A Netscape hivatalosan is halott

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én eddig nem nagyon szerettem se FFt se Operat. Jól elviltam IEvel mert minden ment, míg bankot nem váltottam és nem tudtam lekérdezni a kivonatomat pdfben, se 2000, se xp se vista alatti IEvel. Nagy meglepedésemre FFel simán ment, ezen nagyon meglepõdtem és azóta is azt hsnzálom. Ami érdekes, hogy FF jobban muzsikál Vista alatt mint a Vistás IE...
Kicsit túldramatizálod a helyzetet. A freemail-nél (nah a freemail az tényleg egy rakás szar) lehet, hogy adatbázis hiba van és azért nem tudsz belépni, ez már elõfordult velem is, de ez szerveroldali probléma.

A többi hibát én nem tapasztaltam, pedig FF-et használok.

Aláírom, a memóriakezelése, tényleg überbrutalsz@r (szégyen, hogy ujja van még olyan programozónak, aki ennyire sz@rik a memóriakezelésre és az optimalizálásra), viszont praktikus és az elsõ másfél órában gyors is szokott lenni:)

Meg ne felejtsük el, hogy ez egy free cucc, és ott meg azt szokták mondnai, hogy avgy tetszik, vagy pedig írj magadnak egy böngészõt:)
Én még utoljára a 4.72-es Netscape-et használtam, böngésztem és leveleztem hibátlanul. Aki mai módon akarja kipróbálni, hogy milyen volt, annak ajánlom a Seamonkey-t szerintem az nagyon közel áll hozzá (kezelésben és kinézetben is).

linuxman: linuxman.freeblog.hu

Sil78
Csak a 8-astól. Mi nem annak a Netscape-nek az emlékét idézzük, hanem jóval régebbi verziókét, az elsõ böngészõháború idejébõl.

These are my friends, see how they glisten...

Sil78
A még régebbieket meg innen.

Netscape Browser Archive

Innét lehet a régebbi dolgokat szemezgetni...

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fûben, de akkor sem szívja!

Na de egyébként senkinek nem tûnik fel, hogy Netscape valójában Firefox vagy IE motorját használta? Tehát ha fel akarjátok idézni a Netscape emlékét, indítsátok el a Firefoxot, vagy az Internet Explorert...

OFF: amúgy én 3 éve nem vettem hardwaret, de a Firefox mégis gyors 5 kiterjesztéssel együtt...

Szegény Netscape, de akkor már legalább ne nofollow linkek mutatnának rá a cikkbõl... (vagy ez csak irónia?)

Ha nem majom linuxosok írták volna, akkor ez kikapcsolhatatlan alapértelmezés volna.
Amikor elõször ültem net elé életemben, 1998-ban, NetScape volt az, amit elindítottam. Azt hiszem az elsõ weboldal amit megnéztem az RTL klub online volt (hiába, jobb nem jutott az eszembe) HIHETETLEN élmény, az elsõ oldal betöltése, nem? Aztán TTC Atomchat, stb. Késõbb, középiskola elején, olyan 2000-ben még az Internet Explorer 3 meg a Netscape volt a gépeken. Lassú szarok voltak, de egy oldal sem jelent meg normálisan Explorer alatt, a Netscape pedig húzta a gépet, istenem de mennyire, de jól szolgált. Béke poraira! :D Én szerettem.

http://changemydesk.net - oszt\' nézzedmánmeg! :)

Annak idején én is használtam, míg tele nem szemetelte az AOL minden szarsággal, és egy nagy, kezelhetetlen bloatware-ré nem változott...
ui: Mióta feltettem ezt a két kiegészítõt (nem egyszerre, természetesen) már másodszorra "áll be" (fagy ki) a Firefox, pedig nem használom sokat.

Átraktam Java-ra. Úgy már szebb, de még mindig nem az igazi egyes oldalaknál (a layout). Meg nehogymár egy külön cuccost kelljen használni az átméretezéshez...

Sil78
És nézted már a beállításaikat? Pl a Speed Dialnál lehet játszani a méretekkel (asszem a felsõt használja új diák készítésénél, az alsót meg frissítésnél), a Fast Dial-t még érdemes átrakni pl Java-ra és fix méretre.

Látom sikerült megragadni a lényeget. Nem az 1 MB számít, hanem az, hogy nem nagyobb, sõt kisebb.

"Egyébként az alap Opera semmivel sem tud többet, mint az alap FF"

Gratulálok. Ez a mondat a Nap Vicce verseny elsõ díját eredményezte neked. Ennyire nem kellene égetni magad.

"a bõvíthetõség pedig a FF felé billenti a mérleg nyelvét."

Tudásban igen, de ennek is megvan a maga ára. Jónéhány FF addon-ról olvastam már, és valahogy még egyik funkcionalitás sem hiányzott azok közül, amik nem megoldhatóak Operával. ui: Szerinted az FF felhasználók közül hány százalék nem használ egyetlen egy bõvítményt sem?

Sil78
Ami bug, azt meg szokták csinálni. Ez nem bug, egyszerûen így mûködik a Windows. Ha egyszer nem kell az a memória másik programnak, akkor minek szabadítsa fel?

Mondjuk én ezt a preferenciát csak akkor vetettem be, amikor egyszer versenyeztünk, hogy ki tudja lejjebb vinni a memóriahasználatát, és már olyan 10MB alatt jártunk. Felfelé meg persze teljesen esélytelen voltam (a régi PII gépemen, 128MB RAM-ból sem zabált sokat), azért meg nem csinálok külön profilt, hogy direkt elrontsam a jól mûködõ konfigurációmat.

Egy ilyen alapvetõ dolgot nem kéne magától tudnia a programnak? Már elég régóta ezért anyázzák a FF-t, illett volna megcsinálni, nem hekkerkedésre biztatni a mezei júzereket. Ez olyan MS termék jellegû...

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Sil78
Dehogynincs. Hozz létre az about:config-ban egy config.trim_on_minimize nevû (bármelyik soron jobb egérgomb, Új...), logikai típusú preferenciát, és állítsd true-ra. És így elég lesz lecsuknod a tálcára, hogy felszabadítsa a memóriát. Egyébként meg lásd Firefox topic, #6902.

Lynx rulez! :)

Gerygrey
Ehhez képest a telepítõje (is) nagyobb, mint a "fullos" Operáé

1 megával? Manapság az mennyiségnek számít? Egyébként az alap Opera semmivel sem tud többet, mint az alap FF, a bõvíthetõség pedig a FF felé billenti a mérleg nyelvét.
FF-el legnagyobb bajom, hogy belépek egy oldalra, otthagyom háttérben, és 2-3 óra múlva 2-300M memóriát fogyaszt. Ezt nem teljesen értem, mert ha per pixel tárolja az egész oldalt, linkek maszkjával, mindennel együtt, akkor se lehetne tizede se a fogyasztás. Biztos k.rvára szabványos akar lenni, azért felejti el a memória felszabadítást (tiszta java, csak itt nincs rajta force garbage collector gomb).
Mondjuk ettõl függetlenül ezt használom, majd veszek a gépembe még 1G memóriát csak FF-nek dedikálva. Vagy óránként kilövöm task managerbõl, és elindítom újra (így visszahozza az utoljára megnézett oldalt). Szóval FF egy fos, de a többi se jobb. Mit kell egy nyomorult hypertext megjelenítõn elbonyolítani, mikor ezt 15 éve 30K-ból megoldotta egy rezidens program...
Sil78
Cairo konkrétan a 2.0-ban még nincs, de a canvas-t támogatja már az is (és az ilyen kiterjesztések azt szokták használni). Melyik kiterjesztést próbáltad pontosan? A beállításait is nézted? Speed Dial-ból én csak a Speed Dial nevû kiterjesztést ismerem... Bár van pár hasonló, de azok nem teljesen arra valók.

Nekem a Freemailel csak annyi bajom van hogy:
az új felület naggyon lassú,
kapásból nem látom a bejövõ leveleket,
és ami a legrosszabb, hogy egy nyamvadt mail megérkezésére is sokszor órákat kell várni, holott más rendszereken, pl. Gmail-nél 1 perc alatt megérkezik.

A GMail valóban kicsit lassan tölt be (és nem tudom fejbõl beállítani a POP3 elérést :P)

NessieGraf
Szerintem küldök meghívót a következõ tanfolyamomra: Hogyan mûködik a számítógép - gépet és netet használó, ahhoz analfabéták számára.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

Csak arra kivántam rámutatni, hogy az FF melletti legfõbb érv, hogy legyen kicsi, fapados, én majd csak azokat a funkciókat teszem bele, ami ell. Ehhez képest a telepítõje (is) nagyobb, mint a "fullos" Operáé. Az sem igaz ,hogy az Opera nem jól bõvíthetõ. Tény ugyanakkor, hogy a bõvítése nem olyan konzekvens, mint az FF-nek (ami eleve arra épül, hogy amajd a közösség megírja a böngészõ nagyobbik felét), és néha olyan szedett-vedett benyomást kelt. Pár példa: speciális gombok, userJS, widget.

Csodát ne várj :). Javaslom, hogy a 8-as, vagy 7.2-es változatot próbáld ki, mert egy FF használó számára a 9-es újdonságtartalma konvergál a nullához...

Nem tudom, lehet, hogy éppen egy szerverleállást láttál, de a GMail nem lassú. Az meg, hogy nem látod át, inkább téged minõsít :P

FF-ben mikor lesz rendes képátméretezés? két Speed Dial-os kiegészítõt próbáltam FF 2.0.0.11-hez illetve 3b2-höz, és a hányás a legjobb kifejezés az általuk produkált elõnézeti képre. Vagy ezek a kiegészítõk még nem használnak ki bizonyos Cairo specifikus funkciókat és azért ilyen?

drizzt1666
Láttam én gmailt (kurvra lassú és átláthatatlan)
na jó ennek ugorj neki mégegyszer barátom ;)

Itt nyugszom én, olvasod te. Olvasnám én, nyugodnál te!

Alwares
Kár érte, régen még én is ezt használtam :(

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400

Molnibalage
Nem értem miért szidjátok a freemail-t, még egyetlen normális ingyenes levelezõ oldalt sem láttam. Mindegyikben van valami ami miatt szarok. Vagy azért mert magyar? Én azért nem használom túl gyakran, mert a külfödli mailcímkere néha több napos késéssel továbbít dolgokat, de ennek a RÉGI felülete a leggyorsabb és átlátható és használható. Láttam én gmailt (kurvra lassú és átláthatatlan), a yahoo sem túl gyors és agyrém, ahogy rendezi a leveleket és mindent egyesével kölön ablakban kell megnyitni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Balumann
jah értem. Köszi!

Gerygrey
És 24,5 vagyok, ha ezen akarsz lovagolni? Gratulálok barátom...

Mindegy mennyi vagy, ha egy 14 éves színvonalán fogalmazod meg a problémádat :)

Freemailre évek óta nem néztem, viszont a hasonló üzemeltetésû iwiw ugyanolyan dögszar Firefox, IE, PIE, Opera és Opera mini alatt is, mint maga az egész T-online szolgáltatása (most jártam vidéki ismerõsöknél akiknek csak Tré-DSL jutott, hihetetlen fos. Na ott mindegy volt milyen böngészõt használsz és milyen oldalra mész, a Youtube ugyanúgy használahtatlan, mint az iwiw vagy a torrent)

ha egy oldal FF-ben vagy Operában szar, az többnyire a weboldalt fejlesztõ banda sötétségének köszönhetõ (nem részletezem miért)
Nem biztos hogy hülyék, vannak helyzetek amikor muszáj a "többség akarata" miatt muszáj az elterjedtebb böngészõre optimalizálni. Én a saját kis párezres látogatottságú oldalamon megtehetem, hogy kényelmesen hátradõlök ha Firefoxban tökéletes, IE-ben pedig használható a lap. A hozzáértõk úgyis FF-et használnak, az átlagfelhasználó pedig elnéz 1-2 ide-oda elcsúszkáló pixelt meg ilyesmit. Különben is, jelen pillanatban (október eleje óta mér az oldalamon a Google Analitycs) az IE részesedése 51%, Firefox 41, Opera 4%, tehát lassacskán a FF+Opera megelõzi az IE-t.

Rest in peace, Netscape. Emlékszem, mikor a kt-ban még ingyér' volt a net, olyan '98-'99 körül. Mentem be, és nem vot Explorer, néztem mint hal a szatyorban, aztán a rendszergizda elémrakta EZT. Akkor ismertem meg, és használtam sokáig. Aztán sajnos az Explorer paráznaságba taszított önnönmagával, amíg elegem nem lett belõle. Azóta a Firefox hûséges használója vagyok, és semmi pénzért nem váltanék másra...
Gerygrey
Feleségem használ IE-t ... utána én meg írtom le a spyware motyókat. ;)

Ismerõs szitu, bár én egyszerûbbnek tartottam az IE motyót leírtani ;)
Nem vagyok operás :) Konquerort használok fõleg.
Gyors, de annyit nem tud, ami nem is zavar - a firefox-fanboyok egyik fõ érve, a "jajj a ff lassú, de még le is szop ha blowjob extensiont telepítesz" miatt írtam az Operát ellenpéldának.

"Opera nem Mozilla alapon mûxik egyébként, régen mintha lett is volna olyan beállítás, hogy IE vagy Firefox alapú legyen :S"

Az Opera sohasem használt más motort, csakis sajátot (ma sincs sok renderelõ motor "forgalomban", de az Operáé az egyik). Amirõl te beszélsz, az a maszkolás. Ez azt jelenti, hogy az Opera a szerver felé IE-nek vagy FF-nek hazudja magát, de attól még a lelke mélyén Opera maradt :). Ez azért kellett, mert sok semét oldal, ha meglátta, hogy Opera, akkor vagy kitagadta a honlapról ("nem támogatott böngészõ" -> a fenét nem :( ), vagy elküldött nekivalami szemetet forráskód néven/helyett, persze ,hogy rosszul jelenítette meg. Egy elrettentõ példa (nézd meg Operával a lapot és a forráskódot OPeraként és mondjuk IE-ként azonosítva)!

Nekem szimpatikus volt a 8. Vagy legalábbis láttam benne elegendõ újító szellemet. Mondjuk kissé nehézkes lett a sok AOL cucctól...

Hát, ebbõl én kimaradtam. Soha az életben eddig nem láttam még Netscape-et mûködés közben. Csak IE-t, Opera-t, és Firefoxot. Nekem a Firefox tetszik, így maradok is nála.
De most majd kíváncsiságból teszek egy Netscape-et, hogy milyen is az...

A kudarc az, ha meg sem próbálod.

Sil78
Nemcsak az oldal megjelenítése (renderelése) számít, abban tényleg minimális különbségek adódhatnak csak, és azok is fõleg akkor, ha pl sok táblázat vagy sok kép vagy ilyesmi van egy oldalon.
De van egy olyan része is, hogy a szerverrel hogy kommunikál a böngészõ, ez a hálózati beállításoktól is függ, pl a félig nyitott kapcsolatok száma, meg ilyenek, ezt is lehet tweakelgetni. Amit kicsit lejjebb említettem, a pipelining is hasonló: ha be van kapcsolva, akkor több "csatornán" tudja letölteni az adott weboldalat, nem kell megvárnia egy kérésre a választ, mielõtt újabb kérést indítana a szerver felé. Ez magán az oldal letöltésén gyorsíthat, de nem minden szerver támogatja. (A network.http.pipelining mellett van még egy ezzel kapcsolatos preferencia, a network.http.pipelining.maxrequests, ez a párhuzamos kérések maximális számát adja meg: 1 és 8 között lehet, az alapértéke 4, tehát érdemes lehet ezt is felrakni 8-ra.)

Sil78
A saját állításuk szerint, és eddig 1 képet mutattak. De az elsõ béta csak valamikor nyáron jön ki.
A Firefox meg már lassan egy éve átmegy rajta, kb a Gran Paradiso Alpha 2 óta, ha jól emlékszem. A 2.0-nál azért nem volt még cél ez, mert nem lett volna már elég idõ rá: még az új motor sem került bele, hogy a teljes grafikai kód lecserélésérõl ne is beszéljünk (lásd Cairo).

hogy pl html kódokat mennyi idõ alatt varázsolja oldallá. hardcore netesek észreveszik :D

crushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrush

Balumann
Ez lehet h hülye kérdés, de mitõl lehet lassabb egy böngészõ? Az h milyen sebességben tölt le adatokat az a netsebességtõl függ.
Nálam az Opera és Mozilla teljesen ugyan annyi idõ alatt hoz be egy oldalt, az IE az tényleg kicsivel lassabban hozza be. Az Opera nem Mozilla alapon mûxik egyébként, régen mintha lett is volna olyan beállítás, hogy IE vagy Firefox alapú legyen :S

Mind1 böngészésre nekem a Firefox inkább megnyerõ, meg jó pluginek vannak hozzá (pl. idõjárás és hõmérséklet kijelzés a tálcán, stb :-) )

Mindenesetre RIP a netscapenek, az volt az elsõ böngészõm. Kicsit lassan indult, meg idõnként lefagyott, de IE -nél mindenképpen jobb volt. A fagyások miatt váltottam végül, más problémám nem volt vele.

és megint egy FF felhasználó terelte el a témát...

Sil78, az IE8 már átmennt :)

crushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrush

Sil78
A Netscape már régen csak nevében volt Netscape. Akármilyen történelme van, a Mozilla Alapítvány létrejötte óta õk a Netscape valódi örökösei, nem az AOL, hiszen ott már nem volt fejlesztõgárda.
A 6-7-es Mozilla alapú volt, a 8-9-es pedig már a Firefoxra épült. A 8-as konkrétan a Firefox 1.0-ra, csak sikerült csinálniuk hozzá egy minden addiginál rondább skint meg jól telezsúfolni az eszköztárakat mindenféle AOL-os cuccal, talán azért nem hasonlít. Meg persze alapból lehetett benne váltogatni a Firefox és az IE motorja közt.

NessieGraf
Na akkor: A létezõ oprendszerek legszarabbika a Windows. Az IE borzalom. És a múltkor Kasperskyék által vírusnak titulált belsõ Explorer a munka hátráltatásának a csúcsa.

A Netscape tényleg jó - volt. De annyira kiesett a piacból, hogy eszembe se jutott keresni mikor újra lett netem.

Megkérdeztem ismerõsöket, ki mit. Firefox, Opera. Kipróbáltam mindkettõt. Nekem a Firefox jobban kézreáll. Tündérmadárkával nagyon szép leveleket lehet írni. Sok igen hasznos kiegészítõje van, némelyik még a lassítást is megéri.

Opera jó, de vannak nehézkesebben megoldható dolgok benne. Bár lehet, hogy csak a sajátos gondolkodásmódom miatt néha körülményes vagyok.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

Ezzel sem értek egyet, mert a Flock egy "leágazás", a Netscape meg Netscape :) (azaz: történelme van).

A Netscape 8 mennyire volt FF alapú? Mert emlékeim szerint messze ne memlékeztetett annyira FF-re, mint a 9-es.

Sil78
Jó, hát azok már tényleg Firefox alapúak voltak. Ezzel az erõvel a Flock-ot meg a hasonlókat is fel lehetne tüntetni.

Az elsõ bekezdéssel vitatkoznék, de a másodikkal teljesen egyetértek.

Oldal 1 / 3Következő →