vLite: Vista-fogyókúra felsőfokon
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ASUS P5AD2-E Premium, Intel Prescott 3.00GHz ASUS Silent Square Pro-val, 2GB RAM, Samsung 120GB+400GB SATA 2, Samsung 120GB (rack), Gainward BLISS 7950GT + Zalman Fatality FS-V7
Felraktam magamnakezt a jó kis programot de nem tudom használni, mert hiányolja a WIM Filtert....szépen leszedtem a microsoft honalpjáról az AIK-ot amit írt h le kell szede. Felraktam minden szépen ment és végre a vLite is felismerte h megvan neki a WIM Filtere, de miután rányomok h install utána nemcsinál semmit(csak látom a system32be másolja a fájlokat) és aztán visszatesz arra az ablakra ahol az install gomb is van.... Teljesen tanácstalan vagyok... vki segítene?
Elõre is THx!!
ASUS P5AD2-E Premium, Intel Prescott 3.00GHz ASUS Silent Square Pro-val, 2GB RAM, Samsung 120GB+400GB SATA 2, Samsung 120GB (rack), Gainward BLISS 7950GT + Zalman Fatality FS-V7
most nekem olyan erzesem lett, igy elolvasva a sok postot, mint egy ismerosomnel.
csinalt egy honlapot, es a tartalmi resze kozepen, es keskeny keretbe volt rakva. kb olyan, mint ez a kis resz ahova eppen irogatok be, es ebbe lenne teve 8 oldalnyi szoveg. erosen atlathatatlan ,es 3 mondatonkent kell scrollozni.
emlitettem neki, hogy talan jo lenne nagyobb, mert akkor szivesebben olvasnam. a valasz annyi volt, hogy ha firefoxot hasznalok akkor ctrl+- -al csokkentsem a betumeretet, es akkor tobb lesz rajta.
en mondtam, hogy nyomhatok neki piros ikszet a ful jobb felso sarkaban is....
remelem ertheto volt a kis parhuzam.
gyengebbek kedveert kulcsszavak, vista, lassu, optimalizacio hianya, es ertelmetlen megoldasok rakenyszeritese a userre. csak be kell helyettesiteni...
amugy offert elnezest (mondjuk vliterol kb senki se irt eddigse, tisztelet a kivetelnek).
BTW ugy tudom az operacios rendszerbe belepiszkalni az gonosz, ha jol tudom ki is van kotve a licenszbe, hogy M$ bacsi raut a bokadra ha ilyet csinalsz...
vagyis nlite ingyenes barki hasznalhatja, elvileg jora lehetne, de megis illegal :\
pardon a szof*sasert 😊
Bosszantó volt, mert nyerõ helyzetben voltam.
Lehet igény sok sok memo-ra + sok swap-ra. Ha fut az XP/Vista, meg fut a VisualStudio + Oracle/MS SQL Server + fejlesztõi webszerver, akkor már izzad a gép sok memo-val is.
Szerintem semmi se tulzás, és aki sok progit használ egyszerre, az nem tudja karcsúsítani a rendszert. (nagyon megfogja a gépet az antivirus + esetleges tûzfal !! ez is lehet hunyó, én váltottam...)
És akkor még nem beszéltünk a Virtualizációról (egyszerre két op.rendszer majdnem 100%-os emulációval). Pl. Linux+Win, vagy MacOs+akármi.
Nekem kell majd négy vagy sok magos proci...<#vigyor2>#vigyor2>
Ahogy végigfutottam a hozzászólásom feltûnt az a tény hogy sokan azt hiszik hogy minden háztartásba csak úgy bepattintható az a 8000 HUF;-os 2GB-os DDR2 modul, pedig tapasztalataim szerint mind a mai napig többségben vannak a sima DDR-t használók
Másik érdekesség a tipikus pazarló életmód: Miért pazaroljam olyanra az erõforrást amire nem tartok igényt?
És bár nemvagyok egy Vista FAN, azért majd 1x lehet veszem a fáradtságot hogy a saját gépemre is felkerüljön de az tuti hogy elõre kivágom belõle a számomra felesleges dolgokat.
Ideje lenne leszállni a földre és felfogni hogy nem mindenkinek vesz apuci-anyuci gépet és esetleg saját magának sincs pénze az állandó fejlesztésre.
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Egy valamit regéltek nemrégen, h -- már nem találom a nevét a fejlesztésnek -- egy játékplatform irányába tolják el egy rencerkomponenssel a vistat, és gyakorlatilag úgy fog viselkedni, mint egy x360; lemez be, betölt, indul, játék, nincs körülményes install stb. Azóta nem hallottam felõle, pedig fogjuk rá h ígéretes próbálkozás egyszerûsíteni a játék felhasználás menetén.
És persze ott van, hogy a konzolon nincs bill+egér (tudom hogy van, de támogatják is a játékok? Ugyanúgy lehet használni minden tps-hez meg fps-hez mint a pc-n? )
Amirõl én beszélek az az, hogy használjuk ki a PC-s erõforrásokat, ne pazaruljunk.
De komolyan, ha van egy konzolod, otthonra csak csekély százalékban kellhet egy állandóan up-to-date masina, sakko a pénzbeli difi már be is jön
Emléxem anno még Geforce6-osok korábran kipróbáltam pár játékot Win98 alatt (akkor már bõven XP volt az úr). Igaz már voltak kompatibilitási problémák bõven, de ami futott, lényegesen gyorsabban futott mint XP-n.
Szóval win98-XP között volt vagy 10-20% sebesség csökkenés(nálam) XP-vista között 25-30%. Egy játékra hegyezett opp rsz. nyilván sokkal gyorsabb lenne a win98-nál. Ergó simán érne annyit mintha vennék egy kétszer drágább VGA kártyát pl...
ms meg inkább supportálhatná a fejlesztõt mert sok esetben ezzel a megoldással válik vonzó alternatívává a Vista-juk
Elösször lőjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!
Ez jó, csak egyáltalán hogy merülhet fel a vista ultimate és az othoni felhasználó egy szövegkörnyezetben? 😊
Esetleg vista home...és azzal már kapásból egy vödör cucc nem is kerül telepítésre.
Ehelyett azzal kezdõdik a dolog h azt kell elõször nézni h a gép elég-e az oprencernek, aztán tovább tömni hardverrel h másra is maradjon nafta. Gáz, nem?
A fogyokuras vista-nak pedig az az ertelme, hogy ha valaki beagyazott gepen akarja futtatni, akkor ne kelljen ala tul nagy vas. Tegnap lattam egy beagyazott alaplapot, 1.3Ghz-es intel cpu-val, 1GB ddr2-vel, pata/sata csatlakozokkal, integralt hanggal/videoval es passziv hutessel 11 ezer forintert. Es meg bovitokartyanak is volt rajta hely (pl. tv tuner). Akarhogy nezem ebbol 20 ezerert olyan jo otthoni internetezo/videonezo/felvevo/letolto gepet lehetne csinalni, hogy jatekon kivul mindenre megfelel. Es semmilyen mozgo alkatresz nem volt benne. Egy ilyen gepre viszont nem erdemes egy teljes windows-t felrakni, eleg az a par funkcio amire az embernek tenyleg szuksege is van. (a vista ultimate eseten az alapbol futo service-ek 75%-a az otthoni felhasznaloknak soha nem fog kelleni)
Itt nyugszom én, olvasod te. Olvasnám én, nyugodnál te!
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!
[merlinw.org]
Amúgy értem amit mondasz, és ha így lenne egy szót se szólnék. Csak az a baj, hogy mellé veszettül lassú. XP-hez képest a játékokat frankón 25-30%-al lasabban viszi. Ami nálam igen rossz pont, mivel szeretem a maximumot kifacsarni a rendszerembõl. Tunning párti vagyok erõteljesen.
A vista tûzfaláról nem tudok véleményt mondani, de azt kijelenthetem, hogy a Defender egy rakás sz.r...
\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"
Közel egy éve használok vistát, és már el sem tudom képzelni azt hogy visszaálljak xp-re. Sokkal jobb, nincs az a gond mint xp-nél hogy egy idõ után belassult a gép és akár instabilitási gondok is elõjöttek. A vista nekem még nem lassult be, eddig 1 kék halál volt de már nagyon régen. És csak 1 gb memóriám van, ddr2-es 800Mhz-s. Nekem általában 4-500 Mb-ot foglal le, Ha játszok és játékból való kilépés után visszaáll a 4-500 közé a felhasznált memória mennyisége. Igaz picit lassabb mint az xp.
Már nagyon várom az sp1-et!
Gigabyte M57SLI-S4,AMD Athlon 64X2 6000+,Gainward 8800GT Golden Sample,4GB 800Mhz Kingmax
Azért nem fog kijönni soha egy igazi új úttörõ windows mert ahogy nem fut egy 3éves program rajta, a felhasználó egybõl sír és "szarozza".
"Audio támogatás egy fos,directsound kivétele egy irrdatlan baromság volt,mondjuk ez azóta megoldódott de ez is csak Creative-éknak köszönhetõ"
Javaslom nézz utánna mi is az OpenAL. Nem véletlen hogy az engine készítõ atyaúrísten Carmack bácsi is OpenAL-t épített a Doom 3-ba. Az OpenAL pont egy olyan dolog ami miatt mindeki sírt hogy legyen. Nem véletlen van benne az hogy "Open". Inkább azzal van gond hogy a játékok DirectSound-ot használnak(tak)
A játékok már tökéletesen futnak rajta, van ami kicsit gyorsabb van ami kicsit lasabb.
Ami tény: csak a játékok miatt nem érdemes felrakni, de aki dolgozik rajta és szereti a kellemes környezetet, annak megéri. Nagyon gyorsan indulnak a programok és a memóriát is sokkal jobban kezeli.
Megcsináltam ezt a lite dolgot, és müxik rendesen minden. Alapból 600MB-ot eszik el a 4GB-ból a rendszer. Eddig 1100-1200at fogyaszott. Nekem bejött ez a program, nagyon. Ja és 30%-osra zsugorodott a mérete
Az okok egyszerüek: Audio támogatás egy fos,directsound kivétele egy irrdatlan baromság volt,mondjuk ez azóta megoldódott de ez is csak Creative-éknak köszönhetõ...
Gyérül futó játékok volt a második indok.
Mivel napiszinten azért fut ezen a gépen 2-3 órát játék ezért ez idegesítõ volt.
Kb ennyi volt az összes bajom vele,ettõl még egyáltalán nem szar...A mérete meg...Manapság az ember után hajítják szinte a 250 gb-os vinyókat,valahogy nemigazán aggaszt a telepítésének a mérete😄
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
Ne vedd magadra amit @63-ban írtam alul!
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Szar a Vista!-hangzik a mondat. - Miért is? - Mert lassú, nem fut jól rajta a krájzisz meg a Colin. Hmm fasza, jó érv...
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Valaki azt fejtegette, hogy direkt csinálták ilyen gyengére. Hát ezt azért én nem hiszem, de gyenge az tuti! Jó, a Vista hivatalosan a cégeknek, cégkörnyezetbe szánták (van is benne sok olyan védelem, ami nekik szól). Oké, tisztában vagyok, hogy most az optimalizációval vannak elfoglalva (meg az ilyen frissítés nem az erõssége MS-nek), csak akkro ne úgy reklámozzák, hogy a legbiztonságosabb OS. Mert az, de ez azt is jelenti, hogy alapállapotban az eddigiek kakák, és ha megnézi a Vistát, akkor az is: hát csak ennyire képesek? Jogos a felvetés.
Én is a többségbe tartozom, akik nem használják ki az OS-t, meg még nézegetem ezt a Vistát, de eddig bukta biztonsági téren.
Egyéni vélemény, szerintem jó kis játék a Crysis. De hí már így szóba hoztad, az engine pont hogy domborít a Crysis-ben, egy techdemo esetén meg pláne ez a lényeg 😊.
Azért van a RAM, hogy használja. Oda se neki! Ha gyorsabb lesz tõle, és a program rendelkezésére bocsájtja, ha annak kell, akkor rendben.
\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"
Múltkor is mondtam, hogy hányingert kapok a következõ mondattól: "egy XY OS elavult". Miért lenne elavult? Mikor 10%kát ha kihasználják! Azért, mert régen írták? Valaki átvált XPtõl Vistára, nagyrészben ugyanazt csinálja (átlagfelhasználók, jó vannak kivételek, de nem hiszem, hogy sokan).
Indexelést meg ki lehet kapcsolni, aztán lehet várni negyed órát, mire a kismillió fileból megtalálom ami kell. Ki lehet kapcsolni, csak utána senki se csodálkozzék.
Ellenben bosszantó, hogy olyanok mondanak véleményt egy OS-rõl (és tök 8, hogy Vista, OSX vagy Linux), akik ...
1. Nem használták vagy próbálták huzamosabb ideig.
2. Ha még is próbálták, akkor minimális szinten sem sikerült megtanulni a lényeges beállításokat.
3. Ha véletlenül sikerült beállítani azt is rosszul ...
Minden esetre a Vista fika nagy része nem valós tényeken alapszik, nem meglepõ módon éppen úgy, mint anno az Xp vagy W98 fikázás sem, és azokra is átáltak a userek, ha másért nem azért, mert a T. elõd már sz*rt se támogatott az újabb HW-bõl.
Próbáltam már életemben pár OS-t (W3.11, W95, W98, W98SE, Millenium W2K, Xp, Vista, Linux, BeOS, Irix, PC/M) és mindegyiknek voltak elõnyei és hátrányai. Aki bármelyikrõl csak jót vagy csak rosszat tud mondani, az a szememben vagy hülye vagy hazudik.
Pedig dehogynem. Régebbi gyártástechnológia = drágább elõállítás ...
Minden jót.