Gyorsul az emberi evolúció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Gracie Barra
Gracie Barra
Csak próbáltam párhuzamot vonni a kötelezõ befizetésekkel.
Miért vonják le a fizetésbõl azt, amit az ember maga is félre tudna rakni, vagy befektetni? De szerintem nem az elvvel van a gond, hanem egyszerûen rossz helyre megy és bután, na meg a mértékkel.
Elég lenne csak azoknak fizetniük a rendõrségnek, akiknek a vagyona veszélyben forog. És mint tudjuk, ilyenekbõl egyre kevesebb van.
Gracie Barra
Gracie Barra
Jó oké, a RENDÕRÖK MÁR MIóta Korruptok baszod.Hagyjad már a dumát.Egyébként Black..Te már lehet, hogy láttad, de ajánlom a Sicko cimû filmet, ennyit errõl...Persze abban is papolnak a demokráciáról, de..na mind1, sztem komoly.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Aztán megszólal bennem egy hang: mint pl. az egészségügy, vagy a rendõrség.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
-Ha nekem ilyen igényem van, meg tudom oldani saját hatáskörben. Aztán aki akar, az fizessen a rendõrök után, de ne legyen kötelezõ.
Ugynígy az önkéntes adományokra.
A bajok a többivel vannak. Akinek csak nehézségei vannak azt segíteni kéne újra hasznos taggá válni, nem pedig szintén eltartani (max ideiglenesen).
Aki meg nem is akar hasznos tag lenni az dögöljön éhen. (többszázezres rétegrõl van szó, már ez megdobná az állami költségvetést😊)
Gracie Barra
Gracie Barra
Ez szimplán egy mellékhatás, egy ilgen komoly mellékhatás.
Gracie Barra
Viszont a szociális munka az legyen önkéntes adományokból és ne az állam dolga legyen, hanem elsõsorban a család, barátok, vallási szervezetek dolga. Sajnos egy olyan világot csináltunka amelyben a család sem törõdik más a nem éppen szerencsés családtaggal, könyebb azt mondani fizetem az adót és majd törõdjön vele az állam. Segíteni másokon mindég jó dolog, segíteni az embereket, hogy a társadalomba illeszkedjenek és megtalálják a helyüket mindég produktív dolog, csak ezt nem az államnak kell végeznie, ha ezt átengedjük az államnak, napról napra kevésbé leszünk emberek, napról napra gyengül az emberek közötti emberi kapcsolat, nem csak ismerõsõk hanem ma már sajnos a családtagok között is.
magánbiztosítók
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
A rendõrség vajon kinek az igényét elégíti ki? Tiédet, az enyémet? Én tudnék járni két securityval is az oldalamon, 170-nel a közutakon részegen bedrogozva, nincs szükségem arra, hogy a fakabát beleszóljon. Úgyhogy nyilván nem az enyémet. Valószínüleg csak azért vannak, hogy gátolják az én kibontakozásom.
Kölönben nem hiszem, hogy az a 90% reklám ami szappan, mosogatószer, intímbetét stb. valamire komolyan ösztönöz 😊
Gracie Barra
Gracie Barra
Elismerem, gyakran agresszív a stílusom, de amikor végiglapozok egy-egy itteni cikk hozzászólásain, miután kiröhögtem magam, elfáradok, és a századik címeres ökörség láttán már gyilkos hangulatban szólok hozzá. Pedig minden itteni fórumozóban értékelem, hogy érdeklõdik és van véleménye, ami nem mondható el a világ nagyobbik részérõl. Próbálok kicsit formálni a véleményeken és hagyom, hogy az enyémet is formálja az övék; néha sikerül, néha nem. Közben pedig mindannyian tanulunk valamit.
Gracie Barra
Ami a hitelképzést illeti, csak annyit, hogy az USA és az EU csak az idén eddig 300 milliárd dollárt fecskendezett a pénzügyi piacra ilyen hitelként ami nem éppen elenyészõ ugye, de ehhez még oda kell tenni azt az 1000 milliárdot amit bedobtak a rendszerbe nem pénz formájában hanem bondok formájában amivel a költségvetési hiányt tapasztják és ez nem más mint hitel, csak nem direkt dollár vagy euró hanem megfelelõ összegnek megeggyezõ papir (fedezék nélküli).
Igen, választhatsz. Bekötöd 2000ért az ejcsbiót, vagy 0Ft + reklámért az ertéelt.
És lehet neked telik rá, de más nem, csak a kényszerû reklámnézés marad, mint fizetõeszköz.
Gracie Barra
"Mi az ami alapján neked vagy valaki másnak joga van meghatározni hogy nekem felnõtt embernek mi a jó és mi a jobb?"
Ezért választottad a képviselõket, hogy levegyék a válladról az iylen döntések terhét. (most a demokrácia alapjairól beszélek, nem az aktuálpolitikáról)
Többek között az ehhez hasonlóakat, amikor a saját önzõ érdeked a többiek fölé helyezed, pedig a társadalom sokkal jobban jár, ha nem eszerint dönt.
Másrészt, a felnõttség is relatív. Pl látszik, hogy te ebben a témában nem döntöttél volna okosan, és lehet holnap el is ütnek a gecibe. De nem, mert van aki elõre gondolkodott helyetted😊 És ez neked kb semmibe sem kerül gyakorlatilag.
ugyanúgy, mint az öv.
Gracie Barra
Általában nem hitelbõl reklámozik senki. Sõt akinek van esze semmilyen napi mûködést nem fedez hitelbõl, mert nincs értelme, nem lehet belõle kijönni. Egyes nagyberuházások azok, amikre hitelt szoktak fölvenni. Ami miatt jó is, mert enélkül nem valósulhatna meg.
A reklám meg nem konkrétan növeli a gazdaságot, hanem elsõsorban pörgeti. Mindenki megy újabb és újabb cuccot venni. Épp megveszed a telefont, de a reklám miatt csorog a nyálad a mégjobbra és ha megteheted már mész is a boltba. És ez létezik, saját szememmel látom. Pontosan tudom, hogy sokaknak eszükbe nemjutna megvenni, ha nem tolnák az orra elé.
Márpedig így mindent az ember orra elé tolnak, és az emberi pszichológiából következik, ahogy ami karnyújtásnyira van, azért odanyúlsz.
TÉNY hogy nem csak azt veszik meg, amire szükségük van, hanem minden szart amit megkívánnak, csak mert látnak egy REKLÁMOT.
(nem mondom h ez így jó, de a mai gazdaság így mûködik)
Gracie Barra
"Mi az ami alapján neked vagy valaki másnak joga van meghatározni hogy nekem felnõtt embernek mi a jó és mi a jobb?"
Amúgy a reklám miatt nézed gyakorlatilag ingyen a tévét, ezt ne felejtsd el😊
(Hog yez jó vagy sem, más kérdés😄😄😄)
Gracie Barra
Gracie Barra
Na ja. De ez fejleszthetõ, és fejlõdik is. Vagy elõrelátó vagy, vagy benne van a pakliban, hogy csalódás ér. Sok csalódás után elõrelátó leszel.
"2. Reklám nélkül sok dologról nem is tudnád hogy létezik. De legalábbis nagyságrendekkel lassabban jutna el hozzád az infó. Ha látod a reklámban, te már rég boldog használója leszel a (mondjuk most pl tényleg jó minõségû) terméknek, amikor egyébként csak az elsõ információmorzsák jutnak el hozzád."
Kérdés, hogy mit tekintünk reklámnak. Részemrõl a fizetett reklám ellen vagyok. Az nem zavar, ha azt mondod, hogy "vettem egy XY márkájú valamit, és az milyen frankó/mekkora szar". Az, hogy a város tele van bénábbnál bénább óriásplakátokkal, hogy a tévébõl vastagon ömlik a szar, már inkább.
Információt bárhonnan máshonnan is kaphatsz a termékekrõl. A reklám már csak konkretizál egy bizonyos terméket. Nem az információ szórása a célja.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
És ezt hogy számítottad ki? Mi az ami alapján neked vagy valaki másnak joga van meghatározni hogy nekem felnõtt embernek mi a jó és mi a jobb?
Ja, ezzel tisztában vagyok, csak kicsit csapongok az általánosságok és a magyar helyzet közt, és néha nem egyértelmû, hogy mire célzok épp.
A bürokrácia tekintetében a magyar helyzetre gondoltam, azért írtam, hogy a tizede is elég lenne. Nyilván van olyan hely a világon, ahol épp csak egy kicsit vízfejûbb a dolog a minimálisan szükségesnél, és akkor ott nem egy nagyrészt mesterséges igényeket kielégítõ felesleges kolonc. De itt igen.
És van, ahol nem ennyire körülményes az egész.
Na meg persze a politikus réteg is a bürokrácia része, õk meg a saját finanszírozásukról és mûködésükrõl döntenek. Így soha nem lesz hatékony a dolog, nem érdekük. Erre láttok megoldást? Mert én nagyjából csak a polgárháborút, politikusok villanyoszlopra húzását, ilyesmit. (Ha már messzire kanyarodtunk az eredeti témától...)
Gracie Barra
Ez tény, ki van mérve.
Gracie Barra
2. Reklám nélkül sok dologról nem is tudnád hogy létezik. De legalábbis nagyságrendekkel lassabban jutna el hozzád az infó. Ha látod a reklámban, te már rég boldog használója leszel a (mondjuk most pl tényleg jó minõségû) terméknek, amikor egyébként csak az elsõ információmorzsák jutnak el hozzád.
Gracie Barra
És ha nem veszed meg a plazmát, a gazdaságnak annyi."
Nem, ez így nem igaz. Elvben oké, de a gyakorlatban nem így mûködik.
Bemegyek a hülyeazértnemvagyokba. Azanyád, mekkora tévé! Kell! Megveszem.
Azt vettem, amelyiket reklámozták? Hát a franc se tudja, de jó eséllyel nem. Tehát a reklám felesleges volt, és amit vettem, az jó eséllyel egy nem reklámozott, "átlag" plazmatévé.
De van még egy oka a "marketingellenességemnek": kontraszelektív. Amelyik terméket reklámozzák, annak az árába ezt szépen beépítik. Tehát drágább lesz. És ha két termék ugyanolyan minõségû és ugyanazt tudja, akkor az olcsóbbat veszem.
Ugyanez a helyzet a márkákkal, az "arculatépítéssel".
Az emberek önzõ dögök, és rövidlátóak. Gátat sem fognak építeni. Fõleg h büdös életben nem jönne össze az a tõke az állam nélkül.
Gracie Barra
A háborúban mindenkinek csak rosszabb lesz, ez tény. Csak és kizárólag az értékeket rombolja. De amíg idióták vannak, háború is lesz.
A zöld mellénytõl neked meg igenis jobb lesz. Akkoris ha nyûg felvenni.
Gracie Barra