39
-
Epikurosz #39 +m -
Epikurosz #38 Meggyőztél.
De iért ne lehetne csokiból is csinálni laptopot, és felakasztani a karácsonyfára? -
vanclemmons #37 a pet palackot akárhogy újrahasznosíthatod, de ha kidobod az elavult gépedet, a műanyag még ott lesz a föld alatt azután is, hogy az unokáid is meghaltak már... a bambusz nem. ezért. -
Epikurosz #36 hülyeség!
akkor már miért nem a pet palackokból? -
vanclemmons #35 ezzel is az lesz, mint az összes többi környezetkímélő cuccal, az fogja megvenni, akit vmennyire érdekel, h a gyerekei is kapjanak majd levegőt illetve aki az esztétikusságra is hajt, mert hát nyilván nem uannyiba fog kerülni, mint műanyag pajtásai... hiába környezetbarát vmi, ha az átlagember nem tudja kifizetni...
én mindenesetre szívesen használnék ilyet, sokkal jobb a tapintása is, mint a műanyagnak. meg mindenképp tartósabb. csak nézz balra a könyvespolcra (már ha fából van... :D)... tudom, h a bambusz nem fa, de nem az a lényeg. tartós és kész...
külön piros pont, h különböző színekben is gondolkodnak az alkotók :D -
#34 Nekem emberbőr laptop kell (nem baj ha hazai és sötétebb 1 kicsit) -
ension #33 Háát elvileg el lehetne látni a piacot bizonyos színtig, elvégre a bambusz a világ egyik leggyorsabban nővő növénye...fajoktól függően: az eddigi feljegyzések szerint a Bambusa arundinacea 91 cm-t is nő egy nap alatt, a Phyllostachys edulis Pubescens pedig 121 cm-t. Az átlagos napi növekedés kb. 25-28 cm... -
Yoshimitsu #32 :D Az AMD meg már fejleszti a kavics prociját. :D Csak még titkolják mert az évezred fejlesztésének szánják. :D
Az Intel meg dolgozik a digitális homokóráján. :D -
szalbint #31 Azok a műanyagok, amikből a számítógépházakat készítik hőre keményednek, és nemigen hasznosíthatóak újra.
Ami pedig a billentyűket illeti szerintem szintén bambuszból kéne készíteni, acélverettel, hogy ne kopjon :) -
dez #30 Tök jó. Sokkal jobb érzés egy ilyet fogni, mint a műanyagot. -
GABOR16 #29 A bambusz nem fa hanem a nád... -
#28 azután jönnek a fa utánzat műanyag burkolatok -
LowEnd #27 szerinem nem írtál hülyeséget, a műanyagnak nem az újrahasznosítása a probléma ahogy tudom, hanem a szétválogatása (nem mindegy hogy pillepalack, vagy nagymami nájlonszatyra), mert rossz kombinációban keverve mérgező lehet pl. -
qwas #26 Igazad van inkább nem irkálok hülyeséget mert fogalmam sincs mennyire nehéz vagy könnyű a müanyagot újrafelhasználni. Csak gondoltam a pillepalackot tisztít ledarál és már mehet is az extruderbe vagy az öntőgépbe. Ezt lehet hogy csak képzeltem. -
Polemius #25 "a számítógép ipart el lehetne e látni elég bambusszal"
A bambusz igen gyorsan nő, szóval ez nem probléma.
Egyébként meg tartós, könnyű, az előállítása is olcsóbb, egyszerűbb mint pl. a fa esetén. (Csak elülteted, és vársz, néha esetleg némi tápanyagutánpótlást szórsz neki. Aztán bozótvágóval egy pillanat alatt kitermelhető mikor "megérett" egy-egy szál.) És szép is.
"műanyagnál egyszerübben szerintem nem sok anyagot lehet ujrafelhasználni"
khhmm...
Gondolom elírtad, a műanyagnál nehezebben nem sok anyagot lehet újrahasznosítani.
-
szvini #24 ne félj, majd divatba jön a kanibalizmus, vagy jön Hitler 2 a Birodalom visszavág, és majd lesz miért halomra ölni egymást :) -
szvini #23 fapados asus gépek -
qwas #22 Kiváncsi lennék valójában mért találták ki ezt a bambusz borítást. Mert hogy nem a környezetvédelem miatt az biztos. A műanyagnál egyszerübben szerintem nem sok anyagot lehet ujrafelhasználni, bár ez elég komplex kérdés mert mint tudjuk több féle müanyag van. -
dondore #21 Csak már vszinűleg későn.
Hiába van ez a környezetvédelem mizéria, régen elbaxtuk.
A bolygónk túl van népesedve. Sajnos ennyi. -
sanner011 #20 Ez tökjóóóóóóóóóóóó! :)
Ha elterjed, nekem KELL. :)
Szép is. Kit érdekel hogy bírja a használatot, majd vigyázok rá. :) -
#19 Én bébifóka bőr laptopot akarok. Most. Csak ha már természet védelemről beszélgetünk. -
#18 Csak össze kellene gyűjteni a világban sok kidobott üdítős- meg sörösdobozt és aluminium burkolatot/házat csinálni belőle. William Gibson megírta már '96-ban az Idoru c. regényében, lásd: Sandbenders. -
HUmanEmber41st #17 És az üveg nyomógombok minden leütésnél különböző színnel felvillannának... természetes alapanyagok rulez!!!! -
#16 nos, asszem mi két különböző vásárlóréteg vagyunk :) én veszem üveg nyomógombokkal, esetleg kristállyal, te meg gyémántberakásos platinával ;) de egyébként szvsz. az üveg lenne ugyanolyan használható mint a jelenlegi (pláne ha a felületét meg nem hagynák teljesen simának az üvegnek, hanem nagyon apró recésre kezelnék) és egy fa környezetben jobban mutatna (a kettő együtt meg különösen jobban, mint a maiak), sőt talán az üveg környezetbarátabb is, mint a műanyag, bár ebben nem vagyok biztos -
#15 Szerintem már maga az jó, hogy nagy fogyasztású asztali gépek helyett előtérbe kerültek a laptopok, a crt tv helyett az lcd (kevesebbet fogyaszt, és nem is sugároz annyira) az autók, is kevesebbet fogyasztanak manapság mint régen stb... szerintem elindultunk egy jó irányba. -
beef #14 Ha jól látom a képen, akkor csak a felső borítás bambusz, tehát a hő igazán nagy problémát nem jelenthet, mivel az jelentősen csak a gép alján jelentkezik.
Mondjuk nekem ez a rideg szűrke szín ezzel a barnával egyáltalán nem tetszik (így fotó alapján). -
Dömsödi #13 Szerintem a cég tesz magasról a káros anyagokra... Az ilyen gépek burkolata közel ugyanannyiba kerül, de 1000%os haszonnal lehet eladni... -
teddybear #12 Nekem van egy bambusztálam, kb. 6 éve használom gyümölcsöstálnak. Jól bírja, még az időnkénti mosogatást is. Ja és ez is ragasztott, rétegelt bambusz. -
#11 Ugyan már! Mit kicsinyeskedsz! Legyen platinából, gyémánt berakásokkal.
;D -
#10 szép. amúgy a billentyűk lehetnének színes üvegből vagy kristályból, az is javítaná a küllemét és nem ártana a kezelhetőségnek és talán környezetbarátabb is. a kérdés csak, hogy a számítógép ipart el lehetne e látni elég bambusszal, mert ha igen, sokkal jobban belepasszolnának az ilyen gépek az otthonokba, mint a jelenlegi műanyagok/fémek legtöbbje. -
2504 #9 nagyon jól néz ki:D
csak remélem nem lesz olyan drága(300000 FT felet) re gondolok:D
-
waterman #8 ha ugyanannyi környezetkárosító anyag keletkezik, mint műanyag gyártáskor, még akkor is jobban járnak, mivel a bambusz burkolat lebomlik majd idővel, ha föld alá kerül. a műanyag burkolatok viszont még 100 év múlva is erősen műanyagok lesznek.. -
kernerster #7 Nagyon jó az ötlet. Ha 200 alatt lesz én is veszek egyet. Egyébként a bambusz jól bírja; nagyanyámnak van egy 25 éves bambusz bútora amin a tévéje van (70 centis, képcsöves), egy notebooknak meg nem kell annyi ideig bírni. -
#6 Ez a bambusz nekem is teccik. Mindíg is szerettem volna fából készült számítógép házat. Annak idején, nem is olyan régen a Tv-knek, rádióknak is fa házuk volt.
Kérdés persze, hogy valójában mennyivel környezetbarátabb mint a sima müanyag, mert ez nem olyan egyértelmű. -
assdf #5 "amellyel a cég a jelenleg használt káros anyagokat szeretné felváltani"
"eredetileg egy bőralapú megoldással álltak elő, emellett szintén elkészítették az aligátorbőrt alkalmazó változatot,"
Hát lehet hogy természetbarát anyag az alligátorbőr, de ha bevált volna szegény krokik nem sokáig húzták volna. Nem beszélve az állatvédőkről.
Szerencse hoyg végül a bambusz mellet döntöttek. -
Rocko #4 simán vállalható lenne, jól néz ki ráadásul maga bambusz elég strapabíró. márcsak azt kell megoldani,h ha az ember felemeli ne hulljon szét a ragasztás :D -
#3 szép laptop -
#2 A billentyűk elefántcsont, a hordtáska aligátorbőr, a burkolat mahagóni, a display szerves OLED és a tácspad szattyánbőr! Ez kell az úrimurihoz! :DDD
Na majd, ha a HDD/SDD helyett is ktáblára gravírozzák az adatokat koncentrált napfénnyel, az lesz ám csak a "görnyezetbaráte"!!!!! :D -
GABOR16 #1 Nagyon jól néz ki :)