57
-
Lami #57 A sztorit nem ismertem előtte, de így elsőre egyedi és izgalmas volt. De mivel fantasy rajongó vagyok, ez nem is olyan meglepő. A grafika pedig egyszerűen gyönyörű, természetesen voltak benne hibák, de akkor is überelte az Advent Children-t (pedig fanatikus Japán rajongó vagyok, tehát elfogult [amúgymeg az AD-nek akkor meg aztán pláne gyengus volt a sztorija, elvont történet-szerető létemre]), a szereplők mimikája iszonyat kifejező volt (kivéve talán a nőkét).
De összegzésként szerintem ez egy remek film, minden fikázás ellenére. -
emp #56 Na ez RealD technika tényleg visszahozhatja a mozibajárást. Nagy élmény volt. a benzinpénzről annyit, hogy ha kocsival mész 300 kilóméterről, akkor meg kell 4 haverral tölteni és rögtön csökkennek a költségek. De persze kifogás mindíg van. Nincs lehetetlen csak tehetetlen... Így tényleg a "kiválasztottak" filmje marad, de nem a pestieké, hanem azoké akik veszik a fáradságot és elmennek megnézni. (ja hogy ne érje szó a ház elejét én Pannonhalma mellöl mentem fel...) -
mikrofonhead #55 Nah én is eljutottam végre a moziig és megnéztem.Hát le esett az állam meg kell mondjam.Még el se kezdődött már volt egy kis előzetes ami hihetetlen volt.Szabályosan lenyűgözött és bár nekem a székek kicsit kényelmetlennek tűntek és a mögöttem ülő telefonjának folyamatos rezgése se okozott túl sok örömöt még így is azt mondom, hogy kabát sapka sál föl és irány a mozi mert bár a film maga elég lapos és a sztori se egy Gyűrűk Ura de érdemes, sőt mitöbb Kötelező megnéznie mindenkinek.A magas ár ellenére is úgy gondolom, hogy megérte és várjuk a következő 3D-s filmet! :) -
#54 Szemüvegesek hogy tudják megnézni a 3D változatot? Ráhúzzák a 3D-s szemüveget?:) -
#53 Az ország gazdasági helyzetét nézve erre elég kicsi az esély... -
WiLDoR #52 picsbe, szóval ezt megint csak a pestiek élvezhetik majd :( -
#51 Ez most csak egy kuriózum még, így nem is lehet rentábilis. mivel nincs elég filmkínálat, de ha az lesz, terjedni is fog. -
morden #50 Knightbali:
Így van ,de ez már a moziláncok baja , hogy pestre koncentrálnak mindent , pedig van mondjuk 5-6 millió ember akinek messze van Pest egy mozihoz, majd rájönnek , hogy butaság őket kihagyni és csak a Pestiekre (meg a Budaiakra :D) koncentrálni mindent ... -
Gathavor #49 A Halálszárnyról rohadt jó filmet lehetne csinálni. Nem olyan Eragon-szerű gyerekmesét hanem egy tényleg rendes sárkányos varázslós filmet. -
knightbali #48 "Már csak jó filmek hiányoznak és megújul a mozi , mint a színesfilmeknél "
Jah, meg minden nagyvárosba minimum 1 ilyen mozi... -
morden #47 Megnéztem ma a filmet 3D-ben , lehengerő látvány volt , végre mozi a mozi , érdemes beülni a filmre , még akkor is ha hangosan csörög az előttemlévő telefonja , mert annyi kultúra már nem szorult bele , hogy moziba lehalkítsa :P
Apróbb hibák akkor voltak számomra, amikor a főhős háta mögül láttam az eseményeket , az elől lévő alak éles volt meg minden , de a főhös kissé homályos , ez lehet az agyam hibája :D Jah és végre végre levegőben repülés (sárkányon) tényleg olyan rézés mint a repülés , meg a felém meredő dárda áhhh frenetikus ( igen a technika kiszúrta a szemem :D)Szerintem ez lesz a jövő , mivel nem mindnenkinek van 85 ezer dollárja , hogy ilyen berendezést vegyen , ezért ismét az embert moziba fog járni és nem otthon fogja megnézni dvd-n a cuccot, jah és hiába ..nem lesz érdemes letölteni a 3d-s filmet a netről ,mert csak moziban lesz 3d :D
Már csak jó filmek hiányoznak és megújul a mozi , mint a színesfilmeknél
-
#46 Akár. Bár szerintem pl. egy Baldur's Gate-ben, vagy Dragonlance-ben több lehetőség van... igaz mind2 eléggé monumentális (talán, ha nehezen is de BG-et lehetne belesűríteni 1 trilógiába). Persze ezek eléggé "réteg" cuccok, nem olyan populáris mint Gyűrűk Ura és nincs is annyira agyonsztárolva. Ezért egyre kisebb az esély arra hogy lesz ebből vmi... -
#45 warcraftot kellene már megcsinálniuk...kb 6 részesre bontva.
Minden storyt beletéve, kezdve a WarIII + TFT, a sok könyv, pl: Ősök háborúja...Halálszárnyról+ a sárkányok storyja, Thrallról, gyűlölet kora, utolsó őriző...
Lehet több lenne mint 6 rész, de ha Harry a portás több részt megélt, ez sztem mindent vinne...
Tőllem kosztümös is lehet mint a gyűrűk ura, de a sok magic effekt miatt animácion nagyobbat szólna.
UF :) -
juharfalvi #44 A film szerintem egész jó "normál" filmként is. 3D környezet vesz körül mindenhol, tehát önmagában ettől nem lennék elájulva... :)
-
dondore #43 Akkor egyszerűen csak különbözik az ízlésünk :)
Nem mondom, vannak jó kritikák, de a pontok szerint kiosztott sorrend az pl egy teljes káosz. -
#42 Igen, mivel sok hozzám hasonló halandó írja meg ott a véleményét a filmről, ami olykor ien tanulságos tud lenni. -
dondore #41 és neked az imdb mérvadó???
lol -
dondore #40 über a látvány. amikor repült a dárda, majdnem be...tam :D
korrekt, h a főszereplő nem 100% pozitív.
csöpögős, de nem a megszokott. szal 8/10 -
Anteris #39 csak tudnám, hogy miért bandzsák mindig a cg-figurák. Minden filmben kersztbe áll a szemük -
#38 "A 300 nyomdokain érkező Beowulf brutális animációt és állkoppantó háromdimenziós élményt kínál a kiválasztottaknak. A többiek le vannak ejtve."
Hmm, akkor elég sokan le vannak ejtve. Elég csak elolvasni az imdb-n a kommenteket: 1 agyondícsérésre jut 1 szétoltás. Kezdve a bugyuta történettől az eredeti beowulf legenda sárbatiprásáig a filmről többségben negatív kritikák hangzottak el. A technikai háttér, nos az számomra más tészta. Nem fogok egy filmet csak amiatt megnézni. Majd ha kijön egy tényleg jó film, akkor jöhet a RealD is. Addig pedig kőkorszak ftw :D -
knightbali #37 "menjetek moziba, mert ez az élmény nem érdemes kihagyni."
Fizeted a 300km-es út benzinköltségét? XD
-
#36 ja, ha már "reklám".
IMax mozi is nyíil egy január végén avgy februárban asszem....
különbségek:
RealD - Imax
digitális - analóg(filmszalagról megy)
átlagos vászonméret - 7 emeletes vászon:D
sajnos a digitális lejátszás moziban még picit gyerekszinten van... így a RealD filmeknél a gyors mozgások picit ugrálnak.. alig észrevehetően... -
#35 erre reagálnék picit.
egy 3D-s képalkotáshoz 2 képre van szükség. 1 amit a jobb szem lát, és 1 mait a bal szem lát. ebből jön a 3d-s "feeling".
ez régen úgy volt megoldva, hogy az RGB színvilág 3 komponense küzül az kettőt a két szem között osztottak el(főleg piros-kék). Rettenetes volt az eredmény. a 3D-s feeling ugyan megvolt, de mindne más.... a szemet husszútávon tönkrevágja az ilyen.(5-6 perces animációknál nem is nagyon voltak hosszabbak).
Ellenben az új polárszűréses technika(imax/realD) bonyolultabb ugyan, de szemkímélő. Itt egész máshogy van megoldva minden. Itt egyszerre 2 projektorról megy a film(1 projetor 2 lencsével). Az egyik lencse a jobb szemben a másik lencse a bal szemnek sugároz. Csakhogy mindkét képet látja mind2 szem... ezért vannak a fények polárszűrve. Az egyik fényt vízszintesen, a másikat függőlegesen polárszűrik, és a szemüvegek szűrője mindkét szem számára kiszűri azt, amelyiket nem szabad látnia.
ebből jön a szemkínélő 3d-s látvány. (persze ha elmebajos sebességgel mozog a file, az már nem olyan szemkímélő, de ezt előzőüzimben írtam már).
Lényeg a lényegben: Egy TV nem képes kétféle polarizált fényt kiadni. Projektor se(csak itt kombinálni lehet kettőt:D). Biztos vagyok benne, hogy ez nem lesz mindig így. Sőt... biztos vagyok benne, hogy nagyon hamar lehet majd 3D-képes megjelenítőet kapni(hisz ha igény van, akkor megcsinálják). De előbb moziban kell sikert aratni, attól lesz igény.
Végszó: attól még elég messze vagyunk, hogy a praetorians-on vagy az nCore-on RealD kategória is legyen.... menjetek moziba, mert ez az élmény nem érdemes kihagyni.
UI: ehhez 2 egészséges szemre van szükség... ez van.... (epilepsziások hátrányban).. nem mindenkinek való ez a rajta dolog.... -
#34 maga a file erős közepes. szép 3d, szép modellezés. szinte tökéletesen átjöttek az érzelmek a karakterek arcairól.
nekem az volt a gondom, hogy a shaderek túl fényesek voltak(igen, így lehetett mindent szépen látni, de nem volt valóságos. a valóságban több a sötét és a fekete. íy szebb, de kevésbé valóságos.
A történet hulla. az első 20 percből bárki levághatja a maradék 2 óra storyját.
De nem unalmas, nem elalvós. Élvezhető, de nem maradandó élmény.
Ellenben a 3D... tekintve, hogy szinte minden lehetségeset elolvastam már az imaxről meg a realD-ről, nem sejtettem, hogy EKKORÁT fog ütni... Felejthetetlen élmény. Olyan, mint ha az elejét a beowulfnak szegezett lándzsa tényleg 2 cm-re állna meg a fejedtől... hihetetlen. Maga a film effektusai is erre lettek kihegyezve.
Meg ami jó még a polarizált lencsében, hogy nem fáj tőle az ember feje. (ami azért nem teljesen igaz, mert a filmben olyan mozgások vannak, hogy ihaj. 200 km/h-s sebességell mozog a kamera, mikőzben átfut a ló lábai alatt végta közben, majd a nyílvessző útvonalát követi, de a következő másodpercben megint máshol van. és mindezt teljesen élethűen, mintha tényleg ott lenne minden.... ha velem ennyi minden megtörténne 2 óra alatt, hát a végére bizony az én szemem is jójózna... így a fejfájást nem a technika, hanem a gyors mozgások számlájára írom, hisz 3d-ben látnk mi amúgy is, de nem süvítünk az éterben 300-al:S ahhoz nincs hozzászokva a városi ember se:D)
Talán valami lightosabb 3d-s műnél a jövőben lem lesz ilyen fejfájós dolog(egy Shrek pl nem kapkodja nagyon a kamerát:D)
A film most nagy dobás a 3d miatt, de hamar süllyesztőbe kerül majd ha több ilyen is jön, mert nem nagy szám. De addig is... aki kihagyja ezt a 3D-s élmányt bánni fogja.... Komolyan.. 1750ft-ért életem leghatalmasabb moziélmányét kaptam. (még ha a film nem is volt no1) -
Hardzsi #33 Én lassan két éve hordozom a PDA-m memóriakártyáján a Mátrix mindhárom részét - a 320x240-es kijelzőre átkódolva (pontosabban:degradálva). Gagyi TN panel, fekete szín alig, hang monó, de a sztereó kimenet se jobb - szóval ilyesmire gondoltál? Tényleg nem u.az az élmény, mint a házimozin, szélesvásznon. -
onimusha #32 hát figy mivel csak EGY mozi tudja ezt miért ne lehetne leirni ? :) -
onimusha #31 huh, elöző héten sikerült megnézem, péntek reggel naivan elmentem jegyért, hogy majd du-este megnézem hát abból vas este 22:30 lett, addig kb. felváltva az első 3-4 széle épphogy nem szélén volt hely, nagyon komoly a film képi világ biztos normál 2D-ben is szép, de a 3D-s verziónál végig feszülten nézed, a story-ja szerintem nem igazán jól összerakott néha kicsit gyorsak a váltások és kuszán mesél 1-2 részt, de arra mindenképp jó ez a film ,hogy demozzák a 3D-s hosszabb filmeket, tudom van IMAX is ahol úsznak a halacskák meg lebegsz az űrbe meg mindenféle nagyon szép természet/egyéb rövidebb film, én már nagyon várom a következő realD-s filmet amit a westendbe fognak nyomni. -
morden #30 Érdekes kritika , már a címe is azt sejteti , hogy meg kell nézni , külön öröm , hogy a cikkíró leírta , hogy hol és mennyiért lehet megnézni már csak az maradt ki , hogy " most pedig reklám ...." :P
valahogy emlékeztet az a dolgo, arra amit a metróba olvastam nemrég , egy hír volt benne , hogy laptop ideális ajándék karácsonyra például nem amd procival szerelve :DDDDD) bár az sg.hu-t is ell kell tartani valahogy :D
A cikk végéről lemaradt szerintem a helyfoglalási link és egy referenciaszám , amit be kell írni , hogy az sg a jegyát 10%-át bekaszírozza :D
Egyébként köv héten megyek megnézni , úgyhogy a céljár elérte :D
-
#29 viszont nézheted bármilyen faszajó 3d-s moziban, az animáció ugyanolyan suta marad... nem a kameranézetekkel volt a gondom, hanem a mimikával, animációval, leglaábbis javarészt. Meg amúgy sem tartom rossz filmnek, nekem tetszett...
"Persze a mátrixot is lehetne fekete fehérben nézni, trükkök kivágásával, zsebtévén, 10FPS-sel, recsegős mono hanggal és óriási mozgó foltokkal a képen, de azé furi lenne..."
Azért egy multiplex beli 2d-s látványt ne hasonlítsunk már a te általad felvázolt állapotokhoz... -
#28 Egy szimpla moziban megnéztem és szar. -
GinJoe #27 szerintem ez szar film...mármint a sztori meg karakterek stb és nem a látványt húzom le mert az nem rossz még 2D-sem... Csak hát elég tré volt hogy az egész film alatt csak az mert hogy én vagyok Beowulf a király, a félisten a nagy hős...mert kb minden 3. mondat ez volt és nagyon idegesítő volt....tipikus amerikai....:):):)... andzselina dzsoli meg rohadtul nem kellet volna azzal szar felfújt pofájával, valami nőt találhattak volna helyette...hülye szilokon picsa....
Az meg már más kérdés hogy a látvány télleg nem rossz és szívesen néznék meg illen technológiával készült filmeket HA RENDES A SZTORI és télleg emberszerűen mozgatnák a figurákat..... -
#26 Tudod, vannak imax-os rövidfilmek is. NA azokat megnéznéd otthon divx-ben, váltig nem értenéd mi a faxot ájuldoznak ettől a zemberek! :D -
#25 filmről: semmi gond vele, a látvány szinte tökéletes, angelina jolie hab a tortán -
#24 nehéz lehet elhinni, de nem minden mozi rendelkezik olyan gépekkel amik le tudnák játszani a beowulfot, viszont a még így is van bevételük belőle -
#23 Áhhááá.
Értemmá.
Akkor meg a faszért vetitik 2D-ben. Fasság.
Nem is beszélve a DVD-ről, ahhoz 3D-s TV-ket fognak adni? :D -
#22 Szvsz. a maketingról annyit, hogy a trailerek alapján én nem erre számítottam. Konkrétan sokkal rosszabbat vártam és egy egész élvezhető, szórakoztató, ultralátványos filmet kaptam. Igaz, van akinek már a téma sem jönne be, de az meg ne kínozza magát. -
#21 Nos, előttem már írták, hogy ez egy 3D-s film, amit butítottak 2D-re, hogy úgy is el lehessen adni. Ennyi. De 3D-ben üt, mert hihetetlenül ügyesen használják ki az új technológiai lehetőséghet és az egész képi világ és "operatőri" munka erre épül. Persze a mátrixot is lehetne fekete fehérben nézni, trükkök kivágásával, zsebtévén, 10FPS-sel, recsegős mono hanggal és óriási mozgó foltokkal a képen, de azé furi lenne... -
#20 Én imádom az ilyen CG filmeket, de amíg nem tudnak normális sztorit/mozgást összehozni, addig nálam maradnak az ilyen Shrek és társai filmek.
Valszeg meg se nézem 3D ide vagy oda. -
#19 Amiket felsoroltál, az mind a marketing fegyverei, tehát szerintem mindnek van létjogosultsága. Minél több csőből bombáznak, annál hatásosabban vesznek rá akármire. Hogy gogyan kell kinézniük? Mindegyiknek a legjobb oldalt kell mutatniuk.Ezért néha csalódás is a film, vagy akármi más. -
#18 nyilván ez nem a száni, de azért valljátok be, csak Angelina csöcsei miatt néztétek meg a filmet ... már prerelease videókon is látható, hogy a mozgás tökéletlen, a cg engem nem szegezett a földhöz, szóval marad az emeri tényező ... valami megragad mindenki a promóban, és ezért vesz jegyet. Ez amúgy érdekes kérdés, a promó/plakát és magának a filmnek a viszonya. Mi a jó a adagolás, van e ma még létjogosultsága a plakátnak, vajon a warez verziók is egyfajta promóként foghatóak fel, a trailernek hogy kell kinéznie ?