimalizálni. Sok RAM+ gyors RAID és akkor nem jön a panaszáradat, hogy mér tölt ilyen sokat, meg az emberek már nem is mernek ki-be mászkálni az épületekből a játékban stb.-stb.
Mellesleg a sok RAM a gyorsítótár miatt jó hatással van az amúgy ANNYI RAM-ot nem igénylő gammákra is. Anno, ha tehettem RAMdrive-ra pakoltam a dolgokat, de ma szándékosan szabotálják a gyártók/fejlesztők ezt a lehetőséget, hogy nehogymár jó legyen nekünk.
Én speciel nem csipázom, ha mászka közben baszkurálja a HDD-t a gamma és jön a rici-röci AKÁRMILYEN konfigon, mivel ez náluk feature, nem bug! -
#20 Nekem írtad, hogy tanuljak meg gépet összerakni?! Ez vicces. Mert szerinted nincsenek DDR1-es gépeim (is) és nem rohad DDR1-es tuningRAM a fiókomban?! De ez hogy jön ide?! Akinek régi kisgépe van, az a memóproblémával sem szembesül, mivel úgysem futna nála az rendesen, amihez memó kell. -
#19 16 GB swap 4GB memória mellé?
Mivaaaa'?
Minek?
Mé'?
Vista alatt amúgy is pendrive ajánlott erre a célre, de a 4 GB bőven elég még Archicad 11-hez is + Vista. -
#18 Mi vagy te? Nagykeres?
Ha nem vetted volna észre drágultak a ramok...