A Netscape hivatalosan is halott
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Látod, azt az ingyenességet pl a Firefoxnak köszönheti, hisz anélkül még mindig benne lenne a reklámcsík. És a verseny miatt most már rá van minden böngészõ kényszerítve, hogy egyre jobb, egyre többet tudó verziókat hozzanak ki, ez is a Firefox érdeme, mert ha még mindig 90% felett lenne az IE, akkor nem lenne verseny. Pl nemrég még azt is bejelentették, hogy az IE8 már át fog menni az Acid2 teszten.
These are my friends, see how they glisten...
1. Gyorsítótár (cache) ürítése
ha ez nem oldja meg, akkor
2. az oldalról származó sütik (cookie-k) törlése.
A te gondod sütikkel kapcsolatosnak hangzik, tehát valószínûleg a második lépés fog segíteni. Persze elõször ellenõrizd, egyáltalán engedélyezve vannak-e a sütik nálad.
Most, hogy mindenki megkapta a "kitüntetését" lehet menni aludni 😄D
NEM mindenki konyít a géphez. Ezen hibák akkor tûntek fel, mikor felraktam az FF-et, hogy megnézzem mire izgul a nép. Fater használta elõbb, mert én elmentem és õ nem egy zseni. Annyit felismert, hogy klsõleg hasonlít az IE-re, de azólt, hogy nem tudja a leveleit megnézni. Az Õ szemében is tehát egy rakás szar.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Minek ide Netscape???<#gun>#gun>
INTEL QX-6850, ASUS P5K3 Premium with 2Gb DDR3 memo.1333Mhz_oc.1600Mhz, 4xRaptorX in Raid0, ENERMAX GALAXY 1000W DXX, ASUS EN8800 Ultra 768 Mb, Zalman RESERATOR XT water_cooler, Samsung_27\'_LCD.
náérdekel, htx. :-c
ui: Érdekes gondolta, hogy a Netscape elvesztve a többséget kis böngészõvé lett, majd meghalt. Az Opera sosem volt nagy szereplõ, de a részesedését stabilan tartja (az 1-2%-ot fikázók töprengjenek el egy kicsit az IE és az FF biztonsági hibáinak a számán 😛), és köszöni szépen, jól van, sõt...
igaz, az új flashnek nem jóbarátja, néha kifagy tõle.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Na igen, meg konzolpiacon is nyomulnak, ugye Nintendo Wii nagyon fogy, és arra bizony pénbe kerül az Opera, de meg is éri annak aki tényleg netezni akar rajta.
ez is olyan h a sok embernek csomó minden megy alaból meg vanank azok akik mindent össze vissza állítanak azt csodálkoznak
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
"CSS-ben tán' jobb is az Opera"
Igen, jobb. A CSS egyik kitalálója mellesleg Opera alkalmazott...
"emellett a telepítõje talán még ma sem éri el a 10Mb-ot"
Nagyon nem. Az utolsó hivatalos verzió, az Opera 9.25 nemzetközi MSI telepítõje pontosan 6'583'976 byte. Ebben van kb. 35 nyelv. Az angol MSI telepítõ 4'922'104 byte (a hivatalos magyar nyelvi fájl még 247'417 byte). Az angol nyelvû "klasszikus" (MSI nélküli) telepítõ 4'216'120 byte. Összehasonlításképpen a magyar (egy nyelvû) Firefox 2.0.0.11 mérete 5'833'792 byte. Tehát a Firefox nagyobb!
"ellenben az Operát egyetlen cég fejleszti, akik ha beadják a kulcsot akkor a böngészõjük is elmúlik a történelemben mint egy közepes nátha."
Ez nagyjából igaz, mondjuk az Opera idén volt 13 éves!
"Sajnos az Operának évek óta borzalmas a piaci stratégiája."
A "borzalmas" szóval nem értek egyet. Maradjunk egy "érdekes..."-ben.
"Manapság, amikor az MS is felismerte a webfejlesztõk támogatásának fontosságát, az Opera még mindig nem"
Nem tudom, milyen támogatásra gondolsz? Ha fejlesztõeszközre, akkor az Operának is van fejlesztõi eszköztára. Mondjuk még nam az igazi, de az nem igaz, hogy ne foglalkoznak vele.
"Amikor megjelent, akkor évekig a reklámsávja gátolta a terjedésében (ami máig kihat: nem egy embert ismerek aki még ma is úgy hiszi hogy van benne ilyen, holott tán 2-3 éve vagy több is, hogy ez megszûnt benne)."
Ez sajnos igaz. Mondjuk az Opera mindig is saját lábán állt, nem voltak pénzes támogatói és világméretû hype hátszele. Egész pontosan 2005 szeptembere óta teljesen ingyenes.
"Az Opera minden áttörõ felismeréssel 2-3 évet csúszik, ezért nem fog soha 3-4%-nál nagyobb szeletet hasítani a böngészõipar piacából."
Talán majd most, a mobil piacra rátették a kezüket erõsen (és idõben!)...
Itthon meg Opera van, mert sok okból azt kedvelem. Feleségem használ IE-t ... utána én meg írtom le a spyware motyókat. 😉
Netscape volt a legelsõ, és sokáig a legjobb. Ez nagyon régen volt. Több mint egy éve próbáltam utoljára, akkor egy lassú fagyizos bughalom volt ... De azért sajnálom. Vajon hány hasznos programot fog az MS saját "ingyenes" félmegoldásaival kigolyózni?
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
te vagy egy rakás szar haver, ha ezekbõl ugy állapítod meg, hogy az FF a fos...
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
nem vagyok firefox huszár (bár azt használóm régóta és szeretem is ha néha alssu akkor lassu, de stabil), de ez akárhogy nézem nem a firefox hibája, hanem a te beállításaid hibásak
Athens | mysticalthug | thug.hu WTS chi/eu 1mil SP pm me
2. Az sg-reis képtelen vagyok belépni vele. Felhnév és jelszó beír, visszajön az oldal, de nem vagyok belépve."
Ez egyéni probléma - ezeket a szolgáltatásokat sokan használják (köztük én is, ismerõseim is), Firefox böngészõt használva. Mégsem találkoztam/találkoztunk ezzel a problémával.
Ebbõl kifolyólag az "A FF szerintem egy rakás szar." kijelentésed kissé túlzó.
Hozzátenném, hogy ALAPBÓL úgy rakja fel magát, hogy mûködik. (Hibák persze ettõl még becsúszhatnak.)
Letiltottad a SESSION cookiekat valószínûleg. Bár gondolom ez neked nem mond semmit. Most megnéztem a FF beállytásait de nem láttam hogy le lehetne tiltani, egyedül a sima Cookiekat lehet, szóval valami fura gubanc van nálad😄
1. Nem tudok belépni vele itthon a Freemail-re, mindig csak újrakezdi és újrakezdi.
2. Az sg-reis képtelen vagyok belépni vele. Felhnév és jelszó beír, visszajön az oldal, de nem vagyok belépve.
Persze biztos nincs valami jól beállítva, de milyen böngészõ az ami ALAPBÓL nem úgy rakja fel magát, hogy ilyet tudjon. Hát nem jó...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A Mozaicból lett az IE &
Az Opera ezért készült hogy mert a Mozaicot túl lassúnak találták &
A Netscape is a Mosaicre épült &
A Mozzila/Firefox-ot a Netscape fejlesztõi hozták össze (teljesen újraírt dolog volt, csak pár cuccost vettek át a Netscapebõl)
Na rakjátok össze a mozaikot 😊
A FireFox gyors és stabil, ráadásul a Fórum FireFox topicjában el lehet olvasni, hogy hogyan csökkenthetõ a memóriafogyasztása, amit persze a 3.0-ban már javítottak.A Kiegészítõkkel gyakorlatilag teljesen testreszabható.Nem kell power usernek lenni hozzá.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Ha ez igy lenne akkor nem sokan használnák... Saját tapasztalatom szerint a Firefox gyors és instabilnak meg pláne nem nevezném. Egyetlen negatívumként talán a memóriahasználatot tudom felhozni, elég rendesen fogyaszt.
Amugy egy átlagos usernek bõven elég 4-5 kiterjesztés feltelepítése... Nálam mindössze 3 van felrakva (Adblock plus, Download Manager Tweak, BBcode Extra)
Most akkor az AOL-nek ket bongeszoje van? Mert ezt a tragyat nem Netscape-nek hivja... <#fejvakaras>#fejvakaras>
Firefox 10-15 perce extension telepítgetés (AdBlock+, Webdeveloper, Bugzilla, stb...) után sokkal jobb böngészõ, mint az Opera.
A Netscape felett meg eljárt az idõ, ez van. Kár érte, de ez van...
Mafia 2 fan oldalam: http://mafia2hq.extra.hu
Az Opera többszörös mennyiségû alapfunkcióval sokkal gyorsabb... Ha el akarod érni firefoxszal ezt a széles funkcionalitást, a sok extension még a "megszokottnál" is lassabbá és instabilabbá teszi."
Ez sajnos így igaz. Viszont az is igaz, hogy pár (nem sok!) extensiont felrakva az Operánál jóval kényelmesebb (cookie kezelés, adblock, noscript?) böngészõt kapsz. Ráadásul az Opera jópár oldalt nem jelenít meg jól, amit FF igen. Szóval én reménykedem, hogy FF 3-ban tényleg összekapták magukat sebesség ügyileg, mert ezt igérik... Állítólag az új Gecko motor is gyorsabb lesz, illetve befoltoztak sok lyukat is. Ámen.
Egyébként ez a cikk nem a Firefoxról szól, hanem a Netscape-rõl.
Nem vok Netscape aktív, de én is vagy félvéet használtam, és jobb volt mint az IE anno.
Fákjúal!
Az Opera többszörös mennyiségû alapfunkcióval sokkal gyorsabb... Ha el akarod érni firefoxszal ezt a széles funkcionalitást, a sok extension még a "megszokottnál" is lassabbá és instabilabbá teszi.
Mást nem mutat ez, minthogy jó marketinggel bármit el lehet terjeszteni.
Nem a jó szoftver kell a népnek, hanem fõleg az számít, hogy látta a szomszédnál/TVben, és mekkora divat.
A Firefox részesedése kontinensekre lebontva: (2007 Júliusi adatok)
* Európa: 28 % (1 évvel korábban 21 %)
* Észak-Amerika: 18,7 %
* Dél-Amerika: ~15 %
* Afrika: ~15 %
* Ázsia: ~15 %
* Ausztrália és Óceánia: 28,9 %
Európában a Firefox népszerûsége Szlovéniában a legnagyobb, itt a böngészok piacának 47,9 %-át uralja a "tûzróka". A ranglistán Finnország és Szlovákia következik, a maguk 45,4 és 40,4 százalékával.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
#5 nincs az FF 40% körül, semelyik kontinensen, vagy országban. Vannak helyek, ahol többet, van ahol kevesebbet ér el, de sehol nem ért még el ekkorát.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
De már elég régóta halott volt, hisz az AOL egyszer már szélnek eresztette a fejlesztõket (bár legalább létrehozták a Mozilla Alapítványt). A Mozilla Suite (és így a Firefox is) gyakorlatilag a Netscape hamvaiból született. (Ugyan a 9.0 bétájánál hozzátettek még egy fejezetet a Mozilla Könyvéhez, de az már nem az igazi.)
Minden jog fenntartva!
aki elolvassa fasz
úgy a gigákat a vinyókon 😊