Gyilkos játékosok - Erőszakossá tesz a média
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az meg h ki lesz agresszív és ki nem sztem 12éves korig bõven berögzül... Én pl közöltem apummal h erõsebb vok mint õ (voltam kb 3 éves és nem akartam amit õ) kaptam 2-t a popsimra, rögtön tudtam h nincs igazam, és azóta (ebbõl vagy nem ebbõl az okból azt nem toom pontosan) de kerülöm az erõszakot, és a játékok pot arra jók, h a felgyülemlett ideget levezessék...
1 rómait megalázott a földesúr, hazament, és ha vmi nerm úgy volt ahogy gondolta kinyírt 1 szolgát, ideglevezetésbõl... Maira fordítva ha lebasz a fõnököd kimész az utszára és lelõsz valakit? vagy ehelyett beülsz a gép elé, és headshotokat osztogatsz? az élmény ugyan az lassan (bár még élõben nem próbáltam 😄 ) csak nem hal meg senki, engem pl megnyugtatnak ezek a játékok, mert virtuális ellenségeim 2x-3x-i kinyírásával kompenzálom azt h valakit a valóságban nyírjak ki!
?ilyen lenyomata van ??
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.
A nevelési részt gfarkasg és Daffit már megválaszolta, annyival kiegészíteném, hogy az a szülõ amelyik leülteti a gyerekét a TV/szgép elé mindenféle kontroll nélkül az nem normális/szarik a gyerekére.
10 éve a gép elött!
felrobbanó állatok, öngyilkos merénylõ nagymami, baseball ütõvel vízbe lövés...stb 😊
Egyébként elöbb utobb oda jutunk h majd megvédnek minket majd a széltõl ha akkarod ha nem<#mf1>#mf1><#boxer>#boxer><#nyes>#nyes>
Bár szerintem ezt a cikket pont olyanok olvassák akikkel ez elõ sem fordulhatott mert mi mivel játszottunk 8-9 évesen? Mario, Elite, Prehistorik, Worms, Impossible Mission és hasonló korszakalkotó játékokkal. Viccesnek tartom azt hogy van pár amerikai gyerek aki ráfogja a gépre hogy miatta ölt/verkedett stb amikor egy 14 éves gyerek bõven megtudja külömböztetni hogy mi a valódi és mi a virtuális, és pár gyerek nem ok arra hogy mindenkitõl megvonjuk nemigaz?.
Mindig lesz 1pár ember akire máshogy hatnak a dolgok....tejet is tiltsuk be mert vannak akik érzékenyek rá....
Dani, te egy igazi nagymenõ vagy, fogadd legõszintébb gratulációmat!
Egyébként pesti vagy?
De nem tiltással kellene elérni semmit, hanem a korhatáros dolgok betartásával.
http://index.hu/tech/blog/2008/02/01/elrontotta_az_xboxot_meghalt/
¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>
Nem ismételget mást, mint az itt benyilatkozó fórumozók véleményét, miszerint "én is játszom, oszt mégse ölök senkit". Ez nevetséges. Ez nem tudomány, hanem a saját napi betevõ erõszakját féltõ felnõtt hõbörgése. Ez csak annyit bizonyít be, hogy szeretjük az erõszakot. Mert miért is zavaró tulajdonképpen, hogy a vér zöld piros helyett? Talán mert valóban vérnek akarjuk látni? A Mónikasó betiltása ellen is lenne, aki tiltakozna, hiszen azért készül, mert piac van rá. A piros vérre is. Bár a szöveg többnek szeretné mutatni magát, valójában egyetlen olyan tanulmányt, de még csak gyenge érvet sem hoz fel, ami az ellenkezõ oldal igazát bizonyítaná.
Pedig a tények azok tények. Az a kérdés, hogy az erõszakos filmek és játékok az erõszakos viselkedést elõsegítik, tudományosan kutatható, és a cikkben felidézett tanulmányok (van, amelyik 33 évet fog át!!!) szerint egyértelmû a válasz. Továbbmegyek: én még nem láttam olyan tudományos tanulmányt, ami az ellenkezõjét állítaná. A vitatott cikk nem is állít semmi újat. Ha elolvasnátok, látnátok, hogy ez egy review: csak összefoglalja a pszichológia területén az utóbbi ötven évben elvégzett kutatásokat, amelyek egyértelmûen mutatják, hogy a médiában tapasztalt erõszak káros. A cikk annyit állít, hogy a kérdés el van döntve, az erõszak erõszakot szül, a probléma létezik, és most már annak az ideje van itt, hogy felmérjük, mekkora károkat is okoz valójában, és hogy mit lehet és kell tenni ellene, egyáltalán kell-e tenni valamit.
Fontos, hogy itt nem CSAK a videójátékokról van szó, hanem az erõszakos médiáról általában, szóval inkább örüljetek az ilyen tanulmányoknak, amelyek a döntéshozók figyelmét nem kizárólag a játékok ellen hangolja. Ami inkább generációs probléma: a jelenlegi döntéshozók generációja élvezte a Rambót, értik a tévét és a belõle folyó erõszakot is, viszont nem értik a videójátékokat. Úgy érzik, az interaktivitás veszélyes. A tényekkel való vitatkozás helyett inkább azért kellene küzdenetek, hogy összekapcsoljátok a kérdést a tévével. Mert ugyanarról van szó.
Az "erõszak erõszakot szül" tény volta azonban nem jelenti azonnal, hogy minden filmet/videójátékot be kell tiltani. Ami itt valódi, mélyebb kérdés, hogy be kell-e tiltani az erõszakra nevelést. Az élet gyakran erõszakos, és történelmi idõkben még inkább az volt. Az emberi társadalmakban mindig is jelen volt a gyerekek oktatásában az erõszak, mert az a gyerek, aki megtanult odaütni, vagy nem érte bénító meglepetésként egy haláleset, sikeresebb volt. Magyar népmeséket végigolvasva a legtöbbõl szaftos horrorfilmet lehetne csinálni. Tudni akarunk az erõszakról, vágyunk is az erõszakra, mert õsidõkben a túlélésünk múlt rajta. Genetikailag rá vagyunk hangolva: aki látott már kétévest direkt rettegni a sötétben, tudja, mirõl van szó. Szerintem egy megfelelõ szintû erõszakra oktatás nem árt a gyereknek: járjon el karatézni például. Szokja meg, hogy esetleg valaki egyszer megüti. A videójátékok sem baj, hogy kicsit erõszakosabbá teszik a gyereket, amíg azok nem az ölésre és annak technikájára koncentrálnak, hanem a gyõzelem tényére például. Az összes emberi alaptörténet tele van halállal. Azt a szemforgató hozzáállást kellene megtámadni, hogy az erõszak alapból rossz, gonosz dolog.
A törvényhozók persze jogosan aggódnak. Ami az õ problémájuk, hogy a civilizációs együttélés szintje ma olyan magas, hogy az emberi genetikában beállított kívánt erõszak szintje már rontja az együtt élésre való képességeinket. (Sok minden mással van még így, például az idegenekkel szembeni elõítéletekkel.) Zsúfolt világban az agresszió szintje is nõ, és nehezíti a rend fenntartását. Nem tudni, hogy a világ fokozódó agresszivitása végül okoz-e robbanást, vagy sem, illetve hogy ezt le lehet-e fogni az erõszakos példák eszkalációjának központi, törvényi szabályozásával.
Bizonyos játékokat betiltanék, másokat nem. Pl. a GTA szerintem rendkívül káros (és a Keresztapa sorozat is). Erõszakkal célt érõ pozitív hõsöket kreálni valóban rombolja a gyerekek morálját.
Amúgy meg "bilibe lóg a keze", rózsaszin világot festõ idióta sorozatok vagy éppen a tévéhíradó sokkal károsabb szerintem egy gyerekre, a búlvár sajtót nem is említva.
Ööö, gyerekpszichológus szerint ez az apa feladata, fordítva nem lennének túl jók a kilátások. 😉
Úgy érted Kano-val? :p
Amúgy korrekt a cikk, én is '94-tõl Mortalozom szinte folyamatosan, elõtte Moonstone (véres-cafatolós lovagos játék) meg Splatterhouse (véres-cafatolós maszkos bácsis játék), és mégsem nyírtam ki senkit...
...eddig.
😊
Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx
Például vegyük a horror írókat. Képzeljétek el, a legdurvábbak fejében mi lehet. De mégsem ámokfutók/bûnözõk! Nagyon fontos: a stresszt (ami természetes, az ember velejárója) vezessük le értelmmesen. Ha egy gyerek ezt megtanulja, akkor nincs baj!
Daffit: örvendetes, hogy foglalkozol a gyerekeddel! A TVben látottakat ki kell ütni, hogy ne azokkal foglalkozzon! Például elég levinni sétálni, meg ásik gyerekekkel összetenni kint a szabadban és mindjárt más! Ha van testvére a gyerknek, sokkal könnyebb! Az ámokfutók általban egyedüli gyerkõcök, nem?
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
De hogy mondjak is valamit: a neveltetés, a gyerek környezete a legfontosabb, fõleg fiatalabb korban.
Ha valaki normális körülmények közt nevelkedik, akkor nem lesz agresszív az ilyen játékoktól, és nem fog friss jogsival NFS-ezni.
Az elõttem szólóval egyet értek abban, hogy az ember jóval komplexebb struktúra annál, mintsem hogy kijelentsük, hogy az ilyen játékok agresszívá tesznek.
Van egy öt éves gyerekem, akit az anyja nevel enyém a hétvége. Látom a különbségeket a nevelésben. Míg az anyja leülteti a TV elé, én inkább játszom vele. Egyébként láttatok már mesefilmeket. A nagy részük tele van szexuális és agresszív jelenetekkel! Egy gyermek nevelés szempontból pont a 4-6 évesek azok, akik fejlõdés szempontjából ilyenkor a legsebezhetõbbek. A számítógépet még fel sem érik!
Továbbmenve, a gyermekjátokok 90%-a veszélyes és nincs nevelõ/fejlesztõ hatásuk/céljuk.
Ha a németek zöldre fogják festeni a vért, az szerintem károsabb, mert a fiatal gyerek lehet, hogy úgy fogja fel az ember vére zöld. Vagy mégsem? A kórházban piros volt! Akkor most mi van? Inkább felnyitok egy embert, hogy megnézzem.
Ez olyasmi mint állt. iskolában a felvilágosító órán egyik osztálytársam feltette a kérdést: csókolózástól lehet teherbe esni? Nevettünk, de a kérdés komoly! Lehet, hogy a szülei így oktatták, vagy ezt a következtetést vonta le a NEM oktatásból!
Egy átlag, mondhatni normális, ember azért játszik agresszív játékokkal, mert strresszoldó, õ ott a király, pihentetõ és kikapcsol.
Egy agresszív gyerek pedig azért, mert agresszív...
Azok akik lövöldöztek iskolában eleve az olyan társaságot és szórakozást keresték, ahol indulataik "értelmet" kaptak. Tehát az õ esetükben a játék nem ok az erõszakra, hanem cél.
Szerintem a TV a legerõszakosabb és a társadalom rombolója. Mióta cenzúrázzák és megszabják a korhatárt, szerintem a szabadságunknak vetnek egyfajta gátat. Ráadásul nem választhatod, hogy mit nézel. A csatornákon körülnézhetsz, de csak az van, amit õk adnak. Gépen azt nézel, azzal játszol, amivel csak akarsz.
Viszont a sz.gép társadalom sokkal összetettebb, mint a tv társadalma. A pénz is már akkora, hogy érdemes odafigyelni és írni néhány tanulmányt, ami aztán jópár embernek munkát ad (mint pl. most a cikk írójának).
Ez a társadalom még nagyon fiatal. Megszokni sem lehet a dolgokat, mert nagyon gyorsan változik, jobban mondva fejlõdik.
Most már sokan nõttek fel ebbõl a rétegbõl, szerintem tíz éven belül változni fognak a dolgok. Persze mindig lesznek ellenzõk.
Sose felejtsük el, hogy egy ember összetett dolog, egyetlen dolog nem tudja befolyásolni a viselkedésében csak több együttes.
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.
A LEHETETLEN NEM LÉTEZIK!
A LEHETETLEN NEM LÉTEZIK!
Amerikában a meghibanós, lövöldözõs dolognak nagy hagyományai vannak, lásd "Going Postal" eredete, pedig akkor még számítógép sem volt amikor odaát "divat" lett így meghibbani, nehogy videojáték ...
mma highlights na ha ezt megnézed sem hinném hogy az lessz az elsõ gondolata az emberek 98%-ának hogy megyek én is verekedni. Agressziót növel de végignézve a franc akar ilyesmibe bekerülni bírók, orvos, stb nélkül(még ezekkel sem). Vidékrõl származom, és még volt egy olyan felfogás hogy aki nem verekedett, nem tudja megvédeni magát az nem férfi(ugye milyen az mikor az utcán szeded fel az okosságot, és nem a neten). Aztán jött a sok agresszív videó a neten, meg játék, és valahogy nincs kedvem ilyesmikhez. Pedig 11 év harcmûvészet után vagyok tehát nem csak néztem TV-ben ezeket, hanem gyakoroltam. És mégis úgyérzem hogy akibõl ezek agresszív indulatokat váltanak ki, és ezt real life-ba átviszi, azok egyébként is kicsit retardáltak.
<#banplz>#banplz><#taps>#taps><#violent>#violent><#gun>#gun>
http://csiri.blog.hu
Amúgy rémlik, hogy anno Goethe mûveit próbálták betiltani, meg póbálkoztak a ponyvaregények tiltásával, hasonló dolgokat állítottat a TV és rádiósorozatokról, a képregényekrõl, a mozifilmekrõl, a beat zenérõl, meg mindenrõl ami alkalmas volt a vélemény kifejezésére.
Kiskoromban meséket olvastak nekem, vagy olvastam magam késõbb, de soha nem jutott eszembe, hogy megegyem a nagyanyámat, vagy megmérgezzen a nénikémet, és hasonlók, az egyéb horrorisztikus történetekrõl és népmesékrõl már nem is szólva. A macskámat sem akartam lépten-nyomon agyonütni Tom és Jerry után.
A hülyegyerek a szüleitõl lesz hülye. Magam is láttam olyan okos gyereket, aki óvodáskorában megtanult a tévébõl németül (mert a szülei már akkor is tojtak a fejére), mégis kezelhetetlen; mind az apja, mind az anyja legföljebb annyit törõdik vele, hogy ha sokat rosszalkodik, vesznek neki játékot. Amitõl persze még rosszabb lesz, mert az önzõ csupaszmajom már csak ilyen.
Könyörgöm, irányítsa a nagy testvér a sok vágómarhát, aki csak vegetál bele a vakvilágba, és hagyja, hogy megkopasszák, azt tegyenek vele, amir akarnak, de azt a kevés értelmes embert hagyják már élni! (Ja, azt persze nem lehet, mert akkor maradnak olyanok, akik látják, mi folyik itt.)
Ha valami felidegesít, az éppen az, hogy afféle véglények meg akarnak kímélni az idegeskedéstõl, meg mindentõl, ami történhet velem az életben, legyen az jó vagy rossz. Ez a tenyészállatok sorsa, és kikérem magamnak, hogy bármiféle agysorvadásos bürokrata akként kezeljen!
Viszont bürokrata-irtásra szívesen jelentkezem, mindenféle PC-játéktól függetlenül.<#boxer>#boxer><#gun>#gun><#wave>#wave>
Másik: sokan már megint elmnnek a lényegtõl. Aki sokat játszik erõszakos játékokkal és elkezd szorongani, az sem gyilkos! Csak nehezen tudja feldolgozni, ergo inkább kerülje, mert érzékeny rá. Úgy tudja csak feldolgozni, hogy beleképzeli magát és depressziós lesz. Ez természetes! Aki erõs idegzetû, az elintézi egy "ki a faszt érdekel"-el, aki meg nem, az nem érti meg, és valamilyen szinten foglalkoztatja a dolog, mert szeretné megérteni, hogy egyesek miért ölnek. DE õ nem lesz az, ez nem így mûködik, mert akkor az emberiség 90%ka gyilkos lenne már!
Mit olvastunk a törikönyvekben? Azt, hogy régen ilyen párviadalokat szerettek nézni, meg a kivégzéseket is (nem csak a felsõosztály, hanem az alsóbbréteg is, elrettentésképpen is), de õk sem lettek gyilkosok. És egy ember nem azért gyenge idegzetû, mert hajlamos a rosszra, ez egy naygon buta elképzelés! Csak nehezen dolgozza fel a hallottakat/látottakat.
A koszovós gyerek meg csak viccelt, nem kell rögtön fikázni a sácot. Szerintem jópofa volt😊
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Természetesen kell egy határ, amikor az ember gyerekének az agya már elég fejlett ahhoz, hogy el tudja különíteni a valóságot a mesevilágtól, de túlzás azt állítani, hogy a játékok tennének valakit is erõszakossá. Sõt, szerintem pont ellenkezõleg: nincs jobb feszültséglevezetés, mint 1-2 óra CS vagy UT. Szerintem 17-18 éves kor után már semmi jog/ok nem indokolja, hogy valaki ne játszhason azzal, ami tetszik, abban a korban ezt már vagy fel tudja dolgozni, vagy úgyis mindegy, mert nem ettõl lesz valaki ámokfutó, a hajlam már benne van.
Desktop: i74770K + GeForce 770 + 16GB RAM @ 1866 + Gigabyte Sniper lap + Watter Cooling + 27" AOC + RAT5 + CoolerMaterStormTrooper Noti: K53SV noti, a GT540m erejevel...
TV, mozi = passzív
Videójáték = aktív
nem mindegy, hogy a TV-ben a boncolós filmet nézi a gyerek vagy csak a szenzációt hajhászó médiát, ahol a legeladhatóbb az emberi szenvedés, vagy egy játékban egy cél elérése érdekében döntést hoz és megöl egy marék pixelt.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Én rengeteget játszottam IL-2 vel, és ennek eredményeképpen feltámadt bennem a kíváncsiság a II. világháború légicsatáival kapcsolatban, így aztán elolvastam egy csomó ezzel kapcsolatos könyvet.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
oersze ezek a játékok korhatárra való tekintettel kerülnek forgalomba
playstation 3 id: Rencsike Playstation3 Xbox 360
te vagy az élõ példája a légbõlkapott hülyeségnek gratulálok
playstation 3 id: Rencsike Playstation3 Xbox 360
Mindig valakit hibáztatni,felelõssé tenni,ezt a legegyszerübb.De hogy magukba nézzenek,arról persze nem szól a fáma.
Afrika sztem azért nem annyira a béke szigete van ismerõsöm nigériábol hát neki menekülnie kellett onnan mert mindenkit kinyirtak arra nem beszélve a törzsek közötti problémákról 😞 nah m1 1;A cigányokról csak annyit hogy nemsokat láttam még aki tanulni akkart 2; viszont aki mégis elment a suliban annak a 99%-át lopáson kaptak tehát sztem érthetõ némiképpen az agresszió feléjük. félreértés ne essék nekem van cigány ismerõsöm és nagyon jóban vagyok vele(ük) sõtt 1-2 még sokkal jobban áll annyagilag is mint én. Már csak arra lennék kíváncsi hogyha a gyerek a szülõtõl látja az agreszíót a szülõ meg játékokból akkor most ki a hülye a játék vagy a nemnormális szülõ aki ezt mutatja a gyerekének :S