Gyorsul az emberi evolúció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Persze, hogy láttam. Michael Moore alapjában kommunista, persze ez nem jelenti, hogy a filmben nem mutat rá a problémákra és nagy százalékban talán lefesti a valós helyzetet is (valós problémákat is), viszont amiben õ látja a megoldást az még roszabb mint az ami jelenleg van (persze más problémák jelenkeznének, de ezek a problémák még kritikusabbak lennének). Az igazság nincs sem a jobb sem a bal oldalnál (és nincs a kettõ között sem). Az igazság valahol máshol van 😊 az igazság a szabadságban van.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

sz4bolcs
Ezek szerint sikerül sokszor hülyeséget írnom. 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
hogy ne lehetne? Miben, hogy lehet? 😄😄😄

A golyó elõl nem lehet elfordulni😄

Gracie Barra

Jah, egyes dolgokkal tényleg így van, de a rendõrséggel a lehetõ legrosszabb példát hoztad föl. Annál van az egyik legnagyobb szükség az állami irányításra. Amiket szerintem nem lehet enélkül megoldani: rendõrség, hadsereg, infrastruktúra.

Gracie Barra

sz4bolcs
Ha neked a ilyen igényeid vannak. 😊 Majd elfordulsz.
Csak próbáltam párhuzamot vonni a kötelezõ befizetésekkel.
Miért vonják le a fizetésbõl azt, amit az ember maga is félre tudna rakni, vagy befektetni? De szerintem nem az elvvel van a gond, hanem egyszerûen rossz helyre megy és bután, na meg a mértékkel.

sz4bolcs
Rájöttem a megoldásra!!!

Elég lenne csak azoknak fizetniük a rendõrségnek, akiknek a vagyona veszélyben forog. És mint tudjuk, ilyenekbõl egyre kevesebb van.

Ja és akkor azt lövök le az utcán, akit akarok, vagy hogy gondoltad? Folyton izgulhatok, hogy a testõr vajon pont jó helyen lesz-e, amikor jön a golyó? Ez így eleve megoldhatatlan. Ráadásul a legerõsebbeken kívül mindenki csak szopna vele. Kb idáig tartana a civilizáció.

Gracie Barra

Ott van a magánnyugdíjpénztár. Az oda fizetett pénzed befektetik. Az állami meg biztosítja a minimumot.

Gracie Barra

" a rendörség által az állam segít nekünk megvédeni az életünket és vagyonunkat."

Jó oké, a RENDÕRÖK MÁR MIóta Korruptok baszod.Hagyjad már a dumát.Egyébként Black..Te már lehet, hogy láttad, de ajánlom a Sicko cimû filmet, ennyit errõl...Persze abban is papolnak a demokráciáról, de..na mind1, sztem komoly.

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

sz4bolcs
Egyszerûen azokat nem kéne támogatni, akik a lehetõségeikhez mérten nem hajlandóak értéket létrehozni? Aztán ott van az is, hogy aki nem is képes rá, annak legyen meg valahonnan a biztonsága.

sz4bolcs
Na igen, itt persze vannak gondok, és kell is velük foglalkozni. Sajnos én nem látom át, hogyan mûködik a nyugdíj rendszer, de ha már ott van a befizetett pénz, miért nem fektetik be egy részét valami produktívba?
Aztán megszólal bennem egy hang: mint pl. az egészségügy, vagy a rendõrség.

Ez lenne az ideális, sajnos nem ilyen egyszerû a valóságban. Különben ha ez lenne akkor nem kell állam akkor anarchiáról beszélnénk. Na most én relatív sokat tudok az anarchiáról és olyan anarchisták tollából olvastam sokat mint Rothbard vagy Spooner volt, de nem vagyok anarchista, én a minimális erõssen korlátolt államot látom megoldásnak. Adó nélkül is elérhetõ, de nem ez a fõ probléma ezért ezzel nem foglalkoznák jelenleg. Ha 3% adót fizetnék nem szólnák semmit, 50% azért már piszkos dolog, és jelenleg kb. ennyit fizetünk.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

sz4bolcs
"Az életünk és vagyonunk relatív biztonsága mindenkinek az igénye"
-Ha nekem ilyen igényem van, meg tudom oldani saját hatáskörben. Aztán aki akar, az fizessen a rendõrök után, de ne legyen kötelezõ.

Ugynígy az önkéntes adományokra.

Most amikor a rendszer lehetõvé tette, hogy százezres sõt milliós rétegekrõl legyen szó akkor már sajnos nagyon nehéz megoldást találni. Kevés olyan ember van akinek se családja, se barátja sincs, de ha mégis a vallási és civil szervezetek által mûködtetett erre a célra hozott szervezetek jobban segítenének rajtuk (és sokszor éppen ezek is segítenek még a jelenlegi esetben is) mint az állami bürokraták akiknek nem az acéljük, hogy holnap önnálóan megélj hanem az, hogy holnap is nálluk állj sorba, mert ha elfogy a sor akkor többet nem lessz rájuk szükség, tehát nem is oldják meg a problémád csak propaganda az egész ami temérdek pénzbe kerül de nagyon kevés embert állít lábra.

Van akinek nincsen családja. Van akinek már esélye sincs semmire. Nekik igenis illik biztosítani egy alapvetõ életszínvonalat.
A bajok a többivel vannak. Akinek csak nehézségei vannak azt segíteni kéne újra hasznos taggá válni, nem pedig szintén eltartani (max ideiglenesen).
Aki meg nem is akar hasznos tag lenni az dögöljön éhen. (többszázezres rétegrõl van szó, már ez megdobná az állami költségvetést😊)

Gracie Barra

Akkor neked bizony a kurva anyádat😄😄😄

Gracie Barra

Olyat én nem mondtam hogy csak és kizárólag, színtisztán mindegyik.
Ez szimplán egy mellékhatás, egy ilgen komoly mellékhatás.

Gracie Barra

Ha 170-el száguldsz akkor mások életét és vagyonát veszélyezteted és erre megvan a rendörségnek a joga, hogy megakadályozzon. Ha részegen sétálsz és nem bántasz senkit és nem teszel tönkre semmit akkor viszont nincs neki joga megakadályozni, és tudomásom szerint általában nem is teszi. Az életünk és vagyonunk relatív biztonsága mindenkinek az igénye, a rendörség által az állam segít nekünk megvédeni az életünket és vagyonunkat. Ez egy igény kielégítése és produktív munka a részükrõl, fizetni lehetne adó nélkül is, de ez még nem is olyan nagy baj, ha csak erre menne az adó akkor gondolom max 3% adót kellene fizetni.

Viszont a szociális munka az legyen önkéntes adományokból és ne az állam dolga legyen, hanem elsõsorban a család, barátok, vallási szervezetek dolga. Sajnos egy olyan világot csináltunka amelyben a család sem törõdik más a nem éppen szerencsés családtaggal, könyebb azt mondani fizetem az adót és majd törõdjön vele az állam. Segíteni másokon mindég jó dolog, segíteni az embereket, hogy a társadalomba illeszkedjenek és megtalálják a helyüket mindég produktív dolog, csak ezt nem az államnak kell végeznie, ha ezt átengedjük az államnak, napról napra kevésbé leszünk emberek, napról napra gyengül az emberek közötti emberi kapcsolat, nem csak ismerõsõk hanem ma már sajnos a családtagok között is.

Az evolúció mi?Pff basszameg most nézem ezt a sicko filmet...hát no comment, ha tényleg így mûködik (egyébként meg szerintem is nagyvonalakban így müködik), szóval....nevetséges már tényleg ez az egész...Érdemes megnézni aki még nem látta.

magánbiztosítók

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Hawks is nyilván tisztában van a kérdés szubjektivitásával, de azért használta a "majomfaj" kifejezést, hogy jobban érzékeltesse az emberi evolúció gyorsulásáról tett megfigyeléseit (vagy csak pontatlan a fordítás 😄). Ezzel én is tisztában vagyok, de komolytalanságból elvicceltem a dolgot, nem pedig beszóltam neki, mint ahogy azt te hiszed.
Továbbá éppúgy mint a homo erectust/habilist/ergastert stb nem embernek hanem õsembernek, elõembernek (de nem a mai értelemben vett embernek) hívjuk. De akár hívhatnánk õket elõneandervölgyinek is, mert nekik éppúgy az õseik, csak logikátlan róluk elnevezni. Mindenesetre ez teljesen szubjektív. Azokat a fajokat, amikrõl meg most elvileg vitázunk, szintúgy õsmajmoknak hívják, ha épp nem a hivatalos latin kifejezést használják, de mások meg közös õsnek hívják. Ez szintén teljesen szubjektív dolog. Nyilván azért hívják elsõsorban õsmajmoknak, mert sokkal inkább hasonlitanak a mai értelemben vett majmokra, mint emberekre, de genetikai szempontból, és az evolúciós törvényszerûségekbõl kiindulva (a fejlõdés emberi szemmel nézve lassú, de folyamatos) ezek sem majmok sem emberek. Ezért jött képbe a "közös õs" elnevezés. A lényeg, hogy ez szubjektív, és egyikõnknek sem lehet 100 százalékosan igaza. Az az ábra a wikipédián pedig nem a leszármazást mutatja, hanem a rokonsági fokokat a fajok között a genetikai, és tulajdonságokban megmutatkozó egyezések és hasonlóságok alapján fölülrõl lefelé egyre kisebb egységekre tagolva.
Azt mondtad, tanuljak meg olvasni. Te meg akkor tanulj meg a sorok között olvasni, mert a 28-as hozzászólást komolytalan tréfának szántam, erre te elkezdesz beszólogatni. Ez minden, csak épp nem jóindulatú vita, vagy épp ahogy te mondtad, mások véleményének formálása. Ez bunkóság. Emelett korábban nem oda lett besorlova rendszertanilag az ember, és most sem egyértelmû a besorolás (erre pont az általad figyelmembe ajánlott wikipédiás link elsõ mondatához rendelt lábjegyzet is utalást tesz, de ezek szerint ez elkerülte a figyelmed...). Emellett a rendszertan és az antropológia nem egy és ugyanaz, csak legfeljebb egymás társtudományai. Az ember evolúciós útját szórványos és töredékes leletekbõl póbálják meg rekonstruálni, így az ember származásával kapcsolatosan kialakított hipotéziseket akár a legapróbb felfedezések is formálhatják, alátámaszthatják, vagy megdönthetik. Így az általánosan uralkodó nézet az szokott lenni, ami a leginkább megingathatatlan, de nem az egyetlen, és az sem biztos, hogy az jár legközelebb az igazsághoz. Ha arra hivatkozol, hogy a tudósok többsége ezt vallja, vagy találja a leghelytállóbnak, akkor egy egész értelmes kis eszmecsere is kialakulhatott volna, de mivel arra hivatkozol, hogy a hozzászólásom "mint kiderült téves", így semmi más cél nincs, mint a másik véleményének sárba tiprása. Bunkóság...
sz4bolcs
Nem tudom pl, ha én mondjuk, mint szociális munkás hozzásegítek embereket a produktív munkához a társadalomba való integrálással, akkor én kitõl fogom kapni ezeket a juttatásokat? Hogy fog megjelenni a pénztárcámban?

A rendõrség vajon kinek az igényét elégíti ki? Tiédet, az enyémet? Én tudnék járni két securityval is az oldalamon, 170-nel a közutakon részegen bedrogozva, nincs szükségem arra, hogy a fakabát beleszóljon. Úgyhogy nyilván nem az enyémet. Valószínüleg csak azért vannak, hogy gátolják az én kibontakozásom.

Ezt láthatod az utcán is és a szomszédba is. Sõt gondolom ha a szomszédnál látod akkor még jobban ösztönöz mint ha a TV-ben látod. 😊

Kölönben nem hiszem, hogy az a 90% reklám ami szappan, mosogatószer, intímbetét stb. valamire komolyan ösztönöz 😊

na lépek, este jövök és mindenkit kiosztok😄

Gracie Barra

Én azért választottam a képviselõket, hogy megakadályozzák az útonállókat nem pedig azért, hogy õk legyenek az útonállók. Az állam dolga, hogy segítsen megvédeni az életem és a tulajdonom. Itt vége a mesének. Ha valaki az utamban áll és veszélyezteti az életem, vagyonom ez ellen kell az államnak fellépnie. PONT. Én nem azért választom a képviselõket, hogy az életemet irányítsák hanem azért, hogy megakadályozák hogy valaki az életemet irányítsa (rajtam kívül). Az állam dolga, hogy biztosítsa a feltételeket, p, hogy két és több ember önnálóan és önkéntesen egymás között éljen, kereskedjen és munkamegosztásal boldoguljon, úgy, hogy ne sértsék másik ember vagyonát és életét. Semmi más.

Értemén, szép játékszer ez nekik. De nem minden hitel ilyen. Sõt... Fõleg nem a cégek szintjén.

Gracie Barra

Értem: ha #28-ban - mint kiderült, tévesen - beszólsz egy antropológusnak, akkor az csak privát vélemény, de ha utána valaki neked szól be és korrigál, az agresszív seggfej. Pedig az interaktív média nem arról szól, hogy minden hozzászólást angyalok kara és halk hozsánna kísér. Nem is értem, hogy minek írogatsz fórumokba, inkább rajzolj filctollal a monitorra, ott nem fenyegeti az a veszély, hogy más is kifejti a véleményét.

Elismerem, gyakran agresszív a stílusom, de amikor végiglapozok egy-egy itteni cikk hozzászólásain, miután kiröhögtem magam, elfáradok, és a századik címeres ökörség láttán már gyilkos hangulatban szólok hozzá. Pedig minden itteni fórumozóban értékelem, hogy érdeklõdik és van véleménye, ami nem mondható el a világ nagyobbik részérõl. Próbálok kicsit formálni a véleményeken és hagyom, hogy az enyémet is formálja az övék; néha sikerül, néha nem. Közben pedig mindannyian tanulunk valamit.

Fáj a fogam az új plazmára. A szép kocsikra. Próbálok több pénzt keresni, hogy meglegyenek.

Gracie Barra

És ha nem lenne reklám akkor mit csinálnál a pénzeddel zsákba tartanád? Ha van pénzed mész elkõlteni PONT. Ha van reklám ha nincs. A reklám csak segít, hogy eldöntsd, hogy itt költöd e el a pénzed, vagy ott, hogy ezt veszel e vagy azt. Ha nincs pénzed semilyen reklám sem fog rávenni, hogy vegyél valamit.

Ami a hitelképzést illeti, csak annyit, hogy az USA és az EU csak az idén eddig 300 milliárd dollárt fecskendezett a pénzügyi piacra ilyen hitelként ami nem éppen elenyészõ ugye, de ehhez még oda kell tenni azt az 1000 milliárdot amit bedobtak a rendszerbe nem pénz formájában hanem bondok formájában amivel a költségvetési hiányt tapasztják és ez nem más mint hitel, csak nem direkt dollár vagy euró hanem megfelelõ összegnek megeggyezõ papir (fedezék nélküli).

Pénzben ingyen.
Igen, választhatsz. Bekötöd 2000ért az ejcsbiót, vagy 0Ft + reklámért az ertéelt.
És lehet neked telik rá, de más nem, csak a kényszerû reklámnézés marad, mint fizetõeszköz.

Gracie Barra

Fillérekért kapsz egy olyan sárgakabátot. Abból egy doboz C-vitamint sem kapsz.

"Mi az ami alapján neked vagy valaki másnak joga van meghatározni hogy nekem felnõtt embernek mi a jó és mi a jobb?"
Ezért választottad a képviselõket, hogy levegyék a válladról az iylen döntések terhét. (most a demokrácia alapjairól beszélek, nem az aktuálpolitikáról)
Többek között az ehhez hasonlóakat, amikor a saját önzõ érdeked a többiek fölé helyezed, pedig a társadalom sokkal jobban jár, ha nem eszerint dönt.
Másrészt, a felnõttség is relatív. Pl látszik, hogy te ebben a témában nem döntöttél volna okosan, és lehet holnap el is ütnek a gecibe. De nem, mert van aki elõre gondolkodott helyetted😊 És ez neked kb semmibe sem kerül gyakorlatilag.
ugyanúgy, mint az öv.

Gracie Barra

Biztos vagy benne, hogy ingyen nézed a TV-t? Ha mondjuk csak napi 5-6 percet látsz reklámot az évente 4 munkanap, ez neked ingyen van. Az idõ az nincs ingyen, ha elpazarolják az idõmet olyan dologra amelyre nekem nincs igényem akkor ez nem tudom miért lenne jó. Nem létezik ingyen ezt már elmondtam az elején, csak más úton fizettetik meg veled, vagy valaki másal.

Na jó ne vidd túlzásba ezt a nemfedezett hitel dolgot. Lehet létezik, de alapvetõen nem erre épül.
Általában nem hitelbõl reklámozik senki. Sõt akinek van esze semmilyen napi mûködést nem fedez hitelbõl, mert nincs értelme, nem lehet belõle kijönni. Egyes nagyberuházások azok, amikre hitelt szoktak fölvenni. Ami miatt jó is, mert enélkül nem valósulhatna meg.

A reklám meg nem konkrétan növeli a gazdaságot, hanem elsõsorban pörgeti. Mindenki megy újabb és újabb cuccot venni. Épp megveszed a telefont, de a reklám miatt csorog a nyálad a mégjobbra és ha megteheted már mész is a boltba. És ez létezik, saját szememmel látom. Pontosan tudom, hogy sokaknak eszükbe nemjutna megvenni, ha nem tolnák az orra elé.
Márpedig így mindent az ember orra elé tolnak, és az emberi pszichológiából következik, ahogy ami karnyújtásnyira van, azért odanyúlsz.
TÉNY hogy nem csak azt veszik meg, amire szükségük van, hanem minden szart amit megkívánnak, csak mert látnak egy REKLÁMOT.
(nem mondom h ez így jó, de a mai gazdaság így mûködik)

Gracie Barra

Nem mondtam, hogy ha az orvoságkutatásba fektetnék akkor lehet, hogy több életet mentenének meg? és stb. De ez egyáltalán nem fontos mert erre nincs kielégítõ válasz. Különben nem válaszoltál a kérdésemre...

"Mi az ami alapján neked vagy valaki másnak joga van meghatározni hogy nekem felnõtt embernek mi a jó és mi a jobb?"

Mondom a nagyátlagot nézd, ne magad. A nagyátlan lusta utánajárni.
Amúgy a reklám miatt nézed gyakorlatilag ingyen a tévét, ezt ne felejtsd el😊
(Hog yez jó vagy sem, más kérdés😄😄😄)

Gracie Barra

Ha igényem van erre az útra akkor igen, ha nincs igényem akkor minek fizessek? Ha elùg embernek igénye van rá akkor meglesz az út ha meg nem akkor nincs szükség az útra. Ne felejtsd el, hogy az igény kielégítése az erõforrásoktól függ.

Na épp ezért kell az állam, mert te magadtól nem leszel hajlandó, de a te életedet menti meg, + akár azét is aki elütne ha nincs rajtad. (de minimum egy jónagy kártól)

Gracie Barra

Nincs a reklámmal semmi baj, ha valós pénzel van finanszírozva. De ha a nagycég milliárdokat kap hitelbe reklámozásra a kiscég pedig nem akkor a reklám oda vezet, hogy a nagycég mértéktelenül több reklámot terjeszt elébünk mint a kiscég és ez idõvel akár a nagycég monopólhelyzetéhez is vezethet vagy ami valószínûbb oligopoliához (néhány nagycég ossza meg a piacot). Ez szintén nem a szabadpiac eredménye. Különben a reklám nem növeli a gazdaságot a reklám miatt nem veszel több árút szolgáltatást, a reklám csak arra szolgál, hogy ne a X termékét vedd meg hanem az enyémet. Akinek nagy hatalma van a reklámozásra (fedezetlen hitel által) az kisajátithatja magénak a piacot. Ha reális forrásokból finanszírozod a reklámot akkor nem tudod a másikat kiszorítani, csak esetleg magadnak 1-2%-al nagyobb piacot mondhatsz mint reklám nélkül, az aki meg nem fektet reklámba az 1-2% al kisebb piacot. A jalanlegi világban viszont nem ez a helyzet, jelenleg nem állítanám, hogy a reklám produktív, mert nem igényeket elégít ki, hanem mások által finanszirozott elõnyhöz vezeti a hatalomnak legfontosabb játékosait.

dronkZero
"1. Lehet hogy te okos, tudatos fogyasztó vagy, de a legtöbben nem,"

Na ja. De ez fejleszthetõ, és fejlõdik is. Vagy elõrelátó vagy, vagy benne van a pakliban, hogy csalódás ér. Sok csalódás után elõrelátó leszel.

"2. Reklám nélkül sok dologról nem is tudnád hogy létezik. De legalábbis nagyságrendekkel lassabban jutna el hozzád az infó. Ha látod a reklámban, te már rég boldog használója leszel a (mondjuk most pl tényleg jó minõségû) terméknek, amikor egyébként csak az elsõ információmorzsák jutnak el hozzád."

Kérdés, hogy mit tekintünk reklámnak. Részemrõl a fizetett reklám ellen vagyok. Az nem zavar, ha azt mondod, hogy "vettem egy XY márkájú valamit, és az milyen frankó/mekkora szar". Az, hogy a város tele van bénábbnál bénább óriásplakátokkal, hogy a tévébõl vastagon ömlik a szar, már inkább.

Információt bárhonnan máshonnan is kaphatsz a termékekrõl. A reklám már csak konkretizál egy bizonyos terméket. Nem az információ szórása a célja.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

"A zöld mellénytõl neked meg igenis jobb lesz. Akkoris ha nyûg felvenni."

És ezt hogy számítottad ki? Mi az ami alapján neked vagy valaki másnak joga van meghatározni hogy nekem felnõtt embernek mi a jó és mi a jobb?

dronkZero
Ööö, az elsõ dolog, amire a témában reagáltam, az tõled volt, azért ment a válasz neked...

Ja, ezzel tisztában vagyok, csak kicsit csapongok az általánosságok és a magyar helyzet közt, és néha nem egyértelmû, hogy mire célzok épp.

A bürokrácia tekintetében a magyar helyzetre gondoltam, azért írtam, hogy a tizede is elég lenne. Nyilván van olyan hely a világon, ahol épp csak egy kicsit vízfejûbb a dolog a minimálisan szükségesnél, és akkor ott nem egy nagyrészt mesterséges igényeket kielégítõ felesleges kolonc. De itt igen.
És van, ahol nem ennyire körülményes az egész.

Na meg persze a politikus réteg is a bürokrácia része, õk meg a saját finanszírozásukról és mûködésükrõl döntenek. Így soha nem lesz hatékony a dolog, nem érdekük. Erre láttok megoldást? Mert én nagyjából csak a polgárháborút, politikusok villanyoszlopra húzását, ilyesmit. (Ha már messzire kanyarodtunk az eredeti témától...)

Amúgy észrevettétek milyen jó kis ONTOPIC beszélgetést folytatunk?😄

Gracie Barra

És igenis feltüzeli az emberek vágyait a reklám. Egyébként eszembe nem jutna egyes dolgokat megvenni, de annyit látom a tévében (pszichológia), hogy csorog a nyálam. (az ember nagy átlagban ilyen).
Ez tény, ki van mérve.

Gracie Barra

1. Lehet hogy te okos, tudatos fogyasztó vagy, de a legtöbben nem,
2. Reklám nélkül sok dologról nem is tudnád hogy létezik. De legalábbis nagyságrendekkel lassabban jutna el hozzád az infó. Ha látod a reklámban, te már rég boldog használója leszel a (mondjuk most pl tényleg jó minõségû) terméknek, amikor egyébként csak az elsõ információmorzsák jutnak el hozzád.

Gracie Barra

dronkZero
"Ha nincs marketing, lehet nem is akarsz marhanagy plazmatévét venni majd, hanem elég a sima. Nem is tudnál róla milyen lehetõségek vannak.
És ha nem veszed meg a plazmát, a gazdaságnak annyi."

Nem, ez így nem igaz. Elvben oké, de a gyakorlatban nem így mûködik.
Bemegyek a hülyeazértnemvagyokba. Azanyád, mekkora tévé! Kell! Megveszem.
Azt vettem, amelyiket reklámozták? Hát a franc se tudja, de jó eséllyel nem. Tehát a reklám felesleges volt, és amit vettem, az jó eséllyel egy nem reklámozott, "átlag" plazmatévé.

De van még egy oka a "marketingellenességemnek": kontraszelektív. Amelyik terméket reklámozzák, annak az árába ezt szépen beépítik. Tehát drágább lesz. És ha két termék ugyanolyan minõségû és ugyanazt tudja, akkor az olcsóbbat veszem.
Ugyanez a helyzet a márkákkal, az "arculatépítéssel".

Ja egy ideális világban így lenne. De te befizetnél 60e FT-ot, hogy legyen autopálya a balcsi és horvátország között?
Az emberek önzõ dögök, és rövidlátóak. Gátat sem fognak építeni. Fõleg h büdös életben nem jönne össze az a tõke az állam nélkül.

Gracie Barra

Miért gondolod, hogy az állam az árvíz elõtt építette meg a gátat? Na most két dologra muszáj odafigyelni az elsõ, hogy van e igény valamire, a másik, hogy rendelkezünk e erõforrásokkal, hogy ezt az igényt kielégítsük. Amikor elég errõforrás összegyül akkor az emberek megépítik a gátat (ha igéyn van rá), állam nélkül is. Igény van az AIDS-et gyógyító orvoságra, igény van egy tiszta energiaforrásra, igény van számtalan dologra, és mégsem "építi" fel az állam, mert nincs erõforrás. Ha meglesz az erõforrás akkor meglesz az AIDS orvosság a tiszta energiaforrás és a többi is állam nélkül még jobban. Persze most hogyan dönt az állam, hogy mi a fontosabb az AIDS elleni orvosság vagy a tiszta energiaforrás, az út a ház a fejem felé vagy a gát. 300 évvel ezelõtt az embereknek nem volt elég erõforrásuk hogy elegendõ eledelt termeljenek, házuk sem volt akkor mi a fenébõl építettek volna gátat. Amikor erre megszületett az erõforrás (felhalmazódott a tõke) akkor már jobb befektetés volt számukra gátat építeni mint a házat feláldozni ézért épült meg a gát. Nem az állam építette, hanem az emberek, csak úgy történt, hogy az állam a saját érdemének nevezte, de az állam nem csinálhat semmit az emberek azok akik ezt megcsinálik. Szabad piacon jelenkezne valaki aki azt mondaná, hogy 100 dollárból építek gátat, emberek gondolkozzatok, mi a jobb, hogy most 100 dollárt adjatok nekem és gát legyen, vagy hogy holnap elusszon az 50000 dolláros házatok vagyonotok... és hidd el az emberek gátat építenének éppen úgy ahogy biztosítót fizetnek. És ha az emberek nem építenék valami csóda módon akkor a biztósító építene mert nem érdeke neki, hogy holnap elússzon a város.

Igény nem egyenlõ a vággyal. Igény az, amitõl neked jobb lesz.
A háborúban mindenkinek csak rosszabb lesz, ez tény. Csak és kizárólag az értékeket rombolja. De amíg idióták vannak, háború is lesz.
A zöld mellénytõl neked meg igenis jobb lesz. Akkoris ha nyûg felvenni.

Gracie Barra