2007 legjobb és legrosszabb filmjei
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
A mai napig banom azt a 90 percnyi raszant idot.
Én személy szerint életem egyik legunalmasabb mozi élményét köszönhetem a Terabithiának. Megértem hogy valakinek tetszett hisz nem vagyunk egyformák, de túlzásnak tartom az elsõ helyet az év filmje listán. <#szomoru1>#szomoru1>
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Pl.: ezzel a listával sem értek egyet teljes mértékbe, de… …de leszarom, mert ez nem az én véleményem és nem is így terjeszti… 😊
winnie: a 96-os hozzá szólásodon meglepõdtem… …meg mondom õszintén jól tetted, hogy nem nézted végig, bár csak én is így tettem volna… …rám is nagy hatást tett, de a vége olyan ugyan olyan erõs negatív érzelmet váltott ki… …nem azért mert rossz, se az eleje se a vége csak elégé mást vár az ember… …talán tovább szeretne „repülni” 😊 a film (fantasztikusan elkészített) világával…
Az pedig nekem is furcsa, hogy olyan filmek mint a Karib Tenger 3 vagy Transformers lemaradt a listáról. Ez utóbbit egyébként nem mentem el moziba megnézni mert utálom az ilyen hypeos, képregényes szirszart de mindenki mondta, hogy nagyon jó igy dvdn megnéztem és basszus be kell vallanom, hogy sajnálom hogy nem néztem meg moziban. A zenéje meg a Napfény mellet az év legjobb Soundtrackja.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Eppen tegnap neztem a filmet es komolyan mondom h meg eletemben nem vartam h vege legyen egy filmnek. Nem is tudom minek neztem vegig. SciFi-nek egy hatalmas nulla a film, horrornak meg komedia.
Nem ajanlom senkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A Csillagpor pedig megérdemelné az elsõ helyet.
A legjobb filmek közül csak a Napfényt tetszett, az is csak egy nézetre, a többit a legrosszabbak közé tenném.
Szóval. Elõször is a cikkben lévõ TOP listákhoz hozzászólva. A horror thriller filmeket alapból ignorálom mert számomra nem hordoznak semmilyen értéket. Még csak látványban sem. A legrosszabb TOP 10-el kb. egyet tudok érteni. Nem biztos, hogy pontosan ugyanezeket a filmeket ugyanilyen sorrendbe raktam volna de, kb. jó. A Norbit is rossz volt és a Bazi nagy film is a vígjátékok közül. A Taxi 4-et azért nem feltétlenül tenném a 10 legrosszabb közé. A 10 legjobb közé sem. Viszont az Arthur és a Villangókat mindenképpen kivenném a 10 legrosszabból. Nekem tetszett.
Megpróbáltam a saját 10emet felállítani, de nem sikerült. Minden film másmilyen és nem tudom rangsorolni mert minden film máshogy tetszett nekem. (már ami tetszett) Szóval rangsorolás nélkül amik nekem tavaj tetszettek:
A fantasy vonalról nekem nagyon tetszett a Stardust. Ahogy a topikjában is írtam ez egy sokak által fogyasztható, könnyed fantasy film. Tetszett a története is meg az, hogy nem klisés film volt. Voltak benne egyedi ötletek.
A másik "fantasy" film ami nagyon tetszett, az a Híd Terrabithia földjére. Engem ennek a története nagyon szíven ütött. Nagyon megható története van. Nekem vhogy a Neverending story jutott az eszembe róla. Még pedig az, hogy az emberek, hogy vesztik el napról-napra az álmaikat, fantáziájukat és szürkülnek bele a mindennapokba a társadalomba. Szóval nagyon egyet tudok érteni azzal, hogy ennek a filmnek benne kell lennie a TOP 10-ben.
"sci-fi" vonalról - elsõ sorban a látvány miatt - nagyon tetszett a Transformers. Töredelmesen bevallom ez volt tavaj az egyetlen film amire rááldoztam és megnéztem moziba. Teljesen ámulatba ejtet a realisztikussága. Biztos, hogy egy olyan film amit késõbb is meg fogok nézni.
Még talán megemlíteném a Karib 3at ami tetszett. Kicsit kusza a története de többszöri megnézésre azért letisztul a kép. 😊 Ebben a filmben is kiemelném a látványt. Elsõosztályu munka volt. És tetszik a film félig-meddig Happy End-es vége is.
A többi filmet külön nem részletezném. Ezeket tartottam még jónak: The Fountain, Die Hard 4, Pókember 3, Rocky Balboa, és talán az a film amin idén a legtöbbet és a legjobbízûeket nevettem a: Mr. Bean nyaral. A látványa miatt külön kiemelném a Dragon Wars-t. Baromi jól megcsinálták. Sajnos a sztorija elég lapos vagy inkább kidolgozatlan. Fõleg a vége.
Nagy csalódást okozott idén a 300. Rendkívül bugyuta, túlerõltetett film aminek történelmi mondani valója még talán a 10%-ot sem éri el. Ez a 2 órás hentelõs dolog nagyon nem jött be.
A másik amit még megemlítenék - csak amiatt mert benne van az SG-s TOP10-be, az A boldogság nyomában. Valahogy ezt a filmet a sanyaru sorsú amerikaiakról, innen a magyar valóságból nem tudtam átérezni. De az is lehet, hogy csak rosszabb pillanatomban néztem meg. Viszont egyébként tanúlságos és példát lehet venni belõle.
Hát kb. ennyi. Remélem sehol sem rontottam el a makrózást. 😊)
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Esetleeg legközlebb lehetne kategóriákat is használni!😄
Akkor több film férne be, és nem lenne ekkora felzúdulás!😉
A FOUNTAINnal kapcsolatban: Ez a film elég érthetelen lehet azok számára akik nem járatosak spirituális téren, ill. a budddhizmusban, és egyéb indiai és keleti vallásokban, de mindenképpen helyet érdemel minden idõk legjobb filmjei között minden tekintetben. Elõször nekem is nagyonkusza volt a film. De egy ismerõsöm segített kibogozni a szálakat. De a segítsége nélkül is egy szívhez szóló film, szvsz.
SPOILER
"Now objectively, the way I structured it, there are three clues in the movie that tell you where I stand. I stand in that it's real. The most important clues are the flower at the end, and the fact that there's no way other than the chalk door to get from the attic to the Captain's office.
Objectively, those two clues tell you it's real. The third clue is she's running away from her stepfather, she reaches a dead end, by the time he shows up she's not there. Because the walls open for her. So sorry, there are clues that tell you where I stand and I stand by the fantasy. Those are objective things if you want. The film is a Rorschach test of where people stand."
azaz a fantáziavilág valódi
http://twitchfilm.net/archives/008507.html
A Memento-t nem tudom, miért hasonlítod a Fountain-nal és MD-vel, a Memento ugyanis tetszik, mert mindenre van logikus magyarázat.
Mulholland Drive, ezt de jó, hogy felhoztad, mert ez számomra ugyanolyan érthetetlen film, mint a Fountain. Olvastam MD fórumokat, akinek tetszett, az sem igazán értett mindent a filmben. Ebbõl pedig az következik, hogy nem is lehetett megérteni mindent a Mulholland Drive-ban, vagyis a sztorit túlságosan is a nézõ fantáziájára bízzák. Számomra az MD csak 2/10, a 2 pontot is csak azért adom mert tetszik a fõszereplõ Naomi Watts és a leszbikus jelenet.😊
Hasonló film még, melyben szintén Naomi Watts a fõszereplõ, a Stay. Itt ugyan érthetõ a történet, de a befejezés miatt gáz a film.
Hasonlóképpen vélekedek minden olyan filmrõl, melyekben sok megválaszolatlan kérdés marad bennem. Na meg az olyan filmekrõl is, melyekben lehetetlen eldönteni, hogy mi a valóság és mi nem az.
Egy film többféleképpen is lehet bonyolúlt, de a Fountain, MD és Stay nem a bonyolúlt filmek kategóriájába tartozik, hanem az értelmetlen filmekéjébe.
Nem is mondtam ,hogy a napfény nem sci-fi,csak kevéssé az, mert kevés elem van benne,és nem kompenzálja az unalmas történetet.Inkább horror,vagy sci-horr-fi 😄.
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
annyira idétlen és klisés az a film, hogy rémísztõ. a csúcs a (másegyéb mellett) gladiátorból kölcsönzött búzakalász-simogatós okosság benne, ott végleg lemondtam róla.
mindez magánvélemény persze, nem sértegeni akarok.
Elismerem, hogy vannak olyan filmek amikre egyértelmûen rá lehet mondani, hogy fos, de a Fountain nem ilyen. winnie mondta jól, hogy megosztó a film.
szóval ha egy film már így részleteiben is üt, akkor az nem semmi alkotás. és, ami nem semmi alkotás, annak kutyakötelessége, hogy megosztó legyen.
Okvetlenül, de a legrosszabbak között! Ennyire egy fos filmet nem sokat láttam!
Ratatouille
The Bourne Ultimatum
The Man from Earth
Meg a Fountain-nek is mindenképp, bár az lehet, hogy 2006-os.
😊 de ez nem a film hibája. volt nagy megdöbbenés, amikor megtörtént, senki nem számított rá.
Naigen, de ez csak azt mutatta volna meg, hogy melyik filmre mennyi pénzt költöttek. Egy Karib 3 vagy Shrek több tizmillió dolláros reklámkampányt kapott, míg a kisebb költségvetésû filmek hiába termelték be akár áruk többszörösét, ezekhez mérhetõ több százmillió dolláros bevételt nem értek el. Szóval akkor már nem pusztán a bevételeket, hanem az ár/érték arányt kellene nézni. Az pedig szintén irtó kifacsart lenne, amin a nagyköltségvetésû filmek az esélytelenek, hiszen nem tudják a kétszázmilliós költségvetésük többszörösét visszahozni.
Emiatt pusztán statisztikai alapon sem szabad nézni a dolgokat.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A vörös bolygó nekem tetszett,nem egy nagy durranás ,de szerintem nem rossz film.Tényleg van penne pár baromság,de legalább fictionnak elmegy.Ez csak az én véleményem,nem akartam senkinek a lelki világába belegázolni,aki át tudja élni ,amit a film éreztetni próbál ,annak biztosan tetszik.Én nem tudtam azonosulni ezzel a filmel,végig kivülállóként éreztem magam.
Sõt, általában kasszasiker == trágya.
Persze mindenkinek szubjektív mi a jó film meg mi nem, de kár kitenni ide a kifacsart ízlésvilág ily mintapéldáját. Inkább venni kellet volna a fáradságot és a bevételek és nézõszám alapján összeállítani egy listát. Csak azzal munka lett volna? Jah hát igen. Nyilván az se tetszene mindenkinek, de arra rá lehet húzni a "statisztikai számok alapján" szöveget.
Nem értem, hogy kerülhetett a Család kicsi kincse meg a Napfény a legjobb 10 közé, a Férjhez mész, mert azt mondtam meg a legrosszabb 10 közé, és valóban vannak filmek, amik hiányoznak. Döbbenet, hogy mivé lesz a világ....
Csoda is lenne, ha egyedi lenne, mivel remake éppen mint az "I am Legend", vagy a "Tégla" is. 😊
Na itt a probléma. Nem veled, nem a nézõkkel, az egész filmiparral.
Jó film NEM az ami mindenkinek tetszik, jó fil az, amiben van értelmes sztori, jó szinészi játék, jó forgatókönyv, jó rendezés és vágás, meg esetleg jó filmzene is.
Az iparnak viszont csak az számít, hogy menyi zseton folyik be. Ezért van az, hogy elmúlt másfél évtizedben egyre több a hígf*s minõségû futószalagos film, és a T. nézõk még is "megeszik".
Nincsenek értelmes vígjátékok, csupa ilyen alsótáji poénos gagyi filmet nyomnak, mint a Wayance tesók ...
A Transformers pl. egy képregény/rajzfilm feldolgozás, nincs kidolgozott története, jó szinészi játék benne (Torturot még sose láttam ilyen szarul játszani), és egy csomóan fejfájást kaptak a "vágásától" is.
Az amerikai filmipar manapság képregény feldolgozásokat, remakeket és gagyi popcorn múvikat tud gyártani. Nagy ritkán jön valakmi mázlista aki tehetséges és kap lehetõséget.
Sci-fi ügyben meg azért ne hasonlítsunk már összes egy Függetlenség Napját pl. egy 2001 Ürodesziával ... tele van logikai bakikkal, értelmetlen részekkel, és Will Smith-t lejátsza benne az összes többi fõszereplõ. Ettõl még szórakoztató, nekem is tetszik, de nem lesz "jó film".
Transformers mókás film, kép és hanghatásokkal sokkol, bár ember legyen a talpán aki az utolsó harcokat követni tudta, hogy ki hová tartozik.
Mezsgyét jónak találtam, nemtom miért lett fosh mindenki szemében, hisz egy film aminek vége is van, de folytatni is lehet. A nemzet aranya 2 eléggé gyengus volt de nem low10.
Nagyon egyéni ízlés, de top listát nem csináltam volna.
Amúgy komolyan nem értem azokat az embereket, akik úgy ülnek le sci-fit nézni, hogy baszki mekkora hülyeség van benne mert mondjuk warp 12-vel nem lehet utazni az ûrben mert nem bírná a ûrhajó... Szóval a sci-fikben mindig lesz túlzás, vagy égbekiáltó marhaság, de a film élvezeti értékét ha növeli akkor minek foglalkozni vele. Ott van a Vörös Bolygó c. film. Na abban aztán tényleg nagy marhaságok vannak, kis területen oxigén a marson, a srác kilövi magát egy ûrhajóval, közel földi tömegvonzás, meg rádiót csinálnak egy roverból szerszámok nélkül... Mégis meg lehet nézni a filmet... igaz elég gyér eresztés. De ez a szar történetnek tudható be elsõ sorban.