FreeTrack

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pointer4
Van nekem egy VX1000-em, freetrack-re alakítva, csak le van vágva a zsinórja. Ha eljössz érte a tiéd 😊
DummyBoy
Kérdezz rá az eladónál, sajna egyre jobbak a Wiimote másolatok ...

Mellesleg 1 ledhez az utángyártott is jó, az utángyártott egyszerre max 2 fényforrást tud követni, míg az eredeti 4-et ... ennyi a különbség.

Lehet le is tesztelni neked ... kérdezz rá.

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Gyöször
Ámbörök. Megkukult a webkamerám.
Ez a wii gondolom az utángyártott. Amúgy 1 ledet használok, persze lehet hogy késõbb csinálnék 3asat is. Szóval mit vegyek, ezt vagy inkább maradjak a vx1000nél? Ez 1 ledet vinne amúgy 100 FPS körül?

5 nél többet nem szánok erre a mókára. Ha túl sok procit enne a vx1000 eeegyefene veszek egy új procit 50 ezerért 😄😄 Így mulat a magyar alapon 😄

Dübörög a 965ös x4

DummyBoy
Rakd valahova közelebb a kamerát 😊

Hát én a camos megoldást választottam.Az az egy baj,hogy 2,5 méterre ülök a tv-tõl és így nem faszányos.Kb. fél-1m-re kéne lennem,de nekem az nem jó.<#sir>
DummyBoy
<#eljen>

chilios
Magától megoldódott,felraktam fs04 et azon jól mûködött mondom meglesem még1x fsx et aztán azon is jól ment 30 fps stabilan nem akad nem vibrál,egyszerûen jó.
chilios
olvastam ezt a I420 tömörítést,a kamerám tudja ezt valahol átkell állítani? (tényleg bocsi a sok postért)
chilios
triple post -.- , FT ben 30 fps megvan 0 JPS el csak ha elindítom a gamet akkor 10,feladatkezelõben magas priolitást is adtam FT nek admin módba fut,semmi változás nem történt.
chilios
bocsi a dupláért,egyébként reinstall elött ment a 28-30 fps FSX alatt,csak néha belassult de most meg 10 mindig.
chilios
autoexposure levan véve,felbontást meg sehogy nem tudtam levenni,logitech c120 a kamerám.Létezik valami homemade progi felbontás csökkentésére?
DummyBoy
Ez jó 😊 Félre ne érts, de akkor valszeg a kamerával van a gond ... És ahhoz van pár lehetõség:

Olvasd el a leírást, van egy program amivel lehet buherálni az autoexposure-t (Kikapcsolni asszem ...) ezzel fel lehet gyorsítani a kamera felvételést ... Valamint érdemes a legkisebbre venni a felbontást is ...

Ha az FT-ben már menni fog a 25-30 FPS, akkor nem lesz ilyen gond ...

Ennyobõl jobb a wiimote 😊

chilios
programban is,de most reinstall volt,abszolut nem jó az egész,játék alatt 10 FPS en fut a freetrack a 30 helyett,már kezdem nem érteni a dolgot.. 😞
DummyBoy
A FreeTrack programban is szakadozik, vagy csak FSX alatt?

Õszintén megmondom, FSX-el én nem repülök, de FSX alá olvastam, hogy kellhet valami extra ... nem tudom... ebben lehet nem tudok segíteni, lehet hogy kicsit nagyobb priotitást kell a feladatkezelõben adni a FreeTrack-nek ...

chilios
lereszeltem a ledeket,mer mikor belevilágított nagyobbodott a kör,és nemtetszett neki,most oké viszont FSX be használom jól müxik csak percenként meg meg áll a track vagy csak szagagtva mozdul utánna meg jó,ez miért lehet? windows 7 oprendszeren vagyok.
DummyBoy
Hmmm ... Tehát akkor a LED-el közötti távolságot megadtad neki? Ugye azt állítottad be hogy 3 Point CAP?

A kamera képénél normálisan látszik mindhárom led? Nem villognak?

chilios
Üdv,tanácsot szeretnék kérni megfelelõ beállításhoz.kép, nem igazán úgy mûködik ahogy kéne,pl bal alulra nézek elrántja jobbra,zoom nál is akadnak problémái hogy ugrál a kép stb..megadtam minden adatot neki ledek közti távolság ami kellett,a kamera képén csak a 3 pont található az a sanda gyanúm hogy én csináltam rosszul az elrendezést a sapkán vagy nem tudom.pls help
DummyBoy
Azért mert a kamera esetén a kamera csak a képet rögzít, minden mást a PC számít (Megkeresi a pöttyöket, kiszámítja am ozgásukat ...), míg a wiimote mindent megcsinál maga, õ csak leadja az adatokat az FT-nek 😊

(Remélem nem írtam nagy baromságot, de a Wiimote erre van kitalálva 😊 )

hooah
Az nem értem ,hogy lehet a webcamos megoldás több gépigényû, ha már a wii-s alapból bluetooth-t használ az +9 egy szoftver, meg ott a 100 fps is.

DummyBoy
Webcamhoz ... Bár a mai gépeknél szerintem ez nem olyan nagy különbség ...

hooah
Egyébként mihez kell nagyobb gépigény, a webkamerához vagy a wii motionhoz?

LeonSilver
Ahogy látom már lehet hozzá kapni ilyen külsõ áramforrásos szart de ITT láthatod az én megoldásomat és másét.Így igaz, hogy lesz egy zsinór mint a trakclipnél de nem kell az elemekkel / aksikkal foglalkozni.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

DummyBoy
Én 7k-ért vettem pár éve használtan, akkor volt 12 újonnan, de szerencsém volt, sikerült megbeszélnem a sráccal, hogy ha nem jó akkor visszaveszi ...

De jó volt 😊

Szerintem 8k-t megér ... Fõleg hogy így max 10k-ból (És abban már a sapi ára is benne van ...) meglesz az egész ... ez még mindig 4-ede, 5-öde egy TIR árának ...

Ha meg rákapsz, és veszel egy TIR-t, akkor jó lesz másra 😊 Vagy eladod 😊

hooah
nekem tökéletes lesz 8k-tõl az árgépen, de legalább tudom hogy az jó.

DummyBoy
Nos, ez nem egyszerû ... Az eredeti Wiimote 8k-tól van írva újonnan árgépen, használtan talán onnan lehet megismerni, hogy világosabb rajta a felirat.

Sajnos az utángyártott nem jó. Használt esetében ha van lehetõség kipróbálni, akkor egyszerû a dolog ... Kell egy laptop, BT-on keresztül csatlakoztatni kell a Wiimote-ot, majd meg kell elõtte gyújtani 3 szál gyufát vagy gyertyát ... Ha csak 2-t lát, akkor nem eredeti ...

Egy komolyabb webcam 5-6k, szóval azt a 2k különbséget megéri az új Wiimote is ...

De ha még ez is sok, akkor meg kell próbálni egyeztetni az eladóval, hogy ha nem jó neked, akkor visszavegye ...

Régebben jó volt, az utángyártottakon nem volt felirat ...

hooah
Lenne nekem még egy két homályos folt a témával kapcsolatban, mégpedig az, hogy lehet valami wii mote-ot kéne vegyek, csak hát honnan tudjam, hogy nem utángyártott, egyáltalán akkor honnan vegyek ahol viszonylag elfogadható az ára?

aha.....<#vigyor>

D9

repvez
a legegyszerübb veszel egy ledes kulcstartot és felrogzited a fejedre
Tiszteletem Uraim!
Szeretnék egy egyszerû 1 ledes valamit összehozni,sima piros leddel.Nem akarom szétszedni a kamerát (VX-3000).USB-rõl szeretném üzemeltetni, ha lenne pár tippetek, megköszönném!

D9

hooah
Köszönöm szépen a segítséget

DummyBoy
Ezt olvastad már?

Ha nem akkor ajánlom 😊

A 3 és 4 LED-es verzió között az a különbség, hogy a régebbi FreeTrack-ek 4 LED-et használtak a pontosabb 6DOF számításhoz, de ezt megoldották, ezért elég a 3 LED, sõt, ezt ajánlják inkább mint a 4-eset.

Olvasgasd el amit linkeltem, aztán ha van kérdés akkor jöhet!

hooah
Igen, kösz a tippet, azért nézelõdök mindenhol ahol tudok, bár azt még elmondhatná valaki, hogy mi a különbség a 3 illetve a 4 led-es változatok között?

LeonSilver
Mi lenne ha kicsit átnéznéd a topikot?Az a ~950 hsz nem olyan sok ám.
Például rögtön ott a #715 hsz.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

hooah
Köszi szépen a segítséget, bár azt még nem tudom, hogy a led-eket milyen formában, és mire forrasszam rá. Mármint valszeg sapkán lesznek, de hogy rögzítsem õket?

DummyBoy
Hozzávalókat elektronikai boltokból lehet legegyszerûbben, vannak netes webshopok is, szükség esetén ott a Vatera 😊

A kamerából el kell távolítani az infraszûrõt, erre találsz megoldásokat a FreeTrack honlapján.

Webcam IR Filter Removal

Azt érdemes tudni, hogy ha az IR szûrõ nem egy külön lapon van, akkor valszeg nem fogod tudni visszacsinálni.

Összerakni? Kell egy forrasztópáka, pár kábel, 1 ellenállás (Led-ektõl és kapcsolástól függ mekkora ...) 3 LED és vagy elemtartó, vagy USB kábel, attól függõen, hogy elemeset vagy USB-set akarsz csinálni ...

Amit viszont érdemes tudni ... nem állt le az FT fejlesztés, csak nem sok idejük van az arcoknak ... Szóval készülget egy új verzió!

hooah
Akarnék egy free track-es konfigurációt összerakni, csak hát nem tudom hogy kezdjek hozzá.
Tegyük fel hogy infrás led-eket akarok hozzá akkor pontosan mit is kell megbütykölni a webcamerán? Meg lényegében azt sem tudom ,hogy honnan vegyek, hozzávalókat, valaki tudna egy jó kis "receptet", leírást adni mit honnan vegyek, és hoyg rakjam össze?

LeonSilver
A Wii-s sokkal jobb, de megfelelõ a kamera is.

Sziasztok!

Én is ki szeretném próbálni ezt a cuccost.Melyik jobb?A kamerás,vagy a wii-s módszer?A többi alkatrészt már beszereztem.Kamerában a VX1000-est néztem.Arma2,Lfs,Gtr2-t zúznám vele.
Hali!

A Logitech nemrég mutatta be az új HD-s webkameráit. Jelenleg még nem kapható mind, de az alsó kategóriásak már igen. Van valakinek tapasztalata? Kompatibilitás? Gyorsaság? FPS?

Köszi,

Üdv.

HS C510, C310, C270

HD C910

gabesz752
Szia.
Ha sima pirosat akarsz akkor, mindenképpen EZT ajánlom.
Nekem ebbõl van 3 db. 2db ceruza akkuról megy párhuzamosan kötve 1db 35ohm-os ellenállással. 110fokos látószöge van ami igen jó. 15mA-el hajtom õket és így a freetrack is nagyon jól látja +nem tükrözõdik a monitoron sem.
Szerintem felesleges usbrõl hajtani a +kábel miatt. Nekem a sapka hátuljára van felfogatva az elem tartó, ami egyáltalán nem zavaró. Nem foglal +helyet, és nem gabajodok bele. Nem utolsó sorban még fejlámpának is jó 😊
Remélem tudtam segíteni.

AsRock A770DE+, AMD Phenom II X4 955, 6Gb 800mhz DDR2,Gigabyte HD5770 1GB 925/1340, Logitech G25

Heló!

Most szeretnénk haverral építeni egy 3ledes megoldást. Nos a ledek:
3db zöld matt led 2,4V-os 20mA-es 5mm
3db zöld matt led 2,4v-os 20mA-es 3mm
3db piros matt led 2v-os 20mA-es 5mm
USB-rõl szeretnénk üzemeltetni. Számoltunk ellenállást is, de soros kapcsolást egyszerûbb megépíteni mint a párhuzamosat. Szeretném kérni a véleményeteket és tippeteket. THX
repvez
ha valakinek sikerült beüzemelni akkor leirhatná a pontos tehendöket, mert nekem valamiért fel sem ismer semmit sem hiába mozgok elötte és csak 7 fps-t mutat a webkamerán pedig elvileg tudja a 30 at .VX800as
DummyBoy
FaceTrackNoir

Olyasmi mint az FT, csak ez egyszerû arcfelismerésen alapul 😊

Akeritius
Sziasztok, van mód a webkamera zoomjának force-olására? Pl. Ne 100%-on induljon alapesetben a progi, hanem 160?

Fordult már elõ nektek olyan, hogy ha lenyomtátok a Start-ot akkor megkérdezi a program, hogy "Ki akarsz lépni? Yes/No" (???) ??? NYilván "No-t" nyomok, utána meg bejön a webkamera beállító panelja, amit mindig reset-el is (az összes paramétert nullára állítja), úgyhogy lehet újra állítgatni az értékeket...
Mikor pár napja elkezdtem ezzel az egésszel foglalkozni, úgy rémlik, hogy nem csinált ilyesmit, de aztán ez lett a "standard", fogalmam nincs mi történt, mi zavarhatott be (és hol)... :-S

(Ha nem lenne az FT-ben beállítva, hogy rákérdezzen kilépésnél, frankón ki is lép, a marhája...)
DummyBoy
Esetleg megpróbálhatod a remegõ "irányok" érzékenységét levenni, vagy növelni a "smooth" értékét ...

Én állítottam minden iránynak egy kis deadzone-t is az érzékenyéggörbéknél, és úgy jó lett ...

Noh.
Azt hiszem most már kellõképpen kitapasztaltam, hogy melyik csúszka mit-hogy-merre, de ezt az enyhe "recegést" (pl. DCSBS vagy FC-ben ha semmit nem mozdulok, akkor is "remeg" kicsit, nem áll totál stabilan a kép, fõleg a Z(oom) tengely mozog, ami elég zavaró) nem sikerült megszüntetnem, csak ha az Average-et legalább 20-30%-ra emelem, így viszont ugye érezhetõen késik a mozgás (persze még mindig jobb, mint hogy 3 perc után már fáj a fej...).
Ez a rendszer tökéletlenségébõl adódó hiba vagy nálam nem jó még mindig valami?

Ami még teljesen egyértelmû lett, hogy full sötét szoba kell, legjobb lenne egy nagy matt fekete panelt az ember mögé tenni a kamera látószögét kitelítve... :-)
DummyBoy
A leírás alapvetõen WiiMote-hoz készült, az pedig infra kamera 😊

De az infrát "kevésbé" befolyásolják a helyi fényviszonyok.

Persze, ez stim, lemértem, beírtam. De hogy a kivitelezésben van-e valami ajánlott méret stb. így értettem.

Köszi, igen, ezt (is) olvasgatom többek között.

Egyébként miért jobb IR ledeket használni?
DummyBoy
Hmm ... a Ledek egymástól való távolsága számít, hiszen ez alapján számol a program ... Sõt, meg kell mérned ezt a távolságot és meg is kell adni a progamnak!

Ha a ledek "villognak" az FT-ben, akkor pedig az érzékenységgel (Treshold) kell játszani!

Ezt nézd át esetleg:

FT leírás