78998
  • TurboX
    kihagytad a tömeghentet és véres, rothadó belekben való gázolást ami egy jó diorecept alapfeltétele hisz ez adja meg az egész savát-borsát
  • bélanéni #6205
    Szerintem a Diablo-ban nem a grind-en, vagy loot-on, vagy a tápoláson van a lényeg. Mondom ezt ennek ellenére hogy kb. erről szól az egész. Szerintem a kulcsszó a HANGULAT. Én is azt hittem régen, hogy tetszik az akció-RPG / hack 'n slash műfaj, de rájöttem hogy nem. Nekem a Diablo játékok tetszenek, és ebben csak a hangulatnak van szerepe. Próbáltam jópár h'ns játékot, de egyiket sem szerettem, pedig mindben ugyanezeket kellett csinálni. Most túl okos dolgot biztos nem mondtam, de látom hogy mindig a részletekről esik szó. Szerintem a Blizzard játékok alapvető jellemzője, hogy marhára EGYBEN van az egész (grafika művészi kivitelezése / zene / hangok / játékmenet elemek stb...). Szerintem kár külön boncolgatni. Az hogy 60-as szint a max, meg az ilyen jellemzők önmagában részletkérdés és nem érdekes információ, a lényeg hogy adjon az egész egy olyan feelinget, ami miatt leköt hónapokra/évekre.
  • [HUN]Crassus
    mai kis szösszenethez épp most volt téma FS-on!:

"37: kb BC közepe óta a theorycrafting olyan szinten áll, hogy bárki aki akarja, 1 óra alatt megtudhat a kasztjáról raidelés szempontjából mindent, amit kell. Optimális gemelés, spec, rota. Egy másik óra alatt pedig a kurrens raid kontent taktikáit tudja áttekinteni. Akinek wowozni van ideje (ha kevés is) annak erre is kell ideje legyen. Szóval nem tudom elfogadni az IRLt mind indokot arra, hogy valaki teljesen szar. Nekem van főállásom, vállalkozásom, családom gyerekkel, mégis megtalálom az időt arra, hogy megfelelő teljesítményt nyújtsak. Igaz, raidelni a gyerek óta nem tudtam igazán, de majd erre is meglesz a megoldás.
    Aki béna, az nem azért béna, mert élete van, hanem mert leszarja.

"
  • pxxl
    jaja akartam írni hogy kicsit átcsaptam mmorpg-re :D diablora visszatérve, nekem bejött a 2 rész nagyon is. :) azért is várom kiváncsian mit mutat majd ez a rész :)
  • Psychedelic #6202
    Ez mind ok, de diablo nem egyenlö wow-al, vagy bármilyen mmoval, itt nem lesznek raid insták, amivel lekötöd magad max szint után, és nemtudni milyen pvp-t kapunk, de erösen kétlem, hogy mmo szintü lesz, szoval kétlem hogy olyan dolog, ami leköt majd hónapokra miután kimaxoltad a karit.

Diablo pont hogy erröl szólt, hogy egész nap halomra ölted a mobokat, és kapkodtad a lootokat fel. Ha mmo-t akarnak csinalni akkor csinaljanak mmo-t, instákkal, pvp-vel, craftal, 0 grindal, könnyen elérhetö max lvl-el, csak éppen akkor ennek már semmi köze nem lesz az elözö 2 diablohoz.

A diablo nem mmorpg, én egész nap mobokat akarok ölni az xp-ért, és bossokat lecsapni a lootért, karit fejleszteni stb.
    Egy mmoban tényleg rohadt unalmas tud lenni a grind, hogy 1 percig harcolsz 1 mobbal, loot aztán 3 után leülsz pihenni mert elfogyott a hp-d, de mondjuk a 2-ben egy necroval mobokat ölni, nem hiszem hogy ugyanez a kategória és élmény. Az a baj, hogy mindenkiben az maradt meg hogy baalt runolunk, olyan runa gearekben futkosunk amiket bot nélkül kiszedni lehetetlen, meg amugy is bot nélkül felszintezni lehetetlen. Én azért még emlékszem az 1.9 és az elötti idöszakra, amikor másrol szólt a játék, és valahogy rohadtul élveztem, és sose volt unalmas farmolni a mobokat, mert volt célja a dolognak.
    Ha a 2-ben mindenki rövid idö alatt, grind nélkül elérte volna a 99-et, mi lett volna az ami továbbra is leköti? Mf run? Erösen kétlem.

Azzal nekem sincs bajom, ha az elérhetö max szint arányosabban oszlik el, és nem az van, hogy 1-80 megvan 2 ora alatt, aztán 98-99 fél évbe telik, de wow-os 1 honap alatt max lvl dolog az nagyon nem kéne.
  • pxxl
    én értem, csak a másik oldalról beszélek :D nekem unalmas hosszabb távon az ami téged leköt. nekem arra jó a grindelés hogy kiismerjem a karaktert, új képességeket begyakorolni, kombinációkat kitalálni pl, ilyesmi, ami kb rutinná válik, és nem kell pvp közben azon agyalni hogy mi legyen a köv. lépés. farmolást is utálom de sokszor muszáj.
  • Rundstedt17
    nem érted xD
    Ha elérem a max lvl-t automatán abbahagyás,hiszen VÉGE a játéknak.A többi már csak időhúzás.Az motivál hogy szintet lépjek,plussz a grid egy idő után napi rutin részévé válik,egyáltalán nem unalmas.

Az viszont idegesítő hogy egy NOOB 1-2 hónap alatt maxolja a karakterét vagy egy játékosnak van vagy 5 maxolt karaktere az ilyen játékok nem tudnak lekötni,túl könnyű semmi kitartás nem kell.
  • Carlos
  • pxxl
    az elején jó, mert érdekes, ismerkedsz a játékkal, stb, de mikor már 2 hete gyakorlatilag ugyanazt csinálod, és léptél 1 szintet, az borzasztóan unalmas. persze az se jó, hogy hip-hop max szint. kettő közötti metszet jöhet :)
  • Rundstedt17
    A te táborod jóval nagyobb xD.Engem a cucc gyűjtögetés és a pvp nem vonz,sajnos mostanság csak ilyenek vannak.A diablo 2 is túl hamar azzá vált.
  • pxxl
    én pl utálom a hosszú grindeket. sokkal inkább kedvelem a relatív gyors fejlődést, instákat, pvp-t, mint naphosszat npc-ket ölni halomra, gyűjtögetni stb. wow-ban is a hajam kihullott mire elértem az akkori max 60as szintet. aztán indult a játék igazából :) aréna, BG, insták
  • Rundstedt17
    Osztom a véleményedet,DE:
    Nem mindenki lehet no life kocka,vagy informatikában dolgozó egyén vagy logós egyetemista.
    Én pl imádok grindelni,minél tovább tart elérni a max szintet annál jobb.
    DE mint mondtam nem mindenki ér rá ülni a gép előtt....

Szerintem a Diablo 2 is túl gyors volt,kb olyan koreai Maplestory lvl-ezés lenne tökéletes :D
  • [HUN]Crassus
    nézd már meg ki és miért "utál"......
  • bélanéni #6193
    Amennyire utálnak téged a WoW topikban (legalábbis nekem ez jött le), ez egy maximálisan riszpektes és értelmes hozzászólás. A saját véleményemmel kb. 100%-osan egyezik.

Amúgy meg D3-at akarunk!!!
  • pxxl
    "bele se merek gondolni mi lesz mondjuk 10 év mulva"

Wall-e feeling :/ ülünk dagadtan egy székben stb :|
  • [HUN]Crassus
    azért nekem már kezd tele lenni a hócipőm a casual/sztem butítás/ dolgoktól ami mostmár egy fő jellemzője a mai játékoknak!
    én annó akkor kapcsolhattam be a c64emet ha kész volt a leckém amit kikérdeztek/még véletlen sem lehetett ellógni/ vagy nem olvastam legalább 1 órát!
    Nem is beszélve arról,hogy kirándultunk,sportoltunk és baszott jókat játszottunk az utcán erdőben a SZÜLŐKKEL közösen! és a számítógép csak egy új plussz volt a repertoárban!
    Mi van ma? az van,hogy az iskolákban még lecke sincs, a nevelés kimerül abban,hogy a gyerekek megkapják a heti zsebpénzt a TV-ből folyik a szellemi butítás,könyvet max akkor látnak a diákok ha elsétálnak egy könyvesbolt mellett és 0-24 ben döglik mindegyik a számítógép előtt...
    nem csoda ,hogy se kreativitás se logika se ügyesség nincs rendesen a többségben/ tisztelet a kivételnek/
    bele se merek gondolni mi lesz mondjuk 10 év mulva....
  • TurboX
    négyespont
  • lolSL
    kihagytam valamit?

FACEBOOK
  • TurboX
    felesleges körök..
    mitől lesz egy játék addiktív (rpg esetében)?

1.érd el a max. szintet
    2.szerezz ritka tárgyat
    3.blizz féle öcsipontok (száksz..)
    4.online közösségi szolgáltatások (chat,klán,event,pvp, stb..)

kihagytam valamit?

többi marad kazsuálbélának, akiknek már az kihívást jelent hogy eljusson normálon a csúcsgóréig bő fél év alatt heti 1-2 óra játékkal. vélhetőleg nem ő lesz blizzbácsi számára a célközönség, de ez is egy opció.

aztán lehet hogy blizcon-on valami forradalmi ötlettel állnak elő ami kicsit megszínesítheti ezt az egészet.

• sirdond
    szerintem jó ötlet a 60, akkor, ha nem baromi könnyen elérhető hell végére
    és ha nem kiegészítőkkel növelik majd a lvl capet, mint wowban

én bízok a blizzardban, ők sem azért fejlesztenek egy játékot évekig,hogy aztán egy-két hónap múlva megund.
    biztos kitalálnak valamit,hogy a csak singleseknek könnyebb legyen elérni a max szintet (mint a /players parancs),de a játék inkább a multira lesz kiélezve

aztán,hogy ebből mi fog kisülni,majd a blizzconon kiderül (jobb esetben :D)

• jazzy
    2ben is csak mfelt mindenki engem annyira nem érdekelt hogy 88 vagyok éppen vagy 95, igaz én HCztam mindig szóval volt kihívás amikor lagban meghalt a 95ös sorcim a fire bug miatt :D
  • Psychedelic #6185
    Én is ebben bizok, viszont az embereknek egy jelentös része, egy viszonylag rövid idön belül elélrehtö max szintet szeretne, xp és szint grindolás nélkül. És wow után, én már simán kinézem blizzardbol, hogy ennek a totál casual rétegnek kedvez, és kb megöli azt amitöl szerintem az volt a diablo ami.
  • NovaTerra
    60 csak egy szám. Lehet egy szintlépéshez több pont kell majd, mint a kettőben.
  • Psychedelic #6183
    Feldobom a témát itt is, max lvl 60.
    Kinek mi erröl a véleménye? Sokan egyszerre elkezdtek örülni annak, hogy hude jó, nem kell majd 10000 baal runt letolni a max szinthez. De ha tényleg könnyen el lehetne érni a 60-at, akkor nem tudom mi értelme lenne az egész játéknak, mi lesz az ami leköt majd hosszu idöre? Gear farm? Akkor ugyanott vagy mintha szintet grindolnál, csak a bossokon mf runolsz ami még unalmasabb mintha a szint miatt nyomatnád.
    Én else tudom képzelni ugy a diablot, mint mondjuk wow-ot, hogy 1-2 hónap max lvl, mi lesz utána? Várjuk a kieget ujabb 10 szintért? Pve raidek ugyse lesznek, pvp-t se tudnak olyat belerakni ami lekötne évekig, akkor mi lesz?

Én 2 lehetöséget látok. Ami szerintem müködhet, az a max lvl 60, de hasonloan a 2-höz, sok idö lesz elérni, itt is runolgatsz vmit, többször le kell tolnod mondjuk hellen azokat a részeket amik sok xp-t adnak, hogy elérd a max szintet, boss runokat tolsz stb, persze jobban elosztva a szintezést, nem az lesz, hogy 1 boss run lesz a 40-50, aztán az ucso szint meg 10000. Viszont ettöl még le kell tolnod jópárszor. Én csak igy tudom elképzelni.
    A másik lehetöség, hogy azok örülhetnek, akik minden fokozaton csak 1x akarjak végigtolni a játékot, és amikor hellel végeznek meglesz a max szint, tény akkor nem kell szenvedniuk a számukra unalmas runokkal.
    De tényleg nem tudom, igy milyen contentet lehet berakni ami lekötne évekig. Kizárt, hogy olyan hosszu játékot tudjanak csinálni, amiben honapokig tart a 3 fokozatot 1x letolni.

Eléggé elvette a kedvem az egésztöl, hogy azt láttam, hogy 10 emberböl 7-nek, ugy tetszene a diablo, hogy 1x végig kell tolnia, és akkor kijátszotta, végignyomta a történetet, max lvl, kész karakter.
    Számomra nem ezt jelentette a diablo 2, nekem kelett a ladder, és egy olyan max szint amit csak kevesen érnek el, és hogy nap mint nap azért játszottam hogy egy kicsit elöbbre jussak. De ez a 21. századi casual wow-on felnött társadalom, már csak azt akarja, hogy neki is lvl 60 paladinja legyen mint a másiknak, neki is meglegyen a full gear 2 hét játákkal, és onnantól, hogy megkapott mindent boldog a lelke, és minden tökéletes. Ha 1 hónapnál tovább tart nekik elérni a max szintet akkor már szar az egész.
    És rohadtul félek, hogy blizzard ezeket az embereket akarja majd kiszolgálni.

Kinek mi a véleménye? max szint honapokig tartó gyilkolás árán, vagy max szint pár hét alatt?
    Mondjuk már azt se értem, hogy egy olyan ember, aki csak 1x akarja végigtolni a játékot, nem akar többször runolni ugyanott, azt miért zavarja, hogy ezzel nem éri el a maximum szintet? Végigtolja a gamet, látta a történetet, megölte diablot vagy ami lesz, és csá, miért akarjak kiölni a szintezést és a grindolást a játékbol, szerintem ez a hack and slash jatekok apalja. Az meg már pláne nem tudok mit mondani, ha valaki alapbol szinteket se szeretne a diablo 3-ba...
  • soo277
    Énis remélem, de nagyon!
  • mascarun
    Én ezt úgy tudtam hogy "Jó munkához idő kell. Rosszhoz még több!"

De remélem hogy erre nem lesz igaz!
  • pxxl
    ahogy mondták...when it's done...
  • Rettenthető
    Hamar munka ritkán jó.
  • berlinboy6329
    Jó munkához idő kell.
  • Klemice
    Hali! Nem tudjuk. Marketingpolitika.
  • SzQk
    Hali! Mi az Istent ülnek ennyit a játékon?
  • pxxl
  • Carlos
    msn párommal:

Carlos üzenete:
    diablo 3: 2012 június
    pffff
    Zsuzsi üzenete:
    mint a négyes metró!
  • sirdond
    én

amúgy volt régebben egy olyan info,hogy d3-ig már nem lesz több reset, furcsa,hogy most fél év után mégis csinálnak egyet
  • plu604
    szeptember 28-án Diablo II ladder reset, ki jön?
  • bélanéni #6171
    Szerintem idén lesz Cataclysm, BlizzCon-on bejelentve a pontos dátum, ez nov. vége körül lesz esedékes.
    D3 jövő nyár vége / ősz elején jön, valószínű BlizzCon-on bejelentik, hogy jövőre jön. Az idei BC e játék körül fog forogni főleg. (miről másról)
    És szerintem új MMO bejelentés lesz. Azért nyomják ennyire a D3-at, hogy ez igazi meglepetés legyen. Szerintem lesz egy CGI video + 15-20 perc játékmenet prezentáció. Ez szerintem már esélyes lesz, mivel kb. 3-4 éve fejlesztik. Persze megjelenés kb. 3 év múlva lesz.

Ez mind tipp, de szerintem mind sanszos.

Ja és 18-20 havonta jönnek az SC2 kiegek.
  • sirdond
    na igen, a marketing is közrejátszik, mindenesetre jól csinálják,ahogy mindig is jól csinálták

azért én bizakodó vagyok :)
  • lolSL
    vagy beváltják a korábbi igéretüket miszerint a blizzconon nem lesznek nagy bejelentések
  • TurboX
    szerintem jelen pillanatban a diablo-ra kíváncsi leginkább mindenki, sc kijött (heart of the swarm-al nem hinném hogy sokat foglalkoznának az idei blizzcon-on ergo semmit), cataclysm béta is elindult így a szenzáció potenciálja (de szép szó..) nem túl erős ill. top secret mmo továbbra is szíkret. még szép hogy a diót hájpolják
  • sirdond
    eddig én is azt gondoltam,hogy az az ésszerű dátum, de amióta elkezdték hypeolni az idei blizzcon-t d3 téren, azóta kicsit kételkedek benne, pozitív irányban természetesen

mert miért mondogatják folyton,hogy best blizzcon ever, meg, hogy a d3 szempontjából óriási lesz, stb...? még jövő ilyenkor is lesz egy blizzcon, ami ahhoz a dátumhoz képest is 8 hónap, 8! bőven elég lenne akkor marketingolni a játékra, nem?

plusz nem igazán tudjuk,hogy pontosan hol tartanak a fejlesztéssel, mert ami legutóbb gamescom-on tudtunk meg az nem sok

még mindig azt mondom,hogy okosabbak csak az idei blizzcon után leszünk, de azért én majd egy 5. class és egy béta bejelentést is várok, legalább :)