129
-
winnie #89 "én pl már előre tudtam,hogy"
:) de ez nem a film hibája. volt nagy megdöbbenés, amikor megtörtént, senki nem számított rá. -
Cat #88 "bevételek és nézőszám alapján összeállítani egy listát"
Naigen, de ez csak azt mutatta volna meg, hogy melyik filmre mennyi pénzt költöttek. Egy Karib 3 vagy Shrek több tizmillió dolláros reklámkampányt kapott, míg a kisebb költségvetésű filmek hiába termelték be akár áruk többszörösét, ezekhez mérhető több százmillió dolláros bevételt nem értek el. Szóval akkor már nem pusztán a bevételeket, hanem az ár/érték arányt kellene nézni. Az pedig szintén irtó kifacsart lenne, amin a nagyköltségvetésű filmek az esélytelenek, hiszen nem tudják a kétszázmilliós költségvetésük többszörösét visszahozni.
Emiatt pusztán statisztikai alapon sem szabad nézni a dolgokat. -
#87 A scifi-ben az a lényeg,hogy valamennyire a valóságon alapuljon,mert ha semmi köze nincs hozzá akkor már csak fi,azaz fiction és az eléggé lerontja a filmet.A Napfénynek már az alaptörténete hibázik ,mert ha beledobnánk a Földet a Napba akkor is csak minimális hatásai lennének ,akkora nagy a méret és tömegbeli külömség.Nemhogy újrainditaná a fúziót hosszú időre.Nemcsak az alaptörténettel van a baj,hanem úgy maga a történet is unalmas szerintem,én pl már előre tudtam,hogy SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!.Ezen kívül nagyon kevés sci-fi elem van benne.És sci-fi nélkül szerintem ez a film,olcsó horror szintjére degradálódik,én meg alapból nem szeretem a horror filmeket ,mert szerintem uncsik.Míg a Star Wars mondjuk akciós-pörgős,bőven vannak benne sci-fi elemek,amitől meg lehet szeretni.a másik űrhajóról át fog jönni valaki,mikor őrizetlenül hagyták az átjárót
A vörös bolygó nekem tetszett,nem egy nagy durranás ,de szerintem nem rossz film.Tényleg van penne pár baromság,de legalább fictionnak elmegy.Ez csak az én véleményem,nem akartam senkinek a lelki világába belegázolni,aki át tudja élni ,amit a film éreztetni próbál ,annak biztosan tetszik.Én nem tudtam azonosulni ezzel a filmel,végig kivülállóként éreztem magam. -
Csi9aa #86 Attól mert egy film primitívségében sok buta embert vonz és kasszasiker lesz, még lehet trágya.
Sőt, általában kasszasiker == trágya. -
Hoz_Hun #85 Ez a lista, komám,...pfhuh... Nem irigylem a családodat, ha ezekre rángatod el őket, mint jó filmek.
Persze mindenkinek szubjektív mi a jó film meg mi nem, de kár kitenni ide a kifacsart ízlésvilág ily mintapéldáját. Inkább venni kellet volna a fáradságot és a bevételek és nézőszám alapján összeállítani egy listát. Csak azzal munka lett volna? Jah hát igen. Nyilván az se tetszene mindenkinek, de arra rá lehet húzni a "statisztikai számok alapján" szöveget. -
laceehu #84 Hát nem tudom, hogy kik és mi alapjánállították össze ezt a két listát, de baromira nem tükrözi a valóságot. Ha a közvéleményre alapozva alakították ki a sorrendet, akkor azt kell mondjam, hülyék az emberek és kifacsarodott ízlésük van.
Nem értem, hogy kerülhetett a Család kicsi kincse meg a Napfény a legjobb 10 közé, a Férjhez mész, mert azt mondtam meg a legrosszabb 10 közé, és valóban vannak filmek, amik hiányoznak. Döbbenet, hogy mivé lesz a világ.... -
Inquisitor #83 "Hát ez a 3:10 to Yuma pedig számomra nem volt olyan nagy film... Én alapból nagyon szeretem a western témát, de hol van ez a régi nagy klasszikusokhoz? Semmi egyediség sem történetileg, sem karakter-jellemformálás terén."
Csoda is lenne, ha egyedi lenne, mivel remake éppen mint az "I am Legend", vagy a "Tégla" is. :) -
Inquisitor #82 "Hmmm...a jó filmek listájáról hiányzik 1-2 film, mégpedig a Transformers, Karbi 3, Nemzet aranya 2, Arany iránytű stb... Dehát mindenkinek más tetszik"
Na itt a probléma. Nem veled, nem a nézőkkel, az egész filmiparral.
Jó film NEM az ami mindenkinek tetszik, jó fil az, amiben van értelmes sztori, jó szinészi játék, jó forgatókönyv, jó rendezés és vágás, meg esetleg jó filmzene is.
Az iparnak viszont csak az számít, hogy menyi zseton folyik be. Ezért van az, hogy elmúlt másfél évtizedben egyre több a hígf*s minőségű futószalagos film, és a T. nézők még is "megeszik".
Nincsenek értelmes vígjátékok, csupa ilyen alsótáji poénos gagyi filmet nyomnak, mint a Wayance tesók ...
A Transformers pl. egy képregény/rajzfilm feldolgozás, nincs kidolgozott története, jó szinészi játék benne (Torturot még sose láttam ilyen szarul játszani), és egy csomóan fejfájást kaptak a "vágásától" is.
Az amerikai filmipar manapság képregény feldolgozásokat, remakeket és gagyi popcorn múvikat tud gyártani. Nagy ritkán jön valakmi mázlista aki tehetséges és kap lehetőséget.
Sci-fi ügyben meg azért ne hasonlítsunk már összes egy Függetlenség Napját pl. egy 2001 Ürodesziával ... tele van logikai bakikkal, értelmetlen részekkel, és Will Smith-t lejátsza benne az összes többi főszereplő. Ettől még szórakoztató, nekem is tetszik, de nem lesz "jó film". -
#81 Alfadog a legszánalmasabb film, pénzkidobás volt (suli helyett volt, inkább bementem volna órára, az is izgalmasabb). Egyszerűen undorito ez a tipizálása a fiatalságnak. És ez lesz a menő mert a sok balfasz követi a "stár" dzsásztint. Ilyen vérlázító film volt a tizenhárom (nem tom mikori). Tiltólistát érdemelnek.
Transformers mókás film, kép és hanghatásokkal sokkol, bár ember legyen a talpán aki az utolsó harcokat követni tudta, hogy ki hová tartozik.
Mezsgyét jónak találtam, nemtom miért lett fosh mindenki szemében, hisz egy film aminek vége is van, de folytatni is lehet. A nemzet aranya 2 eléggé gyengus volt de nem low10.
Nagyon egyéni ízlés, de top listát nem csináltam volna. -
Soundmaker #80 Egyetértek... a Sunshine egy jó film. Nem kiemelkedő, de végre nem az a tipikus "stárvórsz" feelingű művilág, ahol az űrhajó az űrben majdnem 90 fokban fordul be...
Amúgy komolyan nem értem azokat az embereket, akik úgy ülnek le sci-fit nézni, hogy baszki mekkora hülyeség van benne mert mondjuk warp 12-vel nem lehet utazni az űrben mert nem bírná a űrhajó... Szóval a sci-fikben mindig lesz túlzás, vagy égbekiáltó marhaság, de a film élvezeti értékét ha növeli akkor minek foglalkozni vele. Ott van a Vörös Bolygó c. film. Na abban aztán tényleg nagy marhaságok vannak, kis területen oxigén a marson, a srác kilövi magát egy űrhajóval, közel földi tömegvonzás, meg rádiót csinálnak egy roverból szerszámok nélkül... Mégis meg lehet nézni a filmet... igaz elég gyér eresztés. De ez a szar történetnek tudható be első sorban. -
#79 Szerintem a Sunshine - Napfény rohadt jó film volt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy éjjel néztem nagytvn, de nem csak a hatások miatt, az egész film nagyon frankón volt összerakva logikai hibák ide vagy oda. Aki meg minden filmben csak a hibákat keresi sose fog élvezni igazán egy filmet. -
#78 Én az utolsó légiót is beraktam volna 5-10. legjobbnak ,mert nekem tetszett.
AVP2?Én még nem néztem meg,de láttam ,hogy már fent volt tavaly,annyira semmilyen,vagy az már 2008-nak számít? -
JeD #77 "Énis csak párat láttam az említettek közül.Köztük a napfényt is,amit én ha nem is 10,de a 20 legrosszabb közé raktam volna.Nemtom nekem nem jött be,pedig szeretem a scifit.Előre kiszámítható történet,semmi érdekes,felszínes,eléggé nem tudományos....Olyasmi mint a halálhajó,az sem tetszett.Majdnem kikapcsoltam a felénél.De izlések és pofonok,mindenkinek más tetszik."
Gratulálok! Igaz, hogy még a "ferdült izlésű" cikkíró is írta, hogy moziban kell nézni, de osszad csak az észt :) Igen, rengeteg (főleg logikai) hibája van, de hidd el, elég ütős tud lenni hangulatilag. Csak hogy előbújjon, ahhoz a monitor kevés. -
gordonfreeman #76 Király lett a smile. Valamint cibuu valóban jókat írsz te is, de már nem akartam egész regényt irni filmek hosszú soráról a véleményemmel cimkézve. Csak ahogy olvasom az írásod, megláttam, elgondolkoztam rajta és nem tudom nem megemlíteni, a boldogság nyomában c. filmet, egy az egyben amit irtál. Ennyi. -
gordonfreeman #75 Miért a többi miről szól? Közvéleményről? Csak az enyém jó hosszú és tetszik a csak azért is elolvasom:D Jót kacagtam. -
#74 Áh nem lett tökéletes a mosolya... na mind1. Rózsákat az öltözőmbe, büntipontot a nevem mellé :) -
#73 Jah. Nem semmi lista. Elgondolkodtató. Igaz én nem tudok olyan fejjel hozzászólni, mint aki moziba beül és nézi a filmeket, ő másképp értékeli kicsit, szigorúbban, mert az neki pénzbe kerül és persze az élmény is ottvan neki. De azért elmodnom a vélemyénem. Talán megemlitem elsőként a ZODIÁKUSt, valóban egy nagyon jol sikerült krimi, ami a 70es 80as évek hangulatát remekül hozza, egyértelmű, a filmben nem csupán a sztorit kell értékelni, hisz itt az ahhoz való környezetet, hangulatot, stílust megfelelően kreálták! Talán másik nagyon jó kis furfangos krimi a törés, a szerephez tökéletes Hopkins, 10ből 5öst tuti kapna. Transformersről annyit, hogy valóban sok embernek megfelelt a fantáziavilág felépítése, valóban lenyűgöző látványt tár elénk, de annyira mégsem maradandó ez, ugyanakkor említésre méltó! Viszont butaság a 300at nem megemlíteni, esetleg olyat feltételezni, hogy nem fognak rá emlékezni x év mulva. Bármelyik történelmi filmet a közeljövőből fel lehet eleveníteni, ekkora élményt egyik sem adott. Meg sem közelítették. A látványvilága lenyűgöző, szinte visszarepít az időben, olyan hatást kelt, mintha egy festményt néznénk, melyen megmozdul a világ, vagy mintha nem is film lenne, hanem álom. Az aki az effekteket olyan bőszen támadta, annak hiába is. Az nem is akarja élvezni. Az a fajta lehet nem szereti a történelmet, vagy csak nem akar a többivel szimpátiát találni. Másfelől, persze vannak benne tulzások, de ha nem is 2007 legjobbja, azért ez ben hurnak odavert rendesen. Beszél a cikk írója a folytatásokról. Megemlíti benne a fantasztikus 4est, mely szerintem jobb mint az előző rész, ellenben a lerágott csont, taxi unalmas 4 részét kiemeli? Meg sem emlitettem volna még a rosszak között sem, a franciák sem rukkolnak elő semmi érdemlegessel, csak ezzel a peugeot reklámmal. Lehuzták a wc-n a pókember egyetlen értékelhető részét is, melyben végre nem telt el két akciójelenet közben 1 órányi beszélgetés, szerelem, séta és dráma. A család kicsi kincsét aki értékelte és beirta ebbe cikkbe az év legszerethetőbb mozija címen, hát... nem tudom, elég morbid hum ora van. (Milyen gondolatai támadhatnak egy gyereknek ha ezt a filmet látja??? Szar). Igaz itt nem értékelték, de a boewulf is említést érdemel. A legszarabb film, amelyet az oldal oly annyira beharangozott. Szívenütő drámának inkább az üres várost vagy a véres gyémántokat tenném 2007ben, mint bármi mást. Ha az év elejéről tudtunk filmeket turni, akkor az év végi filmek hol vannak? Én nem felejteném azért a horrorműfajt, mert 2007ben abszolút kitett magáért. I am legend, ami lenyűgöző mennyire eredetibben mutatja a vámpirok világát, mint a kicsinyesnek nevezhető 28 héttel később. Vagy a 30 days of night, ami szintén egy olyan oldalát mutatja a műfajnak, amilyet nem igazán láthattunk az intejú egy vámpírral óta. Akcióban lenyűgöző a die hard 4, ám bruce willis halhatatlansága átmenet az irrealisztikusságba. Ám ettől die hard a die
hard. Ritkán látott jó akció, ritkán marad az élen (a kevéssé jo meg végképp nem), ezért kiválósága ellenére nem csodálom, hogy nem említik (bátortalanság, mert megérdemli). Íródjon le a neve azért a sziklák szeme 2-nek is, mely az év legjobb horrorja is lehetne, a pszichohorror
hiánya részemről egy pont, különösebb szorongás nélkül, inkább izgultam és féltem. Mesékből ha már emlitett a cikk, akkor a nyomor villangók helyett fogta volna be a lecsó tuti kis patkányát, amit még élvezni is lehet. Ilyet megemlíteni mint ez a terrorbolygó, tényleg már-már
beteges. A nagyok mellet emlegetek most egy kisebb kaliberűt, ám számomra mégis nagyon kellemes érzéseket tápláló filmet, a mult szökevényét. Nagyon eltalált film. Karib tenger kalózai olyan amilyen, véleményem szerint éppoly érthetetlen mint az előzőek, de remek hangulata szintén nem hagyott cserben engem. A sunshine is nevetséges. Egyértelműen hozza az event horizont stílusát, én inkább koppintásnak nevezném, mintsem sci-fi resurrection-nek. A végére sci-fi-nek, egy
dejavü elég jol hangzik, az ürös sztorik inkább egyelőre maradnak zürösek számomra, mert legyen egy sci-fi inkább érdekes, korszerű és pörögjenek az események, mintsem legyen üres, szürke és érződjön az alacsony költségvetés (ezek mellett mit sem ér az, hogy ürben játszódik, a sci-fi-nek nem feltétele a földön kívüliség). :o -
haxoror #72 Fura ez a lista, a Mezsgye nekem speciel nagyon tetszett a Grindhouse viszont nagyon nem, ja és a 300-at azért megemlítettem volna :) -
cibuu #71 hát egyáltalán nem szorakoztató.egy mü szotori ez a terrorbolygó is.
viszont a Boldogság nyomában c film telitalálat
talán az év legjobb filmje.fantasztikus hatást gyakorol az a film.zseniáls történet arról hogy ha az embernek van egy álma,akkor csak tenni kell és az megvalósulhat!
-
cibuu #70 Na akkor a véleményem. ez a lista nagyon egyéni izlésre utal.ez a cikk arról szól hogy van egy ember és az leirta hogy neki mik tetszettek és mik nem.semmi egyébről.
na akkor én leirom hogy az én véleményem mi
Evan a mindenható:
egyáltalán nem manipulált film.továbbá nem értem hogy amiben van valami értékes,azt mér kell negativumként emlegetni egyházi tanmese cimszó alatt.
Mért baj az ha egy filmben szó van ilyen dolgokról?
Nagyon vicces,és elgondolkodtató film,ami megmutatja azt hogy ha most lenne ez a régi történet hogy is zajlana le a gyakorlatban.
Norbit:
egyáltalán nem vészes,átlagos amerikai vígjáték,nem mondanám a rossz kategóriába.
Mezsgye egy kifejezetten izgalmas film,ajánlom mindnekinek!
A vadidegent meg tényleg piszokság volt ide sorolni!lebilincselő sztory,fordulatok,és meglepetés..hát egy valóban jó film.talán a negatívuma Bruce willis,valahogy nekem nem illett ebbe a szerepbe.
a cikkírója szerint "A tökéletesen értelmetlen és röhejes thriller"
érdekes,én értettem mindent a filmben.talán olyan ne irjon cikket akinek nincs intelligenciája egy filmhez.erről ez a véleményem.
Bazi nagy filmel egyetértek- na az valóban borzalmas film.szánalmas időhúzás.
Most jönnek a "jók"
Alpha Dog:
egy mü story,egy röhelyes képet állit az amerikai fiatalságról.nevetséges,mert ilyen a világon nincs.annyira látszik hogy arra törekedtek hogy beletegyenek mindent amiket a mai fiatalok csinálnak.csakhogy ennyi mindent és ilyen formában senki sem csinál. ez kész abszurdum.hiteltelen az egész.időhúzás.És nevetséges béna balfaszokról szól.amatőr srácokról.akik keménykendek,de igazából a kezük még a biliben van.
Terrorbolygó:
Az év legmocskosabb szórakozása, patakvér és véget nem érő kacaj. Ahogy Robert Rodriguez látja a 70-es évek zombifilmjeit, kismotorral és agyvelővel. Milliméter pontossággal kigondolt szórakoztatóipari termék.
-
retek683 #69 csak azért is végig olvastam:):):) -
gordonfreeman #68 Jah. Nem semmi lista. Elgondolkodtató. Igaz én nem tudok olyan fejjel hozzászólni, mint aki moziba beül és nézi a filmeket, ő másképp értékeli kicsit, szigorúbban, mert az neki pénzbe kerül és persze az élmény is ottvan neki. De azért elmodnom a vélemyénem. Talán megemlitem elsőként a ZODIÁKUSt, valóban egy nagyon jol sikerült krimi, ami a 70es 80as évek hangulatát remekül hozza, egyértelmű, a filmben nem csupán a sztorit kell értékelni, hisz itt az ahhoz való környezetet, hangulatot, stílust megfelelően kreálták! Talán másik nagyon jó kis furfangos krimi a törés, a szerephez tökéletes Hopkins, 10ből 5öst tuti kapna. Transformersről annyit, hogy valóban sok embernek megfelelt a fantáziavilág felépítése, valóban lenyűgöző látványt tár elénk, de annyira mégsem maradandó ez, ugyanakkor említésre méltó! Viszont butaság a 300at nem megemlíteni, esetleg olyat feltételezni, hogy nem fognak rá emlékezni x év mulva. Bármelyik történelmi filmet a közeljövőből fel lehet eleveníteni, ekkora élményt egyik sem adott. Meg sem közelítették. A látványvilága lenyűgöző, szinte visszarepít az időben, olyan hatást kelt, mintha egy festményt néznénk, melyen megmozdul a világ, vagy mintha nem is film lenne, hanem álom. Az aki az effekteket olyan bőszen támadta, annak hiába is. Az nem is akarja élvezni. Az a fajta lehet nem szereti a történelmet, vagy csak nem akar a többivel szimpátiát találni. Másfelől, persze vannak benne tulzások, de ha nem is 2007 legjobbja, azért ez ben hurnak odavert rendesen. Beszél a cikk írója a folytatásokról. Megemlíti benne a fantasztikus 4est, mely szerintem jobb mint az előző rész, ellenben a lerágott csont, taxi unalmas 4 részét kiemeli? Meg sem emlitettem volna még a rosszak között sem, a franciák sem rukkolnak elő semmi érdemlegessel, csak ezzel a peugeot reklámmal. Lehuzták a wc-n a pókember egyetlen értékelhető részét is, melyben végre nem telt el két akciójelenet közben 1 órányi beszélgetés, szerelem, séta és dráma. A család kicsi kincsét aki értékelte és beirta ebbe cikkbe az év legszerethetőbb mozija címen, hát... nem tudom, elég morbid humora van. (Milyen gondolatai támadhatnak egy gyereknek ha ezt a filmet látja??? Szar). Igaz itt nem értékelték, de a boewulf is említést érdemel. A legszarabb film, amelyet az oldal oly annyira beharangozott. Szívenütő drámának inkább az üres várost vagy a véres gyémántokat tenném 2007ben, mint bármi mást. Ha az év elejéről tudtunk filmeket turni, akkor az év végi filmek hol vannak? Én nem felejteném azért a horrorműfajt, mert 2007ben abszolút kitett magáért. I am legend, ami lenyűgöző mennyire eredetibben mutatja a vámpirok világát, mint a kicsinyesnek nevezhető 28 héttel később. Vagy a 30 days of night, ami szintén egy olyan oldalát mutatja a műfajnak, amilyet nem igazán láthattunk az intejú egy vámpírral óta. Akcióban lenyűgöző a die hard 4, ám bruce willis halhatatlansága átmenet az irrealisztikusságba. Ám ettől die hard a die hard. Ritkán látott jó akció, ritkán marad az élen (a kevéssé jo meg végképp nem), ezért kiválósága ellenére nem csodálom, hogy nem említik (bátortalanság, mert megérdemli). Íródjon le a neve azért a sziklák szeme 2-nek is, mely az év legjobb horrorja is lehetne, a pszichohorror hiánya részemről egy pont, különösebb szorongás nélkül, inkább izgultam és féltem. Mesékből ha már emlitett a cikk, akkor a nyomor villangók helyett fogta volna be a lecsó tuti kis patkányát, amit még élvezni is lehet. Ilyet megemlíteni mint ez a terrorbolygó, tényleg már-már beteges. A nagyok mellet emlegetek most egy kisebb kaliberűt, ám számomra mégis nagyon kellemes érzéseket tápláló filmet, a mult szökevényét. Nagyon eltalált film. Karib tenger kalózai olyan amilyen, véleményem szerint éppoly érthetetlen mint az előzőek, de remek hangulata szintén nem hagyott cserben engem. A sunshine is nevetséges. Egyértelműen hozza az event horizont stílusát, én inkább koppintásnak nevezném, mintsem sci-fi resurrection-nek. A végére sci-fi-nek, egy dejavü elég jol hangzik, az ürös sztorik inkább egyelőre maradnak zürösek számomra, mert legyen egy sci-fi inkább érdekes, korszerű és pörögjenek az események, mintsem legyen üres, szürke és érződjön az alacsony költségvetés (ezek mellett mit sem ér az, hogy ürben játszódik, a sci-fi-nek nem feltétele a földön kívüliség). -
echo #67 Csak a jó film lista érdekelt. És nekem szimpatikus, elég változatos filmeket sikerült összeszedegetni. Párat meg is nézek. -
Andrews2007 #66 Na akkor megnéztem én igy gondoltam nem a magyar 6 hónapal leltolt bemutatókra.
IDMB
Boldogság nyomában USA 15 December 2006
Rock Balboa USA 20 December 2006
Canada 22 December 2006
Little miss Sunshine : USA 26 July 2006 (limited)
Switzerland 12 August 2006 (Locarno Film Festival)
USA 18 August 2006
France 4 September 2006 (Deauville Film Festival)
France 6 September 2006
Ireland 8 September 2006
UK 8 September 2006
Finland 17 September 2006 (Helsinki International Film Festival)
Netherlands 17 September 2006 (Film by the Sea Film Festival)
Singapore 21 September 2006
Italy 22 September 2006
Spain 27 September 2006 (San Sebastián Film Festival)
Poland 6 October 2006 (Warsaw Film Festival)
Argentina 12 October 2006
Australia 12 October 2006
Mexico 15 October 2006 (Morelia Film Festival)
Brazil 20 October 2006
Latvia 20 October 2006
Spain 20 October 2006
Israel 26 October 2006
Netherlands 26 October 2006
Japan 28 October 2006 (Tokyo International Film Festival)
Germany 7 November 2006 (Filmfest Braunschweig)
Taiwan 10 November 2006 (Taipei Golden Horse Film Festival)
Denmark 17 November 2006
Finland 24 November 2006
Mexico 24 November 2006
Sweden 24 November 2006
Belgium 29 November 2006
Germany 30 November 2006
Hong Kong 7 December 2006
Indonesia 10 December 2006 (Jakarta International Film Festival)
Philippines 13 December 2006 (Manila)
Russia 14 December 2006 (limited)
A Faun labirintusa is 2006 os decemberi.
-
tyuklepes #65 Szerintem minden film 2007ben lett bemutatva - MAGYARORSZÁGON :D -
tyuklepes #64 Mindenkinek más-más az ízlése, és erről kár vitatkozni, a T. írónak ez a kedvence, hát legyen (megint más kérdés, hogy egy országos látogatottságú oldalon az ilyen nagy listákkal óvatosan kéne bánni, de ez más téma).
Én egyedül egy filmet látok elsikkadni, amiről mindenki elfeledkezik, pedig hatalmas alkotás volt, remek hangulattal, izgalmas történettel, nagyszerű színészekkel, ideírom nagy betűvel, hogy legalább ennyi maradjon utána :(
A ZODIÁKUS -
hazsoo #63 innen lehet szemezgetni (szerintem) -
hazsoo #62 Én nem tom hogy ezt ki vagy kik állították össze de ez 1 kicsit olyan lista mintha 1 500-as listából vaktába válogassunk 20-at aztán felezzük meg ide 1 oda 1. No comment -
#61 Én is hiányoltam őket, mert szerintem is jó film mindkettő.
A Rocky Balboa meg határeset :)
http://www.imdb.com/title/tt0479143/releaseinfo -
cousin333 #60 "a függetlenség napja mint jó sci-fi?"
Ja nem, tényleg, történelmi dráma...:)
Te elolvastad az oldalt, amit linkeltél? -
winnie #59 ez melyik ország? -
Fbn Lx #58 Viszont a Stardust megért volna egy majdnem dobogós helyet. Nem maradandó élmény, tehát kb. most ugrott be, hogy ja én azt láttam... De nézni nagyon kellemes volt, és lekötött teljesen, varázslatos.
A másik meg a Mr. Brooks, az is helyezést érdemel. Az én gyomrom mondjuk alapból nem bírja annyira a beteg pszichotrillereket, az életkedvem is elmegy tőlük. Mivel elég intenzív depressziót váltott ki belőlem, nyugodtan elmondhatom, hogy jól sikerült, hatásos, igazi összetett beteg film :p -
Fbn Lx #57 Hát ez a 3:10 to Yuma pedig számomra nem volt olyan nagy film... Én alapból nagyon szeretem a western témát, de hol van ez a régi nagy klasszikusokhoz? Semmi egyediség sem történetileg, sem karakter-jellemformálás terén. Attól meg, mert szép a látvány, még nem volt hangulatos. A harc meg csak unalmas, egszerű tömeges durrogtatás, nincsenek meg azok a jókis izgalmas revolvercsaták :p
De pfff, a Napfény... hogy került egyáltalán fel a listára? :D
Ekkora fost még moziban komolyan nem néztem. Életemben akkor ültem csukott szemmel először moziban, mikor a napfényben már kb. 30 perce nem történt semmi, csak a műgalaxist mutatták, monoton beszélgettek, és bevágtak részleteket, hogy a műanyag-hatású űrrepülő ott csúszik az üres térben. MEg 20 percig az ment, hogy játszadoztak, milyen x % fényerő mellett a napot nézni, és élvezkedtek. woah! -
cateran #56 Rocky Balboa release date:2007 jan. 19.
Miss Little Sunshine release date: 2006 sept. 8.
The Pursuit of Happyness release date: 2007 jan. 12.
-
Andrews2007 #55 A Yumma engem is érdekelne márcska Crowe és Bale miatt is meg a műfaja miatt is. :) -
winnie #54 majd fog jönni a yuma is, türelem. (és még mondja valaki, hogy nincs szükség a feldolgozásokra.)
-
Andrews2007 #53 A család kicsi kincse és a Boldogság nyomában is 2006 os sőt a rocky Balboa is ha jól tudom. Mégis femmt vannak a listán ezért nem értik sokan szerintem köztük én, is hogy e 2 film miért nincsen bennt. -
#52 Az ember gyermeke meg a Faun is 2006-os. -
RedRiot #51 Szerintem a top10be be kellett volna férnie a következőknek:
1. Az ember gyermeke
2. A faun labirintusa
3. 3:10 to Yuma
Ez utóbbit tegnap láttam, és ki vagyok akadva hogy itthon még csak be sem mutatták. OK, a western nem túl divatos műfaj manapság, de ez egy kurva jól megcsinált, nagyon hangulatos film. Talán a két legjobb mai színész játszik benne, nem értem hogy nem jutott el hozzánk a film! Aki látta már szerintem egyetért velem.
3:10 to Yuma -
Soundmaker #50 Ha már linkelték nekem mit jelent a sci-fi én is linkelnék még:
http://www.imdb.com/title/tt0116629/
http://www.filmkatalogus.hu/A-fuggetlenseg-napja--f1783
Mindegyiknél ott az a FRÁNYA Sci-fi szó.. nem értem, komolyan mondom...