66
-
HUmanEmber41st #66 Akkor talán látogasd meg a www.bosnianpyramid.com oldalt...
Belátod, mekkorát tévedtél. -
Epikurosz #65 Sikoly 2. -
Epikurosz #64 Sikíts! -
ge3lan #63 Ennyire nem egyszerűek a dolgok. A Hold forgás sebessége állandó, de a keringésének sebessége már nem. Nem körpályán mozog, az excentricitása 0,0549, de ez is ingadozik 0,044 és 0,067 között. Így aztán a keringés hol késében van, hol előrébb van a forgáshoz képest, ezért a Hold felszínének 59%-a figyelhető meg innen (pesze nem egyszerre).
Körpályán meg természetesen semmi sem keringhet, mivel mindig vannak más égitestek amik perturbálják a mozgást.
A Holdon kívül van még vagy 30 ilyen egyoldalt mutató hold. Idővel a Föld is ilyen lesz az árapály erők miatt (a Holdnak ez gyorsabban ment, mert kisebb), és csak az egyik oldalát fogja a Holdnak mutatni. -
teddybear #62 Senki.
Szenzációhajhászás az egész, mint Morvai "szibériai Petőfi-sírja" -
HUmanEmber41st #61 Tévedsz:D
Olvasom :D
1 kérdés: Ha Egyiptomban a fáraók építették a piramisokat, akkor Boszniában ki építette? -
Dany007 #60 Sz.tem nyugottan offolhatsz :D Ezt a topicot már nemsokan olvassák sz.tem! -
Dany007 #59 Sz.tem messze nem olyan hülyeség ám ez !
Mostanában nem egyszer lehetett olvasni, hogy Xy sztár kigyógyult a rákból...
És ha megfigyeled, állt.ban aki így nagy nyílvánosság előtt bejelenti, esetleg híresség is, sztár meg ilyenek, az előbb utóbb kigyógyul!
Jó, persze lehet, hogy időben vették észre és azért volt szerencséje, vagy hasonló.
Miközben mondjuk magyar o.-on meg gyűjtéseket szerveznek amikor 1-2 szerencsétlen gyerek mondjuk rákos lesz vagy hasonló, aztán a vége ugyan az...Nemsok esélyük van.
Amúgymeg, az hogy a ráknak még "nincs" ellenszere, az is csak pénz kérdés semmi több!Na meg persze idő...De a pénzzel azt is meg lehet oldani.
De ő se szó szerint értette, hogy mondjuk félrehívják Xy énekest, hogy na gyere itt az ellenszer egy milliárdért de kussolnod kell ha meggyógyultál...Meglehet ennek is a módja.
Ami biztos, hogy egy olyan ország mint az USA, ha lehetősége van /lenne bármilyen technológiai fölényre szert tenni, akkor mind1 mibe kerül megtenné!
Az, hogy nem hozzák nyílvánosságra teljessen érthető.
Apró példa...ott van az F-117-es "lopakodó"....
Magát a technológiát már az 1970-es években elkezdték tökéletesíteni ami az Sr-71-esben öltött formát. Aztán jött az F-117-es 1984(!)-ben!!!Viszont a világnak fingja se volt arról, hogy mi az a lopakodó egésszen 91'-ig, amikor az öbölháborúban bevetették!
Aztán mi lett? Ma már az idiaiak is lopakodót terveznek :D nembeszélve az oroszokról akik már egy ideje megcsinálták a magukét!
A lényeg, hogy amikor mindenki megismerte, meg félni kezdett a lopakodótól, maga a technológia már vagy 10 évvel azelőtt megvolt!
Biztos, hogy most is van egy rakás hasonló titkos project, de ugye amíg nem tud róla senki, addig nem is kezdenek hasonló technológiák fejlesztésébe mások sem. Legalábbis nem azzal a szándékkal, hogy az amerikaiakénál legyenek jobbak. -
Epikurosz #58 "Hallottam már teóríákat orvos ismerőstől, hogy már rég ismert a rák és aids ellenszere, de a nagyközönség előtt nem hírdetik. A milliárdos vezetők és a tehetősebb sztárvilág privilégiuma."
Itt állj le egy picit, igyál egy kávét, kocogj egyet. A szellőztetés is ajánlott. -
#57 Ez egy kicsit idealizált képet fest elénk. Sajnos nem cél a mai világban, hogy az emberek sokáig éljenek. Azt kell, hogy mondjam, hogy manapság talán az emberi élet (fogalom szinten) a legolcsóbb árucikk a világon. Továbbá csak akkor kezdenek nagy léptékben valamibe, ha az biztosan profitot termel. Nem profitáló, ill. nem profitáló, de még így is fejlődést eredményező befektetések és iparágak csak katasztrófahelyzet, ill. krízishelyzet idején jönnek létre, hogy a hirtelen kialakult körülményekhez alkalmazkodni, ill. azokat túlélni lehessen. Itt számít persze, hogy kinek mennyi pénze van... Hallottam már teóríákat orvos ismerőstől, hogy már rég ismert a rák és aids ellenszere, de a nagyközönség előtt nem hírdetik. A milliárdos vezetők és a tehetősebb sztárvilág privilégiuma. Nem cél, hogy meggyógyuljanak az emberek, mert milliárdos iparágak (gyógyszergyártók, orvosok és "kutatók" ezrei, egyszóval egész bebetonozott infrasturktúra) épülnek rá, hogy minél tovább életbe tartsák az egyébként haldokló embereket, így préselve ki belőlük még több pénzt.
A háború meg megint csak hatalomról szól. Alapvető emberi tulajdonságunk, hogy szeretünk jobbak lenni másoknál, ill. egyénileg is keressük a tökéletesedés formályát. Tisztában vagyunk vele, hogy tökéletesek nem lehetünk, ígyhát önhitségbe burkolózva mindenféle más dolgot csinálunk azért, hogy ezt magunk előtt is elrejtsük. A háború ennek egy példája, de mélyebb rétegű jelentéssel bír. Ott van pl Bush. Nemcsak, hogy egy fél világ "retteg" a nevétől, de gazdasági és politikai befolyással bír a Föld másik felén is a hadserege álltal. Hogy jó célt szolgál majd-e az egy talány, de ma mindenki ferde szemmel néz rá, mert kezdenek globálisan más szemléletű emberek átvenni a kulcspozíciókat, ill. a jelenleg ott ülő emberek tanácsadói fogják már fel másképp. A természet megoldja ezt helyettünk. Hamarosan nem a fekete aranyért megy majd a csata, hanem az ivóvizekért. Dehát lehetne ezt sorolni végtelenségig. A lényeg sztem az, hogy ha már kb. sejted az igazságot, - ami gyakran a legmerészebb feltevéseidet is felülmúlja, akkor kezd el legalább kicsiben úgy cselekedni, hogy jó irányba mozduljon az egész. Az is lehet egy hitvallás, hogy nyitott szemmel élsz és hajlandó vagy végre felfogni és elfogadni, de nem beletörődni abba, ami körülötted a világba történik!
Nah, nem offolok tovább... :P -
kev #56 Ellentmondásos világban élünk.
A földön az erősebb mindig próbálja elnyomni / elpusztítani a gyengébbet.
Minden területen.
"Békével jöttünk az egész emberiség nevében" - Hát igen.. -
Dany007 #55 Sz.tem ez az egész még összetettebb, mint ahogy gondolod/leírtad.
Nekem már ez az evolúciós elmélet is sántít rendessen! Legalábbis az emberre vonatkoztatott része. De persze erről is lehetne írni oldalakon át.
A piramisok az okés, nem feltétlenül kellett ahhoz valami emberfeletti képesség az tény.
De pl ezt a technikát mért nem vették át a későbbi nemzetek? Az utánna következő legkorábbi hasonlóan monumentáris építmény a Colosseum...Talán...De a kettő között van pár ezer év szünet. Persze ez csak egy elgondolás, nincs benne semmi összeesküvés elmélet.
A középkorban sz.tem a vallás volt a legnagyobb probléma. Annyira visszafogta a technológiai fejlődést mint azóta semmi. És ugye ennek kb az 1640es ipari forradalom vetett véget úgymond. Sokan mondják, hogy kis túlzással, de már a csillagok között utazhatnánk, ha nincs a sötét középkor. Az ókorban is már nagyrabecsült volt a tudás és a technológia, de a középkorban meg eretnekség. Persze hinni mindig kell valamiben, cél az mindig kell! De az ésszerűséget és logikát nem szabad háttérbe szorítani és ennyire elvakítani az embereket mint azt akkoriban tették.
A pénz meg a hatalom sajnos rohadt egy emberi tulajdonság.
Ennek a lehető legbutább megnyílvánulása a háborúk!
Pedig ahogy írtad, az összefogás sokkal nagyobb eredményeket hozna!
A sok idióta ország mind a hatalomért és a pénzért háborúzik mondvacsinállt ürügyek alapján. A saját fajtájukat mészárolják mint valami vágóhídon.
Pedig ha tényleg összefognának sokkal sokkal több pénzt és hatalmat lehetne szerezni!( bár gyakran az összefogást is háborúra használják :S )
Elég csak belegondolni a mai technológiába. Az össejtkutatás, a nanotechnológia, génsebészet stb... Ha pár ország összefogna, és a hadi kiadásoknak csak a felét ebbe ölnék, akkor biztos vagyok benne, hogy belátható időn belül kitudnának fejleszteni olyan technológiát /eljárást / gyógyszereket / stb amivel akár 2x hosszabb idejig élhetnének az emberek. Mert ugye ott van az űrprogram. A 2. Vh-s V1-2-es kezdetleges rakéták után majd 20 évvel már a Holdra jutottak! Csak akkor ugye egy nemzet szinte mindent beleadott hogy összejöjjön!
Szal ha sikerülne összefogással valami nagyot alkotni, (mondjuk meg kétszerezni az emberi élettartamot, akkor erre a célközönség az egész világ lenne!
Mindenkinek el tudnák adni, mindenki meg akarná venni stbstb...És sokkal több pénzt hozna mint bármilyen háború! (persze nagyvonalakban gondolkodtam)
Főleg ha azt vesszük, hogy a mai világ igen csak egy VH.3 felé halad, abból meg csak gazdasági visszaesés lenne végül.
Szal a tudást ha rejtett ha nem sokkal okosabban is fel lehetne használni, egyálltalán nem háborúra és a hogyan írtsuk ki egymást dologra, és még sokkal több pénzt is hozna! -
#54 Lényegében nem teljesen erre gondoltam. A tény, hogy az ember evelúciósan (folyamatosan szépülünk) és technológiailag fejlődünk, igaz. A kérdés itt az, ha valaki hisz a konspirációkban, akkor azt gondolhatja - azon túl, hogy elfogadja a mai tudományos álláspontokat, hogy az emberiség többet tudhatna/ill. lehet hogy egyesek birtokában van olyan tudás, ami előrébb lendíthetné civilizációnkat. Csak valamiért vagy nem akarják, hogy megtudjuk, vagy várnak még vele. Ebben egyébként nincs semmi újdonság. A sötét középkor nem véletlenül volt sötét középkor. Az akkori vallási vezetői réteg ráébredt az emberi lélektan egy sebezhető pontjára. Hogy tulajdonképpen csak egy üres porhüvely, ha nincs célja a létezésének. Ez zombi. Adtak hát nekik hitet, ezáltal kaptak egy olyan manipulálható tömeget, amit fegyverként lehet használni. (ld. napfogyatkozás - jujj itt a világvége) Meg ott van Vatikán és a vele kapcsolatos teoriák, hogy ilyen meg olyan iratok, találmányok, stb. van lelakatolva ott. A régi emberek is emberek voltak, szal őket is hasonló dolgok motiválták. Egy gazdag ember még több pénzt akart, egy hatalmas még több hatalmat. Alapvető emberi viselkedési mintáinkat nem lehet megváltoztatni, csak nehezen. Összeségében csak mások lehettek, de nem butábbak. Az ókori kultúrkör meg pláne minden tiszteletet érdemlő, de erről is sokat lehetne beszélni. (Egyébként én simán elképzelhetőnek tartom, hogy a bedrogozott fáraók annyira bekattantak, hogy tényleg egy kiba*** nagy kőhalmot hordatnak össze az emberekkel, így örökítve meg halhatatlansági jelképüket, és prezentálva a kortárs birodalmak előtt a potenciált. Az érdekes inkább csak a szerkesztési elv, amivel készült...) Szal' a fenti példát elemezve, én simán elképzelhetőnek tartom, hogy ma is létezik ilyen, mint anno, és mindig is létezni fog. Neked is ha van egy nehezen megszerzett tudásod, akkor azt félted kiadni a kezed közül. (Pedig sztem ezt kellene. Összefogva egyszerűbb a problémákat megoldani, mint egyedül.) A világ nagyhatalmai ugyanígy gondolkodhatnak. A kérdés csak az, hogy a tudást honnan merítik. Érted már? -
#53 Zocsi, amit írsz, azzal egy baj van, gyakorlatilag lehülyézed az emberiséget, illetve kétségbe vonod a felfedezések eredetiségét. Ugyanaz a hiba, mint azt állítani, hogy az ember (és a földi élet) egyedülálló, és a lehető legtökéletesebb, csak épp a ló másik oldala. Ugyanaz a hiba, mint kétségbe vonni, hogy a piramisokat építhették az ókori emberek, vagy hogy a stonehenge-t felépíthették ókori eszközökkel. Ha az ufókat kezded emlegetni, csak azt jelenti, hogy butábbnak tartod az embereket, csak mert régen éltek. Vagy épp nem hiszed el hogy a modern találmáyok -a villanykörtétől a hidrogénbombáig- nem juthattak eszébe egyszerű embereknek, mert neked se jutottak volna.
mottó:
"Attól hogy te nem érted, én meg nem tudom elmagyarázni, még nem biztos, hogy az egész hülyeség." -
Dany007 #52 Elgondolkodtató amit írtál.
Igen én is azon a véleményen vagyok. Ezek a lépések felfelé és lefelé is "végtelenek". Kvarkoknál is van kisebb egység, csak még nem ismerjük. Ahogy az univerzumnál is van. Csak egyszerűen ezek már akkora léptékek, hogy az ember elég nehezen tudja felfogni.
Ahogy a hangyák látják a Földünket, kb mi is így látjuk az univerzumot csak a technika segítségével talán kicsit jobban.
Viszont biztos vagyok benne, hogy van valaki valami ami szintén úgy látja az egész univerzumot, ahogy mi a hangyákat!
Ugye egy hangya nehezen tudja elképzelni,hogy a bolygó amin él, milyen is kívülről... Az ember se tudta elképzelni nagyon sokáig....Aztán kijutottunk és megláttuk! Viszont elképzelni se nagyon tudjuk milyen lehet a milliónyi univerzumot kívülről nézni, mint ahogy a saját bolygónkat nézzük! -
#51 Sztem ez a rendszer, amit felvázolsz nem csak felfelé, hanem lefelé is így működik, és nem csak kvark szintig megy le, hanem tovább. Csak jelenleg az ismert Univerzum és kvark között mozog a tudomány. Ennyit "látunk", ennyit "ismerünk", ennyit "tudunk". Az ember azért "különleges", mert felismeri helyzetét, és erőfeszítéseivel tud rajta változtatni.
Az összeesküvés elméletekről meg csak annyit, hogy ez is egy vallás. Van, aki abban hisz, hogy létezik Isten. Van aki Istent nem egy transzcendens hatalomnak képzeli el, hanem egy szervezetnek, ami piramis rendszerben beépül az univerzum civilizációiba és úgy élvez hatalmat, hogy megfelelő pozícióba ültet embereket és általuk mozgatja az egész emberiség bábuját. Az okok-célok ebben a felállásban ismeretlenek. Persze az emberek nem hülyék, csak lassú a felfogó képességük. Lassan tanulunk, plusz rájön még a mesterséges politikai, de kisebbet mondok - gazdasági és társadalmi koholmányok, hogy lassítsák az egész tanulási folyamatot. Ha túl gyors, nem lehet kordában tartani. Itt bejön a képbe a számítástechnika. Így egy feladat tökéletésítéséhez nem hosszú idő általi gyakorlat, hanem csak gondolat kell és a szg kiszámolja helyettünk. Tehát a 60-70-es évek óta, mióta számítógépekkel dolgoznak kb. exponenciálisan nő a technológiai fejlődésünk. Mára kezd bejönni a közgondolkodásba az is, hogy nem feltétlenül a profit, mint a minőség számít... De ez még nagyon korai...
Amit ezzel mondani akartam, ha vannak kint és valóban fejlettebbek, akkor már itt lehetnek. És ha így vannak, akkor nyílván ők is tanítanak bennünket, ahogy te tanítasz egy külföldi árva gyereket, hogy próbáljom meg életbe maradni. Csak tömegeket (egy egész civilizációt) kezelni bonyolultabb, mint az egyént... És itt is van a pszichohistória... :D
Hogy ki miben hisz, az egyéni döntés, amit erőteljesen befolyásolhat az életfelfogás és a fantázia... nem tudom.
Bocsi, ha off voltam. -
Dany007 #50 Hmm sz.tem ha nagyobb távlatokat nézzük, nem csak ez a dolog furcsa :D
Elvégre, egy bazi nagy hatalmas geoid formájú föld/szikla stb kupacon "ülünk" , ami több mint hangsebeséggel forog a saját tengelye körül!És mindez egy ennél is hatalmasabb hidrogén robbanásoktól izzó gömb körül kering egy adott pályán. Meg persze még egy csomó bolygó ami a mienkhez hasonló...
És mindez az űrnek nevezett "nagy végtelen semmiben" lebeg úgymond...
És ez csak a "mi" naprendszerünk, ami csak egyike a több ezer másik naprendszernek ami ebben a galaxisban létezik!
És ez csak az egyetlen galaxis, amiből szintén több ezer létezik ebben az univerzumban!És ez csak egyetlen univerzum......
Számomra már ebbe az egészbe belegondolni is (nem a legjobb szó rá) furcsa!
Az meg, hogy a körülöttünk keringő Hold-on elhelyeztünk egy porszemnyi kis írást végképp jelentéktelen.
Persze abból a szempontból, hogy mi, "kis okos élőlények" méreteinkhez képest ilyen messze eljutottunk azért nemsemmi!
De nagyvonalakban, kb annyit ér minta egy hangyaboly pár hangyája a kertből felmászna a szomszéd utcában lévő ház tetejére, és az ott talált falevélbe belerágták volna a nevüket vagy hasonló. Persze mi emberek is megcsodáljuk, hogy a termeszek mekkora várakat tudnak építeni (méreteikhez képest) és hogy szinte társadalmi formában élnek ők is. De ettől függetlenül leszarjuk a picsába, csak egy természeti érdekesség semmi több.(számunkra) -
#49 ühümm. Tehát adott egy civilizáció, amelyik annyira fejlett, hogy az épületek (létesítmények) álcázása helyett, inkább beállítja az egész hold forgási/keringési idelyét. Hülye.
Nézz utána, a naprendszerben elég sok hold keringési idelye azonos a forgáséval, illetve egész számú többszöröse. A dolognak az árapály fékező hatásához van köze. -
stremix #48 Ez bizony már másnak is eszébe jutott, mivel nincs olyan égitest amely kör alakú pályán kering, hanem kissé ellipszis pályán ahol az égitest amit kerülget nem is a középpontban van hanem az egyik gyújtópontban... szóval ide-oda jár a Hold és nem fordul el millió évek alatt sem.
Talán ha azt vesszük h a tömegközéppontja nem "középen" van hanem kissé elcsúszva a közepétől és az a Földhöz közelebb van mint a mértani közepe, vagyis a látható oldala sűrűbb, a másik oldala lazább szerkezetű. Ez az apály-dagály változásához hasonló, mivel nem csak a Holdhoz közelebb eső vizek tornyosulnak fel hanem a Föld ellentétes oldalán is, igaz h kisebb mértékben. -
n3whous3 #47 "Békével jöttünk az egész emberiség nevében"
Vajon miért kell egy ILYEN üzenetet írni? Mert esetleg ráírunk mindenféle adatokat a kis korongra, hátha egyszer megtalálja "valaki". De ha esetleg olyasvalakiknek küldjük, akik esetleg mostanában is arra jártak (!), akkor van értelme...
Nem akarok itt összeesküvéselméleteket mondani, de már az is furcsa, hogy hogyan tud pontosan olyan sebességgel forogni Holdunk, hogy még egy méternyit se fordult el tőlünk évezredek alatt... mindig ugyanaz az oldala látszik. Mintha valamit rejtenének előlünk... :) -
teddybear #46 A hetedik, ha az amerikai demokratáktól függ, akkor majd csak 2020 után, és vagy a kínaiak, vagy az oroszok fogják elvégezni, ha valaki más meg nem előzi őket.
A hatodik az Apolló-17 -es misszió volt, kilövés 1972 december 7. Holdraszállás 11. -én, visszatérés 19.-én. Személyzet: Eguen Cerman parancsnok, Ronald Evans a parancsnoki modul pilótája, Harrison "Jack" Schmitt a holdkomp pilótája. A Taurusban landoltak. -
roliika #45 Persze, hogy voltunk! -
szvini #44 mikor lesz a 7. holra szálás? :D
és mikro volt a 6.?
:D::D -
xizor #43 Én azt nem értem, mégis mi van akkor ha felvették az egészet?Az hol bizonyítja, hogy nemvoltak a holdon?:)Pl ha valamelyik ember képét retusálják, akkor nemis létezik az az ember? -
mrzool #42 Abszolúte nem dugdosnak képeket, több (tíz)ezer nagyfelbontású felvétel érhető el az interneten mind a 6 holdraszállásról már lassan évtizedek óta. Legalábbis 95-96 táján mikor először láttam netet, ezek már fent voltak a hálón.
Persze tudom, van egy bizonyos réteg, akiknek lételeme az összeesküvés-elméletesdi, azoknak felesleges bármit is mondani.:) -
HUmanEmber41st #41 Ha egy emléktábla szövegét akarnám megfogalmazni, akkor valahogy így kezdeném:
Az úr 1969. évében itt jártak a földi űrhajósok:
-nevek Armstrong, Aldrin, Collins
bla bla bla...legyen ez a tárgy e hősi tett emléke stb stb..
Nem ám azzal, h békével jöttünk...
Nagyon úgy tűnik, h ez a tárgy egy "fehér zászló", ráírva: idegen UFÓ bácsik, ne bántsatok minket....
A képeket, meg azért dugdossák, mert talán olyan is van rajta, amit nem a nagyközönségnek szánnak. Aztán feltesznek retusálás gyanús fényképeket, de ez a holdraszállás topicban jobban ki van fejtve -
#40 http://youtube.com/watch?v=h4cjPHjFz5g&feature=related -
Thrawn #39 Nincs akkora távcső. A Hubble is kb. 90-100 méteres felbontással dolgozik ilyen távolságból. Talán a következő holdszondák között lesz olyan, aminek megfelelő kamerája van ehhez. -
#38 voltunk egyáltalán a holdon?
http://youtube.com/watch?v=mouUUWpEec0&feature=related -
Zoleeca #37 Ahogy elolvastam a hozzászólásod kicsit elgondolkoztam a
"Békével jöttünk az egész emberiség nevében"
mondaton :)))) -
Zotya84 #36 nem hiszem hogy a túloldalon voltak. már csak azért sem mert akkor nem hiszem hogy láthatóak lettek volna a tévében az akkori rádiótechnikával (bár lehet hogy tévedek) -
#35 de látod hogy lehet
:DDDDDDDDDdd -
Dany007 #34 Hmm nem lenne egyszerűbb ráállítani egy távcsövet, és lefényképezni, vagy mondjuk realtimeban mutatni azokat a lábnyomokat? Csak van már akkor nagyítású távcső, amivel látni lehetne őket innen...Elvileg megvannak a leszállás koordinátái....Akkor csak rá kéne állni, és végre senki se kételkedne.
Ha mondjuk a Hold másik oldalán van akkor szívás...De most volt ott egy Kínai szonda...Vagy asszem Japán is...A lényeg hogy nemrég csinállt fotókat a hold felszíneről ezt gondolom mindenki olvasta, nem lett volna olyan nagy dolog lefotóztatni vele a lábnyomokat is...Vagy egyéb bizonyítékot, és akkor végre talán mindenki elhinné a dolog... -
JL666 #33 ja, Kádár jobb lenne :) -
Inquisitor #32 Ja, ilyen "aljasok" az amcsik, képesek a pénzeikre az elnökeik képét rakni. :D -
TomiBone #31 Nem lehetsz ilyen ostoba. Az egy igazi érme, ami azért van a képen, hogy látszódjon a Holdon elhelyezett emlék mérete :DDDDDDDDDDDD. -
#30 minidg is tudtam hogy taplók az amerikaiak, érted, mennek az emberiség nevében a hódra oszt jfk van az érmén... -
FoodLFG #29 „Egyebkent az uzeneteknek az is a fontossaga, hogy ha veletlenul kiirtjuk magunkat, ezek az uzenetek akkor is ottmaradnak meg par tiz/szazezer evig. Amikor otthagytak oket, akkor eppen jo esely volt ra. „
A „véletlenül” kiirtanánk magunkat, akkor itt a Földön is maradna egy-két „üzenetünk” (pl sugárzás, romos épületek, földalatti bázisok..) és ezek is ott maradnának még egy jó darabig , nem kell ahhoz a holdra frizbizni érméket..
-
#28 az a kérdés csak nekem merült fel hogy magyarszkij van e a 73 között? gondolom nem :(:S -
kernerster #27 Csak találgatni tudok, de valószínűleg ezzel is a fejlettség egy fokát akarták megmutatni, azon kívűl persze, hogy a Holdra eljutottak.