102
  • Kraptor
    #102
    Én eddig nem nagyon szerettem se FFt se Operat. Jól elviltam IEvel mert minden ment, míg bankot nem váltottam és nem tudtam lekérdezni a kivonatomat pdfben, se 2000, se xp se vista alatti IEvel. Nagy meglepedésemre FFel simán ment, ezen nagyon meglepődtem és azóta is azt hsnzálom. Ami érdekes, hogy FF jobban muzsikál Vista alatt mint a Vistás IE...
  • opeca
    #101
    Kicsit túldramatizálod a helyzetet. A freemail-nél (nah a freemail az tényleg egy rakás szar) lehet, hogy adatbázis hiba van és azért nem tudsz belépni, ez már előfordult velem is, de ez szerveroldali probléma.

    A többi hibát én nem tapasztaltam, pedig FF-et használok.

    Aláírom, a memóriakezelése, tényleg überbrutalsz@r (szégyen, hogy ujja van még olyan programozónak, aki ennyire sz@rik a memóriakezelésre és az optimalizálásra), viszont praktikus és az első másfél órában gyors is szokott lenni:)

    Meg ne felejtsük el, hogy ez egy free cucc, és ott meg azt szokták mondnai, hogy avgy tetszik, vagy pedig írj magadnak egy böngészőt:)
  • evenor
    #100
    Én még utoljára a 4.72-es Netscape-et használtam, böngésztem és leveleztem hibátlanul. Aki mai módon akarja kipróbálni, hogy milyen volt, annak ajánlom a Seamonkey-t szerintem az nagyon közel áll hozzá (kezelésben és kinézetben is).
  • Sil78
    #99
    Csak a 8-astól. Mi nem annak a Netscape-nek az emlékét idézzük, hanem jóval régebbi verziókét, az első böngészőháború idejéből.
  • Sil78
    #98
    A még régebbieket meg innen.
  • nedudu
    #97
    Netscape Browser Archive

    Innét lehet a régebbi dolgokat szemezgetni...
  • Charybdis
    #96
    Na de egyébként senkinek nem tűnik fel, hogy Netscape valójában Firefox vagy IE motorját használta? Tehát ha fel akarjátok idézni a Netscape emlékét, indítsátok el a Firefoxot, vagy az Internet Explorert...

    OFF: amúgy én 3 éve nem vettem hardwaret, de a Firefox mégis gyors 5 kiterjesztéssel együtt...
  • Charybdis
    #95
    Szegény Netscape, de akkor már legalább ne nofollow linkek mutatnának rá a cikkből... (vagy ez csak irónia?)
  • Komolytalan
    #94
    Ha nem majom linuxosok írták volna, akkor ez kikapcsolhatatlan alapértelmezés volna.
  • peba
    #93
    Amikor először ültem net elé életemben, 1998-ban, NetScape volt az, amit elindítottam. Azt hiszem az első weboldal amit megnéztem az RTL klub online volt (hiába, jobb nem jutott az eszembe) HIHETETLEN élmény, az első oldal betöltése, nem? Aztán TTC Atomchat, stb. Később, középiskola elején, olyan 2000-ben még az Internet Explorer 3 meg a Netscape volt a gépeken. Lassú szarok voltak, de egy oldal sem jelent meg normálisan Explorer alatt, a Netscape pedig húzta a gépet, istenem de mennyire, de jól szolgált. Béke poraira! :D Én szerettem.
  • willard
    #92
    Annak idején én is használtam, míg tele nem szemetelte az AOL minden szarsággal, és egy nagy, kezelhetetlen bloatware-ré nem változott...
  • cousin333
    #91
    ui: Mióta feltettem ezt a két kiegészítőt (nem egyszerre, természetesen) már másodszorra "áll be" (fagy ki) a Firefox, pedig nem használom sokat.
  • cousin333
    #90
    Átraktam Java-ra. Úgy már szebb, de még mindig nem az igazi egyes oldalaknál (a layout). Meg nehogymár egy külön cuccost kelljen használni az átméretezéshez...
  • Sil78
    #89
    És nézted már a beállításaikat? Pl a Speed Dialnál lehet játszani a méretekkel (asszem a felsőt használja új diák készítésénél, az alsót meg frissítésnél), a Fast Dial-t még érdemes átrakni pl Java-ra és fix méretre.
  • cousin333
    #88
    Látom sikerült megragadni a lényeget. Nem az 1 MB számít, hanem az, hogy nem nagyobb, sőt kisebb.

    "Egyébként az alap Opera semmivel sem tud többet, mint az alap FF"

    Gratulálok. Ez a mondat a Nap Vicce verseny első díját eredményezte neked. Ennyire nem kellene égetni magad.

    "a bővíthetőség pedig a FF felé billenti a mérleg nyelvét."

    Tudásban igen, de ennek is megvan a maga ára. Jónéhány FF addon-ról olvastam már, és valahogy még egyik funkcionalitás sem hiányzott azok közül, amik nem megoldhatóak Operával. ui: Szerinted az FF felhasználók közül hány százalék nem használ egyetlen egy bővítményt sem?
  • cousin333
    #87
    Speed Dial és Fast Dial
  • Sil78
    #86
    Ami bug, azt meg szokták csinálni. Ez nem bug, egyszerűen így működik a Windows. Ha egyszer nem kell az a memória másik programnak, akkor minek szabadítsa fel?

    Mondjuk én ezt a preferenciát csak akkor vetettem be, amikor egyszer versenyeztünk, hogy ki tudja lejjebb vinni a memóriahasználatát, és már olyan 10MB alatt jártunk. Felfelé meg persze teljesen esélytelen voltam (a régi PII gépemen, 128MB RAM-ból sem zabált sokat), azért meg nem csinálok külön profilt, hogy direkt elrontsam a jól működő konfigurációmat.
  • virs lee
    #85
    Egy ilyen alapvető dolgot nem kéne magától tudnia a programnak? Már elég régóta ezért anyázzák a FF-t, illett volna megcsinálni, nem hekkerkedésre biztatni a mezei júzereket. Ez olyan MS termék jellegű...
  • Sil78
    #84
    Dehogynincs. Hozz létre az about:config-ban egy config.trim_on_minimize nevű (bármelyik soron jobb egérgomb, Új...), logikai típusú preferenciát, és állítsd true-ra. És így elég lesz lecsuknod a tálcára, hogy felszabadítsa a memóriát. Egyébként meg lásd Firefox topic, #6902.
  • balee66
    #83
    Lynx rulez! :)
  • Gerygrey
    #82
    Ehhez képest a telepítője (is) nagyobb, mint a "fullos" Operáé

    1 megával? Manapság az mennyiségnek számít? Egyébként az alap Opera semmivel sem tud többet, mint az alap FF, a bővíthetőség pedig a FF felé billenti a mérleg nyelvét.
  • Komolytalan
    #81
    FF-el legnagyobb bajom, hogy belépek egy oldalra, otthagyom háttérben, és 2-3 óra múlva 2-300M memóriát fogyaszt. Ezt nem teljesen értem, mert ha per pixel tárolja az egész oldalt, linkek maszkjával, mindennel együtt, akkor se lehetne tizede se a fogyasztás. Biztos k.rvára szabványos akar lenni, azért felejti el a memória felszabadítást (tiszta java, csak itt nincs rajta force garbage collector gomb).
    Mondjuk ettől függetlenül ezt használom, majd veszek a gépembe még 1G memóriát csak FF-nek dedikálva. Vagy óránként kilövöm task managerből, és elindítom újra (így visszahozza az utoljára megnézett oldalt). Szóval FF egy fos, de a többi se jobb. Mit kell egy nyomorult hypertext megjelenítőn elbonyolítani, mikor ezt 15 éve 30K-ból megoldotta egy rezidens program...
  • Sil78
    #80
    Cairo konkrétan a 2.0-ban még nincs, de a canvas-t támogatja már az is (és az ilyen kiterjesztések azt szokták használni). Melyik kiterjesztést próbáltad pontosan? A beállításait is nézted? Speed Dial-ból én csak a Speed Dial nevű kiterjesztést ismerem... Bár van pár hasonló, de azok nem teljesen arra valók.
  • balee66
    #79
    Nekem a Freemailel csak annyi bajom van hogy:
    az új felület naggyon lassú,
    kapásból nem látom a bejövő leveleket,
    és ami a legrosszabb, hogy egy nyamvadt mail megérkezésére is sokszor órákat kell várni, holott más rendszereken, pl. Gmail-nél 1 perc alatt megérkezik.

    A GMail valóban kicsit lassan tölt be (és nem tudom fejből beállítani a POP3 elérést :P)
  • NessieGraf
    #78
    Szerintem küldök meghívót a következő tanfolyamomra: Hogyan működik a számítógép - gépet és netet használó, ahhoz analfabéták számára.
  • cousin333
    #77
    Csak arra kivántam rámutatni, hogy az FF melletti legfőbb érv, hogy legyen kicsi, fapados, én majd csak azokat a funkciókat teszem bele, ami ell. Ehhez képest a telepítője (is) nagyobb, mint a "fullos" Operáé. Az sem igaz ,hogy az Opera nem jól bővíthető. Tény ugyanakkor, hogy a bővítése nem olyan konzekvens, mint az FF-nek (ami eleve arra épül, hogy amajd a közösség megírja a böngésző nagyobbik felét), és néha olyan szedett-vedett benyomást kelt. Pár példa: speciális gombok, userJS, widget.
  • cousin333
    #76
    Csodát ne várj :). Javaslom, hogy a 8-as, vagy 7.2-es változatot próbáld ki, mert egy FF használó számára a 9-es újdonságtartalma konvergál a nullához...
  • cousin333
    #75
    Nem tudom, lehet, hogy éppen egy szerverleállást láttál, de a GMail nem lassú. Az meg, hogy nem látod át, inkább téged minősít :P
  • cousin333
    #74
    FF-ben mikor lesz rendes képátméretezés? két Speed Dial-os kiegészítőt próbáltam FF 2.0.0.11-hez illetve 3b2-höz, és a hányás a legjobb kifejezés az általuk produkált előnézeti képre. Vagy ezek a kiegészítők még nem használnak ki bizonyos Cairo specifikus funkciókat és azért ilyen?
  • drizzt1666
    #73
    Láttam én gmailt (kurvra lassú és átláthatatlan)
    na jó ennek ugorj neki mégegyszer barátom ;)
  • Alwares
    #72
    Kár érte, régen még én is ezt használtam :(
  • Molnibalage
    #71
    Nem értem miért szidjátok a freemail-t, még egyetlen normális ingyenes levelező oldalt sem láttam. Mindegyikben van valami ami miatt szarok. Vagy azért mert magyar? Én azért nem használom túl gyakran, mert a külfödli mailcímkere néha több napos késéssel továbbít dolgokat, de ennek a RÉGI felülete a leggyorsabb és átlátható és használható. Láttam én gmailt (kurvra lassú és átláthatatlan), a yahoo sem túl gyors és agyrém, ahogy rendezi a leveleket és mindent egyesével kölön ablakban kell megnyitni.
  • Balumann
    #70
    jah értem. Köszi!
  • Gerygrey
    #69
    És 24,5 vagyok, ha ezen akarsz lovagolni? Gratulálok barátom...

    Mindegy mennyi vagy, ha egy 14 éves színvonalán fogalmazod meg a problémádat :)

    Freemailre évek óta nem néztem, viszont a hasonló üzemeltetésű iwiw ugyanolyan dögszar Firefox, IE, PIE, Opera és Opera mini alatt is, mint maga az egész T-online szolgáltatása (most jártam vidéki ismerősöknél akiknek csak Tré-DSL jutott, hihetetlen fos. Na ott mindegy volt milyen böngészőt használsz és milyen oldalra mész, a Youtube ugyanúgy használahtatlan, mint az iwiw vagy a torrent)

    ha egy oldal FF-ben vagy Operában szar, az többnyire a weboldalt fejlesztő banda sötétségének köszönhető (nem részletezem miért)
    Nem biztos hogy hülyék, vannak helyzetek amikor muszáj a "többség akarata" miatt muszáj az elterjedtebb böngészőre optimalizálni. Én a saját kis párezres látogatottságú oldalamon megtehetem, hogy kényelmesen hátradőlök ha Firefoxban tökéletes, IE-ben pedig használható a lap. A hozzáértők úgyis FF-et használnak, az átlagfelhasználó pedig elnéz 1-2 ide-oda elcsúszkáló pixelt meg ilyesmit. Különben is, jelen pillanatban (október eleje óta mér az oldalamon a Google Analitycs) az IE részesedése 51%, Firefox 41, Opera 4%, tehát lassacskán a FF+Opera megelőzi az IE-t.

  • gabeei
    #68
    Rest in peace, Netscape. Emlékszem, mikor a kt-ban még ingyér' volt a net, olyan '98-'99 körül. Mentem be, és nem vot Explorer, néztem mint hal a szatyorban, aztán a rendszergizda elémrakta EZT. Akkor ismertem meg, és használtam sokáig. Aztán sajnos az Explorer paráznaságba taszított önnönmagával, amíg elegem nem lett belőle. Azóta a Firefox hűséges használója vagyok, és semmi pénzért nem váltanék másra...
  • Gerygrey
    #67
    Feleségem használ IE-t ... utána én meg írtom le a spyware motyókat. ;)

    Ismerős szitu, bár én egyszerűbbnek tartottam az IE motyót leírtani ;)
  • Csi9aa
    #66
    Nem vagyok operás :) Konquerort használok főleg.
    Gyors, de annyit nem tud, ami nem is zavar - a firefox-fanboyok egyik fő érve, a "jajj a ff lassú, de még le is szop ha blowjob extensiont telepítesz" miatt írtam az Operát ellenpéldának.
  • cousin333
    #65
    "Opera nem Mozilla alapon műxik egyébként, régen mintha lett is volna olyan beállítás, hogy IE vagy Firefox alapú legyen :S"

    Az Opera sohasem használt más motort, csakis sajátot (ma sincs sok renderelő motor "forgalomban", de az Operáé az egyik). Amiről te beszélsz, az a maszkolás. Ez azt jelenti, hogy az Opera a szerver felé IE-nek vagy FF-nek hazudja magát, de attól még a lelke mélyén Opera maradt :). Ez azért kellett, mert sok semét oldal, ha meglátta, hogy Opera, akkor vagy kitagadta a honlapról ("nem támogatott böngésző" -> a fenét nem :( ), vagy elküldött nekivalami szemetet forráskód néven/helyett, persze ,hogy rosszul jelenítette meg. Egy elrettentő példa (nézd meg Operával a lapot és a forráskódot OPeraként és mondjuk IE-ként azonosítva)!
  • cousin333
    #64
    Nekem szimpatikus volt a 8. Vagy legalábbis láttam benne elegendő újító szellemet. Mondjuk kissé nehézkes lett a sok AOL cucctól...
  • sanner011
    #63
    Hát, ebből én kimaradtam. Soha az életben eddig nem láttam még Netscape-et működés közben. Csak IE-t, Opera-t, és Firefoxot. Nekem a Firefox tetszik, így maradok is nála.
    De most majd kíváncsiságból teszek egy Netscape-et, hogy milyen is az...