66
  • roliika
    Csak nehogy terroristák kezébe kerüljön!
  • Zoli007
    De miért éppen szilícium?
  • kvp
    "az meg, hogy elhagytak minden eredeti fényképet a holdraszállásról elég kamunak hangzik."

Megvannak a kepek. Meg az az ausztral kezikameras felvetel is, amit az egyik radiocsillagasz csapat technikusa keszitett a kontrol monitorrol. (jobb minosegu mint a tv-s felvetel, sokkal tisztabb) Le lehet tolteni az internetrol, felraktak amikor kiderult hogy letzik. A szovjeteknek is van rola egy peldanyuk, mert az o tavcsoveik is vettek az adast.

"Úgy hogy hagytak mellette egy fél űrhajót is 8D, csak hogy könnyeb legyen megtalálni"

Igen, meg jo, hogy az egyik tabla a leszalloegyseg ottmaradt vazan van elhelyezve, azt konnyu megtalalni. Egyebkent egy par regebbi foton is latszik az egyik egyseg arnyeka. (mivel lapos szogu feny eseten az arnyek hosszabb mint az egyseg ezert ez latszik meg a regi esa-s felveteleken is)

Egyebkent az uzeneteknek az is a fontossaga, hogy ha veletlenul kiirtjuk magunkat, ezek az uzenetek akkor is ottmaradnak meg par tiz/szazezer evig. Amikor otthagytak oket, akkor eppen jo esely volt ra.
  • Gladiator
    igazándiból én sem hiszem el ezt a holdra szállás sztorit. érdekes módon a NASA nem tudja megcáfolni amit az összeesüvők kitaláltak. az meg, hogy elhagytak minden eredeti fényképet a holdraszállásról elég kamunak hangzik. ha volt is, biztos, hogy 7 lakat alatt őrizték, és nem hagyták, hogy csak úgy elkeveredjen. bár bevallom, annyira nem követem nyomon ezt az összeesküvég elmélet dolgot, csak amikor kiszúrja a szemem a cikk, akkor olvasom el. így lehet, hogy elkerülte a tekintetem a NASA újabb érvei, meg mondjuk a média se szokott botránymentes dolgokat közölni, tehát ha nekik volt igazuk, akkor azt már le sem hozták, mert nem botrány. de eddig nem hiszek nekik.
  • Zocsi
    Jah, csakhogy amstrong elbikázta a búbánatba... kitudja hol landolt és milyen por lepte be.
  • Balu0
    Úgy hogy hagytak mellette egy fél űrhajót is 8D, csak hogy könnyeb legyen megtalálni :D
  • Zocsi
    Jóság, kár... hogy sokat kell még fejlődnünk, hogy tényleg igaz legyen az érme állítása. Mellesleg mekkora a valószínűsége, hogy a Holdon megtalálnak egy púderesdoboz méretű tárolót? Hacsak nem volt már akkor is ott fent valami, ez meg a palackposta...
  • K.András
    Aki látott repülöt elemelkedni az égen, annak csak egy kis fantázia kéne már csak ahhoz, hogy elhiggye odáig is el lehet repülni... Miért ne lehetne? Ne egyél már meg minden ilyen májkel moros sztoris faszságot.
  • hen-tes
    "Fej vagy írás?"
    "Há' kurvára remélem, hogy írás, mert én nem mászok le mégegyszer a létrán.."
    hopp...
    "Nyertél, mennyünk haza.."
    :c
  • PíszLávJuniti
    Az ufók is tudnak angolul, hisz az világ nyelv
  • Loverman
    jah igen, én meg Ádámtól és Évától származom akiket isten teremtett. lol.
  • balee66
    Hát elég hihetetlen hogy csak pár éve jutott eszükbe, hogy ottmaradt egy ilyen kis érme...

az egyik oldalára az üzenetek vannak írva, a másikra meg hatalmas nagy betükkel: [ LOL xDD ]
  • Molnibalage
    Ezt komolyan gondolod???
  • Adam II
    BARFGHRGH HURRR A Holdraszállás csalás.
  • heyman8909
    valaki nem tudja hol lehet elolvasni eme üzeneteket az említett könyvön kívül?
  • Balu0
    Úgy, hogy nem fújta szét. Hogy miért, arra tán magad is rájössz, ha végiggondolod. De ha nem megy segít a google, meg a fizika. :D
  • kow83
    Hacsak nem találja telibe egy meteor :D
  • endale
    Érdekes ez az érme, csak ezen a képen kicsit nehezen olvashatóak az üzenetek.
  • dawinD
    http://youtube.com/watch?v=mfmWgglkGHQ :D:D:D
  • Rocko
    hogy a fenében maradt a "lábnyom" mellett a porban ha már a leszállást követően a rakéták szét fújtak onnan minden port???
  • Emmegki
    "Mindezek ellenére Rahman úgy érzi, az évek múlásával csak nőtt az üzenetek fontossága, amit ugyanolyan horderejűnek tart, mint a világtörténelem egyik legfontosabb üzeneteként értékelt "Békével jöttünk az egész emberiség nevében" feliratot. Azonos című könyvében mind a 73 üzenetet felidézi, ahol lehetett az eredetit is mellékelve."

Magyarul az SG lefordított egy cikknek álcázott könyvajánlót...
  • feamatar
    jah ; azt bírom a régi filmekben mikor olyan bonyolultságú kapcsolótábla van az űrhajóban mint a korabeli repülőgépekben, viszont a képességei meg teljesen elszálltak.
    A fejlődés mennyisége van annyi mint amit elképzeltek, csak más terülten és más módon mint ahogy sokan látták.
  • ddt500
    Szerintem tök jó, hogy ott az a kis korong. Az még 20 000 év múlva is ott lesz mi meg...
  • gumikacsa
    Hát, én emlékszem, pár éve egy felvételre, ahol "valami" megjelent az usa egén, és az első dolog, amit tettek, hogy ráeresztettek egy rakétát...
  • Cat #2
    A '60-as években még a scifi irók is idealisták voltak, az ezredfordulóra már repülő autót meg menetrendszerű Föld - Mars járatot képzeltek.
  • dronkZero
    Hm, hát sok jelentősége nincs a dolognak... Ha már valami élien a Holdig eljut, akkor nem fog játékpénzt keresni a Holdon, hanem megfigyel minket közvetlenül. És nem kell neki üzenet, hogy megtudja, hogy békével jöttünk. Úgyis rájön egyből, hogy _nem_.