239
Japán szigeten lakók birodalma
-
én simán :D -
timantes #118 ha fizetem az utadat akkor kijönnél 2008. elején ? ^^ ( csak kiváncsi vagyok) -
Gibor #117 Hát nemakarok túlozni de igyis rabja vagyok hogy még nem jártam arra... de nagyon szeretnék vlamikor kimenni. -
Japánul... Tulajdonképpen ha követem az elvileg helyes Hepburn-féle átírást, akkor 東京 átírva Tōkyō lenne, de ezt nem szeretem, mert honnan tudjam most, hogy a ō (hosszú o) most ou-val, vagy oo-val van írva 
Timantes: Úgy, hogy Tókjó :) A magyarnak megvan az a szépsége, hogy általában ahogy írod, úgy ejted :) -
timantes #115 magyaroknak könnyű kimondani és megjeygezni a tokiót , most gondolj bele , aki nem tanult angolt vagy japánt hogy ejtse ki hogy toukyou-t ^^ -
Mert a Tokyo angolul Toukyou? -
jah, igaz, mind1 :D -
Aspyrin #112 Futtasd csak, de inkább az eszméd, ne az elméd ;) -
Azért azt furának találom, hogy Toukyou az ugye úgy van ejtve, hogy tókjó. Namármost akkor magyarul miért Tokió? 
Erről lehet, hogy a Japán topikban lehetne elmefuttatni :D -
timantes #110 remélem találkozunk. aztán Tokyo rabja leszel és nemakarsz többet onnét elmenni ^^ -
Gibor #109 Mjad két év mulva megyek látogatóba... kb akkorra terveztem asszem a kiruccanást, bár az inkább 4 év... hüüü elég régóta várom hogy kimehessek... és lám látom te meg kintvagy.... ááá jólehet ott. -
timantes #108 Tokyoban akad elég sok kaja automata , az embernek nem sok ideje van főzni magának. én 500 yen körül saccolnám az árat , 250 Ft-ért 10 db tojást tudsz magadnak venni nem egy komplett kaját ^^ -
Köszönöm, ha esetleg sikerülne mindenképpen jelezni fogom. Gondolom Te is szívesen hallanál végre néhány magyar szót. :) -
250Ft? Amit én láttam a tv-ben, arra folyton 500yen volt írva... -
Tényleg olyan sok kaja automata van mint amennyit a TV-ben mutatnak ? Mer, én ilyen nagy műkaja evő vagyok ám, aztán láttam tv-be hogy 250ft kb , a faszi olyan kaját evett, hogy majd meghaltam a látványtól :D -
timantes #104 nem voltam együtt magyar csajjal , szóval nemtudom összehasonlítani a kétféle "szokást" ^^ , de nyitottak az kétségtelen -
Valahogy nekem sem az olvasással van a gondom (bár néha tudom, mit jelent, de ha megnyúznak sem tudom, hogy kell elolvasni :D), hanem a leírással :) -
Én malajziában laktam egy évig, az bőven elég volt. Te szerencsés vagy, mert Ázsiában még a japánok a legnormálisabbak, viszont dél-kelet ázsiában az emberek olyan szinten lusták, buták, érdektelenek és unintelligensek, hogy az ember ölni tudna. nekem 3 japán haverom volt, de mindegyik tök normális.
Amúgy az igaz, hogy a japán csajok másképp viszonyulnak a sexhez? mer én mondjuk muszlim országban voltam, tehát gondolhatod... viszont azt hallottam, hogy japánban a lányok sokkal "nyitottabbak":D hogy megy ez arra fele? -
timantes #101 azért azt kétlem hogy több ezer ember él Tokyoba de eggyel sem találkoztam eddig ^^ -
timantes #100 Japánban nemcsak neonvárosok vannak , vannak igazán extrém , szemkápraztato helyek, ahol az ember ugy érzi magát mintha megérkezett volna a menyországba.
Tokyoban is vannak Garden területek ( parkok ), ahol minden nagyon gyönyörű és az ember teljesen eltudja felejteni a neon áradatot, ilyen például a Shinjuku Gyoen Garden, ahova rengeteget szoktunk elmenni sétálni , ráadásul itt vallottunk szerelmet is , szóval közel áll hozzánk ez a terület ^^
-
timantes #99 családlátogatásnál azért alkalmaznom kellett a pálcikás evést , amugy villa kanál a legjobb módszer , azért annyira ott se ragaszkodnak már a pálcikás evéshez , az már hagyomány , csak a nagyon profi pálcaforgatóknak van idejük gyorsan megkajálni vele -
timantes #98 ha lesz alkalmatok kijönni akkor szives várunk! -
timantes #97 írni gyengén tudok , szerencsére sok helyen angolul is levan irva amit japánul odarajzolnak írásjelekbol, de az élettársam az bármit elolvas ( felolvas nekem ^^)... -
timantes #96 azért nem egy felhőkarcolóban de a 7. emeleten lakunk ^^ és igen béreljük -
timantes #95 lehet hogy egy egész hadsereg van SGn csak nemtudunk róla ^^ -
miert ne talalhatna nehany embert? egyebkent a legcelravezetobb szerintem iwiw-en rakeresni a Tokioban elokre:
"1387 találat 58 oldalon" meg sok is:) -
Ómájgád, tényleg komolyan gondolod, hogy az sg-n tülekednek azok a júzerek akik Tokióban laknak??
-
Az élettársadat,hogyhogy nem hoztad haza?
Ti is felhőkarcolóban éltek?
A lakást bérlitek? -
Ehh, timantes, a fene esne beléd :]
Apropó... Az egy dolog, hogy eltársalogsz... de hogy állsz az írással? :}
Némelyik dögnek annyi olvasata van, hogy a szemem keresztbe áll, nem hogy még meg is tanuljam :D -
baromi jok ezek a kepek!
Van 3 varos ahol elhataroztam hogy valamennyi idot elni fogok, mert ki kell probalni, London, NY es Tokyo a harmadik.
Ebbol London mar felig sikerult mert szerencsere most nyaron kinnvoltam 1 honapot dolgozni, igaz hogy csak szakmai gyakorlat volt elmeletileg, de tok jol bele lehetett erezni hogy milyen minden napot ugy elni ott mint ahogy az emberek, es nem mint turista.
Tokyo-ba pedig egyertelmuen muszaj lesz kimennem, mert van nehany dolog a japanokban/Japanban ami nagyon kulonos, leginkabb a gondolkodasmodjuk.
Eleve szerintem a legjobb honlapokat a japanok csinaljak, mint ahogy technikailag is stb..de a masik az az erzek amivel a story-t megalkotjak. Most lehet hogy hulyenek neztek de volt egy rajzfilm amit meg 10 eve neztem kb, de azota is megmaradt bennem mert mas volt mint a tobbi, Mumin vagy mi volt a cime, es persze japanok csinaltak.
Szemelyes tapasztalatom nekem sincs, de a filmek alapjan ami megragadott az a Lost in Translation volt, magyarul Elveszett jelentes Bill Murray-vel. mondjuk lehet hogy nem jo pelda mert inkabb rola meg egy csajrol szol, mint Tokyo-rol de azert benne van az is szerintem. -
Minden vágyam ide egyszer eljutni!! :) Jó lenne kimenni dolgozni is de nekem erre ugyse lesz lehetőségem. -
népszerű témák: 10. SG's Tokyo Connection, ehh -
Pazze, ha ez a fényáradat lenne itt Budapesten csak Budapest méretbe akkor a villamos energia 95%-át külföldröl kéne behozni! (Woahhh
) Én 1x voltam Japánba 1 nagyon jó gyerekkori jáccó pajtásom kinn él már 5 éve és eccer ki hívott és akkora forgalom van a városba hogy haladunk meg minden de itt hogy szlalomozok az autók között 80al míg ők 50el mennek az ott lehhetetlen úgy mentünk az úton mint a heringek én attól féltem hogy a sok japó rámránjta a kormányt! Pfff. Nagyon forgalmas kis hely de e mellet szép is és nem olyan rossz mint pest ilyen hogy graffitis ház nincs meg ilyen lepukkant sem még ha lehetne a földre is kijelzőt tennének...
-
lehet minden alkatreszen ott fityeg a "made in china" vagy a "made in japan" xD ...
félreértés ne essék, nem lehúzni akarom a témát, mert lenne kedvem kimenni:D ... csak hát nem minden úgy van ahogy az én szeretném...sajnos :D
de ha gondoljátok dobjatok nekem össze egy szép összeget és megyek is xD
persze nem csak odaút
-
zoolee #85
Milyen jövevények azok a verdák?
-
Irigyellek. De halálosan komolyan. Persze nem rosszindulatból, mindig nagyon vonzott az az ország, ahogyan egész Kelet. Idén nyáron szerettünk volna kimenni körülnézni Tokióba, de nem jött össze. Talán 2008-ban. Viszont ha kimegyek, nem tudom, lenne-e lelkierőm hazajönni. :) -
Ha egy jó csaj lennél elvinnélek pár nagyon frankó helyre Budán :) -
vagy csak eleve negatívan akarod látni Pestet? ;) -
2:39 van japánba:D -
Fbn Lx #80 Azért már bejártam pestnek a legtöbb szépnek tartott részét, többször is. Oké, van 1-2 szebb hely Budán, de a városra összességében a dugók, meg a monotonitás jellemző. Lehet csak érzéketlen vagyok az értékeire :p