239
Japán szigeten lakók birodalma
-
Óóóó,hol van még éjfél. :) -
Csak hogy még időben legyen ^^
明けましておめでとうございます! -
timantes #157 sok sikert , szurkolok hogy sikerüljön kijutnod. -
Tanulsz japánul? Mert igen csak tudnak szivatni a partikulák meg a ragozások, hogy mikor mit :D Persze, ha egyszer már tudja az ember jól ... akkor jön egy japán valamivel, amit nem tudsz hova rakni
-
Fbn Lx #155 sztem a japán egyáltalán nem nehéz... max a kanji, de az egyszerűsített írásmódban szinte ugyanúgy ejted a betűket japánul, mint ahogy leírod. Szóval nem olyan nehéz az. -
off
google --- blood egyfajta leírás két kiejtés..ha ezt mindenki rögtön vágná sokkal könnyebb lenne a nyelvtanulás^^...
on
Én voltam japánban sulival nagyonnagyonnagyon élveztem..oszakában voltam a stadionbanis baseballoztunk benne meg ettünk ott..voltunk Hirosimában is a z emlékmúzeumban....az egész japán világ lenyűgöző..valakinek a középeurópai városok tetszenek valakinek meg ezek...énnekem az emberek is nagyon tetszettek...olyan szerelése van mindegyiknek h csakugy néztem...itt nemszámit h milyen kirívóan öltözködsz ugyanis mindenki kb kirivó:P...a boltokat is imádtam csak pl ruhában nagyon nemsokmindent találtam magamra:P...japán ételeket is imádtam a szaké az annyira nemvolt különleges mint vártam de hotelszobába azért elfogyott 2üveg belőlle....még fel is melegítettük mert asszem azt úgykell...a lényeg, h én keresem a lehetőséget pl nyárimunkára vagy ilyesmi...tavaly nyáron volt ilyen, h angoltanítás japánban nyáritáborban csak nekem akkor volt érettségi szal nemjött össze..meg keresnek idegeneket akik angolul beszélnek, h megismertessék a kultúrájukat sulikban meg ilyesmi...
a lényeg h nekem vágyam h ottéljek majd vmikor:) -
Jóvanno, nekem is megy a legtöbb esetben... A slovák is pl ahogy írod, úgy ejted, de az orosz már megint csak kavar, mert a hangsúlyos a az a, a hangsúlytalan meg o ... vagy hogy a fenébe volt...
Az angol meg ugye hagyomány szerinti írásmóddal van leírva, azért van néha durva eltérés az írás meg a kiejtés között...
A japán meg külön szopat a kanjikkal, meg azzal, hogy nincs szóköz. Megvan itthon a Mayauru Ajándéka, de mivel végig kanával van írva, ezért igen gáz csak végigolvasni, nem még megérteni -
És az, hogy hogy ejted attól függ, hogy elé ülsz vagy rá ülsz :D -
Legtöbb angolszót simán eltudom olvasni, ha akkor látom először. Szerintem a világ legtöbb nyelvében megkell tanulni azoakt a 2 max 3 betűből álló kiejtéseket, és simán úgy "ejteszt minden, ahogy le van írva". Nem hiszem, hogy ez csak a magyarra lenne jellemző. Sőt a legtöbb külföldi iszonyat módon izzad a magyar olvasással. -
Ja, angolul úgy írod: "szék", úgy ejted: "asztal" 
A japán meg még durvább :D -
Hehe mint mindes más nyelvnek, max máshogy kell ejteni az egyes betűket :D -
Gibor #148 A needforspeedet szed ki mert egyáltalán nem jácom ARCADE szarokkal... csakis szimulátorokkal najó eddig 1 kivétel van de az meg MMO amugy a Skyline-t meg ezeket pl Skyine-t RX-7et Gran Tourismo 2-ben ismertem meg a többit mikor letölöttem az Initial D címü animet és végig néztem... azóta vlahogy nagoyn sok animet néztem meg :D -
Hihetetlen jo és érdekes dolgokat irtál, most értem elejére a topicnak. Azért ehhez szerintem hogy valaki ilyen messze éljen, sőt egy "idegennek" ismert kultúrába is igy betudjon illeszkedni azért bátorság és elhivatottság is kell ám, nem beszélve egy ottani párkapcsolatrol és ami ezekkel jön. Ezekhez külön gratulálok. A Japán világ nekem is nagyon tetszik, remélem egyszer én is eljutok oda még ha csak átfutóban is. Amugy nagyon jol döntöttél, hogy elmentél Magyarországról , ezt teljesen jó indulatbol mondom! -
timantes #146 addig jo még ez megy. Japánba ha valami fejes autóját törték volna fel, az illető valami mocsárban találna magára darabokba vagdalva ^^ -
Ja, már szinte hallom...
"Need For Speed fanatikus fiatalkorú autót tört fel! A számítógépes játékok rossz hatással vannak az ifjúságára! Betiltani mindet!" -
:D -
timantes #143 akkkor érdemes lesz ebben a pár napban még híradót néznem a magyar adókon hátha lesz Rólad valami hir :) -
Gibor #142 pontos térképi útmutatást kérnék szépen... -
Jászberényben, mint ahogy én is, panelban, de a garázsban ott a dögi :D -
Gibor #140 tessék? szal szomszédodnak van egy Skyline-a? hmm hol lakik... még ma kikell akkor tanulnom hogy a Sykline-t hogyan lehet feltörni sértetlenül. -
:) Szomszédnak vagyis khm , nekünk van egy Skylineunk, fotó ? :) -
csak legyen mit tankolni bele 2010be ;) -
Gibor #137 aztis fogok... inkább akkor ugymondom hogy körbe járom az összes használtautó meg uj autó kereskedőt kb... és lefotózom vagy fotóztatom vlakivel hogy ott álok a kocsi mellet nekem ezért már egérné... mármint ugyértem hogy pl egy Skyline-ban ülök vagy mellete álok nekem aza fotó megérne 1millió forintot... -
Skyline-t? nem mintha az nem lenne jó, de azt hittem, hogy hachiroku-t :D -
Gibor #135 Szivesen mennék, de még nemlehet, majd olyan 2010-ben mert ha végeztem a sulival utána mennék el 1hónapra kb, az első az lenne mihelyst leszálok hogy mennék használtautó kereskedőhöz és keresnék egy Skyline-t. -
attól függ, honnan nézed :):):) .) -
De London nem a Föld másik oldalán van
-
az kicsit sok:( london kb 60 oda vissza -
Én amikor utoljára néztem, nincs egy hete, akkor 260e Ft körül volt oda-vissza januári repülőzés Bp-Tokió. -
Megyek!!! :D -
van huga/novere?
-
Egyszerű: Tamiko-t magad közé ülteted 
Egyébként is mindenki hozzon magával magának valót, nem? :P -
timantes #127 aki Tamiko mellé bújik arra ráküldöm a jakuzákat
-
És együtt bebújunk a kotatsu alá a hidegben?
-
timantes #125 akkor meghívok mindenkit Tokyoba , még a lakásomba is beköltözhettek ^^ -
Ja, szvsz mnajdnem mindenki menne, ha megkérdezné :D -
nem is volt szep tole amikor itt van egy egesz topik
:Ddd
-
Emlékeim szerint Zé (japanpelcek.freeblog.hu) valami 200 körül fizetett a retúrért, de a csak oda jegy drágább
Egyébként meg Timantes Gibort kérdezte
-
mennyibe kerül egy repjegy oda-vissza? -
Aspyrin #120 Még szép, hogy megyek, de viszem asszonyt is! :)