1632
-
brendon566 #1032 Meg tudná valaki mondani h mi az a "model translation reference point"?...a beállítások közt van. -
brendon566 #1031 hmm, ez baromi jó ötlet! -
Én azt csináltam annak idején, hogy beállítottam a cuccot, megnéztem, hogy a konfigban megtörténtek e a változások (legegyszerűbb a dátumot és az időt nézni, ha a zaz amikor állítgatod akkor tuti bekerültek a beállítások) majd írásvédetté tettem a fájlt. Így nem tudott elbaszkurálódni. -
brendon566 #1029 XP 32 SP3 -
Milyen oprenccered van tezsvír? -
brendon566 #1027 Minden egyes alkalommal, mikor rányomok a startra, a program elállít minden beállítást a kamera programjában, és emiatt nem látott semmit a freetrack sem. :D 

De legalább megvan
már csak erősebb ledek kellenek, hogy nappali fényben is lehessen használni, aztán jöhet a szentségelés, hogy milyen béna vagyok vele...
-
És el is árulod? :) -
És nálam mi lehet a gond? -
brendon566 #1024 Rájöttem mi volt a gubanc.
Köszi -
brendon566 #1023 átnézem ezt is.
Az l420 nem jött be, a tresholdot meg hiába huzigálom.
A mondatban a "currently" azt takarja, hogy a következő freetrack-nek már ez lehet, hogy nem okoz gondot?
Köszi a tippeket. -
Hmm ... érdekes ...
A kamera (kamera üzemmódban, nem freetrack-ben) látja a ledeket?
Most hirtelen arra tippelnék, hogy a kamera a bibi ... próbáld meg a létező legkisebb felbontásra beállítani ... 320x240 ...
Itt az angol FT manuál:
http://www.free-track.net/fichiers/manuel21en.pdf
Van ott egy treshold csúszka ... azt próbáltad?
Mellesleg ha ez egy új kamera, akkor lehet az a gáz:
"Note: The new USB Video Class (UVC) webcam standard uses YUYV (YUY2) which is not currently supported by FreeTrack."
MEg kell próbálni "I420 compression"-t használni ... ha ezt lehet állítani ... -
brendon566 #1021 Újra feltettem mindent, de nem javult meg... -
na kicseréltem az ellenállást,de nem változott semmi sem , ugyan ugy csak az egyik látszik a progiban, az amelyiknél nem látszik a piros pötty.
igy kötöttem be
2,4V 2db ceruza akksi és ez szerint a progi szerint igy a nagyobb ellenállással is müködni kéne.
Ez a piros világitás természetes vagy ez valami hibát jelez mert eddig nem vettem észre olyan leden aminek nincs lereszeklve az eleje.esetleg a forrásztás miatti hötöl van? -
brendon566 #1019 hátt, tegnap még ment, beszéltem is rajta keresztül, de ma már csak szürke egy szürke képet látok minden üzemmódban. Nem piszkáltam viszont semmihez amiben nem voltam biztos
.(még azelött üzemelt, hogy feltettem a Freetrack-et)
-
Mármint ilyen normál cset vagy mi a rák üzemmódban :) -
Na. Akkor ott valami más bibi van. A kamera egyébként mást (mondjuk téged) lát? -
brendon566 #1016 Semmire nem reagál. -
:D -
Ma olyan közönséges vagy . akarsz róla beszélni :P -
Először fog egy qrva zseblámpát vagy egy sz@ros gyertyát és próbáld ki azzal :D , hogy a kamera lát e fényforrást egyáltalán. -
brendon566 #1012 elég sok "felesleges" müanyag van ugyan a LED elején, de félek ha lereszelem összekaristolom, és ugyan ott vagyok...
Amugy sokat jelentene? -
brendon566 #1011 Igen, megvolt, el is indítja, megjelenik a koponya, meg a fekete háttér,csak hiába nézem nem látok semmit, hiba mozgatom a fejem, nem reagál 
-
A programon belül kiválasztottad a forrást ami a kamera mert anélkül hiába nyomod a statrtot nem tudja hogy honnan vegye a képet?
Amugy az én problémámra valaki ? -
brendon566 #1009 Az alapján hoztam össze egyébként, sok segítség volt a cikk -
brendon566 #1008 Egy logi c 210-es a kamera, sima ledekről van szó, nem is az erősebbik fajta, de akkor sem stimmel, ha full sötét van csak a ledek fénye (legfeljebb a montor fénye) látszik. Amugy jól látható a fényük két AA-srol üzemelnek + a bigyok amik lefogják az elemekt h ne mennyen szét a LED ( nem ugrik be a neve) -
Milyen kamera, milyen led, milyen akármi ..
Egyébként pedig -> #1003
http://www.pcpilot.hu/hardware/freetrack-fejmozgas-erzekelo-hazilag.html -
brendon566 #1006 Sziasztok,
Nagy lelkesen összerakom az első trekkem, müködik elsöre a sapi, vettem egy penge kis kamerát is, de mégsem jó.
A programban hiába nyomkodom a start gombot, nem látom a pontokat a fekete ablakban, hiába állítgatom az érzékenységet...
Valaki tudna tippet adni mit mulasztottam el?
Valami elözetes beállítást igényel a kamera... vagy a program...
Úgy tudom ennek mennie kéne alapból, aztán lehet hangolni. -
ma vettem ellenállást 10 meg 20ohmosat.beszerkesztettem, de valami nem kóser csak az egyik vilásit erösebben a másik 2 nagyon halvány és pirosan látszik a fényük is.
Lereszeltem az elejét a ledeknek és az világit erösebben aminek nem látszik a piros fénye.
Most felraktam az akksikat töltöre hátha azok is gyengék voltak.Amugy az ellenállások a méretükben is jelzik a nagyobb értéket,mert megnéztem egy oldal szerint a sinkodját és a nagyobbra irta a 10 ohmot a kisebbre a 20ast,mert ha mégis a méret a döntö akkor lehet ez a baj, hogy a nagyobb ellenállást tettem bele. -
na összeraktam az elektronika részét is,de még nem probáltam ki, mivel az elözö verzió 4 ledes volt és 9v-os elemmel ment ahhoz meg 160ohmos ellenállás kellett, most meg nincs ellenállásom, ugy is ki tudnám probálni nem lesz baja a ledeknek töle?
2 ceruzaelemmel 3 IR ledet párhuzamosan kötve.
10 ohmos ellenállás elég lesz hozzá? -
Reszeld le, akkor majd jobban látja a kamera.
http://www.pcpilot.hu/hardware/freetrack-fejmozgas-erzekelo-hazilag.html -
pwiking #1002 Hali, én 3db SFH485 INFRA DIÓDA diódákból építettem meg a cuccost, de az a gondom, hogy úgy tűnik nem elég nagy a látószöge... Mit gondoltok, mely diódával érdemes építeni, ami ennél nagyobb látószögű? Üdv.M -
Na ja. Mindenki kikísérletezi magának az ideális megoldást. Nekem általában ez az első szokott lenni. :DD -
Én is a vezetékessel ... csak lerántok vele mindent :)
Mellesleg nekem is elemes mókával indult a dolog, a sapis megoldáshoz még oké is lett volna, mert pont kisúlyoztam ...
De a fülesre már nem volt jó, mert ott nagyon húzta le a fejemről, emiatt lett USB-s ... -
Nekem a fejhallgató is vezeték nélküli. Így bármikor felkelhetek egy fröccsért. :)) -
Hát a két 2000 mAh-s kb. azt a 6-8 órát bírja ki. Gondolom a gombelem sokkal kevesebbet. -
Azért menő az AA és/vagy az AAA elem, mert olcsó és könnyen beszerezhető belőle akksi :)
Én pl.: USB-ről hajtom az enyémet, az a legolcsóbb ... oké, kábel meg minden, de a fejhallgató is kábelen jön, amellett elfér :) -
kb meddig birja egy gomb elem és meddig a AA elem a 3 ledet? havi 5-6 ora használat mellett? -
Hát szerintem az AA elem kapacitás ügyileg azért jóval erősebb, így tovább bírja. Ja és ugye van belőle akkumulátor is, ami csak feltöltést kíván. Szerintem egy gombelemet hamar leszívna a három led. Abszolult nem kényelmetlen a sapka tetejére szerelt elemtartó. -
Na mivel nem volt nagyon aktiv a topic, igy összeállitottam a szerkezetet, most következik az elektronikai rész.És eszembe jutott, hogy miért mindenki AA elemeket használ a ledek meghajtásához miért nem gombelemeket?Ha ugyan ugy használhato akkor egy 3 IR ledes kialakitáshoz milyent érdemes használni ?
Vagy valami hátránya van velük szemben amiröl nem tudok ?Csak mert keresgéltem a neten és létezik 3V-os gombelem egy hozzá valo foglalat és az ellenállás egygütt kisebb helyen elfér mint egy gyufásdoboz, igy nem kellene nehéz elemeket a sapira vagy egyéb helyre rátenni és cipelni. -
nekem megvannak a tervek és az alkatrészek is itt vannak az asztalomon csak egy kis technikai akadály elött állok.
Nem tudom hogyan rögzitsem a különbözö darabokat egymáshoz, mivel vékony alucsöböl van a led tartószerkezete és rugó acélbol a sapira vagy fülesre rögzitö csipesz.Hegeszteni nem lehet az aluminiumot forasztás nem fogja meg. a réz meg tul meleg megolvasztja az alucsövet.
a pillanatragaszto meg nem elég tartos a fizikai behatásokkal szemben a sziloplaszt nem elég merev.Gányolni meg nem szeretnék hogy mindent össze szigszalagozzak meg bandázsoljak.