1632
-
sandor72 #1072 Sziasztok!
Nekem is az lenne a kérdésem, hogy pontosan miket kell megvenni hozzá mert akkor megveszem és 1 ismerősöm tudna segíteni a szerelésben csak tudni kellene milyen alkatrészek: led (4 ledes verzióhoz), ellenállás stb. kell hozzá. Vagy ha esetleg 1 leírás lenne hozzá ahol fel van tüntetve minden az is jó lenne.
A segítséget előre is köszönöm.
Sziasztok -
Pityumax #1071 Hi!
Azt szeretném kérdezni, hogy tudna-e valaki egy ilyet cap-es, 4 led-es változatban készíteni és mennyiért. Vagy, hogy pontosan miket kell megvenni hozzá, mert akkor én is megcsinálnám magamnak. Jó lenne USB-sen ha lehet.
Előre is köszi! -
Hmmm ... A piros pöttyök mit jeleznek? (Ha azok villognak, az lehet gond ...) Valamint ha a ledek kis nyílásszögűek, akkor is lehet ilyen gond!
A FreeTrack-en belül beállítottad a ledek távolságát?
A ledek közelsége azért nem jó, mert akkor könnyebben takarják ki egymást, elvileg ez nem lehet gond ... -
RobbieHUN #1069 köszi a reagálást Viper. Sajna mar próbáltam de nem az a baj a FPS az jó 30 fps és a jitter is jó. arra gondoltam lehet hogy túl közel vanna kegymáshoz a ledek. Ne raktam ki a baseball sapka végére hanem a középvonaltól 5-5 cm-re. Ja és nekem nem világítós ledem van hanem infra led. lehet hogy az is a baj. Pedig a ledeket Angliabol rendeltem mert nem lehetett itthol kapni. -
Első körben próbáld a Cam résznél a Threshold csúszkát jobbra vinni. (nekem kb. 80 %-on van)
Az FPS érje el a 30-at, a jitter meg 00-01. Nálam így frankó a mozgás.
Kísérletezni kell. -
RobbieHUN #1067 Sziasztok! Remélem tud valaki segíteni nekem. Építettem egy 3 cap modelt és minden működik rendesen, de mikor próbálom a freetrack programmal beállítani akkor a csontvázfej mozgása nem folyamatos hanem meg-meg áll egy pillanatra, akadozik. Ha tud valaki valami okosat mondani, azt megköszönném. -
Üdv újra!
Csináltam egy ilyen kütyüt, mert a sapist nem szerettem. Melegem volt benne, jön a jó idő :-)
Ha esetleg valakit érdekli, az összerakás fázisai:
Mindenféle otthoni szemetekből raktam össze ( Arcbalzsam kupak, kemény szívószál, vállfacsipesz, 250 Ft-os biciklilámpa :-)
Ilyen működés közben. Kényelmes, jól követi a mozgásokat.
Remélem tudjátok hasznát venni :) -
Valaki tudna nekem készíteni? Privizzen rám aztán megbeszéljük... -
hátha közelebbi és jobb minöségü lenne a kép akkor akár tudnánk is értékelni.
Amugy hogyan lehet megtudni hogy egy led milyen paraméterekkel rendelkezik ha nincs hozzá adatlap és igy hogyan lehet megtudni hogy mekkora ellenllás kell hozzá párhuzamosan kötve 3dbra viszonyitva? -
blackshark #1063 Üdv!
Megcsináltam a point modelljeimet.
Lett egy Clip és egy Cap. Mind a kettő prímán sikerült és tökéletesen működnek a progiban... :D
Annyi kérdésem lenne, hogy a Cap-en jobb oldali sárga LED kicsit melegszik. Ugye ennyi nem fogja megölni? Annyira nem vészes a melegedés csak érezni lehet rajta, hogy kicsit sokat kap, de az egész 3V akksikról párhuzamosan megy 2db AA 700MAH-s ellem. Szerintetek?
PLS értékeljétek praktikuság/esztétikai minőség ranglistán 1-5-ig.
THX!!!
-
:) Semmi gond :) -
Bocs! Dummyboy.:) -
"Első indításkor ne lepődjünk meg azon, ha a ledek piros visszajelzői mozognak ugyan, de Samu nem követi a mozgásukat, ez azért van, mert be kell állítanunk először a Point model fizikai paramétereit!" Dummiboy írásából.
Itt megtalálod az egészet. -
ati05 #1059 Most már látja,a 3 pont ott van a képen,ha mozgatom a fejem szépen mozognak a pontok is,de viszont a fej az ablakban meg sem mozdul. -
brendon566 #1058 nekem is az van, amikor startra nyomsz előugrik a webcam progija amiben már korábban mindent beállítottál szépen...a gond ott van h minden startnál automatikusan elállítódik, szóval mikor stratot nyomsz állítgass a kamera beállításain, eztán jónak kell lennie.
-
ati05 #1057 Sziasztok!
Logitech C210 cam-om van.Csináltam 3led-es sapit,de a freetrack egyátalán nem látja.Nem infra hanem sima ledek vannak rajta. -
blackshark #1056 Üdv mindenkinek!
Csináltam egy Clipet, de technikai problémák miatt nem a legjobb...
Egy sapkásat akarok csinálni, de nem soros hanem párhuzamos kapcsolással. Valaki leírni hogy kell, mert az ágrajzokból sokat nem tudok kivenni. :/
Előre is köszönöm! -
Romeo One #1055 Megoldódott.
FT2.2, némi kézi faragással. -
Romeo One #1054 Help pls.
xp32-sp2, BT csatlakozik wiimote-ra, win látja, freetrack 2.1 nem.
Ugyanez xp64 alatt freetrack2.2-vel műxik, csak xp32-n nem akart elindulni dx hibával, csak a 2.1.
Ötlet? -
Igen eredeti. 576-os srác szerezte nekem, megvan még valahol a doboza is.
Tökéletesen működött nekem, még nappali fénynél is. Egyetlen problémám az volt vele, hogy az az usb bemeneti eszköz amit a BlueSoleil hozott létre, játékvezérlő eszközként jelent meg. És nekem így lett ez 5. játékvezérlőm, és kitúrta a kormánygomb elektronikáját (Leo Bodnar panel). Mert hogy külön usb eszköz a kormány, a pedál, és a váltó is, és egy játék csak 4 eszközig lát általában.
Beszéljünk privát üziben a továbbiakban, postával semmi gond. -
Romeo One #1052 Már úgy értem, nem csak két ledet ismer fel... -
Romeo One #1051 Engem érdekelhet a WII külön is. De technikai okom miatt csak postán. Ha használtad, gondolom eredeti. -
bp-n merre tudunk találkozni? Mert elvileg megyek majd fel, most vagy jövő hét hétvégén.
Bár ez nem biztos. Lehet inkább a posta lenne jobb megoldás, védőfóliás borítékba bele, azt szevasz :) -
Nem tudom, hogy valakinek kellhet-e külön a wii kontroller. Bár minden csak idő kérdése :D
Elvileg mehet a dolog. -
engem max a ledes rész lehet érdekelne külön :)
Ha az külön eladó akkor megvenném... -
Ja igen, van egy eladó WII kontrollerem, usb-s tápcsatlakozóval beaplikálva.
Működik rendesen, ugye csak egy bluetooth adapter kell hozzá. Kihasználatlanság miatt válok meg tőle.
Az infra ledes rész sem kell. A nagy erejű 120°-ban világító profi infraled-el van szerelve. Világosban is jól működik.
Fejhallgatóra felaplikálható könnyedén.
2 ceruza elemmel vagy aksival működik.
Még képek:
kep1
kep2
kep3
kep4
kep5
Ára 7k+2k (wii+led)
Autószimhez használtam, de oda nekem nem jött be. -
Ez a PSEye nálunk valami nagy hiánycikk, legalábbis az 576ban panaszkodtak a srácok. -
Hopp ... mit találtam ...
Van mégegy megoldás WIImote helyett:
A PS3 Eye - a PS3 webkamerája tud 120 FPS-t :) Csak nem egszerű kiiktatni az infraszűrőt ...
Itt az angol topik:
SAS FreeTrack IR mod - PS3 Eye -
Egy jó webcam-el igen, de olyan áron már érdemesebb a wii controller-t erőltetni. -
mustangdc35 #1043 Sziasztok
egy olyan kérdésem lenne hogy face track-es webcam használata ki tudje e váltani a free tracket?
il2 ben akarom használni -
Nekem Logitech C200al ugyan ez a helyzet a Freetrack 2.2 vel. Ezért használok 2.1et mert azzal probléma mentes. -
ZeemanX #1041 Sziasztok!
Egy ideje már használom a progit, beletörődve a következőkben leírt gubanccal, amire sajnos nem találtam megoldást. Ez a "beletörődés" úgy látszik eddig tartott... :-) Hátha ismert ez a jelenség és van rá orvoslás (a komplett win+tsai reinstall-on kívül).
Tehát:
Elindítom a programot, majd ugye jön a Start gomb. Na ezek után megkérdezi a program, hogy "Biztos, hogy ki akarok lépni?" (?!?! hát persze, azért nyomtam a startot, hüjje..), és ezzel egyidőben bejön a webkamerának a settings panelja (brightness-contrast stbstb.) is. Oké. Ha még csak ennyi lenne, nem lenne baj. Viszont ilyenkor nyomok egy "No"-t (hiszen nem akarom, hogy kilépjen), ekkor a webcam cuccai visszaállnak a default értékekre, és így az egészet újra kell pöcsörészni, hogy jó legyen Freetrack-ben a kép.
Tapasztalt már valaki ilyen jelenséget?
Segítséget köszönöm!
W7x64, Logitech C120 -
BlueSoleil -
55manfred #1039 Sziasztok !
Most éppen egy Wii controllerrrel kinlódok. Tudna valaki tanácsot adni hogy milyen softwerre van szükségem még, a freetrack -en kívül ? -
Mindegyik pirosan világit csak 2 közülük nagyon gyengén .
Kézi dremmeller csiszoltam le az elejét 2000-es csiszolopapirral hogy szép tiszta felület legyen nehogy az miatt szorja rosszul a fényt, de nem értem el az elektronika részét ugy ahogy irták 1mm re a katod résztöl van a vége.
Max arra tudok még gondolni hogy RCA csatlakozoval van az akksi az elemekhez csatlakoztatva és hátha annak nagy az ellenállása ami leveszi a feszkot. -
lehet nagyon durva cuccal reszelted, próbáld valami finomabbal! -
Foggalmam nincs. Gondolom nem cserélted fel piros ledekre véletlen azt a kettőt ...
Reszelni még nem reszeltem ledet, nem tudom mi a buktatója. -
Megnéztem mobillal és világitanak, de csak az egyik világit fényesen a másik kettö meg épp észrevehetöen ugyan ugy mint ahogy a látható tartományba lévö piros .Pedig ezek sima IR ledek mint ami a távirányitókban van.
Az 1020as hsz ben linkelt képen látszik hogyan kötöttem be 10ohmos ellenállás és 2 ceruza akksi.
Az elözö verzioban is ugyan ezeket a ledeket használtam csak akkor 9val 4 ledet és sorosan kötve , ott semmi látható jele nem volt annak ha bekapcsolt a led, csak a webkamera képén.ahhoz képest most csak annyi a különbség hogy lereszeltem az elejüket. -
Nézd már meg ugyan egy mobiltelefonnal vagy valamivel, (akár a webcam saját szoftverével, hogy milyen képet lát) hogy azok a gyanús ledek tényleg világítanak-é?
Mert nekem a perceptes ledjeim olyan terminátor2 szeme szerűen parázslanak és ezek így jók. De a sima kis 20 forintos távirányító ledek semmi látható fényt nem szoktak árasztani. -
Hehe most nézem mekkora pörgés van itt. Én nemrég vettem egy új webcamot épp C200 és bezony jól el szívogattam vele mire sikerült beállítani, hogy lásson is valamit. Viszi az infra ledet is infraszűrő kiszedés nélkül, csak a sok beállítás között ki kell tapogatni hogy produkálja legkevésbé az infra led ezt a lens flare jelenséget. Erre ugyebár azonnal megbolondul a freetrack.