Beowulf - Ami kötelezõ, az kötelezõ
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De összegzésként szerintem ez egy remek film, minden fikázás ellenére.
ASRock H87M - Core i5-4430 3.0GHz - SAPPHIRE HD 7850 2GB GDDR5 OC - CORSAIR Value 8GB/1600 KIT - SSD Intel 80GB SSD 320 Series - FSP FSP600-50ARN - M-Tech NOB09A-BK BLUE LED
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Így van ,de ez már a moziláncok baja , hogy pestre koncentrálnak mindent , pedig van mondjuk 5-6 millió ember akinek messze van Pest egy mozihoz, majd rájönnek , hogy butaság õket kihagyni és csak a Pestiekre (meg a Budaiakra :D) koncentrálni mindent ...
I never asked for this.
Jah, meg minden nagyvárosba minimum 1 ilyen mozi...
Apróbb hibák akkor voltak számomra, amikor a fõhõs háta mögül láttam az eseményeket , az elõl lévõ alak éles volt meg minden , de a fõhös kissé homályos , ez lehet az agyam hibája :D Jah és végre végre levegõben repülés (sárkányon) tényleg olyan rézés mint a repülés , meg a felém meredõ dárda áhhh frenetikus ( igen a technika kiszúrta a szemem :D)Szerintem ez lesz a jövõ , mivel nem mindnenkinek van 85 ezer dollárja , hogy ilyen berendezést vegyen , ezért ismét az embert moziba fog járni és nem otthon fogja megnézni dvd-n a cuccot, jah és hiába ..nem lesz érdemes letölteni a 3d-s filmet a netrõl ,mert csak moziban lesz 3d :D
Már csak jó filmek hiányoznak és megújul a mozi , mint a színesfilmeknél
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Minden storyt beletéve, kezdve a WarIII + TFT, a sok könyv, pl: Õsök háborúja...Halálszárnyról+ a sárkányok storyja, Thrallról, gyûlölet kora, utolsó õrizõ...
Lehet több lenne mint 6 rész, de ha Harry a portás több részt megélt, ez sztem mindent vinne...
Tõllem kosztümös is lehet mint a gyûrûk ura, de a sok magic effekt miatt animácion nagyobbat szólna.
UF :)
AMD 2500+, 1 GB RAM, ATI X800 Pro 256 MB
Nem mondom, vannak jó kritikák, de a pontok szerint kiosztott sorrend az pl egy teljes káosz.
lol
korrekt, h a fõszereplõ nem 100% pozitív.
csöpögõs, de nem a megszokott. szal 8/10
Hmm, akkor elég sokan le vannak ejtve. Elég csak elolvasni az imdb-n a kommenteket: 1 agyondícsérésre jut 1 szétoltás. Kezdve a bugyuta történettõl az eredeti beowulf legenda sárbatiprásáig a filmrõl többségben negatív kritikák hangzottak el. A technikai háttér, nos az számomra más tészta. Nem fogok egy filmet csak amiatt megnézni. Majd ha kijön egy tényleg jó film, akkor jöhet a RealD is. Addig pedig kõkorszak ftw :D
Fizeted a 300km-es út benzinköltségét? XD
IMax mozi is nyíil egy január végén avgy februárban asszem....
különbségek:
RealD - Imax
digitális - analóg(filmszalagról megy)
átlagos vászonméret - 7 emeletes vászon:D
sajnos a digitális lejátszás moziban még picit gyerekszinten van... így a RealD filmeknél a gyors mozgások picit ugrálnak.. alig észrevehetõen...
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
egy 3D-s képalkotáshoz 2 képre van szükség. 1 amit a jobb szem lát, és 1 mait a bal szem lát. ebbõl jön a 3d-s "feeling".
ez régen úgy volt megoldva, hogy az RGB színvilág 3 komponense küzül az kettõt a két szem között osztottak el(fõleg piros-kék). Rettenetes volt az eredmény. a 3D-s feeling ugyan megvolt, de mindne más.... a szemet husszútávon tönkrevágja az ilyen.(5-6 perces animációknál nem is nagyon voltak hosszabbak).
Ellenben az új polárszûréses technika(imax/realD) bonyolultabb ugyan, de szemkímélõ. Itt egész máshogy van megoldva minden. Itt egyszerre 2 projektorról megy a film(1 projetor 2 lencsével). Az egyik lencse a jobb szemben a másik lencse a bal szemnek sugároz. Csakhogy mindkét képet látja mind2 szem... ezért vannak a fények polárszûrve. Az egyik fényt vízszintesen, a másikat függõlegesen polárszûrik, és a szemüvegek szûrõje mindkét szem számára kiszûri azt, amelyiket nem szabad látnia.
ebbõl jön a szemkínélõ 3d-s látvány. (persze ha elmebajos sebességgel mozog a file, az már nem olyan szemkímélõ, de ezt elõzõüzimben írtam már).
Lényeg a lényegben: Egy TV nem képes kétféle polarizált fényt kiadni. Projektor se(csak itt kombinálni lehet kettõt:D). Biztos vagyok benne, hogy ez nem lesz mindig így. Sõt... biztos vagyok benne, hogy nagyon hamar lehet majd 3D-képes megjelenítõet kapni(hisz ha igény van, akkor megcsinálják). De elõbb moziban kell sikert aratni, attól lesz igény.
Végszó: attól még elég messze vagyunk, hogy a praetorians-on vagy az nCore-on RealD kategória is legyen.... menjetek moziba, mert ez az élmény nem érdemes kihagyni.
UI: ehhez 2 egészséges szemre van szükség... ez van.... (epilepsziások hátrányban).. nem mindenkinek való ez a rajta dolog....
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
nekem az volt a gondom, hogy a shaderek túl fényesek voltak(igen, így lehetett mindent szépen látni, de nem volt valóságos. a valóságban több a sötét és a fekete. íy szebb, de kevésbé valóságos.
A történet hulla. az elsõ 20 percbõl bárki levághatja a maradék 2 óra storyját.
De nem unalmas, nem elalvós. Élvezhetõ, de nem maradandó élmény.
Ellenben a 3D... tekintve, hogy szinte minden lehetségeset elolvastam már az imaxrõl meg a realD-rõl, nem sejtettem, hogy EKKORÁT fog ütni... Felejthetetlen élmény. Olyan, mint ha az elejét a beowulfnak szegezett lándzsa tényleg 2 cm-re állna meg a fejedtõl... hihetetlen. Maga a film effektusai is erre lettek kihegyezve.
Meg ami jó még a polarizált lencsében, hogy nem fáj tõle az ember feje. (ami azért nem teljesen igaz, mert a filmben olyan mozgások vannak, hogy ihaj. 200 km/h-s sebességell mozog a kamera, mikõzben átfut a ló lábai alatt végta közben, majd a nyílvesszõ útvonalát követi, de a következõ másodpercben megint máshol van. és mindezt teljesen élethûen, mintha tényleg ott lenne minden.... ha velem ennyi minden megtörténne 2 óra alatt, hát a végére bizony az én szemem is jójózna... így a fejfájást nem a technika, hanem a gyors mozgások számlájára írom, hisz 3d-ben látnk mi amúgy is, de nem süvítünk az éterben 300-al:S ahhoz nincs hozzászokva a városi ember se:D)
Talán valami lightosabb 3d-s mûnél a jövõben lem lesz ilyen fejfájós dolog(egy Shrek pl nem kapkodja nagyon a kamerát:D)
A film most nagy dobás a 3d miatt, de hamar süllyesztõbe kerül majd ha több ilyen is jön, mert nem nagy szám. De addig is... aki kihagyja ezt a 3D-s élmányt bánni fogja.... Komolyan.. 1750ft-ért életem leghatalmasabb moziélmányét kaptam. (még ha a film nem is volt no1)
xbox360+komputer
xbox360+komputer
valahogy emlékeztet az a dolgo, arra amit a metróba olvastam nemrég , egy hír volt benne , hogy laptop ideális ajándék karácsonyra például nem amd procival szerelve :DDDDD) bár az sg.hu-t is ell kell tartani valahogy :D
A cikk végérõl lemaradt szerintem a helyfoglalási link és egy referenciaszám , amit be kell írni , hogy az sg a jegyát 10%-át bekaszírozza :D
Egyébként köv héten megyek megnézni , úgyhogy a céljár elérte :D
"Persze a mátrixot is lehetne fekete fehérben nézni, trükkök kivágásával, zsebtévén, 10FPS-sel, recsegõs mono hanggal és óriási mozgó foltokkal a képen, de azé furi lenne..."
Azért egy multiplex beli 2d-s látványt ne hasonlítsunk már a te általad felvázolt állapotokhoz...
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Az meg már más kérdés hogy a látvány télleg nem rossz és szívesen néznék meg illen technológiával készült filmeket HA RENDES A SZTORI és télleg emberszerûen mozgatnák a figurákat.....
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Pszt.
Értemmá.
Akkor meg a faszért vetitik 2D-ben. Fasság.
Nem is beszélve a DVD-rõl, ahhoz 3D-s TV-ket fognak adni? :D
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Valszeg meg se nézem 3D ide vagy oda.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
ICS 4.0.4 --------------> JB 4.1.0
nem. ha megnézed, akkor látod, hogy ez egy 100%-ig 3d-re optimalizált film, amit lebutítanak 2d-re. tele van olyan beállításokkal, amik 3d-sek és 2d-ben tök értelmetlen snittnek tûnnek. (afféle fül mögötti perspektíva, elnyújtott, 3d-ben látványos, 2d-ben unalmas képek, egy csomó suhanós, "kamerába belemenõs, kilógós" kép, stb.
amúgy amerikában a film bevételének talán 35%-a jött 3d-s vetítésekbõl, nálunk úgy 25-30%-a, ami az egy mozihoz képest elég durva.
hidd el, csak idõrablás úgy megnézni. annyit nem ér a film, hogy ne 3d-be nézd.
Egyetlen moziban játszák itthon 3D-ben, világszinten sincs sztem többségben a 3D-s technika, ergo ez nem 3D-s mozifilm, csak van egy 3D-s VERZIÓJA, amiben biztos jobb (ami ugye nem meglepõ). Ha tévedek javítsatok ki.
Szal ezt a filmet is ugyan úgy lehet sztem a 2D-s társaival egyetemben értékelni, sõt kell is. :)
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
szuperfaszacsávóvagymi?!
Najó, majd megnézem, asszem jövõ héten hozzák vissza rackemet és rajta lesz ez is. :)
A kudarc az, ha meg sem próbálod.
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user