FreeTrack

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jajaja, azokat birizgálom, próbálgatom. Egyébként az már biztos, hogy a környezetet sötétíteni kell, ahogy mondtad is. Meg azt hiszem a "modellemen" is csiszolni (mit csiszolni, újat csinálni...) kell, rézdrótokból hajtogattam, de hát ez ultra anti-precíziós lett, eléggé csálé, nem igazán mérnöki pontossággal vannak belõve a ledek, bár amiket láttam a fórumon... :-) Számít a ledek egymástól való távolsága? Jó, oké, ne legyenek egy síkban, meg a felsõ/középsõ hátrébb legyen jóval, de ennyi, kész? Lehetnek 50cm-re meg 2cm-re is? Vagy hogy?

Semi-OFF:
DCS:BS-ben FT-t használva, ha "elõrébb megyek", a HUD ugyanakkora méretû marad, lehet ezen változtatni (tehát, hogy nagyobb legyen, abba is zoom-oljon)? Oké, hogy a HUD az ilyen, de ez itt most nem a legfrankóbb, így. Ettõl függetlenül eszméletlen élmény így játszogatni... :-)
ON
Balumann
Hát én 1 ledessel használtam régebben, mostmár több mint 1 éve nincs is fejlámpám (most talán fogok hamarosan készíteni egyet én is), úgyhogy sajnos nem emlékszek. De ezt könnyen tudod tesztelgetni, állítsd ilyen 1 szám távolságra, mondjuk 2 és 3, és nézd meg hogy érzékeli-e valamikor, pl. amikor elfordítod. Ha érzékeli a pontot, akkor megjelenik egy ilyen célkereszt is azon a képernyõn, ahol mutatja a fényeket. Ezt állítsd be úgy, hogy biztosra, 1-1 -el talán távolabbi értéket annál amikor biztosan érzékelte (nagyobbat ne, pl. ha 1-et állítasz be akkor meg minden kis fénypontra pontot érzékelhet és akkor is összevissza fog ugrálni). Ez teljesen szubjektív mindenkinél, ahogy a fényérzékenység is. Ezeket kell állítgatni, ha nem lesz jó akkor esetleg még sötétebb környezet kell hogy fejjebb tudd vinni a fényérzékenységet.

2db ceruzaelemmel, párhuzamosan kötve, ellenállás nélkül.

Balumann:
igen, ilyenek is elõfordulnak. Neked mennyire vannak állítva (tudom ez relatív, de mégis).
Balumann
A minimális és maximális érzékelendõ "pont" méretét és az érzékenységet kell szerintem állítani ilyenkor (elõbbit számmal kell megadni), nekem ez okozott ilyen váratlan megakadásokat meg ugrálásokat.

pointer4
Stabilan kellene látszódnia, mivel hajtod meg a ledeket ?
Ezt az enyhe "mocorgást" (még mindig el-elmászik az orron szembõl "keresztülszúrt" dárda :-) ) csak nem bírom kiiktatni... :-S
A három szürke kurzorocska stabilan látszik, vagy villog? (Mert hogy nálam villódzanak)
Baah, köszönöm az extrém gyors választ!!! :-)

Megcsináltam amiket említettél, hát kétségtelenül jobb lett! Még mindig zizeg kicsit, próbálom állítgatni, viszont a lecsiszolástól kétségtelenül jobb lett az érzékelés. Talán ha IR-ekkel lesz, még jobban lehet majd simítgatni, finomhangolni, jobban (jól) elkülöníteni a környezettõl.
pointer4
pointer4
Ha vibrál a fej, 3 dolog hibádzhat.
- El-el tünedeznek a kamerának a pontos, ez a rossz látószög miatt van, talán az elejét reszeld le (korábban volt fent fotó is, hogy jó)
- Túl nagy a 3 pont amit lát a kamera, túl kövér neki, kis fényerõállítással, esetleg fókuszállítás a kamerán.
- zavaró fények a háttérbõl, lehet nem csak 3 pont jelenik meg, hanem több, megint a fényerõvel tudsz machinálni
Sziasztok!

Összebarkácsoltam ezt a HomeTrackIR-t :-), de hát persze, hogy valami nem stimmel. :-S
Próbálgatom állítgatni a különbözõ csúszkákat a FT beállításai között, de csak nem sikerül kiküszöbölni, hogy ne "remegjen" a fej (olykor kevésbe, olykor elég jelentõsen változnak a paraméterek - a yaw/pitch/roll stb. -, ha tök stabilan megállok, akkor is egyszerûen elmozog(nak az értékek)).
Egyelõre szimpla piros LED-ekkel csináltam (pont nem volt a boltban infra :-S ), gondoltam tesztelni elég lesz; tkp. nincs is vele baj, látszódik a 3 pont (persze elég "korán" eltûnnek ahogy fordulok, nyilván ez a kis szögük miatt lehet), elég jól el tudtam különíteni, de ki tudja. Okozhat ez ilyesmit?

Logitech C120-as webkamera (nem berheltem vele - hisz még nem IR LED-ek vannak - tudom, nem csúcswebcam, VX1000-est nem találtam ahol voltam (tecsó, EW), maradt ez), W7x64 alatt, természetesen friss driver-ekkel, ja és a bézbólsatyis megoldást választottam.

Mi lehet a bibi?

Segítséget köszönöm!
DummyBoy
Hmmm ... Asszem 0,5W ... nem tudom ... mákom volt és találtam egy nagyobb 10ohmosat a dobozomban xD

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Boconadi
is hány Wattos ellenállással csináltad?
Bögyörő
Kösz a segitséget.

DummyBoy
Helló!

Elõször is ne 4 ledeset csinálj, hanem 3-asat ...

A FT 4 leddel kezdte a 3DOF érzékelést, utána állt át 3 ledre ... a 3 ledes jelenleg jobb!!!

Soros kapcsolás esetén 3 db LED-hez olyan 10 ohm-os ellenállás elég ... 5V az usb tápfesz, úgy számoltam, hogy a LED-ek nyitófesze 1,5V, az átfolyó áram pedig 50mA ... ez elvileg elég ... Mellékesen az én cuccomban is 10 ohmos ellenállás van 😊

Bögyörő
Egy kis segitség kéne, szeretnék egy 4 ledes free tracket csinálni és usb-rõl szeretném az áramot biztositani de fogalmam sincs hogy kell az ilyesmit számolni, a ledekrõl sem tudom pontosan milyenek, normál méretü infra ledek teljesen átlátszó nem szinezett a muanyag boritasu, ha valaki megtudná mondani kb mekkora ellenállás kell 4 infra ledhez hogy usb-rõl müködjön. Azt meg tudnátok mondani kb mit tud többet a 4 ledes a 3 ledestõl? Köszönöm.

repvez
Mondjuk a VX800 az olcsobb lenne és felbontásilag az sem rosszabb , valakinek vélemény rola ?
repvez
A vx3000-röl mi a vélemény a FF oldalán a kompatibilis listánál nem irják hogy ki kéne venni az IR szüröjét.
Anélkül is használhato azért infrával csak be kel sötétiteni a szobát.
Vagy esetleg valaki tudja hogyan találok w7es drivert a logitech quickcam messengerbe? mert ha lenne hozzá megoldás akkor abbol ki tudnám szeddni az ir szüröt és akkor nem kell komprommisszumokat kotni a felhasználás során.
V Domino
Ha kompromisszumok és idegbaj nélkül akarod élvezni a freetrack-et,akkor erõsen ajánlom a vx1000-et.Megveszed,kipattintod az infraszûrõt,eléraksz 1 vagy 2 réteg floppylemezt,és bármilyen fényviszonynál használhatod,stabil 30 fps.
A szûrõt mindenképpen ki kell venni ha infra ledeket használsz,márpedig csak azzal érdemes.

R.I.P. White Europe

repvez
HÁt azért vagyok dilemmába mert egyszerre akarnám mindegyik funkciot használni , mármint nem egyidöben hanem hogy egyszer normális webkamként egyszer meg FT-ként.
Ugye az elsö funkciohoz nem árt ha jobb felbontást tud folyamatosan.
DE éppen ezért nem vehetem ki a szüröt, pedig már megvannak az IR ledek hagyományos ledet nem akarok mert az tükrözödik.
A WII mote nem lenne rossz, de mivel webcam is kell nekem igy a kettö együtt már sok lenne, meg abbol az árbol már egy használt TIR3pro is kijön.
DummyBoy
Sajna webcamokhoz nem értek, de mikor keresgettem régen, akkor az FT fórumon azt írták, hogy a felbontás nem számít ... sõt, minél kisebb, annál jobb, mert kis felbontáson tuti jó sebességgel megy a cam ...

Wiimote nem érdekel? Vagy fõként webcamnak lenne használva és mellékesen FT-re?

Elvileg ha sima ledeket használsz, akkor nem kell kiszedni az IR filtert.

repvez
milyen webkamot tudtok ajánlani a mostani felhozatalbol ami w7 64bit kompatibilis stabilan tud 30 fps-t vagy többet és ir szürö kivétele nélkül is használhato freetrackkel és a képe is megfelelö mind gyenge fénynél mind normáslis féynviszonyoknál.Esetleg 800x600as felbontást is tud folyamatosan.
néztem a vx1000-et csak gondoltam hátha van nála jobb, hasonlo árba ami esetleg tud valami extrát fps vagy egyéb téren nyujtani nála .Max 5-6k értékig gondoltam .
sajna az ms oldalán még csak felbontás és egyéb infokat sem találni a termékükröl csak marketing maszlagot.
Én vettem az egyik online piacon, de nem volt eredeti. Ugyhogy felkerekettem és a bolygó ról elnevezett müszaki áruházban 12K ért kaptam gyárit. Gari is van meg biztos hogy jó.
http://www.wiichat.com/nintendo-wii-hardware/57967-fake-wii-remote-japan-model.html

http://forum.lowyat.net/topic/939583
Kaszi46
Köszi a kimerítõ választ!

*Posse*T.W.D*

DummyBoy
Szerintem komolyabb konzolokkal foglalkozó shopokban tuti van ...

Régebben könnyû volt megállapítani, hogy eredeti-e, elég volt megkeresni a Nintendo feliratot ...

Sajnos kínában jól tudnak nyomtatni is, szóval mostanában már ez sem 100% ... A neten találtam egy összehasonlítást régen, ahol ránézésre csak annyi volt a különbség, hogy az eredetin világos-középszürkék voltak a feliratok, míg az utángyártotton sötétszürkék ...

Szóval sajna 100%-os módszernek csak a kipróbálást tudom javasolni:

Rá kell kötni a Wiimote-ot bluetooth-on a PC-re, FreeTrack elindít, és meg kell gyújtani 3 gyertyát, vagy mindegy mit, de 3 infra forrás kell ...

Az utángyártottak csak 2-t tudnak követni, míg a Wiimote 4-et ... Sajna a Wii nem jó ellenõrzésre, mert annak elég 2 jel is a tökéletes mûködéshez 😞 Ezért is lehet ezeket az utángyártott kontrollereket használni hozzá ...

Kaszi46
Hol lehet eredeti wii controllert venni, illetve hogyan tudom megállapítani hogy nem az utángyártottat kapom-e?

Én elsõsorban wii emulálátorhoz használnám a kontrollert, de ha már megvan, akkor kipróbálnám vele ezt a freetrack funkciót is.

*Posse*T.W.D*

Megoldódott a probléma. Volt egy ppjoy controller a játékvezérlõkben. Miután eltávolítottam visszaált zöldbe a JPS. Ha másnak is hasonló gondja akad, arrafelé is nézzen szét. 😊
Az eddigi problémák megoldódtak az újra telepítésekkel, de most meg a JPS érték magas 60-70 így akad. Hogyan tudnám csökkenteni?
Sziasztok. Lenne 2 kérdésem a freetrack userekhez.
Tapasztaltatok e már olyat, hogy a progi önálló futása közben is csúnya "anomáliákat" okoz. Olyan mintha az arcomba vágnák a monitort ill az éppen megjelenített képet. Legyen az asztal vagy egy játék. A dolog 1másodpercig tart és visszaáll a kép. Mintha a frekvenciát is állítaná a monitor eközben. Ezt csinálja akkor is ha a Wiimote nincs csatlakoztatva.
Továbbá az fsx simconnect bekattintátsa után megfagy a progi, de a többi kliensel jó. Összefügghet e ez egy Celeron ról Pentiumra cserével.
Röviden ennyi. 😊
Elõlre is köszi.
DummyBoy
Szivesen <#eljen>

Wii motion controller-t ajánlom mindenkinek! Max.100 frame! Nagyon pontos és gyors a lekövetés! Már csak az infrealedekbõl kell csiszolnom.. A Bluesoleil 6 viszont fizetõs, és már jópárszor szétkapcsolt (Win7)emiatt. Kösz a leirást Dummyboy.
fekete0012
kösz

windows 10 hom 64 bit ,Intel I7 7800,Gigabyte nVIDIA g1 GAMING 1070 8gb Gddr5,16gb KINGSTON Hiperx predator ddr4 3200 memoria,logitech g29,alaplap Gigabyte aorus gaming ultra z370 ,

Balumann
Úgyemlékszem alapból letöltötte.

fekete0012
hali most akarok venni egy VX-1000.azt szeretném kérdezni kell valami drivert letölteni hozzá (win 7 x64-re) vagy alapbol felismeri?

windows 10 hom 64 bit ,Intel I7 7800,Gigabyte nVIDIA g1 GAMING 1070 8gb Gddr5,16gb KINGSTON Hiperx predator ddr4 3200 memoria,logitech g29,alaplap Gigabyte aorus gaming ultra z370 ,

Balumann
Tökéletesen mûködik a VX-1000 -es már Win7 -en.

köszi az infókat
DummyBoy
Viszont ha már 10k-t akarsz költeni rá, akkor Wiimote 😊

Az az ûber az FT-hez ... már ha van Bluetooth a gépedhez 😊

pointer4
Nekem ment, gondolom, régen volt az már. link
Freetrack-hoz meg a legjobb.
illetve
http://www.arukereso.hu/webkamera-c3113/microsoft/lifecam-vx-1000-p5840181/velemenyek.html

ezen oldal szerint win7 alatt kompatibilitási gondjai vannak
és ez jól használható freetrack hez is?
pointer4
Microsoft VX1000, Tescoban ~5000Ft.
sziasztok. érdeklõdni szeretnék ma mien webcam a kapható 5-10000 ft ár közt, ami gond nélkül megy win7 64bit alatt is és kapható a magyar piacon
macleody
Igen ezt láttam én is csak fizetõs. Nem hiszem, hogy csináltak volna hozzá újabb drivert. Köszi, hogy idõt szenteltél rám 😊
Gyöször
Sajna csak win98as drivert találtam, nem tudom ezzel lehet-e kezdeni valamit. http://members.driverguide.com/driver/detail.php?driverid=40092
Valaki árul ilyet vaterán, ott van CD is, de azon is csak win98as driver van. Jobban rá kéne érjek, hogy utána olvassak gyártottak-e hozzá újabb drivert.

Dübörög a 965ös x4

macleody
Union Reality UR-F98.
pointer4
És google-t jól tudod használni? Mert ha nem, áruld el a nevét, hátha valaki besegít <#alien2>
macleody
Ez ilyen fejmozgás érzékelõ kütyü. Sehol nem találok hozzá drivert, pedig jó lenne, mert nincs most pénzem TracIR-re vagy FreeTrack-re. Pedig meg kéne lennie valahol, nem hiszem, hogy kidobtam volna. De köszi a választ.
pointer4
Szerintem csak az a baj, hogy képrõl senki se tudja mi a bánat az. Drivert meg úgyis csak a googleval lehet keresni. Azt hogy mit kell írni a googléba, meg a kisbetûs rész rejti a készüléked oldalán. Viszon pl gameportos eszközhöz lehet nincs is driver.
macleody
Fasza. Kinyírtam a totyikot.
macleody
Sziasztok. Van egy ilyen kütyüm itthon. Beizzítottam gameport->USB átalakítóval, a vevõ érzékeli a fejmozgást de sajnos driverem nincs hozzá. Lehet ezzel valamit kezdeni? DCS: Black Shark-hoz kellene.