1632
  • Boconadi
    én a szívem szerint az elkészült sapkát max 50-100Ft-tal adnám többért mint az anyagbeszerzés költsége, de lehet még olcsóbban adnám mint ahogy megvenném. Egyenlőre még nincs tervbevéve a "gyártás", de ha úgy adódik lehet elkezdem :D
  • kifli
    hardveraprón hirdesd meg hogy tőled lehet rendelni :)

Amúgy milyen árban gondoltad a dolgot? :)
    Engem lehet érdekelne, de nem sapi, inkább valami fülesre szerelhető.
  • DummyBoy
    Biztos legális, de szerintem nem igazán érné meg ... az anyagár elenyésző, könnyű beszerezni a hozzávalókat és elkészíteni, de ha jót akarsz akkor macerás, és pepecs meló, emiatt lehetne drága, de annyiért meg nem venné meg senki :)

Meg ott a sapka, meg a clip ... clip nekem jobban bejött, az kicsit bonyolultabb, de árban ugyanott van, ergo még nagyobb munka ...

Ráadásul nem hiszem, hogy olyan sok fogyna belőlle ...

Biztos vennének párat, erre mérget veszek, de megélni tuti nem lehetne belőlle :)

Ráadásul megint fejlesztik, szóval kiváncsi vagyok mi lesz belőle, ha a facetrack.api-t sikeresen integrálják, akkor lehet majd nem is lesz rá szükség :)
  • Boconadi
    Gondolom az legális lenne ha valaki ilyen sapkákat gyártana. Láttok ebben valami nyereséget?
  • repvez
    köszi, ez az egyet is elég lesz megcsinálnom szükösek az alapanyagaim, nem hogy 2öt.Olyat szeretnék ami valahogy ki is néz és nem valami gányolt .
    A sapi és a füles megoldást azért kérdeztem, hogy megoldhato e egy eszközzel, mert ahogy látom mindegyiknek máshol van a referencia pontja és a progiban más-más méretek vannak megadva a füles és a sapis kialakitáshoz is.amugy a default méretek jo vagy annál legyen nagyobb?
    Az elörenyülásokat , közben megtaláltam, hogy külön lehet állitani a progiban hogy a fej középpontjátol milyen messzire van a ref pont.
  • DummyBoy
    Húú ... Bocs, elsiklottam felette ...

Szóval nem igazán értem a lényeget - értem, hogy olyat szeretnél ami sapira és fülesre is jó, de most akkora összegekről beszélünk, hogy kényelmesebb lenne 2-t építeni :)

Méretekről: minél távolabb vannak egymástól a ledek, annál nagyobb az egységnyi fejmozdításhoz tartozó egységnyi "ledmozgás" ergó annál pontosabban érzékeli és tudja kiszámítani az FT az adatokat ...

A sapis verzióval semmilyen gondom nem volt, az benne van a leírásban ...

A fülesre pakolható verziót amikor csináltam akkor viszont beleszaladtam abba, hogy túl rövidek voltak a "szárak", túl közel voltak egymáshoz a ledek, emiatt sokszor akadt meg az érzékelés, ugyanis a 2 led 1 vonalba került és azt a FT nem szereti ...

Ha fülesre akarsz klipszet, akkor arra figyelj oda hogy ne legyenek egy síkban a ledek, mert akkor a fel - lenézéskor elkerülhető, hogy kitakarják egymást ...

A ledeknek nem kell a fej fordásközéppontjában lenniük, ugyanis a 3 pont leír egy síkot, ennek a síknak a változását számolja a program ...

A szárak hozzát meg meg tudod nézni, bemész a FT proggi beállításaihoz és ott ahol meg kell adni a méreteket ott meg tudod nézni, hogy szimmetrikusnak kell lennie vagny nem ...

Remélem érthető amit írtam, ha nem akkor írj, remélem nem felejtek el válaszolni úgy mint az előző hszre :)
  • whiteskull
    Az én ledjeim rá vannak varrva a sapira fixre. De ezek is előrenyúlnak rendesen. A fejmozgást teljesen jól, és élethűen (már amennyire lehet) leköveti.
  • repvez
    senki sehol ?
  • repvez
    Kiváncsi lennék, hogy érezhetö a játékon belül vagy a FT progin belül ez is állithato ha nem pont a fej forgásközéppontjában vannak a ledek?
    Gondolok arra hogyha a baseball sapi simléderére van rakva és esetleg még azon is tul nyulik a led akkor ez mennyire zavar bele a mozgásba?Mert ott már akár elmozdulásnak is veheti a forgás helyett vagy nem ?

Csak azért kérdezem mert a napokban szeretnék csinálni egy clipszet amit a sapira és a fülesre is lehetne egyaránt használni , de ahoz hogy a fülesen jo legyen ahhoz hosszabbnak kell lennia szárainak ami a sapinál már elég elöre kerülnének.
    Amugy mindegy a proginak hogy a 3 ledes clip az függölegesen vagy vizszintesen van ?Vagy ez igy eleve rossz elgondolás, mert ahogy nézem a függölegesnél 3 különbözö hossz van a vizsszintesnél meg a 2 szélsö egyforma vagy ez mindegy ?
    Végül mennyire érzékeny a méretekre, tehát hogy mennyire legyen masziv a szerkezet a ledek poziciojára?
  • Gyöször
    Köszi srácok!
    Bementem ma egy bótba, volt egy logitech C200 4200ért. A dobozán a cég ígéretet tett nekem hogy 640x480ban 30 fps-t produkál, ezért megvettem.
    Engem lepett meg legjobban, hogy tényleg produkálja a 30 FPS-t. Teljesen jó, működik faja. Úgyhogy most ez van ez lesz :) Nem kellett kiszedni belőle az ir szűrőt, megörökölte az előzőről a 2 rétegnyi öres exponált filmet egy kis celluxxal oszt heló :) Köszi a felajánlást, de sztem elmenni érte többe lett volna :)
  • pointer4
    Van nekem egy VX1000-em, freetrack-re alakítva, csak le van vágva a zsinórja. Ha eljössz érte a tiéd :)
  • DummyBoy
    Kérdezz rá az eladónál, sajna egyre jobbak a Wiimote másolatok ...

Mellesleg 1 ledhez az utángyártott is jó, az utángyártott egyszerre max 2 fényforrást tud követni, míg az eredeti 4-et ... ennyi a különbség.

Lehet le is tesztelni neked ... kérdezz rá.
  • Gyöször
    Ámbörök. Megkukult a webkamerám.
    Ez a wii gondolom az utángyártott. Amúgy 1 ledet használok, persze lehet hogy később csinálnék 3asat is. Szóval mit vegyek, ezt vagy inkább maradjak a vx1000nél? Ez 1 ledet vinne amúgy 100 FPS körül?

5 nél többet nem szánok erre a mókára. Ha túl sok procit enne a vx1000 eeegyefene veszek egy új procit 50 ezerért :D:D Így mulat a magyar alapon :D
  • DummyBoy
    Rakd valahova közelebb a kamerát :)
  • balazsgigi
    Hát én a camos megoldást választottam.Az az egy baj,hogy 2,5 méterre ülök a tv-től és így nem faszányos.Kb. fél-1m-re kéne lennem,de nekem az nem jó.
  • DummyBoy
  • chilios
    Magától megoldódott,felraktam fs04 et azon jól működött mondom meglesem még1x fsx et aztán azon is jól ment 30 fps stabilan nem akad nem vibrál,egyszerűen jó.
  • chilios
    olvastam ezt a I420 tömörítést,a kamerám tudja ezt valahol átkell állítani? (tényleg bocsi a sok postért)
  • chilios
    triple post -.- , FT ben 30 fps megvan 0 JPS el csak ha elindítom a gamet akkor 10,feladatkezelőben magas priolitást is adtam FT nek admin módba fut,semmi változás nem történt.
  • chilios
    bocsi a dupláért,egyébként reinstall elött ment a 28-30 fps FSX alatt,csak néha belassult de most meg 10 mindig.
  • chilios
    autoexposure levan véve,felbontást meg sehogy nem tudtam levenni,logitech c120 a kamerám.Létezik valami homemade progi felbontás csökkentésére?
  • DummyBoy
    Ez jó :) Félre ne érts, de akkor valszeg a kamerával van a gond ... És ahhoz van pár lehetőség:

Olvasd el a leírást, van egy program amivel lehet buherálni az autoexposure-t (Kikapcsolni asszem ...) ezzel fel lehet gyorsítani a kamera felvételést ... Valamint érdemes a legkisebbre venni a felbontást is ...

Ha az FT-ben már menni fog a 25-30 FPS, akkor nem lesz ilyen gond ...

Ennyoből jobb a wiimote :)
  • chilios
    programban is,de most reinstall volt,abszolut nem jó az egész,játék alatt 10 FPS en fut a freetrack a 30 helyett,már kezdem nem érteni a dolgot.. :(
  • DummyBoy
    A FreeTrack programban is szakadozik, vagy csak FSX alatt?

Őszintén megmondom, FSX-el én nem repülök, de FSX alá olvastam, hogy kellhet valami extra ... nem tudom... ebben lehet nem tudok segíteni, lehet hogy kicsit nagyobb priotitást kell a feladatkezelőben adni a FreeTrack-nek ...
  • chilios
    lereszeltem a ledeket,mer mikor belevilágított nagyobbodott a kör,és nemtetszett neki,most oké viszont FSX be használom jól müxik csak percenként meg meg áll a track vagy csak szagagtva mozdul utánna meg jó,ez miért lehet? windows 7 oprendszeren vagyok.
  • DummyBoy
    Hmmm ... Tehát akkor a LED-el közötti távolságot megadtad neki? Ugye azt állítottad be hogy 3 Point CAP?

A kamera képénél normálisan látszik mindhárom led? Nem villognak?
  • chilios
    Üdv,tanácsot szeretnék kérni megfelelő beállításhoz.kép, nem igazán úgy működik ahogy kéne,pl bal alulra nézek elrántja jobbra,zoom nál is akadnak problémái hogy ugrál a kép stb..megadtam minden adatot neki ledek közti távolság ami kellett,a kamera képén csak a 3 pont található az a sanda gyanúm hogy én csináltam rosszul az elrendezést a sapkán vagy nem tudom.pls help
  • DummyBoy
    Azért mert a kamera esetén a kamera csak a képet rögzít, minden mást a PC számít (Megkeresi a pöttyöket, kiszámítja am ozgásukat ...), míg a wiimote mindent megcsinál maga, ő csak leadja az adatokat az FT-nek :)

(Remélem nem írtam nagy baromságot, de a Wiimote erre van kitalálva :) )
  • hooah
    Az nem értem ,hogy lehet a webcamos megoldás több gépigényű, ha már a wii-s alapból bluetooth-t használ az +9 egy szoftver, meg ott a 100 fps is.
  • DummyBoy
    Webcamhoz ... Bár a mai gépeknél szerintem ez nem olyan nagy különbség ...
  • hooah
    Egyébként mihez kell nagyobb gépigény, a webkamerához vagy a wii motionhoz?
  • LeonSilver
    Ahogy látom már lehet hozzá kapni ilyen külső áramforrásos szart de ITT láthatod az én megoldásomat és másét.Így igaz, hogy lesz egy zsinór mint a trakclipnél de nem kell az elemekkel / aksikkal foglalkozni.
  • DummyBoy
    Én 7k-ért vettem pár éve használtan, akkor volt 12 újonnan, de szerencsém volt, sikerült megbeszélnem a sráccal, hogy ha nem jó akkor visszaveszi ...

De jó volt :)

Szerintem 8k-t megér ... Főleg hogy így max 10k-ból (És abban már a sapi ára is benne van ...) meglesz az egész ... ez még mindig 4-ede, 5-öde egy TIR árának ...

Ha meg rákapsz, és veszel egy TIR-t, akkor jó lesz másra :) Vagy eladod :)
  • hooah
    nekem tökéletes lesz 8k-től az árgépen, de legalább tudom hogy az jó.
  • DummyBoy
    Nos, ez nem egyszerű ... Az eredeti Wiimote 8k-tól van írva újonnan árgépen, használtan talán onnan lehet megismerni, hogy világosabb rajta a felirat.

Sajnos az utángyártott nem jó. Használt esetében ha van lehetőség kipróbálni, akkor egyszerű a dolog ... Kell egy laptop, BT-on keresztül csatlakoztatni kell a Wiimote-ot, majd meg kell előtte gyújtani 3 szál gyufát vagy gyertyát ... Ha csak 2-t lát, akkor nem eredeti ...

Egy komolyabb webcam 5-6k, szóval azt a 2k különbséget megéri az új Wiimote is ...

De ha még ez is sok, akkor meg kell próbálni egyeztetni az eladóval, hogy ha nem jó neked, akkor visszavegye ...

Régebben jó volt, az utángyártottakon nem volt felirat ...
  • hooah
    Lenne nekem még egy két homályos folt a témával kapcsolatban, mégpedig az, hogy lehet valami wii mote-ot kéne vegyek, csak hát honnan tudjam, hogy nem utángyártott, egyáltalán akkor honnan vegyek ahol viszonylag elfogadható az ára?
  • zmok
    aha.....
  • repvez
    a legegyszerübb veszel egy ledes kulcstartot és felrogzited a fejedre
  • zmok
    Tiszteletem Uraim!
    Szeretnék egy egyszerű 1 ledes valamit összehozni,sima piros leddel.Nem akarom szétszedni a kamerát (VX-3000).USB-ről szeretném üzemeltetni, ha lenne pár tippetek, megköszönném!
  • hooah
    Köszönöm szépen a segítséget