vLite: Vista-fogyókúra felsőfokon

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Erpy
A témától jól elkanyarodtatok. Sztem fölösleges ez a veszekedés, hisz mindenkinek más a látáspontja, és sokan másra vagy máshogy használják a gépüket.
Sosem értettem miért esnek emberek egymásnak egy téma kapcsán, mikor meg is lehet beszélni dolgokat, sõt akár tanácsokkal vagy okosságokkal ellátni a másikat.
Mindenki esküszik valamire, legyen az bármilyen téma, akár ruházati márka, akár számtech, akár étel. De miért kell erõsködni, hogy márpedig csak az a jó, vagy az a szemlélet jó, amit az egyén képvisel? Ti tudjátok. Sztem a barátságoknak több jövõjük van, mint az 1 vagy 2 giga ramon veszekedni, vagy esetleg melyik játék kinek milyen, és hogy ki mit engedhet meg magának anyagilag.

Részemrõl a fõ témához kapcsolódva annyi véleményem van, hogy nagyon szuper kis progi a vLite, az volt az nLite is. Mindkettõt használtam, persze ésszel és odafigyelve, és nagyon frankó kis rendszert sikerült összehoznom a Vistából. A kész iso mérete 620 mega lett, telepitve pedig minden alkalmazásommal amit használok foglal 2 gigát. (A swap file egy másik vinyón van, hibernálást és rendszervisszaállitást nem használok.)

Abit AB9 / Core2Duo [email protected] / 2*1GB 800mhz Geil Ultra / Zotac AMP 8800GT 512Mb overlocked

"Vista alatt amúgy is pendrive ajánlott erre a célre"
Na persze a falsh memória arról híres, hogy nem pusztulna ki állandó írás/olvasástól ha ilyenre használnák. Nem kevered a prefetchel????

http://portableapps.com/
Valami ilyesmire gondoltál? Mondjuk ez egy minimalizált méretû, csak free hasznos cuccokat tartalmazó, akár pendrive-ról telepíthetõ csomag. De biztos lehet ilyet egyébb progikból csinálni.

Hát ez jól hangzik! Nálam van egy 64bit-es Vista fönn, 4GB ram-ból 2.7GB-t foglalal le alapból. Már elsõ indításra is. Nem is használom semmire, csak ha jön egy Dx10-es demo, azt megsasolom rajta. Úgy szar az egész ahogy van...
Sir, az elsõ HSZedben van ez, hogy 1,"vicc, aki 1-2 giga rammal tolja" (nem szó szerint). De utána egy következõ HSZben már azt írod, hogy 2,"utána meg sír, ha szaggat és lassú vmi". 3, "aki nem használ nagygépigényû alkalmazásokat, annak elég". Egyik sem szó szerinti idézet! Elsõ téves, második igaz a te részedrõl (mert akinek most elég, de késõbb csak használ lyan alkalmazást, annak lassú lesz az tuti), harmadik igaz.

Sir kijavította magát, nem kell fikázni!

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Úgy lenne logikus, hogy a régebbi technológia olcsóbb, de ITben fordítva van néha. (CPU, RAM, HDD, VGA...ezeknél van fordítva meglátásom szerint.)

varesz: Linux még mindig nem veheti át teljesen a frontot. Oké, te olyan alkalmazásokat használsz, de más nem igazán. Mac OS jobb egy fokkal, de aki meg játszani szeret, annak nem jó (de nem csak játék van). De pl az EA támogatja és a jövõben is fogja. Nem tudom melyik OSre gondoltál, leeht egy harmadikra?

Karbantartás nélkül nincs PC! Pontosabban van, csak szar. Fütyinket is mossuk, nem? Igen Sin, te is kimondtad: aki olyan alkalmazást használ, az annak megfelelõen bõvíti gépét. Aki nem, annak nem kell. Elég a Vistának 1-2 GB ram, sõt, aki nem használ olyan alalmazásokat, annak tökéletes. De te is ezt mondtad, ez rendben van!

Jó meglátás, a programozók már évek óta szar munkát végeznek! Csak az a baj, hogy ez nem az õ döntésük az esetek legnagyobb részében. Tudnának többet is tenni, de ha felülrõl azt mondják ennyi, akkor ennyi. Amúgy a Witcher-t hoztad fel: ott sem a programozók tehetnek róla, hanem a designer tán (?). Mert NWN 1 motorját használja, de szinte semmi nem maradt meg belõle változatlanul és telenyomták olyan effektekkel, amikkel lelassul az egész. Anno a Quake 3 motorját i (ami alapállapotban legendásan szuper) már annyira kifoltozták, hogy abból jobban nem lehet, mert ennyit bír a motor. Ahhoz már újra kellene írni.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

"Sztem egyszerûen azért drágább, hogy az embereket rávegyék alaplap váltásra"

Itt tényleg ilyen sok iszonyat sok buta ember van?

az sg fórum hivatalosan is a neten lévő legnagyobb patkányok és a legbuzibb adminok törzshelye... te is közéjük tartozol?

Sir Quno Jedi
Szívesen használnuk mi bármit, csak ugye kénytelen vagy azt használni, amire az általad használt szoftverekt kiadják. Nehéz ügy megérteni, azt én is értem... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Ha megmutatod, hogy hol néztem le bárkit bármiért, akkor nagyon ügyes vagy. Meg kéne tanulni értelmezni, amit a másik ír! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Nos kérem a BioWare Aurora 2007 Engine az egyik, ha nem a legmodernebb cRPG engine a piacon. Lehet anyázni, de a tények tények maradnak. SZvsz. ez az engine a Witcher-ben mutat is valami cserébe a gépigényért és nem csupán techdemó, mint a Crysis. Azé ne keverjünk!

A memória pedig mind melógépekben, mind sima Win2003 szerverekben ennyi csücsül, csak az ugye kicsit más árkategória. Nem értem hol a gond.

Sanyix
csitanyugszik 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sohasem értettem azokat, akik lenézik a másikat azért, mert nincs lehetõsége arra, hogy 16PB ramot, meg 12YB swapot használjon, azért hogy ne döcögõsen induljon a legújabb bugware játék, a legújabb win alatt...

S lehet hogy bármilyen hihetetlennek tûnik a dolog, nem mindenki engedheti meg magának, hogy havonta vegyen 100E forint értékben ezt+azt a gépéhez, mert nincs annyi jövedelme.

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

Balumann
Sztem egyszerûen azért drágább, hogy az embereket rávegyék alaplap váltásra ha nincs DDR2-es lapjuk, mert abba olcsóbbak a ramok, meg a PCI E-s kártyák, ahogy a VGA-nál az AGP van.
Az nem logikus másképp h drágább, a gyengébb elavult dolgoknak inkább olcsóbbnak kellene lennie, hogy el tudják azokat is adni...

Használjátok csak a sok mikrofütyis ,,terméket", ha szeretitek kínozni magatokat:-D
De ahogy szokták vót mindani: Együnk szart, egymillió légy nem tévedhet!
igen, mert kevesebbet gyártanak belõle, és amibõl kevesebb van az drágább.

Igen, mert már nem gyárják, ergó nehéz beszerezni. Te elvetemült barom!

az sg fórum hivatalosan is a neten lévő legnagyobb patkányok és a legbuzibb adminok törzshelye... te is közéjük tartozol?

olvasd vissza magad, és értelmezd😊
Ha valami 2 éve elavult az szerinted egyértelmüen drágább kell legyen? LOL.

Elég szomorú, hogy egy olyan szar játék, mint a Witcher, enyi memóriát zabál. Látszik, a programozók sem a régiek már.

De te csak vegyed a Gigákat százszámra, úgy kell neked.

Én utoljára IBXM X szerverbe tettem annyi memóriát, amennyirõl te itt asztali PC szintjén beszélsz.
Azért drágább, mert már két éve is szar, elavult cucc DDR. Komacsek!

"Mi vagy te? Nagykeres?"

Nem, de te iszonyat nagy idióta vagy!

Nagyrabecsült misrtal.hu...

RAM DDR-II 800 MHZ 1GB TAKEMS 3 667,00 4 400,00
RAM DDR-II 800 MHZ 2GB AENEON 9 833,00 11 800,00

Akinek mostanában még mindig 1GB ramja van az valoszinüleg nem DDR2-t használ komacsek. És akárhol nézem a sima DDR sokkal drágább mint a DDR2.
Jelenlegi Pl. az iponnál:
CORSAIR ValueSelect 1024MB DDR 400Mhz 13.704 Ft
CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz KIT 13.428 Ft
Ha megnézed duplaannyit kapsz DDR2-bõl, sõt pérszáz Fttal olcsobban mint DDR1 bõl.
Vicc.
Amugy meg fölöslegesen szövegelek itt.. Aki megengedheti magának, hogy félévente tuningoljon, az tuningol. Leszarom. Csak ne sértsétek meg a másikat azzal, hogy lelúzerezitek ha nincs 2+/4+ ram a gépében.
Offtopic off.

Sir Quno Jedi
Emléxem, anno az obli miatt vettem 2 ócsó RAID karit + 4 ócsó SATA2 HDD-t hozzá, nomeg 3 csiga RAM-ot (másfélrõl), mert tököm teli volt vele. Utána némi tweak és máris csodák történtek.

Sir Quno Jedi
Karbantartás hogy jön ide???!

Oé, bocsánat! De nem elég csak összetenni, karbantartani is kell. Pláne, ha 24/24-ben van neten a gép. Persze HW vásárlással minden megoldható, de csak ideig.

gabr: nem hiszem, hogy mindenki DDR2vel tolja. Ráadásul használtan 4k csak, mégha bolt adja, akkro is használt...(láttam már példát rá bõven).

Sir Quno Jedi
NEM azokkal van gond akik egy csigával, avagy azalatt tolják, hanem azokkal, akik MEG IS MAGYARÁZZÁK, hogy az miért jó és utána meg mennek sírni, hogy ez, avagy az miért ilyen lassú, meg szaggat, meg a szokásos. Akinek kevés a RAM-ja és örül neki, azzal nincs gond. Nekem is vannak félcsigás gépeim (is) más célokra, arra amire valók, arra jók, pont-.

Sir Quno Jedi
Hidd el van proggi, ami 6GB alatti swap-en néha elárvul pl. És akkor? 16csiga fix swap semmi a mai terrabyte-os idõszakban. Aki nem találkozik vele, annak meg mind1.

Sir Quno Jedi
Szerinted én patch nélkül tolom?!?!? Witcher simán felzabál 1.7-1.8GB RAM-ot alapból, ha megteheti (pláne full max.-on), ami igencsak kedvezõtlen hatással tud lenni a 2 csigás gépekre. Oblivionnaál is, minél több RAM-od volt, annál jobba tudtad optimalizálni. Sok RAM+ gyors RAID és akkor nem jön a panaszáradat, hogy mér tölt ilyen sokat, meg az emberek már nem is mernek ki-be mászkálni az épületekbõl a játékban stb.-stb.

Mellesleg a sok RAM a gyorsítótár miatt jó hatással van az amúgy ANNYI RAM-ot nem igénylõ gammákra is. Anno, ha tehettem RAMdrive-ra pakoltam a dolgokat, de ma szándékosan szabotálják a gyártók/fejlesztõk ezt a lehetõséget, hogy nehogymár jó legyen nekünk.

Én speciel nem csipázom, ha mászka közben baszkurálja a HDD-t a gamma és jön a rici-röci AKÁRMILYEN konfigon, mivel ez náluk feature, nem bug!

Sir Quno Jedi
Nekem írtad, hogy tanuljak meg gépet összerakni?! Ez vicces. Mert szerinted nincsenek DDR1-es gépeim (is) és nem rohad DDR1-es tuningRAM a fiókomban?! De ez hogy jön ide?! Akinek régi kisgépe van, az a memóproblémával sem szembesül, mivel úgysem futna nála az rendesen, amihez memó kell.

Tinman
16 GB swap 4GB memória mellé?
Mivaaaa'?
Minek?
Mé'?

Vista alatt amúgy is pendrive ajánlott erre a célre, de a 4 GB bõven elég még Archicad 11-hez is + Vista.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Mi vagy te? Nagykeres?

Ha nem vetted volna észre drágultak a ramok...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

"És szerinted manapság mindenki megendegheti at hogy 4+GBje legyen a gépben?"

Igen, lévén 1GB DDR-II 800 cucc 4e forint... erre nem lehet azt mondani, hogy "drága".

Ja és a Witcher 1.2 nagyon sokat javít, érdemes feltenni! Legfõképpen a memóriazavarokat (pontosabban használatát) javítja. Crysis 1.1 szintén. Ez nem az OS hibája, hanem az, ho gy a játékprogramozók évek óta nem tudják ellátni feladatukat.

512-bõl jól kijövök otthon. Bár most a 2GB-val felszerelt laptopomról írok, de kong a mem az ürességtõl.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

zLK tökéletesen látja a dolgokat!

Sir: te meg tanulj meg gépet összerakni (ha hiszed, ha nem, nagyon keveseknek sikerül normálisan, a tudás hiánya miatt). Illetve használd a gépet rendeltetésszerûen (takarítva meg minden). Elhiszem, hogy a fisi-fosi DDR2 olcsó, de DDR1 nem és valaki azzal tolja még. Bár tanulónak a DDR2 is drága ahhoz, hogy csak úgy hanyigálja bele a gépébe a memókat. Én lenézem a Vistát. De ez az én véleményem, meg meglátjuk, hogy halad a javítgatása, alakítása. Hibernációt soha nem használtam, de a virtuális memória kell!!

És szerinted manapság mindenki megendegheti at hogy 4+GBje legyen a gépben?
Nekem is annyi van de azért még nem mondok olyasmit, hogy "Sosem értettem azokat akik 1-2 gigával szenvednek és szerintük az bõõõõõõven elég. VICC!"
Nem csak BP van, meg a többi nagyobb város. Ha tudni akarod, gienis sokan nem engedhetik meg azt maguknak, hogy plussz pénzt öljenek bele a gépbe. De lehet hogy neki bõven elég annyi amennyi van.. Ha nem használnám rendszeresen a photoshopot és memóriazabáló társait én sem invesztáltam volna bele a gépbe...

http://en.wikipedia.org/wiki/Active_directory

habár ez otthon egy kicsit kivitelezhetetlen...

Lehet, hogy számodra hasznos a hibernáció, és elkezdhetjük taglalni az elõnyeit és a hátrányait, de ez tök felesleges, tekintve hogy ugyan évtizede windows használó vagyok, de életemben csak kb. kétszer használtam (akkoris csak kipróbáltam). Ezért számomra ez felesleges komponens, törölhetõ. És most ne próbálj meggyõzni az elõnyeirõl, egyszerûen fogadd el kérlek, hogy _nekem_ nincs szükségem rá.

Sir Quno Jedi
Memóriaigényes program??? Baszki, most pakolok vissza mégegy csigát, mert a 2 csigára pusztított gépem még XP alatt is halódik egy-egy modernebb proggyval (lásd. Witcher). 3 csiga ma minimum, de inkább 4+ (csak ahhoz 64 bit nem árt, az meg más miatt halódik, mivel a programok egy jó része nem kajálja be). Sosem értettem azokat akik 1-2 gigával szenvednek és szerintük az bõõõõõõven elég. VICC! Ja és 16GB swap sem árt külön partíción, sõt külön HDD-n és ott is a lemez elején, mivel belsõ sávokban gyorsabb (sõt, hamár akkor raid 0-n stb.-stb.)...

Aki meg szeret szívni, a csak szívjon.

"megtartva minden fontos funkciót, ám lepusztítva a hibernációt, a virtuális memóriát és számos haszontalan ámde csicsás komponenst"
Ez csak most szúrt szemet nekem. Ez elég nagy LOL. A "szakértelem" csak úgy süt belõle. Az okosok szerint (akik nagy gépekkel dolgoznak) kb. 8-16 GB alatt nem érdemes kikapcsolni a virtuális memóriát, mert könnyen a saját ostobaságának áldozatává válik az ember. Majd ha lesz ennyi memóm, meglátjuk. 😊

Amúgy mire alapozod Cat az állításod? Merthogy semmi okod nincs feltételezni, hogy Johan nem értette meg a lényegét, az tuti, ugyanis õ nem azt firtatta, hogy mi ennek a proginak a lényege (az olyan értelmes válaszokat mellõzzük, hogy "Ha nem tudod kivenni a hsz-embõl, akkor nem mondom meg, mert úgysem értenéd meg", meg hasonló tipikus magyar fórumozó válaszokat). Ráadásul a virtuális memóriára visszatérve nemcsak Vistát, de OpRendszert is alig látott a tisztelt cikkíró, ha ilyet állít. Az nem egy csicsás, haszontalan komponens (pedrohsi hsz-ére utalva, bizony a "ám lepusztítva a hibernációt"-hoz kapcsolódik a kövi mondatrész, vagy csak sz*rul, hanyagul van megfogalmazva az adott rész - ugyanis az ott egy szép felsorolás, amik a lepusztított komponensek. Ha már a nyelvtanná tartunk). Így:
"megtartva minden fontos funkciót, ám lepusztítva a hibernációt, a virtuális memóriát és számos haszontalan ámde csicsás komponenst". persze, most majd jön a sok okostojás, hogy "hát de ez mégsem így van, mert a preszelektitív kondukció elvén a beinduktivitás miatt triftelni kell a mondatot". Gyógyuljanak meg. 😊

"és legalább 2 GB-ra van szükség a kényelmes használathoz"
"Nem mindegy, még egy olyan gépen sem, amely 2 GB memóriával gazdálkodhat."
Érdekes, Nekem 1 GB RAM-om van (és korrektül fut a Vista, de nem csak én vagyok ilyen 1GB-s majom), de ha memóriaigényes progit futtatok, a lefoglalt 600-800 MB rögtön lekúszik 400-500 közé - mindenféle segédprogi nélkül. Valakinek már az SG-n is foglalkoznia kéne a Vistával, nem csak a szájhagyomány útján terjedõ marhaságok és valótlan állítások terjesztésével.

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

progee
Valaki feltehetne a netre egy csak ,magyarul tudó 250megán elfutó isot, persze kód nélkül...

Egyébként ismer valaki olyan programot, amelyik nem oprendszerrel mahinál, hanem feltelepített programokból állít össze packot, hogy ne keljen a friss oprendszerre egyenként újra feltenni õket, hanem felügyelet nélkül ráklónozza?

hmm, nyelvtani magyarázatot kellene mellékelni az idézett mondathoz?
Nekem az egészbõl az jött le, hogy marhára nem érted mire jó ez az egész vLite: ha ezek a komponensek neked kellenek, akkor senki nem akadályozza meg hogy bennhagyd õket, lényeg hogy teljeskörûen te állíthatod be mi kell és mi nem. Ez a testreszabás az, amit a Microsoft nem akar (nem képes nyújtani).

"(megtartva minden fontos funkciót, ám lepusztítva a hibernációt, a virtuális memóriát és számos haszontalan ámde csicsás komponenst)"

na ez egy baromság. Tény ugyan hogy néha a windoze-t újra kell indítani, de a hibernációból felébresztve jóval gyorsabban indul. Igaz, kell némi giga a merevlemezen, de ez már mindenütt csak így megy.
A virtuális memória kacat lenne? 2G-n inkább bekapcsolva hagynám Vista alatt, mert különben érhetik az embert meglepetések, pl. az explorer akár baszik nyitni egy új lapot.

Nekem az egészbõl az jött le, hogy a cikkíró életében nem használt huzamosabb ideig Vistát. De akkor mi a francnak jártatja a tollát ebben a témában ?

üdv.
Csak akkor igay, ha (mint a cikk is írja): "Egyedül arra kell figyelnünk, hogy a rendszer mûködéséhez elengedhetetlen, illetve az egymásra épülõ komponenseket ne pusztítsuk le a telepítõrõl". De ez egyébként mindenhol így van. A Debian például megköveteli, hogy begépeld betûre pontosan a következõ mondatot, ha fontos rendszerkomponens akarsz törölni (de utánna szó nélkül leszedi): "Yes, I understand this may be bad, but I know what I'm doing" :-)

inkább utóbbi, de ahhoz már igen hülyének kell lenni 😊
Hallottam róla, hogy nem érdemes vele bíbelõdni, mert összeomlasztja a rendszert. Ez igaz? Vagy csak azokra a helyzetekre értették, amikor az ember se lát, se hall, kivesz ész nélkül belõle dolgokat?

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

← ElőzőOldal 2 / 2