Gyilkos játékosok - Erőszakossá tesz a média
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szocializáció=> család, barátok, környezet... Ez mind közrejátszik. A szülõk feladata, hogy foglalkozzanak a gyerekkel és ha valami nem stimmel, lépjenek. Elõjelek azért a legtöbb esetben vannak. SZÓVAL AZ ELB@SZOTT NEVELÉST NE FOGJUK A JÁTÉKOKRA!
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
http://klikk.millenaris.hu/cell/show/3#eroszak
Játék és erõszak a level up-ban (2006 november):
http://www.levelup.hu/video.php?todo=details&vid=119
Amúgy meg: tiszta idegbajosak a mai tizenévesek, mert a tv-bõl, internetrõl, játékokból rájuk ömlõ mocsok azzá teszi õket, plusz ma a szülõk 40%-a nagyjából a nullával egyenlõ gyereknevelési szempontból. Nem elég szeretni a kölyködet kedves szülõ, nagyjából fix napirend kellene neki, meg hogy értelmes elfoglaltságai legyenek, meg hogy FIGYELJ RÁ amikor hülyeséget akar csinálni és ne hagyd, hogy megtegye. Fogalmam sincs miért de kiveszni látszik a következetes szülõi magatartás, rengeteg családban a gyerek diktál, a gyerek dönt és apuci meg anyuci aszisztál, mert ha nem akkor a gyerek nekiáll üvöltözni velük, hogy habzik közben a szája...
A "modern" elvek a gyereknevelésben, szülõ féltéglával veri a mellét: "én soha nem ütöttem meg a gyerekemet", nem vazze, de semmi egyebet se tettél vele, le se szartad, kulcsot a nyakába oszt menjen ahova akar bandázni, drogozni vagy görnyedjen a tv/szgép elõtt akkor legalább csöndben van, csak egy szellemi/testi nyomorék lesz felnõttkorára.
Pedig kurva egyszerû ám a nevelés: a hatéves gyerekedre rászólsz vmiért elõször szépen elmagyarázva, hogy ezt kéne most csinálnod (pl. takarodó este fél nyolckor a maci utána, mert kicsi vagy, meg fejlõdni kéne, meg álmos leszel). Utána rászólsz keményebben, utána elmondod, hogy ha nem indul az ágyba, akkor kap egyet a fenekére nyitott tenyérrel a jó csípõs fajtából. És most jön a lényeg: ha ez sem hat akkor TÉNYLEG KAP EGYET a fent említett fajtából. Ilyen kurva egyszerû a nevelés. És ha szent a béke, próbáld megértetni vele, hogy érte teszed, kurvára nem fogja megérteni de azért próbálkozz vele. És tiszteld az akaratát és ha normális dolgot kér/tesz akkor add a tudtára, hogy büszke vagy RÁ és csíped, hogy te lehetsz a szülõje.
A témáról
A gyerek nyugodtan COD-ozhat amennyiben felfogja már, hogy az egy JÁTÉK és ha MÁR MEGJÖTT A DÉLUTÁNI FOCIEDZÉSÉRÕL. Értem?
Mozgáshiány + monitorbámulás órákig + tinédszer korú = szellemeileg beszûkûlt, betegeskedõ, gerincferdüléses, antiszociális kamasz aki ha a másik nem közelébe kerül minimum leizzad, de tuti nem bír megszólalni.
Sportoljon, mozogjon, ökörködjön a barátaival/barátnõivel a szabadban. (Nem a buszmegállóban/kocsmában!) Csajozzon, fiúzzon, smároljon a parkban, de ne arról szóljon a napja, hogy otthon kuksol a lesötétített szobában a képernyõt bámulva, mert elveszik.
Ha valakivel nem törõdnek, ha valakit nem értenek meg (kamaszokat senki, legalábbis õk úgy érzik), ha valaki tök egyedül van, annak elõbb utóbb pszichés problémája lesz. Ezek az emberek pótlékot keresnek és találnak, de a pótlékból egyre több kellhet, ami egyre károsabb a szellemre és a testre, egyéne válogatja, hogy ki hogy bírja. A pótlék bármi lehet: számítógép, drog, tv, guminõ stb.
A lényeg:
Bármire igaz: ha eltúlzod, akkor káros lesz! Ha napi 8 órát játszol, elõbb utóbb szívni fogsz miatta, ha máshogy nem, akkor pl.: aranyered lesz a sok üléstõl, de a szívás az biztos! Láttam már függõ kamaszt fps-sel nyomni 3-4 órákig, a végére gyereknek úgy járt a lába az asztal alatt, mint az elmegyógyban azoknak akiket éjszakára le kell kötözni. De állította, hogy õ nem ideges és nem feszült...
Közhely, de tényleg csak annyi: ne vidd túlzásba és ha szülõ vagy/leszel ne engedd a gyerkõcnek se. Ennyi.
(Bocs, sok lett és lusta vagyok átnézni a helyesírást.)
Jobb lenne az idegbeteg faszkalapokat kiszûrni és nem engedni nekik, hogy játékokat vegyenek nekik.
A médiás résznél csak részben van igaza a cikknek/cikkírónak.
Bezzeg a horrorfilmekkel semmi gond sincs. Semmiféle ötletet nem adnak egy jó kis gyilkolászáshoz. Bezzeg a játékok azok a gonosz eszközei. Istentelen eretnek dolgok, amiket maga a sátán bocsátott a földre, hogy velejéig romlott társadalmat hozzon létre, megalapítva a földi poklot, ahol csak az maradhat életben, aki nightmare fokozaton végignyoja a Doom-ot.
HP+
A világ legveszélyesebb környékein a gyerekek rengeteget játszanak videojátékokkal és nyilván ettõl annyira agresszívak. Egész Európában és észak-amerikában ahol a gyerekek nyilván sokkal többet játszanak mint afrikai társaik láthatólag a fiatalok közötti agresszió is sokkal erõsebb. Európában már nem lehet estefelé kimenni az utcára, míg afrika -mint tudjuk- a béke szigete, ott nagyon ritkán fordulnak elõ erõszakos cselekmények és olyankor is az egész kontinens egy emberként botránkozik meg rajta.
Mint tudjuk Irakban és Afganisztánban és úgy általában a régióban van a legtöbb gémer. Klánokba tömörülve nyomják a CS-t és mindig a terroristák oldalán harcolnak! Ez mindent megmagyaráz.
De akár egy adott országot is vizsgálhatunk. Magyarországon a magyarok -márcsak anyagi helyzetüknél fogva is- sokkal többet játszanak mint a cigányok. Egyértelmûen ez az oka, hogy a magyar huligánok folyamatosan terrorizálják a cigány diákokat az iskolában, a szüleik már el sem merik vinni a tanulnivágyó cigány nebulókat az iskolába!
Pontosan ugyan ez a helyzet az egyesült államokban is. A fehér bentlakásos iskolákban tombol az erõszak, míg a színesbõrû kisdiákok békében megvannak egymás mellett.
Természetesen nem lehet elvetni azt sem, hogy a gyerekek részben szüleiktõl tanulják az agressziót, akik viszont annak idején szintén videojátékokból tanulták.
Szóval a tanulmány minden szava arany, ideje lenne végre komolyan venni, és egy jobb, békésebb világot teremthetnénk.
Gracie Barra
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Amikor azt mondja egy "szülõ" a gyerekének hogy vegye el az iskolában az egyik osztálytársától az ennivaló,a másiktól pedig az innivaló,mert másképpen éhen marad,akkor mi a fenérõl is beszélünk?Ezek a mindennapos gondok nem pedig az hogy a játékok tesznek erõszakossá!
Playstation id:RyosanHUN Live id:Ryo san HUN
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
LZ forever
Nem a tanácsadó pszichológus mondja meg az embernek, hol baszta el (messze nem is ez a dolga), hanem az ember maga jön rá a kezelések alatt. Ez a lényege az egésznek! Viszont ez csak igen szélsõséges helyzetben fordul elõ, nem megy mindenki minden ukmukfukra t.p-hez.
"Megint eljutottunk a "végigjátszottam a Manhuntot, mégsem ölök embert" értelmetlen közhelyig.Csak most más a példa..."
Tehát bármit válaszolok arra a mondatra, az csak közhely (ami egyébként elég divatszó lett mostanában, mindenhol csak ezt látom) lehet. Most akkor hogy van ez? Egyébként úgy nem igaz, amit itt kiemeltem, hogy bekékült a monitorom, mivel semmi köze a "végigjátszottam a Manhuntot, mégsem ölök embert" hsz-ekhez.
"Megint nem szûrted le a lényeget.A mondanivalóm az volt, hogy mivel HATÁSSAL van az emberre(azaz nem egy közömbös dolog), ezért elképzelhetõ, hogy a pszichében kiváltHAT akár mást is."
Megnyugodhatsz, értettelek én. A példámat olvasd el még egyszer.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
"Tegyük hozzá, hogy minden korban voltak bûnbakok, amikre rá lehetett kenni az emberek mocskait. Ott vannak a filmek, a képregények, a rap és rockzene, stb."
Ez természetesen úgy nem igaz ahogy van.Vannak persze nyílvánvaló dolgok, a drog, a kábítószer, egy bûnözõ társaság stb., amelyeket nem kell senkinek sem külön elmagyarázni, hogy miért rossz.De vannak olyan pszichés dolgok aminek pozitív vagy negatív hatásairól esetleg egy pszichológus, vagy külsõ szemlélõ tudna csak nyilatkozni.Nem minden fekete vagy fehér.Nincs mindenre ráírva, hogy jó vagy rossz.Ha mindenki egyértelmûen tudná mi a jó neki, nem járnának ezrek és ezrek pszichológushoz, keresve a választ, hogy hol baszték el.
"Én is rengeteg trancsír filmet/játékot láttam (pl. Hullajó, ami mindemellett elég sz*r is 😊), de nem bírom az igazi vért. Akkor most mi van?"
Megint eljutottunk a "végigjátszottam a Manhuntot, mégsem ölök embert" értelmetlen közhelyig.Csak most más a példa...
". Egyébként az ingerküszöb és az aggresszió messze nem hasonló, nem vonja egyik maga után a másikat."
Megint nem szûrted le a lényeget.A mondanivalóm az volt, hogy mivel HATÁSSAL van az emberre(azaz nem egy közömbös dolog), ezért elképzelhetõ, hogy a pszichében kiváltHAT akár mást is.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Megérte?! Nem semmi idióta vagy te. Ezt a logikát követve nincs olyan dolog a világon, amit nem kéne betiltani...
Egészen sok értelmes dolgot írtál, és sok mindenben igazad van. De a végkövetkeztetésed teljesen hibás. Egyébként nem áll fenn a veszélye? Csak játéktól lehet függõ vagy agresszív valaki? Csak az NFS-tõl kezdhetnek száguldozni az emberek?
Ez bûnbakkeresés, és a valósághoz a világon semmi köze.
Az erõszakos bûncselekmények 99.999999999999999%-a _NEM_ a számítógépes játékokra vezethetõ vissza. Akkor mi a pék farkáért _ezzel_ foglalkoznak? Mennyi gyilkosságról tudtok, ami _bizonyíthatóan_ a játékok miatt történt? Ja, egy sem?
"Gyilkos játékosok - Erõszakossá tesz a média"
Ha médiáról beszélünk, akkor miért "gyilkos játékosok", miért nem "gyilkos filmnézõk"???
annyi köze van a gyilkosságokhoz, mint régen mikor nem voltak játékok.
ez egy globális ok, minden embert meghülyít a média, a reklámok, a "legyél valaki" tökönszúrom magam ha nem. stb.
és rákenik ilyen dolgokra, mert külföldön pár ügyés kúrvamód ráér :]
ennyi a véleményem, a volt, errõl, és a leendõbeli ilyen cikkekrõl.
/magamra leszûkítve, öröm gyilkolni,ölni,trancsírozni,kínozni, de pl. kutyákat sem öltem (ala cod4) csak ha muszálykellett, tovább gondolva, van a háznál, 3cica, 2kutya, 2papagály, 1húg, 2nõvér, anya apa, nyúl, halak, szóval el vagyok árasztva mindennel. de már akkor is megdermedek ha véletlen rálépek egy bogárra (pl. cserebogár ahogy ropog :CC, vagy egy csiga, ne adj isten egy gyíkra... és ezeek elég apró állatformák, szóval akiben ott a hajlam abból elõhozhatja egy játék, de ugyan úgy azis hogyha a suliban kap 2pofont, némi ***anyád szöveggell... szvsz -_-
u dont have to listen anybody else but me
Elõbb az agymosás, aztán az, amit te írtál, így lesz siker!<#eljen>#eljen>
Honnan a p*csából veszed, hogy a játék miatt??? Pl. a columbine-i esetnél kiderült, hogy a skacok nácisták voltak. De ennyi erõvel (a te szavaidból kiindulva) ne olvass, ne mûvelõdj, ne menj ki az utcára, ne nézz filmet, és ne csinálj semmit, csak feküdj, mert a végén még agresszív leszel valamitõl (nagy számok törvénye) - bár, a semmittevés is aggresszívvá tesz egy idõ után.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Mert talán mindenki ismeri magát. Aki nem tudja magáról, mi van rá rossz hatással, az már régen rossz.
"Tény, hogy a véres trancsír játékok és filmek hatására nõ az ember ingerküszöbe, tehát hatással(!) van rá."
Én is rengeteg trancsír filmet/játékot láttam (pl. Hullajó, ami mindemellett elég sz*r is 😊), de nem bírom az igazi vért. Akkor most mi van? Persze, csak magamból tudok kiindulni. Egyébként az ingerküszöb és az aggresszió messze nem hasonló, nem vonja egyik maga után a másikat. Csak egy példa: ha sokáig forrázgatod a kezed egy bizonyos hõfokon, egy idõ után nem fog fájni annak a forró víznek az érzése. De ettõl még nem leszel tõle aggresszívabb (pedig az mentálisan és fizikailag is hatással van rád).
ez valóban nagy baromság. mindenki magából indul ki, de ha csak egy valaki bekattan egy játék miatt (nagy száámok törvénye, vagy mi), akkor már megérte a korlátozás.
Egyrészrõl jogos a tanulmány eredménye, másrészrõl nem.
Vegyünk egy 6-8 éves gyereket aki megkapja az elsõ konzolját/gépét. Ha megtalálja benne azt a valamit, ami vonza akkor igen, "függõvé" válhat tõle és igen erõszakosabbá teszi.
Miért? Mert alapvetõen belénk nevelnek egy egészséges határvonalat.
Ez egy játékban, kötelezõ átlépni... fejlövések, sportkocsis száguldozások, menõ poligon cicák, dübörgõ zene és MINDENNEK !TE! vagy a közepén.
Félistenként tehetsz meg már szinte bármi 1-1 játékban.
Jómagam ezt "mások álmában történõ virtuális utazásnak hívom"... tulajdonképpen ez maga a konzol/számítógépes játék.
És az életben mit tehetsz? Szart se. Már akkor megbüntetnek 10 ezerre, ha a piroson mész át a zebrán.
Az életben a legtöbb gamer egy senki, egy nulla... igen, én is, te is, nagyon sokan. Attól, hogy néhány gamer "kiemelkedik", teszteket irogat, fejlesztõ csapatban vesz részt attól még nem sokkal több, mint az átlag.
Na ezért szeretünk játszani. Lehet tagadni, de ha mélyen magatokba néztek a válasz egyértelmû: szabadság, szinte szabályok nélkül.
A pattanásos Tibike a WoW-ban lvl60-as mindenható úr, talán a klán feje... a való életben, meg 3 napja u.a. az alsógagyát hordja, a /dance parancs az egyetlen szexuális öröme és pizzán él <#eplus2>#eplus2>
Tagadhatjátok... mondhatjátok, hogy ilyen nincs, de ideje kimondani az igazságot, hogy igen, van ilyen, nem is kevés.
Az erõszakos játékok, igenis ledöntik a határvonalakat!
Persze, hogy ettõl még nem lesz senkibõl gyilkos... de egy kiélezett helyzetben, amikor lehet, hogy szép szóval is megoldható a helyzet, a legtöbben kirobbannak és azt hiszik valaki beütötte a konzolba az IDDQD-t és átlépik a határokat.
A játék antiszociálissá tesz?
Igen, jó eséllyel. Persze a legtöbben tagadják, hiszen naponta akár több tíz emberrel leveleznek/chatelnek/kalandoznak, de a szobában akkor is egyedül vannak.
El kell fogadni egyelõre, hogy a real life a menõ, és sorba jönnek a tanulmányok, melyeket nem gamerek/függõk írtak és mindben arról olvasni, hogy ez egészségtelen, antiszociális, erõszakra késztet stb.
A legtöbb ilyen tanulmány, túlzó és szélsõségekben gondolkodik.
Tonnányi gamer van, akik az életben is komoly sikereket érnek el, lesznek valakik... és még több olyan van, akik gátlásossá válnak, a VR lesz az életük és mindig csak arra várnak, hogy a "becsatlakozzanak".
Egy korosabb gamer persze, már jóval hidegebb fejjel gondolkodik, de amíg kölyök/tini egy ilyen "függõ", addig könnyen fenáll a veszélye, hogy a jogsi kézhez vétele után apa kocsijával NFS-t játszik a közúton, vagy agresszívan viselkedik a társaival/szüleivel/tanáraival.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
_LE_SZA_ROM_, hogy valakinél a játék agressziót vált ki. Ezért _engem_ nem korlátozhatnak.
Egyébként hamar el fog ülni ez a hisztéria is. Most még azok vannak többségben, akik nem játszanak(vagy játszottak fiatal korukban) szgépes játékokkal, és ezért megéri ezzel politizálni. Még lehet vele néhány szavazatot nyerni. Tíz év múlva politikai öngyilkosság lesz felhozni egy ilyen javaslatot. Bár szerintem most is már az Európa értelmesebb felén, csak a németek ilyen hülyék, hogy ezt beveszik és megszavazzák.
Másik fele a dolognak, hogy a tiltásnak csak akkor van értelme, ha ellenõrizni és büntetni is tudnak. Az meg csak rózsaszín álom, hogy a warezt ellenõrizzék. Ha tudnák, már megtették volna. Emellett meg egyenesen retardáltság szivatni a forgalmazókat.
"Aki képes felfogni, hogy az csak egy k*rva játék, és nem a valóság, az a büdös életben nem lesz aggresszívabb tõle"
Látod ez az amit, nem értek, hogy honnan tudja mindenki ilyen magabiztosan.Mindenki kijelenti, hogy nem befolyásol semmit, mert õ még nem ölt embert.Ez annyira, de annyira nevetséges!Mintha az agresszió akár észrevehetetlenül MINIMÁLIS növekedése kötelezõen ilyen megnyílvánulásokat eredményezne. Tény, hogy a véres trancsír játékok és filmek hatására nõ az ember ingerküszöbe, tehát hatással(!) van rá.Nos ilyen erõvel akár az agresszió hajlamot is feljebb nyomhatja, mert miért ne.
Nap mint nap piszkálják ott a kígyókatpókokatkrokodilokat,simogatják a medvéket,stb...😊
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit
Az anti-winnie brigád elsőszámú képviselője.
Elértem hogy annyira pszichopata legyek tõlük,hogy felszállok a kombínóra és már hívják is a magyar iraki zászlóajt haza,hogy megvédjék tõlem az utasokat..😊
Lolllll...KÖZE nincs ezeknek a szaroknak az egészhez,csak valamire fogni kell a dolgot,pedig a hiba nem máshol keresendõ mint a szülõi/egyéb NEVELÉSBEN. PONT!
...ami nyílvánvaló marhaság, mert egyáltalán nem errõl van szó, hanem arról, hogy az erõszakos játék befolyásolja-e egyáltalán az emberek agresszivitását.És ez a minimális mérték nem feltétlenül olyan szélsõségesen fog megnyílvánulni, hogy másnap kisbaltával megy be az egyszeri állampolgár a munkahelyére.Mint ahogy egy szál cigitõl sem fog valaki hörögve kiszenvedni, de valamennyire csak károsítja az egészségedet...vagy mégsem?Pont ez a kérdés.